7 egyszerű és hatásos vitalizáló tipp kimerült anyáknak

Nincs időd eleget aludni, állandóan fáradt vagy, nem használ a kávé sem? Most néhány bevált módszert hoztunk Nektek, amik hol apróbb, hol nagyobb változtatást jelentenek a hétköznapokban – a siker viszont nem marad el! Pár hét, és sokkal energikusabbnak és stressz mentesebbnek érezheted magad.

  1. Mozogj

Tudom, tudom. Amikor hulla vagy az egész napos főállású anyaságtól vagy dolgozó anyukaként, a legkevésbé sincs kedved megmozdulni sem. De hidd el, hogy már napi húsz percet sportolástól (például tornázz otthon, vagy kocogj egy közeli parkban), az első pár nap akadályát legyőzve egyre jobban és jobban fogod magad érezni a bőrödben, energiát nem veszíteni, hanem pont hogy nyerni fogsz ezzel!

  1. Hallgass zenét

Még a legfáradtabb esti órákban is felpörget egy jó kis muzsika; a kedvenc zeneszámaim vagy rádiócsatornám. Máris nagyobb kedvvel készül az a vacsora, és a gyerkőcökkel is türelmesebben tudok bánni. (Néha még kicsit táncolok is közben, a lurkókat is bevonva.)

  1. Nyiss ablakot

Itt a jó idő, akár egész nap beengedheted a friss levegőt. Ha zajos, szmogos helyen élsz, az is elég, ha óránként szellőztetsz, a friss oxigéntől Te is felfrissülsz!

  1. Rágózz

Ha végre odajutsz, hogy moziba, színházba menj, vagy csak otthon begubózz a kedvenc sorozatod elé, de a fáradtságtól a félidőnél elaszol, van egy roppant egyszerű és hatásos módszerünk; rágózz – ez ébren tart, nem drága és nem is hízlal.

  1. Maradj mozgásban

Ahogy az első pontban említettük, egy jó kis hajnali futás garantálja a pörgős reggelt, jó lenne ezt a lendületet egész nap megtartani. Tapasztalatunk szerint sokkal energikusabbak vagyunk azokon a napokon, amiken program programot követ, mint, amikor hagyjuk, hogy a lustaság maga alá gyűrjön és csak meséket nézünk a gyerekkel együtt – nem mellesleg, Ő is sokkal jobban élvezi az eseménydús hétvégéket.

  1. Nasizz, de ésszel

Régebben sok egészségtelen nassolni valót tartottunk itthon, és délutánonként, amikor elfogyott az energiám – vagy akár unalomból is – gyakran nyúltam hozzájuk. Aztán lecseréltem ezeket egészséges dolgokra (kölesgolyó, zöldség csipszek, gyümölcsök, magvak) és észrevettem, hogy a bűntudat felszívódásán túl még valódi feltöltő erővel is ellátnak ezek a falatok! A gyerkőc pedig jó példát leshet el.

  1. Igyál egy pohár vizet

Igen, a víz a legolcsóbb „csodaszer”: szinte mindenre megoldást nyújt. Ha ásítozni kezdesz, tölts egy pohár hideg vizet; nem csak hogy felráz, de az egészségtelen kaják utáni sóvárgást is legyőzheted vele!

            Persze ezek az apróságok nem mindig jelentenek megoldást, mert akárhogy is próbáljuk megtalálni az alvás pótló szerét, nem fog menni! Aludni kell. Próbáld meg átgondolni, mik azok a kevésbé magas prioritású tenni valók, amikről lemondhatsz, néhány plusz óra szundi – és egy kiegyensúlyozottabb másnap érdekében.

Plézer Panna , 2017. április 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?