Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

13 hetes terhes vagyok és streptococcus agalatiaem van, amire az orvosom AKTIL nevû antibiotikumot írt fel. Kicsit megijedtem, mert a tájékoztatóban azt olvastam, hogy terhesség alatt a szedése nem javasolt. Tud-e valaki valamit errõl a gyógyszerrõl, esetleges káros vagy nem káros hatásairól?
 
 


Vivien! Erazmuszt kérdezted már?
Névtelen
 


Szia!

Erazmuszt kérdeztem,1 mondatban annyit válaszolt, hogy "reméli", hogy nem ártottam a babának. Remélni én is tudok... Azért köszönöm, hogy írtál.
 
 

 
 

Vivien!
Pont a lényeget hagytad ki a válaszból: hogy 13 hét után! Ez azt jelenti, hogy (majdnem) a közésõ trimeszterben vagy, itt a legkisebb valószínûsége, hogy külsõ hatásokból baj lesz. Egyébként a (még) ártalmasabb gyógyszereknél az van, hogy az elsõ és a harmadik trimeszterben NEM SZEDHETÕ. A tied ennél "alacsonyabb" fokozat. Szóval, ne aggódj!! Biztos nem lesz semmi baj!

Méri
 
 


Kedves Méri!

Köszi a válaszodat,már megnyugodtam. Most 16 hetes terhes vagyok, ma voltunk UH-on és "külsõleg" minden rendben van. Most jöhet az AFP miatti drukk. Egyébként optimista vagyok, bízom benne, hogy nem lesz semmi gond.

Szia.
 
 


Kedves Vivien!
Mivel én a lehetõ legritkább esetben adok antibiotikumot, pláne hüvelyi baktériumok kitenyésztésénél, és ilyen esetben terhesnek egyáltalán nem adok, nem írhattam azt, hogy "tapasztalatom szerint nem árt", hanem csak azt, hogy "remélem" nem árt. Azért, mert 13 hetes voltál.
Üdv. Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)
 


Kedves Vivien!
Én a terhességem 24 hetétõl szedtem antibiotikumot, egy közben esedékessé vált mûtét miatt. Ne aggódj, nem lesz probléma. A fiam most négy éves, egészséges! A terhességem is problémamentes volt ezután.
 


Kedves elõttem szólók!

Köszönöm a nyugtatást és a biztatást, sokat segített. Már 21 hetes terhes vagyok, a kisbabám rengeteget mozog, rúgdos, amitõl olyan nagy mértékû boldogságérzés önt el a mindennapokban, hogy nincs "kedvem" aggodalmaskodni és állandóan a félelmeimmel foglalkozni. Mielõtt teherbe estem volna, el sem tudtam képzelni, hogy ennyire aggódó leszek majd, de ez persze a terhességem elsõ napjától megváltozott. Annyira szeretem a kisbabámat (és az Apukáját is), hogy az leírhatatlan. Gondolom ezzel Ti is így vagytok.Egyébként már voltunk 4d uh-on, ahol minden rendben volt,az AFP-m is 0,9 lett, úgyhogy viszonylag nyugodt vagyok. Viszonylag, mert a streptococcus még bennem van, nagyon nehéz kiírtani.Emiatt talán már csak a szülés alatt fogok aggódni, nehogy megfertõzõdjön a kisbabám.Erre azonban vigyázni fog az orvosom.Egyelõre nyugodt vagyok,szülni pedig még sokára, augusztusban fogok.Abban hiszek, hogy minden rendben lesz.Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat!

Vivien
 
 


Kedves Erazmusz!

Amióta csak az "eszemet tudom" nem veszek be antibiotikumot, és most, hogy állapotos vagyok sokkal nagyobb dilemmát okoz a kockázatok miatt. A dokim , mivel a vizeletemben már megint 5000 volt a baci mennyiség ezért Pyassan nevû antibiotikumot írt fel, naponta 4*2, most a 19. hétben vagyok és nem tudom eldönteni, hogy mivel ártok kevésbé a kicsinek. Köszönöm a tanácsát!

Üdv.adri
Nemes Adri
 


Szia Adri!

Bocs, hogy beleszólok. Nem vagyok orvos, csak ugyanezt éltem át a terhesség alatt, amit Te most. Nekem igazából nem is volt min rágódni, mert nagy fájdalommal járt a hólyaggyulladás, mindenképpen kellett gyógyszer. Sok orvost megkérdeztem mire számíthatok Pyassan ügyben, mindenki megnyugtatott. Most 10 hónapos a babám és egészséges.
Egyébként mivel sajnos a terhesség alatt többször is elõfordult ez velem, kerestem egy jó nephrológust, aki azt mondta, hogy terheseknek a legjobb ilyenkor -és biztosan ártalmatlan! - a Nitrofurantoin tabletta. Utána még 1-2 alkalommal ezt szedtem rövid ideig.
De a legfontosabb: ne idegeskedj!

bera
 
 


Még annyi: Erazmusz ebbe a topikba nemigen szokott írni, de a sajátjában sem válaszol már több, mint 1 hónapja (asszem).
Névtelen
 


Berka! Köszi, ez tényleg megnyugtatott. A vége nálam is egy nephrológus lesz, de addig is szedem a Pyassant.
A legjobbakat: adri
Névtelen
 


Sziasztok!

Én majdnem az egész terhesség alatt szedtem antibiotikumot, a vesekõ és pangás miatt. 12 hetesen kezdtem, a 15. hétig szedtem és utána a 24. héttõl végig (Augmentint). Semmi baja nem lett a kisfiamnak! KépKép

Annamari
 
 


Pyassant szedtem a terhességem alatt kétszer is, a gyerkőc egészséges, csak annyi gondot Kép okoztunk ezzel, hogy valószínűleg ettől gyengébb a kisfiam tejfogszerkezete. Ezt most tudtam meg, több fogorvos is ezt mondta. Szerintem, óvatosabban kellene az antibiotikumokkal bánniuk az orvosoknak. Most itt állunk, romló tejfogakkal, miközben napi 2* mosunk fogat, édesség után külön is, és bánt a dolog, hogy annak idején nem néztem utána.
 


Sziasztok!

Látom nem is vagyok egyedül a gondommal. Velem az történt, hogy bepusziltam egy hüvelygyulladást. Először csak tünetmentesen bacim volt, aztán kezeés után elviselhetetlen csípő fájdalom.A tenyésztés még nincs meg,de a biztonság kedvéért szemicilin(+Canesten)-t kaptam.
3. napja szedem a gyógyszert és vörös foltok jelentek meg a kezemen. Hozzá kell tenni, hogy 1 hete baktériumölő szappannal (lifeboy) mosok kezet, amitől eddig is viszketett, de kiütés nem volt.
Volt nektekilyesmi? Érzékeny lennék a szemicilinre? Nem merem egyelőre abbahagyni, úgy tudom a félbehagyott antibiotikum szedés nagyon ártalmas. Nem tudjátok véletlenül mik az érzékenység tünetei, és mennyire fokozódik?
 
 


sziasztok! Van nekem egy kis problémám.3hete valami fertözésem lett amivel orvoshoz mentem aki csak ránézésre megállapitotta gombás fertözés,amire canesten kúpot írt fel.Elkeztem szedni rendesen.(amúgy 32hetes terhes vagyok)mire a védönöm azt mondta ugye nem kezdtem el szedni mert e babának nem jó.Evvel kapcsolatban valaki tud tanácsot adni?Elöre is köszike
 


Vercsike!
Nekem az első babánál a 36. héten kellett rutinszerűen használni , hogy a szülésre "steril" legyen a hüvely. Nem volt semmi bajom , tényleg csak ott így volt a szokás. A második csemeténél más volt a dokim és szerinte ez felesleges.
Több helyről hallottam , hogy az utolsó hetekben alkalmazzák.
Így nem hiszem , hogy gondot okozna. Különben szerintem a nőgyógyid többet ért hozzá , mint a védőnő , de ez csak az én véleményem.
Szia
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Sziasztok!

Én is az első babámat várom, és nekem is volt egy gombás hüvelyfertőzésem. Az orvosom a vizsgálat után bórsav kúpot írt fel, a gyógyszertárban készítik. Nekem ez nagyon jó volt nem kellett sokat használni belőle, mert már 2-3 kúp kitisztitja a hüvelyt. 28-29. hétben voltam. Szerintem a kúp semmi gondot nem okoz a babának, hísz a kúp hatása nem juthat fel a méhszájon keresztül hozzá. Zárt méhszáj esetén.
 
 


Sziasztok!

Én 28 éves vagyok, az első babámat várom szintén, most vagyok 4 hetes. Sajnos elég rosszul indítottam, egy vesegyulladással(a második héten) és Sumamed kapszulát írt fel a nőgyógyász! A vesém még valahogy mindig nincs rendben és iszonyúan félek, hogy károsodást okoz az antibiotikum vagy a kórokozó!
Ismer valaki olyat, aki az első hónapban antibiotikumot szedett és egészséges lett a babája? Ugye nem tudtok túl sok bíztatót mondani!
Sziasztok Ildi
 
 


Szia Ildi!
A Sumamedre nem írják hogy ne lehetne szedni várandósan... a betegség elhúzódása, elhatalmasodása lett volna a babának a legnagyobb veszély....
Próbálj megnyugodni, bízni a legjobbakban... az első UH remélem teljesen megnyugtat majd!
 
 


Szia Csicser!

Köszönöm, amit írtál! Igazad volt, ma voltam UH-on, láttam a petezsákot és igencsak lüktetett, egy kicsit megnyugodtam!
Köszi mégegyszer! Ildi
 
 


Szia Ildi!

5 hetes volt a kisfiam, amikor megbetegedett. A doki nem akart neki gyógyszert adni, ezért nekem kellett bevennem a Sumamedet, hogy az anyatejen keresztül, kicsit "higítva" kapja meg. Ha az 5 hetes pici szedhette, akkor egészen biztos, hogy nem lesz semmi baj. Én a 20. héten szedtem antibiotikumot, de valami mást. Remélem, most, hogy már láttad, már megnyugodtál.

Szia!

Mona
 


Szia Móni!

Aranyos a picid, megnéztem a képet! Köszönöm, hogy nyugtatsz, mostmár azthiszem kezdek teljesen megnyugodni ebből a szempontból!

Szia! Ildi
 
 


Üdv mindenkinek!
Én teljességgel ellenzem a gyógyszerek szedését!
Csak, kizárólag orvosi felügyelet szedhető bármelyik és természetesen megbeszélés alapján.
Ha bármilyen jellegű kérdés merülne fel, úgy gondolom azt orvossal kell megbeszélni.
Ez nagyon komoly dolog!
A mai napig nem tudják bizonyítani milyen hatással vannak a gyógyszerek fejlődő magzatunkra.
Nem kellene kockáztatni!!
 
 


2001 decemberében született fiunk aki agykárosodást szenvedett streptococcus AGALACTIAE okozta agyhártyagyulladás miatt. Állapota kilátástalan, de küzdünk érte. Valaha bármire is képes lesz? Nem valószínű. Ez kivédhető lett volna ha a hüvelygyulladás illetve később a fenyegető koraszülés miatt (31. hét) végeztek volna hüvelyváladék ill vizelettenyésztést. (Protokoll szerint ez utóbbi esetén kötelező)Ismert baktériumhordozás mellett az antibiotikus kezelés a betegséget megelőzte volna. És ha lett volna karácsonykor gyermekorvos a kórházban, az sem ártott volna...
Második gyermekünknél akit a klinikán szültem, a terhesség 4. hónapjától minden hónapban 1. hétig Unazynt szedtem megelőzésre. Gyermekem makk egészséges. Szüléskor (császár) kaptam vénásan antibiotikumot ami átment a babába és születés után még megelőzés céljából, amíg a tenyésztése negatív nem lett szintén kapott antibiotikumot.

Én csak ennyit szerettem volna hozzátenni ehhez a témához.
 
 


Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mennyire kockázatos antibiotikumos kúra után teherbe esni? Kb 1 hete hagytuk abba párommal az antibiotikum szedését, emiatt várni kellene a babatervezéssel, vagy így még fogantatás előtt nem veszélyes?
Vio

Kép
vio
 
 


Sziasztok!

Bar mar regota nem volt hozzaszolas ebben a topikban, jo volt vegigolvasni mivel hasonlo dilemmaban "szenvedek".

13 hetes terhes vagyok, holyaggyulladassal, az orvosom Nitrofurantoin nevu gyogyszert irt fel, ami emlitve is lett ebben a topikban. Erdeklodnek, hogy van-e meg aki szedte terhesseg alatt es mi a velemenye rola.

Udv
Tiramisu
 


Sziasztok,

12 hetes terhes vagyok és a vizelet vizsgálaton 100szoros baci mennyiségt találtak a vizeletemben. A dokim Supraxot írt fel. Szedte már ezt valaki?? Semmit nem hallottam róla, és eléggé aggódom az antibiotikum miatt.

Sziasztok
 
 


sziasztok!

Én a 27. hétbe vagyok és nekem is találtak a vizletembe baktériumot.nekem a dokim kupot írt fel de nem igazán tudom eldönteni, hogy jó e vagy nem a babának.Mit csináljak?
 
 


Sziasztok!
Én még teljesen új vagyok itt,de nagy elkeseredésembe eszembe jutott,hogy van egy ilyen oldal,aholmegoszthatod tapasztalataidat másokkal.
Én most vagyok 16. hetes(ma voltam AFP-n)
De a gondom az,hogy kb 2 hete észre vették,hogy 2300 a baci a vizeletemben.erre írtak Unasynt,ami mint kiderült semmit sem hatott.Most kaptam Sumamedet ,amitől féltem,hogy nem e rossz a babának,de itt az előző hozzászólások kicsit megnyugtattak.
De a tüneteim még mindig nem nagyon múltak el.Bár ma szedtem be az utolsót.
Attól félek ez se hat.
(A másik,hogy már 3-szor elvetéltem ezelőtt,úgyhogy mondentől félek ami árthat)
Volt már valaki ilyen helyzetben,hogy nem segített az első antibiotikum?

Ildi
 
 


Sziasztok!
Még új vagyok itt,szeretnék tanácsot kérni-remélem fogja v.ki olvasni mostanában-7.hetes várandós vagyok ,egy hete találtak a kenetmintámban gardnnerellát,a vizeletemben ureaplasmát-jó sokat- a doki Eryc 250mg -ot írt fel,amit a nögyógyi viszont nem enged szedni.Nyilván ő jobban tudja,(egyébként mint kiderült ezt a gyógyszert már egy ideje nem is gyártják,tehát ha akartam volna,sem tudtam volna szedni)viszont ezek a bacik időnként iszonyú alhasi görcsöket,méhgyulladást és gombásodást okoznak.Van v.kinek tapasztalata ez ügyben?Ettől még ki tudom hordani a babámat v. veszélyt jelenthet ránk nézve?
Iszonyúan aggódok,nagyon megszenvedtünk ezért a gyerekért,másfél évig próbálkoztunk,mire összejött.Félek.
 
 


Szia kludd!

Én tudnék megoldást ha elfogadod:)

A forever amerikai cégnek van egy sárga falkonos gélje ami 240 hatóanyxaga révén beépül a szervezetbe. Ez kiváló baktérium vírus és gombaölő:) Kismamák is szedhetik sőt 1 napos babának már adható. Koraszülött babákat táplálnak vele:)

Ha érdekel moni0511@freemail.hu csak segíteni szeretnék öntetlenül persze csak ha elfogadod.

moni0511@freemail.hu
 


még annyit hogy ha gondolod nőgyógyászt is tudok ajánlani aki ezzekkel a termékekkel gyógyítja a betegeit persze ha az téged jobban megnyugtat, hjogy nem tőlem hanem 1 orvostól hallod:)

puszi
 


Szia Kludd!

Ha erre jársz és olvasod...én 1 hónapja szültem. Gyönyörű, egészséges 35. hétre született kislányom van. És ne tudd meg, hogy mennyi antibiotikumot szedtem terhesség alatt. (Augmentint, Zinnatot, Gentamycin-kúpot stb.) A terhesség elején, közepén és végén is. Szerintem próbálj meg nem aggódni, a dokid biztos tudja, hogy mit lehet szedni ilyenkor. Sok sikert, üdv.
 
 


Sziasztok!

Új vagyok még itt. Ma csináltam egy terhességi tesztet és nagy örömömre + lett :D Csak félek egy kicsit mer kb. 2 héttel ezelött elkaptam az influenzát és 38 felett volt a lázam meg antibiotikumot is szedtem. Befolyásolja ez a terhességemet, féljek-e vagy tulreagálom az egészet?
 
 


Sziasztok!

A 16. heti I. szűrésen streptococcus agalactiae baktériumot találtak a vizeletemben. A háziorvosom Maripen extra tablettát írt fel, hogy szedjem 10 napig (3x1-et). Ezután felhívtam a nőgyógyászomat, aki szintén javasolta az antibiotikum szedését. Borzasztóan aggódom, hogy valamilyen rendellenességet okoz majd a babámnak. Most a 19. terhességi hétben járok. Azt olvastam, hogy ilyenkor még fejlődik az idegrendszer és az agy.
Van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata? Kérem, válaszoljon!

Kép

Kép
 
 


Szia Martyr.

Nemtudom fentebb olvastad-e lilka hozzászólását.szerintem nagyon szomorú és tanúlságos.Vagyis az én véleményem szerint is ilyenkor mérlegelnek a dokik és a legjobbnak látszó megoldást választják.
Szerintem nyugodj meg nem lesz baj.Megnyugtatásul írom,hogy pont ezt a gyógyit szedtem én is terhesség alatt kb 1hétig (igaz én csak egy csúnya mandulagyuszi miatt) és semmi baja nem lett a lurkónak (én is rákérdeztem dokinénimtől,hogy árthat-e)kb én is a 2trim.elején szedtem.sőt szoptatás alatt is írták már ezt fel nekem.Úgyhogy nyugi :) .

Andi és

KépKép
KépKép
 
 


Szia Cleo27!

Örülök a gyors válasznak! Igazán megnyugodni majd csak akkor fogok, ha már megszületik egészségesen...
Egyébként olvastam a fentebbi hozzászólásokat, de pont olyat nem találtam, aki Maripent szedett volna.
A neten már kutattam ezirányban mindenfelé, és mindenütt azt olvasom, hogy nem okoz gondot az antibiotikum. De mégsem nyughatok.
Az elején Utrogestant és Magne B6-ot is szedtem, és az Elevitet most is folytatom.

Kép

Kép
 
 


Martyr.

Tudom mit érzel -én is végigaggódtam a terhességeket-dehát én már csak ilyen vagyok :lol: .Én szedtem több gyógyit is.Pl. a lányomnál a 2.hónapban volt vmi.folyásféle-arra kaptam kúpot.-tisztára aggódtam,hogy a papírra is rá volt írva,hogy az első 3hóban nem ajánlott.Ráadásul még a 12héten influenzás is lettem (de csak pár lázcsillapítót vettem be,mert muszály volt).és még sorolhatnám mennyi problémám volt. :wink: .De a szülés a picilány kárpótolt értük.
Szóval nem lesz baj meglásdd.én mikor már nem bírtam tovább elmentem 4D-re és a babát illetően megnyugodtam.
Az Elevitet én is végig szedtem.a 19héttől magnéziumot is.

És tudjátok már,hogy fiúcska lesz v.leányzó?

Andi és

KépKép
KépKép
 
 


Szia Cleo 27!

Még sajnos nem tudom, milyen nemű. Épp most próbálom hívni a dokimat, hogy mikor mehetnék UH-ra, de nem veszi fel.
Ma voltam a védőnőnél, megérkezett minden leletem, kivéve az AFP-t. A vizeleteredményemen kívül minden negatív. Szerinte, ha rossz az AFP, már hívtak volna a nőgyógyászatról.

Nekem is megfordult a fejemben, hogy jó lenne elmenni a 4D UH-ra is. De nem tudom, hová lenne érdemes. Vidéken lakom, valószínűleg a fővárosba mennék, de konkrétan nem is érdeklődtem még ezekről a rendelőkről. Az árat nagyjából tudom, hogy kb. 10-12 ezer Ft. Azzal sem vagyok tisztában, hogy melyik terhességi héten célszerű menni. Ma léptem a 20. hétbe.

Szia.

Kép

Kép
 
 


Martyr.

Lehet,hogy felétek is van 4D.Ha gondolod van egy balassagyarmati barinőm (2gyerekes anyuka) és megkérdem tőle.

Végülis azt mondják,hogy ha valaki (és sokan azért is mennek)"mozizni"akar,akkor a 27-30hét felé,de én is a 17.héten mentem a csajszimnál,mert nekem az volt a lényeg,hogy minden oké-e vele-és a diagnosztikai célra is ez nagyon megfelelt-Mondjuk az nem árt,ha már AFP-eredményt is viszel,és majd annak függvényében vízsgálnak.Az árat jól írtad-Szolnokon is ennyi a tarifa.

Jó sokára kapod meg az AFp-t.amúgy ha gond van itt Szolnokon is már a levétel után pár nappal is telcsiznek.

Szia.

Andi és

KépKép
KépKép
 
 


Szia!

Úgy tudom, hogy Nógrád megyében Salgótarjánban van 4D, de nekem közelebb van Vác, vagy Bp.

Ki a bgyarmati barátnőd? Hátha ismerem.

Egyébként nem gyarmati vagyok, környékbeli.

A vonalzót hogy tetted fel, nekem nem sikerül?

Szia,

Kép

Kép
 
 


Martyr.

Megírom priviben a nevét,utána majd megpróbálok segíteni a vonalzóban.

Andi és

KépKép
KépKép
 
 


Na a vonalzó-én a lilypie-t tudom ha jó... :lol:

Katt a vonalzómra,majd az expecting baby gombra,ezután 1,2,3lépés-ide beírod a szülés várható dátumát és a nevét,majd Create és kész.Ezután a BBCode alatt lévő sort másolod aProfilodba az aláíráshoz és Mentés.

Az aláírás hozzáadása legyen bepipálva,illetve a smilek alatt a Beállításoknál a BBCode bekapcsolva.

Remélem sikerül.

Andi és

KépKép
KépKép
 
 


Én a próbaterületen gyakoroltam jó sokat :lol: :lol:

KépKép
KépKép
 
 


Szia Cleo!

Megkaptam a privát üzenetet, köszi. Sajnos a barátnődet nem ismerem...

Egy másik oldalra már sikerült feltennem a vonalzókat, de itt még nem jött össze, majd próbálkozom.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok lányok!

Azért írok mert találtam egy jó kis honlapot ahol szép vonalzókat lehet
csinálni!
A második vonalzóm már ott készült. Hátha valakit érdekel.

Kép

Edina
 
 


Igaz , az egyiket kitörlöm csak megakartam nektek mutatni.

Kép

Edina
 
 


Sziasztok lányok!

Azért írok mert találtam egy jó kis honlapot ahol szép vonalzókat lehet
csinálni!
A második vonalzóm már ott készült. Hátha valakit érdekel.Az egyiket majd törlöm csak megakartam nektek mutatni.

Kép

Edina
 
 


Sziasztok!
Kétségbeesve olvasom amiket írtatok,nagyjából képben vagyok,mégis elbizonytalanít,h az orvosok ezt mennyire lazán kezelik.Nagyon becsülöm azokat,akik megosztják tapasztalataikat annak ellenére,h milyen rosszak.
Sajnos én is streptococcus agalactae hordozó vagyok,a terhesség 25.hetében járok.Már két hónapja észleltem folyást,egy hónapja kaptam antibiotikumot Zinnatot,5 napig.Augmentinnel kezdtem,de arra valószínű érzékeny vagyok,mert kihánytam.
Március 10.én levett tenyésztés negatív lett,valami más kis baci volt(a leletet nem láttam),arra nem kaptam semmit.Most megint érzem,h ugyanolyan folyásom van,sőt még talán erősebb is.Remélem kapok időpontot még a héten.Szerintetek kérjek egyből megint antibiotikumot,hiszen a tenyésztés mire megjön az két hét,addig meg retteghetek a burokrepedéstől.Arról egyébként nem sokat tudok,h ennek mekkora az esélye?Idáig is sokat izgultam,mert volt már egy korai vetélésem,most terhességi diabéteszem lett,most még ez is.. :( :(
Próbálkozom a grépfrut magolajjal,hátha segít,de nem úgy tűnik.
Szülésnél mindenképpen kérjek antibiotikumot,mégha nem is akarnak adni?Megpróbálom megbeszélni a dokimmal mit tervez ilyenkor,de mivel győzzem meg?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron