Terhesnapló 11. - Zsuzska: Anyák napja margójára

Kicsit utána olvastam az Anyák napja eredetének, ha már május van, és a sulik, ovik ontják magukból a kis műsorokat, ünnepségeket és hát úgy látom, elég göröngyös és hosszú utat kellett bejárni ahhoz, hogy ez mára egy szép ünnep legyen. Magyarországon 1928 óta létezik hivatalosan Anyák napja. Annak sajnos nem akadtam nyomára, hogy miért pont májusban tartják, de valószínűleg keresve sem lehetne szebb időpontot találni neki, hiszen szerintem a május a legtermékenyebb hónap, ilyenkor már javában él a természet. 

Gyerekként is nagyon szerettem ezt az ünnepet, de természetesen azóta érzem a jelentőségét, mióta én is Anya vagyok. Az első kis ovis ünnepség a nagyfiammal pedig egyenesen felejthetetlen emlék marad. Az apró kezekkel készített kis ajándék, a csillogó szeme, a mosoly az arcán ahogy a verset mondja, vagy épp énekel....nekem. Fantasztikus, leírhatatlan élmény. Ahogy keres a szemével, hogy biztosan látom-e, biztosan figyelem-e, hiszen ő csak nekem készült! Miattam tanult mondókát, éneket. Hogy boldog legyek, hogy könnyes legyen a szemem. És az is lesz. Mindig! Mondjuk az óvónénik most is jól beletaláltak, vannak azok a gyönyörű dalok, amiknek az első pár dallama után folyik az anyukák könnye. Persze én most a hormonok miatt is nyilván könnyebben sírva fakadok, hát csak 30.hetes terhes vagyok, de meg van a bája ezeknek a kedves kis műsoroknak. 

    

Itthon is kijutott a jóból, hiszen legalább fél órával hagytak vasárnap reggel tovább feküdni. De aztán ki az ágyból, gyorsan kérnek reggelit, mert már nagyon éhesek. És valahogy úgy érzem, ez az igazi Anyák napja. Vagyis inkább napjai. Hogy van kiért felkelni, van kinek reggelit készíteni, van kivel bosszankodni, hogy már megint itthon hagyta a tornazsákot, már megint eldobta a zokniját....hiszen ha ezek nem lennének, én nem lennék Anya és nem ismerhetném a szeretetet, amit anya a gyermekei iránt érez. Ami a legszebb érzés a világon és a legjobb dolog, ami egy nővel történhet!

Zsuzska , 2017. május 15.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?