Rendelő

Andrológiai kérdések


Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy egy fiú spermiumállományának mitõl függ a "minõsége". Pontosabban a sûrûsége, szaga, íze?

Válasz:
Az ondó egy kolloidális folyadékban tartalmazza a spermiumokat. Ezt a folyadékot a prosztata választja ki. Az összetétele gyakorlatilag nem befolyásolható érdemben, gyakorlatilag ezért mondják, hogy az ondónak jellegzetes szaga van. A sûrûsége változhat, elsõsorban a prosztata betegségeiben. Nem tudok olyanról, hogy pl. fokhagymás ételek élvezete után az ondó is fokhagymaszagúvá válna...
Szóval, bocs, de ez nem olyan, minthogy eperízû óvszert veszek.
Dr. Nagy László

Kérdés:
Van-e valami összefüggése a spermának a gerincvelõvel?
Válasz:
A múlt század harmincas éveiben volt egy egyházfi, aki az önkielégítõ ifjakat gerincsorvadással riogatta. Eme, már történelmi írásmûvön túl semmilyen érdemi biológiai kapcsolat nincs. A sperma a herékben és a prosztatában termelõdik és "áll össze". Még szerencse.
Dr. Nagy László

Kérdés:
Hogyan zajlik az andrológiai vizsgálat?
Válasz:
A vizsgálat meglehetõsen egyszerû: 5 nap "szünet" után kell megjelenni, majd az intézetben önkielégítést végezni, ezután a spermiumok számát, életképességét, mozgását mikroszkóp alatt vizsgálják meg. Ne féljen, semmi fájdalmas, vagy kellemetlen nem történik Önnel.
Dr. Ács Nándor

Kérdés:
Férjem 6 hetes kezelés alatt áll, mivel clamidia vírust tenyésztettek ki nála. Nekem a nõgyógyászom azt mondta, hogy 2 hetes  kezelés elég. Vajon annyira különböznek a férfi és nõi szervek, hogy 4 hetes eltérés van a két gyógyszerkúra hossza között, vagy két eltérõ felfogású orvost választottunk magunknak?
Továbbiakban, a férjem orvosa szerint a gyógyszeres kúrát követõen 3 hónapig fel kell hagynunk a próbálkozással baba ügyben , mert szerinte a hímivarsejtek degenerációja magasabb százalékú, és az említett 3 hónap után áll vissza a normális kockázati szintre.
Válasz:
Igen, a két nem között van ekkora különbség. A férfi hímivarsejtek periódusideje 90 nap.
Dr. Nagy László


2002.04.13

Laevolac-lactulose

lápiszolás

abortusz

ADHD

adottság

agyhártyagyulladás

agyvelőgyulladás

ajánlás

akaratosság

alhasi fájdalom

állattartás

allergia

allergiateszt

altatás

aluszékonyság

alvás

alvászavar

anafilaxiás sokk

angolkór

antibiotikum

anyajegy

anyatej

apgar

arcbőr

arcüreggyulladás

Asperger-szindróma

Összes címke »

Legfrissebb kérdések

HELLP újra?

Üdvözlöm!7 hónapja született a kisfiam császárral, 37. hétre toxémia miatt.A műtét után lett HELLP szindrómám, ami miatt még egy napig küzdenem kellett, de szerencsére minden rendben volt. Sajnos egyedül nevelem a gyermekemet... A kérdésem az lenne, hogy ha a későbbiekben terveznék még egy gyereket (ugye másik apukától...) mennyi az esélyem egy újabb toxémiára? Több helyen hallottam, hogy ha más az apa, akkor nagyobb az esély? (nem igazán értem miért :( )Illetve érdemes-e elvégeztetnem a Leiden "tesztet", mert a családban előfordult már, és lehetséges, hogy ettől vagyok...  tovább »

Meddig kell vitamint szedni?

Jo napot. Olyan kerdesem lenne, hogy a 11.het elott egy nappal fog elfogyni a vitaminom, de uj csomaggal nem szeretnek venni. Eleg ha a 13.hetig csak folsavat szedek es magnerotot. Utana persze szedem a 2-es vitamint. Koszonom.

  tovább »

Vércukor 7 fölött

Tisztelt szakértő!A véleményét szeretném kérni a vércukorterhelés eredményemmel kapcsolatban. 75 grammos terhelés után a 2 órás cukorszintem 7.2. Ez alatta van a 7.8-as határnak, ennek ellenére nem minősül ez soknak? A védőnőm szerint, ha nem írták rá a leletre, hogy kontroll szükséges, akkor rendben van az eredmény. Viszont hallottam olyat, ahol 7 feletti értéknél már diétát írnak elő. Igyekszem ezután még jobban odafigyelni majd a szénhidrátra, de érdekelne az Ön véleménye is.Köszönettel:Bakuczné Tóth Csilla

  tovább »

Császár után természetesen

Kedves Doktor!2012 decemberben császármetszéssel született meg kisfiam (akkor 29 éves voltam). Problémamentes terhesség után, a terminus után 3 nappal magzatvízszivárgás gyanújával mentem be a kórházba. CTG-re kötöttek, ami alpján a szülés megindult, de nem éreztem semmit, tágulni sem tágultam. Burkot repesztettek, a magzatvíz mekóniumos volt és mivel még a természetes szüléstől fényévekre voltam, nem akartak kockáztatni, vágtak. 3800 grammal egészséges fiam született (én 50 kiló vagyok, később mondták, hogy a súlya miatt is volt esély a császárra). Műtét közben kiderült, hogy...  tovább »

A fogantatás időpontja

ÜDVÖZLÖM!! MELINDA VAGYOK AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI ÖNTÖL HOHY MIKOR FOGANHAT MEG A BABA A CIKLUS SORÁNN VAN A KI AZT MONDJA A MENZESZ UTÁN 6.IK NAP KÖRÜL VAN AKI AZT A MENZESZ UTÁN A 14.IK NAP KÖRÜL NEM TUDOM SAJNOS SEGITSEN NEKEM NAGYON SZERETNÉNK BABÁT NEKEM ILYEN 26-28 MIKOR MILYEN A CIKLUSOM .HOGYAN SZÁMOLJAK A MENZESSZ UTÁN .? ELÖRE IS KÖSZÖNÖM ÜDV: MELINDA

  tovább »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47 57 67 77 87 97   

X
EZT MÁR OLVASTAD?