Terhesnapló10 - Liza: Kismama torna helyett séta és takarítás (29. hét)

Amióta elköltöztem Budapestről, nem voltam kismama tornán. Errefelé nem igen van, és nehezen tudom megoldani, hogy pont akkor legyek Budapesten, amikor a torna van. De nem csüggedek, mert rengeteg torna letölthető az internetről, meg sok gyakorlatot már tudok is fejből, amit szoktam itthon végezni.

Ami nagyszerű viszont, hogy rádöbbentem, hogy mennyit mozgok itt az új házban anélkül, hogy különösebben tervezném vagy erőltetném. A mosókonyha, a garázs, és pár tároló ugyanis az alsó szinten található, és amikor az ember rájön, hogy lent felejtett valamit, vagy hogy a ruhákat hamar ki kell teregetni, csak leszalad anélkül, hogy belegondolna, hány lépcsőfokot jelent is ez. Egy nap, ha tízszer nem megyek le, akkor egyszer sem, szóval a lépcsőzés folyamatos. Miközben takarítom a házat, az is felér egy kardió edzéssel. A kutyaséták is meghosszabbodtak, és a dimbes-dombos tájnak köszönhetően gyakran sétálok felfelé. A házunktól nem messze található egy tojás automata, oda szoktam tojásért menni, na az meg egy lejtő alján található, ott felmászni külön kihívás. A buszmegálló 2km-re van a háztól, tehát oda lesétálni vagy onnan felsétálni is remek mozgási lehetőség.

Nem mindig egyszerű már a mozgás, a szemérem csontjaim sokszor fájnak, és ahogy növekszik a méhem, az izmok nyúlása is igen fájdalmas. De muszáj mozogni, mert különben még rosszabb lesz, jobban görcsölnek akkor az izmok, illetve beállnak. Szóval jövök, megyek, ha elfáradok, megállok vagy leülök, de ezekkel az észrevétlen mozgásokkal rengeteget fejlődik a testem, és kordában marad a súlyom is. Azt remélem, hogy így erősebb is leszek, és jobban fogom bírni a nagyobb pocak cipelését.

Kismama torna helyett séta és takarítás (29. hét)

Liza , 2017. május 13.
 
 
 
Címkék:  

terhesnapló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?