Új privát üzeneted érkezett!

Tulajdonképpen lehet hogy hülyeségnek tartjátok, de a gondom az hogy 18 hetesen még nem híztam semmit. A lányommal a 20. hétig 5 kg híztam már, a hasam is nagyobb volt. Úgy gondolom eleget eszem, de félek hogy így tud-e fejlődni rendesen a baba?? Hányni sem hánytam sem akkor sem most, tehát ez sem lehetne az oka. Normális ez?? Az uh szerint a bab bent a korának megfelelő fejlettségű. De azért félek egy kicsit..

Zorkanya
Zorkanya
 


Szörnyű, de véletlenül lebaboztam szegény kisfiam..
Zorkanya
 


Szia Zorkanya,
Szerintem ne aggódj! Ha rendesen eszel, akkor nincs miért aggódnod, csak örülhetsz. Főleg, ha a kicsivel is minden rendben van. Nagyon irigyellek, én az első terhességemnél 22 kg-t híztam, aztán szülés után a hatodik hétben (onnan tudom, mert akkor csináltunk egy videofelvételt a kicsiről és én is rajta vagyok) rámjott a terhességem előtt hordott nadrágom. Azt hiszem, nem híztam, inkább vizes lehettem. Most viszont 33 hetesen már a 16. kg-nál tartok, 71 kg vagyok, annyi, amennyi a fiammal a 9. hónapban voltam. Hogy fogok én lefogyni?
szóval ne izgulj,
üdv
Zsóka
Zsóka
 

 
 

Kedves Zorkanya,

Lehet, hogy hihetetlennek hangzik - nekem is az volt - de állítólag a francia nők szinte semmit sem híznak a terhesség legvégéig. Ezt egy szülész-nőgyógyász próbálta elhitetni velünk egy kismamatanfolyamon. Állítólag a baba a szervezetedből veszi el ami neki kell.
Gondolj azokra a kismamákra, akiknek diétázniuk kell a terhesség alatt (kettőt is ismerek), mert kissé elszaladt velük a ló, a baba mégsem fogy, hanem gyarapszik. A mama tartalékai felemésztődnek ....
Egyébként gratulálok!
Betti
 


Kedves Zorkanya!
Szeretnélek megnyugtatni. Én a 20. héten kezdtem csak hízni, én sem hánytam egyszer sem, és végül 11 kg-ot szedtem magamra - a szülés után gyorsan le is adtam, diéta nélkül. Ismerek egy francia anyukát, aki két baba után igencsak elhízott, tehát az sem általános, hogy ott nem híznak a babát várók. Ha neked egészségügyi problémát nem okoz a hízás vagy a nem hízás, akkor a babával is biztosan minden rendben van. (Persze ez csak egy laikus véleménye!)
Minden jót nektek!
Judó
Judó
 


Kedves Zorkanya!
Csatlakozom a megnyugtatókhoz. Kb. a 16-18. hétig én sem híztam semmit, sőt fogytam, pedig én sem hánytom és rendesen ettem. Ne izgulj nem lesz semmi gond, és hamarosan te is elkezdesz gömbölyödni. Én most a 31. héten 10 kilóval vagyok több. Pontosan annyit egyél amennyi jólesik, se többet se kevesebbet. Persze ne csokiból meg fagyiból!
Sok sikert!
Virág
Virág
 


Szia Zorkanya!

Csatlakozom az elozoekhez!
A 20. hetre sikerult csak visszaszednem az elso harom honapban leadott kilokat. Pedig en sem hanytam egyetlen egyszer sem. Osszesen tiz kilot hiztam, igaz a babam nem volt negy kilo felett, "csak" 3.2 kg volt. Szerintem orulj, igy konnyebben es hamarabb leszel ujra a "versenysulyodnal".

Minden jot! Irigyellek, hogy ujra terhes vagy!

Alma.
Alma
 


Szia Zorkanya!

Én is csak szajkózni tudom, amit az előzőekben leírtak. Én is kb 20 hét körül kezdtem el hízni, addig 4 kg-ot fogytam, viszont utána rendesen behoztam a "lemaradást", pedig csak zöldséget+gyümölcsöt ettem,a végére 13 kg lett a gyarapodásom. A baba pedig 3400 gr lett. A 18. hét körül még csak kb 20 cm a baba és úgy 20 dkg körül lehet, így igazándiból nem lenne sok indokunk hízni (hacsak a mell súlyát nem számoljuk:) ). Sziasztok, Bea
Bea
 


Üdv mindenkinek...

Köszönjük a leveleket, persze azért nem sírom tele a párnám, hiszen Zorkával olyan 16 kg-ot hízhattam, amiből 4 megmaradt, így indultunk a második pocakkal. Úgyhogy kicsit örülök, de a fene tudja mi lesz még itt. A kritikus időszak nekem a 20-30 hét között volt, 10 hét alatt 6 kg!! Na mindegy. Az anyukám is azzal nyugtatott kedvesen, hogy ne izguljak, van ott elég kiló fölösleg amiből jóltarthatja magát az a pici baba.
Nekem a legirigylésreméltóbb adat egy ismerősé, 7 kg-ot hízott összesen, és 3,5 kg-os volt a baba születéskor.. Úgyhogy biztos tényleg nincs összefüggés az adatok között, max az hogy a sokat hízóknak nagyobb lesz a gyerekük, bár ténylleg attól is függhet a kiló, hogy mennyire vizes a mama.

Zorkanya
Zorkanya
 


En a masodik terhessegem alakalmaval hat honapig fogytam. Aztan kezdtem hizni, es a szuleskor pont annyi kilo voltam, mint az elso terhesgondozason.
A lanyom pedig negy kilosan szuletett. En is vegigaggodtam emiatt a kilenc honapot. De a lanyom eros, egeszseges, es DAGI!!!!
Eva
Eva
 


Kedves Zorkanya!
Én csak irigykedem és irigykedem. Most a 20. héten tartok és lassan 10 kiló plusz van rajtam. Igaz, hogy ikrek, de akkor is. Azelőtt mindig mindenki lesoványozott.
Szóval ha jól van a baba és Te is, akkor élvezd előnyös alkatod!!!
Szia és gratulálok!
Cicus
Cicus
 


Cicus!

Annyira nem nagy az öröm, mert jó kis fenékmérettel, narancsos combikkal, lógós hassal kezdtük a második babát..(Meg a megmaradt 4 kg plusszal)
Talán a cicim ami megőrizte lányos vonalát, kemény árat is fizettem érte, mert csak 3 hónapig tudtam szoptatni vele. Egy kis lógósodásba is belementem volna pár hónap plussz szopiért..
No majd most.
Zorkanya
 


Kedves Zorkanya!

Mi volt az oka, hogy csak 3 hónapig tudtál szoptatni?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Szerintem örüljön mindenki, aki keveset hízik terhesség alatt! Én szeretnék 7-8 kilót hízni csak a másodikkal, az elsővel 11 kg-ot híztam, de én szépen, folyamatosan, mondjuk a legtöbbet a 7. hónapban, amikor 4 hét alatt 4 kilóval lettem "gazdagabb". A fiam 3.55kg-val született, és szülés utánra 6-7 kiló ment le rólam, majd a szülés utáni 6. hétre lettem újra 54 kg, mint szülés előtt (nem diétáztam, de majdnem minden nap tornáztam fél órát lazán). Ja, és nem vizesedtem.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!

Hát szerintem a 11 kg egyáltalán nem sok (az 54 kg-ról már ne is beszéljünk!)! Én 13 kg-t híztam de azzal is elégedett voltam/vagyok. Persze, hogy 8 kg lenne az ideális, de ez nem sokaknak adatik meg és akkor még nem beszéltünk azokról, akik 30 kg-ot híznak... Üdv, Bea
Bea
 


Sziasztok!

Eszembe jutott valami, nem biztos, hogy pontosak benne az infoim. Anyu szokta emlegetni, hogy amikor velem volt terhes (lassan 30 éve), akkor az utolsó időben rengeteg tejet ittak (építkeztek közben), ő is, és hogy emiatt sokat hízott. Na, most hogy nővéremnek aktuális a téma, újra szóba jött, és kiderült, hogy az a sok 9 kg volt! És 30 éve ezt sokallták a terhesgondozáson! Röhej, nem?
Szerintem a 11 még belefér, némi tartalék kell a szoptatáshoz.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Mondjuk éhezni azért nem akarok, nem is fogok, egyébként lehet, hogy alkatilag is meghatározott, hogy ki mennyit hízik a terhesség alatt. Egyik barátnőm csak egészséges kajákat evett végig, és nem is nyakló nélkül, mégis vagy 18 kilót hízott. Majd meglátjuk.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Mikor terhes lettem 54 kg voltam, majd az első három hónapban igen sokat híztam. Kb.6kg-ot. Kicsit megijedtem,hogy mi lesz majd a végére, mivel mindenhol azt hallottam ill. olvastam, hogy az ideális az lenne ha összesen 8 kg-mal lennék több. Hát a harmadik hónap után már nem ilyen ütemben híztam, sőt az utolsó harmadban már fogyni kezdtem. Végől is 12 kg-ot híztam. Mikor szülés után hazamentünk már 6 kg-mal voltam kevesebb, majd hetente alakultam vissza a régi formámra. Mostmár Bogi babám 4 és fél hónapos és még csak szopizik, ami szerintem segít abban is, hogy visszaalakuljon az ember. Ma 53 kg vagyok tehát kevesebb mint mikor teherbe estem. Fogyózni nem szoktam,nem is tudnék,de nem eszek össze-vissza mindent.Sok ásványvizet iszok, de csak azt. Szerencsére nem szeretem az édes üdítőket. Tornára kevés időm van, de a hasamra azért rá fér, mert az nem olyan feszes mint kéne.

Üdv.:Sissy
Sissy
 


Sziasztok!


Ez a mennyit hízzak téma a dokik kedvence!
Én sokszor csak ültem a terhesgondozóban, hallgattam a dokimat, - aki egyébként szuper, meg képzett, meg minden - és azon gondolkodtam, hogy lévén férfiú, fogalma sincs az egészről. Ezt nem lehet előre eldönteni, hogy mennyi az ideális. Kinek mennyi. Én krónikus nem-evő vagyok, azt is késő este és válogatás nélkül teszem. Kicsit féltem is, hogy majd ha terhes leszek, el ne felejtsek enni!
Olyannyira nem felejtettem el, hogy egészen napi háromszori étkezésig fajultam: reggeli, ebéd, vacsora. Na, nem vittem túlzásba, de rendesen ettem. Az első harmadban felszedtem kb tíz kilót. A hátralévő időben meg még tizenkettőt. Akkora voltam, mint egy USA hadihajó a Csendes-óceánon:170 centivel és 82 Kg -mal vonultam be szülni, ebből mindössze 3,75 kg volt a fiam. Amikor visszarázódtam a hétköznapokba, a nem-evésbe, néhány hónap alatt eltűnt az a 22 kg, sőt inkább harminc lett belőle. Nem lett tőle semmi bajom, se nekem, se a gyereknek. És tudomány ide-oda, nem hiszem el, hogy egy várandós asszonynak koplalnia kell, valami idális kitalálmány miatt. Mert csak az a kaja nem hízlal, amit nem eszel meg.

Anta
Csutak
 


Kedves Anta!

Én egy előadáson egy dokitól azt hallottam, hogy az az ideális, ha az emberen hátulról nézve egyáltalán nem látszik meg, hogy terhes, még az utolsó hónapban se!

Nem lettek striáid?

Én nem híztam olyan sokat (11 kg.), mégis striás lett a mellem.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Teljesen egyetertek Antaval !
Es szerintem az is igaz kinek milyen az alkata.
A terhesseget en is 55 Kg.-mal kezdetem es
80Kg. lett a vegere !Tehat + 25 kg.
Ehhez kepest senki sem hitte el hogy ennyit
hiztam, mert szinte mind a 20 a hasamon volt !
( + 5 itt-ott ). Raadasul en meg vegetarianus is
vagyok igy nagyon egeszseges etelrendet folytatok.
Ma, 6 honappal a szules utan + 4 kg feleslegem maradt
amit remelem a szoptatas befejezesevel sikerul
majd leadnom.
Egyebkent az orvosok tobbszor nagy depreszioba
hajtottak a sok hizas miatt ( hogy majd a baba nem
lesz egeszseges, diabetikus stb..) , viszont kislanyom
teljesen egeszsegesen 3.360 Kg.-val szuletett.
Ugyhogy mindenkinek a szervezete diktalja szerintem.
Csilla
Csilla
 


Sziasztok!

AZ én dokimnak is ez volt a vesszőparipája. Már az elején közölte, hogy álljak a mérlegre és mostantól a szülésig (mondta) 8kg a megengedett. Az elején nagyon örült, de a végén nagyon is behoztam a lemaradást, amikor is állandóan azzal foglalkozott miért nem diétázom, azaz eszem csak almát 2x egy héten. (Többek között, mert annyira azért nem szeretem az almát:)) Néha tele szorongással mentem a dokihoz, hogy mit fog szólni, már megint 3 kilót híztam 1 hónap alatt. És hiába nem akartam vele foglalkozni, nagyon is foglalkoztatott:( Talán azért tartják ezt olyan fontosnak, mert a szívnek amúgy is iszonyú nagy túlmunkát jelent a megnövekedett vérmennyiséget pumpálni, ne kelljen már neki még a plusz kilókat is cipelni. Sajnos én azonban nagyon szeretek enni:( Maradt a 13 kg. Mostanra azonban 16-ot leadtam. Na ennyiből azért nem olyan nehéz, maradt ott még:) Bea
Bea
 


Sziasztok!


Egyáltalán nem vészesek a csíkjaim. Igen diszkréten bikinivonalon belül maradtak (nem hordok tangát). És nem egy kismamával találkoztam Beához hasonlóan, akik rettegve várták a mázsálást, mert előre féltek, mit fog szóni az orvos. Rendszeresen lelkisegélyt nyújtottam a sorstársaknak. Csak annyit kellett kérdezni: és egyébként jól érzitek magatokat? Erre felderült az arcuk és boldogan mesélték, hogy a kicsi mekkorákat rúgott és az apuka is érezte, hogy mozog a baba.
A terhesgondozásról meg megvan a véleményem.
A második emeletre kellett járni. A földszinten a bőrgyógyászat van...
Ha rögtön azután mérték a vérnyomásom, hogy megmásztam az emeletet, akkor 120/90 volt, ha várni kellett a dokira, akkor meg 70/50. Egyik miatt sem szóltak soha... Akkor meg minek?
Különben is, én nagyon büszke voltam a pocakomra, hadd lássa mindenki, hogy itt nemsokára baba lesz! Az, hogy ehhez járulékos helyeken is térfogatnövekedés társult, meg egyáltalán nem zavart. Jelenleg meg büszke vagyok rá, hogy gyönyörű, nagy babám van és mégis hordhatok miniszoknyát.
Ja, a múlt héten a pénztáros megkérdezte, hogy elmúltam-e tizennyolc. Ez azért kicsit szíven ütött...


Anta
Csutak
 


Szia, Anta!

Inkább örülj neki, ha ilyet mondanak neked! Szerencsés vagy!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Anta írásáról két dolog jutott eszembe. Pár éve átmenetileg a XVIII. kerületi SzTK-ba is jártam terhesgondozásra. Ha jól emlékszem, ott az 5. emeletre tették (de lehet, hogy 6. volt)...
A másik nekem is volt hasonló élményem, mikor 3 éve (akkor már bőven 3 gyerekes anyaként) útlevelet akartam csináltatni, minek során vagy 3-szor kérdezték, hogy elmúltam-e 18... Ennyire én azért nem lettem sovány sem.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok Eri vagyok!

Nekem még nincs babám, de remélem, hogy májusban már igen, ugyanis 7. hetes terhes vagyok. Szerintem ezt a társalgó rovatot jobb olvasni, mint bármilyen könyvet a 9 hónapról. Szóval az evés. Mivel még az elején vagyok, folyton émelygek és csak akkor tudok létezni!!!, ha van valami kaja a számban, úgyhogy szinte állandóan eszek. Egy kicsit aggaszt, hogy mi lesz ennek a vége, de próbálok figyelni arra, hogy az a sokminden amit eszek az mind egészséges legyen.
Ti is így voltatok az elején? Ja, hozzátenném, hogy tegnap, amikor ultrahangon voltunk, 3 petezsákot látott az orvos a méhemben, ugyan embriót még nem. Ha valakinek vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatai azt is ossza meg velem.
Mi az esélye annak, hogy mind a három egészségesen fog kifejlődni? Sziasztok, jó babázást!
Tóth Erika
 


Szia Erika!

A korai ultrhahangok bevezetésével egyre gyakoribb, hogy kezdetben több "induló" babát látnak, amelyből aztán csak egy fog kifejlődni. Legalábbis nekem ezt mondta a dokim, amikor szintén 7 hetesen csinálta az első UH-t. Nekem akkor 2 petezsák volt, átmérőjük 8 és 12 mm. A nagy különbségre azt mondta, hogy lehet, hogy csak az egyik fog megmaradni, és a másik visszafejlődik. Ezért két héttel későbbre tett egy következő UH-t. Azon viszont már nagyobbak voltak, és mindkettő megvan, ma 5 éves, egészséges gyerekek.
Szóval ilyenkor korán még nem tudnak a dokik sem biztosat, valahogy próbáld meg lelkileg elviselni a következő UH-ig. Azért 3 babának is elég jók ma már az esélyei, amikor szültem, akkor születtek ugyanott 3-as iker fiúk, 1.5-1.9 kg közötti súllyal, sajnos nem emlékszem már hány hetesen (talán 34 körül).
Szia:
ILdi
Pethes ILdikó
 


Szia Ildi!

Húú nagyon örültem, hogy ilyen hamar reagált valaki a kérdésemre. Még annyit, hogy a három petezsák teljesen egyforma, mindegyik 20mm-es.
Egyébként nagyon megszenvedtünk értük, rengeteget jöttünk, mentünk mire a HIETE Meddőségi Központjában kiderült, hogy mi a probléma és inszeminációs eljárással 4.-szerre sikerült produkálni a három kis emberpalántát.
Egyébként ha valakit érdekel milyen típusú meddőségi problémám volt nagyon szívesen elmondom, hogy mások gyorsabban eljussanak a megfelelő helyre, mert mi is sokáig vakvágányon voltunk.

Köszi mégegyszer: Eri
Tóth Erika
 


Kedves Pethes Ildikó!

Remélem megtalálod itt a levelemet, azért neked írom, mert valahogy más topicoknál nem írtam a 3 babuciról.
Hát szóval nagy gondolkodások után többszörös orvosi javaslatra elvesznek 1 embriót a 12. héten.
Utána egy hét míg kiderül, hogy nem származik-e belőle valamilyen komplikáció. Ált. nem de soha nem lehet tudni, én nagyon bízok benne, hogy nem lesz semmi gond, és utána már tudok összpontosítani a megmaradt 2-re.
Köszi, hogy meghallgattál.

Szia: Erika
Tóth Erika
 


Szia Erika!

Borzasztó nehéz döntés lehetett, fogalmam sincs, hogy mit csináltam volna a helyedben. Reméljük, hogy minden szerencsésen fog alakulni, szorítok értetek!
Ildi
Pethes Ildikó
 


Erika!
Szorítok neked, és bízom benne, hogy sikerül minden úgy ahogy eltervezted. Vigyázz magatokra és írj ha már túl vagy rajta.
Hajni
Hajni
 


Kedves Ildi és Hajni!

Nagyon köszönöm, hogy aggódtok értem, ezen a topicon fogok jelentkezni, ha túl leszünk rajta.
Mindenesetre nem azonnal, mert min. 1 hétig feküdni kell utána.

Mégegyszer köszönöm, és nektek is minden jót!

Erika
Tóth Erika
 


Kedves Erika!

Én most 8 hetes terhes vagyok (bár ultrahangon még nem voltam), és nagyon szorítok nektek, hogy minden rendben legyen a babákkal és veled! Nagyon várjuk a jelentkezésed!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!

Én is szívből örülök neked, és nagyon vigyázz magadra!
Egy-két másik topicon még biztosan összefutunk.

Szia: Erika
Tóth Erika
 


Szia Erika!

Csupa, csupa jól kivánok mindannyiótoknak. Átérzem hihetlen boldogságod, s aggódásod is, hiszen hasonlókat én is átéltem.
Első két gyermekem egy kísérlet eredménye képpen született . Utolsó terhességem, mely ikerterhességgel kezdődött, egyik babája felszívodott a 12. hétre. A természet megoldotta a gondomat. Nagyon féltem, hogy az ikerterhességet nem tudom kihordani, s bizony az öt gyermek felnevelése se lett volna egyszerű feladat.
Sok szerencsét kívánok mindannyiótoknak.
A családod hogy éli meg a nagy gyermekvárást, s a körülötted forgó izgalmakat?

Szia
Klári
Klári
 


Kedves Klári!

Köszönöm a jókivánságokat, azért úgy látom jártak, járnak mások is hasonló cipőben, mint én.
A család nagyon örül, de a mai rohanó világban talán kevesebbet érnek rá velem foglalkozni. De én ezt igazából nem bánom, nekem a legfontosabb a férjem, hozzáállása, ami teljesen OK!!!.
Ja és a barátok, munkatársak odaadó figyelme, érdeklődése rendkívül becses számomra, mégha ez fizikai segítséget nem is jelent.

Köszönöm az érdeklődést és minden jót neked és családodnak!

Szia: Erika
Tóth Erika
 


Kedves Erika!

Olyan jó olvasni boldogsággal teli leveled. Köszönöm a jókívánságokat, melyeket viszont kívok.
Várom értesítésed a fejleményekről.
Klári
Klári
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron