Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném olyan kismamák, anyukák segítségét kérni, akik találkoztak már a témaindító problémával. 18 hetes terhesen az uh vizsgálaton mondták, hogy a kisbabám bal agyféltekéjében egy ciszta látszik. Egy hónap múlva kell visszamennem kontrollra. Addig én ezerszer megbolondulok az idegességtől. Mondták, hogy lehet hogy felszívódik. De mi van, ha nem? Ez a negyedik babám, de ilyen problémánk még nem volt. Lehet ebből még egészséges gyerek? Kérem, akinek bármilyen tapasztalata van segítsen!
Köszönöm
 
 


Hát, én csak azt tudom, hogy a nagyobbik fiam fejében van egy kis ciszta, amit egy koponya UH-n vettek észre a Budai Gyerekkórházban (ha jól emlékszem 5 hónapos volt akkor). Ott azt mondta a doktornő, hogy ez elég gyakori, és általában nem okoz problémát, ne foglalkozzunk vele.
Teljesen egészséges a gyerkőc.
Kívánom, hogy nálatok is így legyen!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


valahol lentebb inditott egy orvos ultrahangos témában topikot. szerintem őt kérdezd meg.

KépKép

KépKép
lnd
 
 

 
 

Köszi, majd megkérdezem a tapasztalatait.
 
 


Szia!

Én is ugyanazon a napon voltam uh-n mint Te, és sajnos a mi kisbabánk jobb agyféltekében is találtak egy 6 mm-es cisztát!
Nekünk már volt egy Patau szindrómás kromoszómabeteg babánk, akit sajnos el kellett vetetni mivel ez az élettel összeegyeztethetelen betegség! Még időben kiszűrték az Istenhegyen a vérvizsgálatból és a nyaki redő vastagságból!Pont emiatt mentünk el mostani babánka isl vérvételből történő kromoszómavizsgálatra az Istenhegyre! Ott a nyaki redője rendben volt, látható volt az orrcsontja, combcsont hossza megfelelő. A vérből történő kombinát vizsgálat, valamint az Afpje is rendben volt.Az orvosom szerint, sőt az ottani biológus szerint is egészséges a kisbaba és ezek a ciszták felszívódnak és viszonylag gyakoriak. Azt mondták, ha nincsen más negatív ultrahangos jel, akkor nem lehet elvileg baj. Persze ezt senki sem garantálja 100%-ra!Felajánlották a magzatvízvételt, de szerintem mi nem vágunk bele. Hiszen úgy érezzük egészséges és nem akarunk kockáztatni az az 1 % soknak tűnik. Jövőhéten kell visszamennünk, nagyon izgulunk!

Ha túl vagyok a vizsgálaton majd leírom, hogy mit mondtak. Nektek konkrétan mit mondott az orvos a cisztára???? Felajánlotta a magzatvízvételt??
Egyébként 27 éves vagyok és 18 hetes:)


Szia!

Látod ez a különbség vidék és a főváros között! Én Kecskeméten lakom és még soha nem hallottam, soha egyetlen orvos nem mondta, hogy lenne vérvételből való kromoszómavizsgálat! Ennek az eredménye lesz meg a jövő héten? Remélem nálatok is minden rendben lesz. Én sajnos még az orvosommal nem beszéltem, mert pont most van szabin, elérhetetlen, de a jövő hétre egyébként is be voltam jelentkezve 4D uh-ra, ott majd alaposan megnézetem, meg kifaggatom az orvost. Egyébként eddig az összes vizsgálat minden eredménye rendben volt, beleértve a vérvizsgálatokat, AFP-t, nuha-szűrést. A cisztán kívül más rendellenességet nem vett észre a vizsgáló orvos. De nekem ez is épp elég nagy sokk volt. Ő lenne a 4. kisbabánk (van már egy 6 éves és egy 4 éves kislányunk, meg egy 16 hónapos csintalan kisfiunk) és velük soha semmi probléma nem volt. Egyébként 34 éves vagyok, nekem még épp nem javasolt a magzatvízvétel. Ha felajánlanák sem tudom, hogy elmennék-e. Az uh-os orvos május 22-re rendelt vissza, azt mondta nekem is, hogy elég nagy esély van rá, hogy a ciszta felszívódik, akkor újra megnézi. De azt már nem mondta, hogy mi van, ha nem szívódik fel. A kisebbik lányomat decemberben műtötték. Ott volt egy szintén háromgyermekes (22 éves!) anyuka, aki elmesélte, hogy a nagyobbik lányát azért szülte Pesten, mert ciszta volt az agyában és születés után le kellett szívni. Szóval ilyenek is eszembejutnak, sőt csak ilyen gondolatok járnak a fejemben. Remélem az ünnep után, 2-án már többet fogok tudni.
 
 


Szia!

Mi a www.gendiagnosztika.hu oldalon található kombinált tesztet készítettük el a 12.héten, s ott az jött ki, hogy gyakorlatilag 0 az esélye, hogy beteg legyen a babánk! Az eredmény megbízhatósága 98 %, s a beteg kisbabánknál kihozta hogy nagy a baj. Így én nagyon bízom benne. Szerintem hívd fel őket, nagyon aranyosak és segítőkészek!!!! Az ottani biológusunk mondta, hogy ha más bajt nem láttak az ultrahangon nincsen baj, felszívódik. Már sok ilyet látott! Egyébként Kónya Márton a neve, én csak ajánlani tudom. Arra, hogy ha nem szívódna esetleg fel, azt mondták születése után el kell hogy tűnjön. Akiről írtál anyuka és leszívták a cisztát a kislányáról mit mondott? Ez milyen műtét, kockázatos? Egészséges ezt leszámítva a pici?
Én is nagyon félek, de eddig mindenki csak jó példát mondott, nyugtatnak az orvosok is! Remélem szerdán még jobb híreket kapunk, de legalább is nem nő a ciszta! Nyugtasson Téged is az a tudat, hogy semmi mást nem láttak ami gyanúra adhatna okot, AFPd is rendben van!!!!!!


Ja egyébként az Istenhegyen nem csak Down kórra vizsgálnak, hanem még más gyakoribb kromoszómarendellenességekre is!


Szió!
Nagyon megkönnyebbültem. Most jöttünk meg az ultrahangról és felszívódott a ciszta!!! Minden rendben volt :P
Az orvos szerint nem is lesz már ezzel semmi gond, nem szokott kiújulni! Ugyhogy így utólag igaz, hogy nem szabad agyon aggódni magát sz embernek még ha utólag könnyű is ezt mondani!
Meglátod Nálatok is ugyanígy felszívódik!!!!!!!!
Ha tudsz valami konkrétat majd írd meg légy szíves!!!

Évi


Szia Évi!

Mi is ma voltunk 4D-s UH-n és mondtuk az orvosnak előre, hogy nagyon nézze meg, ott van-e a ciszta. Azt mondta, hogy mintha látna valamit, valószínű a ciszta nyoma, de ha nem mondjuk előre, ő bizony észre sem vette volna. Szóval mondhatjuk, hogy felszívódott. Nagyon megkönnyebbültünk, a férjem meg is könnyezte, pedig nem az a sírós fajta. Azután elmentünk az orvosomhoz is. Azt mondta, hogy ha ő veszi észre az uh-n az éppen aktuális kismama babájában, el sem szokta mondani, mert ez minden esetben felszívódik és csak felesleges aggodalmat okoznak a leendő anyukának. Szóval eddig minden rendben. Ja, és lesz még egy kisfiunk!!

Szia, Móni
 
 


Szia Móni!

Szívből örülök a jó híreknek! Hát jól kiidegeskedtük magunkat az elmúlt egy hétben!
Gratulálok a Kisfiadhoz! A miénk is Kisfiú!!! További boldog babavárást!

Évi


Móni!

Éljen! :)
örülök, hogy minden rendben!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Sziasztok!Olyan kismamák segítségét kérnem akik hasonló cipõben járnak illetve jártak mint most én.Pénteken voltunk 18 hetes ultrahangon,ahol sajnos észrevették hogy a kisbabám agyának a jobb oldali részén kisebb eltérést találtak,a leletre azt írták hogy plexus chorioideusban felritkulás látható,sajnos aki az ultrahangot végezte nem tudta megmondani hogy a kicsi agya fejlõdik-e vagy pedig cisztáról van e szó.Sajons semmilyen felvilágositást nem kaptunk,csupán annyit hogy 2 hét múlva vissza kell mennem,és majd meglátják hogy jó vagy rossz irányban változott e.Elküldtek genetikai tanácsadásra ahol szintén nem sokat segitettek,a doktor úr átnézte az eredményeimet és minden rendben van,az afp 1.14,Down-szindróma is negativ lett.,nem értem hogy lehet mikor minden eredményem jó lett..22 éves vagyok és nagyon aggodom a babám miatt.Semmiféle rendeleneséget nem találtak nála,hála istenek,csak ezt az egyet sajnos.Szépen kérek mindenkit aki ezzel kapcsolatban tudna segiteni kérem irjon.
abby01
Lajosmizse
 
 


Okozhat e bármilyen betegéget?Veszélyes e a babámra nézve,illetve ha nem szívodna fel mennyire veszélyes a szülés után,?Kihat e a kicsire?Köszönöm
abby01
Lajosmizse
 
 


@abby01:


Kedves abby01,

Látom sajnos anno leveledre nem érkezett válasz, de remélem ettől függetlenül gyermeked egészséges.
Azért is bízok ebben, mert megerősítene, hogy nálunk se lesz gond.
Párommal ugyanis ma voltunk UH-on és a jelenség hasonló mint Nálad volt. Párom 19. hetes várandós,
viszont idősebb nálad, 37 éves és már egy egészséges gyermek Anyukája. Jövő héten kedden megyünk genetikai tanácsadásra, de addigra felőrlöm magam. Az Istenhegyi géndiagnosztikai központban már 16-17. hét magasságában jártunk, ott a Down és más szindrómákra a Nifty, vérvételes teszt negatív értékeket adott.
Válaszodat előre köszönöm!

András
Egy izguló apuka
dnsand
Budapest XVIII. kerület
 
 


Szia András!

Mit mondtak a genetikai tanácsadáson és a mi ehelyzet azóta veletek. Nálhnk is találtak plexus felritkulást.

Milendin
milendinfly
Ladánybene
 
 


Az én kislányomnál volt plexus ciszta, kb. 18. hetes uh-n látták, egy hónap múlva már nyoma sem volt, a kislány teljesen egészségesen megszületett. Remélem ez bíztató lehet annak, aki esetleg még olvassa.

Lilypie Pregnancy tickers

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: