Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!Kislányom nagyon szorulásos és nem használ neki semmi,csak a kúp.De nagyon utálja!Orvosnál voltunk azt mondta majd kinővi.Akinek van valami jó ötlete az írjon!!!köszönöm!Zsanett
 
 


Szia!

Nem most került a picúr közösségbe?
Ez ilyenkor gyakori-sajnos-probléma.

Nagyon jó ilyen esetekben a LEVOLAC nevű glükóz szirup. Patikában lehet kapni. Nem lehet hozzászokni.
A lényege,hogy a bélben visszatartja a folyadékot.
Nálunk bevált. Próbálj neki teába-cukor nélkül,mert különben baromi édes lesz- tenni egy evőkanállal. Ezt mondjuk meg kellene inni viszonylag egyszerre. Nem sok tea kell,kóstold meg,hogy kb olyan édes legyen mint cukorral lenne.

Hatásosabb ha éhgyomorra kapja,de ha akkor nem megy akkor jó máskor is.

remélem beválik!!!!!!!

Engi
 
 


Szia!Köszönöm ,hogy válaszoltál!Októberbe került közösségbe.A levolac szirup sajna nem vált be 4evőkanálal kapott naponta és semmi :cry:
 
 

 
 

Szia!

Próbáltad oldani teában? Úgy hatásosabb. Persze nem egyformán reagálnak rá a gyerekek.
 
 


:( Hát szegény kislányod!Nem fáj a hasija?Az én unokatesonak is volt ilyen de neki fájt a hasa.és ő kupot kapott rá.Engedi a kupot?Voltál már vele orvosnál?Menj el vele mert ebből nagyobb baj is lehet!Szia!remélem jobban lesz :cry: [/i]
 
 


szia az en nevem Alexandra

Csak most regisztraltam es tudom hogy junius mar messze van, de nagyon eggyutt erzek veled de foleg a csemeteddel.
Nekem a terhessegem alatt volt ilyen problemem es az egadta vilagon semmi sem segitett sot a vegen mer a kup se mert megszoktam.
Veletlenul talaltam ra a Hunyadi gyogyvizre. Fel literes es alig egy fel deci kel belole langyosan reggelente es meg fogja oldani a problemat.
Az egyetlen problema az hogy nem tudom hogy lehet ezt egy picinek beadni mert keseru nagyon. Talan ha fecskendovel belovod mint egy gyogyszert.
Remelem meg fog vagy tan mar meg is oldodott a problemad.

csibuka
 


Szia!Köszönöm de már ezt is probáltuk :(
 
 


Szia

Jobban vagytok már???Sikerült valami megoldást találni???
Jó volna ha igen. Sajnálom hogy ez sem segitett.
Az én kislányomnak is vannak kakis problémái csak éppen az ellenkező véglet , de ugyanolyan rosszul érint mint a szorulás.
Ő másfél éves és olyan szinten gyors az emésztése hogy amit megeszik reggelire, délben már kint van. Már félek neki gyümölcsöt vagy bármit zöldséget adni mert két szem szilvátol is szinte hasmenést kap.
Már össze vissza probáltam keresni a választ hogy hátha valahogy lealább csökkenteni tudnám napi egyre, de sajnos senki semsegit.
Pedig gyümire , zöldségre meg rostokra olyan nagy szükségük van???De sajnos senkinek sincs ötlete. Van hogy naponta ötször tolyik. Nem hogy pelenkával nem birom de lelkileg is nagyon megvisel mert nem tudom hogy seitsek.
Ne haragudj hogy igy kitálaltam csak már tényleg egy kissé kivannak ettöl az idegeim.

csibuka
 


Szia!Még mindig ugyanaz a helyzet :cry: De a tiétek sem jobb az biztos!Mikor szallmonellás volt a kislányom akkor ezt is átéltük :cry: Mindegyik rossz!
 
 


Szia !
Adjal sokat inni a kislanynak, nagyon fontos! sok sok folyadek!!
Viz ivolevek,
 
 


Szia Kola!

Nem tudom megoldódott-e már a problémád. Én egész más miatt keveredtem ide, de most hogy olvastam az üzenetedet és a hozzászólásokat gondoltam megosztom Veled a tapasztalataimat. Kisfiam most lesz 3 éves kb 1 éve küzdünk ugyanevvel a problémával nem segített sem a Levolac, sem a Tamarin lekvár, sem a Normaflora kezelés amiket a gyerekorvos előírt. Most egy ideje elég jó a helyzet már nem 6 naponta kúppal kakil, hanem 2-3 naponta magától.
A következőket csináltam:
- szinte csak Topjoy szilvalevet és cukros kamillateát kap inni, nagyon nagy mennyiségben az eddigiekhez képest, napi 1.5 litert mindenképp megitatok vele, sajnos sokszor futni kell utána az innivalóval
- nagyon szereti a tejbegrízt, amibe mindig beleturmixolok 4-5 szem aszaltszilvát
- reggelente éhgyomorra 1 kanál sűrű szilvalekvárt adok és utána sok-sok innivalót, előfordul, hogy étkezéseknél 3 pohár van előtte egyikben kamilla tea, másikban szilvalé, harmadikban tej, ezeket issza felváltva
- próbálok teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret gabonapelyheket venni
- nyáron napi 3 barackot próbáltam vele megetetni, most nehezebb a helyzet de narancsot csavarok ki, mert különben nem eszi meg
- sok főzeléket eszünk, amennyire lehet
Ezek nekünk eddig segítettek, így se kúpra se hashajtóra nem volt szükség mostanában. A legnagyobb hangsúly szerintem is a RENGETEG folyadékon van!
Ezen kívül próbáld megfigyelni mikor és milyen pozícióban végzi el a dolgát (nem tudom mennyi idős- az én kisfiam 3 éves de még pelenkás)ha sikerül és azt minden nap rendszeresen betartani. Nálunk minden este fürdés előtt építőjáték közben sikerül a dolog és csak otthon. Erre mindig kell szakítanunk időt.

Másik anyuka tanácsai (velük olyan is előfordult azelőtt, hogy az orvos szedte ki a kislányból a székletet)- játszótéri tapasztalat:
Aktív árpa formulát adni a gyerkőcnek napi 1 alkalommal 1 kanállal rostos lébe keverve. Ennek az interneten utána tudsz nézni. Ez tulajdonképpen különleges módon csíráztatott árpa, rengeteg rostanyaggal és vitaminnal, sok minden másra is jó, sőt nem is kifejezetten erre reklámozzák, de nekik nagyon bejött. Mi még nem próbáltuk, mert a fent leírtakkal rendeződni látszik a probléma.
Ők Kyr joghurtitallal kezdik a napot éhgyomorra legalább 2-3 dl.A rendszeresség náluk is bevált a joghurtital után már megy is a kislány a WC-re.

Remélem ha még fennál a problémátok valamelyik tipp segíteni fog!
Üdv:
eszter
 
 


Eszter!Köszönöm szépen a választ!!Igazából már megoldodott a dolog :P Egyik napról a másikra.Doki szerint kinőtte.A héten kezdi az ovit,remélem nem alakul ki újra ez a helyzet.Most kb 3hónapja rendbe megy minden.Minden külső segítség nélkül :P 2naponta van széklete,mindig ugyanabba az időpontba.Szia!Köszönöm !Zsani

KépKép
 
 


Sziasztok!

Az aloenak van egy jó őszibarackos gélje ami szépen beszabályozza a székletet csak ajánlani tudom

ha érdekel bővebben moni0511@freemail.hu
 


Örülök, hogy megoldódott kola2 kislányának a problémája. (Ámbár meggyőződésem, hogy ezt a dolgot nem lehet "kinőni", ha megoldódott a probléma, valami változás azért biztosan történt.)

A többi székrekedéses babás anyuka kedvéért mondom el, hogy én mit tudok ezzel kapcsolatosan:

Pesztushoz áll legközelebb az én véleményem is: a legalapvetőbb ugyanis az, hogy a gyerek minél több tiszta vizet igyon. (ugye még véletlenül, még jutalomból sem kap kólát vagy más szénsavas üdítőt?) A vizen kívül max. tartósítószer-mentes, 100 %-os gyümölcslevet igyon egy kisgyerek (meg ilyen kubu-féle zöldség-gyümölcs koktélokat). Én nehezen szoktattam rá a fiamat, hogy sárgarépát és a húslevesbe kerülő karalábé zsenge felét AKARJA, de egy kis anyai trükkel el lehet velük hitetni, hogy ez milyen fincsi, és ettől nagyra nő, megtanul fütyülni stb., másrészt a fiam, aki nem szerette nyersen a répát-karalábét, pl. 2 évesen elcsórta a frissen meghámozott, lereszelésre váró hatalmas kígyóuborkát, és én alig 5-6 percet beszéltem a barátnőmmel, de mire a gyerekre néztem, hogy mit eszik, már a háromnegyedét megette, utána előttem a negyedik negyedét is. (40 deka nyers kígyóubi hammbekaplak, csak úgy, üresen... mert kívánta. Így jöttem rá, hogy ezt viszont kimondottan szereti: kígyóubi és paradicsom, bármennyit megenne belőle nyersen... rengeteg leve van, akárcsak a dinnyének, amit szintén szeret, vagy rostosnak ott a főtt-kukorica)
A gyerekeknek rengeteg gyümölcsre és nyers zöldségre van szükségük, akármennyire is vegyszeresek és permetezőszeresek és gombaölőszeresek (legfeljebb majd lehet méregteleníteni)... ÉLŐ ROSTOKat kell kapniuk. Legyen havonta legalább kétszer pl. savanyúkáposzta, vagy székelykáposzta formájában, vagy vajas kenyér mellé, csak úgy, hidegen-nyersen eszegetni. Szokjon rá, épüljön bele a gyerek táplálkozásába. Én savanyúkáposztából készült ételt (főként tejföllel) szinte kizárólag csak otthon tudok enni, mert utána aztán jól megfuttat néhányszor (a kishelyiség irányába). Tehát sok víz, sok zöldség-gyümölcs, növényi rostok... korpás zsömle, barnarizs, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér, palacsinta, sütemény... meg lehet szokni.
Tehát mindig a táplálkozására figyeljünk oda, nem igaz, hogy a gyerekeknek sok főzeléket kell ennie! NEM! A gyerekeknek sok főzelék-FÉLÉT kell ennie, viszont lehetőleg nyersen vagy csak alig párolva. (A rántásra ugyanis nincs szüksége.) De akinek a gyereke kizárólag a rántott-husit eszi meg sültkrumplival, ott jelentős hibák vannak... sebaj, sosincs késő kiküszöbölni őket, és szép lassan, türelmesen a gyerek átnevelhető, ízlése formálható (sajnos jó példával kell járni előttük). Jön a tél, a sütőtök szezonja, ez is nagyon jó vacsi-tipp, és magas a tápértéke.
Az én fiam pl. nem issza meg a tejet. Egyáltalán nem hajlandó rá. Ezért kénytelen voltam megengedni neki a kakaózást, mert abból viszont 3 pohárral iszik meg naponta. Egyből bogyós lett a "soft-kolbászos" kakija, alig másfél-két éves korában. Ekkor figyeltem oda arra, hogy min változtathatnék, hogy a kakaópor székletfogó hatását kompenzáljam. A fentiekben ismertetett módszerek (naponta legalább 6-8 dl tiszta víz, 40-50 dkg gyümölcs és/vagy nyers zöldség, ünnepi italnak csak tartósítószermentes gyümilé) teljesen rendbetették, napi 2 normál kaki van! :-)

A kórosnak tűnő hasmenésnek is oka van, itt a legfontosabb, tudni, hogy mikortól kóros: a napi 2-3 normálnál picit hígabb kaki nem = a kóros hasmenéssel. Nekem van vegán ismerősöm, akinek folyamatosan híg a széklete és egyébként semmi baja. Fontos, hogy figyelni kell hasmenésnél, hogy ne száradjon ki, tehát sok-sok apró kortyos vízivás, másrészt az egy napnál hosszabb, kóros hasmenésnél vagy nyálkás és/vagy görcsös hasmenésnél azonnal orvoshoz kell fordulni, székletmintát leadni. Egyébként a bifidobaktériumokat és laktobacillusokat és más jóbaktériumokat tartalmazó PROBIOTIKUM szedése rendbeteheti a veszélytelenebb bakteriális fertőzést is. Ebből érdemes a legjobbat, legtöményebbet megvenni.
Ha érdekel, hogy mi mindenre kell még figyelned, milyen természetes gyulladáscsökkentőket használhatsz például antibiotikum helyett, s milyen egyéb veszélyek leselkednek a kicsikre, sok mindenről olvashatsz a honlapomon:
http://gportal.hu/portal/bionom/

Vigyázom és imádom a családom! A kisfiam a mindenem, az apja örök társam, így élünk mi hárman boldogan, vidáman! :-)


Sziasztok!!

Én is hiszek a folyadék fogyasztás "csodatevő" hatásában. Ezt bebizonyította a saját szervezetem is!!!
Nálunk a nagylányom sokáig szopizott, és amikor leálltunk nagyon nehezen tudtam rávenni az ivásra, ráadásul nyár volt!!! Csak a szörpit issza meg, vizet ritkán (oviban, éjjel, fogmosás után). Bár most jól jön, mert így könnyebben meg tudom vele itatni az aszkorbinsavat
:lol: :lol: .
Hiszek abban is, hogy a vegyes táplálkozás is rendben tartja a beleket, és a mozgás (bár erre nem kell ösztökélni a gyerekeket, igaz? :lol: ) Mi mindent eszünk ( zöldség, gyümölcs, rántott hús, néha Mekis kaja, korpás kifli, magos zsömle - nálunk az étkezés élmény), és szerencsére renden a székletünk. Azért a többesszám, mert nekem voltak vele gondjaim, a munkám miatt nem tudtam eleget inni, és amikor ez megváltozott, akkor a gondjaim is megszüntek. Azóta a barátaim is csak úgy ismernek, akinél mindig inni kell!! :lol: :lol:

Egyébként az aszkorbinsav megfelelő mennyiségben (1000mg a napi adag Szentgyörgyi szerint) is nagyon jó hatással van az emésztésre!! Tapasztalat.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -

Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h
Helyszíne: Otthon Művelődési Ház – Soroksár
Bp. XXIII. Ker. Szitás u. 112
(a Hősök terei Templomtól egy percre)

Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini - A bohémélet, Gounod - Faust, Donizetti - A szerelmi bájital
és Donizetti - Don Pasquale című operáiból!

Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
„Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!”
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000 Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005
 


Szia kola2.Az egyik barátnőm kislányának volt hasonlo problémája mint nektek.Az ő kislánya két éves.Nagyon nehezen kakilt és három négy naponta.Neki is mondta a védőnő levolac.Az egy kis ideig segitett is rajta,de utánna már az sem.A gyümölcsök sem hajtották meg.Változtatott az étkezési szokásukon.Adott neki búzakorpát,Párolt zöldségeket.-És nem telt el egy hét már rendesen van széklete a kislánynak.Neten biztos utánna lehet még nézni a búzás dolgoknak.Én például ha ilyen gondom van szoktam enni a jo reggelt kekszet mézzel mogyoroval.Szerintem az is nagyon jo.Remélem tudtam segiteni.Marcsi
 


Nekem most jutott eszembe hogy a szilvalekváron kívül tényleg segít a grillezett zöldség kis olívaolajjal meglocsolva, az nagyon beválik, csak nehéz rábeszélni, hogy egye meg :) Van akinek csak úgy megeszi a párolt zöldséget?? Persze mindenképpen oda kell figyelni folyamatosan, mert a kakóscsiga meg kenyér és édesség kombinációk tutira szoruláshoz vezetnek. Kell a folyadék a gyümi zöldség és ha megvan a hajlam akkor szerintem érdemes rásegíteni van rágótablettás probiotikum (teknőcös) és a végső nehézséget így azért el lehet kerülni. Kinél meniy a maximum míg nem ment wécére a gyerek?

Andi
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron