Aktív és komplex segítség ételben, italban

2008 09 30

Minden édesanya számára a legfontosabb, hogy babája megkapjon mindent, hogy ügyes, okos, és mosolygós gyermek váljon belõle. Ezért gondosan megválogatja az ételeket, italokat, a játékokat, még azt is, hogy melyik játszótérre menjenek délután. A fõ cél, hogy minden együtt legyen a baba számára a kiegyensúlyozott és egészséges fejlõdéshez. A legnehezebb talán a megfelelõ táplálék megválasztása, hiszen a jól összeállított étrend a fizikai mellett a szellemi fejlõdésre is hatással van!

 
A hozzátáplálás kezdetén a babák étrendje jellemzõen folyékony táplálékot tartalmaz, melynek elfogyasztása, emésztése és hasznosulása a kicsi szervezete számára a legkönnyebb. Ez fõként anyatej, forralt víz, vagy babatej lehet, mely biztosítja a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitelt és tápanyag-utánpótlást. Késõbb, a szilárd táplálékok bevezetésekor, a babák szervezete fokozatosan válik alkalmassá az új ételek befogadására, azonban ebben az idõszakban is fontos a megfelelõ, folyékony formájú táplálék rendszeres, napi fogyasztása! Ez biztosítja a továbbiakban is a babák szükségleteinek megfelelõ tápanyagokat és kiegészíti a szilárd táplálékokat.

Napi ajánlott
mennyiség (adag/nap)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
1 év
felett
Folyékony, tejalapú táplálék:
anyatej, vagy a baba korának megfelelõ csecsemõtápszer
5
4-5
3-4
2
2
2
2
2
2
2
Gyümölcs, zöldség
1-2
1-2
1-2
1-2
1-2
1-2
1-2
1-2
1-2
1-2
Húsos ételek
 
 
1
1
1
1
1
1
1
1

 
A különbözõ ételek fokozatos bevezetésekor a babák még bizonyos tekintetben egyoldalúan táplálkoznak, a vegyes táplálkozás fokozatosan alakul ki náluk. A felnõtt étrendre áttérve, a hozzátáplálási idõszak végén már szilárd táplálékok biztosítják, hogy megfelelõen növekedjenek, fejlõdjenek. Szerveztük lassan alkalmassá válik a vegyes táplálkozás befogadására, a bevitt tápanyagok hasznosítására. Addig viszont, amíg teljesen át nem térnek a felnõtt étrendre, a megfelelõ folyadékpótlás és tápanyag-hasznosulás miatt elengedhetetlen a kiegészítõ anyatej vagy tápszer fogyasztása a számukra. Ráadásul ebben a fontos és érzékeny idõszakban minden baba számára különösen fontos, hogy mind az ennivaló, de még az innivaló is aktív segítséget nyújtson fejlõdéséhez.
 

 
Miért fontos?
Tápszer / babatej
Fehérje
A sejtek, szövetek felépítéséhez, a megfelelõ testi és szellemi gyarapodáshoz szükséges.
A baba életkorának megfelelõen kialakított, könnyen emészthetõ és felszívódó fehérjetartalommal rendelkezik.
Zsír
A zsírok energiát adnak a növekedéshez, hozzájárulnak a sejtfalak felépítéséhez és megfelelõ mûködéséhez, serkentik az agyi fejlõdést.
Egészséges, növényi eredetû, létfontosságú zsírsavakban gazdag.
Vas
Szükséges a vérképzéshez, a vashiány megelõzéséhez, valamint az oxigén szállításához.
 Az életkornak megfelelõen vassal dúsított.
Kalcium és foszfor
Fontos a csontok és fogak épsége érdekében.
Állandó, optimális kalcium-foszfor arány a megfelelõ csontosodás és fogzás elõsegítéséért.
A-, D-, K-, E-vitamin
A növekedéshez és a csontképzés serkentéséhez szükséges.
Az igényeknek megfelelõ vitaminmennyiség és arány jellemzi.
C-vitamin
Hozzájárul a sejtek mûködéséhez, védelméhez.
Emelt mennyiségû C-vitamint tartalmaz az immunrendszer erõsítéséért.

 

 

Vannak édesanyák, akik a napi folyadékmennyiséget a szoptatás elhagyása után tápszerrel biztosítják ebben az idõszakban. A BEBA AKTÍV tápszerek a hozzátáplálás kezdetétõl egészen a felnõtt étrendre történõ áttérésig AKTÍV-an támogatják a baba fejlõdését és segítik az alkalmazkodást. Ezt egyedülálló összetevõiknek köszönhetik, amelyek együttesen, egymás hatását kiegészítve komlpex és AKTÍV segítséget nyújtanak a babák fejlõdéséhez.
 
Az AKTÍV, komplex hatást segítõ elemek:
 -  Az egészséges gyarapodás, növekedés biztosítása a baba éretlen szervezetének megterhelése nélkül OPTI-PRO fehérjékkel.
 -  A jó emésztés, és az egészséges bélflóra kialakításának támogatása a jótékony BIFIDUSZ baktériumokkal.
 -  Az immun- és az idegrendszer fejlõdését segítik az LC-PUFA speciális zsírsavak.
 -  A szervezetet érõ káros külsõ hatásokat enyhítik az ANTIOXIDÁNS hatású vitamin- és ásványianyag összetevõk.
 
Ma már a táplálkozás nem puszta létfenntartás, hanem az egészség megõrzéséért tett minõségi lépés. A csecsemõk táplálásában tudatos édesanyák a BEBA AKTÍV tápszerekkel már a kezdetektõl aktívan segíthetik gyermekük egészséges fejlõdését.
 
 

 

 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?