Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! 3 sikertelen.lombik beultetesemen vagyok tul. Ugy tunik a baj csak a megtapadas korul van. Szep es eleg sok embriot sikerult gyartanunk mindket alkalommal amibol fagyasztani is lehetett. Most is van meg 3 fagyi babym.
En kulfoldon elek es ugy tapasztalom,hogy Nektek akik otthon (Kaaliban vagy mashol)jartok lombikra tobb hatterinfot adnak az orvosok. Nalunk egy-egy sikertelen ET utan nem igazan merulnk bele miert nem sikerult.
Tehat a segitsegeteket szeretnem kerni,hatha van valaki akinek szinten tobb sikertelen probalkozasa volt,hogy otthon mit mondanak? Milyen iranyban vizsgalnak tovabb ha lathatoan csak a megtapadason bukik el a dolog?
Vagy esetleg rosszul latom es Mo-on sem merulnek bele az okokba?
 


Szia Krisz! Én 4 sikertelen lombikon vagyok túl, sajnos szintén mind sikertelen. Ugyanaz a helyzet, mint nálad: az embriók szépek, elmentünk az 5. napig is,... de nem tapadtak meg. :( Nem tudom, van-e erre valami eljárás, vagy bármi, de engem is érdekelne. Remélem megírja valaki, akinek van tapasztalata ezügyben!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Sziasztok Csajok :!:

A kérdés jogos, mert én is ugyanebben a helyzetben vagyok.
Párommal van elvileg gond, nálam sehol semmi, embrik 5 napig elmennek, fagyik mind felébrednek mindig, és nem sikerül.
A miértre szeretném én is a választ megtudni. A dokik is csak hümmögnek, hogy pedig minden szép és jó volt, de nem tudják, miért nem sikerül...

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 

 
 

Ezek szerint rosszul gondoltam es otthon sem tudnak errol az utolso de legfontosabb fazisrol tobbet. Az en orvosom azt mondta,szinte mindent tudnak mar iranyitani,reprodukalni,befolyasolni de a megtapadas meg fekete folt az orvostudomanynak. Talan itt jon be a teremtes amit ki-ki vermerseklete es nezete szerint nevezhet Istennek,karmanak,sorsnak, termeszetnek. Hat nem tudom...
Azert ha valaki megis akadna akinek az orvosa eziranyban lepeseket tett,most mar harman varjuk a tippeket.

Az egyetlen amit en errol hallottam az assisted hatching ami azt jelenti,hogy egy lezerkessel kis rest vagnak az embrio burkan ami esetleg segitheti a megtapadast ha a problema a tul kemeny burok lenne. De az itteni forumon pont most volt egy lany akinek ezt az eljarast megcsinaltak megsem sikerult.
 


Krisz, eddig összesen 3 beültetésem volt, és 3x2, azaz összesen 6 embrim volt.
Mind a stimusnál, mind a fagyisoknál megcsinálták az AH-t, de sajna akkor sem maradtak velünk :roll:
Igen, ahogy írod is, beülti után sztem már ki amiben hisz, annak kezében van a dolog...Isten, karma, sors, vagy csupán a természet...

Remélem jön valaki, aki tud nekünk ebben segíteni....jó lenne már...

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sziasztok 8)

Kriszti
En pont errol beszeltem az egyik topikban...sajnos a lombik sem 100% es szerintem 50-50% az arany...azaz 50%ban ok segitenek minden ott dol el...a masik 50% a termeszet...mert hiaba tettek meg mindent az orvosok ha a termeszet meg valamiert nem erzi ugy,hogy az a te honapod...(ezek sajnos rejtejek meg)

Neha meg latod az embriokkal van a baj...pedig a termeszet igent mond a babanak...ilyenkor meg elhalnak meg elvetelnek a kismamik...szal sajnos itt a 100% kell es ezt nem hinnem,hogy az orvostudomany valaha is megfejti :roll:

Hol elsz amugy?Johet priviben is.En is kulfoldrol vgyok de a tb tamogatottsag miatt hazajarok lombikozni 8)A legutolso lombikomnal ami most volt 2hete derult ki hogy nem sikerult...a dokim tart karokkal vart...nem tudta megmagyarazni sot olyan szep eredmenyem volt most nekem is hogy ngyon biztunk a dologban...es megsem :roll: erre nincs magyarazat.Vgy a masik veglet keres az ember....biztos ezert vgy azert...aztan kikuszobolod aproblemat es amikor megint nemsikerul talalsz valami mast...

Szerintem egyszeruen csak kikell varni azt amikor a termeszet is beszall az o 50%-aval :wink: tudom konnyu ezt mondani...

(En nekem is volt 3sikertelen lobikom mondjuk csak 2beulti mert egyszer nem jutottam meg el odaig sem :? )

A statisztika szerint minden 4.sikerul :wink: szoval en ngyon bizom a 4.lombikban :wink: tudom nem minden a statisztika csak igy a 3.utan mivel massal biztatnam magam :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Krisz: igen, van ez az AHA, de ezt csak a 3 napos embrióknál alkalmazzák, az 5 naposaknál már nem, mert ők már olyan fejlett állapotban vannak, hogy náluk ez már felesleges. Viszont ami még van, az az embrioglue, én csak babaragasztónak hívom: ez egy speciális folyadék, amibe beleteszik beülti előtt az enbriókat, ez is a megtapadást segíti. Aztán van a Choragon, ami HCG, szintén erre jó, ill. én kaptam Prednisolont, ami meg kilökődésgátló. Nálam ezek sem segítettek,... :(


Bettym, Brím: sziasztok!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Puszika
örülök neki, hogy legalább itt látlak 8)
Remélem már jobban vagy :!:


Bri
csácsumi :lol:


Puszi
nekem is 5 naposak voltak, de mindegyiknél megcsinálták a hatchinget...ha megnézed az embriképeimet, lehet oldalt látni a kis bemélyedést :wink:
Lehet hogy ezt is kórháza válogatja, hol, hány napos embriknél, mit csinálnak...

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


En Hollandiaban elek , es en pont a TB miatt csinalom itt,merthogy holland TB-t fizetek. 3 komplett programot fizetnek gyogyszerrel es fagyi beultetessel egyutt. Igy gyakorlatilag a kovetkezo 3 probalkozas meg ingyen van es ha szukseges akkor a kovetkezo stimulalas is

Nalunk 3 naposan teszik vissza oket. Az embrioglue-rol meg nem hallottam.
Bridget nagyon igazad van! Mikor hallasz valami uj csodaszerrol,vagy talalsz valamit amin meg sajat erobol javithatsz megteszed amikor viszont ezutan sincs eredmeny akkor passz. Akkor mar nincs mit tenni. En a Gynevac "csoda injekcioban" biztam, hat eddig sikertelenul.Most a kovetkezo korig Evitaminnal es Beres cseppel tomom magam. Olvasom neha ,hogy otthon mehpempot es aspirint (???) szednek.
Bar ha visszaterunk az elmelethez,hogy azt az 50%-ot ugysem tudjuk hozzatenni akkor vegulis tokmindegy mit szedunk nem?

Remelem mindnyajunknal befut az a hianyzo 50%.
 


Krisz
3 komplett programot állnak gyogyis költségekkel :?: :o :shock:
hát az igen jóó :!:

Bárcsak nálunk is több támogatás lenne...

És én is remélem hogy meglesz nemsoká mindenkinek az az eddig hiányzó 50% :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Kriszti
Hat ez az en hidd el aki odafigyel meg mindent precizul csinal azoknak sem jon ossze aztan jon egy csapodar durrbelebumm honep amikor azt mondod nem erkekel bulizol,nem szeded a vitaminjaidat,cigizel futni jarsz stb...es a baba osszejon :wink: Valahogy az aggyal is kapcsolatban lehet a dolog...jo lenne neha kikapcsolni es nem gondolni ra biztos vgyok benne tobb embernek sikerulne a spontan :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakozom Hozzátok!Mi is lombikozunk,2008 májusában volt az első,minden rendben ment végig,csak az eredményhírdetésnél csalódtunk egy óriást :( Nálunk férjemnél minden rendben,nekem pedig egy petevezetékem volt csak,mikor lombikozni kezdtünk,mert 2006-ban volt egy méhen kívüli terhességem,és kioperálták a jobb oldali petevezetékemet,és a bal oldali is sajnos teljesen el volt záródva.Ezen kívül semmi más problémáról nem tudtam.De mint írtam a megtapadás nem sikerült :( 2008 szeptemberében újra nekivágtunk,itt is minden rendben volt,viszont szintén rossz hírt kaptunk.ennél a 2.lombiknál lett 2 fagyasztott embrikénk is.
Úgy döntöttünk akkor hogy kicsit pihenünk,kikapcsolódunk,aztán majd 2009ben folytatjuk.Viszont decemberben nem jött meg a mensim,teszteltem,és pozitív lett.Majd ki ugrottam a bőrömből annyira boldog voltam.Viszont nem tartott sokáig az örömünk,mivel ez a baba is méhen kívül ágyazódott be.Szerencsém volt mert egyik napról a másikra csökkenni kezdett a HCG-m így műtét nélkül megúsztam.Az uh-on kiderült hogy van egy 5centis miómám a méhfalban,és minden doki erre fogta hogy ez miatt nem sikerült a babáknak megtapadniuk.Azt nem engedtem hogy megműtsenek,elmentem Pécsre mióma embolizációra 2009 márciusában és augusztusra teljesen el is múlt a miómám.Szeptemberben visszamentem a debreceni Kaáliba a fagyibabáinkért.Olyan kis ügyesek voltak,mindketten felébredtek,osztódtak és bekerültek a pocimba.Viszont 2 hét elteltével ismét rossz hírt kaptam :( Nem sikerült,megint nem tapadtak meg.....Elmentem mindenféle vizygálatokra:genetikai,immunológiai,terheléses cukor,inzulin vizsgálatra,TORCH szűrésre,minden eredményem tökélete lett.Ezeket januárban elintéztem,februárban kezdeni szerettük volna a lombikot,már vártam hogy piri jöjjön,de nem jött :shock: .Csináltam egy tesztet,ami pozitív lett :shock: Viszont mint kiderült ismét méhen kívül tapadt meg a baba :shock: :shock: :shock: :( :( :( Totál kibuktam...és most a bal oldaliban tapadt meg,sajnos most nem úsztam meg műtét nélkül:-((Sőt azt az egy petevezetékemet is kioperálták:-((Akkor eléggé megvislet,ma már ezen túl vagyok,örülök hogy a petefészkeim jól működnek,örülök hogy a szurikra jól reagálok,és bízok benne hogyegyszer nekünk is sikerül!!!Mert sikerülnie kell!!!!!!!!!!Soha de soha nem adom fel.Bár most szünetelünk,érzem lelkileg szükségem van egy kis változásra,elkezdtem egy pár hónapos tanfolyamot.De még ebben az évben újra fogunk próbálkozni,ez 100%!!!!Addig még olvasgatok,keresgetek választ a kérdésemre!MI LEHET A BAJ??????????????Vagy csak tényleg nem jött még el a mi időnk :?: :?: :?: Nem tudom :roll: Egyet tudok,gyereket akarok én is a férjem is és mindent meg is teszünk érte :wink:

Bri,örülök hogy látlak :D És örülök hogy szerencsésen kiértél!!!!!!

krisz,szóval itt is csak széttárják a kezüket az orvosok,sajnos magyarázatot nem tudnak adni:-(Az én dokim(akit egyébként imádok)azt mondta az a baj hogy azt a 2 hetet amíg mi otthon vagyunk beülti után,sajnos nem lehet nyomon követni:-((

Puszi,Betty,sok sok drukk Nektek!!!

És persze mindannyiónak akik ugyanebben a cipőben vagyunk!!!!!!!!!!!

(Bocsánat ha hosszúra sikeredett az írásom :oops: :oops: :oops: )

Szép 7végét mindenkinek!

Kép
 


Szia Timcsi udv a topikban, hat neked is kijutott mar az akadalyokbol ahogy elnezem. De igaz ,nem szabad feladni es hinni kell es menni tovabb es mindent megtenni. Viszont!!... Az is tokeletesen igaz,hogy egyszer csak lazitasz a gyeplon es beultetes utan felveszed a " kiterdekel lesz ami lesz" hozzaallast es egyszer csak beut. De lehet-e ezt eroltetni?
Ugy ertem,hogy en most eldontottem,hogy a kovetkezo beultetes utan felulok a repulore,hazamegyek a csaladomhoz es barataimhoz ami nalam normalisan nyuzsgest es rohangalast jelent. ezzel majd jol elterelem a gondolataimat, " becsapom" az agyamat es majd ez biztos segit. De vajon tenyleg hatterbe tudom-e majd szoritani, nem lesz-e ugyanaz mintha itthon ulnek es 2 percenkent a wc-re szaladgalnek,hogy most ver folyik vagy csak az Utrogestan kup olvad (nektek is kellett hasznalni?)

Szoval akkor most felejtsuk el es rugjunk ki a hambol vagy uljunk otthon es beszelgessunk a hasunkkal,hogy bevonzzuk a kis lelket????? Amugy van errol is egy eleg jo topik,hogy a gyerkocok valasztanak-e minket

jajjaj ,nem akarok am allandoan nyavalyogni de asszem meg nem estem tul az elmult sikertelenseg traumajan.Bar rutinosabb vagyok de ennek az a veszelye,hogy jobban elnyomom.
Rohognetek ha elmeselnem miken vagyok kepes elbogni magam:)
 


Krisz,néha nehéz de túlléptünk a múlton.Másként nem lehet :wink:
Én úgy érzem(és ez a saját tapasztalatom)hogy az elsőnél görcsöltem mint egy kisiskolás :oops: Hisz minden új volt.A szurik a sok vv,uh,leszívás ET,minden új volt számomra!Aztán már a másodikra sokkal lazábban mentem,a fagyis beültetésre pedig még lazábban.Sőt a fagyis beülti után el is mentünk 3 napra kirándulni :D Sétáltunk nagyokat,pihentünk,kicsit kiszakadtunk a mindennapokból,azt gondoltuk talán ez is segíthet.De sajnos csak nem sikerült :( Szóval,hogy mit is tegyünk szerintem ez is egyénfüggő.Van egy internetes ismerősöm,Ők Győrbe jártak,első lombik volt Nekik,és sikerült is :D A lány elég sokat feküdt,pihent nem volt túl jól,alig-alig kelt fel az ágyból és mégis megtapadt a baba :D

Én azt mondom,tedd azt amit a szíved diktál!!Ha azt érzed hogy az a jó ha hazautazol,akkor tedd azt!!!! :D

Igen én is kapok utrot,már a leszívás után el kell kezdeni használni,és végig a vv-ig nyomom :lol:

Én most azért mentem suliba mert azt éreztem ki kell szellőztessem a fejem egy kicsit.Az elmúlt 2 évben volt 2 méhen kívülim,egy embolizációm,2 teljes lombikom és egy fagyibabás beültim.Én azt érzem most van itt az idő hogy pihenjünk.Elmegyünk nyaralni,bepótoljuk a nászutunkat:-))Ettől függetlenül beszélünk a továbbiakról,hogy mikor menjünk következőre!

Az hogy elsírod magad apró dolgokon,szerintem nem gáz!Ha olyan passzban vagyok,én is elbőgöm magam hülyeségeken is :oops:

Jó éjt!

Kép
 


Szó Timcsi :!: :wink: Üdv.
Hát szegénykém, neked is van valami előtörténeted az biztos :roll:
Remélem, hogy hamarosan minden jól alakul mindannyiunknál :!:
Mert megérdemeljük 8)

Ezzel a dologgal, hogy mit csináljunk beülti után, nem tudok mit kezdeni én sem, mert valaki azt mondja, csak fekvés, neki az vállt be, valaki azt mondja, semmi fekvés, mert az volt a jóó :roll: ...
Úgyhogy ezzel sem vagyunk okosabbak :roll:
Pl. egy csaj, mikor megvolt a beülti, (nálunk 3 órát feküdni kell utána a kórházba, és utána távozhatsz) , azt mondta fél óra múlva, hogy neki megy a busza, mert megy dolgozni :shock: így néztünk rá...és neki mégis sikerült.
Egyszóval erre a dologra csak egy passz-szal tudok reagálni, sztem beülti után már a természet dönt leginkább, nem mi.
Mi csak segíthetünk maximum, a pozitív hozzáállásunkkal, bár ez is relatív, mert valakinél a leszarom, lesz ami lesz hozzáállás lesz a sikeres :!:

Szép napot :!: :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sztimcsi
Hat itt is talalkozunk...neked orulok csak annak nem hogy ebben a topikban talizunk :? Nalad az a borzaszto,hogy spontan ezek szerint mar 3szor babas voltal csak mindegyik mehen kivul tapadt meg :? de bezzeg lombikkal meg nem sikerul :? Nekem meg eddig igysem meg ugysem sikerult :roll: Nagyon csecse a vonalzid es olyan fura igy "eloben "latni 8) Csinii vgy :P

Kriszti
Mondtad mar,hogy honnan vgy kuldfold?En felejtettem el :oops: mindenki kap utrot mert az kell!!!Hisz mesterseges ciklust csinalnak mindent ok allitanak elo igy a sargatest potlast is :wink: Szerintem nem szabad otthon ulni aztan varni a csodara...en is most a kovetkezo utan gondolkodom csak felszallok a gepre vissza haza aztan elem tovabb a mindennapjaim...ugy kell csinalni,mintha misem tortent volna.Hiszem es tudom,hogy az ember olyan helyzetekben is babas lesz hogy nem is gondolna :wink: Mert szerintem valahol agyilag is kikell kapcsolni es nem mindig arra gondolni.Az agynak is sok szerepe lehet abban a masik 50%-ban :roll: Azt meg,hogy a gyerek valaszt ki minket na ilyenekben nem hiszek...mert ha tudnad hany alkoholista no lesz terhes...meg hontalan....oket miert valasszak minket meg miert nem? :?: Szal en ezt kicsukom...itt mas van a dologban majd ha rajottem elmondom nektek a titkot :wink: :lol:

Betty
Ne is mond...es az a csak aki a punkcio utan azt mondja lent,hogy remeli neki 5.nap lesz a beulti mert elobb o nem er ra :shock: azt nem tudom sikerult e neki de tuti vgyok benne hogy igen :arrow: az ilyeneknek mindig sikerul :twisted: :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok!

Betty,köszi az üdvözlést :D :!:
Látom ti is régátó vártok a Kincsre!!Megkérdezhetem hogy Ti hová jártok??És hogy hanyadik lombiknál??
Úgy látom ez a "mit tegyünk beülti után"mindenkinél kérdés.
Én azt gondolom hogy Mi akik ennyire kitartóak vagyunk,és bízunk,megkapjuk ezt az édes kis Csodát!! :D
Hogy a szavaiddal éljek:"Mert megérdemeljük" :wink: :D
Ez nagyon durva!!Fél óra pihi után,ment a csaj a buszhoz?????Hát vannak érdekes emberek az tuti......


Drága Bri!Én is örülök hogy látlak!! :lol: Mesélj,hogy vagy??Hogy érzed magad???
Kedvesed,mikor érkezik??
Köszönöm a vonalzódicsit :D
És én biztos vagyok benne hogy fogunk mi még babás témában is egymással beszélgetni!! :wink: HAMAROSAN!!!!!!!!!!
Hát igen,szomorú a tény hogy spontánban mindig méhen kívül tapadt meg,és a lombiknál meg nincs beágyazódás:-(
Most a hírtv-n néztem a GyógyHír c.műsort,pont a lombikról beszéltek.A hormoninjekciókról,a punkcióról,megtermékenyítésről,ET-ről,szóval minden olyan dologról amit mi már jól ismerünk.De a jövőheti részében sok-sok érdekes dologról lesz még szó.Most próbáltam berakni a videót a mai adásról,de nem sikerült :oops: :?
De majd újra próbálom,vagy majd kérek segítséget férjemtől

Puszi

:wink:

Kép
 


Sztimcsi
A linket tedd be mert a videot nem fogod tudni :wink: En jol vgyok de most mar egyre rosszabbul birom az egyedulletet :oops: :roll: Apacska mar a heten jon ott a vonalzimon 8) Bettynek 1lombikja volt es ra 2fagyis beulti :idea: (ha jol emlexem :oops: )Most indul majd a 2.lombikja majusban remelhetoleg :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok!



Ezzel a beülti után mit csináljunk/ne csináljunk 2 hétiggel én is kész vagyok. De már kipróbáltam a 4 lombik alatt mindent és mégsem. Volt, hogy végig feküdtem, volt, hogy egxáltalán nem, volt, hogy pár nap pihi, aztán light-üzemmód,.... Szóval sztem mindegy, nem ezen múlhat, hanem, ahogy írtátok, az Égieken, Sorson, Istenen, vagy ki hogy hívja.

Én kapok a beültik után 3*2 utrót és napi 3 ampulla progiszurit is.

Jó lenne, ha tudnánk előre, hogy tuti lesz babánk, csak menjünk előre. Csak ezt senki nem biztosítja számunkra sajnos,.... De előre Csajok!!! :D

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Puszi
Nalad a pont :!: Amikor azt irjak nekem,hogy ne aggodjak meg,hogy "En ugyis tudom,hogy lesz babad vgy lesz babank"Es ezzel vigasztalnak...na egnek all az a fenekig ero hajam gondolhatod :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mert,hogy mondhat valaki ilyet?Senki sem tudhatja kinek lesz es kinek nem :roll: Nana,hogy csak ngyon keves % az akinek abszolut nem fog osszejonni...dehat az ordog sohasem alszik :roll: es en nem szeretk pl ilyet mondani mert majd lehet evek multan a fejemhez vagja az illeto...mert megsem lett babaja :roll: :roll: zeket nem lehet tutira tudni mondjuk en is ngyon bizom benne,hogy a meg meglevo 4lombikombol valamelyik mar csak sikerul majd!!! :roll: ugye 1 meg kulfoldon volt 1-nel nem lett beulti :roll: most ez az elso TB tamogatott (a harmadik) es meg van 4 szal az mar osszesen 7lesz :roll: annyibol mar csak osszejon valami :roll: Mondjuk a kovetkezo 8) :lol: :lol: :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Timcsi
Bri már leírta pontosan, hogy milyen beültiken vagyunk túl-köszi Bri 8) :D , és még azt kérdezted, hova járunk: Pécs-POTE-ra :wink:


Puszi, Bri
jól beszéltek :wink: hajrá, előre :!: 8)

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sziasztok,

Csatlakozhatok hozzátok? Túl vagyok 6 stimuláción, ha jól számolom 8 beültetésen és egy örökbefogadáson :wink: . Utolsó 4 beültetésem alkalmával azt mondta a dokim, hogy ennek sikerülnie kell, és amikor nem sikerült, közölte, hogy na itt megállt a tudománya. :twisted: Gyakorlatilag végig pihentem a beültetetéseket illetve lightosan éltem, na ez az amit majd a következő remélhetőleg egyben az utolsó lombikomnál nem fogok tudni megtenni.

Kép

csibe
 
 


Üdv. Csibe :!: :wink:
Atyagatya 6 stimu :shock: :?: :?:
És nálatok mi a gond egyébként :?:
Az örökbefogadás mennyi időt vett igénybe kb. :?:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Szia Betty, elvileg azoospermia a gond nálunk TESE-ICSIvel lombikoztunk, konkrétan 4 beültetésem volt "saját" anyagból a többi donoros volt. 3. sikertelen lombik után elküldtek hysterora ami negatív eredményt adott, majd az 5. nem sikerült lombik után újra elküldtek hysterora, ahol közölték velem, hogy komoly fejlődési rendelleneségem van. szív alakú a méhem, alig van méhüregem, amit 95%-ban orvosolni tudtak egy műtéttel. Nagyon komoly túlsúllyal is rendelkezem. Csitri sem vagyok, idén töltöm a 36. életévemet.
Örökbefogadás: kb.: akkor indítottuk a folyamatot amikor az első lombikot 2007 március környékén, de pontos nem emlékszem :oops: . 2009 novemberében fogadtuk örökbe fiunkat. 2009 márciusától folyamatosan kb. 2 havonta ajánlottak fel gyerekeket. De ők betegek voltak, mi meg ragaszkodtunk ahhoz, hogy egészséges gyerekünk legyen.

Kép

csibe
 
 


Azt elfelejtettem irni, hogy lassan indul a 7 stimum :wink: .

Kép

csibe
 
 


Csibe: szia! Húúú, jó sok mindenen vagytok túl! Én 5 inszemen és 4 lombikon, az örökbefogadáshoz szükséges határozat 30 napon belül megérkezik! :D Hova jártok lombikozni? Melyik alapítványtól kaptátok a fiatokat? Hány helyre jelentkeztetek? (Ezek jöhetnek ám priviben is, köszönöm!!!)

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Csibe
Szia :D De jo teged is latni 8) (na nem itt ebben a topikban csak ugy amugy mert emlexem am rad a beultis topikbol 8) :P Dejo akkor nektek mar van egy fiatok? :shock: November ota?Es o most mennyi idos es milyen szulonek/anyanak lenni? :wink:

Huhhh 6stimu es lassan jon a 7. :shock: jo draga mulatsag lehet ez :oops: (na nem azert irtam hisz nekem is minden penzt megermegerne :wink: )Mikor kezdtek? 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Húúú Csibe :shock: nem semmi, hogy miken vagytok túl Ti is :o
És hány éves volt a fiatok, mikor örökbefogadtátok :?:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sziasztok!

Örülök,hogy rá találtam erre a topikra.
Ha nem bánjátok csatlakoznék.
Ugyanebben a cipőben járok ,mint ti.
Három lombikom volt és júliusban indul a negyedik.
Minden embrió tökéletes mindig.Volt még 5 inszemünk is,amelyekből terhes lettem,de sajnos mikor még 5 mm-es volt a pici spontán abortusszal elveszettem,máig nem tudni miért.
Aztán a 3 lombiknál is terhes lettem,de sajna biokémiai volt.
Most reménykedek,hogy talán újra sikerül és akkor meg is marad.
Én nem használtam egyebet,mint méhpempőt,fembium800,c vitamin,b 6 vitamin,de nagyon sokan ajánlották az aszpirin protektet,de nem mertem beszedni,mert vérhigitó...stb van ráírva.
Egy biztos most szedni fogom,mert házidokim szerint is segíti a beágyazódást.Az tuti,akikkel voltam és szedték,nekik sikerült.De hogy ettől e????Mit gondoltok erről.
Csibe nálunk is a gond azoospermia.
Szerinted ez egy végleges állapot?
 
 


Norina: én szedtem 2 lombiknál is, de nem lettem terhes! De remélem neked segít, hisz sokaknak igen! Ezer drukk!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Puszedli azt leírnád,mert nem tudom,hogy hogy kell szedni?
 
 


Norina
üdv a klubban 8)

Én sem szedtem még aspirint, de sokaktól hallom, hogy jó, meg hogy segített....lehet, hogy én is megpróbálom, de majd rákérdezek a dokitól.
Remélem hogy mielőbb nálatok is meglesz a csoda, és már nem várat magára sokáig :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sziasztok,

Puszedli BMC-be járok.

Örökbefogadásról:

Ha nyilt örökbefogadást szeretnél, akkor fordulhatsz:

-Bölcső Alapitványhoz-ott szimpátia szerint mennek a dolgok
-Gólyahír: sorszám szerint mennek a dolgok kb. 2 1/2 -3 év a várakozási idő
Vannak még a kisalapítványok: Alfa, Együtt az életért, Fészek

Mi titkosan fogadtunk örökbe. 2és fél éves volt a fiunk, amikor hozzánk került. Én idáig úgy voltam az örökbefogadással, hogy ha én nem szülhetek, akkor nem szeretnék újszülött babát örökbefogadni. Több okból is, legfőképp azért mert újszülött babánál sok dolog még nem derül ki az egészségi állapotáról, ami viszont eléggé fontos lenne tudni, mivel krizis terhességből születtek (gondolok én kábitószer, alkohol... stb.) Mostanság, hogy már féléve anyuka vagyok, kicsit megváltozott a dolgokról a véleményem, a mostani határozatomban az szerepel, hogy max. 1 éves korig fogadunk örökbe.

Norina szerintem kérdésedre a választ dokid tudná megmondani, mivel Ő tudja, hogy mitől alakult ki párodnál ez az állapot. Aspirint , Clexant én is próbáltam, egyik sem vezetett sikerhez.

Bridget, Puszi nagyon sajnálom, hogy nem sikerült az utolsó lombikotok, háttérből végig követtem a dolgokat. Mikor folytatjátok?

Kép

csibe
 
 


Norina
Kép
Hat ha csak ennyi lenne az egesz,hogy aspirint szedni szerintem mar mindenki babas lenne :roll: Sajnalom az elozo majdnem terhessegeidet :(

Csibe
Koszonom az egyutterzest :wink: Hat ez van...nekunk meg varni kelle latod :roll: Nem irtad mikor megy a 7.stimu? 8) Miert valtozott a velemenyed az 1eves kor ala?(ha lehet ilyet kerdezni) :oops:

KépKép
bridget0801
Kulfold
 
 


Sziasztok!

Bri,igen linket akartam írni,csak elírtam :lol:De sajnos azóta sem tudtam megcsinálni :( :oops: De nem adtam fel :wink:
Ja,persze a vonalzód!!Na látszik,szőőőőke vagyok :lol: 8)
De klassz,akkor már csak 2 nap!!!!Gondolom mennyire várod már!!!
Köszi Bettyről az infót :D
Igazad van,ezzel a "tudom hogy lesz babád "Dologgal!!Igaz én is ezt írtam,hogy tudom hogy lesz :oops: De akkor fogalmazom másként,mindenkinek nagyon drukkolok hogy legyen babája!!!!! :D

Puszi:4 lombikon vagy túl???Sajnálom hogy eddig nem sikerült:-((

Betty,köszi a válszat :wink: És akkor májusban indul a lombik??

Csibe,azta :shock: Látom Te is túl vagy már jónéhány dolgon :(Látom már acsajok feltették a kérdéseket,amik engem is érdekelnek!
Drukk a 7.stimuhoz!!!!!!!!!!!!
És köszi a válaszokat!

Norina,én a leszívás után használtam mindegyik lombiknál az aspirin protectet!!!Sajnos nekem nem sikerült :( Ettől függetlenül,szedd bátran ha a dokid azt tanácsolja,mert soha nem tudhatjuk mi az a kicsi dolog,ami segít!!!!Hajrá!!!És sok-sok drukk!

[img]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1271245444.3618.gif[/img

Kép
 


Timcsi
igen, igen, elvileg májusban indulunk 8) :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Norina: Aspirin Protekt 100asból kellett napi 1et szednem.

Csibe: köszönöm a válaszod! Mi meg újszülöttet szeretnénk mindenképpen, mert az első fél év a legfontosabb a személyiségfejlődés szempontjából, és ha nálunk van csöpp korától, akkor meg tudjuk adni neki azt, amit egy csecsemőotthonban nem kapna meg. De értem a Te gondolataidat is, nehéz kérdés na,.... Kívánom, hogy a kistesó megfoganjon már végre!!!!

Timcsi: igen, 4 lombikon,... :?

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Sziasztok!
:)
Én új vagyok topikban. Most olvasgatom a soraitokat.
Nekem egy hete volt a lombik beültim, és nem tudom mit kéne érezni utána ha megtapadnak az embriókák? Konkrétan én beülti után kettő és fél napig a mások által elmondott terhestüneteket viseltem, mint például mellfeszülés, haspuffadás, enyhe görcsök, majd mindez a harmadik napra egy csapásra eltűnt. Mellfeszülés megszűnt (minta ciklus második hetében lennék, semmi), görcs elmúlt. Akinek sikerült a beültetés esetleg tudna mondani valamit, vagy még túl korai bármit is állitani. Nagyon nehéz kivárni a 14. napot.....
 
 


Üdv. Dete :!: :wink:
Kár mondani, jeleket keresni még, mert valószínű, hogy a tüszőleszívást érzed/ezted még. Nekem is ugyanilyen volt szinte az első pár nap a stimus lombiknál.
Valaki semmit sem érez, valakinek van valamiféle tünete, de ez nem mérvadó ilyenkor sajna.
Muszáj lesz kivárni a 14. napot, mert csak akkor tudhatsz biztos eredményt :wink: tudom, hogy sok, és ilyenkor a legnehezebb, vánszorog minden egyes perc, óra, nap, de muszáj kivárni...
Esetleg előtte elnyomhatsz egy tesztet, de ne frusztráld magad a tünetek keresésével, mert stresszes leszel, és az ilyenkor a legrosszabb :wink:
Miért kellett nektek a lombik, ha publikus :?:
Nagyon drukkolok, kíváncsi vagyok az eredményre.....
++++++++++++++++++++++++++++

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sziasztok! :D

Ha megengeditek írok én is ide :lol:
Sajnos én sem tudok semmit sem segíteni, mert röviden rólam:
6 lombikon vagyol túl(ebben volt egy fagyibabás is),Kováts doktornőhöz járok és nagyon szeretem, úgy mint a kaálit is.
Ok: 2 oldali elzáródott petevezeték - egy perforált vakbél miatt, amit most ki is vettek novemberben , mert állítólag közre játszott a sikertelenség miatt és ezért nem tapadt meg a baba - ugyanis szennyezte a környezetét a petevezeték
De ennek ellenére az utolsó lombiknál sem indult el semmi....
Én már mindent kipróbálam szó szerint, 2 hét pihi, 1 hét pihi-1hét munka, 3 nap pihi utánna munka....stb.
Úgy gondolom, ha ezen múlna már rég anyukák lennénk, és most már azt gondolom hogy nem attól függ hogy hány napos és hány db embriót kapunk vissza, hány évesek vagyunk...stb
Talán tényleg a szerencse, vagy a sors, vagy nevezhetjük bárhogy....
Ha nem bánjátok jövök gyakrabban
Puszi: Anita
 
 


Szia Ancsi üdv. itt 8)

Én zugolvasó vagyok a kaális fórumban :oops: úgyhogy nagyjából képben vagyok nálad :) (bár már legalább 1 hete nem voltam, nem olvastam)
Te is megjártad a hadak útját már....
Én is azt mondom mint Te: Nevezhetjük bárhogy, ki, miben hisz, az orvosok megtesznek mindent, a többi meg már a "bárhogy" -on múlik....

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Betty 615, köszönöm a bátoritást!! :) Nagyon jól esik, mert tényleg mindenfélét képzel - sztem is feleslegesen - ilyenkor az ember.
A lombikra apa okán került sor, ugyanis apának nagyon kevés a mozgékony és megfelelő spermiuma van. Mi természetes úton évekig - nagyon sok éve - próbálkoztunk. Ebben volt mindenféle módszer mint napi hőmérőzés, ágyban maradás az aktus után (nem kipattani az ágyból és nem tusolni), másnaponta együttlét, de nem segitett. Amikor megtudtuk hogy mi lehet az oka (annak is sok-sok éve) akkor sem rögtön lombikra gondoltunk hanem mindenfélével próbálkoztunk, mint pl. másféle alsóviselés apánál, amitől nem melegednek fel a spermiumok, egézséges életmódra törekvés ideértve a húsmentes életet is egy ideig, stb. stb. Mi úgy véltük, hogy természetesen kell mindennek történnie. De nem történt. Aztán volt egy nagyon nehéz időszak apucival amikor szinte elhidegültünk egymástól (talán e sok sikertelenségnek is tudható be, de soha sem okoltuk egymást emiatt) de e nehéz időszakon is túl lettünk. Mindent megbeszéltünk szépen és őszintén, és hogy jöhet a lombik, mert itt már amit lehetett , megcsináltunk.
Sajnos kissé sokáig is eltartott az út a döntésig és a lombikig, már 35-ön pár évvel túl....
Hát röviden ennyi a mi történetünk.
 
 


Ja és még az is a képlethez tartozik, hogy nekem meg igen erős hátrahajló méhem van, vagyis ha el is jutnának a spermiumok a petevezetékbe hogy megtermékenyitsék a petesejtet, igencsak rögös út vezetne még a méhig. Hát igy jöttünk mi össze apával :D
 
 


Ancsi, neked lehet hogy most a vakbél műtét után már könnyebben megy majd a babaprojekt :wink: ha ez volt a babanélküliség oka.
A kitartása sokaknak itt valami elképesztő. Gondolok itt pl. rád meg Puszedlire is.. Meg másokra is, csak nem olvastam még végig a fórumot.
 
 


Dete: köszi a történeted, mennek a drukkok!!!!!

Ancsikám: sziaaaaaa! :D Írok majd privit!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 


Köszönöm Puszedli a drukkokat, nagyon is jól esik :)
Amit te (illetve ti) is végigcsináltál-tok! Minden elismerésem!
Az örökbefogadás is gondolom egy nehéz döntés lehetett.
Nekünk erre van a családban - nem nálam és apánál - egy nagyon pozitiv példa. Van egy örökbefogadott kislány aki a természetes úton fogant - született bátyó mellé érkezett. A két tesó nagyon megszerette egymást, és a szülők mintha még jobban is szeretnék a kislányt mint a bátyót... :D persze ez csak a látszat, de a kislány olyan tündéri, hogy szebbet rajzolni sem lehet, rendkivül intelligens, egézséges, nagyon gyorsan fejlődik, most négy és fél éves és mindenki a családban nagyon szereti. Csacsog mint a motolla, be nem áll a szája, nagyon segitőkész mindenkivel ,mindig azt nézi hol teheti magát hasznossá (velem már mosogatott is :D )vagy éppen más rokon bácsinak vagy néninek, aki nehezen hajol le, már ugrik is hogy kibontsa a cipőfűzőjét vagy épp bekösse.. nagyon sok örömet hozott mindenkinek.
 
 


Csajszik
akkor nincs más hátra, mint előre......hajrá
:!: :!: :!: :wink:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Sziasztok,Orommel latom,hogy el es virul a topik. En egy idore eltuntem mert tudogyulladast kaptam es korhazban vagyok meg most is.
Soha az eletben nem volt tudogyuszim es el is gondolkodtatott,hogy valszeg annyira kinyirta az ellenallokepessegem a lombik, a nyari 2 hasi mutet ,a tulstimulacio, a stressz a sikertelenseg,hogy mindez szepen kirobbant egy tudogyusziban. Igy most pihi van es gyogyulgatas.
Egyet tudok,hogy sajnos a majusi szabadsag is es a fagyi ET is elnapolva. Egyszeruen most erre mar nincs energiam. Erzem,hogy nem tenne jot ha eroltetnem bar a keses is idegesit, minden honappal oregebb leszek de most tenyleg igyekszem megteremteni az optimalis korulmenyeket, a legkevesebb ragorcsolessel.

Dete, kitartas es nyugi. Hosszu az a 14 nap de egyszer minden elmulik. Drukkolunk Neked
 


Krisz
veled vagyunk, jobbulst Te szegény........és kitartááás :roll: bár tudom, hogy nagyon nehéz, és azt is értem, hogy minden egyes hónap csak idő....rengeteg időőőőőő :roll:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
 


Krisz: óóó, te szegényke! Jobbulást kívánok!!!!!!!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: