Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Azért hoztam létre ezt a topikot, hogy tudjunk dumcsinzi a terhes tornákról. Kinek mi a tapasztalata? Hova járt, mikortól?
Én tegnap kezdtem Rubint Réka kismama kaziját. Egyenlőre még nincs kiforrt véleményem. Van aki még próbálta?

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Jó lenne vmi info, mit lehet és mit nem a tornában ill. hol vannak jó helyek. Én otthon nem tudok tornázni de eljárnék valahova szívesen.

A Rubint Rékáról hallottam, hogy kicsit "túlzásba vitte" a dolgot de szereintem nem árthat! Csak haragudtak rá sokan, hogy fontosabb neki az alakja mint a baba. Hát tény, hogy úgy néz ki mint egy topmodell! Kép
 
 


Kedves Csibe, KucusKép

Én az egész terhességem végigtornáztam (39.hétig), és végig a RR kazijára. Nekem nagyon bejött. Ha többet bírsz az elején, megcsinálhatod mind a 3 tornát, de ha kevesebbet, akkor csak az adott 20 percet. A végén pedig az utsó 20 perc is iszonyú fárasztó. Nekem tetszett, és nem bántam meg, hogy csináltam. A várandósságom legvégéig nagyon jól éreztem magam, amennyire lehetett csinos maradtam (értsd ezalatt , nem "folytam el", pedig 15 kilót híztam)és végig nagyon aktív voltam. Kép
Azt viszont én is mondom(RR is többször mondja akazin), hogy beszéljétek meg a dokival, hogy csinálhatjátok-e.

Kucus: én otthon tornáztam, mert munka után nem volt már időm meg kedvem elmenni sehová, így azt nem tudom, hol vannak jó helyek.

Nagyon szép várandósságot nektek!shine
 
 

 
 

Köszi! Jó neked, hogy otthon tornáztál. Én biztos nem tudok, pedíg az elején meg akartam venni a Réka kazit, de aztán rájöttem, hogy otthon nem fog menni!

Valami viszont kéne, mert hiányzik a mozgás+nem akarok hízni.
 
 


Sziasztok!

Erika vagyok. Én is megvettem a Réka kazettát, de 9 hetes terhesen is fáj egy kicsit néhány gyakorlatnál a hasam. Jövő héten megyek dokihoz, kíváncsi vagyok, mit mond. Eddig úgy hallottam, a dokik véleménye is igen megoszlik a témáról. A Callanetics gyakorlatokat is kipróbáltam, de néhány gyakorlatnál szerintem nagyon megfeszül a hasizom. Vagy ennyi még elmegy?
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy végre volt hozzászólás,Kép már azt hittem, hogy senkit sem érdekel ez a téma...
Én csinálgatom RR kaziját, de eléggé elfáradok tőle, mondjuk nem fáj sehol, csak kifáraszt.

Azt tudom pl. hogy a Camponában lévő fitnessben is van terhes torna, majd oda is el szeretnék látogatni, mivel lehet, hogy ha több kismami csinálja egyszerre, akkor jobb a hangulat.

Na meg persze van a kórházakban is, pl a Szent Imrében is van minden héten, azt hiszem kedden és az még ingyenes is.

Na jó tornázgatást!

Shine,

És a szüléssel egyből mennyi ment le rólad?

Csibe

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Én sajnos nem az a típusú ember vagyok, aki huzamosabb ideig, lelkiismeretesen otthon, egyedül tornázna. Ezért utánnanéztem a lehetőségeknek. Sok féle foglalkozások vannak, de sajnos a legszimpibbek délelőtti időpontban. Azért találtam egy jónak tűnőt is. A baross u. 1-ben (azt hiszem Mozgásstúdió a neve), a Kálvin tér közelében tartanak terhestornát. 1 alkalom 60 perc és 700Ft. Hétfőn és csütörtökön 4,5,6 órai, kedden és pénteken 6 órai kezdettel. Kényelmes ruhát kell vinni+zoknit. Tel: 267-4885
Én még nem próbáltam, de talán a jövő héttől elmegyek.
Mindenkinek jó mozgást!
Flo
flo
 
 


Pocakosok!

Sziasztok!

Kampányolni szeretnék!

Én lassan két éve járok hastáncolni. Azt gondolom, hogy a ciklusom rendbetételében is része volt a táncnak. Most 22 hetes terhes vagyok és természetesen a táncot nem hagytam abba, mert nemhogy rossz lenne, de kifejezetten jól esik.
Tegnap is volt óránk és megláttam a szeptemberi órarendet. Ez késztetett arra, hogy ezt Veletek is megosszam.

Nem én vagyok az első terhes a csoportban, sőt én az ötödik vagyok. És régóta beszélgetjük, hogy kéne indítani kismama táncot. Mindig fűztük Xéniát, hogy tegye meg. Neki júniusi a második babája. Június 5-ei és június 3.-án még jött táncolni, bár mondta, hogy minden cucc a csomagtartóban van, ha mennie kéne szülni. És aztán mikor három hetes lett Dani Xénia újra megjelent.
De ez nem is lényeges, csak hozzá tartozik, hogy tudjatok arról is valamit, aki kismama táncot indít.

Szóval a lényeg:
2004 szeptember 3-tól minden szombaton 10.00-tól kismama tánc indul a Szent István krt. 10., 1.em. 2/A, (a Vígszínház mellett, a 6-os busz megállójában, a Margit hídnál. Kapukód: 10, kulcs: 0422) Orientális Tánc Iskolában. A tánciskoláról többet olvashattok a www.has.hu

Tehát kampányoltamKép. De nem azért, hogy ezzel keressek valamit, vagy keressen a tánciskola, hanem értetek. Mert egy hastáncóra felér egy nagy tábla csokival, annyi boldogság
hormon van benne(és nem hízlalKép)

Jó pocakosodást!
Rékacs 21+3


Kép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
 


Sziasztok!
Esetleg érdekelne valakit kismama jóga? Egészségben test és lélek!
 
 


Sziasztok! Aquafitnessre lehet szerintetek járni a terhesség alatt?
Azt olvastam, az első harmadban tilos mozogni, máshol meg azt írják, ez egyáltalán nem baj. Én eddig heti 5-6szor sportoltam, abba kéne hagynom?
Mi a véleményetek a szobabiciklizésről? Valahol azt olvastam, nem szabad, máshol meg mást írnak...

Előre is köszi a válaszokat Kép
mirminc
 
 


Sziasztok!

33 hetes terhes vagyok és szeretnék olyan terhestornára járni, ahol tanítják a helyes légzést és kitolást, esetleg természetes fájdalomcsilapást / relaxációt is. Tudtok ilyen tornáról? A legjobb lenne a III. kerületben.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!
Kristi
 
 


Sziasztok!

A Szent Imre kórházban a terhestornán minden óra végén légzőgyakorlat van!
Keddenként van 17-órától, 200 Ft. Van délelőtt is, de azt nem tudom pontosan mikortól.

Mindenkinek tudom ajánlani,nekem nagyon bevállt!Kép
Annyira begyakoroltuk, hogy csak erre koncentrállva nagyon jól ment a szülés! Azóta mindenkinek azt mondom, hogy a helyes légzés a legfontosabb az egészben!

Egyébként én a 12. héttől a 36.-ig minden héten kétszer úsztam!
(azóta is imádja a vizet a Lurkónk! : )
 
 


A vidéki kismamáknak sajnos nincs lehetőségük úszni, aquafitnessre, hastáncra meg kórházi terhestornára járni Kép Marad a videokazi! Nekem mind a 3 terhestorna videokazetta megvan. Szubjektív tapasztalataimat szeretném megosztani!

1. RR féle:
Külön 20 perces gyakorlatsorok az 1., 2., és 3. trimeszterre. Nekem túl pörgős, kevés féle gyakorlat gyors tempójú nagy ismétlésszámban. Bár nincs benne ugrálás de sztem olyanoknak való akik előtte is hozzászoktak az aerob mozgáshoz mert nekem bizony elfogyott a levegőm 1-2 perc után, ami nem jó. Többször javasolja hogy kérd ki az orvosod véleményét, de nem hiszem hogy a doki a kedvemért külön végignézné a kazit és nem is ismeri az én edzettségi állapotomat. Kétségbe vonom, hogy előzetes edzés nélkül is bármelyik trimeszterben el lehet kezdeni (vagy esetleg én vagyok nagyon puhány) Egyszer sem hangzik el hogyha pl. megfeszül a poci vagy elfogy a levegő akkor le kell állni és pihenni kell. Ehelyett biztat hogy "Ne hagyd abba, gyerünk, ezaz, csináld!"

2-Bajnay Márta (SOTE I. vezető gyógytornásza) vezetésével rögzített kismamatorna-légzés-relaxáció. 40 perc kismama gyógytorna, sokféle és a speciális problémákat orvosoló gyakorlatok! (keringés javítása, hát és derékfájás ellen, medenceízületek nyújtása lazítása, mellizmok, far és combizmok erősítése) +légzéstechnika a szülés különböző szakaszaiban, +relaxációs módszer tanítása) Nem kifullasztó de igenis kemény munka Kép Elmondják benne hogy bármi kellemetlent érzel, azonnal meg kell állni pihenni. 12-40. hét között ajánlják!

3. Kállai Ildikó féle kismamatorna
Dinamikus, laza-táncos bemelegítés, keringésjavító gyakorlatok + gyakorlatsor külön kezdőknek és haladóknak (gumiszalaggal-súlyzóval). A Bajnay Márta-féle gyakorlatokat veszi alapul de azért belecsúszik kis fitness: popsi-com-kar edzés is. Tempós, hatékony (hátfájás, lábizomgörcs huss!) de nem kifullasztó. Nekem öszességében ez tetszett legjobban. 12-40 hét között ajánlják!

Szerintem az első trimeszterben csak az tornázzon aki addig is csinálta. Nem az első "kritikus" 12 hét alatt kell a szervezetet újfajta megterhelés elé állítani. én a 30. hétben kezdtem a tornát (addig dolgoztam és munka után csakis aludni voltam képes) és célom mindössze a jó közérzet, a fájdalmak megszüntetése, és az erős, hajlékony izmok amikre nagy szükség lesz a szülés-felépülés-babagondozás során. A hízás ellenszere pedig a megfelelő táplálkozás...

A légzéstechnikát nem sikerült még megtanulnom, a "lihegő, kapkodó" légzésre képtelen vagyok Kép nekem inkább az egész testem megfeszül a nagy igyekezetben hogy minél apróbbakat lihegjek, és nem sikerül. A szülés közben biztos más. Azért remélem majd a szülőszobánis segítenek, hogyan kell lélegezni.

Na ez csak 1 vélemény volt, egy olyan csajszitól aki soha sem sportolt korábban rendszeresen és 165cm/64kg-mal indította a terhességet, és most a 35. héten 73 kg körül lehet. Kép
 
 


Sziasztok!
11 éve tornázom,kb.napi másfél órát.Nem hagytam abba a terhességem miatt sem.Nem esik rosszul,tudom csinálni,emellett félek,hogy a megszokott mozgás nélkül rohamosan hízásnak indulnék.Majd a terhességem előrehaladtával a nehezebb gyakorlatokat kihagyom.Szerintem mindenki saját maga ítélje meg,hogy mit bír el a szervezete.Felesleges más szavára hallgatni ebben a kérdésben,kivéve,ha orvosilag ellenjavallt az aktív sport.Te érzed,hogy jó,nem jó,ennél fáj a pocid,stb.Magyarul mindenki teherbírása és mozgásigénye más.Határozd meg magad,hogy mennyit szeretnél kedvvel csinálni,ezt tartsd be,ha probléma van,változtass!Ez csak az én véleményem,de nem hiszek abban,hogy egy terhes nő nem sportolhat.Amíg zárt a méhszáj,addik szerintem OK.A terhesség nem betegség,hanem állapot.
Gabi.
 


Hogy a terhesség csak élmény legyen...

Babát várni a legjobb dolog a világon! Az olykor-olykor elöforduló rossz közérzet s a kisebb-nagyobb kellemetlenségek ellenére is... Az áldott állapot "nyűgeinek" kiváló ellenszere a TERHESMASSZÁZS.

A terhesség idején végzett masszázs lehetöséget ad a leendö; anyukáknak a tökéletes ellazulásra, a sokukat gyötrö; hát- és derékfájdalmak, a stressz megszüntetésére.

Terhesmasszázs az Ön otthonában is!
 


Sziasztok!

A SOTE II.-n nincs terhestorna? 18. hetes ikerterhes vagyok, és vmi közeli (IX. ker.) olcsó/ingyenes terhestornát keresek.

Eszter
 


Sziasztok!

Egy másik topikban megtaláltam a választ: van!

Így búcsúzom is.

Eszter
 


Sziasztok!

Tud valaki terhestornát Hidegkúton? Vagy esetleg a Kossuth tér-Moszkva tér-Hűvösvölgy-Hidegkút útvonalon?

Segítséget előre is köszönöm.

Üdv,
Kriszti


Sziasztok!
A III. kerületi ClubFitnessben kedden és csütörtökön 16 órától TERHES TORNA! Egy gyógytornász hölgy tartja, és nagyon jó, állítólag!!
 


Sziasztok Kismamik!
Akit érdekel kismama jóga a Jászai Mari térnél szeretettel várom!
Kép
Szép Napot!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
 
 


Mostanában senki nem tornázik terhesség alatt? :)

Kedd, Csütörtök 12-13-ig van pocaktorna a Gilda-maxban én oda járok..
Vendég
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: