Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy szült -e valaki nála, ha igen, mik a tapastalatai. Az Istvánban dolgozik.
Előre is köszönöm mindenkinek.
 
 


Szia, én nála szültem az első kislányomat, sajnos a második alatt épp szabadságon volt, igy van összehasonlitási alapom. Jó volt nála szülni, ügyes, tapasztalt, magabiztos. És sokat biztatott, dicsért, ami jólesett. A havi vizsgálatokon nem sok idő jut egy -egy kismamára, de ennek ellenére úgy éreztem, alapos, és ha van kérdésem, foglalkozik vele.

KépKép

KépKép
 
 


kipkopp

szerintem is nagyon jó orvos. Szakmailag és emberileg is ott van a top-on.

Én mindkét lányomat nála szültem.

Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!
Kedves Majola, Sajtine, köszönöm a segítséget, és még azoknak is ,akik privátban írták meg tapasztalataikat. Összességében azt mondhatom, egy kivételével mindenki csupa jót írt róla. Időközben azonban döntenem kellett, mellette döntötöttünk a férjemmel, de azért még előtte megnéztünk egy orvos a Baross u-i női klinikán, de az teljesen unszimpatikus volt.

Szóval, az én tapasztalataim eddig róla (hátha vkinek segítek).:Nagyon sok betege van, ez jól látszik, ha vki felkeresei a magánrendelőjében, egymásnak adjuk a kilincset, éppen azért arra senki se számítson, hogy fél órákig bennt beszélget vele (megmondom őszintén , az én előző orvosom ilyen volt..., ezért fura volt a Hetényi katonásabb, kimértebb, ám mindneképpen alapos stílusa). Ehhez hozzátenném, hogy sztem ez az esetek 90 %-ban így van, főleg, hogy egy csomó szülészetet bezártak....
Profin ultrahangozik, alapos, barátságos, de lényegretörő.
Ami végül is mellé tette a voksomat, az az, hogy az egyik barátnőm nemrégiben szült nála egy babát. A szülés alatt komplikáció lépett fel, elakadt a válla (úgy, mint annak a babának, aki a közelmúltban otthonszülés közben járt így, és halt meg...és ugye utánna sokat lehetett arról olvasni, hogy ez egy nagyon ritka, ám annál komlikáltabb dolog, alaposan felkészült orvost igényel ..), Szóval váll-elakadás történt, de a Hetényi doki teljesen profin, a szakszerű mozdulatokkal még időben elhárította a probémát, így makk egészséges gyerek született.
Még annyit, hogy rugalmas, nem zárkózik el a császár utánni normál szüléstől , sőt..(ami szintúgy ritka, nekem idáig ő az első, aki így áll hozzá....)
Hát ennyi, majd a szülésről is beszámolok!
Azért ha vkinek még van tapasztalata, az írja le!
 
 


Sziasztok!

Engem is érdekelnének a Hetényi doktorral kapcsolatos tapasztalataitok. Az esetleges rosszak is, mert ebből áll össze a kép igazán!

Kipkop, írtad, hogy sokan voltak a magánrendelőben, sokat is kellett várni a megbeszélt időponthoz képest, vagy azért haladt a sor? A kispapa bent lehet a vizsgálat alatt?

Köszi az infót előre is.

1Angyal
 
 


sziasztok.

első kisbabámat várom és édesanymtól hallottam dr.hetényi gáborról. nála szült engem is bár ennek már 20 éve.:D
nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy milyen orvos dr hetényi gábor? kb mennyi nála egy szülés meg a vizsgálatok?
mik a tapasztalataitok?

előre is köszönöm.
sziasztok

Detti
 


Hahó!
1angyal: Engem az zavar a leginkább, hogy siet! Sok a betege nagyon! Nekem ez fura az előző orvosom után. No nem küld ki, de valahogy érzed, hogy itt most nem lehet totojázni.... Én az előző dokimnál volt, hogy háromnegyed órát bennt voltam..De ugyanakkor ha valami kérdésed felmerül, akkor arra válaszol készséggel.
Nekem eddig max fél óra csúszásom volt a megbeszélthet képest (valszeg azért, mert tényleg igyekszik tartani magát..., és ugye siet..)Kispapa: Ezt nem tudom, mert én sosem kérdeztem, engem feszélyezne , ha a férjem ott lenne, mikor "matat" bennem. De amikor a kórházban voltunk nála UH-n, oda bejött a férjem is.
Remélem tudtam segíteni!
Detti! Ha gondolod priviben válaszlok!
 
 


Hali,

az első lányomnál (2005) sokszor vártunk fél egy órát a rendelőben.
A második lányomnál(2007) talán 1X vagy 2X volt csúszás a bejegyzett időponthoz képest.
Bejöhetnek az apukák is.
Nekem is bejött néha a férjem. Van ott egy szék, leülhet a kispapa is, nem kell a kismamát végignézni mikor vizsgálják :D
De amikor megbeszélik a dolgokat szerintem jó, hogy ott az apuka is.

Rám elég időt szánt mindig.
Néha már én éreztem úgy, hogy " ne trécseljünk" hanem hagy jöjjön a következő. :D
Én hozzá teszem, hogy mindkét terhességem teljesen problémamentes volt. Gondolom akinek van ilyen-olyan gondja az természetesen meg kell beszélni.

Szerintem, hogy a szülésnél mennyit kér meg kell tőle kérdezni. Az a legegyszerűbb módja.
A magánrendelő meg adott. Priviben én is megírom bárkinek akinek szüksége van infóra.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok az infót. Sajnos ezidáig nem volt netem :twisted: , hogy megköszönjem.

Én is szeretem, ha a párom ott van velem, eddig is úgy volt, hogy addig kint ült az előtérben, amíg az uh-t elő nem készítette a dokim, aztán behívta őt is. Szerintem is jó, ha a beszélgetésnél ott van az apuka is, én néha nem is jártam ott, miközben a doki beszélt :oops: :D .
Egyébként, hogy megy nála a terhesgondozás? Csak a magánrendelésre, vagy a kórzázba is behívja a kismamákat?
Milyen tapasztalatotok volt az István Kórházzal kapcsolatban?

Engem is érdekelnének az árak, stb, megírnátok priviben?

Köszönöm szépen.
 
 


Szia Angyal!
A terhesgondozás:4 hetente kell járni a rendelőjébe. A kórházba nekem idáig csak az AFP, genetikai UH és a terheléses miatt kellett menni. A többi vérvételt intézheted a saját körzeted szerint, de ő is ad beutalót a kórházba. Vizsgálni engem eddig csak magánrendelőben. Ctg-re is a magánrendelőbe kell járni a 36 hét után. De ha gáz van, és vki nagyon "gyanús" , akkor a kórházba kell járni ctg-re, és sűrűbben ( akár két-három naponta is..)- ezt mondta egyszer , mikor kérdeztem ((Nekem nem igazán tetszett ez, hogy a magánrendelőbe Ctg-zik, mert mi van, ha rossz a CTG? Akkor átvillamosozunk a kórházba? (Nekem az első gyerekem rossz CTg miatt, sürgősségi császárral született, a rossz cgt-től számítva 20 perc múlva kint is volt)
De így, hogy a kórházba is lehet járni, így már okés.
István kh-ról nem igen van infóm. Hallani róla hideget-meleget egyaránt, teljesen vegyes, én bízom benne nagyon.
Ami viszont biztos, nem ajánlom az előtérben lévő, női illemhelynek nevezett helyiséget :( , még véletlen sem, sokkal inkább egy bokor.
De állítólag, fennt a szülészeten kúltúráltabb a dolog.
NO ennyi egyenlőre..
Sziasztok
 
 


Sziasztok,

a kórházzal nekem nem volt semmi bajom.
A szülészet szépen felújított, IKEA-s bútorok. Nagyon barátságos és szép.
A Gyerekágyas osztály átlagos. Azért annyira nincs lepattanva.
Vannak 3 ágyas kórtermek, azokhoz zuhanyzó és wc is tartozik. Én gyakorlatilag el sem hagytam a kórtermet csak látogatáskor.

A látogatás egész nap folyik. Ez meg szerencse kérdése, mert nekem olyan szobatársaim voltak, hogy jött látogatójuk a kkor kimentek velük.
Mikor az első lányomat szültem akkor egy 6 ágyasban voltam, tömegnyomor volt.
Volt olyan szobatársam akihez 5-6an bejöttek, már én nem fértem oda a saját ágyamhoz. :shock:
Dea ztán szóltam a nővérnek és kizavarta őket.
Szóval kérdés, hogy mennyien szülnek és mennyi hely van.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Köszi lányok az infókat. Azt én is olvastam más topicon, hogy elég gáz a 6 ágyas kórterem, meg hogy van alapítványi szoba is, de az általában foglalt, mivel sok szülést vezetnek.
Bevallom nekem az szimpatikus, hogy nem kell bejárni a kórházba, inkább a magánrendelőben végzi el a vizsgálatokat. Tudom, hülyeség, de én inkább fizetek valamennyit, hogy nyugiban foglalkozzon velünk, mint a kórházban az örökös rohanás. Én mindig utáltam, ha a kórházba rángatott be a dokim.

Úgy tűnik, hogy problémás terhesség elé nézek, úgyhogy nem tudom, hogy ilyen szempontból is ajánlani tudjátok-e Hetényi doktort.
Volt esetleg vkinek ilyen tapapsztalata vele. Olyan dokit keresek, aki nem csak sima terhességnél és szülésnél jó orvos :roll: .

Köszi
 
 


Szia Angyal!
Milyen problémát takar a "problémás terhesség"?
Ha komoly (toxémia stb..), akkor én semmiképpen sem ajánlom az István kórházat. Nem a Hetényit- mert ő szerintem nagyon tapasztalt orvos, nyugodtan rábízhatod magad, bármi gond van- hanem a kórházzal vannak aggályaim: ugyanis ott nincsen PIC, azaz újszülött és csecsemőintenzív(ha jól tuom szakszerűen: Perinatális Centrum). Azaz :Bármi gond van (koraszülöttség, stb, stb..) a babáért rögtön jön a koraszülött mentő. Azaz: Nem lehetsz vele a szülés után, és nyilván a csecsemőnek sem jó, hogy nem kapja meg rögtön a megfelelő ellátást (amit csak Pic-cel rendelkező, megfelelően felszerelt kórházakban van. Magyarán, ha megvan az esély a koraszülésre bármi miatt, vagy , már előre tudni, h. valami gond van a magzattal, akkor én a helyedbenmindenképpen az I-es , II-es nőit választanám, ott van Pic. És talán, még a Szabolcs U-i kórházban, és a Péterffy S. u-i kórházban van(ez utóbbi kettőben nem vagyok biztos, nézzél utánna.
(((EGyébként, sokszor felmerült bennem, hogy miér tnem valósítanak meg az Istvánban is egy ilyen centrumot, ekkor születésszám mellett igencsak nagy szükség lenne rá..Pl a Schöpf Méreiben megszűnt az magánkórházzá alakulás miatt a Pic,- vajon hová kerültek a felszerelései (inkubátorok , stb...)?))))
Hahó!
 
 


Sziasztok!

Kipkopp, a probléma velem van, sajnos már a második babámat vesztettem el. PCOS-es vagyok, ahol ez elég gyakran előfordul az első trimeszterben. Ha már túl lennék az első 14 héten, akkor talán nem lenne baj. Valszeg többször kell majd járnom uh-ra, mint az átlagnak kell, és mivel az első két terhességemnél is vérzés lépett fel, sajnos a jövőben is előfordulhat, és szeretném tudni, hogy lehet-e a dokira számítani, vagy rábíz az ügyeletesre, ha valami gond van és esetleg nem munkaidőben. Sajnos nem lesz könnyű menet és ehhez kell egy jó orvos. A koraszülés nem nagyon jellemző ebben a betegségben, sőt általában ráhúznak pár napot a lányok :D , de azért köszönöm, hogy szóltál erről. Ilyesmit mindig jó tudni!

Na igen, a bezárt kórházak felszerelésének biztos megvan a helye :roll:
 
 


Sziasztok!
Remélem nem bánjátok, hogy csatlakozom, mivel minket érintő dolgokról folyik a csevely. Magunkról: 28 éves vagyok, az első babánkat várjuk, most vagyunk a 23. hétben. Mi a Lázár doktornőhöz járunk, de ő sajnos nem vezet már le szülést, vizsgálatokra az István Kórházba küld és a Hetényit javasolja. A problémám a következő: a doktor úr valamiért nem szimpatikus+mindig rohan (az UH-on max 3 percet töltünk),nem tudom, rá merném e bízni magunkat.A másik bajom a kórház zsúfoltsága és a nagyon laza látogatási idő, hogy ki-be járkál mindenki.Viszont olvasva, amiket leírtatok, lehet, mégis maradok, mert még mindig jobb, mint a többi.
Gondolkodtunk a Schöpfin, de elég húzós az ára, viszont ha kiszámolom a parát, lehet ugyanott vagyok. Valaki tud most erről a Kórházról mondani valami véleményt?
Ja, meg ott a Délpesti, ahová tartozom, de arról nem sok jót hallottam. Szóval félek, hoyg 3 közül a földre ülünk. Nagyon örülnék, ha tudnátok adni valami tanácsot.
Kedves 1angyal!Én is PCOS-es vagyok, viszont nem hagytam abba a meforalt az orvos tanácsára+szedek 2*1Duphastont és diéta, így ezzel a dologgal most semmi bajom nincs (remélem nem is lesz), nekem ez lett a megoldás 2 vetélés után.A diéta nagyon fontos, mert az ingadozó vc miatt ingadozhat a hormonszint, ami bajt okozhat.
Sziasztok
 
 


sziasztok,

én nagyon örülök, hogy itt szültem a lányokat.
Nekem nagyon szimpatikus volt minden.
Főleg az, hogy a kis újszülöttek ott vannak velünk az eleitől fogva.

most kellene választanom 100X ezt a kórházat választanám.

1angyal,
szerintem most az elején kérdezd meg a Hetényit, hogy nem lesz-e szabin mikor szülsz, stb.
Szakmailag nyugodtanrábizhatod magad.
Ha megegyeztek tuti, hogy mindig számithatsz rá.

Kép

Kép
 
 


Hahó!
Angyal!Én a te esetedben be merném vállalni, másféle problémákra gondoltam így elsőre. A Hetényi magándrendelőjében van UH, ez mindenképpen jó, és amennyire észrevettem, profin ultrahangozik. De igaza van Sajtine-nek, legjobb ezt vele megbeszélni, mindjárt az elején tisztázni, hogy mit szeretnél. Ha még nem voltál, akkor sztem mindenképpen keresd fel, kérdezgesd meg ezekről a dolgokról, és majd meglátod, hogy szimpatikus-e, stb.,st b..

Zillli!Akkor majdnem egyidősek vagyunk! Igen, valóban, én is észrevettem ezt, amit mondtál. Ezért is akartunk váltani az elején, mert hogy igencsak sietősnek láttam..De akihez elmentünk, az is ugyanezt csinálta, sőt, még emberileg is gáz volt, így visszatáncoltunk a Hetényihez. Átgondoltam, sokmindenkivel beszéltem erről, és az a helyzet, hogy szerintem ma a legtöbb orvos ilyen. Nagy szerencse kell, hogy olyan emberrre akadjunk, aki jó orvos, tapasztalt, stb.., és még rá is ér. Főleg, mióta a kórházbezárások, átszervezések vannak.. EGyre több a betege neki is. Itt vagyok Pl én, aki az előzőt a Schöpfiben szültem, és most is oda mennék, ha még lenne...
Tulajdonképpen a panaszaimat meghallgatja, Uh-n elmondja mit látunk, csak valahogy én is mindig ezt érzem, hogy Na ne totojázzunk már.. Ez valahogy benne van a levegőben. De mondok valamit: A múltkor úgy rendelt be a kórházba, hogy dél körül, szerdai napon (ő eredetileg hétfőt akart, --tumultus- de nekem nem volt jó). Sztem pont ebédidő lehetett, pangás volt. Hetényi teljesen más volt. Nem rohant, ráért, az Uh kényelmes ütemben telt, nem az a megszokott 2 perces, feszített, még a féjremmel beszélgetett, sőt , még viccelődött is.Szóval, a lényeg: Teljesen más volt így, hogy nem 12-en ültek a folyosón rá várva, mint egyébként szokott.
Egyébként a barátnőm, aki nála szült, azt mondta, hogy végig ott volt. EGyből jött, ahogy szóltak neki, (pedig szombati napon volt, kora reggel) és ott volt végig (tehát nem ment kávézni, aludni, nem hárította az ügyeletesre, stb..).
De valójában ez csak akkor fog kiderülni, ha mi is szülünk. Próbálok bízni benne, sokszor nehéz, megmondom őszintén. Ami biztos, hogy róla még szakmailag rosszat sehol és senkitől sem hallottam, 3 ismerősöm szült nála, 1 idős hölgy ismerősömnek csinált nagyműtétet (daganat), és mindenki messzemenőkig meg volt vele elégedve. (Ilyenkor magamat is győzködöm, és nyugtatom, hogy minden rendben lesz..........)
Én a kórháztól jobban félek... Ettől a túlzsúfoltságtól, helyhiánytól, stb.., és ha véletlen megint császárom lesz, akkor attól a kiszolgáltatottságtól, ami a műtéttel jár.
Hahó!
 
 


Sziasztok!
Pár hónapja szültem Dr Hetényinél. Hátha segít a döntésben, leírom a véleményem. Szakmailag csak jót hallottam róla és én is teljesen elégedett vagyok vele, bár szerencsére komplikáció-mentes terhességem és szülésem volt. A Schöpf-Méreiben dolgozó dokimtól mentem át hozzá.
Én is azt tapasztaltam, hogy nagyon siet, nem figyel rám, mindössze öt perc alatt végeztem nála mindig. Ha kérdezek válaszol, de éreztem a sürgetést. Megőrültem attól, hogy én még a bugyimat húztam-vettem ő meg már mondta a mondókáját, hogy arra se kelljen időt fecsérelni, hogy ülve tegyem fel a kérdéseimet vagy hallgassam meg amit mond. Ez nekem megalázó volt. Másik, amivel megkeserítette az utolsó hónapot az az a módszer, hogy a rendelőjében végzi a ctg-t. Ez ugye azt jelentette hogy hetente, majd hetente kétszer be kellett mennem és a magánrendelésen gyakran igen sokat várakoznom azért, hogy alkalmanként 9-10 ezer forintért ctg-t készítsen az asszisztense és a doki ellenőrizze a méhszájat. Más orvosoknál ez már a kórházban zajlik, a különbség kb. 50 ezer forint havi szinten.
De: mégegyszer mondom, szakmailag biztonságban éreztem magam nála, a szülésnél pontosan ott volt, amit kértem maximálisan betartotta. Azért én a hat hetes kontrollra már a régi dokimhoz mentem, akinél az első gyerkőcöt szültem, vele maximálisan elégedett vagyok, csak sajnos a Schöpf-Mérei megszűnőben van.
Ha bármi egyéb infóval tudok segíteni a döntésben, csak kérdezzetek nyugodtan.
 
 


tulla írta: Ez ugye azt jelentette hogy hetente, majd hetente kétszer be kellett mennem és a magánrendelésen gyakran igen sokat várakoznom azért, hogy alkalmanként 9-10 ezer forintért ctg-t készítsen az asszisztense és a doki ellenőrizze a méhszájat. Más orvosoknál ez már a kórházban zajlik, a különbség kb. 50 ezer forint havi szinten.


Ilyenkor kell meggondolni, hogy mennyit ad az ember a szülésnél :wink:
Ugyanis én ezt bele kalkuláltam khm.... :lol:

Kép

Kép
 
 


Ilyenkor kell meggondolni, hogy mennyit ad az ember a szülésnél :wink:
Ugyanis én ezt bele kalkuláltam khm.... :lol:[/quote]

Ez vicces, én is pont ezt tettem! :D
De azért bosszús voltam, lehúzásnak éreztem.
 
 


Hahó!
Igen, én is éppen erre gondoltam, hogy majd úgy adok neki, hogy ezt levonom. De ennek bizonyosan nem fog örülni.....
De sajnos ezt így mi sem tudnánk kifizetni...
Tulla :ilyen élményem nekem is volt..Behívott Uh-ra, és az előző még fel sem volt teljesen öltözve..(gondolom hüvelyi uh-ja volt..), én éreztem magam kellemetlenül, mert nekem meg már vetkőznöm kellett. Szóval, ez azért gáz..De mivel ez a kórházban volt, énazért magamban mentegettem,..nem tudhatom, nem -e valami betege műtétre vár éppen, vagy szül, vagy stb..,azért ez a nagy sietség. De mivel mindig siet, ezért elvetettem ezt. Ami biztos, hogy régebben nem volt ilyen- a barátnőm aki 2005-ben szült nála, az egyáltalán nem panaszkodott ilyenre, sőt, neki furcsák az ilyen sztorik, pl: amikor elmesélem, hogy 5 percet voltam bennt, és stb..
 
 


tulla írta:De azért bosszús voltam, lehúzásnak éreztem.


az egész magyar egészségügy egy nagy lehúzás :roll:

Kép

Kép
 
 


kipkopp írta: Ami biztos, hogy régebben nem volt ilyen- a barátnőm aki 2005-ben szült nála, az egyáltalán nem panaszkodott ilyenre, sőt, neki furcsák az ilyen sztorik, pl: amikor elmesélem, hogy 5 percet voltam bennt, és stb..


Én sem panaszkodom arra, hogy sietett. Lehet, hogy ez a kórház összevonás megterhelte at Istvános dokikat. Nem elég a saját betegeik még kaptak hozzá pár kerületet.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Nagyon köszi a sok véleményt, még ha nem is mind nekem szólt, de tanulságos.
Csütörtökön voltunk a dokinőnél, aki közölte, hogy a terhességgel ok minden, jelenleg velem is, de annyi "karbantartott" bajom van, hogy mindenképpen császárt javasol.Sejtettem, de küzdöttem ellene. Szerintem másnak is van ennyi baja, csak nem tud róla. Mi teljesen kivizsgáltattuk magunkat, mielőtt vállalkoztunk a babára, ennek hála, hogy 3 hónap alatt összejött, pedig a PCO miatt sokan sokáig várnak (vagy nem is derül ki). Szóval, hoyg vajúdás alatt ugye nem szabad csak szőlőcukrot enni meg vizet inni, ami nálam kész öngyilkosság (3 óránként kell ennem alacsony szénhidrátú dolgokat). Ezért most vagy a Hetényi és az István vagy a Klinikák és császár. Na, most már még jobban be vagyok rezelve, mert ugye azért műtét, de a gyerek miatt nyugodtabb vagyok. Az biztos, hogy az altatásból nem kérek, mert jelen szeretnék lenni, de az epidurál elég ijesztőnek tűnik, na meg mindkét kórház is.
 
 


Hahó!
Zilli! Nem értem a hozzászólásod végét, mármint hogy tulajdonképpen miből kövekezik ez a kettő alternatíva:
Mármint, hogy Hetényi-István vagy Klinikák-császár.
A Hetényi is császároz, ha szükség van rá, és gondolom a Klinikán is találnál olyan orvost, aki megengedi a normál szülést.
Nekem az első csaszi volt, így már szóba került többször is- ő hozza szóba, és én úgy látom, egészen rugalmas e téren.Szóval sztem, ha ragaszkodsz ahhoz, hogy szeretnéd legalább megpróbálni a term. szülést, akkor keresd fel a a Hetényit (vagy mást,,) de mindenképpen kérdezz meg más orvost is a dokinődön kívül. Nekem elég nyomós érvem volt, hogy ő legalább nem zárkózik el tőle- uis eddig minden első csaszis ismerősöm automatikusan másodjára is programozott (!!) császárral szült-más lehetőségük nem is volt, az orvos teljesen elzárkózott.

Sajtine! Elárulom, hogy nemcsak néhány új kerületet kapott az István kórház, hanem számos Pest megyei (Csepel-szigeten található) település(!!!!) is hozzájuk tartozik május 01-től -ezek eddig mind -mind a Baross u-iba tartoztak korábban. Döbbenet! Teljesen biztos, hogy az eüi káosza nyomja rá az egész mindenségre, a kórházra, orvosokra a bélyegét.
 
 


Sziasztok!

Zilli, bocs, hogy csak most felelek, de nagy az év végi hajtás :shock:

Mi is kivizsgáltattuk magunkat egy meddőségiben, mivel már két éve nem jött a baba. Ott mondták, hogy pcos-es vagyok, azóta járok endokrin dokihoz, szedem a gyógyszert, diétázom, fogytam, stb., és nyáron terhes is lettem, de sajnos elment. Most nagyon reménykedem, mert az eredményeim egyre szebbek, úgyhogy talán márciusban újra indulhatunk, ezért is keresek egy jó dokit. Nálad, minden ok a vércukor/inzulin párossal így a terhesség alatt? Hányadik hétben vagy?

Lányok! Ezúton kívánok mindenkinek nagyon szép karácsonyt és boldog új évet!
 
 


Nyáron szültem Hetényi főorvos úrnál és nem voltam megelégedve sem a terhességgondozás, sem a szülés alatt a főorvos úrral, és az általa ajánlott szülésznővel sem.

Kb. a terhesség 25. hetében kerültem hozzá, ekkor költöztem Budapestre. Egyik ismerósöm ajánlására mentem a főorvos úrhoz, aki nagyon barátságos, közvetlen volt és első pillanatra szimpatikusnak tűnt.
A magánrendelőben a váróban rengetegen voltak, néha nem lehetett leülni sem (nagypocakos kismamák is ácsorogtak!!!) Elméletileg 4kor kezdődött a rendelés, de már akár 3 órára is beírtak pácienst a naptárba. Ennek ellenére volt, hogy 5kor kezdődött a rendelés. Mindig nagyon sokat kellett várni (legalább 1-2 órát vagy még többet), légkondi nem volt a váróban, rekkenő volt a hőség. A rendelőben viszont nagyon hideg volt. A vizsgálatok 3 percig tartottak, egyáltalán nem éreztem alaposnak. Az UH készülék nagyon régi volt, pontatlan és alig működött. A főorvos úr a kérdésekre sürgetően válaszolt, öltözködés közben.

CTG-re mindig a magánrendelőjébe hívott, persze pénzért. Lehetett kérni nála számlát az egészségpénztárra, de akkor többet kellett fizetni, mint számla nélkül.

Megmondta, melyik szülésznőt "illik" választani és mennyit szokás adni neki.
Amikor a kórházba értünk, a szülésznő 12 órája bent volt és épp indult volna haza. 3 cm-es méhszáj mellett azonnal, kérdezés nélkül burkot repesztett és otthagyott egyedül a vizsgálóban, meztelenül, folyó magzatvízzel, ruha nélkül.
Amikor egy fájás közben összerándultam (ekkor még meg sem nyikkantam), azt kérdezte, hogy ilyen nyámnyila vagyok? Az újabb összerezzenéskor azt mondta, hogy mi lesz velem, ha ilyen mimóza vagyok.
Kértem egy korty vizet, nem engedte, hogy igyak (pedig előtte azt mondták, hogy ihatok).
Amikor hánytam, akkor is rosszalló megjegyzéseket tett.
Fel akartam ülni, de mindig visszanyomtak félig fekvő helyzetbe, ami nagyon kényelmetlen volt.
Szülés után vettem észre, hogy tele van a csípőm tűnyomokkal. A mai napig nem tudom, hogy milyen injekciókat kaptam.
A méhszájat ujjal tágította a szülésznő és a főorvos úr is (ez nagyon fájt), pedig a kórház úgy hirdeti magát, hogy ezt nem teszik.
Oxitocin infúziót is bekötöttek, utána szinte rögtön leesett a baba szívhangja és még a tolófájások előtt vákummal kellett kisegíteni.
(Mindez a kórházba érkezéstől számított 3 órán belül történt.)
Nagyon az volt az érzésem, hogy a szülésznő sietett (meg is mondta, hogy hova készül).

A szülés után 2 nappal szóltam, hogy nagyon, egyre jobban fáj a sebem, már mozdulni sem tudok. Kérésem ellenére nem vizsgáltak meg. A főorvos úr azt mondta, hogy még WC-re is nyugodtan menjek el, mert nem fog szétrepedni a gátam. Hát pedig éppen ez történt. 10 nappal a szülés után a magánrendelőjébe kellett visszamennem azért, hogy megvizsgáljon és lefertőtlenítse a teljesen szétnyílt sebet, a szétrepedt gátat.

Csak megjegyzem, hogy jódérzékeny vagyok és szülés közben és utána és még a magánrendelőben is nekem és a páromnak kellett állandóan figyelmeztetnünk a "személyzetet", hogy ne jóddal fertőtlenítsenek, pedig előtte annyiszor közöltem ezt a főorvos úrral és a szülésznővel, hogy már szinte kínosan éreztem magam.

A kórház egyébként átlagos volt, a csecsemős nővérek segítőkészek voltak (ha vki kérte a segítséget, mert maguktól nem nagyon volt idejük - bár ez nem az ő hibájuk). Az egyik gyerekágyas nővér viszont másodszorra már csak akkor adott jeget a sebemre, amikor pénzt kapott.

A fentiek ellenére nem vitatom a főorvos úrnak a szülésem közben tanúsított szakmai hozzáértését. Amikor leesett a baba szívhangja, akkor nagyon gyorsan döntött és határozottan cselekedett. (Bár azt nem tudni, mitől esett le a szívhang és a nekem beadott gyógyszerek ártottak-e neki.)
 
 


Hahó!
Hűha Benkat, ezek elég ijesztő dolgok.
Az egészből egyedül az utolsó előtti mondatot ad bizalmat, a szakmai hozzáértésre utalás.
De legalább végig ott volt? Öntötte beléd a lelket? Emberileg milyen volt? Szülés után benézett hozzád?
Bocs a sok kérdésért! De nagyon érdeklnének a válaszaid!
Szia!
 
 


BÚÉK lányok :D

Hú benkat, sajnálom :cry:
Mostmár jobban vagy?

Egyébként ezért mondom mindig, hogy az embernek nem szabad hagynia magát!
Ha valami nem világos akkor rá kell kérdezni mit, miért, hogyan.
Kötelességük a beteget (kismamát) felvilágosítaniuk!!!!
Ha bunkóskodnak akkor le kell állítani őket. Bár ezt a főorvosúrról nem tudom elképzelni.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Én eddig egy másik fórumon leveleztem, de megtaláltam ezt a topicot is , örülök.

Én 2 éve járok Hetényi doki maganrendelőjébe, amióta trehes vagyok, persze többször. Mivel 18 hetes vagyok még csak most kezd foglalkoztatni az egesz szülés dolog. Őszintén szólva én is ajánlásra mentem hozza es én korábban kinéztem az István kórházat a bababarát szülés miatt, de kicsit ilyesztő, amit Benkat írt :( Én is azt tapasztaltam, hogy siet a magánban és én általában 30 - 45 percet szoktam várni hiába megyek időpontra... tényleg gyorsan elintéz. Tény, hogy nagyon szimpatikus, udvarias, kedves de az így igaz, hogy öltözködés közben mond el mindent, amit akar. Szóval sok mindent még nem kérdeztem, mert nem tudtam még dolgokat, de nekem is mindig sietős érzésem van...

Benkat, meg tudod mondani a nevet annak a szülésznőnek, akit a doki szerint "illett" választanod?

előre is köszönöm
Erika
 
 


Hahó!
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a héten voltunk a magánrendelőjében. Pontosan 6,5 percet sikerült rám szánnia- ebben benne volt az öltözés -vetkőzés, adminisztráció. Gondolhatjátok..Az összes megkezdett kérdésemre -amik no valljuk be, nem élet - halál kérdés volt, hanem inkább a szülésre vonatkoztak, szóval számomra fontosak lettek volna- azt mondta, majd legközelebbi alkalommal megbeszéljük. Kíváncsi vagyok... És a végén otthagyni Ezért azt a sok pénzt..No ne értsetek félre, én sosem sajnáltam orvostól a pénzt, főleg így terhesen..No de ez több mint felháborító..
A rendelőben annyi kismama volt, hogy le sem tudtam ülni.

Összegezve, a véleményemet, Dr Hetényi szakmailag kiváló , elismert , e téren csak jókat hallani róla. Emberileg is lehet, hogy az, kedves, stb.. Csak sajnos a mennyiség a minőség rovására kezd menni. Ő az az orvos, akinek talán nemet kellene mondani néhány páciensnek. Túlvállalja magát, gondolom anyagi okból, és ezért mostanság hihetetlen embermennyiséget vállal be egy -egy rendelési időben. Ránézésre , a határidőnaplójába kb 25 ember volt beírva már most arra a rendelési napra, amire időpontot szerettem volna kérni, de sajnos már nem volt hely!!! (így egy hónappal előtte...)Ezt a mennyiséget természetesen nem lehet másképp lekezelni, csak ílyen stílussal. Ha normálisan kivárná, amíg felöltözöl, stb.., ha válaszolt volna a kérdéseimre, akkor lehet, hogy esete 11-ig ott ülhetett volna.
De így meg miért is van magándokim?Mert ezt az sztkban is megkapom.

Ilyenkor mindig eszembe jut a korábbi orvosom, a Schöpf MÉreis, aki jó sokáig nézte ultrahangon a babát minden alkalommal, elmagyarázta mit hol látok, stb.., mosolygott közbe, néha felkiáltott: Látja, most integet!! (stb., stb..) Látszott az arcán, hogy szereti a szakmáját, pedig már idős volt. Össze sem lehet hasonlítani, ezzel a futószalaggal.

Szóval csajok, én most komolyan elgondolkodtam az orvosváltáson.A férjem tart tőle inkább, mint én.
No ennyi, bocs, ha hosszú voltam.
 
 


Hú lányok :cry:

Szerintem tuti ez a kórház összevonás tett be neki.
Velem mindig kedves volt és elég idő volt beszélgetni.
Egyetlen egyszer sietett mikor a genetikai UH-n voltam az első lányommal. Ez a kórházban volt, de biztos, hogy rumlija volt.


Nekem Böszörményi Bea volt a szülésznőm, a Hetényi ajánlotta.
Ő is nagyon jó szakmailag, és teljesen meg voltunk vele elégedve.
Mi is gondolkoztunk rajta, hogy kell-e, de utólag örülök, hogy így döntöttünk. Nem kevés pénz volt ugyanis :roll:

Kép

Kép
 
 


Hát, nem mondhatom hogy örülök, de azért legalább már látom, hogy nem csak nekem van keserű szájízem a doktor úrral kapcsolatban. A terhességem utolsó hónapjában már mindig teljesen felindulva vagy sírva jöttem hazafelé tőle, hogy megint vártam (sokszor állva) akár egy órát egy fülledt rendelőben, ahol bömbölt a nagyképernyős tv a pofámba, miután tízezerért egy ctg-t (asszisztenstől) és egy „felnyúlást” kaptam „méhszáj zárt” felkiáltással és azzal a merész jóslattal hogy nemsokára szülök. És ez az első három hétben hetente, aztán két hétig hetente kétszer történt, ami egy havi GYED-emet jelentette. Komolyan féltem, hogy mi lesz, ha minden hét, amivel tovább hordom a terhességet egy vagyon lesz így. (Egyébként a doktor úr azt mondta, hogy a terminus letelte után a kórházban KELL a ctg-ket csinálni, nem a magánrendelőben.) De magamat is hibáztatom, hogy nem mertem szólni, megkérdezni hogy nem lehetne-e bemennem inkább a kórházba a ctg-kre. Teljesen igaz, hogy szólni kellene, de olyan kiszolgáltatottnak éreztem magam, hogy nem mertem.
 
 


Kedves sajtine szerintem nem a kórház-összevonás tett be neki, hanem az emberi kapzsiság.
Talán ennyit kellene mondania: "Kedves hölgyem, megtisztel a bizalmával, de jó lelkiismerettel nem tudom az Ön szülését és terhesgondozását elvállalni, mert ha túlvállalom magam nem tudok kellő figyelmet fordítani a paciensekre. Jó szívvel ajánlom azonban XY kollégámat, megbízhat benne."
Na persze ehhez kell lelkierő.
 
 


tulla, maximálisan igazat adok Neked :D
De mondd meg Magyarországon hol látsz ilyen orvost aki ezt megtenné?
Azért valljuk be őszintén mi mindannyian először egy dollár jel vagyunk a szemeikben :roll:
és csak utána, kismama, vagy páciens...

Kép

Kép
 
 


És ez a sok kapzsi orvos mellett a Hetényi még mindig a istenes szerintem.
Ha nekem "árat" mondott volna, tuti elküldöm melegebb éghajlatra és persze nem nála szülök :evil:

Kép

Kép
 
 


Sajtine!
Nekem gyakorlatilag árat mondott!Azaz megmondta, mennyit szeretne , persze nem pontosan, hanem nagyjából tól-ig kategóriával.
De engem ez egyáltalán nem bosszant, zavar , illetve nem bosszantana, zavarna, ha cserébe színvonalas terhesgondozásban és szülésben lenne részem.A terhesgondozásról már leírtam a véleményem, katasztrófális.
Tulla: Én is jöttem ki tőle egyszer úgy, hogy alig vártam, hogy a lépcsőházba érjek, hogy ne a rendelőben bőgjem el magam, Annyira megalázottnak éreztem magam az 5 perces vizit, a belém folytott, megválaszolatlan kérdések miatt, amiket előtte gondosan felírogattam magamnak.

Visszatérve, erre az árat mondani kérdésre - akkor most vagy ekkora különbséget tesz páciens és páciens között, vagy nagyon megváltozott az elmúlt időben!
Én erre az utóbbira szavazok egyébként. Sok a betege, megteheti, így szelektál lehet, akinek nem tetszik , az elmehet. Persze , valójában szerintem a végén sokszor nem a várt összeg lapul a borítékban. Lehet, hogy csak egyszerűen nem lett volna szabad rákérdeznem a dologra. (?) Ki tudja.)
Az bizonyos, hogy én a héten felkeresek egy másik orvost is, veszteni valóm nincsen.
Ez a múlt heti volt az utolsó csepp a pohárban.
Sziasztok!
 
 


Sziasztok!
Kipkopp, vajúdás közben gyakran benézett és megvizsgált (és a méhszájat tágította :x ); azt nem mondanám, hogy végig ott volt, de lehet, hogy nem is kellett neki ott lennie. A kórházba érkezéstől számított 1 óra múlva érkezett (akkor kezdődött a munkaideje, de biztosan bejött volna akkor is, ha nem reggel érkezem) és ugye rá bő 2 órára kint volt a baba. A szülésznő nagyjából végig ott volt, legfeljebb pár percre ment ki.

Csak arra emlékszem, hogy a fájások közben a főorvos úr azt mondta, hogy magamban számoljak és ne kiabáljak, mert el fog fogyni az erőm. Nekem ez pont fordítva működött, jól esett kiabálni, megkönnyebbültem. (Nem hittem volna, hogy visítós kismami leszek, soha nem voltam nyafogós, de valahogy így tudtam meglovagolni a fájdalom hullámait; magam sem értem, hogy történt, de nem akartam csak azért jól viselkedni, hogy megdicsérjenek, inkább hagytam magam elsodorni.) A páromat biztatta, hogy milyen jól haladunk, ami igaz volt, mert gyorsan tágultam.

A baba délelőtt született, délután benézett egy pillanatra. Másnap pedig bejött az egyágyas kórterembe és ott vizsgálta meg a sebemet. (Akkor még rendben volt.) Utána még egyszer benézett, de akkor nem vizsgált meg, pedig panaszkodtam, hogy vmi nincs rendben. (Gondolom, azt hitte, hogy hisztis vagyok. :? )

Egyébként mindig kedves, udvarias volt. Egyedül akkor volt nagyon "szigorú", amikor reflexszerűen ellöktem a másik orvos kezét, aki a hasamba könyökölt. A "kitolási" szakban nagyon határozott utasításokat adott, ami sokat segített.

Sajtine, köszönöm, jobban vagyok (így fél év után), de azért még lehet, hogy egy plasztikai műtét vár rám (még nem biztos, hogy megcsináltatom és annyira nem is ronda, én meg amúgy sem nézegetem magam odalent; az intim tornának köszönhetően funkcionálisan nagyjából rendben vagyok, csak néha fáj, ha rosszul, széttett lábbal ülök le vagy ha megerőltetem :oops: ).

Most szinte csupa jókat írtam róla, de inkább keserű a szájízem és negatív tapasztalataim vannak, nagyon elszúrták nekem ezt a szülést.
 
 


Benkat, örülök hogy javulsz, azért ez nem lehetett valami finom. A szülés alatti helytállással kapcsolatban én sem mondhatok rosszat egyébként, szerintem egy elképesztően profi, tapasztalt és határozott (jó értelemben) orvos.
De az anyagiassága elképesztő. (Vagy ez az általános?) Tudjátok van az a kb. 60 ezer forintos segély, amit szülés után kap, aki azt hiszem 4 terhesgondozáson részt vett. Ezt a doki igazolja. Az egyik utolsó terhesgondozáson kértem tőle az igazolást, gondoltam egyszerűbb most, szülés után annyi dolog lesz hirtelen. De azt mondta, nem adja oda, ezt ő csak szülés után szokta a kórházban kiállítani. Nem értettem, miért hisz járna de mindegy volt. No és akkor szülés után bejött, másnap megvizsgált, borítékátadás megtörtént és csak utána, a következő napon ugrott be az igazolással.
Ennyit a bizalomról. Én mellesleg a gyerekemet meg magamat bíztam rá...
 
 


Sziasztok.
Az első 25 hetet vidéken egy hihetetlen profi szonográfus szülésszel csináltam végig, de nála nem éreztem ennyire ezt az anyagiasságot és a vizsgálatok alkalmával mindig volt ideje válaszolni a kérdésekre és képet is adott (persze ez apróság, de jól esett). Tény, hogy hozzá 2-3 héttel korábban be kellett jelentkezni és gyakran volt csúszás, de a váró légkondis volt és halk zene szólt és a vizsgálatok után mindig megnyugodtam és szinte repültem, olyan jó kedvem volt. Utána is tartottam vele a kapcsolatot és a szülés másnapján fehívott, hogy megkérdezze, hogy vagyok, megvan-e már a baba. (Arról volt szó, ha véletlen otthon, vidéken indulna meg a szülés, akkor nála szülök. Azért hívott, hogy elmondja, két napig nem lesz a kórházban, konferencián lesz, nem tudja vállalni a szülés levezetését. Szóval nagyon rendes volt.)
 
 


Sziasztok!
Tulla, ez egészen elképesztő, mármint, amit az igazolásról írtál. Akkor jól értem, hogy, ha nem borítékolsz, vagy esetleg nem annyit, akkor nem adta volna oda az igazolást?? Ez döbbenet. Ez egyszerűen hihetetlen.
Érdemes utánna járni, de sztem ezt az igazolást a területi védőnő is kiadhatja, feltéve, hogy jártál ott 4x- Nekem ott is minden hónapban jelentkeznem kell.
Benkat: Nekem az előző dokim volt ilyesforma, mint a te szonográfus-szülészed. Igaz , ő kért pénzt, megvolt az ára, de cserébe nagyon színvonalas, emberséges - és alapos - ellátásban volt részem. Ha anyagi körülményeink engedték volna, még megtoldottam volna a boríték tartalmát, tőle biztos, hogy nem sajnáltam volna. Annak az orvosnak köszönhetem a gyermekem életét. És ami furi, hogy akkor a kórházba kellett bejárnom ctg-re, én hetente 2x, majd hetente 3x. Ha kórházban akartam neki pénzt adni, sohasem fogadta el.
Ráadásként, a kórházról is nagyon rosszakat olvasni mostangság, pl itt a babaneten. ...
 
 


Kipkopp, szerintem kiadta volna az igazolást boríték nélkül is. Nem tehette volna meg, hogy nem adja ki!
Azért az én "régi" szülészem is kért pénzt, csak cserébe nagyon színvonalas, emberséges és türelmes szolgáltatást nyújtott, mindent elmagyarázott.
 
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
 


Nem mondta, hogy pénz nélkül nincs igazolás. De nyilván nem véletlenül alakította így a rendszert, mindenesetre ha nem fizetek nyilván izzasztó lett volna kérnem az igazolást. Gondolom ezért a sorrend. De nem is lett volna becsületes, ha nem jattolok (saját értékeim szerint) mert valóban bejött munkaidőn kívül amikor kellett, tette a dolgát. Eszembe sem jutott nem fizetni ezért a külön szolgáltatásért. Neki viszont ezek szerint eszébe jutott ez a lehetőség. No erre írtam a bizalomról. De még csak nem is a jattoláskor hozta az igazolást, hanem másnap, tehát még azt a lehetőséget is ki akarta zárni hogy túl kevés tízezrest rejt a boríték. (Ha csak én látom bele ezt a dolgokba, jogosan szégyellem magam.)
Szerintem is valahogy máshogy is megszerezhető az igazolás, bár engem nem látott négyszer védőnő csak az orvosom. Előző terhességnél a dokim szó nélkül 36. héten kiállította, utána ctg-k voltak kórházban, olykor megnézte a méhszájam, szintén a kórházban, rendelése alatt, ingyen. Ő is ultrahang specialista, nagyon elégedett vagyok vele. És pont az, amit Te írsz Benkat, mindig úgy jöttem el a rendeléséről hogy elégedett voltam, közelebbit tudtam meg a babámról, a dolgokra választ kaptam, kézben tartotta a terhesség orvosi részét. Azóta is hozzá járok, csak Ő a Schöpf-Méreiben dolgozik, nem tudtam nála szülni mert akkoriban lett fizetős és pont szabadságon volt a kiírásom idején. Annyi pénzért pedig nem akartam az ügyeletesnél szülni, ráadásul maga a kórház nem igazán jött be.
 
 


Sziasztok!
Tulla!
Akkor tulajdonképpen most mennyit is illdomos neki adni szerinted?
Fentebb azt írtad, (Sajtine is), hogy az utolsó hónapban otthagyott havi 50-60 e forintot belekalkuláltad a szüléskor adandó összegbe. Ezt én is, és még sokan mások is így gondolják. De mi van, ha vki mindösszesen( :shock: - van akinek egy havi fizuja..) 60, 70, 80 ezret szán a dokinak. Ha ebből levonod az otthagyott összegeket (ami egy 40. hétig hordott terhesség esetében a 60ezret eléri), akkor mit teszel a borítékba? 0, 10, vagy 20 ezer forintot? Szóval én ezt a belekalkulálós dolgot sem igazán értem. Ha belekalkulálom, akkor az, hogy a te szavaiddal éljek, elég "izzasztó" helyzetet eredményezhet. Egyébként szinte mindenki, még a Siklós betegei is kifogásolják azt , hogy a rendelőben ctg-znek. (van ilyen topic, ott olvastam.). No nem csak az összeg miatt... Vannak olyan helyzetek, amikor rossz a ctg, és minnél előbb kint kell lenni a babának(Első szülésemkor a szobatársamnak olyannyira rossz volt a ctg-je a 38. héten- minden előzmény nélkül.-tehát nem volt sem cukros, toxémiás, sem magas vérnyomásos),hogy a gyerek 25 percen belül kint volt császárral, de így is intenzívre kerül szegény kisbaba, és végig ott volt, amíg én ott voltam. Ha ez esetben még órák teltek volna el a rossz lelet és a műtét között, ki tudja mi lett volna a vége. Én tudom, hogy ez ritka..De azért valljuk be, nagyobb biztonságot adna a kismamáknak, ha a kórházban ctg-znének. Így tulajdonképpen mi történik: Kifizetsz egy tizest, és mégcsak nem is vagy akkora biztonságban, mint az, aki ugyanezt a kórházban ingyen és bérmentve kapja meg.
EGyébként, természetesen én sem, és sztem senki sem, akinek magán orvosa van, nem tenné meg azt, hogy végül nem ad semmit. Ez valóban pluszz szolgáltatás, készenlétben állni, és bejönni bármikor, ezt természetesen honorálni kell, illik.A kérdésem inkább arra vonatkozott, hogy szted képes lenne e ilyet tenni, hogy nem ad igazolást, ha esetleg nem annyi van a borítékban, mint amennyire számít. Talán ezt azért nem.
De félretéve ezt a pénz témát, a lényeg, amit írtál: Az elégedettség érzése. No ezt még egyetlen egyszer sem sikerül éreznem. A gyerekemről még a mai napig sem mondta meg, hogy kisfiú v. kislány, meg sem próbálta megnézni. Uis mire megkérdezem, már ki is kapcsolta a gépet, ha előre kérdezem, leráz: majd később megmondja (igaz én már jó 10 hete tudom, mert voltunk 4D-n ). Csak kíváncsi voltam,ő mikor fog erre időt szánni, hogy megnézze a nemét, ha már minden alkalommal külön fizetek az UH-ért is...
 
 


Szia Kipkopp!
Nem tudom szabad-e összegeket írni, de mivel én semmi etikátlant nem látok benne, leírom. Én azt terveztem, hogy az orvos díjának tízszerese lesz a borítékban, egy látogatás volt ugye 9ezer. (Előző szülésemnél is ezt vettem irányadónak.) Ebből levontam az utolsó öt alkalmat, aztán kerekítettem:) felfelé és még így is kb. egyhavi minimálbérnél voltam. Ötvenezret adtam. (Elképesztően nagy a szórás amúgy ezügyben. Szobámban megkérdeztem a csajokat, az enyém volt a legkisebb összeg, átlagos a hetven-nyolcvan, de az egyik százötvenet! adott. És nem kapott érte semmi extrát, átlag szülése volt.)
Szülésznő választását a doktor úr nekem is gyakorlatilag "kötelezően ajánlotta", de épp egyik sem volt elérhető a kettő közül (nyári szabik), így nem fogadtam. Nekik kb. 30-40 ezres tarifát mondott. Mondjuk az István jelenleg nagyüzem, első szülésnél mindenképp fogadnék, de látom már ezen túlvagy Te is, nem tudom, milyen szülésre számítasz, s milyen odafigyelést vársz. Gátvédelmet így is kaptam egyébként.
Ultrahanghoz nem értek, de az a gép nekem is elég öregnek tűnt, nem volt túl meggyőző.
És fiú vagy lány?:)
 
 


A kórház nekem tetszett, bár első gyerekeseknek nem ajánlom mert annyira leterhelt a gárda hogy mindent rád bíznak. De számomra nagy megkönnyebbülés volt egy olyan helyen szólni, ahol a baba- és szoptatásbarát szemlélet a szakmai rutin része, nem "úri huncutság", amire mindenki a fejét csóválja, hogy micsoda különcködő kismama vagyok (Schöpf-Mérei, 2004, sajnos).
Megkérdezhetem egyébként Kipkopp, hogy milyen összeget mondott?
 
 


Hahó!
Amikor megkérdeztem, akkor azt válaszolta, hogy ő konkrétan nem mondja meg, de a pácienseitől általában min.70e-90e szokott kapni. (Magyarán : ennyit elvár minimum bárkitől) Szóval nem mondta, hogy mennyit kér, csak hogy ennyit szokott kapni. Ez valóban, a 10xese a rendelési tarifának. Ugynakkor most ha jól vettem árat emelt (bár mondani nem mondta), de többet kért, 10e-t. De mint írtam, ez annyira nem is zavarna, ha megfelelne az, amit nyújt cserébe.
De egyáltalán nem biztos, hogy maradok nála, a héten elmegyünk egy másik orvoshoz aki a II. nőin dolgozik. Ha az némiképp több érdeklődést mutat irántam és a babám iránt, akkor váltok. NÁlam nem működik ez, hogy nem váltok orvost már ennyi idős állapotosan. A Hetényi dokival annyira semmilyen kapcsolatom sincs, hogy ilyen alapon szülhetek bárkinél. Az az igazság, hogy volt a közelmúltban két olyan húzása, amiket itt , nyílt színen sajnos nem írhatok le, mert egyből rámismerne-ha esetleg olvassa a topicot(bár nem gondolom)- de ezek olyan durvák, hogy a bizodalmamat elvesztettem benne teljesen...
 
 


Én úgy kalkuláltam, hogy belevettem a magánrendelőt és aztán úgy voltam vele, hogy majd meglátjuk mennyit adunk. Ez attól is függ, hogy mikor szülök. Nyilván ha éjjel szültem volna és be kellett volna jönni hozzám akkor többet adok. Vagy ha valamilyen gond lett volna.
Mindkét lányomat rendes munkaidőben szültem. Semmi extra.
Első lányomnál reggel 8-kor burokrepesztés. Délig vártuk a fájásokat, de nem jöttek. Kaptam infúziót és 4, 5 óra vajúdás után kibújt 2 nyomásból. A második lányomnál szintén reggel 8-kor burokrepesztés, megit nem jöttek a fájások , fél 12-kor infúzió és 1óra 20 perc vajúdás után kibút. A második szülésnél alig ért oda a Hetényi, pedig ott volt a kórházban. Már majdnem kibújt a feje
:lol:

Szóval én ezeket is figyelembe vettem.
90-100e még ha akartam volna se tudtam volna adni :shock:

Az igazolást szerintem mindenképp odaadja.

Nálunk az volt a menet, hogy másnap gát ellenőrzés. Ekkor odaadtam a boritékot. Az igazolást meg magától mondta, hogy megírja és meg is kaptam rögtön.

De szerintem aki nem az álom parát adja, annak sem szól semmit. Maximum tényleg lehet, hogy szelektál utána.
De én azt mondom,hogy a szülés menjen flottul a többit meg le kell tojni...

Kippkopp
ha nem gond leírnád priviben, engem érdekelne mi történt.

tulla
szerintem jól adtál!!!
nekem még ott volt a szülésznő aki 30e és már rögtön 80-nál tartunk , ugye?
Akkor még aki rendbetesz az is kap....2e

Azzal meg ne törődjetek ki mit mond a kórteremben.
Mondani bármit lehet... :wink:
tulla miért nem mondtad, hogy 200 e adtál :lol: Biztos mindegyik lefordult volna az ágyról :lol: :lol: :lol:

Nem vagyunk egyforma anyagi körülmények között.
Meg némelyik csaj nagyra van a pénzzel, aztán nem is ő keresi meg hanem a férje....
Nem szeretem azt ha valaki megjátsza magát valaki, mert pénze van.

Az orvosok meg bármennyit kapnak becsüljék meg!!! Tisztán adómentesen ennyit úgysem kapnának a kórháztól, nemdebár 8)

Kép

Kép
 
 


Sziasztok Csajszik!
Én biztos nem szülnék a Hetényinél!A nyolcadik héten kerestem mást,mert katasztrófális a terhesgondozása is elnagyolt,felületes.A korházban az ultrahang vizsgálaton levetkőzve feküdtem és behívta a kollegáját,mert nem tudta,hogy működik a gép.Meg sem várta amíg felöltözök,a kérdésekre,amik számomra fontosak voltak már nem maradt idő,csak az 5ezer forintra,amit ezért a "szolgáltatásért eltett!A magánrendeléséről is vannak jó élmények a 6.5 perc szerintem a legtöbb idő amit egy pácienssel eltölt 10ezer forintért és az összeg félévente felkúszik egy ezressel!
Szerencsére időben váltottam és a mostani dokimmal meg vagyok elégedve az Uzsokiban! :D
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

cron