Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judit!
Látom alakulnak a dolgok! :wink:

Edina!
Néztem én is a Skálában melltartót, de akkor nem volt ott méret, ezért máshol néztem szét. Végül a Köztársaság úton, majdnem a Boro pékség mellett az Elefániban (azt hiszem így hívják) találtam 1800 Ft-ért, ami szerintem egész jó ár. Ez leakaszthatós, pamut. Igazából nem tudom milyen az a cipzáras, amit írtál.
Néztem betétet is. A fehér SZTK-ban kerestem Tena Ladyt, de az nem volt és a nő ajánlott egy másik fajtát- azt hiszem Attends a neve- 780 Ft a 30 darabos. Hallott esetleg valamelyikőtök róla? Azért még körülnézek.
Overált még én sem találtam megfelelőt.
Kisollóból Baby Bruinosat vettem. Elég jól záródónak és élesnek tűnik. Majd a gyakorlatban kiderül.

Na elég lesz belőlem ennyi!

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Edina, melltartó ügyben én is elkeseredtem, amikor megláttam a szoptatós melltartókat.
én kaptam egyet barántőmtől, és hát igen, olyan amilyet a mamák hordanak. Ez is pamut, és lecsatolható.
de bárhol néztem, én is csak ilyeneket láttam, és fel is háborodtam, hogy attól, hogy valaki szoptat, attól még akarhat sexi lenni, ami abban a melltartóban elég nehéz.
én már pár hónapja gondban voltam a saját melltartóimmal, mert kezdtek kényelmetlenek lenni, hiába vettem egy mérettel nagyobbat, akkor is szorított hosszú távon. Anyukámtól kaptam ilyen sportmelltartó szerűséget. sima pamutos anyaga van, nincs benne merevítő, és nagyon kényelmes. Ráadásul még jól is néz ki, a pántja még vékonyabb, mint egy normál melltartónak, szóval egyáltalán nem mamás. Lehet, hogy szoptatáshoz is ezt fogom majd használni, ha beválik.

Tina, erről az Attends betétről nem hallottam még.
Kisollóból én NUK-ot vettem, de ahogy mondod, majd a gyakorlatban derül ki, hogy beválik-e.

Overál ügyben nekem szerencsém van, kaptunk egyet a sógórnőmtől, és lesz is utánpótlás még, ott most lesz 4 hónapos a kislány. Amióta tudjuk, hogy Olivér fiú, azóta igyekeznek úgy vásárolni, hogy színben semleges legyen, hogy nekünk adhassák utána.
Viszont rugdalózóból, kis méretűből nekem alig van. Ti mennyit vettetek?

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Tina! Majd legyszi ird meg hogy mit mondott a dokid a hasfajasra. En a mehosszehuzodasra gyanakszom. koszi!

Edina!
Koszi az osszefoglalot a szules utani jarandosagokrol!!!! Ki is nyomtattam, ugyanugy mint a gatmasszirozasrol szolot!
Vettem gatmasszirozashoz olajat –Veleda markat (mandula- es buzacsira olajos)–, de ajanlottak a krisnasok mandulaolajat (AhimSa vmi ilyesmi neve van– Bp. II.ker, Kossuth u. 47.) ami sokkal olcsobb csak messze van nagyon.
A gyogynovenyes ulofurdo is jo, gatmasszazs elott ellazitja a gat izmait. Menete: A gyogynovenyeket (edeskomeny, orbancfu, koromvirag, levendula – vagy-vagy!) leforrazzuk es talba ontjuk. A talat WC-be vagy bidebe helyezzuk es a goz fole ulunk. A szules elotti hetekben heti 2-3 alkalommal, szules elotti heten akar napjaban tobbszor is.

Judit,
Hatha talalkozunk a korhazban! :P bar en szeretnem minel hamarabb vilagra hozni ezt a draga kisbabat :)
A baba masszazst nagyon jonak talalom, a mozgasfejlodesben meghatarozo. Erre is a legjobbnak a mandulaolajat mondjak ill. a hasfajasra is (has masszazs).
Nagyon szep lett az agyatok es a komod is! Tok jo hogy a ferjed ilyeneket tud kesziteni!!!
Rugdalozobol orokoltunk sokat, kb. 10 van. De szerintem 3 is eleg lenne.

Szoptatos melltartot en is csak csunyat lattam eddig, de ajanlottak az Anita boltot, - Kekgolyo u. 122., tel. 487-1036 – ahol allitolag az elado holgy nagyon segitokesz es ranezesre tudja a meretet, allitolag meg sohasem tevedett.

En Tena Lady-t vettem, ket csomagot. A boltban Super-t kerestem, de nem talaltam (fel is voltam haborodva) igy az eggyel kisebbet vettem. Aztan vhol mashol meglattam hogy mekkora a Super, es orultem hogy nem olyat vettem mert az oriasi.

Ugye majd ha megszulettek a kis januariak, utana is tartjuk a kapcsolatot?

Udv,
Csilla

KépKép
Kép
 
 

 
 

Elnezest, Kekgolyo u. 22 es nem 122.

es
Momoska!
vigyazz magadra!

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

A melltartó kérdést, akkor úgy tűnik jól láttam! Nem kellene hogy túl szexis legyen, de azért ilyen rondák, na meg nem is volt kényelmes!!! Azt hiszem maradok annál ami most van, csak veszek egy számmal nagyobbat. Ez is tiszta varrás nélküli pamut, vékony pánttal, ami végülis nem néz kis rosszul, olyan sportos, és kényelmes is, uh. azt hiszem ez lesz.

Én is a Tena Lady-ket keresem az üzletekben, de úgy ahogy Csilla Te is jártál, csak a mini méretet láttam többnyire. De jó hogy írod milyen nagy a super, mert eddig én a legnagyobbat kerestem, de akkor kisebb méretet tudok venni.

Mi a véleményetek a zsákos overálról. Ez egy kis kabát és egy különálló zsák, ami kantárral van megoldva, és vagy egy nyílás a zsák közepén a biztonsági övnek.
Ilyet láttam többet is, de overált.
Overált olyat kerestem, ami átalakítható allul zsákossá, de eddig az 56-osat néztem, de aztán elgondolkodtam, hogy nem inkább az egyel nagyobbat kellene venni?
Mert az első kb. 1 hónapban nem nagyon visszük még ki őket tologatni, akkor még csak szoktatjuk a hideghez. Mire meg már ott tartunk, hogy kivisszük levegőzni, meg kocsival tologatjuk a védőbe stb, addigra az 56-os már kicsi lesz.
Mi a véleményetek?
Judit Te mekkorát fogsz kapni?
Egyébként 56-os rugiból nekem azt hiszem nincs túl sok, 5 db, bodybol van7 db, ill. van egy kardigánja, ami az egyik rugihoz van.
Nem igazán tudom, hogy miből mennyit érdemes venni, hogy ez elég-e.
Láttam olyan overálként használatos rugdalózószerű dolgot, amit kintre adnak a babára, ami nagyon vastag volt. Nem tudom ilyet érdemes-e venni, esetleg az overál helyett! Bár ez is marha drága volt, mint minden ruha. Felháborító hogy mit el nem kérnek egy ilyen falat ruháért!!!!

Nem tudom hallgattátok-e ma a Kossuth rádiót, arról volt benne szó, hogy szülés után mennyi ideig javasolt, kellene, szeretnénk a kórházban maradni. Hány nap után mehetnek haza a mamák a babával. Volt olyan eset, hogy szülés után 4 órával már otthon voltak, és van olyan orvos, aki a miél előbbi hazamentelt támogatja, mivel (ha persze nincs semmi gond) a napokig tartó bentlét, már tulajdon képpen csak mint valami tömegszállásként működik, otthon sokkal nyugodtabbak lennénk.

Én nem is a szüléstől "félek, vagy tartok, henem hogy utána hogyan fogom tudni ellátni a babát. Mennyire lehet ott csak magunkra figyelni, akkor amikor idengen helyen, többágyas szobában, sok mindenkihez és mindenhez alkalmazkodni kénytelen helyzetben kell eltöltened kb 4 napot. Ti hogy vagytok ezzel?

Na azt hiszem mára befejezem, így is regényt írtam.

Ja és Csilla, remélem, és szeretném, ha a szülés után is tartanánk a kapcsolatot!!!

Sziasztok!

KépKép
 


Sziasztok!

egy rugdalozó vásárlást szerintem januárban még kell ejtenünk, mert csak 3 kis méretű rugi van, amiből kettő ujjatlan.
Ha így belegondolok, akkor ezt a 3-at ha elhasználjuk a korházban, akkor mikor hazajövünk mosással kéne kezdeni, amire nem biztos, hogy lesz erőm és időm.

Az overál, amit kaptunk nem tudom milyen méretű, mert nincs benne cimke, de nem icipici, szerintem 62-68-as lehet kb. az unokatesóra 2,5 hónapos koráig volt jó.

Csilla, abban én is bennevagyok, hogy szülés után is tartsuk a kapcsolatot, na persze amennyire az időnk és erőnk engedi.

Edina, azért is nehéz ez a ruhaméret ügy, mert nem tudjuk, hogy mekkorák lesznek születéskor.
Sógornőmnek 4 kg-os, 60 cm-es babát jósolt a dokija, ehhez képest, 3 kg, és 52 cm-es lett a kislány. És mivel programozott császár volt, ezért pont időre született. Ők is úgy készültek ruha ügyileg, hogy 60-asnál kisebbet nem is vettek, aztán apuci rohant ruhát venni, kellett egy 52-es rugit is venni, mert a nagyobbakba elveszett szegényke.
ez a zsákszerű alsórész szimpatikus, már csak azért is, mert abban talán jobban tud rugdosni, mint a normál overálban.

a szülés utáni korházi bentléttel meg nem tudom, hogy mi a jó.
Így első gyerekkel én nem mernék szülés után pár órával hazajönni. ott mégiscsak tudnak segíteni ha bármi gond van.
igazából nem is a szobatársaktól tartok, hanem a látogatóiktól.
Az István korházba a szobákba bárki bemehet, és ez lehet akár kellemetlen is, amikor mondjuk először szoptatsz, és azt sem tudod mit hogyan, és akkor ott bámul esetleg pár idegen ember.
Bár az is lehet, hogy akkor ott ez már nem fog érdekelni.

Judit

Kép
 
 


Kedves Édesnyák!

A napokban sok-sok karácsonyi zenével gazdagszik a www.pszichologia.multiply.com oldal. Lesz hangszerrel játszott zene, lesz magyar nyelvű és angol nyelven is – kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A feltöltött zenék listáját itt is megtaláljátok az „Érdekességek” menüpont alatt: www.pszichologia.mlap.hu Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok. Természetesen a tanácsadás lehetősége a továbbiakban is fennáll.

Barátsággal, Nisreen
 
 


Sziasztok!

Edina!
Ez a kórházban való bentlét egy jó kérdés. Volt egy értekezlet, aminek a témája a korai hazaadás volt, hogy milyen hátrányai lehetnek. Leginkább a vizsgálatokkal kapcsolatban jöttek elő dolgok. PKU szűrés, amit úgy emlékszem csak 72 órás táplálás után lehet megcsinálni, sárgaság, ami csak kb. 3 napos korban kezdődik és még több más dolog. Az biztos, hogy itthon nyugisabb lenne a légkör, az ember nem feszengene egy idegen helyen, de ezekre a vizsgálatokra azért nem szívesen járkálnék vissza a kórházba. Bízom benne, hogy sikerül jó szobatársat kifogni és kibírható lesz az a 4 nap.
Ruhákból, az 56-os méretből talán 4-5 darab van bodyból és 4-5 rugiból. Inkább 62-eset vettünk. Bár ez attól is függ, hogy valóban akkora-e a ruha, mert ezekben is elég nagy eltérések vannak, mégha elvileg ugyanaz a méret.
Overálból én 62-68-as méretet keresek, tekintve, hogy még alatta lesz a többi ruha és ahogy írtad is, valószínűleg az első 2 hétben nem fogjuk olyan sűrűn használni.

Csilla!
Szülés utáni kapcsolattartás részemről is fenáll! :wink: :D (Remélhetőleg lesz is annyi időnk :) )
Voltam ma a dokinál, kérdeztem ezt a menstruáció szerű dolgot és azt mondta, hogy ez normális jelenség, ahogy Te is írtad a méh összehúzódásából adódik, sz.e. Magne B6. A méhszáj zárva van, úgyhogy semmi kórosat nem talált és szerencsére Picúrnak a fejét érzi alul. Remélem már tényleg ott is marad. :)

Judit!
Az István kórházzal kapcsolatban kicsit irigyellek, mert elég jókat hallottam róla, mármint, hogy Bababarát kórház. Majd remélem úgyis mesélsz. :)

Na ennyi elég lesz belőlem.

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Edina,

En Tena lady-bol extra plus-t vettem ket csomagot, 8 db van egy csomagban. Szerintem eleg lesz, mert allitolag adnak a kh-ban is de ha nem eleg akkor elkuldom a ferjemet hogy vegyen meg.

Tegnap elmentem a Kekgolyo utcaba szoptatos melltartot venni es tenyleg nagyon profi volt az elado csaj. kosarmeretbol eggyel nagyobbat, kormeretbol (vagy hogyis van ez) eggyel kisebbet javasolt, merthogy a mell noni fog, de a mell alatti resz meg csokken. hatezer volt egy melltarto, de kenyelmes es szep. egyet vettem es ha meg szuksegem lesz ra, lehet rendelni postan megkuldik (a neten fent vannak anita.hu vagy ilyesmi) + vettem haslekotot meg egy harisnyat.

Nekunk atalakithato zsakos-overalunk van, 56-62-es meretet vettunk (remelem tudjuk hasznalni...). Anyuek meg folyton a polyaval izelgetnek, hogy azt hasznaljam mert azzal a baba fokozatosan tud hozzaszokni az uj kornyezethez, vagyis ugyanugy mint az anyamehben, nem tud annyira mozogni mint polya nelkul es nem erzi bolygohollandinak magat hanem kellemesen, vedve, valamint szoptatni is sokkal konnyebb. Abban haza lehet vinni majd picurit ugy hogy meg bebugyolaljuk. Nektek mi a velemenyetek a polyarol?

A korhazban azt mondtak, hogy szules utan ha nincs komplikacio, hamar haza lehet menni - fokent a helyhiany miatt - de szerintem sem a legbiztonsagosabb, foleg elso gyermeknel. Azt mondjak hogy allandoan kerdezgetni kell, nem szabad beken hagyni a noverkeket. Egyebkent tenyleg jobb lenne mihamarabb hazajonni...

Judit,
Ti mennyiert vettetek a babakocsit? kineztunk egy ugyanolyat mint a tietek, esovedovel es taskaval 40.500 Ft. Es nagyon szupernek, praktikusnak es melegnek nez ki.

Ma jon a vedono, most eloszor. Jokor igaz? na, mindegy. Kivancsi leszek. Az egyik kolleganom vedonoje alig latogatta oket szuletes utan, es a fuzetebe a kicsirol nem letezo dolgokat irt, ezert a gyermekorvosnak "bearulta" ot. hm...

Vigyazzatok magatokra, oltozzetek fel rendesen!

Udv,
Csilla

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

Csilla a pólyára engem is nagyon rá akarnak beszélni, azzal amiket Te is leírtál. Én venni ezért külön nem fogok, a barátnőm ad egyet, aztán majd meglátom mi lesz vele. A használatát egyébként én csak az első napokra tudom elképzelni, aztán már szerintem zavarja őt abban, hogy nem tud mozogni benne. Nem véletlen javasolják a hálózsákot, a zsákos overált, éppen azért, hogy a lábával mozoghasson, valamint a méhben nem nyújtott lábbal helyezkedett el, hanem éppen felhúzott lábakkal, amit a pólyában nem tud megtenni, és éppen ez a hátulütője. Ez abszolút nem jó neki. Az igaz, hogy védve érzi magát, nincs elveszve mondjuk a kiságyban.

Más: Nálatok előfordul vizsesedés, vagy inkább puffadás? Már jó pár napja a kezem éjjel bedagad, de úgy hogy nem igazán tudom ökölbe szorítani és fáj is, mintha be lenne gyulladva. Nappalra aztán javul, de a feszítő érzés megmarad.
Ez a vizesedés jele, vagy esetleg megerőltettem, mert egyébként pl. a lábamon nem veszek észre semmit. Gondolom, ha elkezdenék vizesedni nemcsak a kezemen jelentkeznek. Szerintetek???? Mondjuk most éppen kötök és már régen csináltam, lehet, hogy megerőltettem a kezem? De akkor meg nem dagadna meg. Szóval nem tudom.

Tegnap délelőtt nagytakarítottunk a felső emeleten a 85 éves nagyival, közben meg főztem is, meg kivasaltam a 20 db textilpelust úgyhogy estére kipurcantam. Persze ma meg aztán nem sok mindent tudok csinálni. Még jó hogy főzni nem kell ma. Bár egy kis vasalást beiktattam.

Tina, mivel Te írtál először (azt hiszem) görcsökről, és amire a doki azt mondta hogy méhösszehúzódás, írnál erről bővebben, hogy milyen érzés, meddig tart, rendszeresen jön, vagy csak egyszer érzed azt kész.
Csak mert ma reggel párszor alul nekem is beleszúrt, de igazából nem tudom mit kellen éreznem, nekem ilyen még nem fordult elő. AZtán azóta semmi.

Tina egyébként megvan már a gyerekorvosod? Bocs ha már kérdeztem volna, de nem emlékszem.

Azt hiszem mára megint ennyi elég belőlem, megint regényt írtam.
Sziasztok

KépKép
 


Sziasztok!

Edina!
Pont a héten vettem én is észre én is ezt a dagadást az ujjaimon (kezemen). Reggel felkeltem és azt hittem nem is a saját kezemet látom. Én a vizesedésnek tudtam be. A lábamon annyira nekem sem látszik. Aztán napközben valamennyire elmúlik. Mondtam a dokinak is, Ő is ugyanezt mondta. Vérnyomásomat méregetem, vizeletemben nézem a fehérjét, eddig normál értékek között volt minden. Próbálok só és fűszerszegényen étkezni, kerülni a csokit, konzerves dolgokat, amik foghatják a vizet a szervezetben.
A másik ez a görcs dolog, ami nem is igazán görcs, hanem inkább olyan érzés, mint mielőtt megjönne a menstruációm és az ember már úgy érzi előtte, hogy nemsokára lesz valami. Eddig összesen talán 2-3 alkalommal éreztem, de már legalább 1 hete nem fordult elő.
Nem lehet, hogy ez a reggeli szúrkálás a tegnapi nagyon aktív napodra vezethető vissza? Pihenj sokat! Ilyen szúrkálásról már hallottam kismamáktól a szülés előtt, Ők úgy mondták, olyan volt, mintha kötőtűvel szúrkálnák őket alulról, de ez már a szülés jele volt náluk. Reméljük Lili még nem is gondol ilyenekre! Kíméld magad!
Gyermekorvossal már beszéltem, elvállalta. (A. Éva lesz). Nektek sikerült már dönteni?

Pólyát mi biztosan nem fogunk használni. A rokonságban nincs mostanában kisbaba, venni külön meg nem fogok, hogy talán a kórházból abban hozzuk haza, max pár napig használjuk. Egyébként sem tartom jónak, mert én is úgy tudom, hogy gátolja a szabad csipőmozgást és az ágyban való fektetéshez meg egyáltalán nem javasolt. Szoptatáshoz meg sok anyukának jól bevált, hogy egy kispárnára rakta a kisbabát és úgy szoptatta, amíg nem érezte úgy, hogy biztonságosan megtudja fogni.

Na, jó kis regényt írtam! Megyek készülődni, mert szombaton ünnepeljük a férjem szülinapját és hát van mit csinálni a lakásban...

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Tina, az István korház valóban baba-barát korháznak hirdeti magát, remélem, hogy a gyakorlatban is így van, és minden rendben lesz.

Csilla, a babakocsink 51 000 Ft volt, viszont az esővédőt, a pelenkázótáskát, és főleg a hordozót külön kellett hozzá megvenni. esővédő 2000, pelenkázótáska 3000, hordozó 20 000 Ft. De szerencsénk volt, a babakocsit és a hordozót anyósomtól kaptuk, pontosabban Olivér kapta.

Edina, vizesedést én még egyelőre nem érzek magamon.
megelőzni vagy megállítani meg úgy lehet, hogy kevesebb só és fűszer, és sok-sok folyadék, lehetőleg víz.
Mert igazából azért kezd el vizesedni a szervezet, mert attól "fél", hogy nem kapl elég folyadék utánpótlást, és inkább felhalmozza magának, hogy legyen.

Pólya ügy: hát vannak pólya pártiak, és pólya ellenesek. én nem tudom hová tartozom. Nekem volt pólyám, amivel aztán sokat játszottam babázáskor. De tény, hogy nem tud benne rugdosni a baba. Hazajövetelkor meg eleve használhatatlan, mert a hordozóba nem lehet beköni pólyával együtt.
Venni külön én sem vettem volna, kaptam egyet, én arra gondoltam, hogy az első időkben kinti sétánál fogom használni, mert egy plussz réteg, ami melegít.
Aztán majd meglátom, hogy OLivérnek mennyire tetszik benne.
szoptatáshoz nem terveztem, hogy pólyát használok, majd veszünk egy szoptatós párnát.
Viszont lehet hogy amikor a férjem először kézbe veszi Olivért jól jön majd a pólya stabilsága, mert attól fél, hogy nehogy valami baja legyen, amikor ölbe veszi.

Ma vettem babamosószert, dm-saját márkájút, meg az öblítő is az. nincs benne tartósítószer, illatanyag, és színezőanyag.
Ki is mostam a pelenkákat, és a 2 törölközőt. Ti hány törölközőt vettetek?
Fura, hogy ilyen semleges illatuk van a ruháknak, és nem illatoznak, de olyan tiszta illatuk lett.

én ma megsütöttem az első karácsonyi sütit, már csak a csokimázt kell rá megcsinálni.
meg meggyúrtam egy másik süti tésztáját is, ami a hűtőben pihen, de azt hiszem azt majd csak holnap sütöm meg.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Na, elment a vedono, tok rendes volt. Korulnezett, megnezte a korhazi csomagom, plusz tanacsot adott (az evoeszkozt tokre elfelejtettem volna bepakolni), meg elmondta hogy milyen babaapolasi szerekre lesz szukseg amit a doki ir majd fel ha mar meglesz a baba es a szuletesi datum.

A fenekem bal oldalon allandoan begorcsol joves-menes kozben es eleg rossz erzes, fokent hogy meg-megtorpanok. Nektek van ilyen?
Alul nyilallast/szurkalast szoktam en is erezni, allitolag az akkor erezheto, amikor elkezd leszallni a meh vagy mehnyak. Valamint ha kajalok utana mindig gyomorrontas szeruen faj a hasam.
Hetvegen vasarolgatnunk kell karacsonyra… remelem jol fogom viselni. Meg van meg kulturajegyem –dec vegen jar le– , elmegyunk a Szepmuveszetibe Hundertwasser-t nezni.

Vizesedesem nincsen, csak ne lassam meg magam hirtelen egy bevasarlokozpont hatalmas tukreben… mint egy nagy vizes balna…

Edina, a takaritassal csak ovatosan! A szules egyik megsurgetesenek modja – ha valaki meg akarja surgetni – a nagytakaritas. Persze ez lehet hogy ez csak a "tulhordokra" igaz. Meg hallottam meg egy modot ami nagyon vicces: 1./ indiai csipos kaja, 2./ 1 pohar bor, 3./ szeretkezes. Ja, meg van valami ital is – bábakoktelnak hivjak: 3 dl sargabarackle, 0,5 dl konyak, 0,5 dl ricinusolaj.. fuuuuj – ami elosegit meginditani a szulest.
Hasfajas nalam is van, teljesen valtozo idoszakokban jon elo, fel perctol ot percig tart kb. A vedono mondta hogy ez a joslo fajas, es ha mar erosebb es gyakrabban, rendszeresen jon a fajas, akkor lassan lehet keszulni. En mar egesz ejjel azon aggodtam hogy nehogy elfojjon a magzatvizem, es teljesen ugy ereztem hogy elkezdett szivarogni (persze nem, csak para volt).

Judit,
Torolkozobol van 2 fejre huzhatos es egy sima tetra.
Milyen sutit sutsz? Ugyi vagy nagyon!


Udv,
Csilla

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

A védőnőhöz nekem is be kellene néznem, már pár héttel ezelőtt is időpontot akart egyeztetni a látogatásra, persze elnézte a szülési dátumot január elejére. Aztán mikor mondtam, hogy nekem később lesz, akkor azt monta halasszuk el. De gondolom most már jönne.

A kórházi cuccom 80%-a nekem is már a tatyóban van, csak azok a dolgok hiányoznak, amit majd indulás előtt kell betenni. Mondjuk ilyenek, hogy étkészlet még nem szedtem össze. Meg még a Lili cuccait kell egy kisebb tatyóba összekészítenem. Én csináltam egy listát, aztán pipálom a dolgokat.

Egyébként meg a takarítással azért óvatosan bánok, szép lassan, nyugisan, éppen amennyi jól esik. A nagyi mosta le az ajtókat, pórhszívózott, felmosott, lemostuk ketten közösen (mert azért utána kellett nézni mit hogyan csinál, hogy ne kelljen nekem mégegyszer megcsinálnom) a csempét a fürdőbe, wc-be. Ugyhogy én a könnyebbik oldalát fogtam meg a dolgoknak, de igy is elég volt.

Ja és Csilla biztos nagyon jók ezek a módszerek, de egyenlőre én inkább kihagynám, a decembert szeretném egyben megélni, aztán januárban már jöhet bármikor.

Ami ezek közül számomra használható lesz, az a fincsi vörös bor, néha szoktam most is inni egy-egy decit. Ezt még a doki is javasolta. Na meg a szex. Jelen pillanatban még azt kérdezném Tőled, hogy AZ MEG MI???? :lol:

Judit, nekem is kettő fejre húzhatós törölközőm van, meg egy tetra kifogó, de az olyan durva, nem puha mint a pelusok.

A süti engem is érdekelne, hogy mi lehet az, amit már most meg kell sütni karácsonyra. Én csak beiglit fogok sütni, meg talán valami mézeskalácsfélét. Még egyiket sem sütöttem soha, de általában elsőre be szoktak jönni a kaják, aztán a második alkalommal már nem lesz olyan.

Igy jártam pl. most a kenyérsütéssel is. Mostanában rozskenyeret sütök sütőben, nem is vettem már két hete kenyeret és tök jó lett.

Sziasztok

KépKép
 


Sziasztok!

Csilla, de jó neked, hogy már megvan a korházi csomag.
nekem sem hiányzik már sok belőle, de nincs összepakolva még.
meg szerintem csak az ünnepek után rakom be utazótáskába. Nálam még nem volt a védőnő. Nem is mondta, hogy jönne szülés előtt. Viszont egyszer tartott egy szoptatásról szóló előadást, és ott sok minden mást is elmondott a szoptatáson kívül.
érdekesek ezek a szülés-beindító praktikák. én a szeretkezésről és lépcsőzésról tudtam csak.

Edina, akkor te is jól állsz, ha már a 80%a be van pakolva a korházi cuccnak. akkor én nagyon le vagyok maradva.
A lista az megvan már nekem is, és amit már megvettem belőle, azt ki is pipáltam.

A sütiket nem azért sütöttem, mert már most meg kell sütni, hanem hogy ne egyszerre kelljen mindent csinálni.
Ezek meg olyan sütik, hogy dobozban elállnak.
Én szeretem ha több fajta süti van. idén 4 fajtát sütök.
ami már megvan az gyömbéres-mézes, csokimázzal a tetején.
a másik az mákos kifli, de arra ma még a cukormázat meg kell csinálni.
Ezenkívül sütök még mogyorós csillagot, meg ánizsos kekszet.
és aztán jöhet a beigli, de azt már anyukámmal csináljuk, és azt csak jövő hétvégén.

Mára beterveztem a pelenka-vasalást. pedig azt mondtam, hogy nem fogom a pelenkát vasalni, de így nem olyan szép.
szülés után majd meglátjuk, hogy lesz-e erőm és időm ilyenekkel fogalkozni.

Judit

Kép
 
 


Ja, Edina, a kenyérsütéshez meg gratulálok. Én abba sose mertem belevágni, túl bonyolult nekem.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Nálunk esett a hó, kb. 10 percig, de aztán abbahagyta. Remélem karácsonykor azért több lesz. :)

Ma volt egy értekezlet, ami egy kis karácsonyi ünnepséggel is egybe volt kötve, batyus-bál jelleggel. Azon voltam délelőtt. Jó volt beszélgetni a többiekkel. Tegnap sütüttem sütit, mostam, vasaltam, vásároltam, úgyhogy kifárasztottam magam.

Judit!
Nekem sincs még összepakolva. Tegnap vasaltam a hálóingeket, de még táskába nem raktam őket. Úgy tervezem, hogy az idén még összekészülök mindennel.

Edina!
Ezzel a kenyérsütéssel megpróbálkoztam én is. A Sparban vettünk olyan lisztet, ami rozskenyérhez van és csak víz kell hozzá. A sütőben sütöttem ki. Nem lett rossz, legalábbis a férjemnek ízlett. Ügyes vagy, hogy így hosszabb távon sütöd.

Csilla!
A hátsó részem körül- pontosan így nem tudom leírni, hogy hol- éreztem én is valamit, olyan volt, mintha becsipődött volna egy ideg. Bekentük valamilyen ginzenges krémmel és az elmulasztotta. Aztán szerencsére egy pár hét múlva elmúlt.

Bocsánat, ha valami butaságot írtam, csak közben msn-en beszélgetek.

Vigyázzatok magatokra!
Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Judit, nekem olyan kenyér receptem van (rozskenyér) ami pofon egyszerű egyáltalán nem macerás, sokáig sem tart, nem kell vele bajlódni, és finom.
Kell hozzá rozsliszt, finom liszt, élesztő, kis só, meg meleg víz aztán össz-vissz kel 2 órát és sütöm 1 órát a sütőben és kész! Nem kell hosszú ideig dagasztani sem, uh. tök egyszerű. Persze kipróbálok majd más fajtát is, de ez most bevált.

Holnap disznóvágásra megyünk a szüleimhez, uh. lesz mit csinálni.

Jó hétvégét mindenkinek!

Sziazstok

KépKép
 


Sziasztok suti- es kenyersuto angyalok!

Most jovok a Tesco-bol es vettem egy tok szexis fekete csipkes szoptatos melltartot, 2700 Ft-ert!

Tina,
Milyen Ginzeng-es krem? nem tudod veletlenul, mi a neve?

Judit,
Talaltam malnalevel teat, herbaria patikaban a tescoban. 40 g, 139 Ft.

Edina,
disznovagas? huha, akkor jo koran kelsz reggel.
A szex-szel kapcsolatban tok gaz, hogy elutasitom a ferjem idonkent, de akkor ezek szerint nem csak en vagyok igy? igazsag szerint a hatam kozepere kivanom most a dolgot...

udv,
Csilla

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

Tina, nálunk is esett a hó, de itt csak csak kb. fél órát. kimentem sétálni a hóesésbe, de hazafelé már nem is esett.

Edina, a kenyérsütés így tényleg nam hangzik nagyon bonyolultnak, lehet majd egyszer én is kipróbálom.
De régen voltam már disznóváságon, már több mint 15 éve, vagy lehet, hogy még annál is több.
De azért vigyázz magadra, nem dolgozz túl sokat.

Csilla, a melltartóról tudsz képet felrakni? kíváncsi vagyok rá.
melyik tesco-ban vetted? Volt fehér is, vagy csak fekete?
ok, akkor majd megnézem a málnalevél teát.

Judit

Kép
 
 


Judit,

Sajnos kepet most nem tudok feltenni, beaztattam a melltartot, kep meg nincs rola, :( de van feher szinben is, szep csipkes.

Csilla

KépKép
Kép
 
 


bocs ez lemaradt:

a vecsesi ferihegy business centerben levo tesco-ban vettem, a melltartoknal a legalso sorban volt, jol eldugva, az van rairva hogy: Maternity nursing bra.

KépKép
Kép
 
 


bekoltoztunk. levizsgaztam. mar csak a gyerek szulinapi bulija lesz kihivas, amire 20 gyereket hivott meg.
sziasztoK

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Pár szót szólnék :) tudom, hogy csak néha szólok, de mindig olvaslak titeket.

Melltartó: az első terhességemnél sima egyszerű szoptatós melltartót vettem (tudni kell nagyobb a cicim 85/C-s melltartóim voltak) lekapcsolhatósak voltak a cicitartók és az alatta lévőben pedig volt egy luk amin elvileg a cicmet ki kellett rakni és úgy szoptatni, na az én cicim úgy fért át hogy közben szorította. Mostani terhességemnél kaptam egy Felina márkájú szoptatós melltartót ami az álmaim netovábbja vékonyabb pánt, lecsatolható viszont alatta csak a szélén van egy anyag ami fenntartja magát a melltartót. Nekem nagyon bevállt. :) Ja és a lényeg hogy olyan nőcisen összefogja a cicimet (sexin) :lol:

Bennalvás a kórházban: én az első bébivel 4 napot töltöttem benn, nem mondom, hoyg otthon nem lett volna jobb, de minden nap jöttek nézni minket úgy a gyerkőcöt mind engem, volt egy szobatársam akinek nem ment a szoptatás és a fővédőnő jött hozzá nagyon sokat (minden szopinál ott volt) persze amíg a munkaideje és a munkája engedte. Ha jól emlékszem 3 naposan kaptuk meg az első oltást. Szóval én biztonságban éreztem ezalatt a pár nap alatt magam :)

Pólya: Én se nagyon támogattam a pólyát, de anyósomtól kaptunk egy csodaszépet (nálunk ez már csak így megy ha azt mondom nem kell akor tuti hogy kapunk) persze Ő nem csak a Lackónak vette, hanem a későbbi gyerkőcökre gondolt, hogy jó lesz nekik is. Mi kb sétával 5 percre lakunk a kórháztól szóval mi abban vittük haza, hordozóba nem lehet bekötni hacsak nem mózeskosaras hordozótok van. Szóval nincs sok haszna, viszont aminek én nagyon örültem hogy van, ha jöttek látogatók és persze mindegyik kézbe akarja venni, mi a pólyába raktuk bele a csöppséget így mindenki sokkal biztonságosabban nyúlt hozzá és persze mi sem paráztunk annyira :)

Azt hiszem mindent írtam amit szerettem volna és nem érzitek pofátlankodásnak :)
Ha tudok még irogatok ide is ha nem gond.
Angi

Kép
Kép
 
 


Sziasztok bocsi a pofátlankodásért, de van egy eladó 62 es vadi új overálom, nagyon szép törtfehér szinű, unisex, keresztelőre is alkalmas. Nagyon praktikus, hordozóba is becsatolható a baba benne és külön kis kabátkaként is hordható.
Sajnos mi amikor kaptuk még nem volt olyan hideg hogy a baba viselhesse, most meg már kicsi.
Ára 5000 Ft

Akit érdekel keressen meg priviben. Kép

Heni
KépKép
 
 


Sziasztok!

Hála az égnek tegnap lezajlott a disznóvágás, na meg még ma délelőtt elcsomagoltuk a rengeteg húst a hűtőbe!Nálunk ez éves program így decemberben, anyuékkal közösen veszünk és dolgozzuk fel.
Én fent a konyhában szoktam sürögni forogni, ott nincs nagy munka, úgyhogy kibirtam most is, de azért elfáradtam. Olyan sokáig tartott, hogy haza sem jöttünk (70 km), ottaludtunk. Ma meg veszek egy jó, meleg fürdőt és kiáztatom magam.

Nálunk tegnap is és most is esik a hó, van is rendelesen belőle, de inkább karácsonykor szeretném, ha szép nagy pelyhekben esne, az csodálatos!!!!

Csilla, a melltartó képe engem is érdekel, bár ahol Te vetted, oda úgysem jutok el, de legalább látni valami összehasonlítást.
SZex: Tudod én nem utasítanám el a párom, de nekünk meg a doki tiltott el tőle, és már elég régóta. Persze vannak időszakok, amikor - ha lehetne- sem kívánnám az igaz.

Momoska, gratula a vizsgádhoz, meg a költözéshez is, és kitartást a zsúrhoz, nem lehet semmi 20 gyerekkel!!

Sziasztok!

KépKép
 


Sziasztok!

Csilla, hát az a tesco nekünk nagyon messze van, de megnézem azért máshol, hátha ott is van.
De miért dugták el? hogy nehogy valaki megtalálja? :)

Momoska, ügyes vagy, gratula a vizsgához és a beköltözéshez is.
most már akkor lazíthatsz.

Angi, szerintem mindenki szívesen olvas személyes tapasztalatokat, és tanácsokat. A látogatók és a pólya dolog nagyon tetszik, ezt lehet én is alkalmazom majd.

Edina, fura nekem ez a fürdés dolog. engem mindenki letiltott a kádban fürdésről, pedig néha úgy hiányzik.
A hó nálunk is esett, tegnap igazi hó, ma sajnos inkább havaseső, úgyhogy a járdáról, teraszról elolvadt az összes, a háztetők és fák még szépek. Én is reménykedek, hogy karácsonyra azért jön még egy kis utánpótlás.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, mert a lábaim nagyon dagadnak és próbálok minél többet pihenni, felpocolt lábbal.

Momoska!
Gratulálok a vizsgádhoz! Csak ámulok, hogy 36 hetesen még mire vagy képes. Ma mentünk el fát venni, postára, boltba, de mire hazaértünk már dagadt a lábam rendesen.
Pihenj azért amennyit tudsz!

Csilla!
A krém igazából egy gél. Egy német termék, Eisgel a neve és annyit tudok róla lefordítani, hogy ginzeng kivonatot tartalmaz. Nem tudom, hogy hol lehetne venni, mert a férjem még egyzser egy bemutatón vette- talán gyapjú ágynemű?- biztos hozzátok is szoktak bedobni ilyet. Mutattam a dokinak, átnézte, hogy mi van benne és mondta, hogy használhatom. Szerencsére már pár hónapja nem volt rá szükség. Neked fáj még?

Edina!
Látom Ti sem unatkoztatok a hétvégén. :) Most már lesz mihez nyúlni a hütőben. :)
A meleg fürdővel azért óvatosan!

Na megyek is

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Tina!
A dagadással kapcsolatban, sajnálom, hogy nálad is így alakult. Én a lábamon nem veszem észre, de a kezeim, továbbra is dagadnak, vagyis persze észreveszem, hogy dagadtabb, de ami rosszabb, hogy nagyon fájnak is. És nemcsak este, hanem már nappal is. Ez együtt jára a puffadással, Nálad van ilyen? Mert ha nem, akkor mégis arra gondolok, hogy be van gyulladva. Akkor meg nem tudom hogy mi a jobb, ha hagyom szülés utánra kikezelni, vagy most adjanak rá valamit.

A fürdés nagyon ritkán fordul elő nálam, csak amikor jól elfáradtam és jól esik az ejtőzés, persze nem forró vízben, csak olyan enyhén melegben.
De nem igazán volt kényelmes, mondtam is a férjemnek, hogy többet nem fekszem a kádba, nem éri meg. Nem hozta meg a várt hatást.

Tegnap pocsék napom volt, kezdve hogy az okmányirodában nem tudtam elintézni a forgalmi átírást, uh. az egész napom odalett.
De azért vettem szopi melltartót, ott ahol TINA te is. Ez azért egy fokkal jobban nézett ki, mint amit a Skálában láttam. Elég tűrhető volt. A karácsonyi ajándékokból is már csak egy valami hiányzik, aztán kész vagyok.

Sziasztok

KépKép
 


na megnezettem magam tegnap, azaz a kolkot, hogyan birta a vizsgat-koltozest stb. (mehszajamat csak penteken nezik). gyermeket 3100 gr-ra becsulik, bar ebbe biztos belejatszik, hogy a bpd-je (fejatmero) azert neki is mar 9.5 cm, ami inkabb 38-39 hetnek felel meg. a kislanyom 10.6-ossal szuletett. 10 felett mar izgultak, kijon-e. siman kijott, mint egy csaszaros baba, engem varrtak csak 40 percig utana:-)
minap volt egy no, aki fel ora beszelgetes utan sem vette eszre, h. terhes vagyok. igaz bovebb pulcsiban, s ulve. bar igaz, ami igaz. par hete mar csak fogyok, mikozben a kolok novekszik. de azert a lakason beluli 16 lepcso mar nagy kihivas naponta ketszer. inkabba tudom nem birja, a labamon neme latok dagadast.

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Sheila, mi van veled?

Tegnap elmentem a házidokihoz, nézze meg a kezemet, azóta is fáj, zsibbad a jobbik, azt mondta szedjek kalciumot amit a baba nem születik meg, nem igazán ajánlatos más gyógyszert szedni rá, uh. most elviselem még egy darbig. :cry:

Tina, a Fanni bababizibe is benéztem, nagyon szép dolgok vannak, uh. vettem is zsákos overált, meg plüss, vastag kapucnis overal-rugit, meg rugikat, kabátkát és jó áron. Ide tényleg érdemes volt bemenni. :lol: Jártam a másikban is a zöld SZTK melletiben, de az valóban nem tetszett, annak nagyon használt ruha szaga volt :?

Egy ötlet, mit szólnátok hozzá, ha összeírnánk mindenkiről egy táblázatban egy-pár adatot, pl. név, kor, lakhely, szülés időpontja, gyerek neve, van-e már gyereke, korház ahol szül, és egy rovat, a születés idejével.
Én összeírnám egy táblába és frissíteném is.

Megyek összedobok valami kaját mára, tegnap kimostam a babaholmikat, ma meg vasalom őket, legalábbis egy részét.

Edina

KépKép
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, Olivér feje még mindig lent van, aminek nagyon örülök. a doki szerint átlagos, 3400-3600 g körüli baba lesz, és szerinte jó szülő alkat vagyok, úgyhogy szépen meg fogom tudni szülni. Hát ezt jó tudni!
Rákérdeztem a málnalevél teára, és a homeós bogyókra, azt mondta, hogy a teát 36. héttől, a bogyókat meg 37. héttől szedhetem.

Momoska
hát ez fura, hogy valaki nem veszi észre, hogy terhes vagy. így 1 hónappal a szülés előtt szerintem már mindenkinek jó nagy pocakja van, amit nehezen lehet betudni annak, hogy valaki csak teleette magát.

Edina, a kezedet sajnálom.
a táblázat jó ötlet.
nekem meg az jutott eszembe, hogy telefonszámot is cserélhetnénk (de azt csak priviben), hogy ha valaki szül, akkor sms-ben mégiscsak könnyebb megírni egy valakinek, aki megírja a fórumba. kiírás szerint én leszek az utolsó, aki szül, aztán majd meglátjuk.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok,

Tina!
Koszi az infot a kenocsrol, meg mindig belenyilall ill. gorcsolget a farizmom, holnap elmegyek a gyogyszertarba, hatha van valami hasonlo kenocsuk.
ujabb kin jott elo, az aranyer, amire vettem homeopatias bogyot, remelem segiteni fog mert ejszaka arra ebredek hogy nagyon faj.

Judit,
orulok hogy minden rendben van, es tok jo hogy jo szulo alkat vagy!!! ez miben nyilvanul meg, mondta az orvos?
Vettunk egy olyan babakocsit, olyat mint a tietek, Bergon xspr, de hordozot nem vettunk hozza mert az mar van es pont jo a Bergonhoz is, fu olyan szep!!!

Momoska,
tenyleg fura hogy nem vettek eszre! hm...

Edina,
A tablazatot es a mobil szamcseret en is jo otletnek tartom!!!

Sheila, hol vagy? Diverse?

vigyazzatok magatokra!

udv,
Csilla

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

Csilla, rakj fel képet a babakocsiról.
Bár a mienk nem xprs, hanem cross. Kíváncsi lennék, az miben más.
a dokinő sajnos nem részletezte, hogy miből gondolja vagy látja, hogy jó szülő alkat vagyok.

Momoska, arra visszatérve, hogy rajtad nem vették észre, hogy terhes vagy.
Ma két eladó is megkérdezte tőlem, hogy mikorra vagyok kiírva, és nagyon meglepődtek, amikor azt mondtam, hogy még másfél hónapom van hátra. Az egyik azt kérdezte, hogy ikreket várok? a másik meg azt, hogy akkor óriási baba lesz. Na persze sok mindenki mond hülyeségeket, úgyhogy nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok csajok!

Csak egy gyors bekukk. Visszaolvasni sajnos nem tudok, mert szinte soha nem tudok gép előtt lenni. Elég sokat kell feküdnöm. Tegnap hajnali 2-kor már szabályos 6 perces fájásokkal mentünk a kórházba, biztos voltam benne, hogy itt baba lesz. (Nem mertünk sokat várni itthon, mert Ricsi is nagyon rövid idő alatt megszületett 2 éve.) A kórházban rám tették az NST-t, fél óra alatt volt egy 55-ös, egy 65-ös és egy 75-ös erősségű fájásom, majd leállt az egész... Hazaengedtek, mert úgyis hamar beérünk, ha menni kellene és azóta nem is volt semmi. :) Tegnap és ma délután is voltam újabb NST a hajnali dolog miatt, de már nem mutatott semmi kiugt. Szoktam a kórházi légkört, körülöttem jöttek-mentek a szülő, vajúdó nők, legalább rákészülök lelkileg a nagy napra. :)
Remélem, mindenki jól van! Amint tudok, elolvasom az elmúlt 1-2 hét termését!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Diverse!
Szorítok, hogy legalább azért a 37. hetet várjátok ki. Olyan furcsa, hogy már fájásokkal a kórházba kell menni, pedig ha belegondolok tényleg már csak pár hét van hátra.
Pihenj sokat! :)

Csilla!
Ez az aranyér probléma nálam is előjött. :x Én Sperti krémet kezdtem el rá használni. Azt nem mondom, hogy visszaállt az eredeti állapot, de a kellemetlen tüneteket teljesen megszűntette. Neked hogy váltak be a golyócskák?

Edina!
Örülök, hogy sikerült több dolgot is beszerzened! :) Ez a kézdagadás/puffadás/zsibbadás nem jó. Segít a kalcium? Lehet aztán, hogy a szülés után magától is megoldódik a probléma.
Nekem leginkább reggelre szokott duzzadni, zsibbadni az kezem és akkor elég nehezen mozog, de aztán napközben "bejáratódik".
Ez a táblázat dolog szerintem is jó ötlet. Ha esetleg megvan konkrétan, hogy milyen adatok szerepeljenek benne, akkor szerintem írd meg ide és priviben-hogy könnyebben összeszedhető legyen- elküldjük Neked. Előre is köszönjük a fáradozásodat! :)

Judit!
Bízzunk benne, hogy Olivér most már nem gondolja meg magát! :wink: Ez a pocaknagyság annyira változó. Valaki teljesen el van hűlve, hogy mekkora a pocim, valaki meg csodálkozik, hogy már januárra várjuk a picit. Úgyhogy ahogy írtad is, tényleg nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítani neki.

Tegnap már kimostam egy adag babaruhát, mára pedig a vasalást terveztem. Remélem összejön. :roll:

Nektek nem ég a gyomrotok, vagy inkább a nyelőcsövetek környéke? Figyelek arra, hogy mit eszek, meg szoktam kekszet is
rágcsálni, de már az sem segít. Valószínűleg veszek egy Rennie-t.

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Diverse, akkor tényleg pihenj sokat.

Tina, holnap én is beterveztem egy mosást. Bár hétvégén sok mindent kell mág csinálni.
Először is elmegyünk járókát venni, meg még egy utolsó kis bevásárlást megejtünk, de ezt szerencsére már itt Ráckevén. Aztán még 2 sütit sütök, meg a beiglit.
De ezek már gyors sütik.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Nemrén jöttem meg a klinikáról, CTG-t néztek, amire a doki azt mondta, hogy jó. Jobban nem részletezte, uh. gondolom semmi különös nincs rajta. Amit ki tudtam venni, hogy a szívverés értéke 133. Ja és persze, egész úton amíg felértünk Pestre mondanom sem kell, hogy egyfolytában mocorgott, majd szét nyomta az oldalam, amikor meg rámtették a gépet, az elején egy-két gyenge mozgás aztán meg semmi.

Na de aztán utána...megint kezdődőtt a hancúr!
A klinikát nem tudtuk megnézni, a doki nem ért rá. Persze az a lényeg, hogy legalább mevan, hogy hova kell majd menni... A kérdéseimet meg felteszem telefonon a védőnőnek, mert többre úgysem fog ráérni a doki.

Esetleg valaki, Diverse esetleg, ért a CTG eredményen lévő számokhoz, hogy melyik mit jelent? Próbáltam a neten utánanézni, de nem sok sikerrel jártam.

Aranyérre én korábban a házidokitól REPARONT kaptam, amit terhesség alatt is lehet alkalmazni, én ezt használom.

Tina: a kezemen nem veszek észre semmi javulást. Igazából csak annyit, talán, hogy fájni napközben már nem fáj, de a jobb kezem ujjbegyei zsibbadnak. Egyébként éjjel dagad meg, akkor alig tudom összezárni ökölbe, és fáj is, de aztán ez ahogy Te is írod ez elmúlik napközbe.
Említettem ma a dokinak, de nem mondott rá igazából semmit.

A táblázattal kapcsolatban pedig, becsatolom ide az üres táblát, ebből mindenki látja milyen adatokra gondoltam, aztán ki hogy akarja, ide vagy priviben küldje el az adatokat, feltöltöm és elküldöm mindenkinek priviben ha így jó.

Előre is bocs, ha valakit kihagytam a nevek közül, az sikítson!

1198154812.0448.xls
Edina

KépKép
 


Domidina, melyik eredmény érdekel pontosan? Nálunk egy lapon van a babaszívhang és a fájásvizsgálat grafikonja, külön értékelés nincs hozzá. Vagy erre gondolsz? Az enyémre most azt mondták, hogy tökéletes, tankönyvi ábra. Állítólag az a lényeg, hogy nagyjából 120 és 160 közötti értékek legyenek és amikor a baba mozog, olyankor emelkedjen a pulzusszáma. Ahogy elnézem, olyankor felment 165-170-ig is. A fájásvizsgálat grafikonja nagyjából egy síkon halad (nálam 10-20 között), a keményedéseket kiugrással jelzi. Az ominózus "riasztáskor" nálam volt egy 55-ös, egy 65-ös és egy 75-ös fél óra alatt a 100-as skálán.

Remélem, segítettem, de csak szólj, ha nem erre gondoltál. :)

Kép

Kép
 
 


Diverse, köszi, nagyjából erre gondoltam, és segítettél vele.
Valóban két grafikon rész van, viszont jobb oldalon vannak mindenféle értékek számmal jelölve, persze angol kifejezésekkel. És azokat nem tudom, hogy mik, hiába próbáltam lefordítani, nem jártam sikerrel.
Nálam az alsó grafikon egy tök egyenes egészen alul, először észre sem vettem, de aztán gondoltam, hogy mi lehet, most megerősítettél.

KépKép
 


Sziasztok!

Tegnap voltam dokinal, mindent rendben talalt, kb. 1 centire megnyilt a mehszajam, azt mondta, hogy nem fogja a baba megvarni a negy hetet, egy-ket heten belul lehet hogy kibujik. 38 hetes a meretek alapjan, 3000 g.

A homeos bogyok az aranyerre nem segitettek (Aesculus Hippocastanum 15CH), most az orvos felirt ket kenocsot, Reparont es Aurobint, es ulofurdot javasolt. Azt mondta hogy nagyon csunya. :cry:

A ctg-n a baba nagyon jol viselkedett nekem is, fajasokat egy-ket alkalommal mutatott ki a gep de csak kicsiket.
Edina, megkuldtem Neked priviben az adataim, remelem, mindent beirtam.

Judit,
Megprobalom betenni a babakocsi kepet, szerintem nem sok kulonbseg van a ket kocsi kozott.
Kép Kép

Vigyazzatok magatokra!
Csilla

KépKép
Kép
 
 


es Boldog Karacsonyt mindannyiotoknak!!! (ha addig nem talalkozunk itt)

http://www.elfyourself.com/?id=1556016614

KépKép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én csak januárban megyek ctg-re, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

Csilla, az aranyeredet sajnálom, remélem a kenőcsöktől rendbejön.
nagyon jól néz ki a babakocsi, én is ebbe a színbe szerettem bele, de aztán úgy voltam vele, hogy Olivérnek mégse vegyünk bordót, így lett inkább zöld.
így elsőre annyi különbséget látok, hogy a mienk bolygókerekes.

Ti számoljátok a pici mozgásait? én rákérdeztem, a doki azt mondta, hogy reggel felkeléstől délig 10 mozgást kell éreznem. Ha nem érzem, akkor hívjam.

megfáztam. tegnap óta fáj a torkom, este már az orrom is folyt. persze mindennel kúrálom magam, amivel csak lehet, remélem nem lesz komoly.

Tegnap megvettük a járókát, fa, és összecsukható. nagyon jól néz ki.

mindenkinek jó készülődést kívánok karácsonyra, és persze sok pihenést.

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Gondolom már mindenki ezerrel készül a karácsonyra! :wink: :)

Délelőtt kinéztünk a telekre, meg gondoltuk ha már kocsiba ülünk, akkor beugrunk a Tesco-ba. Hát oda nem jutottunk be, ugyanis már a parkolóban nem találtunk helyet, így megbeszéltük, hogy bemegyünk egy kisebb boltba, mert ha a parkoló így tele van, akkor mennyien lehetnek a boltban!

Csilla!
Nagyon jól néz ki a babakocsitok!
Lehet, hogy Nóri pont Újév napján fog születni!? :) Vigyázz magadra!

Judit!
Pont ma néztem a kiskönyvben, hogy a 34. héttől írja a magzatmozgás számlálását, úgyhogy én neki is álltam. A lényeg, hogy a napi 10-15 mozgás legyen meg.
Még a várandósság elején nekem is volt egy elég makacs torokfájásom, akkor utánajártam és azt mondták, hogy ha szükséges, akkor Strepsils-t lehet bevenni, max.2-3 szemet naponta. Nekem az jól bevált. Megfázásra a hársfavirág tea jó szokott lenni.

Edina!
A ctg-n úgy tudom azt szokták nézni, hogy amikor Te megnyomod a gombot, hogy mozog a pici- amit jelöl a gép a papíron- akkor meg kell emelkednie a szívfrekvenciának.
Nekem majd csak a 37. hétre mondta a doki, hogy menjek. Ha esetleg közben kevesebbet, máshogy érezném a mozgását, akkor mondta, hogy menjek előbb.

Nem biztos, hogy karácsony előtt még jövök, úgyhogy

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek!

Kép
Kép
 
 


Edina!

Priviben elküldtem Neked a táblázatba az adatokat.

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy bepofátlankodok. :oops:
Elvileg itt lett volna a helyem köztetek, de amikor elkezdtem itt a babaneten nézelődni, még nem volt januári topik. Judit átjött, én maradtam az őszi/téli babák topikban. De azért olvaslak ám Benneteket.

Tinához és Domidinához szeretnék pár szót szólni, ha nem haragszanak meg.
Csak mert én is küzdök ezzel a kézzsibbadásos dologgal. De én már pontosan tudom, hogy nekem mi a bajom. (zsibbad, van hogy fáj, bizsereg és ami a legszörnyűbb, hogy majdnem teljesen érzéketlen)
Egy FONTOS kérdés: az összes ujjatok/ujjbegyetek zsibbad?
Mert nekem a kisujjam, és a gyűrűsujjam fele nem. Ha Ti is így vagytok, akkor ajánlom figyelmetekbe:
http://www.pirula.net/temak/izuletibant ... ndroma.htm
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=63&cid=35412

Nem elrettentés, inkább csak segítség. Mert ha Nektek is ez van, akkor egy fásli nagyon sokat segít. Próbáljátok ne nagyon hajlítgatni, éjszaka is egyenesben tartani, és akkor annyira nem gáz.
Én éjjelente sírva ébredtem; ordítani tudtam volna. És semmi nem használt rá... Mostanra megtanultam együtt élni vele, de azért szeretném majd érezni ahogy simogatom a kisbabámat.
Itt Íro-ban két egymástól független doki mondta, hogy szülés után - nem azonnal ugyan - de el fog múlni.

Hát mindenkinek a legjobbakat!

Kép


Sziasztok!

Csilla, vigyázz magadra, és próbálj meg pihizni, amennyire csak lehet.

Tina, Judit, én írom minden nap, hogy mikor észleltem magzatmozgást. Mondjuk van olyan nap, amikor kimaradt, mert éppen vidéken voltunk, vagy délelőtt vásárolni, és akkor nem jegyzetem fel pontosan, de a lényeg tényleg az, hogy legyen meg a napi 10-15 mozgás!
Én úgy vagyok vele, hogy nem baj ha nem húzom ki a 40 hétig, csak az idei évet bírjam ki, aztán januárban már jöhet. Bár nem úgy néz ki, mint aki ki akarna jönni, csak ha mégis úgy alakulna a dolog.
28-án megyek újra CTG-re, akkor már okosabb leszek, és remélem Lili is mozgékonyabb a mostaninál.

Kriszti,
én is olvaslak benneteket, meg másokat is, soha nem tudni honnan lehet hasznos infót összegyűjteni.
Sokan panaszkodnak ilyen kézzsibbadásra-fájásra, van akinél sokkal korábban jelentkezik mint mondjuk nálam, és nagyon nem irigylem őket, sőt át tudom érezni a problémájukat.
Na meg a Tiedet is, sőt mintha a Te problémád még rosszabb is lenne.
Egyébként a kérdésedre válaszolva, a zsibbadás, ami egész nap fennáll csak a jobb kezemen jelentkezik és nem minden újjamra terjed ki. Egyedül a kisujjamon nem észlelem, a többin igen, de nem egyforma mértékben és az újjbegyeimen.
Én is azt olvastam, hogy igazából nem nagyon lehet ellene tenni semmit, ugyanis az ödéma nyomhat egy ideget és emiatt van ez, majd a szülés után - nem azonnal - kinél mennyi idő mulva elmúlik magától. Persze olvastam olyanról is, akinek aztán később újra előjött, de ugye ez nem fordulhat elő.
Valóban nagyon kellemetlen, és főleg éjjel, amikor még jól be is dagad a kezem és fáj.

Az a jobbik eset, ha ez a terhesség miatt alakul ki, mert akkor ez magától megoldódik. Viszont ahhoz hogy ez kiderüljön, ugye meg kell várni ezt az időt, mert ha szülés után nem múlik, akkor már komolyan foglalkozni kelle vele, nem lehet várni, nehogy visszafordíthatatlan legyen a dolog.

Én először megerőltetésre gyanakodtam, ugyanis nekem volt már komoly izületi gyulladásom amit antibiutikummal kezeltek, de ezt
ugyen most nem lehet használni, uh. marad a tűrés.
ÉN massszírozgatni szoktam, persze ettől még nem múlik el.
Hát erről ennyi.

Csajok a privit megkaptam, a táblát feltöltöttem, még várom a többiektől is az adatokat, persze, ha akarjátok küldeni. Ha nem akkor is jelezzetek légyszi, mert akkor nem várok rá, és kiküldöm a kész táblát priviben.

Ma megsütöttem az első önálló beiglimet, ízre nem lett rossz, csak szétrepedt sütés közben. Na meg kocsonyát is csináltam, arra is kíváncsi leszek hogy sikerült.
Meg megvettük az uccsó karácsonyi ajándékot is, ami még hátra volt.

Nem tudom még jövök-e, ünnepekig valószínű hogy nem.

Mindenkinek boldog, békés karácsonyi ünnepeket, sok ajándékot kívánok!!!!
És vigyázzatok magatokra!!

Edina

KépKép
 


Sziasztok!

Nagy híreim vannak! :D

Edináéknál megszületett Lili! 00.45-kor, a súlya 2820 g, a hossza 52 cm!

Edina!
Ezúton is gratulálok Nektek, sok-sok boldogságot, jó egészséget kívánok!

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Edináéknak nagy gratula, és minden jót.

Tina, köszi a hírt. tudsz esetleg bővebbet is róluk? hogyhogy ilyen korán megszületett Lili?

Többiekkel remélem minden rendben.
Nekem pont ma van a hónapfordulóm, tehát elvileg még egy teljes hónapom van hátra....hát majd meglátjuk.

Boldog Új Évet mindenkinek!

Judit

Kép
 
 


Sziasztok!

Judit!
Sajnos én is csak ennyit tudok, csodálkoztam én is. Visszaolvastam Edina írásait és csak annyit vettem ki, hogy 28-án kellett CTG-re mennie és Lili 29-én született. Remélem nem volt semmi gond.

Nekem mostanában egyre többet keményedik a hasam. Azért még legalább 2 hétig szeretném kihúzni.
Részleteiben már megvannak a kórházi dolgok, ma be is pakolom a nagy részét.

Vigyázzatok magatokra és boldog új évet mindenkinek! :D

Sziasztok!

Kép
Kép
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron