Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Nekem a jövõ héten kellene majd amikor megjön elkezdeni a Closti gyógyi szedését csak sajnos nem igazán tudok róla sok mindent. Hallottam már egy-két dolgot de valahogy mindig is ódzkodtam a gyógyszerek szedésétõl. (fõleg ilyen nõgyógyászati gyógyiktól) Mi nagyon szeretnénk babát, igaz már januárban terhes voltam csak sajnos abban a hónapban el is vetéltem kb. 5-6 hetesen. Nem csináltak semmilyen vizsgálatot nálam csak a doki felírta nekem a clostit hogy szedjem 1 hónapig hogy rendbe tegye a pé-m. Most lesz azóta ez majd a harmadik ciklusom.
Akinek van valamilyen véleménye a témával kapcsolatban írjatok

Kép
 
 


Helló Cinci! A Closti nagyon jó gyógyszer, ha megfelelõen alkalmazzák. Én is szedtem 4 hónapig és a peteérést és a ciklust tényleg beállította csak a baba nem jött össze. Nekem alacsony progeszteron szint miatt írta fel az orvos, mivel kiderült, hogy másfél éve hiába próbálkozunk babával, mivel nincsen peteérésem.
Engem a Closti szedése mellett a doki minden hónapban megvizsgált és azt nézte, hogy nem nagyobbodott-e meg a petefészkem, minthogy a Closti egyik mellékhatása lehet a cisztaképzõdés. De Te ettõl ne aggódj, mert ez inkább akkor valószínû, ha több hónapig kell szedni a gyógyszert.
Szerintem - minthogy már voltál terhes - a Clostitól nagyon jó esélyed van, hogy sikerüljön a baba, és állítólag akkor is hat még, amikor már nem szeded.
Egyébként jó ötlet errõl a gyógyiról indítani topicot, mert nagyon sokan vagyunk érintve ebben a témában. Szóval írjon mindenki, osszuk meg a tanácsokat a gyógyival kapcsolatban.
Bocs, hogy névtelenül írok, nem sikerült bejelentkeznem. Ha van kérdésed még és tudok, nagyon szívesen válaszokolok és drukkolok Neked, hogy sikerüljön a baba! Üdv: Jácint
Névtelen
 


Elsõ gyerekem fogant Clostibegyt "segítségével", nekem nagyon kis adagban kellett szedni, (napi egy szem 5 napig/cíklus) és már a második ciklusban összejött a baba! (Az elsõt rossz napon kezdtem el szedni, lehet, hogy csak az volt a baj). Engem sem vizsgált a doki elõtte, azt mondta, ha ez sem segít, ráérünk akkor vizsgálódni, az esetek nagy részében hatni szokott. Hát hatott is.
Most írattam fel a második gyerek miatt, most csináltunk hormonvizsgálatot, alsó határ körül mozog a progeszteronszintem, lehet, hogy menne spontán is, csak most nem akarok évekig próbálkozni (nem mindegy a korkülönbség, meg egyebek).
Amit viszont nem tudok:
az elsõ gyereknél elõször 3 hónapig szednem kellett volna és utána próbálkozni, hogy csökkentsük az ikerterhesség esélyét (ezt, mint írtam, nem tartottuk be). Most, amikor rákérdeztem, azt mondta a dokim, hogy szedjem és közben próbálkozzunk, nem nagy az iker valószínûsége, mert olyan kicsi az adag. Nem akartam forszírozni a témát, de nem egészen értem, hogy három éve ez nagy esély volt , most meg gyakorlatilag semmi? Nektek mit mondtak?
Moncaberta
 

 
 

Cinci,
ne izgulj. Én sem szeretem a hormonkészítményeket, de a Cb-rõl azt mondta az rvosom, hogy ez nem hormonkészítmény, hanem az agyalapi mirigyet (asszem) készteti vmilyen hormon teremlésére. Nekem így egy kicsit szebben hangzott a dolog Kép.
Névtelen
 


Sziasztok lányok
Tisztára feldobódtam (de lehet hogy hiába). Ma reggel a hõm 37 volt, tegnap 36,7. Nem szoktam rendszeresen mérni de most fogom egy darabig. Ha fenn marad és baba lesz a dologból azt mondom egy isteni csoda ugyanis ebben a hónapban védekeztünk kivéve a most hétfõi napot. Nekem van egy olyan hülye érzésem hogy nekem pont akkor volt a pé-m.
Én ezt csak abból gondolom hogy amikor januárban is terhes voltam akkor is úgy a 26-27. naptól ment fel csak a hõm, tehát nekem valószínûleg (a doki is mondta akkor mikor az uh-n csak keveset látott) a hónap végén van a pé-m.
Szerintetek felelõtlenség hogy már a vetélésem utáni második ciklusban újra babás lennék? De úgy szeretném Kép
Szegény páromat is folyton nyaggatom ha meglátok egy babaruhát vagy babát vagy akármit ami rá emlékeztet. DE õ tûri. Lehet hogy nem is lesz szükségem a Clostira? Kép
Puszi mindenkinek és gratula annak akinek már babája van.

Kép
 
 


Lányok adjatok tanácsot! A Clostis stimuláció utáni, 16-os progeszteron szint milyen? Mennyi progi kell a terhességhez?
Köszi: Gyöngyi
Névtelen
 


Gyöngyi!
Nézz be a "..."ma megint megjött"...-Hasznos linkek" topicba, ott vannak hormontáblák.
Nikie
 
 


sziasztok.

én 3 hónapja szedem a ezt a gyógyszert, de eddig mivel még nem akartunk 3. gyereket, vigyáztunk, hogy ne legyek terhes.
Most viszont úgy döntöttünk hogy jöhet a harmadik.
Nekem úgy kell szednem a gyógyszert hogy a ciklus 5. napjától 5 napig 2*1 tbl. az a kérdésem hogy a petesejt érés mikorra várható? a múlthónapban 33 napos elõtte pedig 34 napos volt a ciklusom. most a 13. napnál járok.

ha tudtok segítsetek nekem.

Köszi Gabi1
gabi1 (gabi1)
 


Sziasztok!

Nekem ez az elsõ clostis ciklusom. Mivel nem volt peteérésem, ezért nagyon sokára jött meg a mensim. Decemberben a hormonvizsgálat igazolta az ovuláció hiányát, ráadásul a prolaktinom is magas volt. Ezt egy hónap alatt rendbehoztuk, és márc. 12-én jött meg végre 2,5 hónap után. Már nagyon vártam, hogy elkezdhessem a clostit. Második naptól kellett 2*1-et szednem 5 napig. 13. napon voltam UH-on, ahol kiderült, hogy igaz, hogy van tüszõm, de nagyon picik. (12 és 10 mm-esek) Nagyon elkeseredtem, hogy még gyógyszerrel sem lesz peteérésem, és a doki is azt mondta, hogy hagyjuk ezt a ciklust, itt már nem lesz semmi. Látta, hogy elszomorodtam, ezért mondta, hogy na jó, 3 nap múlva megnézi újra. És képezeljétek, lett egy 20-as és egy 18-as tüszõm, meg még három pici. Megrepesztette profasival, feszült rendesen a hasam. Jõvõ hét szombaton szeretnék tesztelni, ha addig nem jön meg. A hõm sajnos nem túl biztató, de azért reménykedem.

Gabi! Lehet, hogy neked is késõbb van peteérésed. UH-on nem voltál az elõzõ ciklusokban? Szerintem pár nap, és meg fog repedni, az a legjobb, ha mostantól 2 naponta akcióztok, és akkor biztos ott lesznek a fiúkák, ha kiszabadul a petesejted.

Cinci! Megértem, hogy nagyon szeretnél babát, azok után ami történt. Szerintem a szervezted tudja, mikor alkalmas kihordani egy bébit. Ha megfogan a babád, akkor remélhetõleg minden rendben odabent, de a biztonság kedvéért kérjél progi pótlást.

Moncaberta! Velem aláíratott a doki egy papírt, hogy tájékoztatott az esetleges mellékhatásokról, és az ikerterhesség lehetõségérõl. Attól függ, hogy a szervezeted hogyan reagál, ha több tüszõd érik meg, akkor nagy az esély az ikerterhességre.

Mindenkinek mielõbbi babásodást kívánok!

Betta
betta
Nagykozár
 
 


Sziasztok!
Cinci!
Nekem szinte ugyan az a történetem, mint neked!
Január közepén a 9. héten elhalt az embryom,Kép így 3 hónapot mondott az orvosom, hogy hagyjunk ki. Persze ebben a hónapban már mi sem bírtuk tovább, és nekem volt egy olyan érzésem, hogy ha nem szabad akkor biztos sikerülni fog! Én még nem szedek semmit, de nemsokára rá fogom szánni magam, ha nem jön össze. Már múlt év augusztus óta szeretnénk egy második gyereket, szerencsére Kittikém, aki 4 éves nagylány, kárpótol és minden vígaszom!
Sok sikert mindenkinek!
Andi
 
 


Hát mégsincs baba a dologban tegnap megjött így ma elkezdtem szedni a Clostit. Remélem a férjem is benne van de ebben a hónapban teljes gõzerõvel szeretném a babaprojektet, annyi ijeszt meg egy kicsit hogy a Clostitól nagy az esély az ikerterhességre, elsõre azért nem szeretnék ikreket Kép
Nekem a második naptól kell 2x1 szemet beszednem 5 napon keresztül. Ez ugye nem nagy adag?
Köszi mindenkinek a hozzászólását.
Cinci

Kép
 
 


CinciKép
2x1 closti az nem nagy adag. Nekem attól mindössze 1 domináns tüszõm lett, így nem kell félned az ikerterhességtõl. Én most mellé még Merional szurit is kapok már hónapok óta, van így 4 tüszõm, de ezzel sem lettem terhesKép Bízz az orvosodban.

Cat

Cat
Kép
 
 


CinciKép

Sajnálom, hogy megjött, de ne keseredj el, a closty segíteni fog. Én ugyanígy szedtem mint Te, és ma reggel pozitív lett a tesztem. Kép
betta
Nagykozár
 
 


Betta Kép
Nagyon örülök, hogy neked pozitív lett a teszted!

CinciKép
Sajnállak, de fel a fejjel! Majd a gyógyszer segíteni fog!

Nekünk nagy dilemma a closty szedése. Van két gyerekünk, 8 és 5 évesek. Szerettünk volna egy harmadikat, de nem jött össze. Nincs pé-m, ráadásul a progesteronom rémesen alacsony (0,87). Emellett egy pajzsmirigy betegségem is van, amire szintén gyógyszert szedek. Most már csak azt kell eldöntenünk, hogy merjünk-e nekivágni, amibõl akár egy ikerterhesség is lehet. Nehéz kérdés!
Mit tudtok ajánlani?

Banett

Kép
 
 


Banett!
Elvileg, ha szeded három hónapig és addig védekeztek, az azt követõ egy-két-három hónapban meg lehet lovagolni a hullámot és könnyebben teherbe lehet esni, ilyenkor az ikerterhesség esélye közelít a természetes esélyhez. Máshol olvastam, hogy ez a nézet túlhaladott, , folyamatos szedés mellett kell próbálkozni.
Én is félek az ikertõl, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a zelsõ verziót és ha úgy sem jön össze, akkor jöhet a második.
Ha valaki tud konkrétabbat, írjon, Orvosoktól sajnos homályos válaszok jönnek.
Moncaberta
 


Betta GRATULÁLOK KépKépKép
Remélem a következõ hónapban én is ilyen híreket fogok közölni.
Amúgy nem érzem semmilyen mellékhatását a gyógyinak, olvastam hogy van aki szédül, hányingere van. Kopp kopp (lekopogom) nálam semmi ilyesmi.
Puszi mindenkinek

Kép
 
 


Moncaberta

Köszi, hogy válaszoltál. Ez elég megnyugtató, csak azért vacilálunk, mert most egy kétszobás (50 nm) lakásban élünl. Szeretnénk nagyobba menni még az idén, de nem tudunk olyan hatalmasat venni. Mi van, ha elköltözünk (hitel. stb.) és kiderül, hogy ikrek lesznek. Négy gyerek! A párom nagyon fél, de látom rajta, hogy mellette meg szeretné. Meglátjuk!

Banett

Kép
 
 


Sziasztok!

Nekem két fiam van, 3 éves és 6 hónapos. Borzasztó rendszertelen volt mindig a menstruációm. (Hacsak azt nem számítjuk rendszeresnek, hogy 2 havonta jött meg.)Mikor elhatároztuk, hogy jöhet a baba, a doki rögtön clostyt írt, az elsõ naptól az ötödikig kellett szednem 2 × 1-et három hónapon át. Azt mondta, ha ennyi idõ alatt nem sikerül, jöhetnek a vozsgálatok. 4. hónapban lettem terhes, tehát olyan ciklusban, amikor már éppen nem szedtem a gyógyszert.
semmilyen mellékhatása (a babán kívül) nem volt. A második gyereknél már úgy mentem a dokihoz, hogy írja fel a clostyt, mert szeretnénk a következõ babá-t. Õ felírta és pontosan ugyanúgy mint az elsõnél,a negyedik hónapban terhes lettem. Egyik sem lett ikerterhesség, (a másodiknál titkon reménykedtem, hogy az lesz), viszont mindkettõ fiú.

Mindenkinek szorítok, ne féljetek a clostytól, csak használhat.
Rita
 
 


Sziasztok!
A Clostylbegytről szeretnék néhány mondatban tapasztalatot mondani. Nekem sem volt peteérésem (most sincs), amikor el kezdtem szedni a clostit. A Dél-Pesti kórházban olyan orvoshoz kerültem, aki felírta a gyógyszeradagot 3 hónapra, aztán "útnak eresztett". Cisztám lett tőle, amit majdnem meg kellett műteni, ha nem repedt volna meg. Ezután kerestem egy másik orvost, akinél szintén a clostilt szedtem, de orvosi ellenőrzés mellett a 14. napon UH-on néztük, lesz e peteérés vagy sem. 1,5 évi próbálkozás után sikerült teherbeesnem. Most a kislányom 4 éves, de peteérésem megint nincsen, pedig szeretnénk még 1 babát. Én mindenkinek ajánlom, hogy legyetek kitartóak és sikerülni fog!
 
 


Sziasztok!
Nagyon orulok ennek a temanak, nekem is ez az elso Clostis ciklusom. Magas prolaktinszint miatt nem volt ovulaciom, a menstruaciom is kimaradt, ezert Norcoluttal meghoztuk, Bromocriptint szedek a prolaktinra es a ciklus 3-7 napja kozott szedtem napi 1 Clostylbegitet. Ma a 13.-ik napban jarunk es nagyon izgulkok, hogy mar most osszejojjon a baba, sokat segitett, hogy elottem mondtak paran, hogy igen latvanyos volt az eredmeny ettol a gyogyszertol.
Kerdes: szerintetek mikor kell "akciozni a Closti mellett"? En nem mertem a homet, mivel nem volt menstruaciom , viszont vettem egy PG/53 minimikroszkopot, de ez nekem mindig u.a mutatja...
A ciklus 21.-ik napjan kell visszamennem hpormonvizsgalatra, megnezni hogy viselkedik a prolaktinom...
Varom a hozzaszolasokat ebben a temaban!!!
-szoszi-
 
 


Szia Éva!
"akciózni" a 13-14-15. napon kellene de 2 napi önmegtartóztatás után, még most sem késő mérned a hőmérsékleted, reggel rögtön ébredés után, ha hirtelen leesik akkor van peteérés és ha teherbe esel akkor hírtelen emelkedni kezd és a 28-29. napon is fenn marad 37,1-37,3 °C felett akkor már biztos lehetsz benne, hogy sikerült, legalábbis nekem így volt 1,5 év után végre, szinte el sem hittük, még akkor sem amikor megvettük a terhességi tesztet. Mert ha az egy csíkot mutat, akkor neg. ha kettő akkor pozitív és nekem a második csík halványabb volt, de mivel a hőmérsékletem 37,3 volt ezért bíztam benne. Végül is az orvos erősítette meg az ultrahanggal, hogy sikerült! Sok szerencsét: Jully
 
 


Éva

Ez a gyógyszer tényleg nagyon hatásos, én ugyan Serophenet szedtem, de az tul. képpen uaz, mint a Closti, és már az első ciklusban eredménnyel jártam, már a 6. hetet is betöltöttem. Csatlakozom Jullyhoz, most is elkezdheted a hőmérőzést, és ha leesik a hőd, akkor kell akcióba lépni. de ha ez túl macerás, akkor az is megoldás, ha kétnaponta vagytok együtt, úgy bizti nem mulasztod el a pé-t.
Azért ne vedd biztosra, hogy a 13-14. nap körül lesz pé-d. nekem is nagyon rendszertelen volt a ciklusom, pé-m, nekem is gyógyszerrel hozták meg előtte többször is. És legutóbb is(az orvosom legnagyobb csodálkozására)azért mentem orvoshoz, hogy hozza meg, megnézett UH-n és ott volt a nagy tüsző, amit végül is a 38. napon Profasi-val repesztett meg. És sikerült.
Hasznos lenne, ha az orvos követné a pé-t UH-n, akkor biztosabban tudod, mikor a legnagyobb az esély.

Kitty
 


Sziasztok, valamit nem értek, akkor kell akciózni, ha leesik a hőmérséklet? nem akkor ha felmegy? mármint a closty mellett.

Ha nekem van peteérésem, legalábbis úgy gondolom, mert terhes lettem de majdnem elvetéltem, aztáán most 2 év múlva megint terhes lettem, de sajnos most elment a baba. A dokim amikro kérdeztem mivel előzhető esetleg meg, felírta a clostyt.

nem lehet valami más mellékhatása? gondolok valami olyanra, hogy felturbózza a peteérést aztán ezzel valami galibát csinál.

lehet hogy hülye kérdés, de tényleg nem tudom ..

köszi a válaszokat: Manda
Névtelen
 


Manda Kép
A dokid azért írt fel clostyt, mert valószínűleg progeszteron hiányod van, és ezért nem maradt meg a terhességed. A progeszteron termelődése ugyanis a ciklus első fázisával függ össze, így ott kell a kis segítség.
Amennyiben jó az adagolás, akkor nem okoz semmilyen problémát. Viszont ez csak UH-s követéssel mondható meg, tehát min 1-2-szer meg kell hogy nézzen a dokid (ciklus közepe felé), hogy nem okozott-e nálad túlstimulációt a gyógyszer, mert az cisztákat okozhat.
A másik. Elvileg a ciklus második felében valamilyen progesztetonpótlót (Ultorgestan, Duphaston) is kellene kapnod, annak érdekében, hogy biztosan megmaradjon a baba.
A closty kívánt mellékhatása a lurkó a pocidban Kép Kép Kép
Akciózni akkor kell, mikor leesik a hő... de a tuti kétnaponta, akkor biztosan nem csúsztok le.

Orsi

Orsi
KépKépKép
 
 


Nekem volt szerencsém átélni egy ilyen túlstimulációt. A doki csak felírta a gyógyszert 3 hónapra, és közben ultrahangon nem nézte a peteérést, ebből lett a ciszta, ami szerencsére kifakadt magától. Így ejtettem ezt a dokit, és a jelenlegi orvosom akinél ugyanezt a gyógyszert szedtem, nézi 13-15 napon ultrahangon és ha nem fakadna ki (ilyen itt még nem fordult elő), akkor injekcióval tüszőrepedést idéz elő. Még a hőmérőzés mellett ajánlanám a "gyertyázást" aktus után, így nagyobb az esélye a bejutásnak. Nekem bejött!
 
 


Köszönöm a válaszokat, a dokim nem 3 hónapra írt fel clostyt csak erre az egyre. Lehet hogy azt gondolja hogy rögtön sikerül?
mondjuk a múltkor mértem a hőmet és amikor 36.6-ról felment 36,9-re (2-3 napig) akkor próbálkoztunk ez be is jött, csak a baba nem maradt meg.

Ezt a hő leesést továbbra sem értem. mennyiről kell leesnie mennyire? nekem nem a 15 napon volt még anno a peteérés, hanem a 20 nap körül. a mensim amúgy totál szabályos, 29 napra jön mindig. Most a vetélés miatt -sokáig vérezgettem- nem tudom mikor fog jönni, de lassan már itt az ideje.

Ezért is kérdeztelek benneteket mert nem akartam "elrontani" már előre valamit.
a duphastont kell majd szednem ha a termékenyítés sikeres lesz.

tehát a kérdések:
Orsi: milyen hőnek kell pontosan lenni?
(2 naponta akciózni - ilyen melegben ... :-)) )

Jully, mi az a gyertyázás? (nekem kell gyetyát "állnom"-csinálnom?)

köszi: Manda
Névtelen
 


Szia Manda!
A hőmérőzést a 13. nap körül kellene elkezdeni, amikor peteérés van akkor a hőmérséklet leesik pár tized fokot, és utána újra visszaemelkedik. Ha a 28-29. napon is fenn marad 37,1-37,3 körül, akkor sikerült! Ha a ciklus vége felé kezd lemenni megint pár tizedet, akkor meg fog jönni. Készítsél kockás papíron egy táblázatot, függőlegesen felfelé jelöld be a hőmérsékleteket 36,2-től 37,5-ig (36,2 ; 36,3; 36,4..stb), vízszintesen pedig a napokat, ahonnan el kezded mérni. A hőmérsékletet mindig rögtön felkelés után szájban kell mérni, így a legmagasabb hőmérsékletet mutatja, ami az ébredés után mutatkozik. Ha így elkezded jelölni minden nap a táblázatodon, akkor ott meglátod, hogy mikor esik le és megy vissza. (Ha nincs peteérés, akkor fel sem megy).
A "gyertyázásról" annyit, hogy mikor először mondta a barátnőm, megmosolyogtam. S mikor kipróbáltuk, sikerült is nemsokára.
Th. neked kellene csinálnod rögtön utána, és egy kicsit úgy tartani. Üdv.: Jully
 
 


Jully, nem kötözködni akarok, de ez itt nem ellentmondás?

idézlek:
"amikor peteérés van akkor a hőmérséklet leesik pár tized fokot"

"Ha nincs peteérés, akkor fel sem megy"

Mi még csak most tervezünk babát, és én is nézegetem a hőmet, de eddig mindig azt hittem hogy ha felmegy a hő az a jó.
Most viszont megzavarodtam. Ki tudsz segjteni?

Moni
Móni
 


??? senki sincs itt?

M
Névtelen
 


Szia Moni!

Épp most találtam egy hozzászólást egy másik fórumban, bemásolom Neked.

Szeretném röviden összefoglalni a tüneti-hőmérőzés lényegét: tehát a menstruáció első napja egyben a ciklus első napját is jelenti. A peteérésig az ösztrogén hormon jelenléte dominál, ez segíti a tüsző érési folyamatát. Ha minden reggel azonos időben azonos hőmérővel azonos testnyílásban megméred a hődet, kb. 36.2 - 36.5 közötti értékeket fogsz kapni (bár egyénenként óriási eltérések lehetnek lényeg az, hogy megközelítőleg "alacsony" szinten maradnak az értékek). A pete érettségét és kiszabadulását az ún. cervikális nyák megjelenése jelzi, azaz röviddel a petesejt várható kiszabadulása előtt a hüvelyedből jellegzetes állagú nyák távozik. Ez először bőséges és tojásfehérjéhez hasonlít; másnap, amikor pisilés után megtörlöd magad, jellegzetesen puhának, síkosnak, csúszósnak érzed majd a hüvelybemeneted. Ez már az az időszak, amelyben nagy esélye van a kisbaba megfoganásának! Ám a hőmérséklet még mindig alacsony. Ahogy a petesejt kiszabadult, az agyalapi mirigy - a közben megemelkedett progeszteron hormon hatására - néhány tized fokkal megemeli a test hőmérsékletét. Vagyis akkor, amikor reggel (általában a petesejt kiszabadulása utáni reggelen, vagy egy-két nappal utána) a hőd "felugrik" mintegy két-három tized fokkal magasabbra, mint az azt megelőző időszak átlag értékei (pl. 36.5 volt a legmagasabb, és most 36.7-36.8 - nál már nem lesz alacsonyabb). Ez a megemelkedés már azt mutatja, hogy a petesejt kiszabadulása már megtörtént (ritkán még az a nap is termékeny, amikor az első magasabb hőt érzékeljük). Három "magas" hőmérsékleti érték után a teherbeesés valószínűsége nulla, mert ekkor már nincsenek meg a női testben azok a feltételek, amelyek a fogantatást elősegítenék. Ez a magas időszak egészen a következő menstruációig tart, hossza 12-16 nap (általában 14 nap). Ha sikerül legalább egy-két ciklusról ilyen feljegyzést készíteni, a következő alkalommal előre kiszámíthatod, melyik az a nap, amikor termékeny vagy. Felejtsd el a klasszikus 14. nap elméletét! Nekem volt már olyan ciklusom, amelyben a 21. napon szabadult ki a petesejt (meg is termékenyült, gyönyörű kislányom vanKép ). Még egy fontos dolog: nem elég csak a hőmérőzés!!! A nyák megfigyelése is nagyon fontos (lehet, hogy kicsit gusztustalan, de én minden nap feljegyzem a megfigyeléseimet, így most már tudom, melyik váladéknak milyen "jelentése" van).Ebben a nyákban tudnak csak élni az ondósejtek.
Névtelen
 


Sziasztok! Ugy latom, mostanaban nem tul aktiv ez a tema, de azert hatha megis meghallgatja valaki a kerdesem. Most en is Clostilbegytet szedek, mert a menstruaciom rendszertelen, es babat szeretnenk. Korabban viszont csak a rendszertelen menstruacio miatt szedtem (1*1-et 5 napon at a ciklus 3. napjatol). Akkor 2 honapig szedtem, es 3-4 honapig pontosan 27 napra jott meg a menstruaciom, aztan persze ugyanolyan szabalytalanna valt, mint elotte... Most viszont csak a 30. napon jott meg, es kozben persze mar igen remenykedni kezdtem. A kerdesem az lenne, hogy nalatok mennyire pontos Clostylbegittel a menstruacio?
Mandula
 


Szia Mandula!
Én is szedem a clostit és nekem is kicsit hosszabb lett tőle a ciklusom, kb. 2-3 nappal.
Mella
 


Mandula,
próbáld meg a "Már megint megjött" topicban megkérdezni, ott a lányok többségének elég nagy tapasztalata van ezzel kapcsolatban is. Én csak 1 ciklusban szedtem, és az én mensimet 9 hónappal tolta el. Kép Kép Kép
 


Koszi a valaszokat!
Vacskamati:
Ez igen jo hir!! Kép
Mandula
 


Sziasztok lányok!
Itt egy ikres mama beszél, aki a jó öreg Clostilbegytnek (is) köszönheti a két kisfiát! Volt egy 10 hetes vetélésem, ami után az orvos ellenőrizte a hormonszintemet és amikor kiderült, hogy alacsony a progeszteronszint felírta a C-t. Ha jól emlékszem 5 napig kellett 1 darabot bevennem három hónapon keresztül és rögtön az első kontrollnál 36-os lett a progeszteronszintem. Kérdeztem, hogy ez nem túl magas-e, nevetett, de egy szót se szólt az ikerterhesség veszélyéről, amit így utólag elég nagy mulasztásnak tartok. Így ugyanis nem volt lehetőségem lelkileg felkészülni erre a lehetőségre és teljesen váratlanul ért a hír, amikor a 6 hetes UH-on közölték, hogy "nagyon is terhes vagyok"...Rettenetesen megrémültem, hogy nem fognak megmaradni a babák, és voltak is bőven gondok, de ez már egy más történet és minden jó, ha vége jó! (Amúgy nekem is Duphastont kellett szednem az első trimeszterben, ahogy Manda írta.)Azóta olvastam Dr. Métneki Júlia: Ikrek könyve c. művében, hogy a Clostilbegyt mellett létrejött terhességek 10%-a ikerterhesség!

Mindenkinek sok sikert és aranyos, egészséges kisbabát, kisbabákat! Kép

Mimóza
Mimóza
 


Sziasztok!
Én július óta nem jártam itt, de megigertem, hogy visszajövök, ha változás történik... Hát bekövetkezett a nagy csoda 3. hónap clostylbegit után terhes maradtam. Tegnap IX.29. tudtam meg, majd kicsattantam az örömtől Kép))))). Még nem igazán tudom felfogni az 5. héten vagyok, jönnek a vizsgálatok.
Mindent bele! Sok sikert mindenkinek...
Üdv.: Jully
Névtelen
 


Sziasztok!
Most írok elöször, még kicsit tájékozatlan vagyok itt. Nekem is felírta a dokit a C-t, szedtem is 2 hónapig, de sajnos semmi eredmény. Egyáltalán nem végzett semmi vizsgálatot, ami szerintem nem normális. A 2. hónapban felkerestem, mert középidöben eszeveszett alhasi fájdalmaim voltak, de erre is azt mondta, hogy ez a normális. A menzeszem csak 2 napig tart, szerintem ez sincs rendben, de se egy ultrahangot, se egy hormonvizsgálatot nem végzett (végeztetett). Most akarok Szegedre menni a Klinikára, hátha ott okosabbak. Ha van tapasztalatotok, akkor lécci írjatok.
Mariann
Marica
 


Szia Mariann,
ne hagyd magad lerázni, mert mindenféle vizsgálat nélkül ez nem teljesen oké.
Nekem két vetélésem volt (6 és 15 hetes), utána küldtek progeszteron vizsgálatra,mert az alacsony progi szint okozhat ilyen típusú vetélést, nem lett túl jó és ezért írták fel a C-t. Nekem egy kicsit túlstimulálást okozott, ez azt jelenti, hogy több (6-8) petesejt érett meg egyszerre, nagyok lettek - olyan 2-3cm-esek és nem tudtak összeesni, csak nagyon nehezen. Lehet, hogy neked is valami ilyesmit okozott, de ezt ultrahangvizsgálattal kell ellenőrizni menet közben, úgyhogy hajrá. Én Bp-n a II. női klinkára járok, ott nagyon alaposak a hormonvizsgálatok. Sok sikert neked!
Üdv: Mónus
Névtelen
 


Sziasztok!
Köszi a biztatást.
Miért kell megvárni 1-2 vetélést az alapos kivizsgáláshoz? Amikor elöször terhes lettem (ennek már több mint 11 éve) az nekem is vetéléssel végzödött (10 hetesen) egy virusos megfázás miatt. 4 hónapra rá újból terhes lettem, de itt Félegyházán csak táppénzre vettek "elörement vetéléssel", mikor elkezdtem 6 hetesen vérezni. 2-3 ultrahangos vizsgálat után (nem él, nem növekszik, ez csak 5 hetes... stb) lementem Szegedre, ahol megnyugtattak, hogy semmi baj, kaptam egy szurit is. (Gondolom prog. lehetett) Hál Istennek tényleg minden rendben volt, ott is szültem. Most már koromnál (34 éves vagyok) fogva is szükséges lenne egy alapos kivizsgálás, nem?
Sziasztok!
Marica
 


Sziasztok Lányok!

Én is friss Clostilos vagyok, most kezdem a második hónapot. Még eddig a "túlstimulálásról" nem hallottam, meséljetek valamit róla bővebben. Egy régebbi hozzászólásban olvastam egy Profasi nevű gyógyszerről, ha valaki ismeri, vagy tudja mi az, kérem mondja el nekem is.
Sziasztok!
 
 


Dinocs!

A túlstimulálás azt jelenti, hogy a hipofízisedet, ami a ciklushoz szükséges dolgokat termeli, túlstimulálják. Ilyenkor ciszta alakulhat ki és méhmegnagyobbodás. Ezért jó, ha közben UH.-ot csinál a dokid. A 2*1 5 napon át nem számít nagy dózisnak, és kb. 3 hónapig szabad egyszerre szedni, tovább nem nagyon.
Névtelen
 


Dinocs!
A Profasi tüszőrepesztő injekció, progeszteront is tartalmaz. Névtelennel lehetne vitatkozni, hogy csak 3 hónapig szabad szedni. Miért? Ha az orvos rendesen követi a dolgokat(UH, hormonellenőrzés), és még nincs terhesség, akkor folytatni kell, vagy esetleg még injekciót is adni plusszban, vagy megemelni az adagot.
Ja, és ciszta akkor szokott kialakulni, ha felelőtlenül, csak úgy, "hátha ez segít" alapon kapja a beteg. Szedése előtt is mindenképp kell hormonvizsgálat, hogy tényleg szükség van-e rá. Ha jók a hormonok, nem kell adni.
Persze nem vagyok orvos, de én is szedtem hónapokon át, nekem szükségem is volt rá, így nem volt ciszta.
Szóval Dinocs, hogy szeded, volt-e előtte, közben vérvétel?
Remélem minden rendben.
Nikie
 
 


Szia Nikie!
Köszi a választ, nekem 2*1tablettát kell szednem 5 napon át 5-10. napig. Most a második körnél már az orvos is vár félidőben UH-ra, de vérvételről eddig nem volt szó. Bár látva a fentebb lévő hozzászólásokat valószínűleg kihisztizek magamnak egy jó kis hormonvizsgálatot is.
Vérvételem nem volt előtte, de UH-gal nézett nálam peteérést a doki, és volt is szép, nagy, egészséges petesejtem, de mégsem sikerül már több mint egy éve teherbe esnem. Ráadásul az utóbbi időben a mensim is össze-vissza járt-kelt, így középidőt elég nehezen tudtam számolni.
Olvastam, hogy májusban estél teherbe, még akkor is clostiloztál, mármint hogy az segített? És egyébként jól vagytok? Szeretnék sok-sok-sok jó példát magam előtt látni, írtjon mindenki szép történeteket, hogyan segített neki a clostil!!!
Dinocs
 
 


Sziasztok!
Pénteken voltam Szegeden, ahol a dokim elsö kérdése az volt: Eddig miért nem szültem? Amikor megmondtam neki, hogy a lányom 11 éves és nála született, csak annyit mondott: Biztos?? Persze csak viccelt. Nagyon rendes volt, ö azzal kezdte, hogy elöször is a páromat kell kivizsgálni, meg engem is visszarendelt a ciklusom 21. napjára vérvételre hormonvizsgálat céljából. Csütörtökön megyünk vissza.
Mariann
Marica
 


Mariann!
Sok sikert! 28 naposak a ciklusaid? Remélem igen, akkor szokták a 21.napon a hormonokat megnézni.

Dinocs!
Nem értem, hogy ha nem nézett hormonokat a dokid, akkor mi alapján írt fel clostit? És hogy UH-n lát petesejtet, az egy dolog, hogy hormonálisan rendben vagy-e, az ebből nem fog kiderülni. Én is pont ilyen voltam, mint Te. Olvasd el a sztorim a profilomban. Ugyanaz: rendszertelen vérezgetés, 1 év eredménytelen próbálkozás, utána sp.ab., majd 1,5 év múlva terhesség, aztán remélhetőleg baba is lesz.
A closty. csak egy része ám a kezelésnek. Utrogestant is szedtem, ami segíti, hogy több progeszteront termeljen a szervezet. Persze, lehet, hogy elég a closty neked, nem lehet tudni. Minden olyan bizonytalanKép Nem értem, hogy lehet, így kezelni a beteget.
SZÓVAL VÉRVÉTEL MINDENKÉPP KELL!
Ha mondhatom azt, keress másik orvost. Inkább meddőségi központot, ott legalább hormonálisan szépen megvizsgálnak.
És a hőmérőzést nem akarod kipróbálni? Nagyon egyszerű, és evvel majdnem pontosan meghatározható a középidő, a dokid nem kérte?

Nikie
 
 


Szia Nikie!
26-27 naponta jön meg, de ezt nem kérdezte a doki. Nemtom miért hagyta figyelmen kívül. Arra, hogy csak 2 napig tart, azt mondta, hogy örüljek neki. Remélem így is lesz eredménye a vérvételnek. Bízok a dokimban, elvégre is adjunktus. Igaz kicsit lezser, de legalább nem úgy kell hozzá bemennem, hogy remegek miért fog letolni. Itt Félegyházán - mint írtam már - amikor visszamentem a 2. Closti közben, hogy nagyon kínlódom a alhasi fájdalomtól, csak annyit birt mondani, hogy ez normális. Meg hogy teherbe kell esni! Könyörgök, hát pont azon dolgozunk!! Nem birom, amikor ilyen flegmák. Semmi más nem érdekli öket, csak a boríték. Erröl jut eszembe: milyen "tarifák" vannak manapság 1-1 vizsgálatra és szülésre. (Kezdjünk-e gyüjtögetni?)
Mariann
Marica
 


Marica!
Rögtön Marica grófnő jutott eszembe a nevedrőlKép

A 26-27 egész jó lehet. Neked sem csinál vérvételt? Ez alapvető dolog. Ez mindenkinek szól, aki szedi a Closty-t. Ha nincs, akkor nem tudhatja a doki, hogy milyen a hormonszinted. Elég lezserKép, és hogy adjunktus sem sokat jelentKép. Tudod mi számít inkább? Az, hogy mivel foglalkozik nap mint nap. Meddőségi szakemberhez kell fordulnod, persze lehet, hogy nincs baj nálad sem, de sosem lehet tudni.
Remélem mielőbb babát fogsz várni, és ne legyen szükséged gyógyszerekre!KépKépKép
Nikie
 
 


Szia Nikie!
Egy kicsit megkevertelek most, úgy látom. A Félegyházi doki NEM csinált mást, azon kívül, hogy felírta a gyogyit. STB. Ezek után mentem le Szegedre, ahol a doki (ö az adjunktus) vérvételre küldött, a páromat meg sperma-vizsgálatra. Èn ezt tartom helyesnek, remélem lesz is eredmény (mármit baba).
A vérvétel és androl. eredmények ezen a héten lesznek meg, és majd akkor kell visszamennem, ha megjön (1-3. nap). Ùgy izgulok, hogy mi lesz az eredmény! Igaz az, hogy ha a párommal van baj, az nehezebben orvosolható? Szegény tiszta ideg. Fél, hogy miatta nem lehet gyerekünk. Ezen minden apa-jelölt átesik?
Mariann
Marica
 


Sziasztok Lányok!
Nikie!

Elolvastam a profilodat, és gratulálok nektek, remélem minden rendben van, vigyázzatok magatokra. Egy csomó mindent végig csináltam már, amit te is (muff-tréning, stb.), mert 24 éves koromban megfogadtam, hogy nem veszek be több hormon készítményt, csakis ha nem maradok terhes. Sajnos nem maradok terhes. Már 20 éves koromban is megmondták, hogy nehezen fogok teherbe esni, és valószínűleg segíteni kell a peteérésemet, merthogy serdülő koromtól rendszertelen. Aztán voltam akkor hormonvizsgálaton is, és állítólag minden rendben van. Na ezt rakd össze!!!

Szóval a vérvételt illetően igazad van, bár egyszerűen biztos vagyok benne, hogy szednem kell, a jövő hónapban néz is egy hormonszintet a dokim. Egyébként most voltam UH-n, és van két szép érett tüszőm, ami majd kicsattan!!! Remélem pár napon belül ki is csattan.

Egyébként a meddőségi központ csak akkor foglalkozik veled, ha a három lépcsős alapvizsgálat megvolt: peteérés nőciknek, andrológiai hapsiknak és utoljára petevezeték átjárhatóság nőciknek! Ezt minden nőgyógyászaton meg tudják csinálni, ezért amíg ezek nincsenek meg, nem látnak szívesen a meddőségi központban (esetleg (remélhetően) feleslegesen foglalnám el a helyet a már biztos rászorulóktól).

Nem szeretnék orvost váltani, már unom a keresgélést (27 éves koromig kerestem), hosszas keresgélés után választottam Esztergom legjobb nőgyógyászát. Próbálok hinni benne és magunkban. (természetesen ésszerű határokon belül)Azt hiszem ez legalább annyira fontos, mint egy vérvétel.
Egyébként a kolléganőm hasonló problémákkal küzd, egyfolytában nőgyógyászt keres, egy időben csak nőgyógyi szédelgőnek hívta magát. Ja, és eredménye neki sem lett, mindegyik tök egyforma, kicsit kedvesebb, vagy mufurcabb kivitelben. Vannak bevett formák, bevált "menet", egy probléma megoldására. Amíg nem járod végig az alapdolgokat, nem kapsz különleges bánásmódot. Ez mocsokság, meg idegesítő, meg felháborító, és ezen lehet is lelki életet élni, meg újabb orvost keresni, vagy én mostmár úgy döntöttem ezt így elfogadom, aztán inkább elkezdek tenni az ügyért, elkezdek az elkerülhetetlen úton elindulni.
Fúúúúú! Végigolvastam mit írtam eddig, és ez nagyon jól esett! Kösz mindenkinek, hogy kiírhattam magamból!
Jaaa, és elkezdtem hőmérőzni, kiváncsi vagyok mi lesz belőle!!!

Sziasztok!
Dinocs
 
 


Sziasztok Lányok!
Nikie!

Elolvastam a profilodat, és gratulálok nektek, remélem minden rendben van, vigyázzatok magatokra. Egy csomó mindent végig csináltam már, amit te is (muff-tréning, stb.), mert 24 éves koromban megfogadtam, hogy nem veszek be több hormon készítményt, csakis ha nem maradok terhes. Sajnos nem maradok terhes. Már 20 éves koromban is megmondták, hogy nehezen fogok teherbe esni, és valószínűleg segíteni kell a peteérésemet, merthogy serdülő koromtól rendszertelen. Aztán voltam akkor hormonvizsgálaton is, és állítólag minden rendben van. Na ezt rakd össze!!!

Szóval a vérvételt illetően igazad van, bár egyszerűen biztos vagyok benne, hogy szednem kell, a jövő hónapban néz is egy hormonszintet a dokim. Egyébként most voltam UH-n, és van két szép érett tüszőm, ami majd kicsattan!!! Remélem pár napon belül ki is csattan.

Egyébként a meddőségi központ csak akkor foglalkozik veled, ha a három lépcsős alapvizsgálat megvolt: peteérés nőciknek, andrológiai hapsiknak és utoljára petevezeték átjárhatóság nőciknek! Ezt minden nőgyógyászaton meg tudják csinálni, ezért amíg ezek nincsenek meg, nem látnak szívesen a meddőségi központban (esetleg (remélhetően) feleslegesen foglalnám el a helyet a már biztos rászorulóktól).

Nem szeretnék orvost váltani, már unom a keresgélést (27 éves koromig kerestem), hosszas keresgélés után választottam Esztergom legjobb nőgyógyászát. Próbálok hinni benne és magunkban. (természetesen ésszerű határokon belül)Azt hiszem ez legalább annyira fontos, mint egy vérvétel.
Egyébként a kolléganőm hasonló problémákkal küzd, egyfolytában nőgyógyászt keres, egy időben csak nőgyógyi szédelgőnek hívta magát. Ja, és eredménye neki sem lett, mindegyik tök egyforma, kicsit kedvesebb, vagy mufurcabb kivitelben. Vannak bevett formák, bevált "menet", egy probléma megoldására. Amíg nem járod végig az alapdolgokat, nem kapsz különleges bánásmódot. Ez mocsokság, meg idegesítő, meg felháborító, és ezen lehet is lelki életet élni, meg újabb orvost keresni, vagy én mostmár úgy döntöttem ezt így elfogadom, aztán inkább elkezdek tenni az ügyért, elkezdek az elkerülhetetlen úton elindulni.
Fúúúúú! Végigolvastam mit írtam eddig, és ez nagyon jól esett! Kösz mindenkinek, hogy kiírhattam magamból!
Jaaa, és elkezdtem hőmérőzni, kiváncsi vagyok mi lesz belőle!!!

Sziasztok!
Dinocs
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: