Új privát üzeneted érkezett!

Szia Livi!

gyere eggyel feljebbi topikba, ott is vannak kismamik, és ott minden nap vannak.

Szia

erika

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

A segitsegeteket szeretnem kernem dr Acs Nandorrol erdekelne minden velemeny akar priviben is.

Segitsegeteket elore is koszonom!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
 


szia tn_zsuzsi!

ugy tunik, egy dokinal szulunk :D . megosztod velem az infokat, amiket kaptal rola? akar priviben?

koszi!

Kép
 
 

 
 

Szia Boga!

Én is Boga :) és szintén itt szeretnék szülni. Margitos voltam, de kénytelen voltam váltani.

Tegnap voltam megnézni a szülőszobát és nagyon meg voltam elégedve.

Mindenkinek szép - esős - napot!

pre

Kép

Kép
precious
Budapest
 
 


Sziasztok!

Én is segítséget szeretnék!

Gidai János dokihoz járok, fiatalka, nála is szülnék, de más visszajelzésem nincs. A klinikáról sem nagyon, a Jánosba jártam régebben.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Minden infót szívesen fogadok!

Előre is köszi!

Bogáncs

Kép
 


Sziasztok

Precious
írtam privit!

Bogáncs
én csak látásból ismerem a dokid, úgyhogy sajna nem tudok neked segíteni.

Klinika: én tavaly janurában itt szültem a kisfiam, és idén is itt fog megszületni a kistesó!
Mint mindenhol itt is vannak szimpatikus és nem igazán szimpatikus orvosok - nővérek stb., de lényeg hogy a te számodra a dokid jó legyen, te megbízz benne stb. + itt ha bármi baj adódna szülés közben 2 perc alatt ott vannak a gyerek intenzívesek, ami ügye nagy dolog, ezen okok miatt szültem és fogok is itt szülni még akkor is hogy én nem is pest megyei vagyok, vagyis totál nem tartozom a klinikához.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
 
 


Erika :D

Itt is nagyin köszönöm a visszajelzést :P Ez is megnyugtató volt, igen én sem ide tartozom, nekem is fontos szempont volt(sosem legyen rá szükségünk!!!), hogy legyen csescemő-intenzív!

Látom nemsokára mész 12. heti uh-ra! Az nekem olyan hihetetlen és csodás élmény volt!!!
Én meg már várom a 18-19 hetit nagyon.

Bogáncs

Kép
 


Sziasztok Lányok!

Egy kérdéssel zargatnálak titeket,egy megbízható.jó orvosra lenne szükségem,van véleményetek Dr Valent Sándorról akár priviben is???Nagyon fontos lenne,köszönöm szépen......
 


Szió!
Nekem nem ő az orvosom, de sokat ultrahangozott, és vizitelt nálam. Nagyon kedves, nyugodt, és szimpatikus orvosnak tűnt!

Kép
Kép
Kép
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Lukrécia!
Én Siklósi professzorhoz jártam (Ő segített,hogy sikerüljön a 3. baba) és még most is Ő az orvosom.2006.09.06-ra voltam kiírva úgy beszéltük meg,hogy aug.28-án befektet(3. császár).
Igen ám,de én aug 15-én megszültem!Aggódtam amikor bementem a klinikára mert tudtam,hogy a professzor elutazott egy konferenciára!Feküdtem a vajúdóban amíg eldöntötték ki fog műteni!
Jött egy nagyon kedves,mosolygós orvos.Bemutatkozott,hogy Ő a szülőszoba vezetője,Felhívták a professzort és ha én is beleegyezeek Ő műtene!Ő volt Valent doktor!!
Nagyon kedves,barátságos,minden nap 2× feljött hozzám.Ha bármi problémám volt azonnal jött!Már megírta a zárójelentésem,hogy másnap hazamehetek,de végül nem mehettem mert kiderült,hogy a kisfiamnak baj van a szívével!!
Valószínűleg szólhattak Neki is mert kb.10 perc múlva jött a nővér,hogy üzent a Valent doktor,most épp szülése van de amint tud jön!!Szerintem Ő nagyon jó választás!!!!
Ja,és az előző hegem nagyon csúnya volt!Ő viszont most szépen megcsinálta alig látszik!
Vendég
 


Mágnes,Alziza!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget,most már tényleg nyugodt szívvel keresem fel a dokit.

Köszi és jó babázást nektek! :lol:
 


Sziasztok!

Valaki tud nekem ajánlani nekem jó szülésznőt a II.-s számún???
 


kis pupu:
Nekme Dömötör Margit volt a szülésznőm, nagyon kedves, a szabiján szültem, és gyorsan ott volt!

Kép
Kép
Kép
 
 
 
 
 


sziasztok!

Nagyon régóta akarok már írni a fórumra, azért is hogy mások ne járjanak úgy ahogy én jártam.
Van már egy 6 éves kisfiam, szerettünk volna kistestvért. Felkerestem Siklósi profot, azzal a problémával, hogy sokszor elvetéltem, ugyan a teherbeesés könnyen ment, de mindig elment e baba az 5-8heten. A prof elküldött vérévételre, ahol kiderült, hogy gyenge méhfalam, amire írt fel gyógyszert, amit kb 3/4 évig szedtem.( később a másik dokinál több vérvételen voltam ahol kiderült, hogy semmi baj a méhfalammal)
Közben próbálkoztunk, de nem estem teherbe. Mikor mondtam, hogy eddig nekem az nem volt probléma, hogy teherbe essek, mostmeg már ez sem sikerül nem lehet-e más a probléma, akkor azt mondta a prof, hogy: próbáljuk más pózba a gyermek nemzést , majd elvette -az akkor még- 10.000.- ft-os díjat.( 5-6 alkalommal voltam a magánrendelőjében és 1x vizsgált meg!)
Ez volt az a pont amikor felkerestem egy másik doktort (Surányi Tibor -Kistarcsa) aki komolyan vette a problémámat és kiderült, hogy mindkét petevezetőm el van záródva. Azóta 9 hetes terhes vagyok-lombik-.
Lehet, hogyha maradok a profnál akkor még mindig a kísérletezés szakaszában lennénk a férjemmel.
Sok sikert, és ne hagyjátok magatokat félre vezetni!
 


Sziasztok

Zsuzsa
sajnálom hogy így jártál,
nekem egy másik doki az orvosom a klinikán, és én nagyon örülök, hogy Ő, mert így már mi is szülők lehetünk, ő nálunk egyből elküldte a párom andrológushoz, és nekem megcsinálta a HSG-t, és így 3 hónapon belül kiderült hogy mi a bibi! És a szerencsétlenségben a szerencsénk, hogy mind ketten elsőre sikerültek.
Nekünk is van már egy 16 hónapos nagy fiúnk, és egy 17 hetes pocaklakónk, és mind ketten lombik babák.
Úgyhogy nekünk szerencsére mindkét nőgyógyászommal - Klinikás - és Kaális -sal is nagy nagy szerencsénk volt, mert mindkettő nagyon nagyon segítőkész ember! És egyiksem pénzéhes!!!!!!!!!
Csak az a baj

Szia

Erika

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Azért írok mert Siklósi professzor mellett szeretnék szólni!
Sajnálom Zsuzsa,hogy így jártál!Tudom,hogy mindannyian mások vagyunk!Tudom,hogy van akinek bejön egy bizonyos orvos van akinek nem!
Arról az orvosról akihez én jártam a prof. előtt,mások csak jót mondtak,nekem mégsem jött be!Van ilyen!!
Nekem a professzort a barátnőm ajánlotta akinek már 2 babát hozott össze!Velem végig nagyon-nagyon rendes volt!Bármikor hívhattam!Ha nem Őt akkor az asszisztensét,aki minden alkalommal soron kívűl csinálta meg nekem a vérvételt!Amikor megérkeztem a kórházba felhívtam a mobilján,hogy ott vagyok és már jött is!Amikor pedig megszültem látogatott!
Ha UH-ra mentem a prof. mindíg jött velem,soha nem kellett várnom mint más kismamáknak!Ráadásul én mindíg Bakos doktorhoz mehettem UH-ra!
A magánrendelőben valóban elkéri a 10.000 Ft-ot,de melyik doki rendel ingyen a magánrendelőjében?
A prof. nekem már a sokadik nőgyógyászom de még egyiknél sem volt olyan érzésem amikor kijöttem a rendelőjéből,hogy na most minden kérdésemre megkaptam a választ!Nála igen!
Több embernek ajánlottam már Őt és eddig meg voltak elégedve Vele!Tudok olyat akik 6 évig próbálkoztak más orvosoknál aztán eljöttek hozzá és 4 hónap alatt terhes lett a lány!
Én most is hozzá járok!Segített abban is,hogy a kisfiamnak jó kardiológust találjunk!
Én csak jót mondhatok Róla!
Sajnálom,hogy Zsuzsa "nem járt szerencsével" Nála!! :(

Bocsi,hogy hosszú voltam!
Sziasztok!
Vendég
 


Az eggyel feljebbi fórumban már összeszedtem valakinek, amit a lányoktól már megtudtam és amit még megkérdeztem. Bemásolom ide is.

"Németh Éva védőnővel beszéltem telefonon, illetve babanet fórumon meséltek még frissen szült kismamák, az intézmény honlapja nem túl informatív kismamáknak.

Ellenben van szülésfelkészítés (http://www.sote.hu/intezetek/hirek/hir. ... ews_id=972), évente három sorozatban indítják, már túl vannak a szülőszoba látogatáson (keddenként 14.30-16-ig tartanak a találkozások). Ha valaki nem jut el oda, Németh Éva védőnővel (nagyon kedves, segítőkész) lehet időpontot egyeztetni külön látogatásra. Ha valaki a szülésfelkészítőre menne, nem kell bejelentkezni előre, a a betegfelvételen szól érkezéskor és a II. emeleti tanterembe kell felmenni.

Németh Éva
Védőnő
06/30/8509965

A szülőszobák egyágyas, apartman jellegűek.
A kórtermek ötágyasak. Egyágyas kórterem is van, fizetős, 10 000 forint / éjszaka. Előre nem kell bejelentkezni, amikor szülni érkezik valaki, akkor kell szólni, általában van elég hely.
Normál, spontán hüvelyi szülés után köldökzsinór elvágás előtt pocakra teszik a kisbabát, hagyják ott egy ideig, utána köldökzsinór elvágás és tisztogatás után két órán át a szülőszobán lehet maradni, utána kerülnek le együtt a gyermekágyra.
A gyermekágyon 24 órás roaming-in van, csak fürdetni viszik el a babát. Igény szerinti szoptatás van, de a teát (cukros vizet) és tápszert lehet kérni, az anyuka eteti a babát. Ötágyas kórterem esetén látogató nem mehet be a kórtermekbe és a folyosóra sem, üvegajtó mögül nézhetik meg a gyereket, ki kell menni a látogatókhoz.
Császármetszés esetén 6 órás tűt használnak spinális érzéstelenítéshez, nagyon rövid időre lehet megkapni a babát, utána 24 órára örzőbe kerül az anyuka. Ott csak naponta kétszer lehet megkapni a babát, rövid időre. Ha az anyuka jól van (6 óra után úgyis fel kell kelni), azért nem kell szigorúan 24 órát tölteni az örzőben. Az örzőben 10 perc a látogatás, más nőgyógyászati műtöttek is vannak."
Remélem, hasznos, további kérdésekkel a többiekhez forduljatok, én még a kórház előtt vagyok.
Tücsi


Legutóbbi hozzászólásom óta részt vettem egy szülőszoba látogatáson, úgyhogy kiegészíteném a fentieket.

A szülőszoba látogatást mindenkinek nagyon ajánlom, teljesen más olvasni egy kórházról és más körbenézni ott. Korábban nem jutott volna eszembe itt szülni, ha az orvosom nem jött volna át ide, de most önmagában a kórház is meggyőzött. Figyelem: minden az én személyes véleményem és amit megjegyeztem abból, amit ott láttam, tehát azért nem vagyok én hivatalos információforrás.

A kiegészítések a szülőszobához: szülés után a köldökzsinór elvágással nem sietnek, megvárják, hogy ne lüktessen, utána vágják el. A várakozási időt, úgy, ahogy kijött ott töltheti a pocakon, utána megmérik, megvizsgálják, ott, a szülőágy mellett és utána felöltöztetve visszaadják; két órát lehet ott együtt pihenni apával-babával, utána megy föl a baba és a mama a gyermekágyra. (Kivéve, ha hatalmas a forgalom, akkor hamarabb el kell menni a szobából.)

A szülőágy székké alakítható, vajúdáshoz bármit lehet választani, amit az orvos enged az alapján, hogy nem árt-e a babának és a mamának. Kád nincs, de a zuhanyozóba széket be lehet tenni és így lehet vajúdni víz alatt. Van labda, relaxfotel, bordásfal nincs, viszont van ctg, amit a központi örzőben is látnak, tehát nem sertepertél ott mindig valaki. Zenét vinni lehet (cd), a központi örzőben kell odaadni, ott teszik be, minden szülőszobában (4 db.) más szólhat.

Mivel klinika, folyik oktatás is, jönnek hallgatók időről-időre, de tényleg lehet nemet mondani, csak az van ott az orvoson és a szülésznőn kívül, akinek te megengeded. A kórházbejáráson is mindig engedélyt kértek a szobában levőktől, szülőszobából meg üreset mutattak.

A szülőszobák mellett van egy folyosó, udvarra néz, ott lehet vajúdás közben sétálni, vajúdókon kívül más nem is jár ott.

Ha valaki szülni jön, akkor a 10-es kapun autóval bemehet, de az autóból kiszállva a főbejáraton át lehet a kórházat megközelíteni. Ha szülni érkezel, akkor egyenesen a földszinti szülőszobát kell megcélozni, nem kell sehol másutt jelentkezni.

A szülőszoba hangulata elég barátságos, nem kórházi steril.

Vajúdás alatt enni-inni nem lehet, hogy ha műteni-altatni kellene, akkor ne legyen gond.

Beöntés nincs, ha régóta nem volt székleted a szülés előtt, akkor glicerines kúpot adnak. A borotválást nehéz megúszni, de lehet vinni eszközt, megcsinálhatod magad/párod vagy a kórházi személyzet az általad vitt borotvával, minden verzió működik.

Ha nagy tömeg lenne, akkor ott a földszinti szülőszobák melletti kórteremben kerül átmeneti elhelyezésre a vajúdó, de ott szülni nem lehet, mindenképpen szülőszobába kerülsz.

Ha gond van, ugyanott van a császáros műtő, apuka oda nem mehet, de egy szülőszobában várja a babát, ilyenkor először ő kapja meg (persze azért láthatod, amikor kiveszik) és ő van vele, míg az anyukát fércelik (kb. félóra-negyven perc). Utána, ha nincs gond, akkor ők is ott pihenhetnek egy ideig, utána viszik az anyukát a 24 órás örzőbe, a babát a csecsemőosztályra.

Komplikáció esetén 10 perc alatt ki tudják venni a babát (a rekord eddig 8 perc volt), ami állítólag nagyon jó időnek számít.

Egyébként úgy tűnik, hogy a kórházi rutin inkább támogatja a spontán hüvelyi szülést.

Császár esetén a 24 órás örzőből hamarabb csak egyágyas szobába lehet kikerülni, ha minden rendben van és tényleg van ott veled valaki végig, 24 órán keresztül, az őrző főorvosa engedélyezheti.

Ha a babával gond van, van újszülött intenzív, tehát nem viszik át más kórházba, ami nagy előny. Éjjel-nappal nem lehet ott lenni a babával, de bátorítják, hogy minél többet menjenek be a mamák, még ha nem is lehet kivenni a babát.

Ezt az őrzős periódust leszámítva szoptatásbarát a kórház.

Lehet szoptatáshoz segítséget kérni, van fejőszoba, ki lehet próbálni fejőgépeket, lehet is venni (meg krémet, bimbókiemelőt, stb., stb.)


Tücsi!

Hihetetlen vagy, és hihetetlen jó, hogy ennyi infót osztassz meg velünk! :oops:
Ma, mikor megtudtam, hogy Bakos dr melyik kórházban szület, megnéztem a honlapot, és azon bosszankodtam, hogy alig van fenn infó. Mondjuk a 3 hónapos szülés előkészítő vagy tanfolyam vagy mi a szösz szimpatikus volt, de most igazán hálás vagyok, hogy mindezt megosztottad velünk!

köszi szépen! :D

Ági

Kép

Kép
 
 


Köszi Ági, kedves vagy - de a dicséret java az eggyel feljebbi topic lányait illeti, mivel ők osztották meg velem és másokkal az infók zömét. Én csak rendszereztem és kiegészítettem a saját tapasztalataimmal.

De örülök, hogy segítettem és én sem értem, hogy miért nem éri meg a Klinikának kb. egy ember egy munkaóráját arra szánni, hogy mindezt az információmennyiséget feltegye a honlapra...

Egyébként ajánlom az eggyel feljebbi topic olvasgatását, a lányok kedvesek, barátságosak, a kérdéseidre szívesen válaszolnak a klinikával és babázással kapcsolatban is.

Tücsi


Sziasztok!

Én februárban szültem a Klinikán, és a tapasztalataim alapján két információt módosítanék:
-vajúdás alatt lehetett inni (ásványvizet) és enni is (szőlőcukrot)
-az újszülött intenzíven tényleg bíztatják a mamikat a látogatásra, de csak 3 óránként lehet bemenni a babákhoz, fél órára. :cry: Amíg inkubiban van a baba, tényleg nem szabad kivenni, de be lehet nyúlni megsimizni, és ez is sokat számít. Aztán ha nyitott inkubiba (nem tudom hogy nevezik) kerül, akkor már ki lehet venni, sőt a papa is megfoghatja! (Szívből kívánom, h az erre a részlegre vonatkozó infókat ne kelljen hasznosítania senkinek!)

A többi tényleg így van, mtm nagyon jól összefoglalta. Mi két hetet töltöttünk bent, volt idő a tapasztalatgyűjtésre. :( Azt még le kell írnom, h mi csak beestünk ide szülni - koraszülés miatt - és a választott orvosom a választott kórházamban maradt, mégis pozitív volt a személyzet hozzá(nk)állása. Az ügyeletes doki annyira kedves és figyelmes volt (két héten keresztül!), h váltunk is és a következő szülésre már őt szeretnénk felkérni.
Vendég
 


Sziasztok

Nekem most a kisöcsi is császáros lett 2007.10.24.-én este!
és én már másnap délelőtt kb. 9-10 óra magasságában már a gyerekágyon voltam egy 5ágyas szobában. Persze ez attól is függ hogy ki hogy érzi magát, illetve hogy minden rendben van-e vele. De én tavaly a nagytesónál is úgyanígy lekerültem a gyerekágyra, és nem kellett az intenzíven 24 órát eltöltenem (szerencsémre).

Babaintenzív: nekünk a picurkánk megfigyelésre került be, szerencsére 1 napig sem volt ott, de nekem azt mondták, hogy ne simizzem meg mert alszik, ez azért esett nagyon rosszul, mert előtte senki nem tájékoztatott hogy a babánkat oda vitték. És a tesómnak sem adták oda születése után hogy legalább 1-2 percig babusgassa, az éppen aktuális szülésznő még megmutatni is alig akarta neki :cry: , felvilágosítást is fent a csecsemősöktől könyörgött ki pár szót. Sajnos apjuk ismét nem tudott ott lenni velünk :cry: ! Nagy bánatomra legközelebb pedig már nem lesz :cry: !

Viszont a gyerekágyon az Ica nővér nagyon aranyos és segítőkész minden téren!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
 
 


Erika!!
Gratulálok a kisfiadhoz!!! Ha tudsz, esetleg egy képet küldhetnél róla, akár priviben is! Minden rendben ment?

Kép
Kép
Kép
 
 
 
 
 


Mit vittem magammal a kórházba:

hálóing/pizsama és amiben napközben szeretnél lenni
zokni - meleg is elfér néha
két papucs (egy a zuhanyozáshoz)
tisztálkodószerek, fésű
papír wc-papír ülőke nagyon jól jött
betét
eldobható bugyi vagy neccbugyi
melltartóbetét, ha hordasz melltartót
törölköző (külön vittem egyet melltörléshez és egyet az alsó régióknak), több szett fogyott el
szoptatóspárna nagyon kényelmes volt a rossz ágyon
köntös
telefon + töltő
pénz kevés, de apró jó a telefonhoz, automatához
evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta
pzs
wc-papír
szőlőcukor
ásványvíz
olvasnivaló

figyelj, az őrzőben nem biztos, hogy egy nagy táskát el tudnak rakni, úgy tűnik, hogy nővér és zsúfoltság kérdése
ott kellett nekem
törölköző
betét
1 váltás hálóing,zokni
neccbugyi
wcpapír ülőke
tisztálkodószerek, fésű
két papucs
köntös
telefon + töltő
evőeszköz, tányér, pohár, szalvéta
pzs
szőlőcukor

szoptatáshoz kellhet:
fejőgép, de venni és kölcsönözni is lehet ott
mikrós sterilizáló van, ugyanúgy, ahogy
cumisüveg van víznek, tejnek, tápszernek, de nagyon nagy rajta a lik, ez okozhat gondot

babának:
hazavitelhez egy váltás ruha és sapi (ottanra adnak), de zoknit nem kap a baba, ami pedig jó a kis lábaknak még gyengus keringés mellett
textilpelus (pelenkázáshoz, büfiztetéshez, stb.)
pelenka (le kell vinni gyerekkel is az esti fürdetéshez)
popsikrém (bár mini Sudocrem mintát adnak valamelyik kismama ajándékcsomagban)
popsitörlő (ebből is van minta, de tutira nem elég)
köldökellátáshoz cuccot adják

ha gondolod, légzésfigyelő, de abból is van pár darab, ugyanúgy, ahogy cumisüveg melegítőből


mtm: Köszi a listát. Igazából már össze vagyok pakolva, csak nem tudtam, hogy mit adnak és mit nem.
Az őrzős részt nem értem. Mikor vagyok örzőben?
Köszi mindent
Kata

Kép
Kép
Kép
 
 


Szia!
Ha császár lenne, akkor kerülnél az intenzív őrzőbe, elvben 24 órára, a gyakorlatban úgy tűnik, nem ilyen szigorú.
Tücsi


Kedves mamák-papák és babák

Eladó Baboo babahordozó!

Olyan mint a Baby Bag.
Hasonlít a kendőre csak korlátozottabbak a hordozási lehetőségek, ellenben egyszerűbb a használata és nem kell a rengeteg anyaggal bajlódni, ha éppen nem használjuk, ráakasztva a babakocsi tolókarjára pakolóterületet nyerünk.


Nagyon jó minőségű, vidám színes pamutból.

Két pozicióban, újszülöttkortól hordozható. Eleinte fekve később ha már a baba ülni tud csípőhordozásban.



Honlapomon többet is megtudhat a hordozóról.

http://www.gportal.hu/portal/babooo

Mi nagyon szerettük, kisfiamat kb másfél éves koráig hordoztam.

Ára 8500 Ft


Képek és információk a hordozóról:

http://www.babanet.hu/tarsalgo.....mp;start=0
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

A képen látható babák életkora:
első baba 3 második 5 harmadik 20 hónapos.


KépKép
KépKép
KépKép

Kép
Kép
Kép
 
 


A kórházi listáról lehagytam a hasszorítós bugyit / fűzőt, nagyon kell, pedig.


sziasztok!
Volna egy kérdésem,hogy itt a klinikákon kell fizetni,vagy elég csak a dokinak adni,és ti mennyit adtatok?valaki segítsen nekem,igaz hogy április végére vagyok kiírva,de jó ha tudom az anyagiakat,előre is köszi!
 
 


Eda, amennyire tudom, pillanatnyilag csak magánkórházban kell fizetni a szülésért (szeptemberben szültem, nem tudom, változtattak-e azóta), sem vizitdíjat, sem napidíjat nem kell fizetni. Itt a klinikán egyágyas szobát lehet kérni, annak a díja 10 ezer forint naponta.
Az orvosodról nem tudok nyilatkozni, azt vele beszéld meg.
Tücsi


mtm!
nagyon köszi a választ!
 
 


Eda! Mi is csak a dokinak fizettünk, mert megérdemelte, de egyáltalán nem várta el!!! Mi 25 pénzt adtunk, mert mint "ügyeletes" vezette le a szülést, nem fogadott doki volt. :roll:
Vendég
 


szia eda!

én most beszélgettem erről az orvosom asszisztensével..majdnem lefordultam a székről..azt mondta, h a dokinak 60-100e között szoktak adni, a szülésznőnek meg 15-20-at..
tudod, h van ez..ha nem adsz akkor lehet, h tojnak rád..szóval elgondolkodtató.. :?

¤mia¤
Vendég
 


sziasztok!

azért vannak gondos orvosok, akik nem kérnek ilyen sokat vagy eleve a kismamára bízzák... és nem tud mindenki ennyit adni...

Tücsi


Csak azt elfelejtik a dokik,hogy van mit kiadni a baba születése előtt is,én úgy gondolom!!!
 
 


hát én sem értek ezzel egyet..nem beszélve arról, h a praxisában alkalmanként 8000.- ft-ot hagyok.. igazából nemtom, h hogyan reagáljak még erre..biztosan nagyon hálás leszek neki azért, h világra segíti a gyermekemet..de azért erőn felűl nem tudok és nem is akarok hálálkodni..
remélem nem kerülök kellemetlen helyzetbe emiatt..sztem ez túl sok..

¤mia¤
Vendég
 


úgy hallottam,hogy a II.női klinikákon,ha nincs orvosod,akkor nagy ívben sza...rád,ez tényleg így van?,mert én is ott fogok szülni,ugyan van orvosom,de sosincs bennt a kórházban,csak mindig beutal,uh-ra.
 
 


Sziasztok!

Sok tapasztalatom nincs még szülés és egyebek terén, hisz az első gyermekemet várom, de az én orvosom is külsős. Nem a klinikán rendel, de nem aggódom, a szülést úgyis ő vezeti le. Egyébként meg az ügyeletest is ki kell fogni. Hallottam ok rémtöténetet és legalább annyi happy story-t. Asszem azt tudom mondani, amit az orvosom javasolt szülésznőügyileg, hogy nekem kell eldöntenem, mit akarok, de azét hozzátette, hogy tapasztalatai alapján nagyon profik a kórház szülésznői. Szóval, minden akkor derül ki, ha már zajlik az esemény. :D
Persze, hogy aggódunk - én is - de úgysem tudjuk, előre, mi lesz, hogyan alakul az adott nap, ki milyen hangulattal jön be. Bízni lehet, hogy inden a legjobban sikerül.

bocsi, csak ez jutott eszembe.

Ági

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Véralvadási problémával (öröklött trombofília, gyógyszeres véralvadás-gátlás) szeretnék babát vállalni. A hematológián a II. számú női klinikát javasolták, de személy szerint nem ajánlottak orvost. Tudjátok esetleg, kihez érdemes fordulni ilyen "problémás" esetben?

Köszönöm.
 


Momo: Én is hasonló cipőben járok. Én Paragi dokinál fogok szülni, eddig akárhányszor felmerült, hogy kell-e kezelés a trombózis hajlamom miatt, mindig mondta, hogy szokott konzultálni a Honvéd kórházban dolgozó Nemes dokival...

Kép

Kép
 
 


Szia Momo!

Nekem a terhesség alatt volt trombózisom, biztos teljesen más, mint nálad. A dokim dr. Sára Levente volt, és ő mondta nekem, hogy a mostani klinika igazgatója a legjobb hematológus kismamáknak. A neve most nem ugrik be. Hematológiára anno a Szabolcs utcába jártam és keményem napi 2x0,6-os clexanet kaptam, ill. szúrtam magamnak.
Annyit mondott az én orvosom, hogy jó lenne rendesen szülni és a császárt elkerülni a vérzés miatt.

Persze tudom, hogy teljesen más a két eset, de hátha tudtam valamit segíteni.
Volt olyan anyuka a klinikán akinek már a hasánál tartott a vérrög, de vállalta és megszülte a babáját.

Parragi dokit is ismerem, hála a kórházban töltött időnek és ő is nagyon rendes és lelkiismeretes.

Üdv Andi

Kép
 
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért!

Ha valakit érdekelne egy új babakerítés, akkor jelezze, kérem privibe!
Mi sajna egyszer sem használtuk, mert anélkül vettem meg, hogy gondolkoztam volna! Pici lakás, nagy kerítés

új, extra nagy járóka, babakerítés. A járóka 7 elemből + 1 ajtóból áll. Egy elem 1 méter széles, és 70 cm magas. A Járókát az igényeknek megfelelően lehet felállítani. Mivel nincs alja, a helyiség adottságaitól függően lehet különböző nagyságú, ill. szögű ( 4,5,6,7,8 szögű) járókát kialakítani. Az összes elem felhasználásával átmérője 2,7 méter! Több gyereknek is ideális, elegendő tér van a játékra, a baba nem érzi magát úgy bezárva, mint a hagyományos négyszögletűben. Kertben, teraszon is felállítható. Helyiség egy részét le lehet vele keríteni, vagy gyerekekre veszélyes tárgyakat elkeríteni, pl. kandalló köré felállítani.

Kép Kép Kép Kép

Kép
 


Találtam infokat...
http://www.timmermann.hu

Kép
 


Sziasztok

Tudna nekem valaki infot adni arról, hogy mienek a szobáka II-es klinikán, a szülőszobát és a vajúdót láttam, de a szobákat nem. A baba velem lehet egész nep vagy , nem?
Köszi mindent.
E
 
 


Szia

szobál_a gyerekágyon 5 ágyasak és bent van a szobában a wc+zuhanyzó, a baba a fürdetést kivéve a nap 24 órájában veled lehet.
de ha elolvasod az elejétől a topikot akkor mindent megtudsz, a változás az hogy mostmár nem tudnak adni pelust az vinni kell, + neked kell adnod a fürdetéshez is + jó ha viszel textil pelust is pár darabot büfiztetéshez stb.

Szia

Erika

Kép

Kép
 
 


Szia Erika

Nagyon köszönöm az infot. Azt olvastam, hogy mit kell vinne, de a szobákról nem találtam semmit.
Erna
 
 


SOTE II Uhra bejelentkezés:

061 4591500/3108 mellék
Vendég
 



Sziasztok!

Remélem, tud nekem valaki segíteni:orvosváltás előtt állok, 18 hetes, veszélyeztetett terhesen, tehát minden nap számít, Szabó Istvánt ajánlották, de sehol nem találok infót a magánrendelése elérhetőségéről.

Előre is köszönöm,
toldi.eniko@gmail.com
 
 



Szisztok!

Valaki írja meg nekem, hogy mit kell vinni a 2-es számura!!

Köszönöm
Kép

Még valami... Hogyan tudok képet felrakni[/img]

:) K.

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron