Új privát üzeneted érkezett!

szia!
persze, hogy emlékszünk... vagyis én tuti :)

és hogyhogy megint itt? talán jönne a tesó?

én most vagyok 8. cn-on... azok után, hogy előző ciklusban volt egy gyönyörűséges szabályos szélű felritkulásom (már-már petezsák), de következetesen 1csíkosak voltak a tesztek... kicsit elsirattam azt a sosemvoltbabát... de most nagyon reménykedek, bár a hőm elég... khm... furcsa
mindenesetre remélem, hogy a hétvége a miénk lesz...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


óóóóóóó, laptető

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Julcsi örülök hogy emlékszel még rám. :)


nem jön a kistesó. és elég is az a kettő. így is zajosak.

drukkolok nektek nagyon!

 
 

 
 

Sziasztok!

Gota!

Miért tűntél el? Mondd, hogy sikerült! Olyan jó lenne!


Julcsi!

Jaj, annyira saját magamra emlékeztetsz!
Ha a méréssel, LH teszteléssel közelebb lehetne jutni a babához, én már nagycsaládos lennék.
Tudom, hogy totál felesleges azt mondani, h. ne akard ennyire, mert saját magamból tudom, hogy nem lehet nem akarni.
És azt is tudom, h. kisgyerekkel az embernek legkevésbé magára van ideje.

De talán, ha ennyi év távlatából visszatekintve megengedsz nekem egy jótanácsot:
menj fel a MM-be diétás tanácsadásra és endokrin konzultációra.
Én is szedtem évekig a Metformint, segített is a két gyerekben. De aztán már nem volt elég.
Hidd el, ha januárban nem megyek fel és nem ráznak gatyába, én sem hiszem el, de megfelelő diétával és megfelelő gyógyszerrel le lehet fogyni (még úgy is, hogy nekem sincs lehetőségem mozogni a két kölyök mellett!).
Nálunk Fruzsi akkor fogant, amikor elértem a Gergő előtti súlyomat.
(És amikor elengedtem a témát, mert már meg volt beszélve az átjárhatósági (mert azt hittem, hogy a PCOS-n kívül más is van, ami akadályoz a teherbeesésben), és nagyon be voltam szarva a viszgálattól.
Ez utóbbi persze nem másolható.)
De a diéta igen!
És hidd el, nem fogsz éhezni!
Én sem hittem, de tényleg nem éheztem.
Viszont fogytam, mint a kisangyal!
Én, aki sosem fogytam semmilyen diétával sem!

Szóval MM-re fel!


Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok! 

Először vagyok itt köztetek 
Remélem tudok majd támogatást adni a saját kis történetemmel aminek még korán sincs vége.....                 De még inkább remélem ,hogy a segítségetekkel könyebb lesz végig csinálni :) 
3 éve tudtam meg ,hogy PCOM van , ekkor még csak a tünetek megszüntetésén járt az agyam de 2-2,5 fél éve már a babáért küzdünk .. Túl vagyok egy 10-15 kg-os fogyáson jó pár stimuláláson ,és egy 3 az 1-ben mütéten .. a mütét után ujabb szurikura követte ésssss  végre ott volt az a bizonyos 19,5 mm pete amire "feltetünk mindent " sőt késet is .... de ujabb kudarc volt . Össze törtem  ezután 2 hónap pihi jött , már nem bírtam... De most újjult lelki erővel vágunk bele :) DE most már tényleg biztosra szeretnénk menni így a párom vizsgálati eredményét megvárjuk :) ( mivel eddig tudtuk,hogy velem van a baj erre nem került sor ) Ha minden rendben akkor inszemináció következik , remélem ez már sikert hoz számunkra és végre én is csatlakozhatom a boldog kismamákhoz :)  Üdv : Enikő
enci93
Környe
 
 


Sziasztok!

Rambóka, rólad van szó a könyvben is? Bocs, ha rosszul emlékszem, de olyan ismerős ez a nick. (És nem Stallone kapcsán :) )

Enci!
Te is jó sok mindenen vagy túl. Nem semmi a fogyás, gratula! Jól tetted, hoy pihentél, 2 hónap az olyan hamar elszalad.
Mikorra várható a párod eredménye?
Drukkolok az inszemhez! Nekem is volt 2. Tapasztalataim szerint egy jó orvos ki tudja hozni a maximumot: a rengeteg tüszőből csak ennyi érjen meg, amennyi kell. ;) (Nálam emlékeim szerint 21-23 mm-es volt mikor a tüszőrepit kaptam)

Mi lombikra készülünk, szerdán dől el, hogy idén kezdhetünk-e, nagyon izgulok.

Üdv, Izzi

 
 


Sziasztok ! 
Izzi mi 18-án megyünk andrológushoz , az nap meg is lesz az eredmény! De 24 -ére már van is időpontunk a dokimhoz :) Nagyon bizom benne ,hogy nála minden rendben lesz :) És rábolint a doki :) Neked egyik inszemed sem sikerült ? Vagy épp kistesón ügyködtök?
enci93
Környe
 
 


ó Rambóka... ha ez ilyen egyszerű lenne... én képtelen lennék arra a diétára, amit tartani kellene. a konkrét éhezéstől tartanék, mert amit megehetnék, azt egyszerűen nem bírom, vagy nem vagyok hajlandó megenni... vagy a szagát sem bírom, vagy a látványát sem... zöldségek, gyümölcsök nagy része ilyen. arról nem is beszélve, hogy egy minimális rostmennyiséget túllépve egyszerűen nem bírok megmaradni a savtól, hasmenéstől. 
Ami engem zavar, hogy (ugyan nem diétázom) nem eszem többet, mint előtte, sőt kevesebbet, mégis 3 év alatt 20 kiló felugrott... ez azért nem normális, főként, hogy előtte sem diétáztam, ettem, pcos-es is voltam, mégsem híztam ilyen mértékben.
Jó-jó... eszem cukrosat és fehérlisztet, na de az, hogy pl negyed kiló kenyérből még 3 nap után megesik, hogy kidobom a maradékot, akkor azért az nem nagy mennyiség, amit megeszem.
Ha elmegyek orvoshoz, fogok kérni pajzsmirigy-labort, mert már ezen gondolkodom, hogy ott van valami baj. Vagy máshol...
de sajnos mostanra eljutottam odáig, hogy fél év inofolic és fél év inozitol után már clostilbegyttől sincsen ciklusom. nem is tudom, hogy lesz tovább... valószínűleg sehogy...


youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Enci, nem maradt meg inszemmel a baba, most lombikkal próbálkozunk.
Bár mindkettonknel van hiba, de sokáig hibaztattam magam a pco miatt. Félek nagyon, főleg mióta olvastam valahol, h gyakoribb a vetélés. Szóval jó nagy hátrányból indulunk, de próbálkozni kell, nincs mese...

Youlcsi, én nagyon együtt érzek Veled, bár más cipőben járunk, annyi közös, hogy rám is elkepesztoen alattomosan tud felkuszni néhány kiló.
És nekem gyorsan történik mindez. Lefelé meg...hát elég lassan, és még finoman fogalmaztam. A stagnalasert is komoly harcot vivok.
Nekem valamicske PM alulmukodest megallapitottak, szedek is rá tabit.
Mercket nem kell szednem (már). Inofolicot fel éve szedem, és vagy ettől vagy ettől teljesen függetlenül, de egy héttel megnyult az amúgy se rövid ciklusom. Én nem mondom, hogy a kettő osszefugg, de azért ott motoszkál bennem a kétely, hogy nem-e függ össze a dolog.
 
 


Csajok!

Higgyétek el, én pontosan ugyanígy éreztem!
Én sem ettem semmivel sem többet, mint korábban. És híztam!
És folyton fáradt voltam, és hullott a hajam. És a hócipőm tele volt saját magammal!
Hogy nincs időm magamra, hogy dagadt vagyok, hogy nincs lehetőségem mozogni, mert örülök, ha leteszem a seggem, miután hazahajtottam a két kölyköt az oviból, plusz párom túlórázik, esélyem sincs elmenni sehová.
Én sem tudtam elképzelni, hogy nem fogok éhenhalni. Súlyosan szénhidrátfüggő vagyok.
Úgy mentem föl a Mensbe, hogy az egyheti étrendem (becsülettel bevallottam mindent!) másból sem állt, mint mézeskenyérből, meggymártásos husiból, pradicsomos káposztából, tejberizsből és hasonlókból. Mert ezeket szeretem.
A zöldségeket utálom, a barnakenyeret dettó, a saláta a lovaknak való. A csirkemelltől megfulladok, olyan száraz, és egyébként is.....
Igen erősen szkeptikus voltam, de mivel a diabétesz előszobájában álltam, nem volt más választásom.

A dietetikus tök jófej volt.
Nem csak azt mondta, hogy mit nem ehetek, hanem azt is, hogy mi az, amit igen.
És minden tiltakozásomra volt megfelelő ötlete.
Szóval nem a szokásos: X kalória/nap és jöjjön vissza, ha lefogyott" jellegű a dolog.
Tényleg személyre szabott a diéta, hiszen átbeszélheted a dietetikussal, hogy mi az, amit hajlandó vagy megenni, és mi az, amit nem. És ő segít, hogy az általad fogyaszthatónak ítélt dolgok segítségével hogyan tudod úgy összeállítani az étrendedet, hogy megfelelő legyen az inzulinháztartásod szempontjából is.
Pl. nem tudom megenni a salátákat, de nyers répát  és karalábét nagyon szívesen rágcsálok. Mostanra sikerült találnom pár  barna kenyeret, amit meg tudok enni és nem csak malátával barnított műbarna, hanem tényleg rostban gazdag is.
Az sem mindegy, hogy mit mikor eszel és mennyit.
Szóval, higgyétek el, meg fogják találni, hogy hol került homok a gépezetbe.
És nem is olyan bonyolult változtatni.
És ami a leghihetetlenebb: egy percig sem éheztem! Sőt, inkább az volt a nehéz, hogy meg legyen az öt étkezés és mindig megegyem a megfelelő mennyiséget.

Az endokrin tanácsadáson az endokrinológus kiválasztja a számodra megfelelő gyógyszert, mert nem ugyanazt kell szednie egy kicsit túlsúlyos, egy nagyon túlsúlyos és egy nagyon vékony PCOS-nak.
Én a Merckformin XR-t szedtem hosszú éveken keresztül, mert az mennyivel egyszerűbb, ha csak este kell egy szemet bevenni. A tanácsadáson aztán kiderült, hogy ez volt a legkevésbé megfelelő verzió számomra.
De pl. anyunál megállta a fogyás nyár elején, mert a neki felírt Merckformin helyett az ugyanazon hatóanyagú Meforalt írta a háziorvos (tudjátok, OEP miatt a házidokiknak a gép által javasolt legolcsóbbat kell felírniuk). Most, hogy újra a Merck félét szedi, megint elkezdett fogyni.
Ez nem azt jelenti, hogy a Meforal nem jó gyógyszer, csak neki nem volt jó.
Pont ezért vannak a kontrollok, hogy ott átveszitek, hogy hogy állsz, mi változott, mi jobb, mi rosszabb.
Meg persze a diétás fegyelem idővel lanyhul.

Szóval én is elég szkeptikus voltam az egésszel kapcsolatban, de az eredmény magáért beszélt.
7 kiló pár hónap alatt! Nálam, aki soha semmitől nem tudott fogyni!

Sajnos most kezdhetem elölről az egészet, mert az elmúlt 6 hónaban folyamatosan kellett szednem a fogigátlót az endó lestoppolására, aminek meg is lett a következménye.
Saját tapasztalataim alapján a fogamzásgátló komoly tudatmódosító szer. Én legalábbis a hűtő körül hiénáztam tőle állandóan (tudjátok, amikor úúúúgy ennél valamiiiit!). És nagyon nehéz volt neki ellenállni. Folyton éhes voltam. És a kilók már attól jöttek fel, ha csak ránéztem a kajára.
Úgyhogy diéta indul!
Most, hogy tudom, hogy a dolog műxik, sokkal könnyebb nekifutni!

De az a lényeg, hogy saját kútfőből diétázással többet ronthatsz a dolgon, mint javíthatsz. Főleg Crohnnal súlyosbítva.

Az Inofolictól mit vártok? Sima folsav tartalmú étrendkiegészítő. Persze, ha metformint szedtek, amellé kell, de önmagában nem csinál semmit, max a velőcső záródási rendellenességek  (nyitott gerinc) esélyét csökkenti.

Izzi!

Igen, én vagyok a társszerző.
Látod, nem elég tudni, hogy mit kéne csinálni, néha kell valaki, aki elmondja, hogy hogyan csináld.
Sajnos a táplálkozási szokásainkat örököljük és az egyik legnehezebben megváltoztatható dolog.
De a PCOS magától nem fog megjavulni.
Mercket miért nem kell "már" szedned?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 


Rambóka, gratula az eredményedhez és egy nagy kalappal a folytatáshoz! És Anyukádnak is!
Elismerésem a könyvhöz is.

Mélységesen egyetértek a táplálkozási szokásokat illetően! Hajajajjjjj!

Rambóka, az én esetem: 2 év gyógyszer, diéta és fogyás (kb 20 kg) után jók lettek az eredményeim! Letehettem! A baba persze nem jött, hiszen mint közben kiderült, hogy a hiba nem csak az én készülékemben volt.
Hogy újra fel kell-e venni a gyógyszert, az majd a jövőben dől el, mert a kórházban, ahová járok, ott orális antidiabetikum hatása alatt asszisztált reprodukciót nem végeznek, indokolt esetben inzulinra állítanak rá (gondolom gesztációs diabétesz esetén).

Én eddig azt hittem, a PCOS "nem gyógyítható", csak a tünetek kezelhetőek, nem? De bárcsak ne lenne igazam...

Amúgy nem csak hittem a négyes kezelésben, de csináltam is. Egyetértek Veled, amit megszereztem tudást, tapasztalatot, azt nem tudtam volna máshogy összehalászni. Nem mondom, hogy mindig 100%-os voltam, én is "gyarló" vagyok.
Tudom, hogy a sikerre nem várni kell, tenni kell érte. DE néha apró kis lépések és ezek kölcsönhatásai vezetnek a sikerhez. Az Inozittól önmagában nyilván senki sem vár csodát, vagy mégis? Ezt a linket ha jól emlékszem, babaneten találtam, az se kizárt, hogy ebben a fórumban. Ki tudja...

http://www.meddiamond.hu/index.php/hu/t ... eteeresere
 
 


Izzi!

Köszi a linket, ezzel én még nem találkoztam.
Azt hittem a folsav miatt szeditek.
D vitamint nem szedsz?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 


Szia Rambóka!

D és B12 szintet és nézettek, szedem őket, persze. Nekem a Supherb termékek és a vitaking készítmények jöttek be, illetve a Vigatol cseppek.

Vitamin témában, akit érint, ezeket ajánlom, mi ezeket szedjük a párommal:
Maca Vibe, ginseng, magnézium, c-vitamin, kalcium,D vitamin, omega3, q10, króm,E-vitamin,cink, folsav, szelén.

Üdv mindenkinek!
izzi
 
 


Sziasztok!

Én új vagyok itt, és nem is tudom hogy jó helyre írok -e és hogy tud-e valaki segíteni.

Aki Merckforalt szed, és feleket kell bevennie, az mikor veszi be?
Nekem azt mondta az endokrinologus, hogy egyelore felet vegyek be 10 napig, és utána vegyem be a másik felét is (az 500 mg-osnak). Az első felet reggel veszem be, de a másik felét este kell? (bár az valahogy nem logikus mert éjszaka nem is eszek, de erről valahogy nem beszéltünk...)

A másik kérdésem lenne, hogy mondta az endokrinologus, hogy nézessek meg egy TSH értéket is.
De ha már megyek vérvételre, van még szerintetek olyan hormonérték amit érdemes megnézetni? (hogy ne az legyen hogy utána derül ki hogy még ezt is meg kéne meg azt is...)

Köszönöm ha válaszoltok,
babeee

babeee
Budapest X. kerület
 
 


kezdetben este kellene szedni (ha jelentkezik mellékhatás, ez otthon jelentkezzen, ne munkában pl), utána reggel és este.
azért mondjuk a 2x250 mg meglehetősen kicsi adag...

de amúgy ha nincs mellékhatás, nyugodtan beveheted már néhány nap után is a másik felet.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Köszönöm a választ!
babeee
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Üdv mindenkinek!!!!!

Rambóka,
mostanában sokat gondoltam Rád! :) Nemrég olvastam vissza azokat az oldalakat, mikor kismama lettem Lellével, és Te megjósoltad! :)
Ja, azóta már énis olvastam a könyvet, nagy élmény volt számomra, köszi, hogy megírtátok!

Szóval a diéta.........
Én sosem hittem, hogy a diétának ekkora szerepe van ebben a betegségben, de tévedtem.
Május 1-én eldöntöttem, hogy elég a siránkozásból, teszek végre valamit az egészségemért. Akkor már több, mint 2éve szerettünk volna Lellének kistesót, de nem jött össze. A ciklusaim egyre hosszabbak lettek, én meg csak híztam, és híztam.
Visszamentem az MM-be, mert a terhességem óta nem voltam kontrollon Mire időpontot kaptam, már 6hete diétáztam, mindent vezettem, amit megettem. Konyhi mérleggel járom az utamat, sosem hagyom otthon, ha hosszabb útra indulok!
A konzultáció után voltam diétás tanácsadáson is, ami szintén nagyon jó volt, mert az én életemre volt szabva a diéta, nem pedig egy sablon dolog volt.
Mindenre találtunk megfelelő alternatívát!
Aztán tartottam a diétát, szépen fogytam, de nem történt semmi. Ciklusaim talán kissé rövidültek, de 35-40nap körüliek most is.
Szeptemberben volt egy inszeminációnk, ami nem sikerült.
Október végén visszamentem Major doktornőhöz a friss leleteimmel. Minden eredményem szinte tökéletes lett! Nagyon megdicsért. Addigra már -13kg fogyásnál tartottam, ami egy cseppet sem esett nehezemre, mert nagyon jó kajákat főzök, és sütök, a mai napig! Hiába, nagy jkajás vagyok, én nem lakok jól egy marék kis valamitől!
Aztán a doktornő azt mondta, hogy márcsak akkor kell visszamennem, ha kismama leszek! Erre csak vártam, és vártam, de nem jött meg piri! Komolyan mondom, tiszta ideg voltam, hogy azt mondta a doktornő, hogy minden rendben van, erre még a vérzésem se hajlandó megjönni. Ma reggel végül megadtam magamat, és teszteltem!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Julcsi,
énis úgy gondolom, hogy a személyre szabott diétás tanácsadás mindenképpen kellene Neked is, hisz nem egyszerű betartani a diétát annak, akinek emésztőrendszeri betegsége is van.
Ja, és sokan mondják, hogy terhesség után hogy rendbejön a hormonháztartásuk! Hidd el, az enyém is sokkal sz.rabb lett, mint volt. Mindentől csak híztam, és híztam. Utáltam már tükörbe nézni. Aztán eljött az a pont az életemben, amikor eldöntöttem, hogy változtatok!
És megérte! :) Puszi!

Babee,
üdv itt!
szerintem érdemes 3.napi hormonsort is nézetni. Meg a tsh mellé ft4-et is

Izzi,
üdv itt! :)
drukk, hogy minél előbb kezdhessétek a lombikot!
Nálatok mindkettőtöknél van baj? Miért kell a lombik?
Mikor elkezdtem szedni az Inozitolt, nekem is kicsit megnyúlt a ciklusom, de utána szépen rövidütl.. Türelem!

Enci,
ügyes vagy a fogyással!
Diétát mennyire szigorúan tudod tartani? Mert szerintem az a kulcsa mindennek!
Ne keseredj el, az inszem nekem sem sikerült! Utána levő ciklusban meg spontán jött a tesó!


Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Gratulálok Melinda!!!!!!!!!!!!! Nekem is csak szigorú diétával sikerült (9 kg-ot fogytam le)

Kép Kép


Kriszti,
gratulálok Bálinthoz! :)
Bizony, sosem gondoltam volna, hogy a diéta tényleg ennyire fontos.......

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Melinda gratulálok! Olyan ritkán jövök,de legalább ÖRÖM HÍREKRE!!!!
mok
 
 


Sziasztok!

En uj vagyok meg itt de ugy latom hogy nagyon jo helyre csoppentem :) 

Nemreg voltam rutin nogyogyaszati vizsgalaton es azt mondja a doki, hogy tipikus policisztas petefeszkeim vannak (enyhen megnagyobbodva es bennuk cisztak) a menstruaciom mindig rendszeres 30-31 napra jon meg,  PCOS ezt irta a papiromra en eddig sosem hallottam ezt a kifejezest, o azt mondja hogy szedjek fogamzagatlot es a tuneteimet (ami az enyhen pattanasos bor es a fokozottabb szornovekedes) megszunteti, igy ahogy elmondta annyira nem izgattam magam hogy nagy bajom lenne, de utanaolvasva a neten nagyon megjedtem es nem tudom hogy merre induljak mit kell tennem mert 1-2 ev mulva mi is majd babat szeretnenk es a doki azt mondja hogy nem kell mast kezelest kapnom pedig en a neten teljesen mast olvastam ...

Elore is koszonom ha valaki tudna segiteni egy jo tanaccsal, hogy merre induljak el?
 
 


Sziasztok!

Enci,
a lehető legrosszab tanács, amit ilyenkor bárki adhat, az a fogamzásgátló!! Én SOHA többet nem szeretnék találkozni vele!!!!!!!!!!
Szerintem a legfontosabb, hogy tanulmányozd át a http://pco-szindroma.hu/pcos/ ezt az oldalt, nagyon sok okos és hasznos dolgot fogsz majd rajta találni, és ha bármi kérdésed lesz, akkor írj majd nyugodtan! :)
És fel a fejjel, teljes életet lehet élni ezzel a betegséggel is! :)

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Ezer éve nem voltam,de mostanában nagyon elkeseredtem. én terhesség alatt lettem pajzsmirigy beteg, nemrég elkaptak a rendőrök mert lejárt a jogsim /nem is tudtam/ ,és a házi orvos elküldött laborba /ez a minden van valamiért..../ erre kiderült hogy rosszak a pajzsmirigy eredményeim,vagyis a TSH, és most 125mg kell szednem ,6 hét múlva kontroll,és lehet még ez sem elég. Meddig lehet ezt növelni??? Környezetemben sokan szednek l-thyroxin,de ennyit senki.....Nagyon búsulok,mert most két hónapja járok heti 5x tornázni, nagyon szertenék fogyni,és most akkor ez a két hónap felesleges erőfeszítés volt??????
A mensihez visszatérve,mert láttam itt témának,nekem sosem volt rendszeres, de szülés után valamivel, két hónap norcolut után tökre helyrejött. Most épp nem jön meg...,baba nincs teszteltem, lehet ez is a pajzsmirigytől,vagy a tornától,mert azelőtt nem nagyon mozogtam?
mok
 
 


Meli!

Először is halk gratuláció nektek!

Rambóka!

Sajnos most sem sikerült. 10.héten volt egy-két csepp vérzés, így bementem. a vizsgálat semmit sem mutatott ki, viszont az uhu-n látszott, hogy már egy hete nem élt. miven éhgyomorra voltam, így meg is csinálták a műtétet. most október elején mentem vissza kontrollra, és a doki elküldött vérvételre, ami kimutatta, hogy van egy lupus nevezetű autoimmun betegségem, illetve a Leiden mutációnak is a vad formációjával rendelkezem. ezek külön külön is okozhatnak vetélést, együtt meg gondolom főleg. most egy vérvétel ismétlés eredményére várunk. a nődoki szerint nem kell parázni, az egyiket gyógyszerrel, a másikat injekcióval lehet kezelni, a menstruáció első kimaradásának napjától.
a leiden az genetika, a lupus az szerzett. ez valamilyen autoimmun bőrbetegség. emlékeim szerint kb 3 éve jutottam el az aranyeremmel olyan szintre, hogy már nagyon rossz volt. valószínűleg rosszul emlékeztem egy korábbi doki tanácsára, és lidokainnal kezdtem kezelni, ami hatásos volt. viszont az állandó használattól olyan reakciót váltottam ki, hogy az egész testem tiszta csalánkiütés volt, kórházba is akartak fektetni. innentől kezdve nem tudok használni semmilyen aranyeres készítményt mert elég egy kúp, és két hétig tetőtől talpig kiütéses vagyok. az ujjaim szinte folyamatosan "kiütésesesek", olyan mintha gombás lenne. annyit tapasztaltam, hogy fehér liszt fogyasztására erősödik. most van beutalóm a hematológiára, szerintem jövő hét után megyek, aztán meglátom mi lesz. számításaim szerint jövő hét végén lesz pém, elvileg próbálkozunk, bár azzal sosem volt gond. péegyüttlétterhesség. olyan 1-2napos peteéréseim vannak, hogy ülni sem bírok.
"röviden" ennyi.

az újaknak üdvözlet és sok kitartást kívánok!

Kép
 
 


Sziasztok!
Új vagyok én is :) Nekem is rutinvizsgálaton, rákszűrésnél derült ki... Mensim nem rendszeres, de minden hónapban megjön. Kaptam Merckfotmint, a 850 mg-ost. Kéne szednem napi 1 szemet, és ha hozzászoktam (=nem rohanok wcre napi 5x) felemelni 2re. Az a gond, hogy nekem a napi 1 is nagyon sok így hirtelen, nem tudok lecupanni a sloziról (bocsi) :( Mivel egyetemre járok, ezt sajna nem engedhetem meg magamnak, így nem tudom szedni. Van valami ötletetek, am enyhíti a mellékhatásokat?
Babót kb 2 év múlva szeretnénk, de addigra szeretném helyrehozni magam. Tüneteim szerintem amúgy nem igazán vannak, kivéve a szőrösödést, de az sajna serdülőkor óta megvan, meg anyu ilyen típus, tehát lehet, hogy az öröklött.
Kezdő vagyok még a témában, lehet lesz pár idióta kérdésem, bocsánat érte...

Mimi
 
 


Mimmer: Próbáld meg gyógyszer vágóval elfelezni és este bevenni. Csak akkor emeld, mikor már nincs hasmars.



 
 


Gota!

Nagyon sajnálom!
Kérj beutalót immunológiára a lupus miatt. Szerintem ők jobban értenek a kezeléséhez, mint a nődoki.
Ha pedig még Leiden is belejátszik, akkor lehet, hogy a legjobb kezekben Fülöp Vilmosnál lennél.
Legalábbis az indexes habituális vetélős topikon rá esküdtek pár éve, mint aki a legjobb olyan esetekben, ahol több ok is közrejátszik a babák elvesztésében.
Ha a peteérésnél fáj, akkor az endot is ki kéne záratni.
Nem ijesztgetni akarlak, csak irányokat adni, hogy merre indulj el.

Mimmer!

Én is ritka rosszul bírtam a metet. Nekem az vált be, ha negyedeltem.
És nagyon lassan kell felépíteni:
1. héten este 1/4
2. héten este-reggel 1/4
3. héten este 1/2, reggel 1/4
4. héten este-reggel 1/2
5. héten este 3/4, reggel 1/2
6. héten este-reggel 3/4
és így tovább mindig csak este emelve 1/4-et .
Ha mellé még a cukorbevitelt is nullára csökkented, akkor a hasmenés is csökkenthető.
Ja és péntek este célszerű elkezdeni, hogy hétfőre már jobban legyél.
Tej, szörp, üdítő ital után futás van, úgyhogy a víz az egyetlen alternatíva, ha megszomjazol.
Csoki- és kávéautomata nagy ívben kerülendő!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 


Sziasztok,

jár erre még valaki?




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


Persze, én olvasok ha valaki ír.



 
 


én is benézek időnként :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Hoztam Nektek valamit mutatni: 5 évvel ezelőtt csibuc nickkel voltam itt, sokan közületek már akkor is itt fórumoztam (vicky, -j-, gota, princzike, bettike, kriszti0921 csak néhányan a régi ismerős nevek közül). Úgy tűnik bekopogtatott a kistesó hozzánk, ami kisebb csoda, mert decemberben volt egy csúnya ciszta a bal petefészkemen, de szerencsére felszívódott a mensivel. A mai Uh-n 3 mm-es gesztációs gyűrű látszott. Még mindig Arnold doktorhoz járunk, most is mint a lányomnál spontán fogant a babónk és remélem velünk marad. A lányommal nagyon progihiányos voltam, most nem várt a doktort, elkezdtük az utrot a 0. időpontban. Remélem, hogy szeptember közepén a kezünkben tarthatjuk a kis csöppségünket egészségben és bodogságban :)




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


A kép lemaradt, pótolom:




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


kerestem tapsolós szmájlit, de nincs 

gratulálok!

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Elsőre azt olvastam, hogy taposós szmájli. A maradék agyam is elszelelt :D De azért köszönöm.




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


Nagyon örülök. Gratulálok.



 
 


@bettinyo:


kismama-agy

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Betti, itt is gratulálok! Szép, gondtalan babavárást kívánok neked 

Amint a hcg-szint 15 fölé emelkedik, az agy lassulni kezd   Amikor megkaptam Tamival a vérvétel eredményét, hazaérve "karamboloztam" a szomszéd kukájával  Annyira el voltam varázsolva....

Kép Kép


Kriszti: köszönöm, majd óvatosan vzetek :D :D




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


Sziasztok!

Betti, gratula itt is! :)

Juli, hogy vagytok? Diéta hogy megy? Tesó ügyben semmi fejlemény eddig? Nagyon drukkolok!++++++++++++

Gota, hogy vagytok? Vizsgálatokat elkezdtétek?

Vicky, nálatok mi újság? Kistesó? Puszi mindenkinek! :D

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Melinda: Mi lassan kezdjük feladni a tesó témát. Aztán persze lehet hogy akkor fog bekopogtatni a picúr, mikor már senki sem számít rá. Egyelőre nincs képben.



 
 


Vicky,
nem mondod????? Nagyon drukkolok pedig Nektek is!
Diétával hogy állsz?
Figyi, nekünk 3 év után úgy jött most össze a tesó, hogy tavasztól keményen ráálltam az életmód váltásra! Szerintem nem sikerült volna, ha ezt nem lépem meg...
Azért fel ne adjátok SOHA!!!!!!!!!!!!!
Ciklusaid milyenek?

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Hát tudod ez az, hogy nem akarok diétázni. Elkezdtem tornázni járni, de a kaja megvonása most nem megy. Nem a kitartás hiányzik, hanem az akarat. A ciklusaim 30-55 nap közöttiek.



 
 


vicky: hasonló cipőben jártam én is, augusztusban még bőven 80 kg fölötti súllyal jöttem-mentem. Végül az akupunktúra hozta meg a kívánt eredményt: sikerült végre a diétára ráállnom, fogytam kb. 10 kilót és a ciklusaim is stabilizálódtak 28-31 nap között.




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


Meli!
sehogy nem állunk. most már 8. (vagy 9.? ki számolja?) ciklusban szedem a clostit, de már ettől sincsen pé-m. lassan kezdem belül feladni. egyre többször gondolom azt, hogy nekünk 1 gyermek van megírva... tekintve, hogy komoly alvászavarral küzd, lehet, nem is kell több.
mostanában el vagyok magammal... vezetni tanulok, régi/új munkakört hozzámcsaptak, párom éppen mától hetel... szóval nincs energiám sem már nagyon arra, hogy foglalkozzak mással.
diétát nem tartom... lusta vagyok... na meg értelmét sem látom. keveset eszem, ch kb megvan annyi, amennyi kell, nem több, max kevéssel, de nem méregetek. zöldségeket, gyümölcsöket nem bírom megenni, így sincs teljesen rendben odabent minden. szedem a metet, most már 2x1000et, de mintha szőlőcukor lenne, kb annyit használ. 15 hónapja iszom az inozitolt, ebből 6 hónapig inofolic volt, de már erről sem gondolnám, hogy csinál valamit.
éppen azon gondolkodom pár napja, hogy a testem másik részét kellene rendbe tenni... helikobaktert kiírtani, ppi-t szedni pár hónapig, hogy nem azzal feküdjek minden este, hogy torkomban érzem a savat, eljutni egy tükrözésre, rendbeszedetni az alfelem... csak pont azért nem kerül rá sosem sor, mert ehhez hónapok, lehet évek kellenek, amiről eddig azt gondoltam, hogy nincs, hiszen mindjárt teherbe esek, nem szedhetek mindenféle szarságot... hiszem ezt 3,5 éve egyfolytában...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok,

j: ez Crohn?

Rólam: tegnap voltam vv-n, a progim esik sajnos, 1 hete még 96 volt, most 71. Utrot eddig toltam minimál adagban, mától ezt megemeljük, de még sok-sok idő van hátra a 12. hétig. A lányommal is szúrni kellett a 8-12. hét között a progit,  lelkiekben készülök erre most is.




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


volt crohnnak is diagnosztizálva, de már pár éve nincs neve... újabb vizsgálatra meg nem jutottam még el.

drukkolok.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Szaisztok!

vicky,
sajnos tudom milyen nehéz nekiállni a diétának... :( Na meg a sport, az a másik, ami mindig is távol állt tőlem!
Azért én nagyon drukkolok, hogy meglepjen Benneteket a gólya :)

Juli,
emlékszem, hogy Neked egyébként is gond volt a diétával, mert az emésztőrendszeri betegségedből adódóan sokminden nem volt jó!
De hidd el, minden fejben dől el! Sajn a bogyók önmagukban nem sokat segítenek, legalábbis én ezt tapasztaltam! Énis folyamatosan szedem a metet, meg az Inofolicot is ittam, de addig, amíg nem álltam rá a kemény CH számolásra se fogyni nem tudtam, és persze a baba sem jött!
Én nagyon szkeptikus voltam mindig is a diétát illetően, de be kellett látnom, hogy én csakis annak köszönhetem a pocaklakót. Pedig voltunk inszemen is előtte, meg kapam mindenféle kegyszereket, de egyik sem hozta meg a tesót, csakis a pontosan betartott diéta.
Ha bármibnen tudok segíteni, csak nyugodtan írj!
Nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!

Betti,
a progi szurit annó milyen időközönként kaptad? Izomba adták? Remélem most nem lesz rá szükséged!!!!!
Drukkok mennek!++++++++++++++++++

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
 


Melinda: naponta kaptam 2 ampullával, 28 napon át.




“A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.”
 


Betti: Azért a progi szurira remélem nem lesz szükség, ha jól tudom az izomba megy. Napi kettő egy egész hónapon át! Azért az nem semmi. Oké, ha a baba miatt kell akkor persze inkább végig szenvedi az ember, de akkor is durván hangzik. Drukkolok.

Nálam a mozgás most egész jól beállt. Heti kétszer vagy háromszor biztos megyünk a többi anyukával. De azt hiszem diéta nélkül nem fog menni nálunk sem. Erre még rá kéne vennem magam, ha egyszer még tesót akarnánk. Most kényelmes így. Barbus már 5 éves, holnap tartjuk a szülinapját. Rohan az idő nagyon.



 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: