Sziasztok!
Na, én is leírom, mit alkottam
Szombaton hallottam a Góvinda konyháját a Civil Rádióban (ez itt a reklám helye, de tényleg jó), az ottani recept kapcsán mondták el a
panír készítését - ez a panír nem az a panír, ez egy sajtszerűség, amit Vikó is írt (amikor forr a tej, "szétcsapatni", csak Vikó ecettel mondta, a rádióban meg úgy mondták, hogy annyi citromot belefacsarni, ahány liter tejből készül. (Ha szétvált, leszűrni, utána lehet fűszerezni.) Szóval csináltam, fűszereztem, és csináltam hagymás-paníros rakott krumplit, ez volt ma a spenót mellé.
A
spenótot úgy készítem, hogy a spenótleveleket megmosom (szárát azt mondta a néni, akitől veszem, hogy csak nyáron kell leszedni, akkor nagyon erős), leforrázom, hogy ne legyen keserű , megpárolom, összeturmixolom, majd visszateszem főni, hogy megfűszerezhessem: só, bors, fokhagyma.
Holnapra készítettem
gombás csirkemellet (a rakott krumpli lesz hozzá a köret), ami szerintem csirke nélkül is isteni: hagymán megpároltam a felkockázott laskagombát, beletettem egy főtt krumplit, összenyomtam, fűszereztem (só, borsikafű,... ), aztán rétegelve leraktam ezt és a csirkemell szeleteket egy jénai tálba, és megsütöttem.
Biobaba, és honnan tudom, hogy hány fokosra hevül az olaj?... Legközelebb kipróbálom a krumplilángost sütőben, és beszámolok az eredményről
Vikó, hogy is van ez az olivaolajjal megszórás? Egyébként én darával szoktam panírozni, nem zsemlemorzsával - bár alapvetően nem szoktam panírozni...
GyeZsu