Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :lol:

Gyöngyi! :P
gratula az egészséges kispöttömhöz 8)
sajnálom a másikat... :(

Tücsök! :P
nagyon drukkolok, hogy beinduljanak azok a tüszőcskék :lol:
majd gyere a hírekkel :D

én jövő csütörtökön megyek az első szurikért :wink:
nagyon izgulok :roll:
Vendég
 


Sziasztok....

épp ma hétfőn 9 hetes várandós vagyok...elvileg nem viselt meg a történet, mert eléggé természettudatosan csináltam már a stimutól kezdve az egészet ( ez nagyképűség) de tavaly vagy 3/4 évet átidegeskedtem egy másik módzsrnél...hogy szemét legyek egyik szemem sírt a másik nevetett....mert úgy tűnik ez a terhesség is nagyon húzos közérzetileg ( vérnyomás a béka segge alatt, szaglásom mint a vizsláé....ezért duplán gyorsan kapok hányingert....) de ismerős a dolog, a lényeg a meleg nyár rohanjon el aztán könnyebb lesz a várakozás....a Török első reakciója is az volt, ez a legjobb szitu...ugyebár az ember reprodukciós jelleme az egy babóra van kalibrálva....szóval nem tervezünk harmadik babót.....de a pocaklakónkat nagyon várjuk...lesz kistesó...és már Zolik ais mondja nem hajoljak le, mert a pocim fáj és a tesókának az nem jó.

Volt valami barna folyásom, ami tegnap óta elmaradt..Az az igazság valahol anapokban olvastam, hogy az illatosított tisztasági betét nem jó ilyenkor, lecseréltem ( még annak az illata is hányingert okozott amúgy) szóval lehet hogy azért maradt abba a folyás, bár nekem logikusabb, hogy a 2. babójelölt szépen eltávozozott a testemből.

Tücsök, akkor most mi történik? Remélem azért a terhesgondozások esetén ha mész és felismersz jelzel nekem ott tapolcán...Egyébként a kanizsai barátnőmnek múlt kedden a 2. beüli sikerült....szóval te sem maradhatsz ki a jóból....

vicus nyugodtan jelethetsz a stimulálás eredményeiről....drukkolok....még beleférsz a jövő évi babatalálkozóba..


a baloldali szeméremcsontom szurkál...ez anno a Zozóval is így volt...na megyek, mert most egész szupi levegő van a lakásban pihizek...

írjatok pá

 


sziasztok!
stramm csaj vagy gyöngyi!
egyébbként tapolca remek eredményekkel dolgozik mostanában.
itt pécsen már csak 1-2 ember van akinek nem jött össze.
és az is igaz.hogy a doki jobb szereti az egykéket. :D :D :D
jó lazulást ebben az enyhe időben.
 
 

 
 

Vaczak,

Kanizsai barátnőmtől hallottam , nekik is most 2. lombik sikerült....

ezt a pécsi futkosását a dokinak, vagy pécsről odemnennek a

páciensek Tapolcára?

 


Sziasztok!
Jó rég írtatok már. Na, voltunk hétfőn összegzésen Tapolcán. Sajnos csatlakoznom kell a lombikosok táborába. Decemberre kaptunk időpontot, előtte lesz annyi inszem, amennyi belefér. Hamarosan megyek HSG-re, kedden kapok időpontot.
Légyszíves írjatok tapasztalatokat. Fájdalmak, lelki dolgok érdekelnek, meg a program menete.
Hogyan tudtatok munkahelyről elmenni? Ott elmondtátok-e? Szülőknek hogyan adtátok be? Nagyon tartok ettől is, mert lelkileg nagyon letört, hogy lombikoznunk kell, és anyukám olyan típus, hogy sajnálkozik, ami mégjobban el fog keseríteni. De sajnos a hátuk mögött nem tudjuk csinálni, mert velünk szembe laknak.

Kép
 


Szerintetek hány babát érdemes beültettetni? Összesen 2 gyermeket terveztünk. Örülnék ikreknek is. De olvastam, hogy ha 3-at ültettetünk be, 2% az esély, hogy a 3. is megmarad. És ha mind a 3? Na ettől félek, mert vékony vagyok, elég alacsony. Lehet nem is tudnám kihordani. Vagy ott megmondják, mennyit javasolnak? Hú, nagyon félek és annyi kérdésem van.
Amúgy a párom katonáival vannak gondok. Inszemhez épp elég, lombikhoz meg bőven. Ezt mondta a Török doktor úr. Nálam minden ok. Félek, hogy az egészséges szervezetem felborítják a hormonok, meg a beavatkozások. Vélemény?

Kép
 


Szia Lilla4

Nos jó pár kérdéssel rukkoltál elő....

Szerintem kettőtöknek a szeme előtt az lebegjen, hogy gyermeket akartok ( szeretétek) és ehhez mindent mindenáron elkövettek ( na az ésszerűség határain belül) . Nem is inkább úgy írom le ahogy mi csináltuk, ne legyek oktató stílusú. Szóval van egy kissárunk 5 éves lesz lassan, tesót szerettünk volna 3 éve...itt is ott is voltunk dokinál....találtam egy céltudatos orvost, na innetől sinen volt a dolog, vagyis a hiba forrását ti is ismeritek már....

Tehát úgy kezeltük az egészet, mint egy rendszeres orvosi kontrollt...szóval évente rákszűrés, vagy éppen fogorvos...tehát ez sem másabb ( pláne a z intézet nagyon humanus infratruktura és emberség szempontból is...nem KÜRHÁZ) mint a kórházban bármilyen kezelés beavatkozás....nem szégyenlei való....sőt, komoly elszántságot igazol ....akár inszem akár lombik....Anno ugyi mi egy plusz tesóra vágytunk ( ez három hónapja volt) ennek ellenére nekem 36 éves páciensnek javasolta a Török a 3 embrió visszaültetését....Mivel a dolgo nem matematika....aztán két babó megtapadt...de a 6-7 héten az egyikük eltűnt...szóval nincs recept a létszámra....ha a többi kismama és ksimama jelölt hozzászól majd , igazolódik, hogy ahány lombik annyi végkimenetel....de azért az nyilvánvaló volt, hogy a 3 ambriót javasolják, viszont amint a terhesség megléte igazolódott, már a 3-as terhességet nem annyira faforizálta ...legalábbis nekünk jelezte ezta Török...aztán hogy eltűnt az ikerterhességből is a második babaó....csak ennyit mondott a doki: ez így a legjobb...( ebben a szülésorvosom is hasonlóan nyiklatkozott) szóval a létszámról részemről ennyit....

nem ezt modnják a dokiki, de engem egy kicsit starmabb nőt is megviseltek a hormon injekciók...bár nem híztam, stb...de pl fejfájással kezdtem, és a hatás rendesen megvolt: puffadt pocak ...nekem ez volt tipikus ...fejfájás az első 2 nap...de mindenki más adagot kap, sőt kétféle eljárást alkalmaz a PRI....

Szóval nem kell annyira görcsölni...a cél a fontos.....amúgy szerintem az első 3-4 hét inkább az izgalomé...aztán jön a java ...a maradék 8-9 hónap...ebből én eddig 3-at éltem át...aszem ez se semmi....hányás rosszullét...stb....de megint csak a cél a lényeg.....

Végül a melóhely: mennyire bizol a főnökben: Én spceiál minden lépésről tájékoztattam....talán túl részletesen is pedig férfi az illető: a hiányzás nálunk nem különösebben foglalkoztató dolog....talán csak a közvetlen ( nem tájékoztatott kollégák, kolleginák kiváncsisága idegesitő) avval nem kell foglalkozni....azért én a legelején írattam alá a főnökömmel egy papírt amit a PRI -vel írattal, vagyis hogy részt veszünk a lombik eljárásban, és ezzt TUDOMÁSUL VETTEM AZ INFÓT mondattal kiegészítve irattam aláa főnökömmel, mert hát egy multinál is könnyen fordul a kocka és kinyomják az embert....tehát a lombik védettséget ad...de részletekről nézelődj a neten...


hát ennyit elsőre:

üdv

 


Sziasztok!

Hát sajnos én még nem tarthatok veletek a jövő nyári babatalálkozóra. A körülmények nagyon optimálisak voltak a terhességhez az uh alapján, de a labor sajnos azt igazolta, hogy nem költöztek be a babák a pocakomba. :cry:
Sajnos a beavatkozásokat nem a Török doki csinálta, mert mikor a célegyenesben értünk, pont akkor kezdődött a szabadsága. Persze tudom, hogy ő sem tud csodát tenni, de valahogy jobban bízok benne. (és sajna nem igazolódott be, hogy a másik dokinál olyan sikeresek vagyunk).

Szóval most ismét várakozás, aztán decemberre kaptunk időpontot a következő beavatkozáshoz.

Egyenlőre nem tudtam visszaolvasni, de remélem hogy mindenki jól van.



Tücsökbogár
Akkor együtt babásodunk decemberben. :D :D :D Nekünk is akkorra adtak időpontot.
Lehet, hogy egy napon megyünk Tapolcára. Akkor talizzunk ám.

Amúgy mennyit támogat nekik a tb egy hónapban? Tudja valaki?

Gyöngyike
Köszi az infókat. A főnököm egy pletykafészek, de ha megkérem rá, talán nem mondja el senkinek. Amúgy egy velem egykorú csaj, akinek tök simán lett gyereke 2 éve, úgyhogy át sem érzi majd a dolgokat. :cry: De azért bízom benne.
Én is elég stramm csaj vagyok. De félek a hormonoktól és a fájdalomtól. Engem nem a Török doki vizsgált, és a sima vizsgálatnál annyira megnyomkodta a hasam, hogy húúú. A magándokim sokkal finomabb. :lol:
Amúgy hétfőn az összegzésen a Török dokival beszéltünk. Szimpinek tűnik.
Semmi megoldást nem ajánlottak a párom problémájára. Egyből a lombikot decemberbe. Előtte meg megpróbálkozhatunk inszemmel. Gondolom tutira akar menni. Mert azért annyira nem rossz az eredménye. Nem igaz, hogy valamivel nem lehetne javítani rajtuk. De hát ez van.

Kép
 


Amúgy, leírnátok, hogy nálatok mi a probléma? Miért kell lombik?

Kép
 


Lilla!

Én csak azt tudom tanácsolni, hogy ha ebbe belefogtok, azt csak úgy tegyétek, ha el tudod fogadni, hogy amit az orvos mond, az jó. Ezért nagyon fontos hogy bízni tudjál benne. Lehet, hogy nem mindig érti az ember, hogy mi miért történik, de ők biztos vagyok benne, hogy tudják hogy mit csinálnak, elég nagy a tapasztalatuk, ami nekünk sajna nincs.
Valaki ölni tudna azért, hogy egyből mehessen lombikra és ne kelljen inszemezni, mert az inszemnél sokkal kisebb a siker lehetősége mint a lombiknál (persze ettől még lehet, hogy neked sikerülni fog az első inszem és sosem tudod meg milyen is a lombik).
Amúgy én az inszemeknél sem kaptam lényegesen kevesebb hormont mint a lombiknál, ez is egyéni. Ja, és a lombikhoz egy katonácska is elég.... :wink:

Azt nem tudom, hogy mennyit támogat a Tb náluk, de szerintem hiába támogatna többet, szerintem fizikailag sem tudnának többet vállalni. Július elején volt olyan nap, hogy 7 leszívás volt. Szóval én most is azt mondom, hogy le a kalappal előttük, hogy ennyi ember mellett is normálisak tudnak maradni - pedig a várakozók között is akad pár akkora tapló, hogy várakozás közben kinyílik a zsebemben a bicska.



Lilla!

Elvileg 5 beülti országosan az OEP által támogatott....de ez azt jelenti, hogy magát az eljárást ( vizsgálatok, UHangok, labor leszívás beülti) nem kell kifizetni...ez az általunk kapott hivatalos papír szerint 400.000 Ft volt...ezt tehát az OEP vállaja 5x...viszont a hormon injekciókat majd a gyógyszereket saját zsebből kell fizetni, ami szintén nem kevés....barátnőm volt úgy hogy a 2 lombik közt 3-szoros árat fizetett ugyanazon injekciókúrára...mert éppen úgy állt a hazai gyógyszertámogatottság....

Csatlakozom Tücsökhöz: Tapolcán jó kezekben leszel...de ne szégyelj kérdezni, ha valami nagyon nem tiszta....anélkül keveset mondanak a dokik......valószínűsítem rettenetesen sok a problémás pár.....így a munkájuk....

Petevezető elzáródásom volt, egyből lombik...aminek halálosan örültem....( amúgy sem lett volna az inszemnek értelme esetünkben) és még a szerencse is pártolt bennünket, hogy sikerült az első lombik.....

 


Lilla!

Elvileg 5 beülti országosan az OEP által támogatott....de ez azt jelenti, hogy magát az eljárást ( vizsgálatok, UHangok, labor leszívás beülti) nem kell kifizetni...ez az általunk kapott hivatalos papír szerint 400.000 Ft volt...ezt tehát az OEP vállaja 5x...viszont a hormon injekciókat majd a gyógyszereket saját zsebből kell fizetni, ami szintén nem kevés....barátnőm volt úgy hogy a 2 lombik közt 3-szoros árat fizetett ugyanazon injekciókúrára...mert éppen úgy állt a hazai gyógyszertámogatottság....

Csatlakozom Tücsökhöz: Tapolcán jó kezekben leszel...de ne szégyelj kérdezni, ha valami nagyon nem tiszta....anélkül keveset mondanak a dokik......valószínűsítem rettenetesen sok a problémás pár.....így a munkájuk....

Petevezető elzáródásom volt, egyből lombik...aminek halálosan örültem....( amúgy sem lett volna az inszemnek értelme esetünkben) és még a szerencse is pártolt bennünket, hogy sikerült az első lombik.....

 


Lilla!

Elvileg 5 beülti országosan az OEP által támogatott....de ez azt jelenti, hogy magát az eljárást ( vizsgálatok, UHangok, labor leszívás beülti) nem kell kifizetni...ez az általunk kapott hivatalos papír szerint 400.000 Ft volt...ezt tehát az OEP vállaja 5x...viszont a hormon injekciókat majd a gyógyszereket saját zsebből kell fizetni, ami szintén nem kevés....barátnőm volt úgy hogy a 2 lombik közt 3-szoros árat fizetett ugyanazon injekciókúrára...mert éppen úgy állt a hazai gyógyszertámogatottság....

Csatlakozom Tücsökhöz: Tapolcán jó kezekben leszel...de ne szégyelj kérdezni, ha valami nagyon nem tiszta....anélkül keveset mondanak a dokik......valószínűsítem rettenetesen sok a problémás pár.....így a munkájuk....

Petevezető elzáródásom volt, egyből lombik...aminek halálosan örültem....( amúgy sem lett volna az inszemnek értelme esetünkben) és még a szerencse is pártolt bennünket, hogy sikerült az első lombik.....

 


Jézusom annyira lassu a net...így elküldetm 3x bocsánat

 


Csajok!
Köszi a segítségeket!
Nekünk is sikerülni fog!

Gyöngyike
Szerencsés vagy, hogy elsőre sikerült nektek. Gratulálok.

Amúgy nekünk 50-100 ezret mondtak a lombikra. Mármint annyiért kellenek gyógyszerek. Az inszemre nem mondtak semmit, szerintem nem hormonoznak, mert van spontán peteérésem, és nálam minden rendben.

Kép
 


Lilla!

Ja, bocsi, azt hittem arra kérdezel, hogy az inézmény hány támogatott beavatkozást végezhet havonta. :oops:

Azt elég nehéz előre megmondani, hogy kinek mennyibe fog kerülni a stimuláció, mert az csak menet közben derül ki, hogy a szervezeted hogyan reagál a hormonokra. Egész biztos, hogy fogsz hormonokat kapni, hiszen a lombikeljárásnak az a lényege, hogy mesterségesen leállítják a szervezet saját hormontermelését (hogy az ne avatkozzon be a folyamatokba) és a kívülről kapott hormonokkal érik el azt, hogy megfelelő számú petesejt álljon rendelkezésre. Itt az a cél, hogy egyszerre több, megfelelően érett tüsző álljon rendelkezésre, ne csak egy, mint egy normál hónapban.
De, lehet, hogy neked tényleg nem lesz szükséged hormonkezelésre, mert sikerülni fog az inszem. :wink:



Sziasztok! :lol:

azt hittem már nem ír senki ide :(

Lilla! :P
millió drukk hogy inszemmel is sikerüljön neked :lol:
a hsg-t is ott csinálják? :roll:
Gyöngyike és Tücsök már mindent leírt :wink:
nekem azért lesz lombik, mert volt 1-1 méhenkivülim mindkét petevezetőmben :?
ja, és 3 inszemem is :shock:
én nagyon bízom benne, hogy elvileg a fizikai akadályon kívül (nincs, ill.elzárt petevezető), minden rendben mindkettőnkkel, így muszáj(ly?)elsőre sikerülnie az ikreknek :D :D :D
Szerintem havonta 30 lombikot támogat Tapolcán az állam, mert én csak véletlenül kaptam ősz helyett aug-ra időpontot, mert vki lemondta, és akkor hallottam, hogy mondta az asszisztens a Töröknek, hogy 29 van addig aug-ra előjegyezve, így nekem van egy hely :wink: :wink: :wink:
oltári szerencsém volt, ez is olyan iszonyúan messzinek tűnik :oops: :roll:

Tücsök!

nagyon sajnálom, hogy nem sikerült :( :( :(
de majd decemberben!!!!! :lol:

azt szeretném megkérdezni, hogy tényleg kell ekg-s papír a leszíváshoz?meg ott van a tájékoztatón, hogy friss vérlabor lelet és vércsoport. :shock: az nem jó, amit ők néztek vért? :roll:
Vendég
 


Vicuska
A hsg-t nem csinálják meg ott. Adott a Török doki egy beutalót. Ajkán csinálják, ahol lakom. Kedden megyek a dokimhoz egyeztetésre, viszem a papírjaimat, és megbeszélünk egy időpontot. Ilyenkor szoktak pénzt adni a dokinak, aki csinálja? Mert én még sosem voltam kórházba és semmit nem tudok ezekről a dolgokról. De most úgy látszik elkezdődik. :cry:
Tényleg szerencsések vagytok, hogy sikerült augusztusra időpontot kapni. Jól látom a vonalzódon, hogy 7 napja szurizol?
Mikor lesz a leszívás és a beülti? Nem félsz tőle? Hú, én már most parázok. Hányat ültettetsz vissza? Hányszor kell Tapolcára járni egy lombikos ciklus alatt? És inszemnél? Csak a munkahelyem miatt kérdezem.
Én is ikreket szeretnék.
Pont ma olvastam a Naplóban, hogy 3-as ikrek születtek, mesterségesen termékenyültek meg. Na azért a 3 kicsit sok lenne, de 2-nek örülnék, ne kelljen a tesóbabáért is ilyen hercehurcát átélni.
Igen Vicuska, elsőre sikerülni fog, hiszen minden ok.
Nekünk is sikerülni fog elsőre, mert a lombikhoz nálunk is minden ok.
Még az idén ikres kismamik leszünk! :D

Kép
 


Vicuska!

Tényleg kell ekg-t vinni. Nekem a házidoki szokta megcsinálni a stumuláció alatt. A vérvételeket viszont tapolcán intézik, azt nem kell külön.

A hsg-t nekem sem csinálták meg tapolcán, hanem itthon csináltattam. Én adtam a dokimnak egy kis pénzt utána mert a magándokim csinálta soron kívül a kórházban.

Lilla!
A kontrollvizsgálatok száma is attól függ, hogy mennyire gyorsan és jól reagálsz a szurikra. Nekem a korábbi sikeres lombikomnál csak háromszor kellett menni, a mostaninál többször, talán ötször - már nem is tudom pontosan.



Lilla!

igen, 7.napja szurizok, de ez még csak a Decapeptyl.majd ha megjön, a 3.napon kell visszamennem, és akkor néznek vért, és irják föl az igazi szurikat :lol:
nem félek, én már anyi mindenen tul vagyok, hogy ez se lehet rosszabb, max.az altatástól kicsit.
Nagyon kezdek viszont izgulni és tiszta idegbeteg vagyok, csak ezen tud járni az agyam, a munkához semmi kedvem :roll: :?
Vendég
 


Tücsök!

köszi az infot, akkor felkeresem a házidokit. 8)
igaz, az én ekg-m csapnivaló lesz, ritmuszavarom van, lehet meg se csinálják igy az altatást??? :shock: :roll:
Vendég
 


Vicuska
Akkor ez az a hosszú módszer, ugye? Mennyibe kerülnek a szurik?

Kép
 


Vicuska!

Az altatástól ne félj! (az a legjobb az egészben :wink: ) Szóval ez azért nem olyan igazi mély altatás, csak kb. 20 percig tart az egész. Én már fel szoktam ébredni mire visszatolnak a pihenőszobába.

Ha van ritmuszavarod, akkor azt tanácsolom, hogy ne a leszívás reggelén add le az ekg-t, hanem egy korábbi konzultációnál, hogy tudjál beszélni a dokival a dologról. Biztosan meg fogják oldani a dolgot.



Lilla!
igen, ez a hosszú protokoll. :lol:
14 napi adag került kb.26ezer ft-ba, eddig csak ennyinél tartok :shock:

Tücsök!
köszi :P :P :P
Vendég
 


Vicuska
Akkor az még nem sok. Nektek kellett választani, hogy a drágább, vagy az olcsóbb gyógyszereket kéritek? Ha igen, melyiket választottátok? Van különbség a drága meg az olcsó között? Mármint eredményre gondolok. Esetleg a drágábbtól tutibb a baba?

Tücsökbogár
Hát, az altatástól én is félek. De félek a HSG-től, az inszeminációtól, a szuriktól, a túlstimulálástól, a beültetéstől, a teszteredménytől. Szóval mindentől. Sok bennem a kétely. :cry:

Olvastátok a mai blikket? Van benne szó a lombikbabákról. Érdemes elolvasni, érdekes, megdöbbentő dolgok vannak benne.

Kép
 


Lilla!
még nem sok, de vajon mennyi lesz a vége? :roll:
azt a papírt még nem kérték el, hogy melyiket választjuk, de nincs is meg :oops: :shock: elkevertem...
lehet a drágábbat kérjük...ha már lúd, legyen kövér :? :D

NEM szabad félned!a cél lebegjen előtted, a kisbabáink, akik várnak minket :lol: :lol: :lol:

mi volt a blikkben? :roll:
Vendég
 


Vicuska!

Ez a papír nekem új. Amikor mi elkezdtük még nem volt ilyen, most meg simán maradtunk a régi gyógyszeremnél. Ha esetleg megtalálod a papírt, akkor engem nagyon érdekelne hogy mi van benne.

Lilla!

Nem hiszem hogy jó ötlet ilyeneket olvasgatni! Mellékhatása bármilyen gyógyszernek lehet, így ennek is. Valakinél okozhat problémát is, de valószínű, hogy ha ez túl sokaknál gond lenne, akkor nem adnák. Persze azt mindenkinek magának kell eldöntenie hogy a babáért vállalja-e ezt a kockázatot.



Sziasztok csajók!
Hát ez szép, eltűnök 3-4 napra és beindul a csetelés...

Szóval a www.pri.hu oldalon valamelyik menü almenüjében szépen fel van töltve az oldalra, hogy mi is a long és a rövid protokoll( ezeket amúgy írásos formában majd kézbe is adják Tapolcán) ...bér hogy kinek melyik típusú eljárást "szánják" nem jöttem rá mitől is függhet....

Talán túl laza vagyok, vagy bevezhettek akár bunkónak, de....( nem olvsom a Blokket) .....de az én eddigi elméleti tanulmányaimra alapozva, maga a lombikos ivarsejt összepárosítás semmiféle extra beavatkozást nem jelent...hiszen az ivarsejteket nem "bántják úgymond"...tehát nem történik semmi csak ami a női test belsejében spontán formában is...csak épp a nőci marad ki ebből......ezért ( nem tudom a Blikk miket esetleg zagyvál...nem olvastam, lehet hogy pozitiv dolgokat ír...) szóval fel sem emrül bennem hogy emiatt bármi hátrányt szenvedne a babó.....

Látom az ikerterhesség gondolata nagyon szimpatikus...anyukám pl...még 6 héttel ezelőtt, amikor még ikerterhes voltam , teljesen rápörgött...de azért én ovatosságra intettem...nem is volt alaptzalan, a 6-7 héten az egyik embrió bemondta az uncsit...és szépen illedelmesen távozott, nekem kisebb ijedtséget okozva....addig nyugodt voltam, mert volt tartalék, most persze már óvatosabb vagyok.....szóval ne feledjük ( ebben a két orvos a Török és a saját is igazolt) az emberi test nem ikerterhességre van kódolva, mondjuk mint a jegesmacik...vagy a kecskék...én hiszem sok jó ember kis helyen is elfér, de egy pöttön ugyanazon helyen egyedül sokkal jobban...úgy 8 hónapig, aztán az utolsó hónaptól úgyis elege lesz a szűkölködésből, aszem a kis suly nagy százalékban nem is furcsa egy ikerterhességnél...én pl. nem szívesen maradnék, vagy járkálnék be az ikrekhez, hiszen nekik még további megfigyelés kell...)( tehát ha a sors ezt mérné rám, természetesen tenném anyai kötelsségeimet, ösztönösen, ) de nyugodtabb a dolog egyes terhességnél...Pláne ismerjük a haza egügy helyzetét, kevés a korrekt emberséges kórház.
Nekem az első szülésnél pl... a szoptataás olyan pocsék élmény volt, megfogadtam, ha esetleg kevés lesz a tejcsim, és oktatni akarnak ( persze pofátlanul, arogánsan, hogy így meg úgy, nektek is megígérem, elküldöm úgy az illető nyanyát, hogy sírva fog hazarohanni) Valamelyik nap a rádió a bölcsőhalállal foglalkozott...na a nem anyatejes babáknál gyakoribb, a hasonfekvőknél, a cigis kismama és anyukák esetén, na de a játszócumi pedig ippeg pozitivan hatz ha elalvás eléőtt alkalmazzuk....hát úghy bepöccentem, a k...statisztikával kábítját az anyukákat, hagyjanak mindek az ösztöneinkre hallgatni csak egy picit...a kisfiam, örökké hason feküdt ( tisztára mint apja úgy pózol) 3 hónapig kapott anyatejet...de a bölcsiben és oviban egy évben max 2* beteg komolyan, míg az uncsihugom 3 gyereke halálra zabálta magát anyatejjel és felváltva betegek...igaz persze behozzák a közösségekből....egymásra, igaz...de az első is folyton beteges volt....szóval haragszom az anyatejes dumára, én még nyakba akasztós üveget is vettem anno 6.000 Ft-ért...hogy úgy szivja a gyerek a tejet....amúgy a kórházban szétszedte a mellbimbóimat mert ügyesen szopott.....ottnon a gyógyulás után újra szopipróba...aztán újrya csodás szétszedett cicik...na abbahagytuk...fejés minden etetéskor.....és felnőtt a csecsemő....csak az ösztöneimre hagyatkoztam.....annyira lelki terrorizáltakl a szülésnők, vagy csecsemőgondozók....ettől jobban tartok mint a szüléstől...

Vicus! Az EKG-t tényleg beszéld meg a dokival mielőbb....
Csatlakozom tücsökbogárhoz.....sajnos a mi világunk hozza ezt a sok aggódást...mert mindenbe beleokoskodik az ember és a tudomány....úgysem leszünk istenek, és nem tudjuk előre, meylik szervezet mit fog reagálni adott beavatkozásra....egy biztos , ami nem magától történik, abban vannak rejtett hibalehetőségek ( amolyan mellékhatások) ...a napojban a szervezet lugoisítása kapcsán a doki mondta, a szervbezet ha a normálé savas ph-t akár 5-szörösen túllépi a szervezet maga visszaállítja, HA NEM BETEG ( pl. cukros stb) na egy alapos hormon szeroid egyéb kezelés után is fintorog a májunk a közérzetünk, de vissza fog állni a normális ideális állapotra...esetetetkben a terhesség 9 hónapja után majd pár héttel...mert ez az egész szép várandóságg maga a felfordulás a nő szervezet számára....mert mindennek ára van.....de az ösztönök ebben is segítenek mindekt...tehát babáik születnek...és szépen nevelgetjük őket nagylánnyá, nagyfiúvá

hát ha ez kevés romány, szóljatok..folytatom :lol: :lol: :lol:

 


Hova tűnt mindenki?

Remélem nyaraltok. Holnaptól én is szabin leszek. Egy kicsit talán sikerül kikapcsolódnunk.

Vicuska!

Hogy megy a stimu?



Tücsök
Pihenjél sokat a szabidon. Mentek valahova nyaralni?
Sajnos nekem a szabijaimnak annyi. Még van 13 napom. Jövő héten kiveszek 3-at. A HSG-re + még 2 napra. A többit meg tartalékolom az inszemekre meg lombikokra. Csak még a főnökömmel kell megbeszélni.

Kép
 


Sziasztok! :lol:

pénteken lesz a punkcióm 8)
jobboldalt 4-5 db 12 mm-s, balo.2 db 12 mm-es tüszőm van, és méhnyh 7,5 mm.Ezek tegnapi adatok.szerintetek ebből lehet babácska? :roll:
én sokkal több tüszőre számítottam.....meg 3 napja ugyanennyi volt a méhnyh-m is :?
Aki már volt punkción, leírná, hogy hogyan zajlik ? :roll:

Aki nyaral, annak jó pihenést :D
Vendég
 


Szia Vicus!

A mnyh még vastagodhat...a lényeg a leszívott petesejtekből minnél több termékenyüljön meg....aztán minnél több kezdjen is el osztódni....nekem 16 petesejtet szívtak le...ebből 8 termékenyült, azokból 5 osztódott...és végül 3 lett ideális állapotú a beültire....szóval a számok nem mindig mérvadóak...

A punkciót ambulánsan ) NEM mély alatatásban végzik) befekszel az ágyikóra átöltözöl előtte ...kapsz egy injekciót...ettől max elkábulsz ( vagy nem) aztán betolnak az ágyadról egyből az asztalra kell felkepeszeteni...ott már az altaló anyagot belélegezve kapod...( előtte egy kis kanült kapsz a kezedbe) ha kell valami akkor azon keresztül adják a gyógyszereket a beavatkozás alatt...a leszívásból semmit nem érzel: aszem úgy 20 pers volt....utána 1-2 órai pihenés kötelező...majd felöltözöl és újra személyesen jelentkezel a dokinál , aki ad doksit az eljárásról...instrukciókat is ad....aszem utrogetsánt már felírják ( progeszetron pótlásra)..és szépen hazamész....a beülti pedig már csak egy kis csiki lesz ....pár nap múlva. Ne izgulj, pláne ne félj, értik a dolgukat a dokik és az assziszetnsek is....

 


Gyöngyi!

köszi :lol:
atyaég....neked 16 volt? :shock: , és abból is csak 3 lett tökéletes? :roll:
akkor nekem a max.7-ből mi lesz?lehet egy se lesz jó? :roll:
kezdek para lenni :shock:
pedig nekemjók a hormonértékeim, nem tom mér nem úgy érnek a petikék, ahogy kellene :roll: :(

te hogy vagy?
meddig kellett T-re járnod utána? :P
Vendég
 


Vicus

A barátnőmnek aszem 7 vagy 8 at szivtak le abbol is 3-t ültettek vissza... a számokon nem kell izgulni.
Mi jól vagyunk, vagyis ahogy szoktamlenni...de egy kicsit enyhült a meleg ez jó...
Mi a 10. hétig jártunk Tapolcára...azóta a nődikomhoz járok...
A DR Török nekem azt mondta hogy terhes gondozásra nincsenek berendezkedve....tehát várhatóan azért a 12. hét után már irányítható a páciens a nődokijához..


Amúgy a szervezetedtől és természetesen az adagolt injekciók mennyiségétől ( hormonadagjától) is függ mennyi tüssző termelődik....


Tényleg ne parázz ezen.... a 16-ból még annyi sem maradt, amit fagyira javasoltak volna...amúgy hála az égnek nem volt szükség fagyasztásra....és remélem a kistesóval nem lesz semmi gond...így hasonló eljárrásban már nem kell részt vennünk.

 


Sziasztok! :lol:

holnap lesz a beültim :P , sajnos csak 4-et tudtak leszívni, abból tegnapra 3 termékenyült meg! :D , holnap rggel kell telefonálnom, vajon hányan kezdtek el osztódni, és elvileg 11-kor beülti!jó lenne mind a3-at visszakapni :wink:
Vendég
 


Ügyesen Vicus....bármennyit ültetnek vissza ....1-2-3...csak lustizz...én meg küldöm a babaragacsokat....jelentkezz!!!
drukkolok nektek

 


Vicuska
Az nagyon jó, ha 3 megtermékenyült a 4-ből.
Drukk hétfőre az ikrekhez!
Milyen volt a leszívás, altattak?
 


Csajok!
Voltam a héten HSG-n. Kibírtam. Nem volt fájdalmas. Sajnos csak az egyik petevezetékem átjárható. A méhemre meg azt mondta, hogy kicsi az ürege. Szerintetek az utóbbi miatt lehet babám? Az az érdekes, hogy mikor uh-val néztek, külméretre tökéletes, de az ürege kicsi. De semmit nem mondott, hogy lenne benne elváltozás, csak kicsi. Lehet, hogy ez miatt esetleg kevesebb babát kaphatok majd vissza a lombiknál?
Ha tudtok valamit, segítsetek, mert meg vagyok ilyedve.
 


Szia lilla!

Igazából a dokidat kell megkérdezni,

De ha a baba megtapad akkor a 9 hónap alatt a méh ( mivel óriási méretbeli változásokra képes) követi a baba méretbeli igényeit...szóval nem lesz szűk a hely azért mert kisebb a belső ürege....(pláne hogy nem elváltozásról van szó)
Amúgy hol tartasz a lombik zegzúgos folyamatában?

 


Lilla!
a lényeg, hogy túl vagy rajta 8) , szerintem se aggódj a méhed miatt, majd fog az növekedni, tágulni ha kell :lol:
a leszivás nem fájt, kaptam egy szurit a vénakanülbe és utána már csak akkor ébredtem fel, amikor a pihenőben voltam :P

Gyöngyi!
szerencsére mind3 babóca elkezdett osztódni, így naná hogy mindenkit visszakértünk 8) , volt egy 4 sejtes, egy 8 sejtes és egy 10 sejtes :wink: , a méhnyh-m 13 mm volt :D :D
Vendég
 


Vicuska
Ezek nagyon jó hírek. Szuper, hogy mint a 3 elkezdett osztódni. Én is visszakértem volna mindet. A méhnyh-d is tökéletes. Mivel lehet növelni? Mert nekem nem volt valami vastag a 22. napi uhu-n.

Gyöngyike
Most csütörtökön megyünk Tapolcára a Török dokihoz a HSG eredménnyel és gondolom megbeszéljük a továbbiakat. Csak mond majd valami biztatót is, mert eddig még csak rossz híreket kaptunk.
A lombikunk decemberben lesz. Addig meg gondolom csinálnak inszemet, ha a bal oldalon lesz érett tüszőm. Addig még van ezen kívül 3 ciklusom, úgyhogy max. 2 lesz.
 


Lilla!
drukk csütörötkre!majd gyere és mesélj :lol:

én ettem: ginseng royal jellyt(abban méhpempő is van) és aspirin protectet napi 1-et(de aspirin c pezsgőtbl.is jó2*1), meg próbáltam többet inni(de közel se ittam meg 3-4 litert :oops: ), és joghurt+husi(na ezt se vittem túlzásba)
szóval próbáld meg szerintem az aspirint+méhpempőt, utóbbit bármilyen gyógynöv.boltban , ill. rosmann, dm-kapsz :D
Vendég
 


Vicuska
Drukk, hogy megtapadjanak a bébikék. Gondolom ikreket szeretnétek. Mi is. :P
Mikor mész vérvételre?
Szuper a vonalzód. Hol csináltad?
Most már nem eszed a ginsenges izét ugye? Az aspirin protectet hol lehet kapni? Ezt különben elmondták Tapolcán, hogy mit javasolnak, vagy csak úgy magadtól szedted?
Köszi a tanácsokat.
 


Lilla!
a vonalzóm www.tickerclub.com 8)
ikreket, egy fiut egy lányt :D .de a dokik nem szeretik az ikreker, se a kettest, se a még többest :?
és igazuk van az ő szempontjukból, az ember elvileg eges terhességre van kialakitva, az ikrekkel több gubanc lehet, meg az anyára is veszélyes lehet...De perzse csomó makk egészséges iker szaladgál a világban, a mieink is olyanok lesznek! :lol:

a ginsenget meg a gravidát meg az aspirint szedem még..., T-n nem mondtak semmit a dokik....ezeket innen-onnan hallottam, főleg itt a babaneten :wink:

aspirin protectet gyógyszertárban, elvileg nem vébnyköteles.napi 1 szem. :D

kérdezz bátran, ha tudok, nagyon szívesen segítek :D
Vendég
 


Vicuska
Köszi az infókat. Majd én is növelem a mnyh-ám.
Végül is igaz, hogy az ember egyes terhességre van kitalálva. De ha megtapad 2, nemhiszem, hogy javasolják az egyik elvételét. Meg most hogyan válasszon az ember, melyik legyen az.
Na, mennyibe kerültek a szurik összesen? Kellett választanotok a drága és az olcsóbb között? Most már csak utrot kell nyomkodnod?
 


Vicus
Mikor tesztelsz? Mennek a drukkok!
 


a 3-at mindig javasolják redukáltatni..hű de csúnya szó :?

csak utro 2*3 meg holnap egy decapeptyl szturi a beágyazódásra :P

összvissz 120 ezer lett eddig :roll:

szerintem jövő kedden, akkor 11 dpo lesz :D , ha többen vannak, már lehet látszódik a 2 csik 8)
Vendég
 


sziasztok!

Vicus akkor most gartulálhatok? nem értem a ticketed 23 hetes terhességet jelez...de akkor mi az hogy jövő keddev 11. beülti utáni nap????


Vagy béna vagyok...akkor bocsi...ezer gratula, ha várakoztok, akkor izgulok nektek

üdv

 


Sziasztok!

Visszatértem szabadságról. Hú micsoda történések, csak kapkodom a fejemet.
Vicuskat!
Holnapra ezerrel szurkolok neked! Az eredményről pedig értesítést kérünk haladéktalanul! - addig is tűkön fogok ülni.


Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: