Új privát üzeneted érkezett!

Nekem az a gondom, hogy mindkét gyerekem szülése, szoptatása után írtózatos gyorsan, szinte hétről-hétre pörögtek le rólam a kilók. Egészen addig, míg sovány, beesett arcú,lötyögő bőrűvé váltam. Kilókat felszednem még Béres csepp, homeopátiás bogyókák és egyéb vitaminkészítmények mellett sem sikerült.
Gyakran szédülök, nagyon fáradékony vagyok. Gyakorlatilag "jó formában" csak terhességek és a szoptatások ideje alatt vagyok.
Ez nem csak esztétikai probléma számomra, hanem lassan egészségügyi is.
Ez -úgy gondolom-legalább akkora gond, mint nem tudni megszabadulni a kilóktól szülés után.
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy valamilyen táplálék kiegészítővel vagy más vitaminkészítménnyel helyre tudjam magam súlyilag rántani, úgy, hogy az esetleg maradandó is legyen?
kisevi
 


Szerintem inkább fordulj orvoshoz. Főleg a terhesség-szoptatás idején ne kapkodj be mindenféle bogyókat.
Az is lehet, hogy a fogyásodnak valami egyéb, szervi oka van.
 
 


Szia Kisevi!

Ha nem titok, adnál egy-két számadatot is a soványságodhoz? Amatör, de érintett érdeklödöként foglalkoztam a témával néhány éve, és talán tudok segíteni.

Bövebb ismeretek hiányában az elsö ötleteim:

1. Sok fehérje, sok összetett szénhidrát. Az egyszerü szénhidrátokon se spórolnék, és még a közepesen zsíros kaják is megengedettek.

2. Ezek mellett sok zöldség és gyümölcs, mindenféle formában, nyersen, föve, sülve. A "marokszabály" szerint: napi öt marokkal. (Kicsi kezü gyerekeknek és nagy, medvemancsú díjbirkózóknak is.) :-)

3. Napi 2,5-3 liter folyadék.

4. Nyugodt, kiegyensúlyozott, rendszeres napirend. Nem semmittevés, nem is teljesen stressz- és eseménymentes élet, egyrészt olyan kisgyerek mellett úgy sincs, másrészt, ha lenne is, unalmas. Hanem rendszeres étkezések, naponta 4x legalább, közel azonos idöben, és ehhez foggal-körömmel ragaszkodj. Tányérról, késsel-villával, terített asztalnál, az evésre,ízekre, rágásra, nyelésre koncentrálva, mellette nem tévét nézni, újságot olvasni, és még csak nem is túl izgalmas beszélgetéseket folytatni. Nálam ez úgy müködött, hogy reggel 1/2 7 - 7 körül reggeli, 9-10 között gyümölcs, 12-1 között ebéd, 3-5 között süti, este 7-8 között könnyü, de kiadós vacsora.

5. Sport, kismamatorna, szülés után alakformáló regeneráló torna, aztán izom- és állóképességfejlesztés, konditerem, vagy amihez kedved van. PLUSZ úszás. Rendszeresen.

Nekem ezek együttesen segítettek, egy részét tudatosan csináltam, más része így alakult, és késöbb ismertem fel, hogy számított. Egy év alatt 9 kg-t híztam, aztán a rákövetkezö fél évben még hármat. Így most pont jó, 167 cm mellett 60 kg volt a terhességi "indulósúlyom". Az orvos szerint ideális.

Végül néhány kérdés:
1. Van egyáltalán étvágyad? Mennyit eszel? Keveset, vagy eleget, de "nem fog rajtad"?
2. Biztos vagy benne, hogy nincs kóros eredete a gyors fogyásnak és a soványságnak? Mit mond erröl a nögyógyászod, háziorvosod?
3. Lehet esetleg pszichés háttere (is) a dolognak?
4.Mozogsz valamit?

Örülnék, ha válaszolnál, hátha jutunk együtt valamire!

Üdvözlettel
Lynn
Lynn
 

 
 

Szia Lynn!

168 cm vagyok, a súlyom általában 47-48 kg között mozog.
Az első terhességem alatt(magam is meglepődtem) 18 kg-ot híztam, amit 8 hónapos szoptatás befejezése után villámgyorsan leadtam.
Nem fogyókúrával, spontán.
A második terhességem idején- lévén egy gyerkőc mellett strapásabb az élet- összesen 6 kg-ot szedtem fel.
11 hónapig szoptattam, a befejezése után pedig olyan 2-2 és fél hónap alatt 14 kg-ot fogytam.
Egész családom "könnyű csontú", vékony fajta.

Elgondolkodtatott amit írtál.
Igen, hát az evés...
Azt hiszem az egyik bibi itt van.
Miután elolvastam a válaszodat azóta pedig biztos vagyok benne, hogy ezzel kapcsolatban elszúrok valamit.
Szeretek ám enni!
Minden nap főzök, ez rendszeres főtt ételt jelent napi egyszer. A gyerekek miatt mindig van itthon gyümölcs, sokszor majszolunk ezekből együtt vegyesen bármit.
Akadnak itthon édes finomságok is. Ezekből egyszer-egyszer eszem néhány falatot, inkább "csak az ízéért". Nem vagyok édesszájú. Sőt, határozottan a sós dolgokat szeretem.

Reggelizek, ebédelek, uzsonnázok, vacsorázok.
A rendszeres, ugyanabban az időben történő evésre a gyerekek mellet szoktam rá. Éhes vagyok, ha valami miatt kitolódik az étkezések ideje.
Nagyon ritkán, reggel esetleg nincs időm enni és úgy indulok útnak, rövid időn belül rosszul vagyok, amíg nem iszom legalább egy keveset.

De egyszerre csak keveset tudok enni, hamar jólakottá válok. Viszont hamar éhes leszek újra.
Nagyon főzelékes vagyok. A könnyebb ételeket részesítem előnyben, de abszolút nem vagyok finnyás,1 -2 étel kivételével mindent megeszek.
(Még azokat is, ha igazán éhes vagyok.)

Hogy nyugodtak-e az evések?
Amennyire az két gyerek mellett lehetséges...
Amikor este elalszanak a manók akkor szoktam újabban bekészíteni magamnak minden napközben kimaradt finomságot és eszem végre teljes nyugalomban.

Középiskolában, főiskolás koromban kézilabdáztam, eveztem.
Azóta meglehetősen rapszodikusan mozgok, ha mozgok egyáltalán. Kép
(Aerobic egyszer-egyszer.)
Viszont minden nap kerékpározok, két gyereket szállítok, ha egy kicsit nyögvenyelősen is.

Sajnos nagyszülő-hiányban szenvedünk, férjem pedig saját vállalkozását gyűri napi 10-12 óra munkával. Így az általad említett szervezett formában történő mozgás nekem max. napi 1 alkalommal lehetséges.

Impulzív alkat vagyok, hogy stresszelős-e..? Talán, igen. Emlékszem, hogy régen egy kiadós vizsgaidőszak alatt is ledobtam jónéhány kilót.
Amit utána azért valahogy visszaszedtem.
Ez az ami most nem megy.

Szimpatikus volt amit az étkezési szokásaidról írtál!
Részleteznéd nekem, hogy miket ettél?
Hagyományos "magyaros" ételeket vagy kalóriaszámlálós, kicsit tuningolósabb kajákat?

Javasoltak nekem táplálékkiegészítő kapszulákat, különféle fehérje-vitamin bombákat, testkontroll módszer szerinti táplálkozást, egyes cégek bombabiztos hízlaló itókáit.
Brrrrr! Nem tetszenek!
A marokszabály jól hangzik!
Avass be légy szives egy kicsit részletesebben az evési szokásaidba!

Én totál alkalmatlan vagyok arra, hogy pusztán a hízás miatt kényszerből egyek
szörnyűízű "egészségeseket".
Ez csak szokás kérdése lenne?

Vérvételen már többször voltam, enyhébb anémiám alkalmanként van. Ennyi, minden más normális.

Szeretek aludni, de éjszakai bagoly vagyok. Akkor van lehetőségem kiélvezni gyereknélküli nyugodt órákat, olvasok, netezek vagy csak úgy pihizek.
(Reggeli kelésnél mindent megbánok. Kép)

Hírtelen ennyi jutott eszembe.
Várom válaszodat,tapasztalataidat, további javaslataidat!

Köszönettel!
kisevi
Névtelen
 


szia Kisevi!
Akár magamat látnám . Én is a második kisfiam születése után a szoptatás befejezésével 2 hónap alatt fogytam le 12 kilót . Most 47-48 kg vagyok , egyetlen dekát se tudok hízni . A gyerekek mellett én is rendszeresen eszek , bár a mennyiség......Valahogy nem tudok egyszerre sokat enni . Viszont ha egy étkezés véletlenül kimarad írtó rosszul leszek. Mindenki azon szörnyülködik hogy milyen sovány vagyok , és végül is igazuk van , még a gyerekek születése előtt is többet nyomott a mérleg.
Erika
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom. 184 cm, 61 kg-ról indultam, terhesség alatt 18 kg-ot szedtem fel, utána 22-t fogytam le és most, a szülés után 1,5 évvel is 57 kg vagyok. Szeretnék kicsit hízni. Igazából rengeteget eszem, nem tudom, mi lehet a baj.

Annamari
 
 


Szia Kisevi, és Mindenki, aki villámgyorsan fogy!

Nem lehet, hogy túlműködik a pajzsmirigyetek, és nem is tudtok róla? Én a terhesség alatt 21 kg-ot híztam. (178 cm vagyok, 75-96 kg-ra híztam a várandósság során.) A szülés után 1 héttel 74!! kg voltam! Az ok pedig az volt, hogy iszonyatosan felpörgött a pajzsmirigyműködésem, ami köztudottan ilyen villámfogyást eredményez. Az már csak a sors iróniája, hogy amúgy születésem óta pajzsmirigy-alulműködésem van. De ez már így kicsit off, bocsi érte. Szóval gondoljatok a pajzsmirigyre!

Zsu
Zsu
 


Hát..ha naponta csak egyszer tudnék tornázni nagyon boldog lennék! Kép Heti egyszerit akartam írni az előző hozzászólásomban.
Annamari, Erika, ti próbálkoztatok már valamiféle hízókúrával?
Lynn, várom nagyon a várom a válaszod!
Kisevi
kisevi
 


Sziasztok!

Akkor én is bejelentkezem ide(Szia LynnKép).

Hasonló a problémám nekem is,és nagyon szeretnék már hízni kicsikét.
Én a 156 cm-hez 44 kg vagyok,vagyis voltam legutoljára,hogy mértem magam.
Gyanítom,hogy elsősorban a szoptatás az oka,de emiatt nem fogom abbahagyni,egyenlőre jól érzem magam,csak nagyon utálom,hogy a ruháim lötyögtek rajtam
A terhesség alatt 16 kilót szedtem fel és 46,40-ről indultam,így már jóval túlteljesítettem magamKép.
Apukám szerint biztos vmi féregKép van a dologban.
De komolyan.Én rengeteget eszem,legalább annyit,mint a 185 cm-s 90 Kg-os Apa,így ebben én nem látok gondot.A kaja abszolut egészséges,vitamindús,változatos...

Pajzsmirigy ugyan lehetne,de a fogyás mellett annak más tünetei is vannak egy idő után,így kizárva.

Én inkább arra gondolok,hogy szülés után annyira megváltozott az anyagcserém és az életritmusom,hogy ehhez így alkalmazkodott a szervezetem.Azelőtt összevissza ettem és hát attól ugye jól lehet hízni,hiszen olyankor éhezik a szervezet,majd ha kap tápanyagot,akkor duplán hasznosítja.Miután a szoptatás miatt rendszeresen kezdtem enni(és kellett is,met éhes voltam mindig),hamar elkezdtem fogyni.Vagyis a szervezetem nem raktároz,mert kap mindig eleget.A szoptatása felesleget elviszi.De hát a fene tudja!KépEz csak az én okoskodásom.

A tény,hogy kilók kellenének,mert ez ugyanolyan rossz,mint ha valakinek feleslege van.Ezt ugyan könnyebb elrejteni,de....Kép

Reménykedem,majd a következő gyerek után...vagy majd elér a középkorúakra jellemző hízás és akkor vissaznyerem a régi formám!

Puszi,Anyapoc
Torna megvolt,hiszen napjában kétszer vittem sétálni a gyereket a nagybabakocsival,ami 2x 2 órát jelentett.Én inkább attól tartok,ez is csak vitte a kilókat.

 
 


Sziasztok!

Anyapochoz hasonlóan én is a soványok táborába tartozom. 156 cm, 41 kg. A terhességem alatt felhiztam széepn 59 kg-ra, de mind le is ment mindenféle erőfeszités nélkül.
Én mindig is vékony voltam, valszeg a testalkatom ilyen és nem vagyok hizásra hajlamos, mégis néhány kiló jól jönne, hogy egy kicsit formásabb legyek.
Az evés rendben nálam is, főttételt eszek naponta 2x is, reggelizem is, gyümiket is , joghurtokat is és szemtelenül sok édességet. Mégsem látszik rajtam semmi.

Az én fiam már négy éves lesz,úgyhogy semmit sem foghatok a szülés utáni , a szoptatás dolgokra.

Anyapoccal karöltve várunk tippeket. Szinte mindenhol csak a túlsúlyról lehet hallani, pedig arra is jó lenne néhány tipp,hogyan hizzunk. Kép

Giti
Giti
 


Sziasztok!
Én ismét elkezdtem a Béres cseppet, meg figyelni mindarra, amiket Lynn javasolt.
Anyapoc, nem szeretnélek elszomorítani, rólam a második gyerek után még lazábban potyogtak a kilók! Viszont logikusnak találom amit írtál a szülés utáni anyagcsereváltozásról!
Kell, hogy legyen benne valami. Én a szülések előtt még az 'ötvenesek' táborába tartoztam, azóta meg gürcölök, hogy a 47-48 kg legalább fixálódjon.
Ma egy agykontrollos barátom javasolta, hogy próbáljam ki a módszert, szerinte remekül lehet hízni alfa szinten. Kép
Végül is...?
kisevi
kisevi
 


Sziasztok!

Én mindent kipróbáltam, de sajnos ilyen alkat vagyok. A legkisebb idegeskedéstől, betegségtől egyből ledobok 3-4 kilót. Most azt fogom megpróbálni, hogy kemény kondiba kezdek, olyan izomnövelőbe (nagy súlyokkal kis szériákat), az legalább formál is. Sajnos a mellemről könnyen fogyok, azzal kéne valamit csinálni. Talán majd egy plasztika a 3. gyerkőc után Kép

Annamari
 
 


Sziasztok!

ez most bizarul fog hangozni(látszani) és Áfonya biztosan a fejemet is vesziKép,de én anno fogyókúráztam.Az egyetemen kezdtem,mert 56-57 kg voltam a 156 cm-hez és hát ige,elég aranyos kis hurkák voltak a pocimon,ami persze nem tetszett.
Ekkor barátnőmmel lehatárzotuk,hogy sportolás mellett az étkezésünket is átvariáljuk.Így a vacsorán változtattunk és 5 után már csak kefíres gyümölcsös zabpelyhes kotyvalékot ettünk.Ez arra volt jó,hogy először hónapok alatt 52-53 kg-ra,majd később 49 kg-ra fogytam.Aztán jött az esküvő és a nagy lótásfutás és egyebekben még lement rólam majdnem 3 kg,így kezdtem a terhességet.

Tudom,hogy ez nem a diétás topik,csak arra akartam rávilágítani,hogy az anyagcsere dologban nagyon is van vmi,ahogy Kisevi is írta.Ezzel próbáltam szmeléltetni,hogy működik és ha tudtam volna,hogy ez lesz,nem fogyózom!!!! Akkor most pont jó lennékKépKép!

Annamari

A kondi nem hülyeség,ha lenne időm,én is elmennék rá,de most mentem vissza melóba,így ezer felé szakadok(és még jobban fogok fogyniKép).De a tesitanár kollégák is mindig mondják,hogy kondival nem fogyni,hanem erősödni és izmot növelni lehet!Vagyis pont nekünk találták ki!
A mellből fogyás nekem is a keresztem,lassan az összes melltartómat le kell cserélni,mert sokkal kisebbek lettek a melleim,mint előtteKép.

Kisevi

Majd számolj be,hogy hogyan hatottak a kúrák!

Pussz,Anyapoc

Ui:Áfonya,kérlek,kíméld az életem!KépKép

 
 


Sziasztok!

Én is nagyon vékony alkatú voltam a szülés előtt 174cm-het 52-54 kg. Ez lehet, hogy ideálisnak mondható pl. egy modellnek de nekem kiálltak a csontjaim is. Mindent megpróbáltam csak hogy hízzam egy kicsit. Nem sikerült. Végül már én is szédültem, gyenge voltam. Ekkor elmentem egy iriszdiagnosztikai vizsgálatra. Ott kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel van a gond. Nagyon sok bogyót kellett szednem nagyon szigorú rend és sorrend szerint. És hát nem is volt valami olcsó mulatság de nagyon kitartó voltam és meg is lett az eredménye. Két hónap után felhíztam 58-60kg-ra ami soknak tűnik, de rajtam nagyon jól mutatott. Nem állt ki egy csontom se és nem is volt rajtam felesleg.

És ami a lényeg nem fogytam vissza, pedig előfordultak a munkahelyemen és a suliban stresszes, alig evős hetek is. Két évre rá ikreket szültem. Összesen 15kg-ot híztam ami a szülés után le is ment szinte azonnal.

Most 58kg vagyok. Annyit eszem és nassolok amennyit akarok. Nem változik a súlyom.

Persze különbözőek vagyunk és nem biztos, hogy mindenkinél ez válik be, de nekem segített.

Kata
 
 


Sziasztok, sziasztok, újra itt vagyok!

Nagyon sok mondanivalóm van, szétbontom több hozzászólásba, hogy áttekinthetöbb legyen.

Lynn
Lynn
 


Kisevi!
Mintha magamat hallanám!
1.Szeretek ám enni!
2.(...) rendszeres főtt ételt
3.(...)gyümölcs,
4. édes finomságok "csak az ízéért".
5. Reggelizek, ebédelek, uzsonnázok, vacsorázok.
6. Éhes vagyok, ha valami miatt kitolódik az étkezések ideje. Ha (...)nincs időm enni, rövid időn belül rosszul vagyok.
7.(...)egyszerre csak keveset tudok enni, viszont hamar éhes leszek újra.
8. Nagyon főzelékes vagyok.
9. A könnyebb ételeket részesítem előnyben, de abszolút nem vagyok finnyás,1 -2 étel kivételével mindent megeszek.
10. ...régen egy kiadós vizsgaidőszak alatt is ledobtam jónéhány kilót.

Azt hiszem, evés terén csak annyit tehetsz, hogy nem csak te alkalmazkodsz a körülményekhez, hanem azokat kényszeríted, hogy legyenek rád tekintettel. Szerintem ezt máris gyakorlod. Èrtem alatta pl., hogy a napi 4 föétkezést szigorúan tartsd be, de hiszen tartod is. Csak így tovább!

A helyedben még külön figyelnék arra, mifélét eszem. A fözelék, gyümölcs jól hangzik. A könnyü ételek is. Könnyü alatt könnyen emészthetö, de tápláló kajákat értek. Könnyü húsok, sajt, sajt, sajt, nyugodtan zsíros is. Tojás, tejszín. Fött tészták, krumpli. Kelt tésztából készült sütik, kevés zsírral.

Anyapoc!
Nálam ez az anyagcsere-dolog pont fordítva volt! :-) Rendszertelen össze-vissza-evés, idegeskedés, stressz mellet egy dekát se híztam, a rendszeres életmód és evés csak úgy pakolta rám a kilókat. Bár olyan szépen nem tudom megmagyarázni, mint te tetted. :-)
Lynn
 


Sport

Kisevi, a hozzászólásodban számomra ez volt a kulcsmondat: "Középiskolában, főiskolás koromban kézilabdáztam, eveztem. Azóta meglehetősen rapszodikusan mozgok, ha mozgok egyáltalán." Vagyis olyan sportágakat üztél, és hagytál abba, amelyek izomfejlesztöek, és jelentösen javítják az állóképességet is. Elözö azért fontos, mert az izomtömeg is a testtömeg része, egy izmos figura szebb, mint egy hájas, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb. A jó állóképesség segíthet, hogy az anyagcsere-folyamatok kiegyensúlyozottabban, nyugodtabban fussanak, aminek végeredménye többek között, hogy az ember nem "dobál le" és "kapkod fel" kilókat, hanem egyenletesebb marad a súlya.

Az aerobic és a kerékpározás nekem inkább fogyaztó hatásúnak tünik, bár ezt az értékelést inkább meghagynám egy fittness-szakembernek.

Ahogy Annamari és Anyapoc (Szia!) is írja, "a kondi nem hülyeség". Nekem kifejezetten ellenszenves volt a konditerem, zárt környezetben, techno- vagy discozene mellett, mindenféle masinákon izomkodni... :-(. Nem olyannak való, aki elötte sport címén úszott meg hegyet mászott. Nem szerettem, de gyürtem,és használt. Heti 2-3 alkalommal 2 órát. Szülés után kellö idöben újra megyek majd, szerencsére kis különdíj ellenében van gyerekmegörzés is. Ha a konditerem valamiért nem megy, és elég kitartásod van, érdemes venni otthonra valamilyen gépet, és a fent említett idöt végigedzeni. Ehhez nekem nem lenne lelkieröm, kell a külsö kényszer.
Lynn
 


Pajzsmirigy:

Egy fontos részlet a pajzsmirigy (Zsu, Anyapoc és Kovács Kata is említette.).

Érdemes kivizsgáltatni, lehet, hogy van köze a fogyáshoz, soványsághoz. Két dologra ügyeljetek: ne csak a pajzsmirigyhormon szintjét, hanem a pajzsmirigy-serkentö hormon szintjét is ellenöriztessétek! (Utóbbit talán az agyalapi mirigy termeli, ezt Anyapoc jobban tudja.) Ha mindkettö BÖVEN a "zöld sávban" van, nem érdemes tovább firtatni. Ha "pirosban", vagy a határon, érdemes egy jó belgyógyásszal beszélni az egész komplex problémáról. Ezt is végigcsináltam, csak egy pici eltérés volt, az ennek megfelelö pici kezelés jót tett.

Anyapoc, igazad van, vannak más tünetek is. Nálam évekig egy orvos sem gondolt rá, hogy ezek a más tünetek a pjzsmiriggyel összefüggésben lehetnek. :-( Tehát érdemes rákérdezni.
Lynn
 


Táplálákkiegészítök:

Szedtem vitaminokat, ittam csodateát, egyik se használt. Amikor meg változott az életmódom, és az étkezési szokásaim, nem volt ilyesmire szükség. Ettöl még lehet, hogy valakinek valami bejön. Én a kísérletezést belgyógyásznál vagy háziorvosnál kezdeném, és nem termékbemutatókon. Olcsóbb, megbízhatóbb.
Lynn
 


Melleink:
A kicsi, izmos, jó tartású mell szerintem (és a fö: férjem szerint is!!! :-) ) szebb, mint a nagy. Ízlés kérdése. A plasztika elött azért megpróbálnám a kondit. És még nem szoptattam, tehát csak mérsékelten akarok okoskodni. :-)

Aromaterápiás mellmasszázs:
9 csepp gerániumolaj és 16 csepp ilang-ilangolaj 50 ml növényi vivőolajban, ezzel reggel és este pár percig kényeztetni a kebleket. A masszázs maga is jót tesz a bör rugalmasságának, a fent említett olajok pedig ún. fitohormonokat tartalmaznak, amelyek az emberi szervezetben is kifejtik hatásukat.
(Maggie Tisserand: Aromaterápia nöknek c. könyv alapján)
Lynn
 


Ennyi volt. Még tartozom Kisevinek az étkezési szokásaim részletezésével.

Elöbb azonban megebédelek (spárgakrémleves, bolognai spagetti, almalé). Ha délután nem férne már bele az életembe, holnap mindenképpen írok. Addig meg - stílszerüen - emésszétek meg az eddigieket! :-)))

Mindenkit üdvözlök, és drukkolok a kilóknak! :-)

Lynn

Nem nyilvános vagy hosszabb, részletesebb kérdésekkel a linn@online.de címen értek el. (Nem tévedés, I-vel!)
Lynn
 


Lynn!
Nekem szép formás melleim voltak terhesség előtt, aztán hatalmasra nőttek, szerencsére formásak maradtak, de a szoptatás befejezésével rekordidő - nem hazudok, 2 nap - alatt visszamentek eredeti nagyságukra. Ebből következően a bőr kicsit laza rajtuk. Szerencsére nem "üres zacskó"-kinézetű, tulajdonképpen nem is látszik, de engem zavar. Úgyhogy 3. gyerkőc után elkezdem majd gyűjteni a pénzt Kép

Annyit mondanék még a sporthoz, hogy én is kézilabdáztam és eveztem, de nekem egyiktől sem növekedett az izomtömegem, éppen azért, mert mindkettőhöz állóképesség kell, tehát a kondiban is kis súly-nagy széria ment, márpedig az izomnöveléshez nagy súly-kis széria kell. Ez tényleg fontos, mert az ember különben elcsodálkozik, hogy jé, izomlázam van, mindennap edzek, mégsem vastagodom KépKép

Annamari
 
 


Sziasztok!

Kata

Gratulálok az ikrekhez(de jó NekedKép) és a kilókhoz is.
Azt hiszem,hogy a kulcsa a dolognak Nálad abban lehet,hogy már a szülés előtt is sovány voltál,tehát lehet a háttrében szervi gond.Gondolom,ezért tudtál hamar vissaz is fogyni.Az én súlyom elég normális volt előtte,csak a terhesség után lettem ilyen ropi-szerűKép.
De a történeted tanulságos,nagyon jó,hogy leírtad!Kép

Lynn

Kis mellek...Nekem alapvetően nincs velük gondom,de ahogy Annamari fogalmazott,"üres zacskónak" néznek ki leginkább.Még ez sem gond,mert a férjem még így is tisztára odavan értükKép,csak hát a melltartó...sajna le kell majd cserélni a 75-ös méretet legalább 1 számmalKépÍgy a többi marad a következő terhességre.Végülis ez az eredménye...

Anyagcsere:Ez elég érdekes.Talán én is rosszul fogalmaztam,mert az összevissaz veésnél nem egészen úgy gondoltam,hogy híztam,mint a fene.De az afajta fogyókúra,amit sokan csinálnak(és nagyon rosszul teszik),hogy most egy hétig nem eszem,akkor fogyok 2 kilót,aztán hajra...És akkor ha csak a megszokott adagot eszi az ember,akkor is duplán hasznosít a szervezet,mert előtte úgymond éhezett.És ugye az emberi test sem felejt és felkészül a következő koplalásra,mint anno az ősember szervezete is tette...Tehát ebbe a kategóriába nem igen tartozik bele a stresszel jól megáldott életmód,mert ott egyértelmű,hogy hízás nem igen van,hacsak az illettő nem eszi degeszre magát(mert ugye sokan meg így reagálnak a stresszre.).
Tehát ez így működik,ahogy leírtam.Ami Nálad kérdéses,az a pajzsmirigy dolog.Az írásod szerint egy icipici gondod volt vele is,vagyis talán az anyagcsere dolog ezért is nem működött Nálad.Nem?

Hormonok:Igazság szerint én minden hormonszintet megvizsgáltatnék,mert nem csak a pajzsmirigy lehet a ludas,bár tény,hogy elsősorban ő a felelős ilyen dolgokért.Szerintem ilyen esetekben néznek pajzsmirigyserkentő hormont is(igen Lynn,agyalapi mirigyKép).Vagy ha a pajzsmirigynél nem találnak kórósat,akkor utána,ha a panasz fennáll.

De jó tudni,hogy a növekedési hormon is serkenti a zsírok lebontását(szintén agyalapi mirigy hormon).Vagyis ha egyéb jelek nem utalnak hipertireózisra,akkor itt is lehetne keresni az okokat hormonális szinten.

Hipertireózis egyéb jelei:szívműködés fokozódása, ingerlékenység fokozódása,túlzott élénkség, izzadékonyság,szemgolyó kidülledése(ez utóbbi már elég elfajult és a legszembetűnőbb jele a Basedow-kórnak).

De szerintem ha csak kismértékű a túlműködés,akkor nem biztos,hogy ezek a tünetek jelentkeznek,csak az alapanyagcsere fokozódása,amit a fogyás mutat.

Na,elég tudományos voltamKépKép?Asszem,át kell írni a topik nevét lassanKép!

Pusszantás,és jó hízókúrát mindenkinek!

Anyapoc

 
 


Szia Lynn, Anyapoc, Többiek!

Köszönöm Lynn az eddigi tanácsokat, várom az étkezési szokásokkal kapcsolatban a tapasztalataidat!
Nagyon ajzólag hatott rám mindaz amit írtál! Az elszántágommal már nincs gond! Kép

Át kell szerveznem a hétköznapjaimat ez nem vitás, és szükségem van egy kis "agymosásra" is azzal kapcsolatban, hogy a magam kényeztetése is hasonló fontossággal bírjon, mint kis családom kénye-kedvének kiszolgálása. Ez ügyben elsősorban nekem kell változnom! Ha ez sikerül,a körülmények is változnak talán velem együtt.
A mozgás terén vagyok még kicsit bizonytalan: A közelben működik több aerobic, két-három konditerem (ugyan kicsit frusztál még belépnem is oda, de az ügy érdekében megtenném). Az uszoda is oké, de sajnos csak hétvégén.
Aszzem kéne egy társ, aki lökdös a "lustább" napokon.Kép

Ami eszembe jutott még: nekem nincs epehólyagom. Ha valamit meggondolatlanul eszem, rosszul vagyok. Ez semmi különöset nem jelent csak némi csatározást zsírokkal, olajokka, nehezebb kajákkal, néhány fehérjével.
Még egyszer leszögezem: én ezek ellenére eleget eszem, csak talán egy kicsit jobban meggondolva, hogy mit.
A súlyproblémám pedig még "hólyagos" koromban is megvolt!

Cicikérdés: Nekem akkor van mellem ha terhes vagyok vagy szoptatok.
Az eddigi két szopi pedig nem nagyon tett jót a cicijeimnek.(de szeretnék még egy gyereket, így semmi nincs veszve) Hurrá, hurrá push up melltatók és egyéb jótékony csalások. Kép
Viszont meggyőződésem, hogy ha híznék, híznék az arcomra, melleimre is. Az meg a lelkemnek tenne jót.

Anyapoc!Pajzsmirigy vizsgálatra kell szakorvosi beuteló vagy közönséges földi halandó is kérheti?

Sziasztok!
kisevi
kisevi
 


Szia Kisevi!

Tényleg inkább a konditermet válaszd,mert azzal mész a legtöbbre.Mint tudod,a többit leginkább fogyásra,vagy állóképesség fokozásra használjákKép.
A kényeztetés dologban pedig teljesen igazad van!Neked is kijár!El tudom képzelni pl.,hogy kis családod majd járul eléd a jobbnál jobb és finomabbnál finomabb falatokkal,amiket Te szépen mind-mind elfogyasztasz...KépKépNa jó,nem ennyire durva a helyzet,de tényleg figyelnünk kell saját magunkra is,mert szép lasan elfigyunk és akkor a családdal mi lesz...KépKép

A pajzsmirigy vizsgálatra kell beutálóKép,mint mindenre már szinte.Ezt szerintem a háziorvos is el tudja intézni,de ha benne nem bízol,akkor irány egy belgyógyász,aki elintézi tutira.Ha ismerős nincs,akkor marad a magánrendelésKép.De a háziorvosnak is meg kell csinálnia,mármint a beutalást.Kép

Epe:Nálunk már a fél családnak nincsKép.Mármint hólyagja.Apukámnak,tesómnak,férjemnek...KépApukámnak semmi baja vele,tesómnak és Apának csak akkor,gha nem esznek és éhgyomorra esetleg begörcsölnek.
Nem tudom,mikor volt a műtéted,de végül is normális,hogy így reagálsz a szíros dologra,hiszen az epehólyag nem regenerálódik teljesen(az epevezetéket kötik vissza és ez egy idő után kitágul vmennyire,hogy helyettesítse a hólyagot),így az epeelválasztás kicsit lassabb.Ez okozhat görcsöket.De javaslom,hogy ezt is vizsgáltasd felül,mert esetleg kiújulhatott a dolog,ha ennyire hevesen reagálsz.Sajna elég gyakori,hogy ha vkinek már volt,akkor jön a következő menetKép.
De a fogyás nem magyarázható vele,mert apukám pl. azóta olyan pocakot eresztett(pedig csontváz volt a műtét előtt,mert minden kijött belőleKép),hogy ihaj!Na meg a többiek isKép!

Anyapoc

 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: