Új privát üzeneted érkezett!

barbazso, de, szívesen küldök. ma csinálok frisset, és este átküldöm. Vincének is folytok koppan a feje, szegényem, csoda hogy nem lesz puklija.

hibernia, én is csodálkozom sokszor, hogy másnak milyen gyerek jutott. persze, hogy nem cserélném el a világ összes kincséért sem, de azért néha böki a csőröm. az én gyerekeimből genetikailag ki van kódolva az alvás. Kendéből az evés is. :D Vincével egyébként annyira nehéz volt az első 6-6és fél hónap, hogy gyorsan lemondtunk a kistesóról. egyszerűen nem lehetett letenni. egész nap kifelé fordítva kellett vele járkálni. éjszaka főztem, takarítottam, mostam. Szerencsére mióta tud ülni könnyebb lett, mióta meg mászik már igazán könnyű.

Ti használtok valamilyen krémet terhességi csíkokra? Beválik?

Anita

Kép

Kép
 


anita ezek szerint vince sem könnyű eset... :) de örülök, hogy jobban van... hát ez az ez a böki a csőröm tetszik... :lol: várjuk a képeket!!!
én nem kenem magam, még nincsenek csíkok szerencsémre, majd a következőnél... :) 3 gyerkőcöt szerettetek volna? hát mi is filózunk a 2.on is néha, ha ő is ilyen lesz... asszem meg fogok őrülni.
hogy ízlett a meggy?
karfiol nem volt gond?
nálunk ma megint elég hülye nap volt, voltunk a tengernél, amint odaértünk, elkezdett sírni a babakocsiban, kivettem, de le akart volna menni, persze nem engedtem, sétáltunk 20 percet karban, közben persze végig feszengett, hol sírt, hol nem, aztán hazafelé elszabadult a pokol, bekötöttem és végigbömbölte a fél órás utat. kitettem a lelkem elé, hogy lefoglaljam, beszéltem, csörögtem, itattam, cumiztattam, érdekes játékokat adtam, semmi. legszívesebben megcsíptem volna, hogy legyen oka ilyen hihetetlenül nyígni. :D amint hazaértünk, letettem a földre és persze vidáman mászkált... oké, unta a helyzetet, ki akart jönni, de basszus, mindent megtettem, hogy ellegyen, most akkor sosem mehetünk 50 km-es körzeten kívül sehová? előre rettegek a 3 órás repülőúttól... :? :? :? nem tud a hátsóján ülni soha.
lehet tényleg gáz, hogy kimaradt a repülőzés? :lol:

viszont tök ügyesen ül le már állásól, tök profi... és leszereltük a fióknyitókat, úgyhogy biztonságos a nappalink. :) úgy örülök hogy nem kell 24 órában mögötte állni... :)

többiekkel mi van? jobbulást a betegeskedőknek! hogy vagytok?

barba az állatkert jó ötlet! :) ti teszitek le a szőnyeget?

zsu akartam kérdezni már, hogy angol alatt ki van gabival? hogy oldjátok meg? én úgy németeznék... :roll:

pillanat folyt.

 
 


Sziasztok!


Hááát nekünk elég nehéz napjaink vannak. Gabi nem fogadja el a "szilárd" kaját, semmit szinte. Ha mákom van 20-30 ml eszik.
1 hétig nem volt kakai, ettem szilvát így kihoztam amit ki kellett. Állandóan szenved szegény de hogy mitől nem tudom, mert nem fájós sírása van inkább elegem van sírása. Az alvásaink teljesen felborultak. Most pl alszik!!!!!!!! 9-10 között szoktunk elaludni most meg 20:15 óta alszik előre fosok az estétől és hogy hajnalban kelek :?
Azonban elkezdtünk mászni. Nagyon csak kezdtünk mert kb 3 "lépést" bír, de nagyon cuki. HA meglát engem odateper valahogy, és ekezd megmászni, hozzámbújik, ölelget. Szóval imádom, csak hulla vagyok meg zombi meg idegileg is kicsit kifacsart de ez van. Bízom benne hogy majd elmúlik, vagy megedződöm :D

Orsi, Monde, köszönöm a válaszokat. Azért megnyugtató hogy el lehet lenni 2 gyerekkel is :oops: :D
Orsi, 18 hónap?? Basszus na az meredek!!!!!!
Mi azért olyan 24et lövünk be aztán mi tervezünk..és meglássuk mi lesz lehet aztán össze se jön :(

Védőnő mostanra gondolta a 3 kaját. Kicsit nekem is soknak tűnik. Főként úhgy, hogy nem eszik semmit.

Repülőzés nálunk is kimaradt. De én nem hiszek a hiparktiviásban. Szerintem ma már minden gyerekre azt mondják, hoyg hiperaktív aki nem ül meg a seggén és nem csinálja azt ami a felnőtteknek kényelmes. Az én gyerekem max nagyon aktív :lol:

Ja felvetődött a költői kérdés melyik a jobb ha az első gyereked "nehéz" és a másik "ott maradós" vagy fordítva. Háát mi van ha az elsőre azt hiszed ennél nehezeb nem lehet és jön a következő aki még nehezebb?? Persze így is úgy is imádja az ember de azért egy ilyen felállás ütős lehet.

Anita, Gabi detto. Amíg nem lehetett letenni addig kifelé fodulva faltuk a köröket itthon. Szívás de én örülök, hogy ilyen érdeklődő. Ismerősöm gyereke 4 hónapos, eszik alszik alig csinál valamit. Félelmetes. Inkább 5 Gabi mint 1 ilyen gyermek mert halálra aggódnám magam.

Hibernia, Anyukám van itt minden csüt de. Szerintem arra az 1-2 órára szerezhetsz nany-t. Bár nekem házhoz jön a tanár.

Na ennyi jutott ezsembe majd jövök ha a Főnököm engedi :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 

 
 

Sziasztok!

Jaj de lemaradtam megint :( De elég zsúfolt napokon vagyunk túl. Grétinek szinte semmi sem volt jó a héten, se kajailag, se játékilag, se sehogy.... De, ahogy olvasom itt ezt az oldalt, sajna nem vagyunk vele egyedül. Bár se mászás nem kezdődött, se új fog, amikre rá tudnám fogni. Én meg elkezdtem diétázni+edzeni. Ez is csomó időmet elveszi, bár legalább hasznos, és nagyon rám is fért.
Én bevezettem a héten a glutént, babakeksz és kenyér sarok formájában. Azóta minden nap kap, bár ezt csökkenteni fogom, mert sokallom. És igen, tudom, hogy írtátok, hogy mindenki parázik, hogy a torkára megy, de én extrán, mert annyira tömi :shock: Néha benyúlok a szájába és szedegetem ki a nagyobb darabokat. (próbálok leszokni erről)
MA kapott először céklát...úszott minden a pirosban....nem is jött be neki annyira, nekem meg főleg nem, hogy még mindig pirosak az ujjaim...de kitartóan próbálkozok vele holnap is majd.
Vettünk ma etetőszéket! A Stokke-ot néztem ki, amit Orsi is ajánlott, nagyon tuti lett volna, viszont sajna férjem közölte, hogy ő fele ennyit se költene ilyenre, így megvettük a Chicco Happy Snak-et, teljesen jó, a célnak megfelel. Bár bazi nagy és műanyag és nem lehet az asztalhoz tolni teljesen és nem 2 tálcás, de ez van. Gréti elüldögélt ma benne egész sokáig, szóval, ha így lesz később is, akkor imádni fogom a széket!
A húsos kérdés tök jó volt! Én sem tudom mennyit kellene adni. Elvileg 1 teás kanálnyit...ennél szerintem jóval többet adtam eddig. Gondolom azért minden nap nem kell hús, ugye? Amúgy Gréti ette, bár kicsit fitymálva, de végül is ette.
Holnap hozatok anyuval patika magazint, mert jól beparáztam ezen Monde.
Zsu, tök jó, hogy így meg tudod oldani az angolt! Nálunk a heti 2-3 edzésemért is harc megy, hogy hová tegyem a gyereket... egyenlőre nagyik és férjem bevállalták, de nem lehet mindig így megoldani. Akkor meg majd viszem magammal, már egyeztettem a fitnessel, van baby sitterük, csak előre kell szólni :D Eddig nem mertem, mert Gréti tuti végig üvölti azt az 1 órát, és félek, hogy kidobnak minket onnan előbb-utóbb :oops:
Charlott, örülök, hogy végre megkaptad a Cd-t és annak is hogy tetszik.(lehet, hogy már írtam ezt, mert már akarni akartam :lol: )
Elküldöm gmailre a foglalkozásos tájékoztatót! HA valakit érdekel, akkor jelentkezzen! Mi már jelentkeztünk, várólista van, elvileg márciusban induló csoportba férünk be majd.

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk csak iszonyú sok dolog összejött.Pakolásszuk ki a szobát,voltak a villanyszerelők,párom nővéréjék vittek el pár holmit,anyuéknak segítettem összerakni a gardróbot,és mindemellett Balu is egy kis ördögbütyök volt.Nagyon vacakul aludt egész éjjel,csak forgolódott,még mellettünk is,bizti érezte a lehülést.Aztán fél 9kor kelt és fél 4kor bírtuk lebírkózni egy kis alvásra!!!!7 órát volt fent egyhuzamban.Persze temérdek nyüszi,nyűgi,így nem tudtunk menni párom nővérének a kisfiának a névnapjára se.....Aludt egy órát,és fél 5től mostanáig bírta.Nem volt egyszerű a nap.
Elolvastam mindent de olyan hulla vagyok hogy ha nem baj,nem reagálok.
Balu szobája majdnem kipakolva,akvárium áthozva a szobánkba.Holnap párom dolgozik.Én még kipakolom a maradék holmit,meg megpróbálom felszedni a padlót.
Remélem mindenki jól van,aki beteg annak jobbulást!
Jó éjszakát!

KépKép
Kép


Hibernia, Petinek gratula, hogy már így közlekedik!!! Nagyon ügyi! NA meg a foghoz is! A "mama" szóhoz meg főleg! Csak nem anyós tanította meg neki sutyiban?! :lol: :lol:
Gréti is gagyarászik és néha olyan bonyolult dolgokat tud kimondani :lol: Pl. blig-blig-blig, pont, mint egy nyerőautómata, de még a hangsúly is olyan - fetrengünk a röhögéstől, és a legjobb, hogy utána ő is nevet :lol:
Anita, jó, hogy jelentkeztél! Terhességi csíkokra nem használok semmit, nekem annyira nem látszanak, mert híztam sokat és kifeszült a bőröm, kíváncsi leszek, ha majd fogyok milyen lesz. Egy plasztikai sebész mondta egy ismerősömnek, hogy sajna a csík csak késsel tűnik el, mert elvileg ott megrepedt már a bőr, de kés alá meg nem érdemes emiatt feküdni... :?
Barba, fürdető karika tök jó ötlet! Simán elüldögél úgy Samu benne? Hogy kell ezt elképzelni? Mint egy kicsi hullahopp? :oops: Tényleg milyen a fa hullahoppod? Használod?
Bocsi, most ennyit bírtam, leragad a szemem, megyek aludni. Holnap újra.
Jóéjt!

KépKép

KépKép
 


Csöpplány, most látom, hogy itt vagy! "Balu az ördögbütyök! :lol: ":lol: Olyan szép lesz az új szoba, majd meglátod. Ez adjon erőt. Miért nem aludt 7 órán keresztül? Csak nem nála is egy újabb fogacska?
Én se bírom tovább---jóéjt

KépKép

KépKép
 


Anyós megtanította sutyiban :lol: :lol: :lol: , ördögbütyök :lol: :lol: :lol: !!! Jól van, a humorotok megmaradt. :D
Küldök fürdetőkarikás képet. :)
A hulahopp karika bazira éles. Néha használom, de annyira vág, hogy napi 10 percet sem bírnék egyelőre. :( Talán majd belejövök. Te viszont nagyon kitartó vagy. Ha a terhesség alatti diétára gondolok, vagy a mostani fogyókúra + edzésre, talán te vagy a legkitartóbb közülünk. Irigylésre méltó! :wink:

Csöpplány, egyedül szeded fel a padlót? Nem semmi!

Hibernia, a szőnyeget mi tesszük majd le. Kicsit kisebb szőnyeget vettünk, mint a szoba, beszegetjük, és nem ragasztjuk a padlóhoz, hanem vettünk szivacslapokat, arra ragasztjuk. Nagyon puha és meleg lesz, remélem! :)

A csíkokra kifejezetten nem kenek semmit, de testápolónak használtam Samu shea krémét, és döbbenten láttam, hogy egyszer csak (nagyon hamar -kb egy hét múlva) alig látszanak a csíkok. Most elhatároztam, hogy rendelek eredeti shea vajat, és készítek saját krémet, mert ez a krém nagyon drága volt.

Mi holnap Pestre vonatozunk Samuval. Nem nagyon merek a bkv-zásra gondolni. Lehet, inkább gyalogolunk mindenhova. :)

KépKép

KépKép
 


hibernia, ha Kende ilyen lett volna Vince, én sem vállaltam volna ilyen bátran! :D

zsu, persze, az meg a másik véglet, az sem jobb, sőt..

nadina, nekem a hasam, a csípőm, a fenekem brutálul néz ki :? valamit kellene vele kezdeni.

Vince is karikában fürdik, ilyen:

Kép
 
 


:shock: a csetes nevemmel, de én voltam az előbb. nem is tudtam, hogy ide is jó. csak néztem, hogy hol vannak a vonalzóim. :D:D

Anita

Kép

Kép
 


zsu, anita ezen én is filóztam már, melyik a jobb, az először nehéz aztán könnyebb vagy az először könnyebb, aztán nehéz opció... persze arra én sem gondoltam, mi van, ha nehéz után nehéz jön. :lol:
ajánlok nektek is egy blogot, halálra röhögtem magam rajta, amikor olvastam, a kislány tök petire emlékeztet, vicces kívülről látni...
http://lustanyu.blog.nlcafe.hu/index.ph ... jid=150562
az egész blog nagyon humoros, sajna csak egy-két részt volt időm olvasni belőle még. :?
a szüleim amúgy azt mondták, sokkot kaptak anno tőlem, mert a tesóm mintagyerek volt, erre jött egy letehetetlen, elégedetlenkedő, hisztis, akaratos (=én)... :D

no megint mennem kell, ez ilyen nap, de vigyázat, holnap pótolok. :D

 
 



 
 


hali,

ha nekem a 2. lett volna az elso gyerek, akkor nem lett volna tesoja egyhamar! lehet, soha. szoval szerintem aki az elsovel szenved nagyon, annak egy halali nyugis 2. lesz. Tisztelet a kivételnek. :)

Zsu,
mi is 24 hot terveztunk, a fene sem gondolta volna, h szoptatas mellett elsore besikerul a teso. szoval vigyazzatok!!! :)

Nadina,
sajnalom, h a férjed leszavazta a stokke-ét. pedig hosszu tavon mindenképpen kifizetodo.

Hibernia,
Elisa is utal autozni, ezért altalaban olyankor megyunk, mikor almos, ha lehet és akkor elalszik. a repulotol meg ne félj, nem fognak (tudni) utkozben kiszallitani titeket, lesz, ami lesz, valszinu Peti, a kirakatgyerek, kellemesen meglep majd, mivel ennyire foglalkoztat mar most a dolog téged.

Tegnap ujra probaltam a hust. csak egy kavéskanalnyit a fozlekébe, és szépen ette. szoval a mennyiséggel volt agond szombaton.

Tegnaptol bevezettem tizoraira a gyumolcsot, csak par kanallal eszik, de most mar lassan idomulni kell szerintem a "rendes" kajaltatashoz. Reggeli tej, tizorai gyumolcs, ebéd fozelék, uzsonna gyumolcs+gabona, este tej (vagy tejpép). szeretnék ideaig eljutni 10 hos korara.

Tegnap ujra kezdtuk este az alvastanulast. kemény 30 perc utan elaludt. és nagyon jol aludt. azt olvastam 9 hos korukban tudnak a bababk akarattal nem elaludni, mégha almosak is, szoval addig érdemes "megtanitani" az egyedul elalvast. ez persze a teoria. de én egyszeruen nem akarom amr alomba ringatni és labujhegyen kioson a szobabol, amikor letettem aludni.

Ma végre jobban vagyok, nem faj a fejem, stb.. itt valtozatlanul tavasz van, tegnap egy csomot sétaltunk.
 
 


Hibernia nagyon állat ez a blog. Jókat rötyögök rajta :D

Nálunk minden a csúcsponton. Tízorai talán 30 mili őszi-alma, befejeztük megyünk szopizni és a drágám ráhányta az egészet a vállamra. Éljen. Kezdek attól parázni hogy soha nem fogunk normális kaját enni. Most még csak reménykedek, hogy talán a foga.

Orsi köszi, vigyázunk is ezerrel..én alszom, férjem sóvárog :lol: :lol: :lol: :lol:

Na most csak ezért bekukkantottam. MAjd jövök még.

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Elisa végre megfordult ma a hatarol a hasara. Hol mashol? a pelenkazoasztalon... Mar ugy c-zett az utobbi napokban, mint egy kinai artista, de egyszeruen nem lendult at.

Zsu,
a turelem rozsat terem!!! Mi mar 2 honapja elkezdtuk a hozzatapit és még csak Karacsony ota eszik normalisan. 150 gr-t ma pl, zukkini, poréhagyma, krumpli és hus kombinaciobol.

ez az elhatarozasok hete, azt is elhataroztam, h szinesitem neki a kajakat. Egy nap zold fozelék, egy nap narancssarga, stb... lehet, h unja a sutotokot... :)
 
 


Köszi Orsi, megpróbálok türelmes lenni. Csak a védőnő beletette a bogarat a fülembe, hogy kell neki az energia amit a tejem már nem fed le. De inkább lazulok, ha gáz van itt a tej örülök inkább annak.
Persze ebédre nem kellett a sütőtök husival. Eh mikor lesz ebből husi bevezetés????

Az elhatározásokhoz sok sikert. Én gyenge vagyok :(
Bár azért érnek bennem gondolatok ahogy elnézem a gyereket ez nem a változattások napja(i). De türelmes leszek :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


ja, és nagy gartula az átforduláshoz.
A helyválasztáshoz meg érzék kel, no :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu,
azért Gabinak elég szép méretei vannak és szemmel lathatolag nem alultaplalt!!! de abban igazat adok a védononek, h 8 hosan azért mar muszaj mast is enni. Mi is kuzdunk, mondom. Ma pl helybol egy kanal gyumolcsot sem kért tizoraira, viszont marha jol ebédelt...
 
 


li

hát mi fél6kor keltünk és szó szerint: nem aludt vissza... ringattuk, etettük, semmi, ott hancúrozott az ágyon... Peti az egyetlen, aki nem képes egy ágyban aludni velünk? :D
ráadásul megjött, de nem lehet semmit bevenni ugye a szoptatás alatt, fejem is fáj, nő a bölcsességfogam, mi jön még? :? :?
hát rólunk ennyi.

orsi, gratula, no majd mesélj a peluscserékről... :) nálunk botrányosak továbbra is... :?
az autó úgy volt, hogy odafelé bealudt, fél órát, aztán sétáltunk, aztán haza kocsiban, de hát nem fáradt ki, mert nem mozgott... az lenne az igazi, ha már le lehetne tenni a fűre, de hát január van. :( így nem tudom, mi lesz, csak "házhoz" mehetünk, ahol kicsit mászkálhat... :D a repcsivel legyen igazad! :) :) most az a terv, hogy külön jövünk vissza, én később ugye. viszont jóóóó sokat maradunk... legalábbis ez a terv.
tök jó, hogy ízlik a hús mégis. :) én 2 napig adok neki, 2ig nem, szóval egy héten 3-4x kap.. üvegeset. utálnám turmixolni a húst, sajnálom. :D
hát én ma reggel is azt mondtam, hogy nem kell tesó. :) :)

zsu, jót röhögtem a fogamzásgátlási módszeren. :D azon ne aggódj, hogy gabi az esküvőjén is tejet fog szürcsölni. :lol: belejön, hidd el, mi ezer éve kezdtünk és még mindig folyékony az igazi kaja... ez van... múltkor csak tápi UTÁN fogadta el a sütőtök-almát, pedig szereti.
ja és tényleg emlékezz, mit meséltem, az az ismerősöm januárban szült 2010ben és ugye most már kb félidős. :lol: és szoptat és meg sem jött neki a 2 között.
és gabi 1 hétig nem produkált semmit??? szegény... :( én úgy csinálom, hogy minden másnap tuti adok neki vmi hajtót és hanyagolom a szorongatót... egyszer volt, hogy 2 napig semmi sem volt, a 3. nap délben adtam 4-5 ml laevolac-ot és az segített.
eddig 1x volt ez mióta hozzátáplálódik.

anita, de aranyosan üldögél Vince! jut eszembe: ezer éve masszíroztam, mert nem marad háton, múltkor vhogy 2 percre mosolygott a hátán, mondom, háhááá, jövök, elkezdtem simizni a hasát és tök izom! :shock: eltűnt a régi jó kis puha has... :shock: röhögött ahogy masszíroztam, nagyon furi volt, tök átváltozott...

nadi, gratu a székhez! mi még nem vettünk... :?
köszi a gratulát, egy álom, mióta le tud guggolni. :lol: vannak perceim. meg mászkálok a lakásban és csörtet utánam... de mire odaér, tudok ezt-azt csinálni, pl elteszek egy farmert, átviszek egy játékot a szobájába (=pakolok)... :) a mama nem tudom honnan jött, azóta volt papa + baba is. annnnnyira finoman mondja a p-t, ilyen szakértően, megzabálom. :D
sajnálom a szar hetet, hátha ez már jobb lesz... ;) a 2-3 edzés meg... :shock: úristen. és diéta is? mit (nem) eszel??
én még mindig tömöm magam, kekszek, csokik áááááá
vicces hogy eddig kb csak mi szerettük a céklát elsőre... :)

barba hogy ment a vonatozás? ezen filóztam már, mert ha hazamegyünk vidéken lakunk majd, hogy teszed fel a kocsit a vonatra??? lehet szállítani ott babakocsit? hol? :oops:
ügyik vagytok a szőnyeggel, kérünk majd ilyen lett képet! :)
éles a karika??? de hol??? illesztésnél?
jajj én is nagy alvó vagyok (lennék), a babakori hiányomat pótólom. :D nem tudom, mi lesz, ha jön(ne) a 2. gyerkőc és álomkóros leszek... :(
a repülőzésnek mi a módszere? úgy értem, lényege... hogy feszítse a hátát ki? vagy a kartartás? a láb? az egyensúlyozás? mert ha hasra teszem, azonnal kutyázik és elmegy, a másikat meg nem értem. :lol: azt szoktuk, hogy a karjai meg a csípője alá teszem a két kezem és előre-hátra ringatom, mint egy faltörő kost. a karja ebbor úgy lóg le... asszem... majd megfigyelem. :) ha nem ringatnám ilyenkor, kificeregne a kezemből.

csöpplány, hogy haladtál? kitartást neked is. :)

charlott, jobban vagy? nem írtál...

ja kérdés: ti a pépeket nyersen adjátok már? pl ha almát csinálok, é még mindig párolom, turmixolom... nyerse lehetne már? mert lehet megpróbálkozom reszelt almával, olyan vagányul eszik már darabosat. meg gondolom táplálóbb is a nyers. monde megijesztett... :oops:

no megyek, itt ülünk, kinn az udvaron, ő szunyál, de már pislog...

jajj még leírom, tegnap kaptunk egy farmos csörgős könyvet megint, az oldalain különböző állatok vannak és egyes részeik izgalmas anyagokból vannak. pl a malac teste selyem, a ló farka zsinórok, a birka hasa bolyhos, menő, imádja az ilyesmit, mikor símogattatom a furcsa részeket jókat nevet. :lol:

ja és csekkoltam, 5,5 hósan volt 8 kg és 8 hósan lett 9. ez rossz szerintetek? van még "szabály" mennyit kell hízni minimum?

 
 


Hibernia, csak gyorsban. Én gyümölcsöt sosem pároltam... Szóval 5 és fél hósan kapott először almát, nyersen. Azóta is a gyümölcs mindig nyersen megy. Zöldség meg nyilván főzve. Na megyünk vásárolnii, kezdek készülődni.
 
 


aha. köszi, akkor próbálunk egy kis reszelt almát, hátha...

répa sem mehet pl nyersen? nem vagyok nyers mániás, csak jó tudni...

 
 


Szerintem a répát érdemes mindenképp főzni, a nitrát miatt. Nyers zöldségeket ha jól emlékszem olyan másfél éves kor előtt nem szokás adni. De ennek utána kéne nézni...
 
 


Én is mindent párolok. Lehet belevágok a nyers gyümikbe, mert ez így elég macera :oops:

Autó: nálunk is kényes kérdés. Ált bömbi is van. Mindent csinálok, de semmi nem jó :( És egyre ritkábban alszik be. Ha a kabátját nem tesszük rá akkor olyan 30-40 percet elvan mert tud fogni, de ha be van paszírozva akkor kiakad.
Jajj mi már kinéztük az autós ülést. Még várunk azért vele, de tök jó. Találtunk olyan isofixes ülést ami 1-2-3 korcsoportos és az aDAC-on is jó az eredménye, és még számunkra meg is fizethető, sőt az isofixesek közül még jó is az ára! Igaz itthon még nem kapni, de max kimegyünk Bécsbe. Egyedül ez az innovatív párnás megoldás nem jött be nekem, de utánanéztem és megbékéltem.
No erről beszélek:

http://cybex-online.com/site/uk/carseats/pallas-fix.htm

No most ennyi sikeredett, elteszem magam ki tudja mikor kell kelnem :?

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Az előző link szar, itt van ez:

http://www.youtube.com/watch?v=VHQVaMloD2g

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Pocsék estém volt, nagyon felbosszantottak a gyerekek, de foleg a férjem, aki hagyja oket a fejére noni..... viszont Elisa kellemes meglepetést tartogatott, a nagy cirkusz utan, szép kiadosat szopott, énekeltunk, betettem az agyba és kijottem, o pedig elaludt, MAGATOL! Egyszer sem kellett visszamennem és nem sirt. Ilyenre nem volt példa miota nem szopja az ujjat. Ha csak véletlen, akkor is annyira orultem neki. Szoval csajok, van remény! Jo éjt!
 
 


Zsu,
nagyon tetszik az ulés, amit kivalasztottatok!!! szuper! mennyit fejlodott 8 év alatt a vilag. Lehet, mi is beruhazunk egy ilyenbe, mert ugye rengeteget megyunk és hosszu utakra...
 
 


Ja most latom; 9 kg-tol! akkor még van idonk. ;) Szerintem Elisa 1 évesen sem lesz 9 kg....
 
 


Sajnálom a szar estét 3 gyerek az 3 :D

Az a 9 kiló meg úgy tudom nem az a lényeg, hanem hogy tartsa a fejét. Akkor lehet szembe kötni a menetiránnyal ha jól tartja a fejét, ellenkező esetben az összes nagyobb fékezés veszélyes lehet. Bár lehet ez a 9 kiló is azért számít valamit. Mi már közel járunk :D De azért 1-2 hónapot még várunk mi is had erősödjön az a nyakizom :wink:
Amúgy örülök, hogy bejön, mi oda vagyunk érte na meg magunkért, hogy rátaláltunk :oops: :lol:

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Tényleg nagyon édes Vince a fürdőkarikában/fotelben :) . Jaj, és Pepkéről szuperek a képek! Barnus rögtön kiszúrta, hogy "na, ez jó géppel készült". :D Nem is tudom, melyik a kedvenc: a függöny mögé mászós, vagy a bagett evős. :)

Ezen a testvér dolgon én is rengeteget agyalok. Banyek, képzelhetitek! Samu angyali természet, és még így is hulla vagyok... :?

Hibernia, a karikán nincs illesztés, fából van, ilyen: http://www.szafarisport.hu/sportszer-fi ... -p575.html Azért vág, mert szögletes, nagyon durva! :D
Én csak a meggyet pároltam a gyümölcsök közül. Az alma nem lesz darabos, ha almareszelővel reszeled. Van olyanod?
A céklát Samu is szereti, az volt az első szilárd kajája. :) Én ettem, és kipróbáltam nála is. :) Előtte csak répalét és almalét ivott kóstolónak.
Anyu azt mondta, hogy majd újra elolvassa a könyvében, hogy pontosan mire kell figyelni. Én sajna nem értek hozzá.

Hú, ezt a hsz-t órákkal ezelőtt kezdet, és totál elfelejtettem befejezni! Már azt sem tudom, mit akartam írni. :oops:

KépKép

KépKép
 


Sziasztok!

Zsu, szuper ülést találtatok! Mostanában kezdtem nézegetni én is, bár Gréti ugye még 7 kg sincs, de a gáz az, hogy a babahordozóból már tökre kilóg a lába :shock: És mivel azért azzal együtt elég súlyos, így mikor cipelem, teszem be-veszem ki a kocsiból gyakran beverem szegény lábikóját... szóval lassan lehet nekünk is kell egy fix ülés.
Kérdés: Ti még használtok mózest? Én már alig bírom belepréselni szerencsétlent, de abban tudom csak kint altatni. A sport részt már próbáltuk, de az még olyan nagynak tűnik neki....
Zsu, a fogamzásgátlási módszeretek jó :lol: :lol: És tuti biztos :lol: Mi is gondolkozunk, hogy mikortól próbálkozzunk ketteskével...védőnőnek megemlítettem (valahogy szóba került) erre egészen kiakadt, hogy még várni kéne.... :shock: :oops: Jó persze nem holnap akartam, csak túl sok időnk egyrészt nincs várni a hitel miatt, másrészt nem vagyok már fiatal :oops: , harmadrészt meg Gréti se jött össze hipp-hopp, szóval dilemma, hogy mikor kezdjük. Most emiatt is fogyózom, meg tömöm magamat vitaminnal.
Hibernia, mikor jönnétek haza? De jó! Akkor esetleg szervezhetnénk most már tényleg egy baba-mama talit!
Gyümölcsöket én sose pároltam meg. Csak a zöldséget. JA és tegnap felhívtam a védőnőt, hogy narancsot adhatok-e (bár már adtam egy kis levet neki) Erre közölte, hogy csak 8 hó után :oops: Most ezt szerintem nem tartom be, mert baja nem lett és legalább vitamin. Ti is adtok már rég narancsot, ugye? mintha erre emlékeztem volna.
Néztem teszveszen rugós baba hintát, ajtófélfára akaszthatósat. Remélem megnyerem az aukciót. Tök jónak tűnik. Van valakinek ilyen?
Anita, ez a fürdős karika nagyon jó! És Vince milyen cuki benne!!!

KépKép

KépKép
 


Barba, a krém keverés házilag tök jó ötlet! Lehet én is kipróbálom. Milyen volt a vonatozás, tényleg? Sikerült mindent elintéznetek? Lehet meggyet is adni? És azt hogy? Fagyasztottat?
Orsi, Elisának gratula a forgáshoz! Már kutyázik és még nem forgott? Gréti meg forog már mióta, de mást semmit... szerintem kommandós lesz és most gyakorol a terepre :D Forog és kúszni próbál, de mászásnak, vagy kutyázásnak nyoma sincs :?
Nálunk szerintem azért kajál normális esetben tök jól Gréti, mert amúgy tápot kap. Talán a szopizós babák jobban szeretnek még szopizni, mint kanalazni. Tartsatok ki! Előbb-utóbb tuti enni fog mindenki rendesen.

KépKép

KépKép
 


Nadina,
drukk a kistesohoz!
én 5 hos koratol mar nem hasznalom a mozest, annyira utalta. nekem a sport rész is teljesen vizszintesbe dontheto, jokat alszik benne...

Narancsot még nem adtam, nyers gyumolcsobol is csak banant. de az almat mar ki fogom probalni reszelve egyhamar. szerintem amennyi vitaminra szukséguk volt eddig, az benne van a zoldségekben is. 8 ho utan mar mas lesz a helyzet...
 
 


ááááááá tök el vagyunk csúszva... :? mindig 11 és 12 között van a 2. kaja, miután 7-8 között reggelizik, most negyed 11kor már éhes volt... :( mindegy, csak reszelt almát kapott... :) sajtreszelőn reszeltem véletlenül, tök pépes lett... :D tényleg ezt ki kell csavarni? :oops: így elég leveses lett... :oops: de végülis ette szépen, kb 3/4 nagy almát megevett reszelve.

a naritól asszem nálunk hasfájás lett... ez lehetséges lenne?? :roll:

nadi, ti is a 2.on filóztok? :) hogy rohan az idő, te jó ég!!! mi tuti nem akarunk ITT 2. gyereket. ez már eldöntött.
hintán én is filózom, még keresgélek, milyen legyen... te milyet néztél ki? tök jók vannak, de nem tudom, elbírja ezt a vasgyúrót, pár hónapra nem éri meg venni drágán semmit... :roll:
áprilisban megyünk haza kb, még nincs repjegy, de jó sokat maradunk a terv szerint, szóval klassz lenne egy tali. ;)

zsu, a szék tök jó!!!! ügyik vagytok! :) mi még nem veszünk új autósülést, nem nagyon lóg ki a lába. csak kicsit. :lol: de pl a válla / feje simán elfér benne. még nagy ruhában is.

barba, köszi a dicséretet. a gép nem egy top, de az alkotó! :lol: meg a modell! :D
de tényleg, jó kis gép, bár a férjem már odaadta nekem, mondván, hogy elavult, nem elég jó, kb 4-5 éves, de nekem pont megfelel és jó képeket lehet csinálni vele tényleg. neki jobb gépe van sokkal, csak hát én vagyok itthon Petivel, én fotózom.
almareszelőm nincsen. :(
a repcsit köszi!!!

orsi jobb a nap?? alváshoz gratula, jó kislány ez az Elisa... :)

nálunk felül 2 fog jön egyszerre... :oops: most néztem. olyan csúnya nagyok... :oops: ez normális? :D :D az alsókhoz képest... gondolom nem gáz, de furin néz ki.

monde köszi, répát néztem, 2 éves kortól ajánlja a táblázatom nyersen. :shock: akkor miért adják azt rágcsálni tök korán? :? hmmm

mindegy, maradunk a nyers almánál, banánnál + talán narancsnál...

 
 


Hibernia, hát nem tudom miért, de egy biztos, én semmilyen zöldséget és gyümölcsöt nyersen, rágcsálás céljából nem adok, mert rohadtul fulladás veszélyes, az alma pl a top 3-ban van, nemcsak gyerekeknél, de felnőtteknél is fulladási okok listájában. Rágcsálni csak olyat, ami szottyosodik, olvad, kiflivég, keksz, kenyérhéj stb. Nyersen, egészben olyan másfél, két éves kortól lehet adni ilyeneket, amikor már biztosan tudnak rágni, harapni.

Lerobbantam basszus. Tök beteg vagyok. Hidegrázás, egyebek.
 
 


monde jobbulást. :(

én is furcsállottam, hogy 6-7 hónaposoknak ajánlgatják az uborka meg répa szopogatást... most volt amúgy egy hír, hogy egy 2 éves kisfiú fulladt meg a bölcsiben a répától, szóval kb bármikor bármi veszélyes. :cry:

olyan furcsa ma ez a gyerek, 3/4 7kor kelt, evett, 9ig kómázott, akkor aludt fél órát, de álmosan ébredt, evett 1/4 10kor reszelt almát, most, 3/4 12kor tejet + megint almát és most elaludt megint. :( utálom, hogy napi 3-4x alszik tök rövideket... :? miért nem tud 1-2 hosszút? így egész nap álmos szinte...

 
 


Monde,
az szar ugy, ha rosszul vagy! jobbulast!!! nekem is ez volt hétvégén, de szerencsére hétfore elmult.. hatha nalad is.

Hibernia,
délben miért "csak" tejet és reszelt almat kapott? fozeléket mikor kap? nalunk délben mar nincs cici, vagy egy honapja.
azt olvastam, akkor is nyugos a gyerek, ha tul gyakran eszik, vagy ha tul ritkan.

ma jobb a hangulatom, bar bosszankodom a nannyn, de én mar csak ilyen vagyok, semmi nem jo.... legszivesebben vilagga mennék, de szo szerint. vilagkoruli utra, csaladostol, 1 évre, hogy olyan dolgokat tudjak megtanitani a gyerekeknek, amit ebben a rohano vilagban nagyon nehéz, mik a valodi értékek? tisztelet? egyuttélés... most éppen nagyon kivagyok a helyzetem miatt, betelt a pohar
 
 


orsi, szegény... :? sajnálom, baromi nehéz lehet neked kvázi egyedül... :( :( mit tudsz csinálni? mik a terek, hogy lazulj kicsit?

OFF amúgy bocsi, folytatom, én tegnap akadtam ki, tudjátok volt az a WB tragédia és basszus elolvastam pár hozzászólást, kommentet és teljesen elkeseredtem. 3 lány meghalt, erre az tinik (!!!!!) többsége cigányozik, zsidózik. nem akartam erről írni, de nagyon kiakadtam, hogy 16 éves kis senkik kommunistáznak meg hasonlók, hát hol élünk??? én 30 évesen, x diplomával nem tudok érdemben nyilatkozni a történelemről, ezek meg gyűlölködnek, elítélnek, okoskodnak 16 évesen? pont ezen filóztam, hogy ezek közé engedjem be ezt a kis manót, ilyen világra született szegény??? annyira szörnyű... :( bocsi az OFF-ért, tegnap már kimérgelődtem magam a férjemnek, de annyira zavar a téma, nincs ötletem, hogy kéne tisztességes világot mutatni neki...

ja és ON :) délben azért adtam csak gyümit + tejet, mert ugye első kaja tej, 2. kaja gyümi + tej, 3. kaja az ebéd, az a zöldség + tápszer. szóval nálunk 11-fél 12 felé van a tízórai :oops: és 2-3 között ebédel, akkor kap zöldséget hússal. ez azért van, mert este 9kor vacsizik, addig fenn van és miután most elcsúsztunk, lehetett volna az hogy 3/4 11kor ugye evett reszelt almát, most 12 felé meg zöldséget, de akkor eszik még 3kor, 6kor és 9kor is és az napi 6 kaja, az 5 helyett és nem akartam bekavarni... szóval délelőtt az csak olyan túlélő alma volt. :lol:

 
 


illetve ha már off, már régebben kérdeztétek van-e új született feleségek és igen, nálunk van, szóval otthon is lesz hamar tuti. tudom, ki az elcserélt gyerek, de ez az évad elég béna, nekem nem nagyon tetszik, az előző után többet vártam. :?
mondjuk az vicces, hogy Lynette-nek kisbabája van, akit ringatni kell, de van 1-2 tök idegesítő karakter. :)

 
 


Monde, sajnálom, mielőbbi jobbulást!!

Jajj hát ez a tanítsuk a gyereket jó világra kemény. Ettől én is félek, bár reménykedem, hogy amit tőlünk lát az az alap és bízom benne, hogy nem kerül rossz társaságba. Ez a sok 16 éves idióta meg sajna ilyen. Sajna a hülyék sokkal hangosabbak és sokkal bátrabbak, hidd el sok okos gyerek is van csak ők nem anyáznak nyilvánosan,mert okosak :D
De ettől függetlenül elkeserítő a helyzet. De mikor a mi gyerkeink 16 évesek lesznek ezek 30-32 szóval nem az ő társaságukba fognak járni. Bízzunk benne hogy a mostani szülő generáció kicsit helyre rántja a társadalmat :D

Nálunk megy a kaja sztrájk basszus. Nem tudom mi lesz így :(

Orsi, 8 hó után miért lesz más a helyzet kaja ügyileg???

Köszi az autósülés dícséreteket, megnyugtató, hogy nektek is tetszik. Azért mi sem a napokban cserélünk, ameddig bírjuk addig hordozót használjuk, csak hát ez kényes kérdés volt nálunk. Amúgy is azt mondták márciusban lesz Mo-n

Nadi a meggyet lehet fagyasztottat venni.

Folyt köv

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu, sajnálom, hogy Gabi sztrájkol, miket próbáltál adni neki eddig?
 
 


Alma-őszi / sütőtök-csirke / alma-krumpli / cékla / megy / körte

Sajna még nem túl változatos az étrendünk :oops:
Mióta céklát adtam azóta ilyen. Ennyire megharagudott, hogy céklát akartam adni???? :D

Kép
Kép
zsu84
Üröm
 
 


Zsu,
szerintem par napig ne eroltesd (de azért ne hagyd abba teljesen), csak olyat adj neki, amit szeret.
ja és biztos vagy benne, hogy olyankor kinalod, amikor éhes? nalunk egy-egy kaja kozt 3 sot néha 4 ora is eltelik. és nalatok?
az is lehet, h fejlodési ugras vagy fog a ludas. de szerintem a legvaloszinubb, h érzi, h gyorsitani akarsz, o pedig azért sem akar. Legalabbis nem aszopi rovasara.
 
 


Ja, és ami engem most a leginkabb foglalkoztat, Elisa ma is lefekudt szépen aludni. Barcsak igy maradna... és, ha még azt is eldontené, h 1kor nem ébred fel, akkor maga lenne a menyorszag.
 
 


:) Nálunk ma nem aludt el egyedül, és úgy kiakadt, hogy apa már megsajnálta, és kivette. (Én is kivettem volna.) Szóval megint ringatva aludt el.

Tényleg, a vonatozásra elfelejtettem válaszolni! :oops: Szóljatok rám! :) Nálunk nem olyan magas kék vonatok járnak, hanem ilyenek: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?tit ... 0508124205 Erre csak fel kell tolni a babakocsit. Régi típusú vonatra fel sem tudnék kapaszkodni. :) Samu nagyon élvezi az utazást, mindent megfigyel. Az út sem hosszú, csak 25 perc, szóval levetkőztetem derékig, aztán nézelődik kicsit, és már kezdhetem is az öltöztetést megint. :) Most nem intézkedni mentünk Pestre, hanem az írországi barátnőmmel találkoztunk. Hibernia, abban a kerületben dolgozik, ahol laktok! Meséltem neki rólatok, és mondta, hogy épp most adott fel hirdetést, hogy munka után, vagy hétvégén vállalna gyerekvigyázást. Eredetileg egy családhoz ment baby sitterkedni, de aztán egy fiú miatt Dublinba költözött, és azóta a HP-nál dolgozik. Hú, ez nagyon OFF volt, bocsi! Ez a szép, a vonatoktól idáig eljutni! :D

Az almát nem szabad fém reszelővel reszelni.
http://babafalva.hu/alma-receptek-5-6-honapos-kortol/

Monde, jobbulást!

Orsi, sajnálom, hogy kiakadtál! Sokat gondolok rátok, akik külföldön éltek segítség (rokonok) nélkül. Én nem bírnám.

Zsu, Gabi a gyümölcsöket sem eszi most?

Ma voltunk a védőnőnél. Hú, kissé lemaradtam! :D Azt mondta, hogy egy ennyi idős gyereknek már bőven elég a napi három szopi, azaz napközben csak egy. Azt mondta, azért kell lecsökkenteni, mert már alakul az akaratuk, és ha most azt szokják meg, hogy minden kaja után, vagy napközben bármikor kapnak, akkor pár hét/hónap múlva elég kínos helyzetbe tudnak hozni. Hát igen, Samu már most elég erősen kifejezi az akaratát. Ha nem foglalkozom azzal, hogy kézjellel mutatja, akkor odabújik hozzám (cici magasságban), megmarkolja a pólómat, ruhán keresztül bekapja a cicimet, és hasonló finomságok. Most még nem olyan ciki, mert pici baba, de később szétégne a fejem, ha felhúzná a ruhámat idegenek előtt. :lol: Aztán... Minden (!) ebédre húsos főzeléket kell adni, uzsonnára pedig hús nélkülit. Tízórai gyümölcs, vacsora tejpép vagy kása gyümölccsel. Most már lehet a főzeléket agyonfőtt rizzsel is sűríteni, de az olaj ne maradjon ki. Ma ki is próbáltam, cékla rizzsel. Isteni lett, Samu is ette. :) És azt is mondta, hogy tejterméket ne adjak, mert minden tejtermék idegen fehérje (?), és egy amúgy még szopó gyereknek nincs szüksége rá. Mondtam, hogy én már adtam üveges joghurtos (ma először) és túrós gyümölcsöt. Azt mondta, ha nincs tőle baja, adhatok, de max. hetente egyszer. És bolti sima tejterméket ne adjak egyelőre. Az ekcémások meg különösen ne. Hiánya nem lesz tőle amíg szopik.

Ja, és Pankáékkal együtt mentünk be, úgyis hasonlóak a kérdéseink, és így ketten többet jegyzünk meg. :) Panka is csak pár kanál kaját eszik újabban, mint Gabi. Azt mondta erre, hogy Andi szedjen vasat, mert az anyatejen keresztül átmegy valamennyi, így a baba nem lesz vérszegény, és próbálja meg a főzelékeket gyümölccsel keverve adni, hogy a finom ízt érezze, és legyen kedve enni. (Ha csak ennyi a baja, hogy valami nem ízlett, és azért sztrájkol, talán ez segít.)

Na, talán ma korábban fekszem... :)

KépKép

KépKép
 


barba, óóó örülök, hogy jó volt Pesten, bejutottál. ;) ilyen a mi dartunk kb, mint ez a vonat. :) erre fel lehet szállni igen, még ha leszállásnál itt bajos is mert kb 30 cm-es rést kell átugrani... :D

itt dolgozik a barátnőd?? ez vicces! no majd igyekszem fűteni a férjem nannyre... :D

almareszelő itt nincs. :( üveg, úgy értem. SEHOL. otthonról hozatok, közröhej. amazonon is néztem, sehol semmi. otthon hol kapható?

holnap avokádót adok úgy döntöttem. (nem röhög) állítólag jó székletlágyító, az nekünk nem árt. én spec utálom, de hátha Peti szereti, tök egészséges...

ettől a ht-től már én is kezdek beijedni, mindenki mást mond, úgyhogy megyek a saját fejem után, mint eddig is. kértem pár receptet az egyik bébiétel gyártótól és olyasmik voltak benne, hogy kuszkusz meg humusz stbstb :lol: olyan fura, nem? őszibarack smafu, kuszkusz, az... :D :D

zsu, irigylem a pozitivitásod. :) gabi ilye bosszúálló típus? :) :) (cékla) lehet tényleg hagyd kicsit pihenni és kapja azt amit nagyon szeret... hm?

többiek hol vagytok?

jó éjt én is lépek

 
 


épp most akartam reszelni neki almat, fémreszelovel (inox)! nincs nekem mas. de nem lesz idje az almaak reakcioba lépni, mert megreszelem és mar eszi is, allni hagyni nem akarom, mert az hasfogo. legfeljebb kap egy kis plusz vasat.
 
 


hát én azért hozatok üveget, találtam egy angol oldalt, onnan lehet rendelni, 13 font + posta. pfff... 600 ft otthon. :lol:
jó hogy mondod ezt az állott reszelt alma dolgot, jóóóó szorullása van, ettől?? olyan 20 percet állt kb.
4x keltünk éjjel 10 és 6 között, szerintem a hasa miatt, igaz csak 15-15 perc volt visszaaltatni mindig, de akkor is, nem szoktam én ehhez.
ma keresek neki használt hintát, tippek, milyet keressek? (funkcióilag :lol:)
orsi jobban érzed magad?

 
 


ja és charlott bóóóóóóóldog, bóóóldog, bóóóóldog születésnapot! :mrgreen:

 
 


Hibernia,
az allott reszelt alma egy osrégi népi gyogyszer hasmenésre, gyomorrontasra, stb, mert az alma amikor oxidalodik a levegon, akkor olyan vmit termel, ami jo a gyomornak és megfogja!
Elisa pedig nagyon jol aludt. fél9-1-hn8! tehat aludhattam volna én is majd'7 orat, de sajna nem lehetett. Alex 5kor kohogo rohamot kapott, stb... alig tudtam visszaaludni. ilyen az én szerencsém.
egyébként jobban vagyok, most igazibol elkezdtunk gondolkodni egy vilagkoruli uton csaladostol, olyan sok érdekes honlapot meg blogot talaltam, csaladokrol, akik ezt megcsinaltak vagy épp most utaznak. Lehet eladunk itt mindent és vilagga megyunk, 1 évre. Na de nem ez a topik témaja, egyelore almodozunk, de ha igazi projektté valik, majd bemasolom ide a blogunkat és akkor lehet szurkolni... ez most tok feldob. nekem mindig uj projektek kellenek, h ne unatkozzak, most a munkam napi 1 oramat vesz csak igénybe, passzivan...
 
 


bocs az elobbi OFF-ért, nem rohog, komolyan gondoltam
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron