Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szüléstörténetem



Bence 2008. 04. 26-án látta meg a napvilágot. Leírom, hogy is történt.
Ezen a napon délelőtt kellett mennem a dokihoz nst-re. Amikor készen lett, dokim azt mondta, minden rendben van. Ha hétfőig nem történik semmi, akkor reggel találkozunk, és visszafekszem az osztályra, ahonnan pénteken délelőtt kaptam eltávot. Páromnak azért annyit mondott, szerinte még aznap találkozunk. Ezt nem értettem, mivel semmi jele sem volt a szülésnek, a méhszáj előtte nap 1 ujjnyi volt csak. Akkor szombaton pedig meg sem nézte.
Ezután Attilával elmentünk egy kertészetbe, ahol megvettük idei balkonnövényeinket, mondván, délután el is tudjuk ültetni. Amikor a virágok ültetésével végeztünk, még nekiálltam a kertemet kigazolni, hogy rendben legyen. Nem sokkal később furcsán kezdett fájni a hasam, de nem gondoltam semmire. Aztán egyre nehezebb lett minden tevékenység, így abbahagytam és bejöttem a házba pihenni. Ekkor még írtam néhány hozzászólást, és ledőltem pihenni. Ám sem fekve, sem labdán ülve nem volt jobb a helyzet. Úgy véltem, kényelmesebb lesz sétálni. Az időt nem mértem a fájások közt, mivel abban sem voltam biztos, hogy ezek már azok. Attila megkérdezte, nem kell-e bemennünk a kórházba. Elbizonytalanodtam. Mondtam neki, lezuhanyzom és indulhatunk. Amikor beértünk, éppen a nővérpultnál jött a következő fájás. Elküldtek átöltözni hálóingre, majd mentünk nst-re. Körülbelül 50 percig tartott, hogy jól látszódjanak a fájások. Elég sűrűn jöttek, és 60%-ig ugrottak ki. A szülésznő közben értesítette a dokit, így lassan ő is odaért. Ez este ¾ 7 körül volt. Megvizsgált, 2 ujjnyira ki voltam tágulva. Kaptam beöntést. Közben megbeszéltem a dokival, hogy ne kelljen feküdnöm. Azt mondta, nyugodtan mászkáljak, ha jól esik, 1 óra múlva burkot repeszt. Viszont egyre csak gyengültem, mert minden 3-dik lépésnél ott volt az újabb fájás. Aztán végül egy helyben álltunk Attilával, aki végig velem volt, és rengeteg erőt adott. Infúziót nem kaptam, mert szépen haladt minden a maga útján.
S bár a fájások roppant erősek voltak, egy hang nélkül tűrtem, amit a szülésznő, csak így jegyzett meg Attilának: „ Nem értem, miért nem jajgat, vagy kiabál. Hogy tudja ilyen csendben elviselni?” Azért nem szóltam semmit, mert ahhoz sem volt már erőm.
Eddigre már megvolt a burokrepesztés. Szerencsére a magzatvíz tiszta volt. Amikor jöttek a tolófájások, felfeküdtem nagy nehezen az ágyra. Sajna azonban nem úgy mentek innen a dolgok, ahogy szerettük volna. Pici fiam nem tudott átjutni a szülőcsatornán. Mint utólag kiderült, a keze a feje mellett volt szorosan, ezért szűk volt neki a hely. Mivel a víz elkezdett zöldülni, a dokim kézzel segített Bencének, nehogy baj legyen. Na, ezt nem kívánom senkinek, ami ekkor volt. Egyik kézzel alulról próbálta húzni Bencét, másikkal finoman nyomást gyakorolt a hasamra, így született meg az én fiam este 23 óra 5 perckor. Ezek után megkönnyebbültem, és amikor a mellemre tették, sírva fakadtam a boldogságtól. De nem csak én, hanem az én Édes férjem is. Elvitték néhány méterrel arrébb megfürdetni és megmérni Bencét, majd betették a melegedőbe, ami ott volt nem messze tőlem, így még gyönyörködhettem benne egy ideig. Méretei szépek voltak, senki sem számított ekkora babára: 3800 gramm, és 60 cm. Amikor bevitték az osztályra, engem összevarrtak, mert kicsit repedtem. Ám a repedés szerencsére csak külső volt. Aztán a 2 óra leteltével Attila bekísérhetett a szobámba. Előtte még anyummal is beszéltem, aki szintén végigizgulta Bence érkezését a szülőszobán kívül. Nagyon boldogok voltunk. Annyira, hogy nem tudtunk azon az éjszakán elaludni.
Másnap reggel megkaptam Bencét, aki ekkor még aludt, hisz nagyon elfáradt. Ezután pedig együtt voltunk éjjel-nappal.

Kép

Kép

Kép


Brigi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára britta 2009.01.25 19:45-kor.

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!Elutaztunk azért nem tudtam eddig jelentkezni.Britta gratulálok Bence babához nagyon nagy és szép baba!Hörcsög nagyon szépek a gyermekeid,és neked is Angelic aranyos a kis babád!Próbáltam én is feltenni képet a kislányomról de mindegyik túl nagy volt,de igyekszem egy megfelelőt keresni.Szép napot mindenkinek!Puszi!Melinda
 
 


Sziasztok!

Remélem, nem haragszotok, amiért nem írtam már egy ideje. Jártam itt, de csak olvasni, mi van veletek.
Mi jól vagyunk, bár volt egy kisebb gyomorrontása az egész családnak. Vasárnap grilleztünk, és nem vettük észre, hogy a kajához használt citromlé nem jó. Nekem fájdult meg először a gyomrom, aztán egy éjjelen át a wc-re járkáltam. Majd következett hajnalban a hányás. Sajnos, másnap kevés volt a tejecske is, mert nem tudtam enni-inni. Attilának csak enyhébb hasmenése volt, Dani 1-szer hányt, Gergőnek 2-szer volt hasmenése. Ezután mindenki helyre jött. A tejtermelés is visszaállt.
Tegnap és ma itthon voltak a fiúk, mert Attila korán ment dolgozni, és nem volt, ki elvigye őket oviba. Nem mondom, nem volt sétagalopp ez a két nap. Most épp apáznak, így van néhány szabasd órám, csak Bence nem akar elnyugodni. Pedig evett is.
Teszek fel pár képet, ha nem bánjátok.

Kép
Kép
Kép
Kép


Brigi

Kép
Kép
Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Britta!
Nagyon aranyosak a fiúk. :D
Hatalmas Bence baba
Nagyon szép a szüléstörténeted.
Jól vagytok?


Mi most élvezzük a napsütést és a jó időt. :D
Sokat sétálunk.

Többi anyuci is írhatna pár szót.Hogy vagytok?

Ildi
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, amiért ily sokáig nem jelentkeztem. Még nem állt be a rend nálunk. Persze azért zajlik az élet.
Bencuska jó gyerek. Ideje nagy részét ébren tölti. Éjszaka csak 2 alkalommal ébred fel, aminek nagyon örülök, mert én is tudok aludni. Már el van kapatva. Ha jön valamelyik családtag, rögtön dajkálják, és automatikusan elvárná ezt akkor is, ha ketten vagyunk. Így hát elég keservesen sír hétközben, mert nem tehetem meg, hogy egész nap hurcoljam a fenekét. Hétfőn voltunk tanácsadáson, már 4 kg 60 dkg, és csak szopizik.
Nekem egyre-másra jönnek elő mindenféle kényelmetlen dolgok. Múlt péneteken este csalánkiütések keletkeztek rajtam, szerte a testemen. Ezek aztán a következő napokban csak fokozódtak. E mellé még gyomorsav túltengés is társult, úgyhogy nem voltam a helyzet magaslatán. Mostanra elmúlt minden. Csak a savam miatt oda kell figyelnem, mit eszem és iszom.
Gyerkőcök el vannak. Ma megint itthon, mert Attila céges napra ment, és korán lett volna elvinni őket oviba. Amúgy Dani táppénzen van, mert tegnapelőtt este elesett az udvaron, és fájlalta a vállát. Aztán tegnap anyum elvitte a sebészetre, ahol is kimutatták, hogy zöldgallytörése van, aminek kb 3 hét a gyógyulási ideje. Most be van kötözve. 1 hét múlva leveszik neki, és kendőt kap helyette, amiből néha már ki lehet venni a kezét. Most a héten Gergő még jár oviba, mert ők búcsúztatják szombaton a nagycsoportosokat, de aztán marad ő is velünk. Ha Daninak végleg levesznek mindent a válláról, akkor meg eldöntön, hogy mennek-e oviba, vagy sem. Nincsenek útban nekem, félre ne értsetek, de nem tudom, hogy fogom bírni 3 gyerkőccel végig a nyarat. Ez nem nyafogás volt.

Most ennyit írtam, képeket is teszek majd a napokban, de még kellene frisseket csinálnom a lurkókról.

Szép napot!

Legyetek jók!


Brigi

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Nagyon szégyellem magam, hogy ily sokáig nem jöttem.
Sajna, az elmúlt hetem rossz volt. Bence kapott oltást, ami megviselte, és nem aludtunk éjjelenként, nappal pedig sokat sírt. Most talán vége ennek, de úgy néz ki dolgozik az ínyben a fogcsíra. 6440 gramm volt 5-én. Ennek nagyon örültünk, hisz ezek alapján elég neki a tejcsi. Nem akarom tápszerezni, inkább gyakrabban etetem. A hosszát nem tudom, mert rosszul mérték. Csak annyit tudok, hogy 68-74es ruhákat hord.

Kép
Kép
Kép
 
 


Kép Kép

Sziasztok!Nagyon szégyenlem magam hogy már mióta nem írtam.Végre sikerült feltennem a kislányomról képet.Már nagylányok vagyunk majdnem 9 hónapossak.Már felhúzza magát,kapaszkodva áll.Most egy kicsit meg vagyunk fázva de szerintem ebben a bolond időben nem csoda!Remélem minenki jól van!Szép napot!
 
 


Sziasztok!

Már nagyon rég voltam, és szégyellem is magam érte.

Csak annyi időm van a netre, hogy elolvassam a leveleim, de a válaszra általában már nem marad semmi időm.

Jól vagyunk, zajlik az életünk. Megkezdődött az ovi. Gergő első héten haza is hozta szokásos hányós-hasmenése vírusát, ami az egész családot megfertőzte, kit így, kit úgy.

Bencus szépen növöget, már hasra is fordul. Nagyon ügyi. Eszi a főzeléket, és a gyümölcsöket, mert a tej már nem lakatja jól. Éjjel rosszul alszik. Van olyan éjszaka, hogy óránként ébred. Én meg totál ki vagyok merülve néhány ilyen éjjel után. De nappal minden rendben, szépen eljátszik. Szereti, ha kizárólag vele foglalkozom, de ne csináljak semmit. Pedig néha muszáj.

Attila is dolgozik, megkezdték az őszi munkákat.


Teszek fel friss képeket.

Kép
Kép
Kép

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Én rég írtam bocsi.

Csodálatosak a gyerekek.
Hogy megy az idő most születtek és már milyen nagyok.

Teszek én is képet.

Kép

Kép

Sajnos nekem sincs sok időm de meg póbálok sűrűbben jönni.

Ildi
Kép
Kép
 
 


Békés, boldog karácsony kívánok családom nevében: Brigi

Kép
Kép
Kép
 
 


Csillag száll az esti égen, utat mutat sötét éjben. A szeretet ma újra éled, halkan szól most minden ének. Körülölel, mint egy bársony, legyen Boldog a Karácsony!


Mindenkinek szeretettben gazdag boldog karácsonyt!!!

Kép
 


Boldog új évet kívánok:

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Utólag is Nagyon Boldog Egészségben Gazdag Újévet Kívánok!
Remélem mindenki jól van!!!
Túl vagyunk az első szülinapon!Már 1 hónapja megyünk is.
Megszeretném kérdezni (lehet hogy hülye kérdés :) ) hogy meddig kell forralni a vizet a babának?
Üdv:Melinda
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Nem tűntem el, csak elég kevés időm van a netre megint. Alig érem utol magam, és mindig jön valami váratlan dolog, ami kizökkent.

Bencust nagyon megviseli a fogzás. Pillanatnyilag úgy tűnik, a felső 4 egyszerre fog jönni neki. Nagyon szenved. Sokat nyűglődik, nem akar pépesnél másabb állagút enni. Chamomilla 9 ch-t adok neki, ha már nem bírja, attól megnyugszik.

Éjjel már jobb a helyzet. Karácsony másnapja óta egyedül alszik. Hol jobban, hol rosszabbul. Néha nem kell felmenni hozzá, máskor egy éjjel többször is. Nappal kialakult a rend, bár ha valamelyik tesó, vagy apa itthon van, akkor tarthatatlan a dolog.

Most épp lábadozunk. Mindenki beteg a családban. Légúti megbetegedés többnyire. Bence jól viseli, nem is kap Sinupret-en kívül mást.

Ezeken felül minden rendben velünk. Az idő nagyon kikészít. Jobb lenne, ha reggeltől estig kint lehetnénk. Tudnék mit tenni.

Ez az év kicsit más lesz, mint a tavalyi. Gergő ősszel iskolába megy. Már időben el kell kezdeni mindent megvenni, mert augusztusban nem lesz rá lehetőség, hogy egyszerre beruházzunk rá.
Persze ez nem panasz, inkább öröm, hogy már itt tartunk.

Melinda! Szerintem már nem kell forralnod a vizet. Én sem tettem egyiknél sem egyéves kora után.


Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a választ Brigi!Mi is betegek voltunk egy "kicsit".Szombatról vasárnapra belázasodott 38-39 fokos láza volt a Szonjának meg köhögött is.Nagyon keveset aludtam,még egyszer le is fürdettem.Eléggé megvoltam ilyedve,mert ez volt az első lázunk.Aztán elvittem vasárnap az ügyeletre biztos ami biztos.Felnőtt ügyelet volt csak.Úgy megnézte a torkát az orvos hogy le is hányt a babám!Nagyon sajnáltam szegényt,az orvosra meg totál kiakadtam hogy hogy lehet ilyen "durván" megnézni egy baba torkát!Azt mondta nincs semmi baj az,a 38-39 fokos láz nem is láz.Én meg csak néztem furán!Mondta hogy adjam neki a kúpot ha lázas és ha nem lenne jobban holnapig akkor vigyem el a gyerekorvosunkhoz.A köhögésre meg csak annyit mondott hogy az csak köhécselés.Én ráhagytam mert hát mondom Ő az orvos.Jobban is lett már délutánra láztalan volt az étvágya is vissza jött.Erre én úgy gondoltam hogy akkor nem viszem el a gyerekorvoshoz.A következő héten csak nem múlt a köhögés (sőt rosszabb lett),aztán úgy döntöttem hogy akkor pénteken elviszem az orvosunkhoz nehogy megint belázasodjon hétvégére.Jól is tettem mert a felnőtt orvos általmondott köhécselés igen csak hurutos lett és két szirupot is szednünk kellett meg még C vitamint.De hála nem volt a bevétellel probléma,sőt alig várta a Szonja hogy kapja a gyógyszert.Ha esetleg mégegyszer felnőtt ügyelet lesz mostmár tudom hogy utána el kell vinnem a gyerekorvoshoz is!De persze remélem nem mostanában lesz ilyen!Egyébként hála jól vagyunk!Pakolunk éjjel-nappal meg futkosunk össze-vissza!Egyre jobban nyílik ki egyre több mindent tud nagyon Édes!:)Vigyázzon Mindenki magára!
Puszi!
Melinda
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok ha lehet:):)
Én 24éves vagyok,és van egy 3,5éves kislányom Réka,és egy 2hónapos kisfiam Olivér.

solya051020
Káld
 
 
 


Sziasztok!

Melinda! Remélem, legutóbbi írásod óta már jól vagytok. Amiket leírtál, az felháborított. Mik vannak?!
Mi kipróbáltunk egy balzsamot Beninél a köhögésre, váladéktisztulásra. LUUF Balzsam a neve, DM-ben vettük. Jól bevált.

Solya! Örülünk a csatlakozásnak. Talán újra beindul a topic :D

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Jól vagyunk köszi!Majd veszek én is olyan krémet,bár remélem nem lesz rá szükség!
Én is üdvözöllek Solya! :D

Melinda
 
 


Sziasztok!!!

Hoztam pár képet rólunk,remélem nem bánjátok :D

családunk Kép

OlivérKép


TesókKép


Réka Kép

solya051020
Káld
 
 
 


Solya!

Szép családod van. Hogy vagytok?

Melinda!

Balzsam jó ha van otthon. Én örülök, hogy kipróbáltuk, mert végre nem köhög Bence:)

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!!

Britta:köszönöm a bókot!Köszönjük "jól" vagyunk.Azért írtam idézőjelbe mert a család egyik fele jól van a másik nem,Olivér nem nagyon akar szopizni,vagyis csak közbe rájön h nem kell neki a cici,aztán meg mintha elvágátk volna...aztán meg itt van Réka is akin meg most mutatkoznak a féltékenység jelei.Szóval nem könnyű most a helyzetünk,de azért megvagyunk.Bocsánat a panaszkodásért.
És ti hogy vagytok?

solya051020
Káld
 
 
 


Szia Orsi!

Köszi, mi jól vagyunk. Nagyok oviban, Bence alszik épp.

Tegnap itthon volt mind3 és elég nehéz napom volt. Mellette még a fejem is fájt, és előtte nap voltam foghúzáson, aminek azért van utóhatása:)

Na, én sem panaszkodom:)

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Solya!Szerintem is szép családod van!
Jól vagyunk.Szonja egyfolytában takarít meg a nagy cipőkben mászkál.Egy pár napja osztogatja a puszikat mindenkinek,nagyon aranyos.Elvoltunk a keresztanyujáéknál (ők kertesházban laknak) és egész nap az udvaron volt.Majd össze esett az álmosságtól de akkor sem lehetet bevinni a házba aludni.Nagyon élvezte!Mi is szeretnénk idén venni családi házat mert most sajnos panelban lakunk.
Remélem mindenki jól van!
Szép napot! Melinda
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Jó rég voltam csak néha kicsit szita az agyam.
Remélem mindenki jól van.

Mi remekül próbáljuk élvezi a jó idő ha van.

Solya!
Szép gyerkőceid vannak :D

Teszek képek a kicsikről
Kép

Ildi
Kép
Kép
 
 


Szia Ildi!

Én is rég voltam. Ja, felvettelek msn-re, ha nem baj.

Nálunk zajlik az élet. Beni 1 éves lett, megy mint a golyó. Meg sem áll szinte napközben.
Gergőt beírattam a suliba, ősszel kezdi.
Dani kissé megváltozott. Sajna a rossz irányba. Alig bírunk vele.

Majd még írok, de megint kevés az időm.

Szép napot

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Én is remélem hogy mindenki jól van!
Mi jól vagyunk!Szonja egész nap csak megy megy megy!Nincs megállás! :D Kapott kis műanyag motort most az a mindene!Már egyre többet beszél.Most elkezdtük a pelusról való leszokást.Nem erőltetem csak megpróbáljuk aztán vagy sikerül ha meg nem az sem baj még ráérünk! :)
További jó nyarat mindenkinek és sok jó időt!
Puszi!
Melinda
 
 


Halihó Csajok!

Még élünk:)

Jól vagyunk. Bár ez Gergőre most épp nem mondható. Megint kijött rajta valami gyomorhurut féle, amitől szenved. De azért pici javulás már mutatkozik nála.
Dani elvan. Sok a hiszti még mindig, és nehéz boldogulni vele sokszor. De azért próba szerencse.
Beni eleven. Mindig szalad, mintha nem is tudna lassabban menni:) Szuper étvágya van. Egész nap képes enni. A kezében mindig van valami, mert úgy érzi jól magát. Még egy szót sem mond, csak mutogat meg ökk, okk, i...ilyenek. Persze megérteti magát mindenkivel. Gond egy szál se.
Apa dolgozik. Jól van.
Én már nem mondhatom el ugyanezt magamról:( Kb 1 hónapja dokihoz járok, és még nem tudni, mi is lehet a baj. Mellkasi fájdalommal mentem el, ami addigra már kb 3 hete jelen volt. Elküldött a házidoki belre, ott kaptam gyógyit. Azt mondták a kisízületek vannak begyulladva. Szedjem 4-5 napig a gyógyit, aztán csak akkor, ha megint panaszom lesz. 20 szemest írtak fel. MInd be is szedtem, semmi változás. Közben visszamentem a házidokihoz, küldjön tovább. Irány kardiológia, ahol hála Istennek nem találtak semmit. Kaptam 24 órás ekg gépet, eredménye 8-án lesz. Voltam laborban, vérszegény vagyok és vashiányos. Voltam nyaki gerinc röntgenen, valami rés be van szűkülve, lehet az lesz a probléma oka. Azért írattam fel addig is fájdalomcsillapítót, ami úgy tűnik, jó. Mellé izomlazítót kaptam, aminek szintén van hatása, mert jobb lett a közérzetem.

Hű, jó sok lett.

Melinda! Kitartást nektek a leszokáshoz. Én csak jövő nyáron kezdem:)

Puszi:

Brigi

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Ha szeretnétek a gyereknek egy remek mesekönyvcsomagot nyerni, gyorsan ragadjatok billentyűzetet, és írjatok egy Mikulás-történetet - lehet megtörtént is, a családi legendáriumból, esetleg kitalált is.

További információ a Kölökneten:

http://koloknet.hu/949-mindennapi-trtneteink

A könyvcsomagban remek illusztrátorok és írók munkái találhatók meg, ráadásul még odaérhet Télapóig!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: