Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Mi most epp Nemetorszagban elunk, es tenyleg teljesen mas az oltasi rendszer! Semmi nem kotelezo, csak javasolt. Atadnak egy tablazatot, es en donthetem el, hogy mit kerek, es mit nem! De ha kerem, ingyen van, a Hepatits B is, es a kullancsoltas is! Multkor viszont volt egy riport a TV-ben, egy anyuka ult a sulyos beteg (valamilyen ronda kiuteses) kisfia mellett, es szanta-banta, hogy nem adatta be neki az oltasokat!
A kisfiam Franciaorszagban szuletett, ugy kellett pitiznem, hogy vegre megkaphassa a BCG-oltasat, ami ugye nalunk automatikusan meg a korhazban jar! MEg is kaptam, hogy csak azert kerem, mert Magyarorszagon akkora Tbc-jarvanyok vannak meg mindig...naluk meg mar azert nem adjak, mert mar reg nincs ilyen megbetegedes...na mindegy, ennyit a franciakrol!
Szerintem az oltasok nagy reszet jo, ha megkapja a gyerek! De eleg feleslegesnek tartom pl. a baranyhimlo elleni oltast! Gyerekkorban nem kapjak el, aztan felcseperedik a gyerkoc, ki gondol mar arra, hogy ujabb oltasra volna szuksege, mert a regi mar nem hat? Aztan szepen huszonevesen baranyhimlos lesz, tele szovodmenyekkel!
A mostani dokink nagyon jo fej, nem automatikusan dofi a gyerekbe az oltast, hanem elotte 'felvilagosit' es megkerdezi, hogy szerintem mehet e? Igy voltunk a kullancs elleninel, amit vegulis nem adattam be nekik, mert nem jarunk a fertozott teruleteken, es akkor felesleges!

Bocs a sok szovegert, de igy 1 ora tajban tovabb tudom elvezni a snidlinges vajas kenyeremet, ha kozben meg gepelek is, es nem kell mindjart kirohannom a kovetkezo adagert!

Zsuzsi
hamarosan 'nagycsalados' (3. baba novekszik a pocakban!)
 


Zsuzsi!

Gratula a harmadik babához!
Akkor azért kint valóban normálisabb az oltási rendszer ezek szerint mint ahogyan Te is írod. Nem ártana ilyen téren is nyitnunk a nyugat felé! Nem tudom hogy pl. az EU-ba való belépésünkkel mennyiben változna ez!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Norcsi,
En sem tudom, hogyan valtozhat ez majdan, de pl. itt a DiPerTe oltasbol is eggyel tobbet kapnak a gyerekek, otthon ha jol emlekszem csak harmat kapott Dani annak idejen, itt meg negy 'jar'! Csinaltattam is egy nemzetkozi oltasi igazolvanyt a kicsinek, mert mar nagyon nem tudok eligazodni a kulonbozo orszagokban szokasos rendszereken! A kicsi mar harom orszagban kapott oltast, nem art nyilvantartani valahogy!
Egyebkent itt sem minden doki ennyire normalis, mint a mienk, ezert is valtottam mar egyszer. A masik, akihez eloszor jartunk, arrol 'hires', hogy aki egyszer beteszi hozza a labat, minimium ket-harom oltas nelkul ki sem jon! Mi is alig tudtunk meglepni, ugy leteremtett elsore, hogy milyen felelotlen anya vagyok en, aki nem adatja be az oltasokat a gyereknek! Mellesleg felallitott egy teves diagnozist is, amikor Gyurit elvittem, mert minden lathato ok nelkul belazasodott: 'Kohog?' -'Nem.' 'Hany?'- 'Nem.', 'Akkor kozepful gyulladasa van!!!' -es felirt neki egy jo kis antibiotikumot, amit perze nem adtam be neki, es a laza masnapra el is mult. Gondolom ezt hivjak harom napos laznak...Annyit azert tudhatott volna, hogy a kozepfulgyulladas altalaban faj a gyereknek!
A mostani dokink egy fiatal torok ferfi, es nagyon szimpatikus, odafigyel, es a szulovel egyutt gyogyit, megbeszel vele mindent, es nagyon ugyel a reszletekre, alaposan kikerdez, hogy pontosan meg tudja hatarozni, hogy mi a gond! Nalam akkor szerzett nagyon jo pontot, amikor mar idegileg teljesen kiborulva vittem el hozza a kicsit, hogy nem eszik es olyan sovany, hogy kilognak a bordai! Fel orat a taplalkozasi szokasainkrol es az esetleges orokletes dolgokrol beszelgettunk, aztan elmondott harom lehetseges opciot, hogy valasszak (pl.reggel 8-1/2 9-ig reggeli, aztan delig semmi, eszik eszik, nem nem...de erre mondta, hogy szerinte ez drasztikus, de harom het alatt celravezeto)! Azzal fejezte be, hogy az a lenyeg, hogy koztem es a gyerek kozott ne legyen emiatt feszultseg, barmit valasztunk, harmoniaban tegyuk! A gyereket nem fogja elkuldeni kulonbozo kivizsgalasokra, mert szerinte felesleges, egyszeruen ilyen tipus! Megnyugodtam, es azota minden rendben! Nem akarom megtomni a gyereket, nem szamolgatom, hogy ma mennyit evett, belenyugodtam, hogy ilyen alkat, es igy erzi jol magat!
Bocs az off-ert!

Verus, gratulalok az otodik babahoz!
 

 
 

Zsuzsi!

Klassz hogy ilyen jó orvost sikerült találnotok.
Ezzel az oltás kontra nemoltás mizériával meg az a gond, hogy sok orvos nem tartja jónak a kötelezõ oltásokat, viszont ezt a véleményüket nyilvánosan nem merik vállalni, félnek az esetleges következményektõl. Na ez az amin már végre túl kéne lépnünk!

Sziasztok: Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Verus, örülök, hogy újra gépközelben!

Oltás téma. Azért a di-per-te nálunk sem háromból áll. Bébikorban igen, három, aztán ismétlõ van 3 évesen, 6 évesen, 11 évesen. Ami oltásügyileg nálunk baj: hogy 14-18 éves korra vége van a világnak. És nincsenek felnõtt korban újabb emlékeztetõk. Lásd mostani tbc-pánik. Nagy valószínûséggel nekünk itt mindannyiunknak már semmit sem ér a gyerekkori, ill 11 évesen ismételt bcg oltása! És ugyanez a többi oltással. Ez szerintem hiba. Ja, mondjuk ugyanez elmondható minden más szûrési rendszerrõl. A kisbabát még rendre elvisszük egészséges rendelésre, nagyobbacskát is legalább évi egyszer, megnézni a fõbb paramétereit. De iskolás kortól már csak a sulis védõnõ-orvos nézi, mi csak akkor visszük, ha beteg, aztán kb 14 év után már csak akkor, ha nagyon beteg. Felnõttként szintén, ugye? Sõt, amióta nem kötelezõ tüdõszûrésre menni, nem megyünk, stb. Totál ugyanez a fogászattal.
És szerintem itt van a magyar egészségügy méregfoga. Ki kéne terjeszteni a kisbabáknál még jól mûködõ szûrõ-és megelõzõ rendszert fokozatosan nagyobb életkorokra és felnõttekre is. Nem kell hozzá több, mint amit tud ma az eü, csak egy nagyon jó szervezési rendszer kéne. MOndjuk el tudnám képzelni, hogy az évente hasznos lenne szûréseket szervezzék meg, hogy 1 napot rááldozva áteshess az összesen (akár sztk-ban). De tényleg úgy, hogy azt mondják mondjuk 8-ra menj vérvételre, 8.30-ra röntgenre, 9-re stb, és tényleg akkor sorra is kerülj. Szerintem ha ilyen lenne, (mondjuk ezt a munkáltató is ki kéne adja, egy nap egy évben) sokkal több szûrésre mennénk el (ugye amíg egy-egy dologra rámegy egy nap, addig max az évi rákszûrést meg az évi fogorvost intézem el, azt slussz) Pedig ez lenne az igazi megelõzés.
Vissza az oltáshoz. Szóval azért szerintem veszélyes dolog a szabadon eldöntöm, hogy oltok vagy sem dolog. Részben azért, mert láthattátok a vészhelyzetben is. Ott azt hiszem egy kanyarós eset volt. Doki nem is gondolt rá, hogy az, hiszen arra van oltás. De ominózus gyerek nem volt rá beoltva. Szülõk nem ismerték fel idõben a bibit, lévén nem volt népbetegség (a tipikus népbetegségeket mindig ismeri valaki a rokonságban, gyanakszik rá, tippjei vannak), dokik is lassan jöttek rá, és addigra végzetes volt. A másik baj pedig az, hogy amennyiben mindig mindenkit beoltassz, azzal lényegében eltünteted a vírust , lásd fekete himlõ. Kimegy a forgalomból, nem lesz. És utána tényleg beszüntetheted az oltást. De amíg nem írtottad ki teljesen, és ez nem 5 év!, addig ha létrehozol egy populációt, ami fogékony marad, akkor növeled a betegség terjedésének esélyét is.
Rubeola. Ma egy rubeolán át nem esett lánynak, terhessége idején relative nem kell félnie. Még ha nem is kapott anno oltást. Mert minden gyerek (x korig) be van ellene oltva, ezért gyak. nincs rubeola megbetegedés. De mai világunkban nagy a mozgás, be lehet hozni bármit bárhonnan, ezért ha sok gyerek nem kapja meg az oltást, akkor lesz is újra járvány, ami nem csak rájuk lesz veszélyes, hanem a korábban oltottakra, vagy nem oltottakra is. (és itt visszajön az emlékeztetõ oltás kérdésköre)
Ugyanakkor van, amit nem érdemes oltani. És ez az a kör, ami gyerekkorban nem veszélyes betegséget takar. Ilyen pl a bárányhimlõ. Teljesen igaz, van a gyerekeknek is egy köre, akiknek adni kéne (akikre vészes lehet, legyengült immunrendszerû, eleve súlyosan betegek) És ugyanez az influenza dolog. Valamennyi betegségen át kell esni ahhoz, hogy a szervezet edzésben legyen, ez is kell. (és itt lásd az antibakteriális tisztítószerek esetét)

Na, elég ebbõl, ennek tkp semmi köze a topik címéhez.
RÁjöttem, nekem is drága lesz az ikrekkel menni oszt.kir.-re, mert hétköznap lesz, és a nagynak suli van. Ha õ is jöhetne 40% pénzbõl mennénk, így meg kb 116%-ból fogunk, egyel kevesebben...
Az autóbon jó ötlet, kérdés, mekkora réteget érint. Úgy értve, hogy érintené a 4-5 gyerekeseket, de érinti-e valóban a 6-nál többeseket? Sõt, már eleve a 4-5 gyerekeseket. Azaz kedvezménnnyel együtt kinek lenne rá pénze??? Nem tudom, lehet, hogy reális, gõzöm nincs róla. Az a helyzet, hogy kishazánkban még mindig luxus az autó (költségeit tekintve), ugyanakkor minden mutató arra megy, hogy kelljen (stressz helyzet, tömegközlekedés állapota, különféle ellátó-szolgáltató hálózatok elérése, és itt nemcsak a bevásárlásra gondolok, de pl. éjjeli ügyelet is egész Pesten lassan kb 3-4 helyen van, azaz ha sürgõs, akkor bizony rohannod kell 2-3 kerülettel odébb!)
Huh, befejezem.

Ildi

Ildi
 
 


Helló Mindenki!

Elõször is melóval kapcs.-ban: Ildi, itt is kapcsolat kérdése az egész..mármint a távmunkánál. Nekem az a tapasztalatom, hogy az újságokban meghirdetett lehetõségek többsége átb*szás, bocs, de nincs rá jobb szó. Igazi hullarablás magyar módra: hiszen aki arra "vetemedik", hogy otthonról szeretne dolgozni vagy GYES-es anyuka, vagy régóta munkanélküli, vagy rokkantnyugdíjas. Tehát nem igazán dúskál a javakban. És persze minden ott kezdõdik, hogy fizess...a jól fizetõ, -ne adj'Isten szellemi - munkát nem reklámozzák.
Én lassan oda süllyedek, hogy akár boritékot is nyalogatok, csak legyen a munkám kifizetve..Értitek, igaz? (Felhívás keringõre: tehát ha vki tud vmi otthon végezhetõ, ún. aljamunkát is akár, gondoljon rám..KÖSZI!)
Szerencsére én nem az a típus vagyok, akit "meg lehet vezetni", így még nem sikerült egy szélhámosnak sem belõlem meggazdagodniaKépKép
Jó pár hete benéztem a tavmunka.hu-ra..csak keresnek melót, a kínálatban szinte semmi sincs.
Oltásról: én oltás-párti vagyok. Ildinek tökéletesen igaza van abban, hogy a prevenció vhogy abbamarad a 14. életkor után. Mi pl. kemény éveket éltünk meg, amikor Tomi fiunknak nem lehetett beadatni a BCG oltást egészen 3 éves koráig. Az állandó idegeskedés amiatt, hogy ne nyúljon hozzá idegen, messzirõl kerülje a galambokat, madarakat és ha feltünõen retkes, köhögõs csövi közeledik elég nagy ívben kerüljük ki..Szóval mi nagyon utáltuk ezt a mindennapos stresszelést.

Kocsi-témához még annyit, hogy a rokkantak a bónt nem csak vadiúj kocsira válthatják be. És manapság egy 10 éves autó már tragacs, de nekünk pl. nagyon is megfelelne..már csak az ára miatt is. Régi nagy álmunk egy gömbölyû WV kisbusz, tudjátok, amivel a hippik is jártak a 60-as, 70-es években, azt hiszem 300-400 ezer forintba kerül. (jó állapotban persze) Én pl. -lehet persze, hogy ez csak megideologizálás- az O. Zafirát egyáltalán nem kedvelem, mert ha már bent van a 3 sor ülés, a csomagtere lecsökken 2 szatyor és egy kiskosár méretre. Jellemzõen a 4-5-6 gyerekesek egy bevásárlás alkalmával is min. egy teli kocsit tolnak ki..
Norcsi, köszi a dicséretetKépKépKép Úgy vettem észre, hogy a NOE ilyen típusú dolgokkal nem foglalkozik..

Bocs, ha túl hosszú lettem!

Verus

Kép
 
 


Verus!

De jó hogy megint itt!Kép
Hát távmunka ügyben néhány ismerõsöm igencsak megjárta, és teljesen úgy van ahogy mondod, hogy mindig azokat vágják át akiknek amúgysincs kidobandó X ezer forintjuk.
Oltásokkal kapcsolatban én a mérsékelt oltás híve vagyok, tehát úgy értem hogy a kötelezõeken felül azért én minden gyereknél beadattam az agyhártyagyulladás elleni oltást, viszont a kullancsos és a bárányhimlõ ellenit nem.
Miért nem foglalkozik ilyennel??? Tudom hogy ezt tõlük kéne megkérdezni, de szerintem nagyon sokan járnak hozzátok is hasonló cipõben, szóval szeritem tényleg szükség lenne ilyen hasznos dolgok bevezetésének.
Nem voltál túl hosszú!Kép

Mindenkinek minden jót kívánok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok

Verus tenyleg jo ujra errefele latni teged.

Mar sokszor volt tema az otthon vegezheto munka, de en mikro ezen elmelkedek , meg azzal is bajba vagyok mi az amit a cegek kepesek kiadni epuletukbol.

Ilyen mondjuk esetleg a nagyemnnyisegu level csomagolas, de peldaul ezt is sokhelyen mar geppel csinaljak.
Ilyen lehet esteleg varras, de hat nem mindenki tud varrni.
Ilyen esetleg programozas, na ehez mar soksozr szonyu sok tudas kell. Esetleg gepeles.

Lehet hulye otlet de osszekene gyujteni mik is azok a munkak amit szerintunk otthon lehet vegezni. Utana meg kene nezni esetleg cegeket kik foglalkoznak ilyesmivel. Utana lehetne nekik levelet irni vagy megkeresni oket szemelyesen.
Sajnos egy egy emberrel nem biztos szivesen szoba allnak, jobban szeretik a cegeket. Az ilyen jelegu munka zmet ha jol sejtem mozgasserulteket foglalkoztato cegek viszik el.

De talan konyebben talalhatnak ilyen munkat ha sikerulne egy listat legalabb magunknak osszeallitani.

Napocska
 


Sziasztok!

Fel lehet éleszteni még ezt topicot? Olyan jót olvastam most, de már mióta nincs semmi hozzászólás!
Pedig mennyi jó téma!
Nekem 4 fiam van, itt a helyem.
Ha errejártok írjatok!!
Gi
AnyaGi
 


Gi,
nekem öt Kép, biztos jókat fogunk itt beszélgetni, de szerintem már csak Karácsony után - idén borzasztóan el vagyok maradva!
Boldog Karácsonyt!
Kíváncsi
 


Szia Kíváncsi!
És lesz még? Vagy már egy kislány következik?
Most már karácsony után van. Úgy néz ki, hogy a szilveszter is szolid lesz, én már ráérek. Boldog új évet Mindenkinek!
Jön erre valaki?
Üdv: Gi
AnyaGi
 


Nekem csak 3 kisördögöm van, de azért befogadtok, ugye? Ha jönnek a témák, jövök én is... Most épp a türelmetlen vagyok topikba írtam a minap, de nem nagyon reagálnak... Mindenki türelmes?
szilvi
 


Szilvi,
hihi, Magdi is látod, milyen türelmes választ adott neked tegnap Kép Kellett neked türelmetlenkedned! Kép
A témáról - bár rövid leszek, mert csak suttyomban írok, amíg a vendégsereg sétál Kép. Nekem nincsenek túl jó tapasztalataim a társadalom elfogadókészségét illetően: elég nehezen emésztik meg, hogy miért lép ki az ember az illedelmes kettő, na jó, esetleg három gyerek idillből, miért vállalja a sok nehézséget és lemondást, sőt, miért teszi ki a gyerekeit nehézségeknek és lemondásoknak a többiek miatt.
Ami még nagyon fura, hogy ha valakinek születik egy gyereke, (off: na persze hogy közben hazajött a csapat fele), akkor mindenki úgy érzi, hogy segítenie kell a pici ellátásában, pláne, ha megszületik a testvérke - igaz, ez alól én kivétel vagyok, nekem valahogy soha senki nem akart segíteni, de általában azért az a jellemző, hogy odasereglenek a nagymamák és takarítanak, sétáltatnak, főznek a mama helyett. Amikor azonban valakinek a negyedik gyereke születik meg, vagy pláne, Kép, akkor már senki nem tartja fontosnak, hogy anyuka ne gebedjen meg. Legfeljebb sajnálkoznak, hogy szegény, neked milyen sok dolgod van, vagy adnak jótanácsot: ne csináld meg, hanyagold el! Olyan jó, amikor üdítő kivételként más bánásmódban részesülök - ám ha így van, akkor nagy valószínűséggel másik nagycsaládos az, aki tekintettel és tapintattal van rám.
Ne vegyétek ezt elkeseredettségnek, nem vagyok az, csak tényközlés, igazán nem nyomaszt a dolog, csak ezt figyeltem meg. Ti nem?
Kíváncsi
 


Szia Kíváncsi!
Mi éppen azt élveztük a nagycsaládos összejöveteleken, hogy miket gondolnak rólunk a nem nagycsaládosok. Mindenki mesélte a legfrissebb sztoriját, a többiek kontráztak, nevettünk. Tényleg addig nem is igen értik sokan, hogy hogy lehet ilyet csinálni, míg nincs meg a sokadik gyerek (körülöttem most egyre több a sokgyerekes, és ált. tervezett gyerekek!!!)
Nektek az 5 bevált? Én még nagyon vágyom egy kislányra, én simán vállalnám az 5-ket is, de a párom most már nagyon tiltakozik (a 4-ket is úgy könyörögtem ki; most a lottó nyeremény a feltétel és jöhet a következő). Amúgy igazán nincs okunk panaszra, van házunk, autónk, mindig van mit ennünk, a szobájukból egy jobbfajta játékboltot is nyithatnánk, szinte minden hétvégére jut program, mozitól a kirándulásig bármi. Szerencsénkre még időnk is jut egymásra minden nap, nem töltjük minden percünket a pénz utáni futkosással. Szóval szerintem minden ideális, ki szülne, ha nem én!
Te hogy látod? És mások?
Hali: Gi
AnyaGi
 


Én most éppen nem a legpozitívabb hangulatban vagyok, már ami a többi embert illeti.
"Kedvenc" kérdésem: "És hogy bírod ennyi gyerekkel?"
Most valahogy nehezen tolerálom, hogy engem nehezen tolerálnak. (Lehet, hogy nem csak a 3 gyerek az oka?!Kép)

szilvi
 


Gi,
szívesen néznék fotókat a csemetéidről, ha vannak!
sz
 


Szilvi, szerintem ahogy jönnek a tavaszi szellők, és egyre többet mentek ki, vagy ha végre leesik a hó, és lehet szánkózni, azért könnyebb lesz (én legalábbis abban reménykedem).

Kíváncsi, szívemből szóltál. Szerintem a 3.-tól úgy gondolja a kívülálló, hogy na edd meg, amit főztél, ez már csak ráadás, a kötelezőt letudták, meg Te is a kettővel. Meg ugye ez a bicikli Neked kellett hát toljad. Viszont én azt veszem észre, hogy nagyobb a rutin vagy tudomisén, de valahogy több dologra marad időm. (vasalásra ritkán, de lehet, hogy nem is erőlködöm eléggé).

Viszont alvásra is kevés, úgyhogy most megyek behozni.

s
 
 


Szia Szilvi!
Majd megnézem, hogy működik ez a képes dolog, addig válogatok a legújabb "alkotásainkból". Ezt már csak nappal, most már én is pihizni megyek.
Amúgy köszönöm kérdésed, általában jól bírom, de ez nálam valószínűleg genetikai hiba. Nem izgat, hogy nem alszom eleget, nem idegesítem magam minden hülyeségünkön, inkább nyüzsgök, hobbizok, meg a már említett közös programok. Nekem ennyi elég.
Holnap jövök újra!
Gi
AnyaGi
 


Sofka, és Szilvi!
Off:
Legyetek kedvesek, nézzetek be ide!
Köszönöm!
Csi
 
 


Húúúúúú, de rég voltunk itt! ki jár erre mostanában?
Kíváncsi? Szilvi? Többiek???? Kép
Anyagi
 


Sziasztok!

Decemberben jön még csak a második gyerekünk, de 3-4-et tervezünk. Nagyobbikom most volt két éves, még igencsak pelenkás, semmi jelét nem mutatja, hogy hajlandó lenne bilizni, wc-ni. Eddig sajna akárkitől kérdeztem azt mondta, hogy a gyes összege nem fog változni, csak ugye a családi pótlék, ami szinte semmi.
Az a baj, hogy a fiam 1 hónapban bőven elfogyaszt 3,5 csomag pelenkát és 7-8 csomag popsitörlőt. Rettentően sok, viszont érzékeny a bőre, így a sok kipróbált pelus közül a Liberó vált be, ami akárhogyis nézzük nem a legolcsóbb. Hozzájön a többi tisztálkodási babacucc, és mindjárt kidedrül, hogy a 21 ezer forintos gyesemnek lőttek. Ebből a pénzből két gyereket nem tudok pelenkázni... Mit lehetne tenni? Ja, a gyes alanyi jogon jár.

sasha

Kép
 
 


Szia Sasha, popsitörlőből 7-8 csomag? A tiszta víz is megteszi, az kicsit olcsóbb.

Üdv, Liana
 
 


Sziasztok! Nálunk is víz megy, vagy vizes vatta, csak ha elmegyünk, a pelenkázó tatyóban tartok popsitörlőt. Az enyémek közt is vannak érzékeny bőrűek, de nekünk bevált egy diszkontos pelus, vmi német márka. Ha érdekel a diszkont címe, előtúrom!
Mikor jön a kicsi? Mert ha nem ebben éli ki a féltékenységet, akkor nyáron megpróbálhatod szobatisztaságra szoktatni, nappalra.
Claire
 
 


Sziasztok!

Sasha!
Én is vizes vatta párti vagyok. A fiam (Ő a nagyobb) sem a nedves törlökendőket, sem semmilyen pelenkát nem bírt pici korában (elég sokat próbáltam, legjobban a Pampers vált be, mikor már nagyobb volt).
Viszont ami jó is volt meg olcsó is az a Monapel. Igaz az elején jó nagy beruházás (30-40 ezer), de utána a mosási költség elenyésző. A nagyot már nem biztos, hogy át tudnád szoktatni. Erről jut eszembe, leszoktatós pelenkát próbáltál már? A szobatisztíságot meggyorsíthatja. Milyen babaápolási cucc jön még hozzá?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinekKép
Próbáltam vizes vattázni még mikor kicsi volt, de elég régóta csak röptében tudom átpelenkázni, vagyis, valahol leteperem...Kép Ezt vizes edénnyel, vattával, pelussal nehezen bírom elképzelni. Sok pelus is fogy, egy ideig normalizálódott a helyzet, de most megint szinte 2 óránként tele van pisivel. Nyáron sokat ivott, az rendben is volt, ősszel jó volt, most meg lehet sokszor túl van öltöztetve és melege van azért iszik annyit, hogy ilyen rengeteget pisil... na és mikor kell kakilni??? Friss tiszta pelusba.
Az az igazság, hogy én pisilésnél is letörlöm a fenekét, de még így is rémísztően sok fogy. Meg így, ha anyós, vagy anyám teszi tisztába nekik is sokkal könnyebb. De igazság szeirint nem ez volt a fő kérdésem.

Betti!
Nemrég volt a Kismama újságban egy leszoktató pelus minta a Huggies Pull&Ups nevet viseli. Erre gondoltál? Igazán még nem néztem körül, mert egyszerűen nem is szól, hogy pisilni v. kakilni kéne. Erőltetni nem szeretném, pláne nem most, hogy cc. 1 hónap múlva születik a kistesó és némi visszafejlődés várható, így inkább majd, ha megszokta, hogy itt a baba, és nem is visszük vissza a kórházba akkor nekilátunkKép

Claire!
Pont most írtam Bettinek, hogy mikor születik a tesó és mikor próbálkozom a szobatisztaságra szoktatással.
Diszkont pelus! Annyi fajtát próbáltunk, még a Plusz-os, Tesco-s, Auchan-os, Rossmann-os, DM-es, Pampers, Huggies, noném darabszám kapható pelenkákat, vagy 5 félét, de vagy ezért, vagy azért nem vált be. A Pampers, Huggies azért nem mert keskeny és bevág a comjánál, 2 noném pelenkával jártunk még így. Az Auchan-os Rossmann-os, Plusz-os meg kívül műanyag borítású, bepálott a feneke, volt ilyen a nonémek között is. Volt 1 olyan noném pelenka amit akárhogy adtam a gyerekre mindenhogy kifolyt a pisi. Nagy volt mikor megvettünk egy hatalmas dobozzal, volt benne vagy 100 darab, de kinőtte amikor végülis ki kellett dobjam. Szinte minden héten próbáltam ráadni kb 2 hónapig.
A próbálkozásokból elég volt, a Libero pont megfelel. Passzol a gyerekre, mintha ráöntötték volna, kényelmes neki, sok pisit kibír, és a bőre sem pattog ki tőle.
Popsikenőcs, Bepanten. Mielőtt megszólnátok érte, azért mert ez vált be. Nem kenem vele mindig a fenekét, de mivel nem szól, ha kaka van és nem veszem észre igen rövid időn belül akkor baj van. Főleg, ha fogzós kakiról van szó, akkor meg aztán azonnal ki kell belőle szedni, ha nem így történik több apró sebből vérzik a feneke akár 10 perc után is és a Bepanten már másnapra javulást hozott eddig mindig a többivel ellentétben. Szerencsére most már átálltunk más nagyobb kiszerelésű fürdetőre ami elég akár 3 hónapig, és szerencsére több apróság már nem kellKép


De a kérdésem továbbra is fennál:
Tényleg 1 gyes jár két kisgyerekre, holott még az elsőre is járna? Csak a legkisebb után adják.


sasha

Kép
 
 


Sasha,
igen, a gyes egy gyerekre jár - kivéve, ha ikreid vannak.

Zsóka
 
 


Szia! én úgy tudom, hogy igen, bár az is nemrég változott, hogy ikrekre dupla jár! Meg kéne nézni az eg-szoc minisztérium honlapján. Nekem is 2 éves volt a nagy, amikor a kicsi született, de onnantól újra gyedet kaptam, gyest nem, hiába járt volna az még a nagyra. Szerintem gyes-gyes esetén is így van.
Nekem már a 7 hónapos is (az egyik) ketd ilyen lebirkózós-öltöztetős lenni Kép!
Most meg sír, megyek: Claire
 
 


Sasha, vizes edény nem kell. Szeret pancsolni? Ha igen, akkor irány a kád, nagyon tudják ám élvezni!
Gyesből tényleg csak egy jár, mert ezt nema gyerekre adják, hanem arra, hogy te kiesel a munkavégzési lehetőségből. És belőled csak egy van! (ehhez képest nagy szám az ikres dupla pénz, amiről megvan a politikai véleményem (kis pénzből nagy látszatintézkedés)) A gyerekek utáni adókedvezmény viszont nőni fog, mert két gyerekre fejenként már több (én nem tudom mennyi, mert csak a háromra tudom).

Bizony tény, ahogy több a gyerkőc, egyre inkább végig kell gondolni az anyagiakat!

Ildi

Ildi
 
 


Sasha!
Igen valami ilyen pelusra gondoltam. Nem ismerem, csak olvastam róla. A fiamnál még nem volt, a lányomnál még nem aktuális.
Nálatok tényleg nem időszerű a szobatisztaság egy hónappal a kicsi előtt. Szólni azért nem szól, mert nem tudja, hogy a pisilésnek következményei vannak. A Libero nagyon jó nedvszívó (most mi is azt használunk). A következőt viszont most is kipróbálhatod: alsónadrágot adsz a pelenka alá. Nedves lesz, zavarni fogja. Egy idő után rájön, hogy a pisilés és az utána következő kellemetlen érzés összefügg. Akkor jöhet a bili mutogatása, meg a magyarázat.
A GyES szerintem is úgy jár, ahogy a többiek írták. GyED-re nem vagy jogosult? Az adókedvezmény 8000 Ft.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Sasha,
azt meg lehet jatszani, hogy szulesig Te elmesz tappenzre, a parod/nagyszulo meg GYES-re. Ha ezzel jobban jartok.

-Afonya
 
 


Azt hiszem 4 gyerekre 40000 az adókedvezmény, szóval nem uannyival nő gyerekenként! Claire
 
 


Ildi!

Köszi!

Betti!
Neked is köszi! Gyedre nem vagyok jogosult!

Áfonya!
Nem tudok táppénzre menni, mint írtam alanyi jogon kapom a gyest. Vagyis mintha sose dolgoztam volna. Mindegy, így jártam, összedőlni a világ nem fog, ha már a gyesből nem futja a pelusra, meg a kiegészítőkre, de jól működött ez a rendszer eddig. Az tény, hogy változás lesz, csak mire kialakul az nem tudom mennyi idő. Azt se tudom minek kéne kialakulnia.Kép

Köszi mégegyszer mindenkinek, és bocsi, hogy zavarkodtamKép

sasha

Kép
 
 


Esetleg vmi olyat bevállalni, amit meg tudsz a gyerekek mellett csinálni? Claire
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem haldoklik ez az oldal egy kicsit???
Én éppen most szeretném kedves páromat egy harmadik baba szükségességére rávezetni.
Nálatok "hogy" történt, hogy nagycsaládosok lettetek?
Pusza: Tümi
 
 


Sziasztok!

Nekem "csak" két manócskám van. A fiam 4, a lányom 2 éves lesz. Ideális sorrend, ideális gyerekszám, örüljek, hogy egészségesek, és elég lesz őket "tisztességesen" felnevelni. Ezt rajtam kívül a környezetemben - szinte - mindenki így gondolja. Amikor felvetettem - még a 2. előtt -, hogy majd 3-at szeretnénk, úgy néztek ránk, mintha teljesen megzizzentünk volna Kép. Igen a 2.-ig támogató a család, de utána stop, mert akkor te felelőtlen vagy, nem akarsz dolgozni...

A lányom holnap kezdi a bölcsit, a fiam 1-jén az ovit, én pedig dolgozni fogok. És már most azon jár az agyam, hogy kb. 3 éven belül szeretném a 3. babácskát a világra hozni. Csak szomorú, hogy a családnak "bizonyítani" kell, hogy igen, el fog férni, igen őt is fel tudjuk nevelni, neki is jut majd különórákra...(reméljük, bár ezzel most még nem foglalkozunk, pedig lehet, hogy kéne) és igen addigra lesz olyan autónk is amelyben elfér 3 gyerekülés. De a legfontosabb, hogy már most várjuk (és persze teszünk érte), hogy "ideális" körülmények legyenek. És ahogy elnézzük, hogy a gyermekeink szeretik egymást, mindig olvadozunk tőlük Kép, és tudjuk, hogy még egy gyerkőc "lazán" elfér mellettük Kép.

Sziasztok,
Kriszta


Sziasztok!

Kriszta!
Sajnos tényleg ez a hozzáállás. Nekünk is sokan mondták, hogy a 3. gyerekkel tönkretesszük a saját és gyerekeink életét,nem fogunk tudni előre lépni. Ehhez képest a legkisebb nemrég múlt 2 éves és most cseréljük le a lakásunkat egy sorházra, mert azért ugye kertesben jobb. KépDe pl. rokonságunk azon része, akik legjobban "károgtak", még midig albérletben él, gyerek nélkül és azon panaszkodik, hogy még mindig nem tud lakást venni magának, de mellette két kézzel szórja a pénzét szerintem felesleges dolgokra. Szerintem az is benne van, hogy kinek mi fontos, és ami fontos, arra előbb-utóbb összeszedi a pénz is. Csak ha az ember úgy dönt, hogy több gyereket akar, akkor érdekes módon mindenki más jobban tudja, hogy mire kéne inkább költenie, minthogy elköteleződjön 20-30 évre egy újabb gyerekkel.

puszi
Magdi


Szia Magdi!

Nálunk is a rokonság "károg", csak éppen azok, akiknek - viszonylag - sok pénzük van. És ők néznek bolondnak, hogy épphogy fellélegzünk (ovi,bölcsi) és keresünk (ez most rám vonatkozik, apa eddig is keresett Kép)végre egy kis pénzt, amiből a gyerekek "jövőjét biztosítjuk", akkor minek előlről kezdeni az egészet Kép. Ja és mi lesz a meglévő kettővel, merthogy az életszínvonalunk jelentősen csökken, és mi lesz velünk, mert 3 gyerek mellett tönkremegy a házasság!!!, apukára nem jut idő, máshol keresi a boldogságot, én pedig egyedül maradok 3 gyerekkel Kép....

Csak szomorú, hogy nem hiszik el, hogy ez számomra az anyagi javaknál fontosabb. És persze azért sem vagyok normális, mert a gyerek nem magánoviba fog járni, mert "aki kimarad, lemarad". Az már a hab volt a tortán, amikor kifejtettem, hogy szerintem egy 4 éves gyereket nem kell írni-olvasni tanítani, és az idegennyelvből is elég a játékos ovis foglalkozás. Szerintük nem "e világiak" vagyunk, mert nekünk az a fontos, hogy megasikeres szupergazdag ember helyett "csak" boldog legyen mindkettő (később mindhárom Kép).

És hát mit várjon az ember a társadalomtól, ha a saját család sem támogatja a szülők döntését. Mert a gyermeknevelés az nem munka Kép ("csak az a munka, amiért fizetés jár"), hanem költséges hobbiKép. ...

Örülök, hogy vannak mások is, akiknek fontosabb egy újabb gyermek vállalása egy új autónál Kép. Már azt hittem egyedül vagyok...

Gratula a családodhoz Kép.

puszi,
Kriszta


Szia Kriszta!
Én azzal szoktam kiakasztani a környezetemet, hogy nekem azóta könnyebb anyagilag, mióta megvan a harmadik (akkor járt le a kölcsönünk, pont az ő születésének köszönhetően). Azóta kikönyörögtem a negyediket is és még mindig tehermentes a házunk, van nagy autónk, nyáron nyaralni voltunk, és járhatnak a gyerekek amire akarnak. De semmi másra, mert mi sem szuperzseniket akarunk, csak hogy a vágyaik teljesüljenek (bizonyos határokon belül), és boldogok legyenek. Kép
És ma voltunk babalátogatóban és a fiaimmal kórusban kezdtük apának, hogy nekünk is kell még ilyen!!!

Ne a környezettel foglalkozz, csak a szívedre hallgass! (Én már 10 éve vagyok gyesen, de jó ideje már dolgozom - itthonról!)

Sok sikert!
Gi
Anyagi
 


Szia Gi!

Érdekes, hogy a rokonaink egy része akkor tartja "érthetőnek" a 3.-at, ha szocpolról van szó, egyébként nem vagyok normális.

Az is fura, hogy nekik 1-1 gyerekük van, és áll. hangoztatják, hogy milyen jó nekik, azt csinálnak amit akarnak, odamennek ahova épp a kedvük tartja, és hogy alig várták, hogy a gyerek felnőjőn és vége legyen a "nyűgnek". Persze, amikor néha összefutunk anyuéknál, látom rajtuk, hogy irígykednek, mert mi (gyerekek, unokák) érdek nélkül (lakás,kocsi...) szeretjük a szüleinket.

Hát ne csodálkozzanak, ha arra nevelik őt, hogy a pénz mindenek fölött áll, hogy nem hívja drága szüleit az a hálátlan gyermekKép...

Sajnos nehéz nem foglalkozni velük, mert engem nagyon bosszant, hogy azért mert 3 gyermeket szeretnék, nem vagyok beszámítható. De természetesen csak apára és rám tartozik, hogy mikor húzzuk be a kéziféket.

Gratulálok a szép családodhoz és sok sikert apa fűzéséhez Kép.

Kriszta


Hát igen... A pénz nagyúr!
(Meséld el nekik: ma jött haza egy ismerősöm a nyaralásból, ahol 53e helyett csak 21-t kellett fizetniük, mert volt NOE igazolványuk! Ilyet nem csinálhat csak nagycsaládos!!! És akkor máris jobban jártak pénzügyileg!)

Persze nálam is az számít legkevésbé, hogy mennyi terhet jelent a sok gyerek. Naponta százszor ámulok, hogy de édes, de aranyos, jaj, de okos. Ki emlékszik már este arra, hogy hányszor akasztottak ki aznap. És amúgy is a sok gyerek mellett olyan szépen tudom egész nyáron is csinálni a háztartást, egyéb dolgaimat, mert ők egymással is nagyon jókat játszanak. Nem kell folyton a szülőket nyúzni, sokkal kevesebb "nyűg" van velük!
(Egyszer egy babysittertől olvastam, hogy ő mindig olyan családokat keres, ahol több gyerek van, mert ott csak ötleteket kell adni, a gyerekeknek megvan a társaságuk! Ezt sokan nem is hiszik el)

Nincs véletlenül valami titkos varázsigéd apa fűzéséhez??? KépKépKép

Köszi! Gi
Anyagi
 


GiKép ez nálunk is jól bejött (mármint, hogy jobb nekünk, mióta sok gyerekesek vagyunk). Erre ui. nem számít senki.
Szerencsére nekünk sikerült megszabadulni a károgóktól (ehhez kellett az is, hogy Bp.-től 200 km-re vettünk egy szép nagy házat), de mi tudatosan leépítjük családunk ezen részét. (mi nyugodtan szidhatjuk egymás anyját..olyanok sajna.)
Az meg totál megdöbbent mindenkit, hogy a 3 iskolás gyerekünkből mind osztályelső, járnak különórákra, a férjem tanítja pluszban őket angolul (német nemzetiségibe járnak), és szépek, jól neveltekKép, sőt minden évben megyünk nyaralni..szóval ahelyett, hogy igaza lenne a sok negatívnak, lassan mi leszünk a "bezzegék", ahol időnként tényleg szirupos minden.Kép

Kriszta, próbálj nem venni tudomást róluk. Ha nem látszik rajtad, hogy kiakaszt amit mondanak, talán elmarad a kárálás.

Sziasztok:
Verus

Kép
 
 


Sziasztok!

Csak olvaslak Titeket és irigykedem. Én nagy családból származom, három öcsém van. Pedig szerintem mi még nem is voltunk nagy család, mi van azokkal, akiknek 6 vagy 7 gyerekük van? Azt szerettem legjobban, amikor öcsémék barátai eljöttek hozzánk és gyerekricsajtól volt hangos a ház. És mi is utaztunk, 90 % MÁV kedvezménnyel.
Én legalább hármat szeretnék, ebből megvan az első Kép Sajnos egyedülálló vagyok, így egyelőre semmi nem lesz a gyerekprojectből.

Szerintem se azzal foglalkozzatok, hogy ki mit mond. Az a lényeg, hogy Ti boldogok vagytok, nem? Vagy lehet, hogy ők is irigykednek? (Valszeg nem, de úgyis mindegy)

Kati
 
 


Kati, pont nemrégiben beszélgettünk arról a férjemmel, hogy ők, mint 2 gyerekesek kevesebb mindent kaptak, mint én (és persze a tesóim)-mi 7-en vagyunk. Nekünk jelenleg 5 gyerekünk van, férjem noszogat, hogy lehetne még..(bevallom, beadtam a derekematKép ) Nálunk is tipikus "olasz család" fíling van, de mi ezt így akartuk. A férjem mindig is irigykedett ránk (gyerekkorunktól ismerjük egymást), hogy nálunk mekkora élet van.
Kívánom, hogy mihamarabb 3 gyerekes bolodg anyuka/feleség légy!

Verus

Kép
 
 


"Az meg totál megdöbbent mindenkit, hogy a 3 iskolás gyerekünkből mind osztályelső, járnak különórákra, a férjem tanítja pluszban őket angolul (német nemzetiségibe járnak), és szépek, jól neveltek, sőt minden évben megyünk nyaralni..szóval ahelyett, hogy igaza lenne a sok negatívnak, lassan mi leszünk a "bezzegék", ahol időnként tényleg szirupos minden. "

Ezt akár én is írhattam volna... Jó, némi módosítással, mert van, aki csak osztály 2., és a nyelvből is csak 1 megy, de van zene, sport... (együtt járunk úszni családilag, isteni!!!!Kép)

Én is csak kívánni tudom mindenkinek, hogy ilyen sok gyerel zsongja körül, és legalább ilyen boldog legyen, mint mi!

Puszi Nektek Nagycsaládosok, és Szimpatizánsok!
Gi
Anyagi
 


Sziasztok!

Az unokanővérem és a legjobb barátnőm is babát vár Kép, és én nagyon-nagyon irígylem őket. A barátnőm tegnap tudta meg, hogy kisfiút hord a szíve alatt (a lánya 4 éves), az un.nővérem pedig apa meglepetésének szánja, mert a párja nem szeretné tudni, csak amikor megszületik, ő pedig kikotyogná. Õt is irígylem, mert tényleg a legnagyobb meglepetés az életben, de én eddig egyszer sem bírtam ki, pedig aki kiváncsi...

Amikor a fiam született mellettem volt egy anyuka, aki az ötödik gyermekét szülte, a legnagyobb pedig már egyetemista volt. Õ azt mondta, hogy mire megnő a legkisebb, jönnek az unokák Kép.

Anyósom is boldogan meséli, hogy a koll.nőjének jön a 4. unokája (egyik gyermekétől, a másiknak még nincs), megnyugtattam, hogy pár éven belül neki is lesz még egy a mi részünkről.

Bár már most azon agyalok, hogy a leendő már nem lesz játszótársa a "nagyoknak", és lehet, hogy nem egy hanem még 2 manót kellene szerkeszteniKép. (Ha ezt apa olvasná...)

Gi,
apa fűzéséhez sajna nics varázsigém Kép. Nálunk a kész tények elé állításos megoldás volt mindkétszer. (Én a természetre bíztam, nem tervezett és nem becsúszott, csak simán várt babák voltak, de nyilvánvaló, hogy ezzel a módszerrel a 3.-nál még bátrabb az ember lánya, mint az 5.-nél.) Ha rajta múlik, talán nem sürgette volna a családalapítást, de ő is azt mondja, hogy így a legjobb, és örül, hogy rámbízta a dolgot.

További sikeres puhítást, vond be a fiúkat is, egységben az erő Kép.

Puszi mindenkinek,
Kriszta


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 


Sziasztok !

Jó rég nem írt ide, senki, de hátha valaki jár még erre...

Mi február végére várjuk a 3. gyerekünket, szeretnék hasonló többgyermekes anyukával megismerkedni, tapasztalatot cserélni, kérdéseket feltenni, stb.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
 
 


Levelezhetünk...

Anna (9 gyermek anyja)


Köszönöm, jelentkezni fogok !

Üdv.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
 
 


Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron