Fogad az új szülészet

Fogad az új szülészet
2003.09.18



Az európai követelményeknek mindenben megfelelő beruházás a Fejér Megyei Szent György Kórházban.

Az európai követelményeknek mindenben megfelelő, 1,5 milliárd forintos beruházással megvalósított épületegyüttes készült el a Fejér Megyei Szent György Kórházban; a létesítményt a hét végén elsőként vette birtokába a szülészet-nőgyógyászat - tájékoztatta az MTI-t Hagymásy László osztályvezető főorvos.
Elmondta: a 120 ágyas osztályon optimális körülményeket teremtettek a betegeknek, a kismamáknak és az ott szolgálatot teljesítőknek, s minden feltételt biztosítottak a gyógyító munkához.
A kismamák csecsemőjükkel együtt 2-3-4 ágyas, komfortos kórtermekben tölthetik el a gyermekágyas napokat. Minden szobához fürdőszoba, erkély tartozik, s mindegyikben fürdető-, illetve pelenkázó sarkot rendeztek be a kicsik gondozására. A mindinkább elterjedt családközpontú, apás, nagymamás szülést négy egyágyas szülőszoba, s külön vajúdó helyiség teszi lehetővé,- idézi a hírt a Magyar Nemzet Online.
Az osztályon négy műtő, négy ambulancia, valamint különféle vizsgáló- és kezelőhelyiségek is vannak. A Fejér Megyei Szent György Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán Székesfehérvár, Bicske, Sárbogárd, Enying térségének a betegeit, illetve kismamáit fogadják. Évente mintegy kétezer szülést vezetnek le, hatezer fekvőbeteget gyógyítanak, s 3400 műtétet végeznek el az osztályon dolgozók. Az ambulanciákon évente 59 ezer beteg fordul meg.
A kórház volt sebészeti épületéből az intézmény rekonstrukciója IV. ütemének keretében átalakított és kibővített, 6800 négyzetméteres épületegyüttesbe rövidesen beköltözik a gyermekgyógyászat, s megkezdik a rendelést a gyermekambulanciák is.

 
Forrás: Weborvos.hu
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?