Szélforgó, a gyerekprogram-ajánló Hétvégi programajánló 2017. április 19. - április 25.

Az időjárás nem igazán kényeztet el minket így április második felében, a programszervezők annál inkább. Úgy tűnik, az előttünk álló napokban lehetetlenség lesz otthon maradni, olyan mennyiségű jobbnál-jobb program vár ránk. Ami még különlegessé teszi e heti ajánlónkat, hogy egy kivételével mind a 10 klassz program ingyenes. Vágjunk is bele a közepébe!

A hét és az év egyik legfontosabb eseménye az április 22-én ünnepelt Föld napja. A színes kínálatból idén egyikként az Állatkert rendezvényét emelnénk ki. Az itt megrendezésre kerülő Föld Fesztiválra április 21. és 25. között várják a látogatókat. A programban szerepel teleszkópos madármegfigyelés, megismerhetitek a hazai botanikus kerteket, sok újdonságot tudhattok meg az alternatív enegriáról, kertészkedhettek, sőt még az állatkerti Nagysziklát is megmászhatjátok!

Föld Fesztivál

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6IkZcdTAwZjZsZCBGZXN6dGl2XHUwMGUxbCJ9

A Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében idén is megrendezik a minden évebn nagy népszerűségnek örvendő családi Föld napja rendezvényt, amelyre 10 és 17 óra között látogathattok ki. Itt megismerkedhettek a zöld civil szervezetek munkájával, részt vehettek családi természetismereti hétpróbán, lesz mászófal, barlangi mentés bemutató és állatbemutatók is. 11:30-tól mesejáték, délután fél 4-től pedig a Kolompos együttes koncertje színesíti az amúgy is remek programot.

Föld napja

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/fold-napja-a-pal-volgyi-kofejtoben/109757/

Az ilyenkor április végén szokásos két nagy könyves esemény is az előttünk álló hétvégére esik. Április 20-án nyitja meg kapuit a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A gyerekprogramok április 21. és 23. között kerülnek megrendezésre. A legkisebbek például élvezhetik a Manócska Társulat zenés-mondókás babaszínházát, a kicsit nagyobbak A sárkány, aki nem akart aludni bábelőadást izgulhatják végig, a még nagyobbak pedig kapnak egy kis ízelítőt A mágikus állatok iskolája színpadi változatából.

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6ImJ1ZGFwZXN0aSBuZW16ZXRrXHUwMGY2emkga1x1MDBmNm55dmZlc3p0aXZcdTAwZTFsIn0%3D

A nagy fesztivál kistestvére, a Kis Könyves Éj sem marad el. Péntek délután és este a független könyvesboltok rendezvényein vehetnek részt. Adatbázisunk szerint Budapesten és közvetlen környékén 8 olyan könyvesbolt lesz, ahol gyerekeknek is kínálnak majd programokat. Mi most a Kisgombos ajnálatát szeretnénk megosztani veletek, ahol este 6-tól indulnak a programok. Itt találkozhattok Varró Dániellel, meghallgathatjátok az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertjét, együtt szőhettek mesét és még egy izgalmas rímkereső bújócskára is hivatalosak lesztek.

Kis Könyves Éj

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/kis-konyves-ej-kisgombos/110195/

Az elme után gondolnunk kell a testre is, hiszem nem árt azt is rendszeresen karban tartani. Erre jó lehetőség – és az egész család számára remek móka – a Fuss a csúcsra! elnevezésű rendezvény. Nem kell megijedni, nem a Kékestetőt kell családilag megjárni, mindössze a János-hegyi Erzsébet-kilátó 134 lépcsőjén kell felszökkenni, szaladni, ugrálni, kinek hogy a legkönnyebb. A verseny napján a helyszínen is lehet nevezni az eseményre. (Amennyiben most értesültök csak róla, az online nevezést már lekéstétek.) A szintidőt teljesítők vásárlási utalvánnyal is gazdagodnak.

Fuss a csúcsra!

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/fuss-a-csucsra-2017/110132/

Április 22-én és 23-án rendezik meg a Budapest 100-at, amelyen idén a rakpartok házait ismerhetitek meg közelebbről. A rendezvény során a meglátogatható épületek lakói nem csupán beengedik házaikba az érdeklődőket, de sok helyen programokat is szerveznek. Az esemény e kettős céllal is jött létre: megismertetni az emberekkel a főváros építészeti értékeit, illetve feloldalni a társadalmi elszigeteltséget. Érdemes a sétára gyerekekkel is elindulni, hiszen számos lakóközösség az egész családnak való programokkal is készül.

Budapest 100-at,

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6IkJ1ZGFwZXN0IDEwMDogUmFrcGFydCJ9

Az eddig felsorolatok kívül Szent György-napi rendezvények is szép számmal zajlanak majd a hétvégén. Mi most egy óbudai rendezvényt mutatunk be nektek. Immár több éve, hogy ezen a hétvégén az Óbudai Waldorf Iskola birtokába veszi az óbudai Fő teret, s az ország számos Waldorf művészeti csoportja, intézménye közreműködésével muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral s az óriás sárkány legyőzésével köszöntik a tavaszt. Az egész napos vásári forgatagban színpadi produkciók, koncertek, színházi előadások, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások szórakoztatják a kézművesek, portékái között nézelődő vendégseregletet.

Szent György-napi rendezvények

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/szent-gyorgy-napi-sokadalom-obudan/110435/

Az egyik legismertebb lovas fesztivál a Kincsem-film sikere után egész biztosan nagy népszerűségnek örvend majd. Április 22-én újra megrendezésre kerül ugyanis a hazai lovastusa-élet egyik meghatározó versenye. A Dunakeszi-Alagi Lovas Fesztivál legizgalmasabb része a terepverseny lesz a nevezetes Dunakeszi-Alag galopp tréningpályáján. Jó hír a családosoknak, hogy a rendezvény idén is ingyenes, emellett a gyerekeket pónilovaglás, kézműves foglalkozás és állatsimogató várja.

Dunakeszi-Alagi Lovas Fesztivál

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/v-dunakeszi-alagi-lovas-fesztival/108859/

A Babasegély Szolgálat indulása óta már jó néhányan felnőttek azon gyermekek közül, akiknek anyukája annak idején még kismamaként látogatott el tanfolyamaikra. Ezért azt gondolták, itt az idő a gyermekeket is játékosan bevonni az egészségtudatos életbe. Segítségül hívták a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségét, akik a foglalkozásokon a gyerekeknek egy játékos program keretében mutatják be az általános orvosi vizsgálatok menetét, eszközei. Így a kicsik jobban megismerkedhetnek az orvosi környezettel,  kevésbé izgulnak majd és csökken a félelmük egy-egy orvosi vizit alkalmával. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

Babasegély Szolgálat

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/teddy-maci-korhaza/110210/

És ha már az orvostudománynál tartunk, egy érdekes kiállításra is szeretnénk felhívni a figyelmeteket, amelyre jövő héten óvoda vagy iskola után hétfőtől csütörtökig bármelyik nap ellátogathattok. A Testünk, a csoda utazó interaktív kiállításon játékos és interaktív formában ismerheti meg az óvodás és kisiskolás korosztály az emberi test működését. A kiállítás megtekintése ingyenes.

Testünk, a csoda utazó interaktív kiállítás

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/gyerekprogram/?s=eyJzaCI6InRlc3RcdTAwZmNuaywgYSBjc29kYSJ9

 

 

Szélforgó, a gyerekprogram-ajánló

Szélforgó gyermekprogramajánló

2017. április 20.
 
 
 
Címkék:  

programajánló

család

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?