MIÉRT ALAKUL KI A VASHIÁNY, A MAI KOR EGYIK NÉPBETEGSÉGE?

2006 05 03

1. Táplálkozási szokások rossz irányú átalakulása (diéta, hiányos étrendek, alacsony beltartalmú gyors ételek, vegetarianizmus). A modern élelmiszeripar is nagyon sok tápanyagot elveszít a magas feldolgozottsági fokú élelmiszereknél.

2. A fokozott fizikai és szellemi igénybevétel nagyon nagy vasfelhasználással jár.

3. A műtétek, sérülések, szülés okozta vérveszteség következtében.

4. A nők rendszeres havi vérzése miatt.


B. Viktória, 12 hónapos: Az én anyukám is Ferrocompot szedett a terhesség és a szoptatás alatt!

A WHO felmérései szerint főleg a fejlett ipari országokban, a vasszegény táplálék miatt a lakosság ötöde vashiányban szenved. Vashiányos állapotban a szervezet a hiányzó vasat azzal pótolja, hogy a táplálékból több vasat igyekszik felvenni, felszívni. Azonban ez többnyire kevés, ezért a vaspótlást valamilyen vastartalmú készítmény alkalmazásával kell megoldani. A legtöbb vaspótló szernek azonban kicsi a felszívódási aránya és kellemetlen mellékhatások (pl. székrekedés) miatt a szervezet nehezen tolerálja a folyamatos használatukat.

 

MIK A FERROCOMP TABLETTA KIMAGASLÓ JELLEMZŐI?

1. Kiváló felszívódású. Egyedi hatóanyagú. Az almából származó pektin - komplexnek köszönhetően egyedülálló a szerves vas bio-hasznosulása.

2. A vas a készítményben nincs egyedül! Tartalmazza mindazon mikroelemeket és vitaminokat (cink, réz, mangán, kobalt, folsav, C-vitamin), amelyek szükségesek a nagyon magas hatásfokú hasznosuláshoz. Más készítménynél ezeket külön kell szedni!

3. A készítmény mellékhatás-mentesen szedhető hónapokig, a vasraktárak teljes feltöltéséig. Nem okoz székletürítési gondokat. Nagyon jól tolerálható.

4. Biztosítja csecsemők, kisgyermekek, idős elesett betegek, valamint a terhesség és szoptatás ideje alatt a kismamák számára is az optimális vasbevitelt.

Szabadalom védi az egyedi összetételt:
alma-pektinhez kötött szerves vas!

EZ A MINŐSÉGI VASPÓTLÁS!

Kapható belőle Forte (10 mg-os) és Mite (5 mg-os) változat felnőtteknek, illetve gyermekeknek. A Forte (10 mg-os) változat két kiszerelésben kapható: 20 szemes, illetve 40 szemes.

AJÁNLOTT FOGYASZTÓI ÁRA:

FERROCOMP FORTE 20 szemes: 990 Ft

FERROCOMP FORTE 40 szemes: 1900 Ft

FERROCOMP MITE 20 szemes: 766 Ft

A vashiány gyógyításának egyik régi népi gyógymódja, hogy almába vasszöget szúrtak, állni hagyták, majd ezt a „vassal” dúsított almát etették a betegekkel. A kutatók munkájának köszönhetően Önnek már nem kell több száz ilyen almát megennie, rendelkezésére áll a megoldás, amellyel a vashiány könnyen és gyorsan megszüntethető: FERROCOMP.

FERROCOMP FORTE ÖSSZETÉTELE:

Egy tabletta 10 mg vasat, 3 mg cinket, 1 mg rezet, 1 mg mangánt, 0,06 mg kobaltot, 0,2 mg folsavat és 20 mg C-vitamint tartalmaz.  Összetételénél fogva kiválóan alkalmas a szervezet vashiányos állapotainak megszüntetésére, mert a tablettában lévő vas a természetes alapú hatóanyagnak köszönhetően a szervezetben jól felszívódik, és biológiailag magas hatásfokkal hasznosul.

JAVALLAT:

Ajánlott hiányos táplálkozás (diéta, vegetarianizmus), műtétek, sérülések, szülés okozta vérveszteség, a nők havi vérzése esetén, valamint vashiány-betegségek (praelatens, latens és manifeszt bizonyított vashiány) megelőzésére vagy megszüntetésére:

 - vashiányos anémia ( vérszegénység ) kezelésére
- elégtelen vasbevitel ( nem megfelelő mennyiségű ill. minőségű táplálkozás )
- fokozott vasveszteség ( gastrointestinalis betegségek pl. ulcus-betegség, bélvérzés, ismétlődő véradás, műtéti vérveszteség, menorrhagia, metrorrhagia, szülés )
- megnövekedett vasszükséglet ( tartós fokozott fizikai igénybevétel, serdülőkori intenzív növekedés, terhesség, szoptatás )
- csökkent vasfelszívódás (malabsorptio esetében, gyomorműtétek után, gastrointestinalis betegségekben), és minden olyan esetben amikor vas adása indokolt.

ADAGOLÁS:

Felnőtteknek és 12 éves kortól gyermekeknek: napi 2 x 1 - 2 tabletta, súlyosabb vashiányos állapotban 3 x 1 - 2 tabletta.

Gyermekeknek 3 - 12 éves korig: napi 1/2 - 1 tabletta. A tablettát étkezés után kell bevenni.

Tapasztalat szerint enyhébb - diéta, vegetáriánus étrend vagy nőknél a rendszeres havi vérvesztés, fokozott szellemi, fizikai igénybevétel okozta - vashiány esetén 10 napig napi 2 x 1 tabletta, majd 20 napig, napi egy tabletta szedése elegendő. A kúra az előzőekben ismertetett okok további fennállása esetén 3-6 havonta megismétlendő. Súlyosabb vashiány esetén 2-3 hétig napi 3 x 1-2 tabletta, majd 4-8 hétig 2 x 1 tabletta szedése javasolt. Ezt követően ellenőriztesse a szervezet vasraktárainak állapotát és ha szükséges, napi 1 vagy 2 tabletta szedésével folytassa a kezelést a vasraktárak feltöltéséig.

A vashiány pótlása általában hosszú időt, hónapokat vesz igénybe. Ezért lényeges szempont, hogy a beteg olyan készítményeket használjon, melyek a lehető legkevesebb mellékhatást okozzák. A FERROCOMP tablettából a szervezet oly módon jut a számára szükséges vashoz, melyet az evolúció során megszokott, ezért ez a gyógytermék kellemetlen mellékhatások nélkül hosszú ideig szedhető.

A készítmény ennek köszönhetően mind kúraszerűen, mind tartósan szedhető.

VEVŐSZOLGÁLATI INFORMÁCIÓ

Kapható: az összes patikában, bioboltban, herbáriában.

Információs tel: 06/20 45-45-142

E-mail: info@invitro.hu

Honlap: www.invitro.hu

A gyártó további gyógyhatású termékeiről (visszér, reuma, hegesedés, izületi fájdalom, pszoriázis, ekcéma, viszketés) részletes információt talál a www.invitro.hu honlapon.

A bemutatott termék gyógyhatású készítmény.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.


 


 

 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?