Nehéz a döntés? A főállású anyaság (pénzügyi) előnyei

Sokan vagyunk úgy, hogy még várandósan sem tudjuk eldönteni, hogy otthon maradjunk-e a gyerkőccel –végérvényesen (legalábbis hosszú évekre) kivonulva a munka világából. Természetesen a teljes munkaidős anyaság kérdését rengeteg fontos tényező befolyásolja, ami a legtöbb családban eltérő, de akad néhány közös pont is.

Furcsának fog tűnni, amit most mondunk: azzal, hogy nem jársz munkába, még akár nyerhetsz is! Hogy mégis hogyan?

  • Nem kell fizetned a lurkó felügyeletéért, napközibe dugnod, ez manapság akár több tízezer forintba is kerülhet!
  • Elindíthatod otthoni magánvállalkozásod is; végre élhetsz a hobbidnak! Rengeteg olyan anyukát ismerek, akik különleges kozmetikumok gyártásával, ékszerek készítésével, horgolással, fűzéssel foglalkoznak, a „főállásuk”; az anyaság mellett.
  • Kondibérlet és gyermekmegőrző helyett ingyen és időbeli korlát nélkül tornázhatsz – rengeteg jópofa videóval van tele a net, ahol a mama a babával együtt tornázik, ezzel fejlesztve a pici mozgáskoordinációját is.
  • A legtöbb betegséget a közösségekben kapja el a gyerkőc. Persze nem azt mondjuk, hogy nem fontos (nagyon is az!) a szocializálódás, de ha otthon maradsz Vele, és kevesebbet jár olyan vegyes környezetbe, ahova sokszor akkor is beadják a csemetéket az elfoglalt szülők, amikor az már/még taknyos; kisebb az esélye annak, hogy elkapjon valamit. Így nem csak az egészségét őrizheted meg, hanem a drága orvosságok árát is.
  • Ki tudna ellenállni a kollegák csábításának: rendeljünk egy pizzát vagy üljünk be valahova ebédidőben/munka után?! Ha otthon maradsz, és egyszerre nagyobb adagokat főzöl, azokat kiporciózod, és lefagyasztod, nem csak a pénztárcádat kíméled, de időt is spórolsz. Ráadásul így biztos lehetsz abban is, hogy mi kerül a saját, és a bébi gyomrába (adalékanyagok vagy rossz minőségű alapanyagok; tuti nem).
  • Szerezz be egy kávéfőzőt és hívd át a barátnőidet egy délutáni csevegésre, míg egy kapszula 1-2 száz, addig egy cappucino egy puccos kávézóban legalább 4-500 Ft.
  • Nőként azt nem állíthatom, hogy az otthon maradó anyáknak egyáltalán nem kell/szabad ruhára költeniük, de az biztos, hogy egy farmer és egy divatos póló sportcipővel olcsóbb, mint egy márkás kosztüm, elegáns blúzzal és körömcipővel. A szetthez tartozó táskára, sminkre, parfümre sem kell költened.
  • Utazás: a benzint és a parkolási költségeket is megtakaríthatod, ha nem szükséges napi szinten használnod az autód, nem jársz be dolgozni.

Ez csak néhány gondolatébresztő szempont; vegyél elő egy papírt és konkretizáld számokban is (pl.: benzinköltség, ételrendelés kontra bevásárlás) a felmerülő kiadásokat és megtakarításokat.

            

Plézer Panna , 2017. április 29.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2017 05 03. 13:00
Igen, lehet spórolni. De nem mindegy hogy a maximális 130 GYEDet ( GYESről ne is beszéljünk) viszi haza anya, vagy esetleg 2-300 ezres nettó fizetést...
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?