Vágó Piros: Anya, engedj el!

Vágó Piros: Anya, engedj el!

Zalán a vakáció utolsó pár napjának valamelyikén barátokkal ment strandolni. A kis pénztárcájába raktunk pénzt, direkt nem a kísérő felnőttnek adtam, hogy tudja fizetni a strandolás költségeit. A lelkére kötöttem, hogy csak... »
Vágó Piros:Választás előtt

Vágó Piros:Választás előtt

"Áiesz-áiesz-áité…"- a francia imparfait ragozását valamikor az 5.-6. osztály tájékán tanultam a Rajk László Általános Iskola (ma Gárdonyi Géza Iskola) francia tanárnőjétől, Márta nénitől. Ezt és még sok minden mást.... »
Dr. Ruzsa Dóra
Motivációs tréner
Mint motivációs tréner, motivációs és sikerorientált tréningeket, előadásokat és coachingokat tartott a pénzügyi szektorban, majd egy hallókészülékeket forgalmazó cég értékesítési trénere lett. Gyermekei mellett az online világ felé fordult és igyekszik az otthon élő anyáknak könnyebbé tenni a mindennapokat.
Biróné Ujhelyi Anna

Sziasztok! Anna vagyok, jelenleg a napokat otthon, a gyerekekkel töltő anyuka. Benedek 2014 júniusában, Júlia pedig 2016 augusztusában született. Budapesten élünk, a 11. kerületben. Alapvetően kommunikációval, újságírással foglalkozom, egy kis magyar cégnél dolgozom. Mostanában a napjaim igazán mozgalmasak, hiszen a pici és a kicsi igényeinek olykor igen nehéz egyszerre eleget tenni. Emellett pedig arról se szeretnék letenni, hogy néha szusszanjak egy kicsit vagy hobbimmal és egyben munkámmal, az írással is foglalkozhassak. Az biztos, hogy a kétgyerekes létben az idővel való zsonglőrködésből, kreatív konfliktuskezelésből, szupergyors ám hatékony takarításból és főzésből emelt óraszámú képzést kapok, amiket remélem, az élet más területein is hasznosíthatok majd.

Bata Gábor
Bata Gábor vagyok, 27 éves édesapa. Budapesten születtem nagycsaládba. Négy lánytestvérem mellett több mint húsz unokatestvéremmel is mindig szoros volt a kapcsolatunk.

Feleségemmel az egyetem ideje alatt ismerkedtünk meg és tavaly (2014) nyarán házasodtunk össze. Édesapám mellett őt tekintem példaképemnek, nemcsak a munkájában, de a magánéletben is, szívós akaratereje és tanulni vágyása miatt. Örülök, hogy együtt járjuk az utunkat.

Kislányunk Izabella 2015 januárjában született, mi pedig mellette igyekszünk gyakorló szülővé válni. Kis családommal Pécelen, egy barátságos Budapest közeli városkában élünk.

Történész végzettségem mellett pénzügyi tanfolyamokat végeztem, jelenleg gazdasági területen dolgozom. Fiatalként tanár szerettem volna lenni, ez végül az anyagi lehetőségek miatt nem valósult meg, de a nevelés, mint küldetés mindig is jelen volt az életemben.

Gyerekkorom óta rendszeresen jártam közösségekbe. 2010-ben elvégeztem a Regnum Marianum katolikus közösség gyerekvezető képzését, évekig gyerekcsoportot vezettem. Ez most is komoly alapot jelent a gyereknevelésben, ahol fontosnak tartom a pszichológia és pedagógiai tudást a személyes tapasztalatok mellett.

Már fiatalon azt éreztem, hogy az apaság lesz számomra az igazi hivatás. Édesapám tehetséges gyógyszerkutatóként is elsődleges feladatának az apaságot tartotta (és tartja), ezt a példát tanultam én is. Fontosnak tartom a szülők szoros együttműködését. Legnagyobb célom, hogy az apa-, férfi társakkal megismertessem a közös gyereknevelés és a közös házimunka örömét és fontosságát.

A házasság fantasztikus dolog, amihez a gyereknevelés csak hozzátenni tud. A hétköznapok csodáit azonban meg kell tanulni megélni, remélem ebben tudok segíteni az írásaimmal.
Tike anyu
Imádok tervezni, szervezni, kreatív dolgokat létrehozni. Sajnos nem tudok sem rajzolni, sem festeni, így a kreatív energiáimat elsősorban a főzésben élem ki.
Kísérletezgetéseim "elszenvedői" a férjem és a kisfiam, akik örömmel vették tudomásul, hogy nemrég beiratkoztam egy szakács tanfolyamra is. Remélem találtok néhány hasznos ötletet a tipjjeim és a receptjeim között!
Nagy Adrienn
"A döntés meghozatala, hogy anyává válj, semmihez nem mérhető: örökidőre vállalod, hogy a szíved szüntelenül a testeden kívül őrködjön valaki fölött."

Lassan egy éve, hogy meghoztuk életünk legfontosabb döntését: KISBABÁT SZERETNÉNK! Az élet nagyon kegyes volt hozzánk, mert 3 hónap múlva (pont egy évvel később) a karjaimban tarthatom a kis pocaklakónkat. A blogom a várakozással teli 9 hónapról, és az utána elkövetkezendő  akadályokkal teli, közösen átélt jó és kevésbé jó élményeinkről szól.
Vágó Piros
Class FM műsorvezető rovata
A hat éves Zalán édesanyja és a Class Fm műsorvezetője.
Krizsa Judit
A nevem Krizsa Judit, 35 éves leszek a nyáron.

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, bár sosem dolgoztam a szakmában. Az élet úgy
hozta, hogy mindig zenével foglalkoztam, vagy egy országosan ismert zenekar menedzsmentjének tagja voltam, vagy egy hanglemezkiadó marketing feladataiért feleltem.

Közel 3 éve főállású anyuka vagyok, lelkes babanet olvasó, a terhességeim folyamatát is az oldalon keresztül követtem. A blogírási felhívást kifejezetten jelnek vettem. Ugyanis sokszor észrevettem, hogy a csendes pillanatokban - többnyire mikor a fiúk alszanak - szinte tollbamondom a gondolataimat. Már fel is merült bennem a blogírás gondolata, mint a babanapló helyettesítője, mivel második kisfiam születése után kissé elmaradtam a fejlődési mérföldkövek jegyzetelésével.

Vidéken, a Velencei-tó környékén egy kis faluban élünk, azonban Budapesten dolgozunk. A párom fővárosi származású, én mindig is vidéken éltem. A gyerekek szempontjából pedig kifejezetten paradicsomi környezetet nyújt nekünk ez a falu és a tó közelsége.

Fogadjátok szeretettel Marci és Ádám olykor vicces, olykor megható történeteit!
dr. Domokos Katalin
anyacoach

Dr. Domokos Katalin vagyok, jogász, a gyerekzsivaj blog szerzője és anyacoach.

Három gyermekes édesanyaként nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt az életszerepeink között. Örök játszma, hogyan legyen valaki egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony és hogy legyen magára is némi zavartalan én-ideje.

Az anyai lét mindennapos kihívásait és vívódásait látva kezdtem el foglalkozni az anyacoachinggal, hogy ne csak gyakorló anyaként, hanem szakemberként is tudjak segíteni anyatársaimon.

Ingyenes anyaklubot tartok, egyéni konzultáción és csoportos coaching alkalmakon segítem az édesanyákat olyan területeken, mint pl. a hatékony időgazdálkodás kisgyerek mellett, békés önérvényesítés anyaként, stresszkezelés, dühkezelés, párkapcsolati nehézségek a gyermek születése után, önfejlesztés, testkép-énkép zavarok szülés után.

A Babanet oldalán az anyasággal járó kihívásokat járom körbe írásaimban, és válaszolok a felvetett témákat érintő általános kérdésekre.

Természetesen egyéni megoldásokat egyéni foglalkozás keretében lehet kialakítani, ezért ha úgy érzed, elakadtál az anyasággal járó kihívások és probléma-megoldás útján, keress bátran, együtt kisütjük, hogyan tovább!

06/30 553-0709; e-mail: coaching@gyerekzsivaj.co.hu;   http://gyerekzsivaj.co.hu/

X
EZT MÁR OLVASTAD?