Új privát üzeneted érkezett!

@zizmo:
Én napi egy adagolókanállal ettem reggel étkezés előtt éhgyomorra.
Férjem pedig mézzel elkeverve, úgy emlékszem fél kg mézbe 10 adagolókanál.
Ő pedig ezt a kevert mézet egy evőkanállal este lefekvés előtt ette.


@mutymurutty:
Ja és a nőnek 28 napos kúra, utána 28 nap szünet.
Én valahogy a 7.cnapon kezdhettem el szedni, uh.még a babás ciklusra is jutott.

Férfinak 3 hónapig egyfolytába szedni. Neki annyi egy kúra.


@mutymurutty:


Uhh, ez a reggel éhgyomora nagyon rosszul hangzik... szerinted az is jó, ha én is este mézzel eszem mint párom? Ja és csak random kezdted valamikor vagy ciklusnaphoz kötve?
 
 

 
 

Sziasztok, becsatlakozom ide is
Mutymurutty, a sikereden felbuzdulva elhatároztam, hogy kipróbálom a méhpempőt. Csak azt nem sikerült még kiderítenem mennyi a szénhidrát tartalma, IR-es vagyok... esetleg a csomagoláson rajta van?
 
 


@zizmo:
Kezdődött egy új ciklusom, vacilláltam rajta, aztán úgy döntöttem csak kipróbálom, így lett kb. a 7. cnapon elkezdve.
Te is eheted este mézben elkeverve nyugodtan.


@kerie:
Nincs sajnos.


@mutymurutty:


Köszi, akkor így lesz, este esszük mindketten mézzel. És valószínűleg megvárom az első napot és akkor kezdjük :)
 
 


@zizmo:
Most hanyadik napon vagy?


@mutymurutty:


köszi az oldalt. rendeltem is, megis jönneka  tesztek holnapra. sokkal olcsóbb mint a dm-be, meg a gyógyszertárba.
 
 


@titikee:
Nagyon szívesen! Remélem, beválik. Majd számolj be!


@mutymurutty:


Még nem ért véget az előző ciklusom, 29. napon vagyok, tegnap kezdtem barnázni, szóval holnapra várom kb. a megjövetelt. Eléggé felborult most minden ezzel az első inszemes ciklussal, nekem 23-24 napos ciklusaim voltak, most meg gondolom a progeszteron hatására tolódik ki ennyire.
 
 


@zizmo:
Nekem a tüszőrepesztő szuri tolta el a ciklusom. A progeszteron nem.


@mutymurutty:


Az is lehet, nem tudom, de mindenesetre nálam ez erős rekord Nevetés
 
 


@zizmo:
Hát igen, nem semmi.
De akkor tuti nem sikerült? Ennyir eltolta volna? Szeded még a progit?


Vasárnap este fogyott el a progi kúp, negatívat teszteltem szombaton meg vasárnap és tegnap meg elkezdtem barnázni, ma erősödött, úgyhogy szerintem a napokban megjön rendesen.
 
 


@zizmo:
Értem. Mondjuk én progi bogyót kaptam, bem kúpot. Akkor lehet a kúp is tolja. És a következő ciklus szintén inszem lesz?


@mutymurutty:


Igen, már megvan a recept az injekciókhoz, igazából ha már nem sikerült az előző, jó lenne ha mielőbb megjönne és kezdhetnénk az új ciklust.
 
 


@zizmo:
Így van, drukkolok!


@mutymurutty:


Nah, új ciklus elkezdődött ma... Ez milyen jó ciklus lesz már: 1-jén az első nap, tehát, ahanyadika van a hónapban annyiadik napon vagyok :D szerintem nem volt még ilyen ciklusom.
 
 


@zizmo:
Na, ha már így alakult, remélem, szerencsés lesz!
Várhatóan hanyadikán lesz a következő inszem?


@zizmo:
Dicséretre méltó a hozzáállásod, ügyes vagy :-D új hónap, új lehetőségek!
Én 7-ére nem várom, ezek a napok mindig olyan lassan telnek. Olvasok össze mindent - pedig már ritkán találok újdonságot - aztán meg csodálkozok hogy nem tudok lekattanni a témáról. De jó lenne tudni hogy hogy kell elengedni!
 
 


@kerie:
Szerintem elengedni nem lehet. Hiszen ezt akarod...
Nekem valamikir akkor kezdődött, amikor a második sikertelen inszem után elutasítottam a 3.at.
Doki mondta, hogy lehetne egy feltáró műtétet csinálni, hátha van valami ami uh-n, stb. nem látszik, nem derült rá fény. Akkoriban műtötték barátnőmet. Mentem látogatni, ahogy láttam, hát...eldöntöttem, engem ugyan nem fognak megműteni az tuti.
Babás ciklusban 3x is volt szerencsém babázni, talán ez is segített, anyai ösztönök, vagy nem tudom.
Igaz, így is ugyan úgy sikertelennek gondoltam a babás ciklust, na de aztán mégis csak megtörtént a csoda.
Nem lehet ezt tudni.


@mutymurutty:
Köszönöm, jól esnek a bíztató szavak :-) és tényleg jó tudni, hogy jön az a csoda, csak egy kis türelem kell
 
 


@mutymurutty:


7.-ére beszéltük a dokival az első tüszőmérést, ami szerda, szóval gondolom pénteken a következő és a szombatot még korainak gondolnám inszemre, szóval kövi hétfőre tippelek (12.-e azaz 12. nap). Előző ciklusban a 11. napon csinálták az inszemet.
 
 


Én meg már képzelődöm. Szerdára nem várom, de két napja olyan kemény a hasam alsó fele! Néha szurkál vagy csak tompán fáj, néha meg olyan mintha csiklandoznának belül. Melleim is érzékenyebbek, de nem jobban mint máskor menzesz előtt... nem kéne ennyit foglalkoznom a témával asszem ;-)
 
 


@kerie:
Nnna, képzelődés befejezve, a mai nappal új ciklus indul. De megint egy hónappal közelebb vagyunk a babánkhoz
 
 


És eszem a méhpempőt jó nagy fintorgással :lol: mert ez bizony nem fini!
PG53-mal van vkinek tapasztalata?
 
 


@kerie:


Fú, hát méhpempő evés nálam is hasonlóan megy... undi, de a babáért teszem, mindig arra gondolok közben.
PG53 nekem nem jött be, mindig ugyanolyan minta volt rajta, akkor is ha éppen akkor töröltem tisztára, meg akkor is ha nyál volt rajta, max annyi különbség volt, hogy mikor épp "tiszta" volt akkor kevesebb cuccot lehetett látni a lencsén. Szóval én azt föladtam, de lehet én vagyok a béna 

Helyzetjelentésem: dokim a ciklus 8. napján mért egy 20x21 mm-es tüszőt, ezért azt mondta, hogy másnap (azaz ma) inszem meg holnap is. A holnapi az igazi, a mait csak a biztonság kedvéért csinálta, mert félt, hogy megreped a tüsző magától. A nőosztály helyett a gyerekágyas osztályon feküdtem és fekszem holnap is, mert amaz tele van, szóval frissen szült anyukák és újszülöttek vesznek körül. Őszintén, közben elsírtam magam, rossz volt közöttük, pedig nem szó szerint velem vannak, én egyedül vagyok egy 10 ágyasban, de akkor is... és még az egyik nővérke anyukának is szólított...
 
 


@zizmo:
PG53-mal már kísérletezgetek, csak hogy megszokjam a használatát.
Hát, már érdekes, 28 napos ciklusaim vannak, eddigi uh-k szerint 14-15.napon van tüszőrepedés. Ehhez képest tegnap, a ciklus 2.napján páfrányos volt nyálból :roll: betartva az evés-ivásra vonatkozó szabályokat is. Aztán megnéztem cervixnyákból is, naná hogy nem páfrányos :lol:
Azért próbáld nem stresszelni magad holnap az osztály miatt, arra gondolj, hogy megint közelebb vagy a babádhoz!!
 
 


@zizmo:
Azta, két nap inszem? Ilyet még nem is hallottam. És a másnapi katonák is frissek?
Elhiszem, h.nem volt jó a babás osztályon, de lehet, hogy ez egy jel, hogy legközelebb már Te is ott leszel.


@mutymurutty:


Igen, a másnapi katonák is frissek. Bizonyos orvosoknak szokása a 2 napos inszem, az enyémnek nem, most csak a biztonság kedvéért csinálta, nehogy elszalasszuk azt a tüszőt.
 
 


Sziasztok!

Egy kis helyzetjelentés: 8.napon kezdtem használni az LH teszteket, akkor a .9. 10. napon 2 csík volt, de a teszt vonal halványabb. Úgy gondoltam ez még nem az a vonal. Utána napokig semmi. Simán csak egy kontroll vonal látszódott. Már épp kezdtem feladni a 15. napon, gondoltam nem jól néztem a teszteket az elején, és mégis olyan korán lett volna az ovulációm?
Aztán valahogy mégis csináltam tegnap még egy teszet (16.nap) és erőteljesen látszódott hogy a tesztvonal erősebb. (ma is csinálok egyet, kíváncsi leszek)
Az átlag 28 napos ciklusnál is előfordulhat ilyen , hogy ennyire későn van az ovu?
Pozitív teszt után meddig élhet még a petesejt? Mi ma reggel tudtunk együtt lenni, teganp már nem. Esetleg ma este vagy holnap reggel még beleférhet?

Jaj úgy izgulok

 
 


@titikee:
Simán lehet 28 napos ciklusnál 16.napon pozi. Ez azt jelenti, hogy a 17.napon lesz peteérésed, akkor 11 napos a luteális fázisod, az nem túl hosszú, de az is lehet, hogy most nem 28 napos lesz a ciklusod, hanem mondjuk 30. Előfordulhat? Vagy mindig pont 28?
A petesejt a peteérés után 24 napig életképes. Ezért ha mondjuk ma hajnalban repedt, akkor a mai nap szuper. Holnap reggel talán még jó lehet, attól függ ma mikor repedt.


Vagytok még csajok? Kivel mi újság?
Én készülök a 3. inszemre, jövő héten lesz.
 
 


Sziasztok!



Nekem ez a hónap sem sikerült. Most ismét a 13. ciklus napon vagyok, próbálkozunk, habár most elég sokfelé jár az agyam, így nincs "célirányos" együttlét, ovu tesztet sem használtam a hónapban. Szóval meglátjuk most mi lesz.
üdv mindenkinek, írjatok !
 
 


Sziasztok, én is megyek egy újabb körre ha minden igaz, pénteken. Sajna februárban megugrott a TSH-m és bár már határértéken belüli az emelt gyógyszerrel, még messze van az ajánlott 1 körüli értéktől :(
Titikee, inszem megvolt? Hogy vagy?
 
 


Sziasztok,

Már mi is elég régóta próbálkozunk. Volt már 3 inszemináciom sajnos egyik sem sikerült. Most lombikon vagyunk de sajna nem lettek jók az eredményeim a TSH,prolaktin és a cukor. Ezekre most kaptam gyógyszert amiktől nagyon rosszul vagyok.. Merckformin-cukorra, Bromocriptin-prolaktinra,Letrox-TSH. Valaki esetleg szedett ilyen gyógyszereket és ha igen volt e mellékhatása?
Előre is köszönöm a válaszokat. :)


@kerteszreni:
Szia, nem írtam még ebbe a topicba, de a gyógyszeres kérdésedre részben tudok válaszolni.
Letroxot évek óta szedem, annak nem volt mellékhatása. A Merckforminnal már jóban vagyunk, az elején néhány hétig volt mellékhatása. Az orvosom akkor azt ajánlotta, ha rosszul vagyok tőle, egy darabig felezzem meg a napi adagot.
Mi 6 eredménytelen inszemen vagyunk túl sajna, augusztus végén megyünk lombikra, most gyűjtjük az anyagainkat.
Megkérdezhetem mennyi volt a TSH-d?
 
 


@kerie:


Szia, :) 
Én nagyon szenvedek ezektől a gyógyszerektől azt mondták még kb két hét mire hozzá szokik a szervezetem.. 
ti hova menntek lombikra? Nekem a TSH 2,3 volt most. Azt monda a dokim, hogy belgyógyászatilag jó de babatervezésnél magas, mert 0-1 között jó a TSH érték. Nekem szeptemberbe 0,47 volt a TSH. Szóval azóta történt valami ami miatt felugrott..  Köszi, hogy írtál.. :)


Sziasztok!! Új vagyok  Bár még "csak" 16 hónapja próbálkozunk, de 2 vetélésen vagyok túl, illetve 7 hónapnyi kivizsgáláson   Az lenne csak a kérdésem, hogy van e itt valaki aki LDN-t szed, és ha igen, akkor miyen dózisban és hogy éptítette fel? Én kb 10 napja szedem, de olyan tüneteket produkálok, amit nem tudok máshoz kötni csak ehhez... (émelygés, szédülés, zsibbadt agy, ilyesmi finomságok..) 1.5mg-ot szedek egyelőre, nem merek feljebb menni....  Ja és L-tyroxint is szedek de csak 25mg-ot... ezt már régebb óta. Ezzel nem votl gondom, de lehet a kettő nem szereti egymást?! Ha normális az elején ez a borzadály érzés és utána jobb lesz akkor kihúzom, de lehet én nem bírom ezt a csodaszert.... :/
 


@lolita88:
Sziaa,
Ezeket a gyógyszereket mire szeded pontosan. Én mást szedek de ugyan ilyen tuneteket produkalok majdnem mint te.. en is kivagyok toluk nagyon de bizom benne hogy csak csak jobb lesz.. sajnálom spontan terhessegek voltak?


@kerteszreni:
Pfff, akkor a 2,25-ös értékemmel én se számíthatok sok jóra :-(
A pécsi meddőségi központot választottuk, mert Szeged csak pár km tőlünk de ott már több mint 1 év a tb-s várólista.
Lolita, a Te gyógyszereidet nem ismerem, ebben sajna nem tudok segíteni. Szörnyű lehet egy vetélés, nem bánnám ha nem kellene átélnem, főleg ilyen hosszú várakozás után.
Éés pont most láttam fb-n egy újabb babás ismerős bejelentését...néha úgy érzem, nekem nem adatik meg hogy anya lehessek :cry:
 
 


Sziasztok! Él még a topic? Jó lenne sorstársakkal beszélgetni
 


Sziasztok!
Még új vagyok itt babát szeretnénk már régóta, elkezdődtek a vizsgálatok és remélem siker lesz mert inszem vagy lombik jöhet szóba.
Tudjatok esetleg milyen hosszúak a váró listák?
 


@kerie:


Hát akkor biztos neked is kell rá szedned gyógyszert és remélhetőleg attó majd beáll az érték neked is és nekem is :)  Mi Tapolcán csináltuk az inszemeket majd átjöttünk Kaposvárra mert itt nincs várólista. Tapolcán 2019. március 19-re kaptunk időpontot lombikra. Ha előbb szerettünk volna akkor fizetnünk kellett volna. Kaposváron jövő hónapban kezdjük a lombikot.  Dehogy is nem adatik meg nekünk is összefog jönni csak nekünk kicsit nehezebben érkezik :)


@agneskura:


Szia,
Hát általában 1 év a tb lombik.. :( Bár mi átjöttünk Tapolcáról Kaposvárra és itt nem volt váró lista :)


@kerteszreni:


LDN egy újfajta kezelés (jobban mondva nem teljesen új, de kevesen alkalmazzák fertilitás növelésre) de a lényeg, hogy pár hormonom el van csúszva egy picit és az NK sejtjeim is picit. A hormonháztartást pajzsmirigyproblémát is helyre tudja hozni, sok más mellett. Az letroxint azt is a pajzsmirigyemre. 
Még pár hétig szedem amíg újra elkezdünk próbálkozni, mit se mondjak izgulok.. a decemberi vetélésem óta nem volt szabad nekünk, mert valószínű újra megtörtént volna. Reméljük a kezelés beválik! 

Egyébként igen, magával a teherbeeséssel nincs problémám, 1-2 hónap alatt összejön, megtartani nem tudtam eddig :(
 


@lolita88

Nyugi összefog jönni persze ezt könnyű mondani de minden oksi lesz. Mondjuk augusztusba megyünk mi az első lombikra nagyon remélem, hogy sikerülni fog... Vagyis nagyon bizok benne.

Erről a kezelésről nem hallottam még.  Az NK sejt az micsoda?



@kerteszreni:
Sajnos nekem gyógyszer mellett ennyi a TSH-m :-( volt már jobb, de rosszabb is. Ráadásul Hashimotos vagyok, úgyhogy az anti-TPO is magas.
@agneskura: Mi is a hosszú várólista miatt megyünk Szeged (1 év) helyett Pécsre, ott júni elején augusztus végére kaptunk konzira időpontot.
 
 


Szép napot mindenkinek!
Régóta adok tanácsokat, hogy a babák érkezését segítsem.

Azt tapasztaltam, hogy az évnek ez a legjobb időszaka elkezdeni a lelki eredetű meddőség gyógyítását. Ezért írok most. Egy esélyt szeretnék adni az első babához. Minden ingyenes. Aki akar, keressen meg a facebookon,
Bianka Mikrobaby néven.
bianka60
mikrobaby@gmail.com
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: