Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Reméltem ugrik majd mindenki a cikkre! Kép
Vitatott az biztos, csak, h. nekem szakdolgozatot kell írnom belőle! Kép) (Alternatív gyógym.-ok: A homeopátia címmel). Én találtam ki, elég nehéz a dolgom... Egy kéréssel (de leginkább 2) szeretnék fordulni minden kedves homeopatikus szereket használóhoz, hogy osszák meg (+ és -) tapasztalatikat velem e-mailen (skinner@citromail.hu).
Továbbá (ez fontosabb) szeretnék 1 kitöltendő kérdőívecskét (a témával kapcsolatban) e-postázni, ha nem túl tolakodó...
Köszke
 
 


sziasztok!

Elolvastam a fentieket, ezért megkérdezem tőletek, hogy melyik homeopátiás szert tudjátok javasolni terhességi hányás/hányinger ellen. Hátha vkinek segített.. Nekem sajna eddig nem, patikába ajánlották:Sepia officinalis. A gyömbér, B6 s társai nem értek semmit sajnos (11. héten járok).

Fejfájásra valami?

Segítsetek légyszi, ha tudtok!!! Köszi előre is,
Dóri
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Segítsetek nekem!Fogzási fájdalami vannak a kisfiamnak. Sokat hallottam a chamomilla vulgaris 9 CH homeos bogyóról. Mit kell tudnom róla, alkalmazhatom fogzáskor? Hogyan kell adagolni? Mindent szeretnék róla megtudni, tud nekem segíteni valaki?
 

 
 

Dóri!

Itt utána tudsz nézni a homeopátiának egy kicsit jobban: www.homeopata.hu találhatsz orvosokat, patikákat, mindenféle egyéb infot - mert nem biztos, hogy minden típusú hányingerre uaz a szer jó! A patikák szinte mindegyikében megtalálható egy ingyenes könyvecske a homeopátiáról, a Boiron cég kiadványa, itt felsorolnak alapeseteket és az arra alkalmazandó szereket. A hányingerrel, ha mázlid van, már nem sokáig kell küzdened, sokaknál elmúlik a 12 hét végéig, másoknak akkor, mikor a baba megmozdul (van, akinek végig tart, de az viszonylag ritka Kép )

Nefelejcs! Igen, a chamomilla fogzásra az egyik leggyakrabban használt szer - te is utánanézhetsz a honlapon vagy a homeopatia.lap.hu - n van gyerekorvosos link is. Ha kicsi még a babád, feloldhatod neki egy kicsi vízben és adhatod neki kiskanállal, alacsony potenciálban (pld 6/9) adható gyakrabban (fél óránként, óránként is), a magasabb (30) naponta 3-szor 2-5 golyócska. Előtte/utána fél óráig nem szabad enni-inni, pláne nem mentolosat, erőset - de ezek egy babánál amúgy sem jellemzőek Kép

Márti
 
 


Szia Márti!
Nagyon köszönöm a válaszod, bár nem minden világos. "alacsony potenciálban (pld 6/9) adható gyakrabban (fél óránként, óránként is), a magasabb (30) naponta 3-szor 2-5 golyócska." Ezt a mondatot, egy kicsit jobban megmagyaráznád, mert nem értem Kép
És arra esetleg tudod a választ, hogy mi a különbség a 15 és a 9 CH között(jelen esetben a chamomillánál)?
Előre is köszi! Kép
 


Márti, nagyon köszi az infót, megpróbálok mindent. Az is vígasztal, hogy jövő hét már a 12.! Kép

Dóri
Vendég
 


sziasztok! dóri! kinéztem a könyvemből (rima handley: homeopátiáról nőknek - sztem most is kapható nagyobb könyvesboltokban) neked hányásra szereket: arsenicum album, nux vomica, pulsatilla. de sajnos nincs energiám kimásolgatni, hogy pontosan mikor melyiket ajánlják - erre talán jó a patikai boiron-os füzet is! Kép nekem még a hányásra az "jött be" hogy nagyon sokat ittam, napi 3-5 liter ásványvizet, nagyon lassan, apró kortyokban, mert így maradt is bennem Kép (de én végighánytam az első 9 hónapot - a második babánál viszont már alig Kép ) fejfájásra (d. m. gibson: elsősegély homeopátiával című könyvéből) aconitum, apis, belladonna, bryonia, nux vomica, pulsatilla (ezek elég általános szerek), gelsemium.

nefelejcs! a számok a higítottság mértékét jelzik - sztem találsz a linkeken pontosabb magyarázatokat is - de a lényege, hogy minél kisebb potenciál, annál kevésbé higított - ugyanakkor annál "gyengébb a szer" annál gyakrabban adható. a magasabb potenciál higítottabb ugyan, de ritkábban és kevesebb kell belőle. van az alexandra kiadónak egy könyve (hogyan gyógyítsuk gyermekeinket homeopátiával? című, sztem még szintén kapható, abban (is)biztosan szerepel a homeopátia története, kialakulása, alkalmazási területe és módozatai)

márti
 
 


Márti!Köszi!
 


Sziasztok, kétségbeesve keresem az orvosom telefonszámát. Dr. Kornhoffer Máriának hívják, kb. fél évig kezelt, sokáig nem mentem - hanyagságomból (is) adódóan - vissza hozzá, pedig jó szakembernek tartom. Nem találom a számát (titkos is). Előre is köszönöm a segítségeteket!
 
 


Sziasztok!
Tudna nekem valaki segiteni, szedem az Urtica Urenst (mar hamarabb jottem volna, ha tudom, hogy van ilyen topic) Ugy szedtem, hogy 1hetig 3szor 5, 1hetig 2szer 5, es most 1hetig 5szemet. Felek, ha abbahagyom elapad a tejem.
Raadasul kijot az allergiam, es ugye szoptatas alatt nem lehet gyogyszert szedni, igy kaptam arra is homeopatias bogyot.

Kerdeseim:
jol szedtem-e az urticat
szedhetem egyszerre a kettot
hogy kell szednem az allergiasat

koszi elore is
(azert remelem olvassa meg valaki ezt a topicot)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
 
 


Sziasztok!

6 hónapos kislányom éppen fogzik, és olvastam az interneten, hogy erre a problémára jó a Chamomilla. Vettem is ma CH15-t, de sajna se erre nincs ráírva, se az interneten nem találtam az adagolását. Le tudná nekem valaki írni???

Előre is köszi,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Kedves Brigó!
Fogzási fájdalmak, ha a csecsemő fogzáskor nyugtalan, dühös elviselhetetlen lesz, kísérheti láz,bélhurut, fülgyulladás; jellemző lehet , hogy az egyik orcája piros a másik orcája fehér.
Ebben az esetben adhatod a Chamomillát CH 15 -ös potenciában sze. akár félóránként 5 golyócskát.
Üdv. Jozi
 


Kedves Brigó!

Sze. akár félóránként is adhatsz 5 golyócskát.
Üdv. Jozi
 


Jozi!

Köszi szépen a választ. A tünetek közül a nyugtalanság, düh megvan, illetve az egyik orcája meleg, a másik hideg. Valahol olvastam, hogy ez is tünet lehet. Remélem kibújik az a fránya fog minél hamarabb. Bár a mostani éjszakánk és nappalunk viszonylag jó volt. (kopp-kopp)

Köszi mégegyszer,
Brigó

Kép

Kép
 
 


Szia Brigó!

A Chamomillánál írja ezt a tünetet: az arc egyik fele vörös és forró, míg a másik sápadt és hideg.
Remélem hamarosan túlleszetek rajta! :-)

Üdv. Jozi
 


Sziasztok!

Tudna segíteni valaki abban, hogyan szedjem a ricinus communist és az urtica urenst együtt?
Olvastam az oldalon, hogy van egy Alfalfa nevű szer. Ez micsoda?
Köszi: Fevike
 
 


Sziasztok!

Van vmi otlet arra, h tudogyulladas utan (meg nem teljesen negativ), mivel erdemes erositeni a szervezetet. Meg egyaltalan, h lehet a homeopatias bogyokat 2 es fel eves gyereknek beadni. (Eddig az almaleveben feloldottuk, de nem tudom, h tenyleg jo-e igy.)

Alfalfa tudtommal mar nincs forgalomban nalunk. Legalabbis nekem 2 eve ezt mondtak a gyogyszertarban. Bar van vmi: Alfalfa-C, ami lucernabol es ceklabol keszul. Nekem van egy fel dobozzal, masfel eve lejartKép

Biobaba
 
 


Biobaba,
Nekünk az Echinacea D4 kúraszerű adását javasolták: egy hétig napi 2x2 golyó (a remediásból, ha van kb. 10 kiló a gyerek), majd egy hét szünet. Megint szedni egy hétig, megint egy hét szünet, és mág egyszer ugyanezt.
Nem tudom, jó-e almalében feloldani. Vízben viszont szabad, és műanyag kanállal bekanalazni a gyerekbe. (A boironos nagggggyon nehezen oldódik, a remediás könnyen.)

Alfalfa - tudtommal- soha nem is volt forgalomban, viszont a Ratkócban állítólag -legálisan- be tudnak hozni olyat is, ami nincs.
 


Koszi, azt hiszem, kiprobaljuk.

Biobaba
 
 


Sziasztok!
Az Alfalfa kapható Budapesten a gazdagréti patikában. Kérésre kipostázzák bárhova. Az ára kb 1600+ postaköltség.
 
 


Sziasztok! Kép
Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg tud-e valaki olyan homeopátiás gyógyszerről ami segítene helyrehozni a sűrűn visszatérő fül- illetve mandulagyulladásomat??? 28 éves vagyok, és félek a mandulaműtéttől, ha van rá lehetőség, hogy ezt elkerüljem annak nagyon örülnék. A tavalyi évben minden fülgyulladásomból mandulagyulladás lett és ebből kifolyólag az 1gr-os augmentint nyomták belém. Sajnos ez azzal járt, hogy teljesen tönkre van az immunrendszerem Kép Előre is köszönök minden segítséget Kép Tímea
 


Sziasztok!
Az "örökbebabára várva beszélgessünk" topicosok nevében szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy jótékonysági koncertet, ha tudjátok, terjesszétek és gyertek el! KÖSZÖNJÜK!!!


"Muzsikával az újszülöttekért!"

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek:

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért.
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

"A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!"


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép


Birotimea!

szia! Én is most találtam rá erre a termékcsaládra...a VISION cég a gyártó, és 2 kapszulájuk van speciell erre..a Nutrimax és a detox. Ezek gyógynövények..Sokan bevizsgáltatták és tényleg az van bennük, amit ráírtak a dobozára..azt is mondták, hogy antibaci után mindig újra és újra visszajött a betegségük, de ezzel nem..talán érdemes lenne kipróbálnod..üdv

Judit

 
 


Adagolásnál mik az alapelvek, tudja valaki? Este beadtam Lilinek Arsenic.alb. 30c-t köhögésre, az éjjel volt javulás (nem is kicsi), de persze ilyen gyorsan nem gyógyul meg. Ilyenkor adjak neki még egy adagot? Vagy ennyi elég?

Előre is köszi.

Kati
 
 


Adjál neki még egy felet. Nekem így szokta mondani a doki.

KépKép
KépKép
 
 


Egy adag - egy golyócska. Nem tudom felezni:) Azóta megfájdult a hasa, ha felébred megyünk orvoshoz :?
 
 


Sziasztok!

Ha van kedvetek légyszi segítsetek férjemnek egy kérdõív kitöltésével, ami a
természetgyógyászathoz való hozzáállást, viszonyulást vizsgálja, és egyszer
remélhetõleg doktori disszertáció lesz belõle! Ha van esetleg ismerõsötök, aki
egészségügyben dolgozik, kérlek, szóljatok nekik is!

Köszönöm
camworks.uni.hu

Kép Kép Kép
 
 


sziasztok!

nem tudom esetleg tud-e nekem valaki tanácsot adni homeos bogyók ügyében.
39. hetes terhes vagyok. 2 naponta járok nst-re, de nincsennek fájásaim. sőt ________ ilyen az egész méhtevékenységem.
a dokim most azt mondta próbáljam meg a homeos bogyókat mert jobb mint egy szülésindítás.

amit kaptam tájékoztatót abból ezt szürtem ki:

Caulophyllum C12. napi 1*5 bogyó 1 hétig, aztán a következő héten cimicifuga C12 napi 1*5 bogyó.
habár ha igy használnám a 38. héttől kellett volna kezdenem. most akkor mind a kettőt szedjem, vagy csak a cimicifugát kezdjem el???? vagy hogy csináljam????

esetleg tud valaki segíteni????? gyorsan kellene a válasz, és ha lehet akkor priviben.

előre is köszike!!!!!!!

Kép

Kép
 


Sziasztok!

Nem tudom, jár-e még erre vki, de ha igen és tudja mit lehet adni 2,5 évesnek égési seb gyógyulásának gyorsításáért, az kérem írjon! (pici forrázás miatt kellene)

Kép Kép
 


Celesztina!

Nálunk még nem volt égési seb, de nézd meg a www.natursziget.com keresőjében! Mindenféle betegségre, bajra ír vmit.

Vagy dm-ben keress vmi hűsítő zselét v gélt (lehetőleg ökot ;) )

Andi
 
 


Sziasztok!
Vannak itt tapasztalatokkal rendelkezők, akik megosztanák, hogy miként segített nekik a homeopátia terhesség, szülés és kismamaság alatt? Esetleg a babának?
Remélem beindulhat ez a fórum is. Olyan sok jót hallottam már erről a szelíd gyógymódról, jó lenne véleményeket hallani.

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Bár nem túl mozgalmas ez a topic mostanában, azért hátha valaki válaszol. :) Tudnátok abban segíteni, hogy kapható-e és ha igen hol a Magnesium sulfuricum/Ovaria komplex.
Köszönöm!
kormi76
Budapest IX. kerület
 
 


Szia Kormi!
Sztem keresd fel a közelben levő gyógyszertárat. Lehet van nekik, de ha nincs, meg tudják rendelni. A mi gyógyszertárunkban elég sok golyó van készleten, de ha valamelyikből hiány volt, azt megrendelték nekem.

N.

Kép Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron