Tkalčec Petra Tkalčec Petra

Petra vagyok, Zágrábban születettem és ott is nőttem fel, de az életem több mint a felét már Budapesten élek. Szeretem a budapesti életét, amit férjemmel, két fiammal (2 és 5 évesek) és egy zsémbes öreg bulldoggal,Bellával osztom meg. Instagram-on és a Pinterest-en élek, játszom a gyerekekkel, varrok a fiúknak, az egészről pedig blogolok a Bag of Pretty-n és megpróbálom kreatívvá varázsolni az életet az egész család részére. A dizájn és a divat szerelmese vagyok amióta magamról tudok – ami nem teljesen egyértelmű (általában úgy nézek ki mint egy hajléktalan) és álmatlanságban szenvedek.

Posztok:

Dolgozóasztal a szomszédból 2. - Boró és Barnus

Folytatodik a gyerek dolgozókat bemutató sorozatunk. Ezúttal az alanyunk Kollár Bori, a Szintér társalapitója és a Borarti for kids blog irója.

Élethű babák – hátborzongató vagy gyönyörű?

A Reborn babák vagy élethű játékbabák ugyanúgy néznek ki, mint az igazi babák. Hátborzongatóak.

Dolgozóasztal a szomszédból: Bella és Miriam

A világ még iskolakezdés körül forog  nálunk: órarend, könyvek, ceruzahegyezés, lecke, forgós legyen a szék, legyen természetes fény, legyen menő... de minekisazasztalhaugyisazebedloasztalnalfogtanulni. Ismerős a helyzet?

Kisfiú stílus, az iskola első napjára - Petrától

Az  évnyitóra az iskolákban előírás a fehér felső, fekete alsó. Mi lenne ha a hosszú nadrágot lecserélnék rövidre? Hiszen a jelenlegi hőmérséklet indokolná. Lehet gyermekünk akkor is az évnyitóhoz illő öltözékben, ha a fontosabb szempont az Ő kényelme? Petra összeállítása megadja a választ. 

Itt a fürdőruha szezon vége és a Manuela

Nagyon úgy tűnik, hogy véget ért a fürdőruha szezon.  Nekem még hátra van egy 2 hetes nyaralás szeptemberben, amit ebben a pillanatban nem igazán tudok elképzelni. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy sokan viszitek a gyerekeket úszni évközben is, fürdőruhát vásárolni most kell mert sok helyen le van árazva. Ráadásul, ezt a Manuela darabot simán el tudom képzelni egy balettórán a lányadon. Ugye te is?

Gyerekruhák: én inkább rendbe hozom őket. Hogy miért?

Hiszed vagy sem, nem a pénz miatt javítom (és néha készítem el) én a gyermekeim ruháit, vagy lehet, hogy mégis a pénz az oka, ez azon múlik, hogy honnan nézzük. Gyerekruhát készíteni vagy megjavítani őket, nem mindig az olcsóbb megoldás. Ennek az oka egyszerű, napjaink szlogenje, hogy az idő pénz és mindenki, aki már varrt valamit életében tudja, hogy még a legegyszerűbb dolog elkészítése is időbe telik. Ám tudjuk, hogy A PÉNZ NEM MINDEN!

AWARE kids – Tangram kollekció - Divat by Petra

Az AWARE KIDS újrahasznosított pamuthulladékból készül, a kollekció fő motívuma egyfajta játékos geometria, a “Tangram” játékból kiemelt geometriai elemekből épül. 

X
EZT MÁR OLVASTAD?