Hagyományos és alternatív szülés a Telki Kórházban

2007 10 24

A Telki Kórház szülészetén szinte otthon érezhetik magukat a kismamák. Meghitt környezetben, párjukkal közös szobában tölthetik a boldog és izgalmas napokat. A hagyományos szülés mellett mód van alternatív szülésre is. A kismamáknak nem szükséges lemondaniuk választott orvosukról sem, mert a kórház lehetõséget biztosít arra, hogy saját orvosuk kísérje gyermekük világrahozatalát.

A Telki Kórház a szülõ nõk igényeit teljes mértékben kiszolgálja. A zöldövezeti intézetben, korántsem kórház jellegû környezetben, barátságos, faszínû bútorokkal körülvéve, ám egy kórház biztonságával várják õket. A kórházban megtalálható minden, ami a szülést könnyebbé teheti. A szobák kétágyasak, amely által lehetõvé válik, hogy a szülõ nõ kísérõje is vele lehessen, akár a teljes idõtartam alatt.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a férj vagy akár a család jelenlétével, szeretetével a kismama erõsebbnek és önállóbbnak érzi magát, ezáltal biztonságérzete nõ, így aktív résztvevõjévé és irányítójává válik gyermeke születésének. A Telki Kórház ezért megnyitotta a szülõszobákat, a kórtermeket, a mûtõt és az újszülött részleget a család elõtt.
A kórház két hagyományos szülõszobájában a kismamák egy gombnyomással maguk állíthatják a szülõszéket. Az alternatív szülõszobában megtalálhatóak: kötél, labda, bordásfal, szülõszék és akár vízben is lehet vajúdni. Ebben a szobában a szülés ideje alatt lágy zene szól, relaxációs kazettákkal, aromaterápiával segítik a kismama ellazulását. Az alternatív szülõszoba hátsó traktusában franciaágy is található; mindez annak érdekében, hogy a kismama számára a szülés egyszerûbb legyen. Igény szerint a szülésnél fájdalomcsillapítást is alkalmaznak. A víz, az injekció vagy az epidurális érzéstelenítés egyaránt gyakori módszer.
A tapasztalt szakember gárdát szülésznõ, csecsemõgondozó-nõ, gyerekgyógyász és természetesen a szülész-nõgyógyász alkotja. Ha a terhesség és a szülés természetes folyamatát valamely nem várt komplikáció zavarná meg, a kórház orvosai és szülésznõi állandóan készen állnak a segítségnyújtásra. A kórházban egyébként a nap 24 órájában mindig rendelkezésre áll sebész, szülész, valamint aneszteziológus orvos.
A megszületett gyermeket az anya azonnal karjaiba veheti, megszoptathatja, az apa pedig megfürösztheti. Az újszülött maradhat akár egész nap az édesanyával, vagy kívánság szerint szakképzett nõvérek felügyelik az újszülött-részlegen. A \"rooming-in\" rendszer lehetõvé teszi, hogy a kórházban eltöltött napok alatt a család felkészüljön az újszülött otthoni ellátására. A kismamát megtanítják a helyes szoptatás technikájára és az újszülött körüli teendõkre.
A teljesség igényéhez tartozik, hogy Telki Kórházban a kismamák részére -szakmai protokoll szerint- terhesgondozási csomagot állítottak össze, mely során, kedvezményes áron, exkluzív környezetben, várakozási idõ nélkül minden vizsgálatot egy helyen elvégeznek.
 
Közel a központhoz, mégis távol a város nyüzsgésétõl!
 
Cím: 2089 Telki, Kórház fasor 1.
Bejelentkezés és információ éjjel-nappal: 06 40 372 300
 


 

 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?