Új privát üzeneted érkezett!

Szeptember 20-27. között ismét Babahordozó Hét!
Programok országszerte, sőt, határon túl is!

http://hordozas.hu/hordozashete2009/

KépKép
 
 


Sziasztok!

Én MT-vel hordozok. Most jött el az idő, hogy a hátamra tegyem a pici lányt. Már kétszer vittem is így (igaz csak itt a környéken) de van egy gondom. A vállpánt főleg a bal vállamon olyan, intha le akarna csúszni. Folyton igazgatni kell. Mit csinálok rosszul? Liliputis mt-m van.

Kép
Kép
Kép


szia, probald meg tibeti kotessel befejezni. igy, ahogy a video mutatja es akkor nem csuszhat le.
http://www.youtube.com/watch?v=MW4G6qgU2SM
 
 

 
 

Crear!
Köszi, kipróbáltam. De valószínű, hogy a Liliputis mt-nek rövidebb a pántja (vagy én vagyok vaskos :D) De nem ért össze...

Kép
Kép
Kép


valoszinuleg rovid a pantja :( szokzak meg ugy, hogy felkotod, ahogy szoktad es utana a ket vallpantot egy kendovel vagy ilyesmivel osszehuzod a mellkasodon
 
 


Igen köszi! De képzeld rájöttem, hogy én csináltam eddig rosszul!!! :oops:
Amikor a pántokat hátra kell vinni én rögtön a lábai alatt vittem és nem kereszteztem a hátán és úgy vissza a lábai alatt... Kicsiz zavaros. De így ha rendesen csinálom már sokkal jobb.

Kép
Kép
Kép


orulok, hogy kenyelmesebb :)
 
 


Sziasztok!

Azon gondolkozom, hogy szívesen hordoznék ősszel és télen is. A másik két lányommal nem tettem. De most igen. Láttam, hogy lehet kapni védőhuzat-szerűt ami vízlepergetős és bélelt. A bélést ki lehet venni. Szerintetek az jó? Vagy elég ha leföltöztetem annyira, mint ha kocsiban vinném? :roll:
A babahordozós héten lehet olyat kapni vajon?

Kép
Kép
Kép


Szia Edina!
Nekem nincs személyes tapasztalatom a hordozótakaróval.
Itt olvashatsz sokat téli hordozásról, többek közt h.takaróró is:
http://www.mamami.hu/forum/showthread.p ... 1s+t%E9len

Sztem a praktikussági sorrend ez:
legtutibb a közös kabát alatt hordozás, aztán a hordozótakaró, és a legszerencsétlenebb, ha a gyerek meg te is felöltözöl téli cuccba és úgy felkötöd. Utóbbinál mindenki hóembernek érzi magát, és az overall miatt csúszik a kendő a gyerek fenekén... (bár ez mt-nál nem probléma)

Hogy a héten fog-e árulni vki takarót, azt sajnos nem tudom. Gyere el, és meglátod! :)

KépKép
 
 


Liliputinak kizárt, hogy rövidek legyenek a pántjai!!!! ;)

 
 


Kisvic!
Akkor én vagyok dagi! De nekem a pántokból már nem marad annyi, mint a csajszinak a videón...

Kép

A felső csomón látszik azért, hogy mennyi pántlika marad.

Kép
Kép
Kép


Liliputi mindig fejleszt, most nem tudom, épp mekkora a pánt. De tény, hogy nekik (egy évvel ezelőtt pl. még tutira) rövidebb volt, mint a többi MT-nak.
 
 


Edina, nem probalod meg ugy, hogy nem a derekadra kotod, hanem a melled ala? ugy feljebb kerulhet a babo es talan kenyelmesebb lesz.
 
 


Edina, ha monoron jártok csörögj rám, segítek szívesen :) , valamint jövő héten kedden (22-én) a monori baba-mama klubban hordozós nap lesz, ott is tudunk esetleg segíteni ;).

számom: 30/7478386 /földi zsuzsa a böcsületes nevem/

 
 


Zsu!

Köszönöm!
Kedden mettől-meddig van a klub? Én ide Gombára viszem gyógytornára a picit, délre. Valószínű, hogy a klub 10 óra felé van, ugye? Mert nálunk 10-12-ig szokott lenni. Oda akkor nem tudok menni sajna...
De mindenképp jó lenne talizni! Te miben hordozol?

Kép
Kép
Kép


Jaj, most láttam hogy írtal Ednia, bocs, kicsit sűrű volt az elmúlt 3 hét :(..

Szövött kendőben (didymos, storchenwiege), gézkendőben (gypsymama) és mt-ban (hunbaba) hordozunk :) (a férjem a nagyobbik lányt csak mt-ban).

Végül jövő hétre tolódott a hordozós előadás, betegek lettünk többen. a klub fél10-től kb 11-fél12-ig van, ha tudtok, gyertek el ;).

Ha klubba nem is tudtok jönni, a taliban benne vagyok, csörgess meg ha jöttök monor fele :).

Szép hétvégét nektek! :)

 
 


Sziasztok!

Gremese vagyok a "2007 szeptemberi babák" topikból. Szívesen csatlakoznék hozzátok, de az igazat megvallva mostanában örülök, ha a saját topikomban helyt állok. :D
Így csak a weboldalamat szeretném veletek megismertetni.
www.mei-tai.hu .
Amennyiben kérdésetek, kérésetek, észrevételetek van ezzel kapcsolatban, kérlek írjatok privit! :D

Üdvözlettel:
Gremese

Kép
Kép
Kép
 
 


Emese, néztem már az oldalad (mamamin láttam a linket), nagyon szép mt-okat varrsz! :)

 
 


zsu111! Köszönöm! :oops: Igazából nem én varrom, egy családi vállalkozás vagyunk. :) Mindenkire esik valami kreatív feladat. :)
Később majd lesznek más babás-mamás dolgok is, de most a mt-okra koncentrálunk, azokat tökéletesítjük, fejlesztjük.

Kép
Kép
Kép
 
 


Zsu!
Lehet, hogy bemegyek a keddi klubbra!
Te tudsz csípőn hordozni? Mt-vel? Az nekem nem megy! :roll:

Kép
Kép
Kép


Zsu!

A klubb a Művházban van? A buszpályaudvaron? A piacnál?

Kép
Kép
Kép


Edina, nem szoktam mt-jal csípőn hordozni, kendővel jobban szeretem (de volt már h csak mt volt nálam és avval kötöttem fruzsit csípőre ;)).

A Vígadóban van a klub, tudod hol van? A Kossuth utcán, a bíróság mellett (most újították fel, talán tavaly vmikor, világoskék színű lett az épület). Klassz lenne ha jönnétek, ha nem találnátok oda akkor csörögj rám :).

 
 


Zsu!
Tudom, hol a Vígadó. Úgy néz ki megyek!

Kép
Kép
Kép


majorné bakos edina írta:Zsu!
Tudom, hol a Vígadó. Úgy néz ki megyek!

Szuper! :)

 
 


Sziasztok!

Nem tudom jár-e még erre valaki, tanácsot szeretnék kérni tőletek újszülöttek hordozásával kapcsolatban.

Rugalmas kendővel szeretném kezdeni a hordozást és ehhez szeretnék kérdezni hordozási módot, hogy mit javasoltok. Ha esetleg videót is tudnátok linkelni, nagyon megköszönném!

Én az elől belül körülkötött keresztezett (remélem jól írtam) és a bölcsőhordozás között dilemmázom, illetve érdekelne olyan kötési mód is, amelyben szoptatni is lehet.

Mit javasoltok, mi a leghamarabbi időpont a hordozás elkezdésére az ő és az én szempontomat is figyelembe véve, sajnos már biztos, hogy császármetszéssel fogunk szülni és nem tudom a műtét után mikor lehetne leghamarabb elkezdeni a hordozást.

Válaszotokat előre is köszönöm! :)

Manka

Kép

Kép
 
 


Szia Manka!

Rugalmas kendővel leginkább (kívül) zsebes keresztezettet vagy más néven (kívül) körülkötöttet szoktak kötni.

már újszülöttet is lehet függőlegesen hordozni, és mivel a csípőnek sokkal jobb így, mint bölcsőtartásban, ezért inkább ezt ajánlom.

Kendőztél a nagyobbal?
Nem találok igazán jó videót :(
arra figyelj, hogy a kendő szorosan ölelje körül a babát és szépen terpeszben tartsa a baba lábait, vagyis térdhajlattól térdhajlatig legyen széthúzva.

rugalmas kendőben nagyon jól lehet szoptatni. Ki sem kell kötni a kendőt, csak a babát kell szopis helyzetbe tenni benne. Itt egy videó, amin látszódik a szopis pozíció, de a kendő ezeken a videókon borzalmasan laza!!!! szóval tényleg csak a szopizás miatt linkelem:
http://www.youtube.com/watch?v=imcEsz63 ... re=related

mikor magadra kötöd a kendőt, egyáltalán ne is hagyj benne helyet a babának - mégis bele fog férni :D
Ha helyet készítesz, hogy "majd beférjen", akkor laza lesz a kendő.
ezen a videón jól látszik, mit értek azon, hogy ne készíts benne külön helyet a babának, csak tekerd magad köré (itt bölcsőtartásba teszi bele az apuka a babát, de maga a kötés ugyanaz, mint amibe függőlegesen is bele tudod tenni)
http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9 ... re=related

szóval kösd meg olyan szép szorosra, mint az apuka, és tedd bele a babát olyan pozícióba, mint ezen a videón az anyuka:
http://www.youtube.com/watch?v=44snbbszTps
(baromi laza a kendő itt is!!!! :shock: :cry: )

császár: mit mondott a doki, mikortól lehet emelgetni a babát?

KépKép
 
 


Szia Livus!

Örülök, hogy ilyen hamar válaszoltál, kicsit féltem, hogy a topic már nem él.
Kérdésedre válaszolva nem vagyok kezdő a hordozásban, a kisfiammal kb. 4 hónapos korában kezdtünk el kendőzni, mert a babakocsit nem szerette és nagyon sírós, hasfájós baba volt. Akkor, tapasztalatok hiányában egy Nandu kendőre esett a választásom, ráadásul nem is túl nagy (L-es), így minden kötést nem tudtam vele kipróbálni. Azóta kicsit informálódtam már, sok más jó márkájú kendőről hallottam, remélem egyszer majd én is kipróbálhatok egy Lana-t vagy egy Didymos-t. Legelőször egyébként kenguruval kezdtünk (BB volt), de csak 1-2 alkalom erejéig, rájöttem a kendő az ami nekünk való. A Nandu után egy Mei-Tai-t is beszereztünk, amikor már az elől hordozást abbahagytuk a súlya miatt, de kendőben hátrakötni tanfolyam hiányában, a magamtól tanultak alapján nem mertem. A Mei-Tai-t azonban már nem használtuk sokat, mert a kisfiamnak elég nagy a mozgásigénye, nem szeretett sokáig benne lenni, inkább lekéredzkedett. Remélem a kislányommal jobban ki fogjuk tudni használni!

Most egyébként tervezem majd, hogy eladom a Nandu kendőt és kengurut és akkor talán sikerül vennem egy jobb minőségű kendőt, még ha használtan is.

A válaszaidat nagyon köszönöm!!! :)

Azért gondolkoztam a bölcsőtartásos kötésen mert, kicsit aggaszt, hogy a baba ilyenkor még a fejét nem tartja és nem-e rossz neki, de gondolom a zsebes kötési módok kellő támaszt nyújtanak neki.

Ezt a piros kendős anyukás videót én is megtaláltam, de örülök, hogy figyelmeztettél, hogy laza a kötése, én jónak láttam, igaz nem rugalmas kendőhöz vagyok szokva.

Szerinted mennyi idő az, amit egy pár hetes baba/újszülött egyébként egy huzamban a kendőben tölthet?

Manka

Kép

Kép
 
 


Azért gondolkoztam a bölcsőtartásos kötésen mert, kicsit aggaszt, hogy a baba ilyenkor még a fejét nem tartja és nem-e rossz neki, de gondolom a zsebes kötési módok kellő támaszt nyújtanak neki.



fejtámasztás: az utolsó videón, amit linkeltem, látszódik, hogyan lehet betenni a baba fejét a kendőbe.
(de amúgy ezt egy sima elöl kereszttel is meg tudod csinálni - ehhez nem kell a zsebes kötés. Ha a nanduval sima elöl keresztet kötsz, az is ugyanolyan jól tartja a babát. Én azért zsebeseket linkeltem neked, mert egyrészt azt kérdezted, másrészt rugalmassal azt szokás kötni :) )

Szerinted mennyi idő az, amit egy pár hetes baba/újszülött egyébként egy huzamban a kendőben tölthet?


hát, amíg újra szopizni nem kér :D ha úgy tartja kedvetek, akár egész nap is hordozhatjátok, rajtatok lehet, amennyi csak jólesik nektek :)
De azért figyelj magadra. Amennyit tudsz, pihenj az első hetekben! Ha van segítséged (férj, nagymama...) akkor eleinte inkább rájuk kösd föl. Fogod még eleget hordozni, ha már megerősödtél és egyedül leszel a két gyerekkel :)

kendőt pedig bátran vegyél használtat! :) érdemes körülnézni a mamami.hu-n is, mert ott sok kendőt hirdetnek.

KépKép
 
 


Livus - Igen láttam a videón, hogyan támasztja meg a baba fejét, én is így csináltam a nanduval, csak elől keresztezettel, a kisfiammal, csak ő akkor már nagyobb volt, azért is kérdeztem, hogy ezt így lehet-e újszülöttel is, de akkor ezek szerint ez a pozíció nekik is kényelmes, jó és biztonságos. :)

És igen, ne aggódj én kértem a zsebeseket. :) Pont azért amit írtál is, a rugalmas kendő miatt és mert most így télen talán kicsit kellemesebb, melegebb lesz neki benne, bár még úgy is csak a lakásban fogunk hordozni amíg ilyen hideg van és amíg ennyire picike. :)

A mamami-n már regisztráltam is, köszi a tippet, remélem sikerül valami jót találnom és talán még a nandu-m is gazdára találna! :)

Annyit akartam még kérdezni, hogy milyen hosszúságú kendő az szerinted, amit érdemes lenne vennem, hogy sokféle kötést tudjak vele használni? Nem hinném, hogy lesz rá lehetőségem anyagilag, hogy külön rövid és hosszabb kendőt is beszerezzek, ezért is lenne fontos egy jó méretet kiválasztani. 173 cm vagyok és szülés előtt 64 kg voltam, most, várandósan 75 kg.

Köszönöm, hogy válaszolsz, tudom, sokat kérdezek! :)

Manka

Kép

Kép
 
 


fú, méretbelövésben nincs nagy tapasztalatom :roll:

ha regisztráltál a mamamin, akkor ott láthatod, hogy havonta szokott lenni Budaörsön hordozós klub, legközelebb jan.9-én lesz. Nem tudom, hol laksz (másutt is vannak klubok az országban), meg mennyire fér még bele neked időben-kimozdulási kedvben :) de ott tudnál méreteket próbálni.

azt kell megnézni, mi az a hossz, amivel egy elöl keresztet úgy meg tudsz kötni, hogy a csomót elöl kötöd. Ez a hossz elég lesz minden kötéshez.

nézd meg ezt a táblázatot, hátha segít: http://www.didymos.de/html/groesse.htm

vagy ez a leírás: http://hordozo.hu/hordozokendo/tudnival ... dot-vegyek

De tulajdonképpen ha van rugalmasod, akkor azon is megmérheted! :idea: Mérd le a kendő teljes hoszát (ez fontos! nem mindig akkora, mint amekkora rá van írva) tedd magadra elöl keresztbe, kösd meg elöl a csomót. mérd meg a lelógó felesleges kendőrészt, vond ki a teljes hosszból, és voilá, megvan mekkora kendő kell :D (bocs, hogy ilyen gyogyósan írtam le, nem mindenki szokta érteni, hogyan kell)

KépKép
 
 


Sziasztok!
Én MT ügyben szeretném a tanácsotokat kérni.Kisfiamat Nandu kendőben hordoztam egy darabig, de sokkal szimpatikusabb a Mei Tai.Próbáltam alaposan körülnézni, de nem igazán értem, hogy pl. a hatalmas árkülönbségek mekkora minőségkülönbséget rejtenek....?Ha pár szóban leírnátok, szerintetek mire érdemes (és tényleg érdemes...)odafigyelni a választásnál, azt megköszönném!
(Megjegyzem "vidéki" vagyok, kocsi nélkül, kis gyerekkel...szóval nincs túl sok lehetőségem sok helyre elmenni, körülnézni, interneten szeretném megvenni a MT-t)
Köszi a tanácsokat!!!

Kép

Kép
 
 


Linus, Manka,
Livusra lehet számítani, ő itt az, aki figyel a babanetes hordozós topikra. Ő itt a nagykövet :)
Szerintem a nandut ne add el. Pici babát mindenképpen kendőbe kötnék, és mert téli lesz, a közös kabát alá, egyszerű elöl keresztbe, azt szinte biztosan meg tudod kötni a nanduval.
Kb. két-három hónapos kortól ajánlják a MT-t. tényleg sokféle van, szebbnél szebbek, általában az árkülönbség a felhasznált anyagok és a kidolgozás részletei miatt vannak.
Itt http://www.mamami.hu/terkep/ megtalálod, hogy hordoz-e valaki a te lakóhelyedhez közel, és tud-e neked segíteni, ha igen, miben. Vedd fel a kapcsolatot valakivel, aki tapasztalt, esetleg többféle hordozója van.
Üdv,
Nuska
 
 


Nuska: hát, az túlzás, hogy figyelek... :oops: De épp jókor néztem be - mikor Manka írt :)

Linus: Érdemes lenne egyszer elugranod egy babahordozós klubba, ahol meg tudsz nézni, ki tudsz próbálni több MT-t.
Egy jó MT nem olcsó. A különféle licitálós oldalakon 2-3 ezer Ft-ért hirdetett MT-okról eddig még csak rosszat hallottam. Olcsó húsnak híg a leve: gyenge minőségű anyag, rossz kivitelezés... Végülis nem is várhat csodát az ember ennyi pénzért. Hiszen fontos, hogy erős, strapabíró anyaga legyen a MT-nak. No, és az alapos megvarrása sem két perc. Ennek pedig ára van.

Én közelebbről imerem és megbízható minőség: babakozelben.hu, Hajtka, Bora, Hunbaba...

Ja, és bőszen bólogatok Nuskának: első hónapokban kendő! :) Aztán ha már ügyesen tartja magát, jöhet a MT.

KépKép
 
 


Köszönöm szépen az információkat és a tanácsokat!Természetesen én is úgy gondoltam, hogy 3 hónapos korától fogom Tulit MT-ben hordozni.Egyelőre nincs lehetőségem elmenni ilyen klubba, de van két konkrét kérdésem, hátha tudtok rá válaszolni:
Láttam olyan MT-t, ami keresztpántos, a baba hátánál ill.nyakánál szivaccsal bélelt.Ez jobb, mint a klasszikus, vagy felesleges?Az árak különbségénél meg arra gondoltam, hogy a 10-11ezres mennyiben lehet rosszabb, mint a 17-19 ezres(azt hiszem Kyza márkájú)?
Köszönöm!

Kép

Kép
 
 


Linus,
ennyire nem ismerem a MT-ket, nem tudom, hogy ami keresztpántos (?), az nem sima pánt-e keresztbe kötve?
A szivacsos megoldást sem láttam még ( mi kendőzünk, egy házi MT-nk van, az szimpla, de így is szerettük, igaz, csak egy éves kora után használtuk, addig a kendő tökéletesen megfelelt (igazából utána is, csak nyárra akartam egy világos és kapucnis hordozót).
A liliputi 3. generációs MT sem rossz, ugye, Livus? És az kb. 11 e Ft. Az sem mindegy, hogy milyen anyagból készítik (magyar-e vagy import), és mennyire nagy szériában, milyen rátétekkel, díszítéssel...Szerintem ha kb. 10-15 ezer Ft, az funkcionálisan szinte ugyanolyan jó és megbízható, mint egy 22 ezres darab, bár sokan esküsznek a Bamberoo-ra, ami a legdrágább (azt hiszem). De ismerek olyan anyukát, akinek egyáltalán nem jött be a Bambi, a hunbaba viszont igen.
Nézd meg a mamamis térképet, amit belinkeltem, úgy látom, van olyan anyuka, aki Szentendrén tud neked segíteni.
Kyza MT-ről sosem hallottam, nem is találom a neten... :roll:
 
 


Kyza, az nem Kozy akart lenni esetleg? :?:

Láttam olyan MT-t, ami keresztpántos, a baba hátánál ill.nyakánál szivaccsal bélelt.Ez jobb, mint a klasszikus, vagy felesleges?


Ez így nem világos nekem, mire gondolsz. Linkeld be a képet! :idea:

KépKép
 
 


Nuska, Livus: Köszönöm a válaszokat!

Igen, kozy, nem kyza, bocsi :oops: Szóval az egy kicsit drágának tűnt...

a keresztpántos MT:
http://www.mei-tai.hu/termekeink/?type=1&sub=2#content

Megnéztm a mamamis térképet, de egyszerűen nem "férek" a dunakanyari településekhez külön...Biztos béna vagyok, valamit nagyon elrontottam....

Kép

Kép
 
 


Linus,
ha rákattintasz a térképre kétszer, akkor kinagyítja ott, ahol akarod, közelebb tudsz menni a lakóhelyedhez.
A keresztpántos Mt szép, de ha van alvócsuklya, akkor szerintem nem fontos a szivacs. Egészen pici babát amúgy is kendőbe tennék, utána meg, ha ébren van, tudja tartani a fejét, ha elalszik, ott a kapucni. Nem irigyellek, annyira szép MT-ket varrnak mostanában itthon a különböző vállalkozások, csak győzzél választani...Én biztosan nem vennék Kozyt, ha ennyi megbízható magyar hordozó van. (amikor kikapcsoltam a gépet, akkor esett le, hogy a kozyra gondoltál:) )
 
 


Nem találtam leírást róla a honlapon és a képekből sem jöttem rá: mit jelent, hogy "keresztpántos"? :roll:

KépKép
 
 


Livus,
ha itt megnézed http://www.mei-tai.hu/gremese-mei-tai/ látszik, hogy picit más a szabása, a felső rész ketté van osztva, fölül van vszleg szivaccsal bélelve. Az elnevezés nem szerencsés szerintem, nekem is egészen más jut eszembe erről.
 
 


Köszi! Megtaláltam a leírást is a típusokról.

Linus: ezt ki kéne próbálni - sajnos így képről nem lehet eldönteni, kinek melyik válik be.
(Gremesét én sem próbáltam még, csak láttam-tapiztam.)

KépKép
 
 


Sziasztok!

Volt itt egy hordozós adok-veszek topik, de most nem találom, már nincs meg vagy csak máshova lett áthelyezve?
 


Sziasztok!

Hordozóval kapcsolatban valakinek van tapasztalata az amazonas carry baby hordozókendővel, vagy a bohém mamás kendőkkel.

A véleményeket előre is köszönöm

Kép

Kép
Notes:

Kép
beu5
Budapest XVII. kerület
 
 
 
 
 


Szia Beu!

Az Amazonas allithatosaga korlatozott (4 meret), ezert nekem ketsegeim vannak afelol, hogy mindig tokeletesen a szukseges szorossagra allithato. Hasznalata amiatt is korlatozott, hogy csak elol lehet benne hordozni, vagyis kb.5-7 kiloig. Tudom, hogy a gyarto 15 kilot ajanl, de az elol hordozas felso hatara 5-7 kg. Ennel nagyobb sulyt nem ajanlott elol hordozni az anya/apa egeszsege erdekeben (gat, gerinc).

Bohem mama erszenyre gondolsz? Ennek elonye, hogy egy mozdulattal rajtad van. Hatranya, hogy feloldalas, és hogy a mérete nem állítható (pl. kabát fölé véve, vagy ha apa hordozna, stb...)
Ujszulottet csak fektetve lehet beletenni - ezt nem minden baba szereti. Tovabba a fektetett pozicioban nincs meg a terpesztartas.

Kendoben nem gondolkozol?

Esetleg rugalmas kendo?
Vagy ha be vagy oltva kotozes ellen :D : a Close-t ismered?
Ezt karikakkal lehet allitani.
http://babamosoly.hu/images/stories/bab ... agrams.pdf
Persze ez is csak az elol hordozos korszakra megoldas - de az allithatosaga sokkal jobb, mint az Amazonasnak.

KépKép
 
 


Van egy ELADÓ Didymos Iris 5-ös (420cm) hordozókendőm, alig használt, dobozzal-leírással-dvd-vel.
ára: 21e-22e ft

ha vlki igányt tart rá, kérem írjon privit.

köszönöm.
Kép
 
 


Sziasztok!
Linus, ha még jársz erre...
én szentendrei vagyok(voltam),megyünk haza ápr2án, ha még kell, szívesen segítek meitaiba!Én már elég korán hordtam abban is, azóta is nagyon szereti.
ha még akkor aktuális, írj
anna

más:van itt valaki aki szintén használ/t infantino slinget,babaerszényt?
mi igen, kb 1hetes kora óta, vagy 4hónapig, napi szinten, sokat...igazából ezt a betiltását értem is,meg nem is..ésszel kell hordani a babákat! Pont a lyukacsos oldala miatt választottam akkoriban azt,és nem mást...
mit gondoltok?
 


Örömmel értesítelek Titeket, hogy megalakult az Ölelés Babahordozó Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület, rövid nevén az Ölbebaba.

Elindult a honlapunk, folyamatosan épül, szépül majd:
http://www.olbebaba.hu

Hamarosan beindul a tanácsadás is, ahol képzett hordozási tanácsadók, tanfolyamvezetők válaszolnak majd a felmerülő kérdésekre.

Ha kedvet éreztek, csatlakzhattok tagként is! :)


lonamisa: érdemes elolvasni ezt az írást:
http://olbebaba.hu/aktualis/babahordoza ... biztonsag/

KépKép
 
 


Kedves Hordozó Anyák, Apák, Nagynénik, Nagybácsik, Nagytesók, Nagypapák, Nagymamák!

Szeretettel várunk Titeket 2010. június 6-án, vasárnap az első Hordozásünnepre!
Találkozzunk 10:00-kor a Városligetben, a Közlekedési Múzeum bejáratánál! Innen közösen sétálunk a Szánkózódombhoz (vagy más néven Királydombhoz), ahol dr. Bagdy Emőke köszönti az egybegyűlteket. Ezt követően kötetlenül leszünk együtt: lehetőség lesz mindenféle hordozókendős játékokat játszani, labdázni, szaladgálni, hintázni, és csak úgy együtt lenni, feltöltődni, no és belépni az egyesületbe. A nagyobb gyerekeket kézműveskedéssel várjuk.

Hogy ne csak a babák, hanem a piknik is batyus legyen, kérjük, hozzatok egy tál süteményt, gyümölcsöt és innivalót (kút sajnos nincs a réten).

A program rossz idő esetén sem marad el, azonban séta és piknik helyett a Közlekedési Múzeumban töltjük a délelőttöt.

Az eseményre a sajtó képviselőit is várjuk, hogy gyönyörködhessenek, és szebbnél szebb képeket készíthessenek a sok-sok hordozó családról.

Kérünk Benneteket, ha van olyan ismerősötök, aki hordoz, vagy érdekli a hordozás, küldjétek Neki tovább ezt a meghívót!
A programról további részleteket az Ölbebaba oldalán találtok: http://www.olbebaba.hu

Gyertek, és ünnepeljük együtt minél többen a babahordozást!

Ölelés Babahordozó Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület

KépKép
 
 


Sziasztok! Bocs, de nincs kapacitásom visszaolvasni és keresgéli, hogy hátha van már válasz hasonló valahol. Csak egy pár gyors kérdésem lenne.
Meddig érdemes "békában" bekötnöm a babám? Most 5 hetes, de már 5100 a nettó súlya, úgyhogy elég nagy, és időnként reklamál, ha behajtogatom a tappancsait, de még félek terpeszben hordozni. Elöl zsebes keresztezettben (? érthető így?) hordom, amit nagyon szeret, és stabilan is tartja. Rugalmas kendővel is jó neki, de azt én nem tudom úgy meghúzni, hogy biztonságban érezzem, úgyhogy inkább a Lanámat használom (végre újra, alig vártam! :)))) ). Illetve a másik kérdésem, hogy elöl batyuba mikortól tehetem szerintetek? Az valahogy úgy érzem, nem még tartja meg annyira.
És akkor már a végére egy meitai is, ha már terpeszben hordozom, és tartja a fejét, mehet a meitaiba is valami kis szűkítéssel?
Előre is köszi a válaszokat!

Kép
Kép
 


kisbogarka írta:Meddig érdemes "békában" bekötnöm a babám? Most 5 hetes, de már 5100 a nettó súlya, úgyhogy elég nagy, és időnként reklamál, ha behajtogatom a tappancsait, de még félek terpeszben hordozni.


Jól értem, hogy Te azt hívod békásnak, amikor buddha-szerűen a baba hasához behajtogatva vannak a lábai, ugye?
Nem kell így vinned. nyugodtan teheted széles terpeszbe a lábait!

kisbogarka írta: elöl batyuba mikortól tehetem szerintetek?

Elöl batyun a kengurut érted? Ezt? http://www.didymos.de/html/trage_ka.htm
Ha jó stabilan, szorosan meg tudod kötni, kötheted így nyugodtan!

kisbogarka írta: És akkor már a végére egy meitai is, ha már terpeszben hordozom, és tartja a fejét, mehet a meitaiba is valami kis szűkítéssel?

Én a meitai-jal még várnék pár hónapot. Milyen MT-od van?

KépKép
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: