Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zsóka!

A legjobb megoldás az új VW Transporter, véleményem szerint egy új Opel árából már elég jó alig-használtat lehet kapni. Egy biztos: ezt már nehéz kinőni, ha igen, minden elismerésem a Tiétek!
Ja, hátrány: a garázsba csak akkor fér be a miénk, ha mindkét külső tükröt behajtom...
De a kocsi marad, legközelebb garázst építünk nagyobbat.
Próbálj ki egy Buct, ez sokat segíthet a döntésben...
Sok sikert!

Anta
Csutak
 


Szia Zsolt!

A névsort pont ezekért a Banda-balhékért irigylem a legjobban. Az élet tele van olyan dolgokkal, amik csak utólag érthetőek, és tűnnek szépnek - annál inkább.
Az biztos, hogy leánykád kérőinek igen magas lécet kell átugrania s mindjárt öt jeles férfiú összes sarmját, zsenialitását, báját, erejét kell túlszárnyalnia, ha valamit akar. Esetleg még szíve hölgye ökleivel is számolhat...

Kérdésedre: bátyám csak egy van, a korkülönbség majdnem hét év. Meg négy unokabátyám, a tesóm korosztálya. Ez pont ahhoz volt elég, hogy - kezdetben - gyanútlan szüleim nyugodt szívvel elengedtek velük. A mai napig nem ismerik azoknak a karcolásoknak, homlok felrepedéseknek, rándulásoknak, stb.-knek a részleteit, melyek egy része magától begyógyult, másikuk számomra a balesetin, a bátyámnak meg két pofonnal végződtek.
Az anyukámmal a konfliktusok a lakkcipővel kezdődtek, mert ugye abban nem lehet fáramászni...egyetlen lányunokaként, pedig nem tudtam megfelelni a felnőtteknek és a társaságnak egyformán: a fiúkat választottam...
Aztán mikor Anyukám és a Nagymamám már feladták a reményt, éppen kamaszodtam, és másképp néztem a fiúkra...mint a mellékelt ábra mutatja, Máté másfél éves lesz, és útban van a következő Kiscsutak is...
Szuper gyerekkorom volt, bár így utólag jó, hogy túléltem.
Nem lehet mindent kinőni, de nem is baj.
Ja, titkos álmaimat nem sajátíthatom ki, párom egyre inkább osztozik benne, sőt...már számolgatja a vályog-téglát, tudod, a boszorkányos-tündéres kertű házhoz...

Szép lehet házakat építeni! Ennek tényleg van értelme...
Házakat tervezni én is szeretek - belülről is -
ha már sokáig nézem egy ilyen témájú folyóirat ugyanazon oldalát, a férjem tapintatosan fölém áll és - lapoz. De álmodni jó!

A Tisza már él. Ezt nem a hírekből tudom: látom, hogy a családok megint horgászni járnak, és a szomszéd, Sanyi bácsi is azt mondta, hogy már lehet. 85 éves, hát biztos igaza van.

Ha van még ilyen, jó kis sztorid a srácokról, légyszi írd meg! Hátha nálunk is "banda" lesz hamarosan, van még mit tanulnom...

Szia

Anta

Ui.: Kedves Zsolt!
Persze, hogy az " asszonyállat"-ra hasonlít, mert ez egy LÁNYKECSKE!
Meséljek a BAK-ról, hm????
csutak
 


Kedves Anta,
köszi a tanácsot, mi is nagyon egy buc felé hajlunk. Szerinted van rá esély, hogy találunk egy olyan használt Transportert, ami
kevesebb mint 10 éves, kevesebb mint 2,5 millió Ft, és kevesebbet ment mint 50ezer km?
Vagy túl optimista vagyok?
üdv
Zsóka
Zsóka (Zsóka)
 

 
 

Szia Zsóka!

ha jól emlékszem, 2 gyermek, + ugye a filmes urad. Elviekben egy kombi auto erre még elegendő. Az öreg Ford mondá vala, mikor megkérdezték, hogy melyik autó a legjobb autó: Hát az új autó.
Az emlitett paramétereiddel szerintem csak hangszórót lehet nyerni...
"buc" esetén (az már "filing")azt kell megnézni, hogy személyautó, vagy tehergépkocsi-e. Emiatt ugrik nagyot az ár újkorában ugyanannál a kasztninál (vám, fogyasztási adó, + ez is AFÁ-ztatva) Milyen formában veszitek, hány személynek kell a forgalmiban lenni, stb. Jelenlegi rendeletek miatt 5 éves kor után célszerű thgk-ból személyautót csinálni. Ennél fiatalabb személyautók (pl VW Caravelle) ezért is drága. Ahogy néztem, 2-3,5 mila között 100-200ezer km 6-10 év között látni transzportereket, az orrmotorosakat. Barátom most vett 9 éves VW transporter, diesel, 180 ezer km, 1,7mila.
De érdemes megvenni a Képes autó, ill, a Képes haszongépjármű heti fotós hirdetési ujsagokat, abból nagyjából látni, mi a kinálat. Ja, és ezek lassabbak mint egy kombi. Férjednek a vadonba: 4 kerekes Mitsu L300, mentőkből látni több ilyet. De ez már tényleg nem közérdekű.
üdv
Zsolt
Zsolt
 


Szia Csutak!

Itt elég későre jár, ez nem lesz valami fényes-elmés irat.

Banda balhék: egyetértés. Ha újabb adódik, majd szólok.

Ja, lánykámat nem lesz egyszerű elvinni. De egyes vélemények szerint ne aggódjak, hiába magam se akarnám adni, nemsokára megy az magától, a kerítésen át is.

Amúgy azt hiszem, itt nálunk a lakcipő probléma nem fenyeget. A "46-os cipőhalom" már közelebbi valóság. De azt hiszem, jól választottál: lakkcipők helyett a fiúkat.. De Máténak ez szerintem természetes, és nem is kérdés. Meg a kis "kukk"-nak is. :))

Titkos álmaidhoz:Lapozás: párod látom bír némi realitás-érzékkel... Amúgy nagyon vigyázz, milyen folyóiratokat nézegetsz, rengeteg a szemét! (nem tudom melyik nem az, mert nem nézegetem). ja, nők sokszor a belsőkhöz vonzódnak.
A vályogtégla. Szóval van egy rossz hirem: sajnos az abból készült házak egy slaggal (értsd: öntözőcső) elbonthatóak.... (ezt el kellett sütni, de így van)
Na, rövid mese. Barátom vett zalában tiszai mintájú házatokat (cián nélkül). Háromosztatú: szoba-előtér/konyha-hátsó szoba. Előtér mögött lépcső padlásra. Namost, rágcsálók miatt cukrot, lisztet falipolcra helyeztek távollétük idejére. Az egerek meg felmentek a lépcső megfelelő fokára, átrágták a vályogot, megérkeztek a polcra és megették ami a polcon volt. De a klímája jó.
De ennek ellenére biztosíthatlak róla, hogy az a bizonyos kerted : gyönyörű lesz! Álmodni soha ne feledj! (fő-suli, fő-nökök, vizsganapok stb. ellenére.- milyen fősuli?) Másutt olvasni, hogy egy álmod már valóra vált.
Osztán vigyázd magad, Te is rendesen!

Tisza. Akkor jó.

Srácok? Na jó. (te, ez már nem magán?...bocs a többieknek)Közelünkben a III.ker (volt Kerület) focipályája) 9,5 évesem kioktatott, miért jobb a mellékpályára bejárni, mint a nagyra. Mert ha észrevesz a gondnok, onnan közelebb a kerítés, s könyebb kiszökni...
********
Kedves Anta!
Jó, mesélj a BAKról!
(én jan.14., az mi?) :))

Meséljek a harkályról?
üdv
Zsolt
Zsolt
 


Kedves Mindenki!

Elnézést, ha zavaró számotokra ez a levelezés, de mivel egyetlen topicba sem illik igazán, ugye maradhatunk?

Szia Zsolt!

Slag ide vagy oda (mégiscsak építész vagy!): miből lehet még olyan házat építeni, aminek hasonló a klímája? Nem rajongok a radiátor-padlószőnyeggel, illetve linóleum-gázkonvektorral panelben nyújtotta komfortért...
A barátaid nem elég elmések: 1:0 a rágcsálóknak. Az ilyesmiket mi a gerendáról lógatva tároljuk.(1:0 nekünk). A vályogba fúrt járatokat sem szabad betömni, mert akkor tovább lyuggatják a falat: a kijárathoz csapdát kell állítani vagy üvegszilánkot szórni (2:0). Ha macskát is tartasz, újabb találat (3:0). Ha kicsit ismered a szokásaikat, pl, hogy egyszerre egy vacokba csak egy család költözik, az első fagyok idején kezdődik a vándorlás, kb egy hónap alatt rendeződnek a helyviszonyok (aki bújt, aki nem - megfagy.), szóval általában kiszámíthatóak.
Egyébként az egereknél sem lehet tudni mindent. Tavaly megettek egy doboz citrompótlót és egy csomag szódabikarbónát - biztos a sav miatt...

Jajj, a férjem realitás-érzéke tökéletes, azt mondja, valakinek észnél kell lenni a családban... ez a gyakorlatban úgy megy, hogy én mindig kitalálok valamit, ő meg kiagyalja, hogy meg lehet-e valósítani, és hogyan, aztán egyeztető tárgyalásokat folytatunk.
Jó érzékem van a folyóíratokhoz, ha pl egy padlóburkolón cikkeznek, a mellékelt képről kiszúrom a mennyezeti lámpát, vagy a könyvespolcot... végül is érthető, nem?
Bár a panel korlátai kötöttebbek, Ági nem nyúz építsük-át- ötletekkel?
Húú, ha az én férjem építész volna...!
Szóval fősuli: óvónői, Kecskeméten. Remélem sikerül, bár ebbe még egy-két embernek lesz beleszólása...
Megkaptam az "obsit-levelem" a dokitól, azaz javasol táppénzre, ami megment a további munkahelyi jelenléttől. Ezzel két problémám van: nem tudom, hogyan adjam elő a főnökömnek: nem akarom visszajuttatni a kórházba, ma engedték ki, de....
A másik, hogy a netet innen érem el, és nagyon hiányozna, hiányoznátok :-((((((.
Ha tudtok némi információt, mi az a minimum gép, amivel otthonról is lehet netezni, milyen előfizetési lehetőségek és díjak vannak, nagyon megköszönném.
Egér, pad, billentyűzet és egy 486-os csoda van a készleten.
Előre is köszönöm.

Hja, a köznyelv szerint a lányos apáknál csak a fiús anyák a rosszabbak...
Ez még egy kissé odébb van. Először majd azt veszed észre, hogy atyai tekintélyed, mint olyan, a Tündérkének nem ismert fogalom, és reggel, mikor tükörbe nézel megfogadod, hogy aznap nem dőlsz be a trükkjeinek. Aztán másnap reggel megint megfogadod, és megint, és megint...
Közben kamasz fiaid kajánul vigyorognak a hátad mögött.
Az élet szép!

Anta

Ui.: A Bak: makacs, nagyravágyó (de küzd is érte!), magas követelményeket állító, becsületes, tárgyilagos, praktikusságra, anyagi-erkölcsi biztonságra törekvő ember. Barátkozni, együttélni vele nem egy egyszerű eset...
Kecskében ugyanez a helyzet, de párosul azzal a tuljadonsággal, hogy szélcsendben 200 méterről lehet észlelni a jelenlétét, szélirányban ez a távolság triplázódhat...
Csutak
 


Kedves Zsolt,
csak reménykedünk... Mellesleg a párom egy hete böngészi a Képes autó-t. Ma nézegettem az aprónet-et, találtam (eddig ) kettő transportert, úgy 150e km-rel az egyik 2,4 a másik 2,1 M-ért. Háááát, az is igfaz, hogy a neten mindig drágáébb minden, mitnha újságban hirdeted.

Jaj, és láttunk egy gyönyörűséget - Hyundai, ha jól rémlik hat v. hétszemélyes, az utasülések elfordíthatók oldalra v. a menetiránynak háttal. Csak az ára...
Zoli egyébként kizárólag gyalogol, neki nem kell kocsi.
Leánykám viszont álmában hangosan nevet (már nem először). Ez nekem új. Egy egyhónapos csajóca hogy mosolyog, arról már hallottam. De hogy hangosan nevessen? (Bár ahogy írtam is, kizárólag álmában).


Anta, Zsolt! Köszi a tanácsokat, lehet, hogy zaklatlak még benneteket (év végére várható a pénz érkezése, így a kocsivásárlás is).
üdv
Zsóka
Zsóka (Zsóka)
 


Szia Anta!

Innen mindenki elmenekult már, ugy látom. Néztem az archivban, volt itt élet.
"Ismerjük meg egymást"-ba?, vagy valami "magányos levelezők" "barátkozások" stb. topic lehetne.
Csak úgy elképzelem, a balatoni nyári hínárokat, vagy Totya széles hátát, miközben előjönnek a járatokból itt a rágcsálók....
Ezzel le is gyűrtem a kínos érzésemet :))

Akkor ime nagy levegő, s itt a válasz:

Klíma. Állítólag a vályog tökéletes, még nem laktam benne. Tényleg, milyen? Akkor Te/Ti gyakorlott lakók vagytok.
Egyébként a legtöbb tudományt erről a szentendrei skanzenben szedtem föl, egy nyári gyakorlat alkalmával. Ha jó leszel elmondom.
Padlószönyegért pedig nincs lelkesedés, ne aggódj. Gázkonvektorom se lesz többet, már volt.

Barátaim. Valóban, ők is kezdők voltak a vályogban. Fantasztikus ez az együttélés a természettel! Most örülök, hogy nem én voltam, mert kiosztottad a gólokat rendesen.
Üvegszilkánkot nem szeretik az egerek? Bizonyos elhanygolt kertekben, boldogult gyermekkoromban üvegszilánkos kerítések tetején fákról gyakorta másztunk át, azokkal a bizonyos horzsolásokkal a homlokon, és szétszkadt nadrágokkal, félig beomlott légópincékbe, találván szovjet pisztolyok rozsdás vázát az omladékokban. Na, de mit is beszélek.
Tehát ennyi teendőhöz, ami az egerek tartása (kordában tartása) körül adódik, valóban kell egy főállású férj a ház körül! Elképzelem a gyereknevelés mellett fennmaradó idejét!
Praktikus kérdés: akkor nálatok a kamrában nincsenek polcok, zsinegen lóg minden a mennyezetről? Vagy: lógó polcok? (vö. Nemzeti Szinház eljövendő zsinórpadlása)

Folyóiratok, ötletek. Na, még szép, hogy vannak férjek! Feleségem is dehogynem nyúz néha, vannak ötletek. De nem vagyunk egy súlycsoportban (ezen a téren), és egyszerűen lehurrogom. Szóval egy kihízott panellakás nem azonos 3000 m2 kerttel.
Néha ide, oda rakom a szennyestartókat, de ettől nem lesz egy szemernyivel sem több a hely.
De érthető, a lámpáid, polcaid, s megértelek, sőt, a férjedet főleg, így látatlanban is!
Költői kérdésedre: húúúú, ha a Te férjed építész volna, akkor nem lennének otthon olyan folyóiratok, amiért lelkesedni tudnál :)) Szóval csupa olyan folyóirat lenne, amiben lévő dolgokról nem is álmodhatnál...
De férjet Te választottál (nem a nő választ???) úgyhogy ez ügyben nem segíthetek...
És azok a folyóiratok kegyetlen drágák.
(nálam is csak egy két lopott jó példány, régebbről)

Fősuli. Óvónéni, de ez igy lesajnálós. Óvónénik nagyon odavannak a kölök-sorozatunkért... (igy már jobb, nem?) És milyen embereknek van beleszólásuk? Most fölvettek, vagy sem? vagy csak még a felvételi volt meg? (már megint nem figyeltem).
A főnököddel jó jelenet lesz, meglesném.. Kezdd esetleg így: Pótolhatatlan emberekkel tele a temető, főnök..
De volt valamelyik topicban erről nemrég szó, hogy lehet/nem lehet terhes kismamát elbocsátani a munkahelyéről. Nézz utána! Meséltek itt egyesek szomorú eseteket. És a babázás után is kell majd állás, nem nagyvárosban laktok.
A Net. Igen, kezdem már lassanként élvezni a leveleket a kecskékről...
Nem tudom, én a win95től kezdve P1-el üztem a dolgokat, és nem tudom, hogy 486-al hogy ballagnak ezek a 32 bites rendszerek. Milyen gyors (MHz), és mennyi memória van benne? Ma már minden gép celeron legalább, és a Billi Gates is azon van, hogy egyre ujabb gépeket vegyünk.
Egy tapasztalat: ha radiótelefonos (amúgy "matávos, digiteles, stb.") vonalatok van (kis felszerelt antennával, közeli rádiótoronnyal), azon a sebesség 9600 bit/sec, azaz beszédre, és max. faxolásra van kitalálva. Internettel analóg vonalon analóg modemmel max 11-14000 körüli letöltési sebességek érhetőek el. Ugyan a modem a bejelentkezéstől függően 33-40 ezer körüli sebességgel lép fel, de a 28,8, 33,6 ill. 56ezres sebességű modemek között gyakorlatilag nem tapasztaltam érzékelhető különbséget. Vagy otthon ISDN? KábelTV-s net?
Előfizetéseket nem tudom, Jászberény körül milyen szolgáltatók vannak, milyen feltételekkel, milyen dijak, hány-tól hány óráig, Ft-ok, stb. Körül kell nézni, és érdeklődni. Tud valaki okosabbat?

Vissza az élvezetekhez! Lányos apákról: tudod, alig várom, hogy bedőlhessek már Tündérke trükkjeinek! Csak ezzel tartom benne a lelket, hogy milyen jó lesz majd nekünk, kettönknek... Ilyen még úgyse történt velem, és ennyi fiú után már fárasztó néha az atyai tekintély.
De majd beszámolok. Amitől óvsz, az személyes emléked? Te milyen trükküket alkalmaztál?
A fiús anyák még rosszabbak? Te rossz vagy?

Fiaim meg már valóban vigyorognak kajánul néha, ha hatodik érzékem nem csal. Ja, és hamarébb tudják már, hol veszik a gyerekeket, mint hogy ki hozza a karácsonyfát. (mert ugye kérdés, hogy ha a pocidban kukkol, akkor miért hasonlít a papához?)
Az élet pedig valóban szép!

mély hódolattal
Zsolt

ui. A BAK tulajdonságai szinte megtisztelőek. Megjegyzem, barátkozni azért lehet vele...
Kecskében akkor nehezebb a helyzet. A harkályról meg máskor.
De tényleg, ha adsz valami emilt, akkor mehetne magánba, kezdek zavarba jönni.
De ahogy óhajtod.
Zsolt
 


Zsóka!
bucról átmegyek a közlekedés a babaval-ba, ha még megvan.
Zsolt
Zsolt
 


Szia, Zsolt!

Jó sokáig hallgattam, bocs! Csak hogy lásd, nem riad el mindenki, csupán másfelé koncentrál. Kicsit zűrös hét áll mögöttem, nagyfiam beteg lett (hasmenés, hányás), aztán megkapta a 3 éves kori oltást, ami nagyon megviselte, bár magát a döfést igazán hősiesen viselte, csakhát nem gondolta volna, hogy utána is így fog még fájni... C'est la vie...

Pocakpicúr? Jól van, hál' Istennek, kedden voltam dokinál, és ultrahangot is csinált, már láthattam a pici kezét, lábát (megszámoltam, stimmel), sőt az apró szíve dobogását is, hát mit mondjak, még így, másodszorra is szívszorongatóan boldogságos, fergeteges érzés! Korábban azt gondoltam, már mindent tudok, mindent átéltem az első terhességnél, újat én már nem fogok tapasztalni. De mekkorát tévedtem! Csak ámulok és ámulok nap mint nap, ahogy jönnek elő az új érzések, a kommunikációk a pindúrral, a nagy lelkesedése, a "többgyermekes anyaság" szédítő, és semmihez nem hasonlítható érzése... Szóval lehet ezt még fokozni. A pocakcsevegés, igen, ez is egy új élmény. MÁr a fiamnál is olvastam Raffai könyvét, de valahogy sose sikerült felvennem vele a kapcsolatot igazándiból a pocakomban, pedig már őt is imádtam a megfogantatása pillanatától, ami nagy-nagy szerelemben történt, és mindig úgy tekintek rá, mint egy gyönyörű szerelem gyümölcsére. (Na, már megint kezdek a felhőkben járni, lehet, hogy a szentimentalizmus a terhességgel jár?) Szóval ezzel a mostani pindúrral másképp volt, még nem is tudtam biztosra, hogy megfogant, és mégis beszéltem már vele, valahogy belülről jövően, ösztönösen. Láttam "magam előtt", tudtam, hogy éppen milyen, mit csinál, mintha magamba láttam volna. És éreztem, hogy érez. Valójában érzetekkel kommunikálunk. Nem mindig sikerül felvennem vele a kapcsolatot, de amikor sikerül, akkor biztosra tudom, hogy figyel rám. Furcsa dolog ez, nehéz szavakkal megfogalmazni, szóval a kapcsolatfelvétel első érzése a szeretet, ami tőlem felé irányul, és szinte szemvillanásnyi idő alatt érkezik a "válasz", mint egy visszatükrözés, egy örömérzésben, ami tőle irányul felém. Örül nekem! Ez valami nagyszerű érzés, egyszerűen nem lehet bebeszélés, mert olyan konkrétan érzem, és azt is, hogy nem önmagamból ered, hanem válasz az én érzéseimre. Meg is szoktam nyugtatni, biztosítom róla, hogy vigyázok rá, vele leszek mindig, kérem, hogy vigyázzon ő is magára, legyen szép, nagy, okos baba, és éreztesse velem, hogyha valami baj van. Most már biztosan tudom, hogy megérezném, ha valami baja lenne. Ilyen érzés lehet a telepátia is, csak mi itt még csak "alapszinten" kommunikálunk, pl. beszámolókat azért még nem ért meg, azokra nem reagál, csak hallgat, és figyel, de visszajelzést nem kapok. Mostanában már nem is próbálkozom bonyolult közlésekkel, nem akarom elbizonytalanítani. Idővel úgyis többet tud majd felfogni, de addigis fontos, hogy úgy érezhesse, értjük egymást.

Most pár napig nem "beszéltem" vele mert minden gondolatom lefoglalta a nagyfiam, és érzem, hogy neheztel rám egy kicsit, nem válaszol, de azért azt tudom, hogy jól van. Hát, remélem, sikerül megbékítenem!

Hú, de hosszú beszámolót írtam, bocs, ha untattalak!

Kamaszkor. Hűha, ilyen "bonyodalmakra" azért nem számítottam! Akkor fel kell kötni ami van, de rendesen, majd nekem is! Remélem, addigra bölcsebb leszek, és sok tanáccsal gazdagabb (máris gyűjtöm őket!)

Örülök, hogy ilyen pozitívakat írtál arról, hogy hogy fogadták a nagyok a pici lányt. Egészen felbátorodtam, és most már eltökélt szándékom egy ilyen "késői" szülés. (Amitől egyébként sokan riogatnak.)

Sok kitartást a kamasz(ok)hoz, és kíváncsian várom én is a beszámolót majd az első "ujjra tekerésről"!!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Kedves Író-Olvasók!

Bizonytalan, meddig folytathatom ezt az "off-topicolást", még egy kis türelmet kérek. Egyszercsak eltűnök, "mint erdőben a vadnyom"...

Drága Krisztina!

Biztos vagyok benne, hogy ez nem bebeszélés, hanem igazi kommunikáció, amit már tudományos alapon tanítani próbálnak tanfolyamokon, csak ha valaki nem fogékony rá érzelmileg, kétlem, hogy más módon tanulható...
A mi kis pocaklakónk a második próba-hónapban jelentkezett. Az első hónapban tudtam, hogy nincs új lakócska. A másodikban olyan sokszor kalandoztak befelé a gondolataim, hogy mielőtt a tesztet elvégeztem volna, már biztos voltam benne. Persze ilyeneket nem mond hangosan az ember, mert fél, hogy kinevetik, rögeszmésnek tartják.. Ha meg beigazolódik, akkor mehet a máglyára...
Apropó: jelenleg nyolc hetes vagyok. Három napja, mikor belebotlottam az előszoba-tükörbe, feltűnkt, hogy milyen sokat vacsoráztam - kicsit feszült a nadrágom. Tegnap is sokat vacsoráztam? Ma meg úgy nézek ki, mint aki lenyelt egy sárgadinnyét... mi lesz még? vajon a 150-es szabócenti körbe fog érni néhány hónap múlva?
Jobbulást kívánok a Nagypicúrnak! Vigyázzatok magatokra!

Zsóka!

Azt hiszem Zsolt kimerítő választ adott az autókra, próbáljatok ki minél többet, a felsorolt újságokon kívül szerintem az Irányár is jó, valahol a neten is van oldaluk.

Szia Zsolt!

Minden nehézségével együtt (pl az említett rágcsálók) szeretek vályogban lakni. Fél méteres külső falainak köszönhetően remek hőszigetelő, kétévenként meszelve (vagy azután, hogy felrobbantom a kávéfőzőt) a falak lélegeznek, a konyhai szagok semmiféle nyomot nem hagynak a levegőjében. Tudom, néhány embertípus nem szereti, hogy még véletlenül sem talál derékszöget és párhuzamos falakat.
Igazi csempekályhánk van, amit a vele való macera ellenére sem cserélnék el gázkonvektorra.

Suli: már felvettek, idén kezdtem, szóval az első vizsgaidőszak előtt állok. Az az ember, aki beleszólhat mindenbe, személyszerint az igen tisztelt matematika tanár. Sok negatív tulajdonságom közül az egyik, hogy nehezen emésztem meg ezt a tantárgyat, s ez alapállásból determinál. A tanerő az első órán elmagyarázta, hogy az óvodában hogyan oktatják a halmazműveleteket, pl halmazok szorzását. Sajnos annyira igaza van! Ez utóbbi tény csak nehezíti a helyzetem...

Félig beomlott óvóhelyeken töltött gyerekkori zsiványságaid és egyéb hasonló történetek (apukám kölyökélményei az 56-ból, nagymamám igaz meséi a templomért könyörgő kántorról) olyan furcsa érzéseket keltenek bennem... mindez csak annyi kellene, hogy legyen, mint a többi történelemkönyvi esemény a tatárjárásról, meg a kiegyezésről, vagy hasonlók. ... örökölhető a zsigerekben élő félelem?

Lányos apák: nem fogom lelőni a kiscsajok bevethető trükkjeit!
De elárulom: BÁRMIT és MINDENT el lehet érni egy apukánál, mielőtt az rájönne, hogy már megint palira vették. Aztán meg már férfiúi büszkeségből tartja magát az ígérethez, mert az adott szó kötelez :-))))
Kíváncsi vagyok, mikor kezdi el a kiscsaj a tesók mellett illetve ellen is bevetni magát.
Így utólag borzasztóan restellem, de akkor bosszúból egy-egy átverés miatt, egy-két maflást elintéztem a bátyámnak apukámnál. Persze nem úgy, hogy szóltam neki, ugyan, verd már meg helyettem, hanem pl mikor kettesben hagytak minket a szobában, hangosan bőgni kezdtem. Apu bejött a sivalkodásra és megkérdezte, mi történt. Mondtam Zoli meghúzta a hajam, apukám nem a szavak embere, nem kérdezett többet, puff egy koki a bátyámnak...hát igen.

A fiús anyák csak akkor támadnak, ha jövendő menyükkel állnak szemben (vagy a háta mögött) azt hiszem még van egy pár jó évem addig...

Nagyon megtisztelő, hogy azt hiszed értem, amit a netről írtál.... Na, jó, úgy kb, de ne kérdezz bele! Mindenesetre már elkezdtem puhítani a jobbik felemet, hogy erre nekünk hú, de nagyon szükségünk van...:-))))

Ja Kiscsutak nagyon beindult a lakóhely-bővítésben. Szerencsére a bátyja még igen szegényes verbálisan, így egyenlőre nem kérdezi meg, hogy hogyan került BE a baba :-)
A következőnél biztos nem ússzuk meg ilyen könnyen...

Azért írjál - pl a harkályról - hátha leszek még holnap is. Ma beszélek a főnökkel...


Anta

Ui.: A Bak egy ilyen jegy, semmi ködösítés, csak előre céltudatosan.
Egy vízöntőnek ez pont olyan, mint matematika...
Csutak
 


Kedves Mindenki!

Szíves elnézést a hosszú és érdektelen levelekért, de most el kell látni Antát bölcs tanácsokkal, mielőtt eltűnik körünkből, és saját internetezési kísérleteket tesz. Vagy nem tesz. Akit nem érdekel, inkább ugorja át!

Anta!

1., technikai levél:

Netről panaszkodsz, ne kérdezzek bele, mit értettél meg. Jó, de akkor a "vak vezet világtalant" módon néhány dologról:

Első lecke. Itt rövid infó a freemail-ról (nyomtasd ki, s vidd haza tanulmányozni, táppénzes időkre, hogy ne csak a rágcsálók vonulását tanulmányozd!):
Nézd meg ezt az oldalt:
[url=http://freemail.hu/fm/about" TARGET="_top]http://freemail.hu/fm/about[/url]
Itt alul van leírva, hogyan lehet internet elérés nélkül is levelezni 2. pont, legalul, ("telefonos POP3 elérés"). Ezzel böngészni nem tudsz a babanet-en, csak e-mail leveleket írni és fogadni, ha van otthon gép, és modem. Átmenetileg működhet, ha itteni ismerőseiddel akarsz levelezni, persze ez nem chat. Ehhez valószínűleg jó kezdetnek a 486-os gépetek (nem tudom, tudja valaki?), csak modemet kell venni hozzá.

"Egy modemmel felszerelt számítógép segítségével Magyarország egész területén helyi tarifával használhatja szolgáltatásunkat. A telefonszám Matáv területekről: 06 51 201 201, nem Matáv területekről: 06 40 411 111. Naponta tíz percnyi PPP kapcsolat áll rendelkezésére érkezett levelei letöltéséhez, illetve kimenő leveleinek elküldéséhez. Ez az időkorlát
bőven elegendő ahhoz, hogy naponta legalább kétszer letöltse/elküldje postáját. A webfelületen való levelezés a [url=http://freemail.hu" TARGET="_top]http://freemail.hu[/url] címen lehetséges. A szolgáltatással kapcsolatos technikai feltételek és lehetőségek leírását megtalálhatja a [url=http://freemail.hu/help/" TARGET="_top]http://freemail.hu/help/[/url] címen." (itt nézz bele a 4.pontpa, a modemes kapcsolódásba! Párodat is kérdezd meg, mert el lehet szöszölni ezekkel a beállítás-dolgokkal, sikerélmény nélkül...)
Nézd meg még munkahelyedről, mielőtt fönököddel beszélnél :((( a következő oldalt:
[url=http://freemail.hu/help/" TARGET="_top]http://freemail.hu/help/[/url]#4
Nyomtasd ki, vidd haza, és őrizd meg jól, késő éjjeli próbálkozásokhoz...

"Aki otthonról szeretne levelezni, annak csupán egy számítógépre és modemre van szüksége hogy elektronikus leveleket fogadjon és küldjön. A telefonos (POP3) elérés a Matáv Rt. behívóhálózatán keresztül az egész ország területén helyi tarifával működik. A telefonszám Matáv területekről: 06 51 201 201, nem Matáv területekről: 06 40 411 111.
Ez a szolgáltatás azoknak jelent segítséget, akik:
ˇ egyáltalán nem rendelkeznek internet-eléréssel, de van otthon modemmel felszerelt számítógépük
ˇ akik csupán terminál-módban elérhető postafiókkal rendelkeznek, és szeretnének kényelmesebben levelezni
ˇ akik munkahelyükön rendelkeznek saját postafiókkal, de otthonról nem tudnak levelezni dial-up elérés hiányában "(dial up: értsd: telefonvonal + modem a számitógépedhez)."
Hogy ez az egész milyen programmal megy internet és böngésző nélkül, nem tudom. Esetleg bővebbet a net nélküli freemail elérésről a gengszter MATAVnet tud adni. (számítógép beállítások ebben az esetben, szükséges program, stb.) Nem tudom, Jásztel vagy mi van arrafele, a MATAVNET ugyfelszolgalat 24 oras száma: 06-80-380-038. Az ott ülő lányok-fiuk általában értenek hozzá, bizonyos fokig, hogy mit kell tenned, hogy az általuk üzemeltetett rendszerre fel tudjál lépni. Ezzel a freemail dologgal hogy megy, gőzöm sincs, itt a cégnél matavnet előfizetésünk van. A freemailt a Matavnet uzemeleteti.

Érdemes megkérdezni Gabit, a szerkesztőt, hogy e-mail-es digest formában (napi új hozzászólásokat megküldi a rendszer, másutt van ahol van ilyen) elérhető-e ez a babanet-társalgó. (nem biztos).
Nyilván egyszerűbb kezelni az internet előfizetés valamilyen formáját. (GYES-es papa, + táppénz...:((

2. lecke. A múltkor azt akartam mondani, hogy szerintem bőven elég venni 28,8 ezer bit/secumdum sebességű modemet, vagy 33ezer600 bit/secundum (bps) modemet, mert ugyse lesz gyorsabb az internet letöltésed, mint 14.000 bps (bit/secumdum). Analóg, drótos telefonvonalon. Ha nagyon tévedek, javítson ki valaki!

3. lecke
Ha meg szerzel intenet elófizetést, akkor adnak, kérjél mindenféle tájékoztatót, mit kell beállitani otthon. 486/ windows 3,1-re csak nézni fognak szerintem, hogy az milyen kövület.
De kérdezd meg férjedet, biztos ért mindenhez! A férfiak már csak ilyenek :)) (ezért is megy előre ilyen sebesen a világ :)

És miután férjed uradat átállitottad a vályogtéglák számolásáról a bitek és ahhoz szükséges forintok számolására, és mindent megvettél, meg mindent előfizettél, még azt is , amire semmi szükséged, csak a Billi Gatesnak, és mindent beállitottál, és mégse működik a modemezés .
Ne csodálkozz, ez törvényszerű. Volt, hogy nem ment. Tárcsázott, felhivta, kapcsolatba lépett, és eldobta a vonalat, letette a telefont a modem. Visszavittem a boltba, és szó nélkül kicserélték, azt se kérdezték, hogy mi baj volt még vele. Bólintanak, s adnak egy másikat. Rosszabb esetben azt mondják, hogy ez nem garancialis hiba, hanem "helyi inkompatibilitás", és ezzel kívül is találod magad az ajtón. Aztán még mindig nem ment, és akkor vásároltam egy másik modemkábelt. Azzal meg egyből ment.

(ja, bocs. MODEM = modulátor-demodulátor. Ezzel lehet telefonilag számitógéppel izélni. Fütyül, sipol, és ha szerencséd van, sikerül. De ez olyan, mint a kecske: sok türelem kell hozzá!. Lehet belső, és külső. - mint az orgazmus a nőknél, kecskéknél nem tudom pontosan hogy van - A külsőhöz kell még egy modem-kábel, ezt nem adják a csomagban, hazaviszed a modemet,. és nincs mivel a számitógéphez dugni= mehetsz vissza a boltba. A belső modem, az csak egy kártya, és bele kell operálni a megfelelő helyre a gépbe. Először a régi géppel próbálkozz! Azzal kisebb kárt okozhatsz.) Ha úgy vesztek gépet, hogy benne van, akkor az a legegyszerűbb. Utána még a windows-t meg kell tanítani a modemjére, (installálni kell az eszközt) és ezenkívül minden istenverte dolgot be kell állitani, amit nem ért emberfia se).

Aztán, ha az internetszolgáltatód 24 órás ügyfélszolgálatán már minden srácot és csajt hangról is megismertél, mert már 250x végigcsináltad az összes beállitási lehetőséget, amit mondanak (addigra Te is megtanulod), akkor se add föl! Akkor még megpróbálhatod kihuzni a telefondrótot, és visszadugni, meg a kábeleket is. Ez sokszor segit, rossz érintkezés, stb.. Néha ettől lesz vonal a készülékben is, de a modem ha félrehallja a sipolását az ellenoldalnak, akkor ezt úgy érzékeled, hogy lebontja a vonalat, és kidob pl. az internet.

Ja igen. A modem tipusa se mindegy. Nekem elsőre volt egy márkátlan, olcsóbb, nevű. Az istennek se ment a matávnet felé. Egy barátom kipróbálta vele az Elender előfizetése felé, és az Elenderhez ment, mint a szél. Sokadik próbálkozásra elárulta a matáv a tippet: Vegyek inkább másik tipust (nem emlékszem pontosan melyiket), mert azzal náluk sosincs gond, abban is ugyanaz a chip van belül, de valamit mégis itt raknak bele Magyarországon, és az jobb a Matávos drótokhoz.... Eladtam a másikat, vettem újat, és jó lett nekem. Látá az Úr, hogy jó, és megpihent. És a hetedik napon már csak internetezett, babanetezett. Ebből lett aztán a sok baba.

Vagy keress valakit, aki ért ott hozzá, olyanok mindig akadnak. Ez a legjobb módszer.
Kihagytam valamit?
ja igen, Internet előfizetésekhez mindig jár e-mail cím, és akkor nagyon jó lesz Neked is. Hirtelen ennyi. Ha nagyon elakadsz majd, hívj föl, ellátjuk egymást bölcs tanácsokkal!
309549587. Vagy inkább írjál egy mailt ????? zsolt.d@freemail.hu Remélem, egyszer sikerül ide még visszakeveredned, s "csutakolhatok" újra, mint Totya barátunk emlitette ma este...
Rendes válasz a 2. számú levélben következik.....
(hu, ez maratoni volt)
Zsolt

iu. Kérlek, semmmit ne vegyél se kioktatásnak, se nagyzolásnak, az öszinte segítés vágya vezérelt. Szívesen segitenék is, de messzebb vagytok. No,nem annyira, mint Totya, aki most ugyan messze van, de korábban a szomszéd utcában lakott...
Zsolt
 


Kedves Anta!

2. levél:
Ez a rendes válasz. Igyekszem most már röviden.
Légyszives ne legyél "erdőben a vadnyom"!
Az jutott eszembe, hogy ha valakit 8 hetesen kiir a dokija, a munkahely ellenére, akkor az vagy nagyon rendes doki, hogy tanulhassál, vagy veszélyeztetett terhes vagy, (ehhez nem értek), és akkor meg pláne szeretnék tudni Rólatok, hogy mi lesz! És hogy jól vagy-e? Ezt komolyan mondom.

A kamra-polcok kérdése valóban izgat, hogy mi ilyenkor a megoldás. Nem lehet mindent akasztani. És Te tudod a választ, csak mindjárt eltűnsz, mint a vályogépítésről bármit is tudó öreg mesterek az idő mélységeiben.

Matematika. Megértelek, nekem is vannak történeteim. De akik óvodában halmazok szorzásáról, elemiben meg nyitott mondatokról tanitanak, és a gyerek 3-4-os korában sem tud és nem szeret olvasni, ott baj van. És nem a gyerekkel.

Zsiványságok, 56 élmények, igaz mesék a nagyszülőktől... és a zsigerek. Azt hiszem, nagyon sokat kellene még beszélgetnünk, mielőtt kifogynánk a témából. Kérlek, ne tünj le végleg!
Ezek itt a nyitott mondatok?

Lányos apákról, és trükkökről. Nem faggatlak. Jó, tisztelem a nők, csajok rejtett tudását. És alig várom, hogy elérjen már valamit nálam az az élet vizénél is szebb kicsi-kis leányom!
Majd mindent elmesélek! (óvónői fősuli, kiegészítő spec.koll.?)
Amit elárulsz magadról, és bátyádra osztott pofonokról, arról mindent tudok! Van nekem 1 db húgom, és amit mesélsz, az heti gyakorisággal fordult elő. De ne aggódj, azért meg is bosszultam mindig a dolgot! Zsigereimben érzem a hugica hangján, ma is szinte, ha azért visitott, mert cibálom, vagy azért, mert.... Hamis női hangok, szirénhangok... Ismerjük ezt jól!

Fiús anyák támadásai, és hogy éveid vannak még addig? Tévedsz, kedves Anta, alig pár pillanat! Anyós leszel maholnap! De addig is idézlek: " az élet szép!"

A NETről válaszoltam, azért oly hosszan, hátha segithet bármiben. Nyomtasd ki, s használd egészséggel, ha nem tudnád hirtelen fejben tartani az informaciókat.

Este sikerült chat-elnem itt egyet, és a széles hátú Totya barátunk emlitette,hogy jókat "csutakolok" itt. Hát igen, és köszönöm az eddigi kedves társaságodat! Remélem, az élet egyéb nehéz dolgai között sikerült mosolyt lopnom az arcodra, legalább egyszer!

Kiscsutakról olvastam, hogy valaki sárgadinnyét nyelt nálatok. Kiváncsi vagyok, hogy nézhettek most ki. És mi lesz a görögdinnye után? Krisztina kosárlabdája? Lakóhelybővitésről szivesen adnék kölcsön egy rajzos-kedves könyvecskét, gyerekek nagyon szeretik már nálunk. Amolyan kiscsutakról szól, hogyan látja ezt a lakóhely kérdést, végig, 9 hónapig.

Legyél szép, ügyes, és okos! Óvatosan a dinnyevéssel! Férjed vigyázzon Rátok, és szeressen nagyon Titeket! A lehető legjobbakat kivánom:
egy láthatatlan barátod, Zsolt

u.i.
A harkályról nem feledkeztem meg, de arról majd akkor mesélek, ha sikerül valamiképp újra drót-közelembe kerülnöd.
Zsolt
 


Csutak!
Meg egy röpke kerdes: Milyen széles/keskeny az a garázsajtó, amihez egy trasporter mindkét külső tükrét be kell hajtani, hogy bemehess?
köszi
Zsolt
Zsolt
 


Szia Krisztina!

Dehogy halgattál sokáig, rám is rámférne, ezt a tempót nem birom lassan...
Dehogy untattál, sőt! Akarok még erről kérdezni, mert érdekel.
De most nem megy, Antanak kellett válaszolni, mielőtt sárgadinnyéstül eltünik hirtelen... "talán eltűnik hirtelen" (Adytól szabadon)
Nagyon szépeket irtál!
Jövő héten tudok válaszolni. Addig is guritsál, ha elég pihent vagy hozzá!
szia
Zsolt
Zsolt
 


Anta!
Egerekről jut még hirtelen eszembe, hogy egyszer előfordult nálunk az az eset, hogy az egyik gyereknek el kellett magyarázni, hogy az EGÉR az tulajdonképpen nem az a müagyag vacak, ami a papa számitógépe mellett van. Az valójában egy állat, ami hasonlit erre, illetve EZ hasonlít ARRA.
üdv
Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok!

Csak a vérem, az nem hagy nyugodni. Párom kedvence, a mi valamikori elsős matek okításunk (ez kb. 1978-79-ben volt). Nos, tény, jobb volt, mint sok más később, ugyanis valahol tényleg matematika volt. Mondta ezt azután, hogy szigorlatoztunk belőle, 5 félévnyi analízis tanulás után. (fizikusok vagyunk). Szóval higgyétek el, jó lenne ez a matek tanítás, pláne ha szegény tanítók is értenék! (bocs, nem akarlak megbántani benneteket). Amúgy elsős anyaként egyelőre azt mondom, a fiam nagyon szereti a matek órákat, trükkösnél trükkösebb feladataival együtt. (a magyarórákat kevésbé, ami nem azt jelenti, hogy nem tud megfelelően olvasni)

Más. A fiú-lány írásaitoktól eléggé elkeseredtem. A fiam 7, a lányom (a másik fiammal együtt) 5 évesek. És az általatok leírtaknak valószínű ott vagyunk az elején, állandó a fiú lány konfliktus. Fiaim szerencséjére fenti trükköket lányom még nem használja, avagy csak nem elég profin és nem dőlünk be neki. De már rettegek, mi lesz még ebből.

ja, és bocs, ha megzavartalak benneteket, én sem vagyok elriadva erről az oldalról, csak írni nem szoktam ide. Ja, és bocs, hogy én nem tudok oly költőien fogalmazni, mint ti.

Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Zsolt!

Ezer kösz a technikai hírlevélért - nem vettem kioktatásnak - már kétszer elolvastam....tudtam, hogy nem lesz egyszerű, de nem adom fel.
Nem szeretnék eltűnni, mert még szerintem is van miről pötyögni és jó, hogy ezt nem csak én gondolom így :-))))))!

Először is: egy nagyon kultúrált, kellemes beszélgetés (mint két felnőtt általában) zajlott le tegnap a főnököm és köztem, egyikünknek sem sérült az a fene nagy önérzete, amit mostanság nehezen toleráltunk egymásban.Hozzátartozik, hogy az elmúlt négy év alatt, azért voltak szép számmal jó napjaink, amikor együtt dolgoztunk és működött a dolog.
Szóval a nethiány november elején kezdődik és nagyon remélem, hogy rövid időre korlátozódik majd. Azt hiszem a férjem ebben nem tud segíteni, marad a roppant elfoglalt bátyám, aki azért idővel megbocsájtott és jelenleg számítógépes rendszergazdaként dolgozik. Igaz a múltkor is megcsinálta a számítógépet ami működött, de egy doboznyi csavar és miegymás kimaradt belőle...hát én nem értek hozzá...

A doki tényleg rendes, csak annyit mondtam, hogy nem rajongok a munkahelyért, ő meg annyit, hogy ezen könnyen segíthetünk- és segített. (Az élet néha sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.) Ultrahang két hét múlva, remélem akkor is minden rendben.
Az említett kiskönyvet már én is olvastam, nekünk a Sehány éves kislány c. van meg, az is aranyos.
A sárgadinnye annyit jelent, hogy - kilók nélkül - tíz cm-vel vagyok gömbölyűbb három röpke nap leforgása alatt. Ez a tempó kicsit szédítő, nem?

Feltétlenül megosztom veled az éléskamránk berendezését, látom már aludni sem tudsz.
A kamrában van a padlásfeljáró, a villanybojler és egy kis fagyasztóláda. Továbbá egy stelázsi (polcos szekrény, ha nem ismernéd a szót, tudod, aminek polcaira olyan színes papírcsíkokat szoktak tenni). A pocokon csupa olyasmi van, aminek a csomagolása fém (konzervek) vagy üveg (befőtt, lekvár, savanyúság). A gerendáról (két végén függesztve) lóg egy régi "síkáló" azaz tészta-nyújtófa, párhuzamosan a fallal, de tisztes távolsgában attól. Ezen S alakú kampók sorakoznak: némelyiken szalonna, kolbász, némelyiken egyszerű reklámszatyrok, benne a liszt, tészta, cukor, stb. Ezeket a randa szatyrokat majd egyszer esztétikus fonott kosarakra cserélem, meg is tanulok kosárfonni, nemsokára unatkozó kismama leszek, vagy nem? Egyéb termények, pl hagyma, burogonya, répa, stb, melyeket nem rágcsálnak motiváció hiányában, a földön, ládázva. Apró magok, mák, dióbél pléhdobozban, üvegekben, fedeles műanyag dobozban. Remélem nem hagytam ki semmit.
Ja, mikor először lett kész a kamra, beillatosítva fokhagymás- füstölt kolbásszal, oldal szalonnákkal, férjem -panelgyerek, de nagy ínyenc lévén - naponta többször felkereste az aprócska helyiséget egy nagy késsel, meg egy karaj kenyérrel. Állítólag csak nézelődött. :-))))
Ti hogy jártok vásárolni? Naponta, hetente, vagy havonta egyszer, de akkor tehertaxival?

Igen, a garázsajtó 2*2m-s, a garázs hossza 5m. Az autó (vonóhoroggal) 4,75 hosszú, és majdnem 1,9 széles. Szerintem csak idő kérdése, hogy néhány karcolással több legyen rajta. Mikor építettük, még Trabink volt.

No iszonyú hosszút írtam, hasonló leveledre, majdcsak letiltanak már innen minket!
Kellemes hétvégét, hosszút, családi körben.


Anta

Ui. Ne csigázz már a harkályokkal!!!

Ja, az egérről: az én fiam a békákat nem bírja "lenyelni". Szerinte az Kikka, vagyis kavics. Teljesen érzéktelen minden természettudományos magyarázatra...
csutak
 


Szia, Anta!

Én is úgy érzem, hogy valódi már ez a kommunikáció a pindúr és köztem... A szavaidból azt vettem ki,hogy te is hasonlókat élsz át. Neked mik a tapasztalataid? Egyébként nem sok eltérés van a "kismama-korunk" között, én szerdán töltöttem be a 9. hetet az ultrahang szerint (az utolsó menzesz szerint a 10. hetet kellett volna betöltenem szerdán, de az ultrahangnak van igaza, emlékszem, hogy az ovulációm abban a hónapban később volt egy kicsit)

Sárgadinnye? Nem lehet, hogy csak a kaja miatt érzed úgy? Puffadás stb.? Néha nekem is észveszejtő méretűnek tűnik a pocak, pedig valójában még csak egy kis göb csúcsosodik előre a köldököm alatt, a többi meg a kaja. Ezt onnan tudom, hogy ma reggel hasmenésem volt, és mire felkeltem a WC-ről, eltűnt az összes pocak, és csak a kis göb maradt. Szerintem te is hasonló cipőben járhatsz. (Egyébként a terhesség lelassítja a bélműködést, így aztán több kaja van egyszerre a belekben, amitől nagyobbnak látszik a has. Ez ugyan csak egy elmélet ala Krisztinka, de én hiszek benne) Különben meg örüljünk, hogy végre büszkék lehetünk arra a sárgadinnyére ahelyett, hogy szégyenkeznünk kéne! Egyébként a méh ilyenkor még nem nagyobb egy lúdtojásnál, és hivatalosan még ki se nőtt a kismedencéből.

Nagyfiam hál' Istennek már jól van, végre újra virgonc, már a karja se fáj annyira.

Mennyi ideig nem lesz internetetek? Hiányozni fogsz!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Szia, Zsolt!

Semmi gond, türelmesen várom a soromat! Szép hétvégét neked és népes családodnak!

Üdv: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Szia Zsolt.

József Attila.

Judit (a tegnap esti)
Sinka Judit
 


Szia Judit!

Igen, koszonom. Ha jól emlékszem, Te magyar szakot is.... Akkor most lebuktam.
Büntetésbol megkerestem a verset, es nem irom ide 50x, csak 1x, talan ez is eleg?

TALÁN ELTÜNÖK HIRTELEN...

Talán eltünök hirtelen,
akár az erdőben a vadnyom.
Elpazaroltam mindenem,
amiről számot kéne adnom.

Már bimbós gyermek-testemet
szem-maró füstön száritottam.
Bánat szedi szét eszemet,
ha megtudom, mire jutottam.

Korán vájta belém fogát
a vágy, mely idegenbe tévedt.
Most rezge megbánás fog át:
várhattam volna még tiz évet.

Dacból se fogtam föl soha
értelmét az anyai szónak.
Majd árva lettem, mostoha
s kiröhögtem az oktatómat.

Ifjuságom, e zöld vadont
szabadnak hittem és öröknek
és most könnyezve hallgatom,
a száraz ágak hogy zörögnek.

1937. nov.
Zsolt
 


Kedves Zsolt, hozzá se tudok szólni. Nagyon köszönöm!!! J.A. kedvenc költőm, Radnóti mellett.
Elolvasgattam Antával folytatott régebbi levelezésedet, és meg kell állapítanom, hogy ez egy KLASSZ csaj! (Te meg egy klassz pasi, de hát ez már szembedicsérés.
Csók: Judit
SinkaJudit
 


Anta!

Az jutott eszembe, hogy nem is baj ha eltunsz innen.
Mert ugyanis ha ezentul reggelenkent belemosolyogsz a kisfiad szemebe, akkor mosolyoghatsz tovabb estig! Es nem kell tobbet hazudnod neki!
Latod, nem kell nobeldij, es megis megoldottad a felodhatalan helyzetet.
Garazsajtot legalabb 2,40 m-re veszem, transzporteres barataimnak, koszonom.
Kamrarol, eletrol, bandarol, harkalyrol majd kesobb, most rohannom kell.
Szoljal, ha eltunsz, aztan elobb gyre vissza, mint a "szaraz agak zorognek"!!!

Igen, azt hiszem azonos konyvre gondolunk. Eg ydán humorista rajzai, és jobb oldalt jopofa szovegek. És van egy folytatása, az 1 éves korig valo kiskolyök kalandjairól és szüleiről.

harkályról majd később, tényleg el kell már mennem.

Es nagyon elvezzetek egymast, legyen ez az idoszak 3-atoknak, 4-eteknek olyan, mint egy nagy nyaralas! Visszavárunk!

üdv
Zsolt
Zsolt
 


Sziasztok!

Kösz Mindenkinek, aki szóba állt velem, most egy kis szünet jön, térjetek vissza Kispapák, vegyétek vissza a lapotokat!
Kösz midnenkinek, aki szóba állt velem, Vito-nak az előadásért, mely épülésemet szolgálta, állandó eposzi jelzővel ellátott Széleshátú Totyának a hátáért és a megszólaló női hangoknak is (Garam, hogy bírod a melót?)
Most ide illik valami elcsépelt akcióhős utolsó mondata: Visszajövök!

Szia Ildikó!

Valószínű igazad van: ha a tanár tudná mit akar, a gyereknek könnyebb dolga lenne.
Azonban egyre inkább azt látom, hogy a különböző módszerek egymáson akarnak túllicitálni: kihasználják azt, hogy egy gyereknek gyakorlatilag bármit meg lehet tanítani (olyat is, amire semmi szüksége nincs) és jönnek azzal, hogy bezzeg ezzel a módszerrel már első év végére tudja, bezzeg ezzel már az első félévre!
Csak az nem derül ki, hogy miért jobb, ha fél évvel korábban tanul meg a gyerek olvasni...

Szia Krisztina!

Tudom, hogy "hivatalosan" ez még láthatatlan, a derekam azonban már kiegyenesedett. Ja, a dokim ajánlotta még az első babánál (milyen jó ezt mondani!!!) hogy naponta egy-két evőkanál sima zabpehely joghurttal vagy kefírrel, rendben tartja az emésztést a terhesség alatt. Nekem bejött, próbáld ki.
Te is nagyon fogsz hiányozni, jó babázást kívánok, majd jelentkezem!

Szia Judit!

Vigyázz, ez nyilvános adó, mindenféle emberek olvasnak! :-)))
Irodalmi ízlésünk, úgy látom hasonló. Azt szeretem J.A.-ban, hogy néha már majdnem értem...
Remélem, még lesz alkalom erről beszélgetni.

Kedves Láthatatlan Barátom!

Ezer köszönet a kellemes csevegésekért, a legjobbakat az összes családodnak, egészségben, békességben, neked sok időt, velük tölthetőt.
Szeretettel: egy ideig (nov. 10 körül?) hallhatatlan barátod.

Anta
Csutak
 


Szia, Anta!

Köszönöm a kedves szavaidat!

A kefír+zabpehely párosítást kipróbálom, köszi a tanácsot! A kefírt amúgy is imádom.

Te is hiányozni fogsz! Térj vissza hozzánk minél előbb! Nagyon várunk!

A pindúrkádhoz addigis rengeteg örömöt és boldogságot kívánok!

Szeretettel: Krisztina
Krisztina (Krisztina)
 


Judit!

Kicsit off-topic,bocs, de nem tudom miket olvasol, talán ezt igen.
Olvasod a többi oldalt is, vagy csak chat-elsz?
Mert hogy még nem láttalak itt, viszont elolvastam az adatokban a soraidat, és nagy örömmel vettem, hogy van itt a neten egy személyes ismerősöm is!
Először csak azt hittem, jé még valaki a környékről, aztán elolvastam figyelmesebben a paramétereidet... Nem akartalak mailben zargatni, de ki kellett írjam magamból, remélem te is rájössz, honnan ismersz! (ez egy könnyű rejtvény)
Szia:
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!
Én is rájöttem a "paramétereidből", nevezetesen: Ilcsi és Gergő, hogy ovistársak vagyunk.:-))
A társalgót is szoktam olvasgatni, bár valamivel később kezdtem, mint a chatet. A chatbe viszont nem bírom már megállni, hogy ne szálljak be esténként. Veled ott még nem találkoztam. Itthonról nem szoktál internetezni?
Üdv, Judit
SinkaJudit
 


Szia Judit!
(Mindenki másnak:elnézést)

Szóval otthon nekünk nincs net (apropó nektek a Matáv támogatja?), így csak napközben vagyok, olykor a chaten is, bár érthetően ritkábban, este viszont nem tudok. Majd egyszer talán, hisz kábel TV már van mifelénk, remélem előbb-utóbb kábeles net is lesz, talán olcsóbbra jön majd ki, bár egyelőre a fő ok az elavult felállás a gép szempontjából.
További jó barangolást kívánok ezeken az oldalakon, részemről igen kedvelem.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Ildi!
Tényleg jó lenne a versenyhelyzetben odáig jutni, hogy a cégek egymás alá licitálnak az árakkal!!!
(bár nekem van némi vállalati kedvezményem..., azért inkább mégiscsak este barangolok)
Üdv: Judit
SinkaJudit
 


Szia Krisztina!

Ime, én is jo sokáig hallgattam. Volt munka, betegség 2 adagban, nagyjából újra élünk. Ez most válasz egy okt 26-i leveledre.

Fiadnak ez aoltas az ugynevezett "ugralos oltas" volt?

Pocakpicurod. Örülük, hogy láthattad. Egyébként nemcak másodszorra olyan fergeteges érzés.... Érdekes ez a kapcsolat, ez nekem ugye rejtély marad. :( Nagyon jo ez a kommunikálás. De hadd legyek az ördög ügyvédje. Sose tudom, hogy az érzetekben mi a való, és mi a képzelt. Éppen a más személyekkel való szeretetkapcsolatokkal. Ezekkel mostanság komoly problémáim vannak. Nem a kedvedet akarom elvenni, sőt arra kérlek, mesélj majd még ezekről! Láttam nyílt egy másik topic erről, valaki írt oda is, aki járt a Raffaihoz, meg Te is. Húgom járt tavasszal a Raffai társához, akivel közösen dolgoztak ezen a témán, ő is mesélt érdekeseket.
A visszatükröződés szép kép. Ezek messzire vezető dolgok. Örülj, annak, amit átélsz!

Kamaszkorról. Igen, fel kell kötni a gatyát. Jelenleg úgy tünik, hogy nagyon hatásos időről időre a felnőttként, nagyként való kezelés, egy egy komoly beszélgetés, amikor pl. azt hiszi, rapportra van hivva. Ez jót tesz az önállósági vágyaiknak, hogy embernek nezik, s nem gyereknek. Pár év, és itt lesz Neked is.

Nagyok-pici. Irtó érdekes figyelni, hogy a nagyobbak személyisége hogyan nyilvánul meg a picihez való közeledés és bánásmódban. Tényleg nagyon eltérő, ha jobban figyeljük. Késői szüléstől ne riadozz! Ez még nem is késői. Egy ismerős családban a 7. gyerek 53 éves mamának született, minden baj nélkül.... De Te ismered a családodban a nők szülési jellemzőit.

"Ujjra tekerés". Jelenleg tüntetően mellőz, egyszerűen mellémnéz. Biztos azt ismeri jobban, aki az utolsó napokban többet foglalkozott vele. Pl. egyik fiammal "bájoltuk", és őrá nézett sokáig, a tekintetébe, konstatálta, hogy ott vagyok, de kitartóan mellém-nézett. Hajamra, fülemre, mögöttem lévő dolgokra. Mintregy kerülte a tekintetemet. De ha mesélni kezdek neki, akkor le van nyűgözve. Akkor elkerekedett szemmel bámul az enyémbe! Ismered biztos a Benedek Elek mesék nyelvi dallamát. Ebben a stilusban akármiről lehet beszélni, nagyon figyeli. Ha meg közben pl. szembedicsérem, hogy milyen szép és gyönyörűséges, akkor hirtelen úgy elmosolyodott, mintha értené, amit mondok. Egészen meglepő. Vagy ez már a "tekergetés" lenne ???????????

üdv: Zsolt
Zsolt
 


Szia Ildikó!

Véred közbeszólt okt.27-én...
Uristen, még 79-ben is voltak elsősök?????? :))
Olvasás oktatásra emlékszem. Egyazon iskola, másik tanitónéni, másik módszer. A legnagyobb gyerek: hagyományosan, megtanulták a betveket, aztán adj neki. Ez a gyermek 4.-es korára már régen végigette magát a Cooper Nagy indiankönyvén, és 50-80 másik könyvön, jegyezni se bírtuk. A következő csemete, amin átment, un. képolvasás volt. Nem tanultak betűket, csak szavakat, egyben, képként. (kinai, japán kandzsik?) 5.-es korában kezd csak megjönni az olvasási kedv.. És később is tanultak meg. Mások a gyerekek, de érdekes volt nézni.. Biztos kiheverik.
Csak ha már az óvodába is felvételi vizsga kell majd.. :((
(egy tapasztaltabb ismerősöm nyugtatott: egészséges belsővel rendelkező gyermekek nagyobb lelki károsodás nélkül átvészelik az összes iskolákat....)

A fiu-lány irásoktól ne keseredj! Ez teljesen természetes dolog, és valószinűleg olyan mint a birkozás a kisoroszlánoknál: szerepjáték az élet előkészítéséhez. Rettegsz, hogy mi lesz ebből? Hát nagy csattanós apai pofonok! Mióta apa vagyok, már tudom, hogy úgyis megérdemlik :))
(csak szegény feleségem ellenzi erősen:(((

Amúgy nem zavartál volt meg, és köszönöm a demontstrációt, hogy nem riadtál el az oldaltól!

Zsolt
Zsolt
 


Hahó Mindenkinek!

Jelentem élünk (Éva én és a kölkök), olvasunk szorgalmasan, csak írni nem tudunk! MIndenki más okokból kifolyólag.

vito
donvito
 


Szia donvito ezer éve nem láttalak. Merre jártál?
Korki
Korki
 


Vito from Tajhani!
Frekvencia rezeg, vannak valtozasok, majd holnap irok nektek.

Na puszi pa,
Totya
Totya
 


Sziasztok!
Donvito, szoval elsz-tek meg. Ez kivalo!
Totya, mi valtozik? Sarkanyfogak vannak?
Emberek a lathataron...
udv
Zsolt
Zsolt
 


Végre megvan az oldal címe, ahol el lesz helyezve a szülészettel, terhességgel kapcsolatos új oldal. Hogy mikor, az csak rajtunk áll. Rajtam az elkészítés miatt, rajtatok pedig a tartalmi része miatt. Ugye segítetek? A cím: [url=http://www.szuleszet.freesite.hu" TARGET="_top]Szülésröl, terhességröl és ami utána van[/url]. Várok komplett anyagokat, képeket, beszámolókat, akár egy-egy mondatnyi infot a lap szuleszet@freesite.hu címére.

Köszönök nektek mindent elöre is

Saci
Dévai Sarolta (sarolta)
 


Atyaisten ez az topic meg letezik?

Csok mindenkinek,
Totya
Totya
 


Persze Totya, a Halozat Istene orzi minden szavadat....
udv
zsolt
Zsolt
 


TOTYA!!!
Hát Te még élsz???
Mi van veletek????
Örülök , hogy jelentkezel!!
Pusssz Kanga
kanga-zsebibaba
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron