Gondolj másra is!

Jótékonysági akciók országszerte
2008 12 10

Miközben rendre járjuk a boltokat, és idõnket, sõt pénztárcánkat sem kímélve vásároljuk meg szeretteinknek a hõn áhított ajándékokat, nem feledkezhetünk meg róla, hogy sok családban a Karácsony anyagi problémák miatt egyáltalán nem ígérkezik örömtelinek és felhõtlennek. Az utóbbi években több olyan kezdeményezés is indult, melyek a rászoruló gyermekek karácsonyát hivatottak szebbé tenni.

Immár negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Mikulásgyár. A fõvárosban három helyszínen – 56-osok tere (volt Felvonulási tér), Duna és Csepel Pláza - és 14 vidéki bevásárlóközpontban lehet leadni játékokat, tartós élelmiszereket és higiéniai termékeket december 13-21. között, amelyeket a Magyar Vöröskereszt oszt majd szét. A postahivatalokban is leadhatjuk ajándékainkat, hiszen a Magyar Posta a Mikulásgyár felirattal vagy jelzéssel ellátott csomagokat ingyen juttatja majd célba.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipõsdoboz akciója is elindult már, ide december 20-ig várják a felajánlásokat. A cipõsdobozokba rakhatunk játékokat, ruhát, tisztálkodási eszközöket, könyveket, iskolaszereket, esetleg édességet. A dobozokat országszerte több helyen is leadhatjuk, Budapesten többek között a Westend bevásárló központ elõtti gyûjtõhelyen, a Csepeli Mûvelõdési Központban és a Baptista Szeretetszolgálat Utcafront részlegén várják az adakozókat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat is cipõsdoboz akciót indított, Nyilas Misi karácsonya – Pakkot kaptam! címmel. A dobozokat hasonló tartalommal, december 20-ig várják Budapesten és Debrecenben. A dobozon jelezni lehet, hogy milyen idõs és nemû gyermeknek szántuk.

A Magyar Ökomenikus Segélyszervezet is adománygyûjtést rendez, Szeretet. Éhség. elnevezéssel. Idén már on-line is adakozhat bárki, aki elõtte választ egy ajándékot. Itt a gyûjtés nem tárgyi, hanem anyagi adományokra korlátozódik, az átutalt összegekbõl élelmiszercsomagot, havi ellátást, cipõt és iskola felújítást finanszíroz a szervezet.

A Millenáris Park Fogadójában december 13-ig várják az adományokat a szervezõk, minden nap 10-18 óra között. Ha sok felesleges játék halmozódik otthon a gyerekszobában, itt szívesen fogadják! Játékokon kívül vihetünk sportszereket, iskolaszereket, könyveket, CD-ket vagy kazettákat is.

Szilágyi Diána


 

 

Gondoljunk a rászorulókra!

Kapcsolódó fórum a Társalgóban:

Karácsony 2008 - Ti már készülõdtök? Ajándékok?

 
X
EZT MÁR OLVASTAD?