Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kori!
A Matávnál telefonos ügyfélszolgálaton dolgoztam, és a stressz miatt nem akartam terhesen ott maradni. Ez lenne az utolsó félév, de a következőre maradt 1 szigorlat, az államvizsga és a szakdolgozat. Tudom, hogy gyerek mellett sem lesz könnyebb, de annyi pótolnivalóm volt, hogy nem mertem ezeket bevállalni erre a félévre.
Igen, a baba miatt szoktam le a cigiről, de az már 3 éve volt, én már azóta szeretnék, csak most lettek a körülmények is olyanok, hogy bevállalhassuk. Nekem szerencsére egyik napról a másikra sikerült, úgy, hogy a férjem mellettem dohányzott még fél évig.
Csilla!
Mostmár én is nagyon ellene vagyok, és utálom, ha megállnak mellettem pöfékelni a buszmegállóban, de inkább arrébb megyek, én nem vagyok ilyen harcias, mint te. Nevetségesnek tartom a dohányosokat, hiába tudom, mennyire rabul ejti az embert, már nem tudom őket megérteni. Kizárt, hogy visszaszoknék, 3 évig megálltam, a terhesség után a lefogyás van tervben, utána ha megint rászoknék-leszoknék-elhíznék, nem kell mégegyszer ez a tortúra. Én márciusban szoktam le, a férjem augusztusban, de ő is egyik napról a másikra, mindig dícsérem is, milyen ügyes.
Az intimtornát Aliné Maróti Rita tartja? Ha igen, az ő száma megvan, már csak el kellene menni. Azért nem rossz a négy alkalom 10 ezer forint? Lehet én is feliratom az orvosommal, csak nem tudom, milyen indokkal lehet.
Nekem is muszáj lenne, mert már néha egy nagyobb tüsszentéskor bizony érzem, hogy gyengék az izmaim ott, hát még ha nagyobb nyomás lesz rajtuk. És azt mondják, a szülésnél és utána a regenerálódáskor is segít. Kismama tornára nem jártatok? Van valami tapasztalatotok?
Igen, mi még egy gyereket szeretnénk. Szerintem mindenkinek kell egy testvér, akinek nincs, az nem tudja, mit veszít. Persze megértem az álláspontodat, és ebben az esetben teljesen érthető, ha nem vállaltok több gyereket.
Petra

Kép
 
 


Petra!

Elég hülyén írtam, úgyhogy javítok:
1 torna-projekt az 10-12 alkalom és ez kerül 10ezer ft-ba. Ha felírja a doki, akkor ingyenes és egy év alatt 4x csinálhatod végig.
Igen, Rita tartja.
Ha már gáz van tüsszentéskor, akkor mindenképpen menj el, mert nekem ezeket a tüneteket teljes mértékben megszüntette.

Kismama tornára nem jártam, mert a 6. hónapig jártam táncra és aerobikra. Semmit sem tudok róla, de a védőnőtől kell kérni infót a lehetőségekről.

Szia!

Kép
 


Szia Csilla!

Végülis a 10-12 alkalom 10 ezer forintért már nem olyan durva, de azért megpróbálom feliratni.
Igen, érzem, hogy szükség van rá, mindenképp elmegyek, csak ezen a héten legyek túl.
Köszi az infót!
Petra

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Olvastam régebben az interneten ilyen telefonos ügyfélszolgálatos eseteket, hát tényleg nem könnyű néhány emberrel szót érteni.
Amiatt meg ne aggódj, hogy nehezebb lesz baba mellett megcsinálni a sulit. Főleg meg ha csak egy fél év van hátra. Az első pár hónap az tényleg szinte abból áll, hogy alszik meg szopizik a babó, néhány különleges esettől eltekintve. De például szopizás alatt nyugodtan lehet olvasni meg ilyenek. Milyen szigcsi marad hátra?
Ja én jártam terhestornára, nálunk ingyenes volt, meg torna után volt szülésre felkészítő beszélgetés. Nem tudom, hogy Nyíregyen hogy zajlik, de szerintem mindenképpen érdemes eljárni ilyenekre. A terhestornán tulajdonképpen intimtorna volt, hogy megerősítsük a gátat.

Dohányzásról: Én még mindig együtt érzek a leszokni akarókkal, de azt már dohányosként sem értettem, hogy miért kell a nemdohányzók arcába pöfékelni. Nálunk is le akar szokni a párom, de ő adagcsökkentéses módszerrel próbálkozik. Most jár napi egy szálnál. Na ettől az egy száltól a legnehezebb megszabadulni, de mire hazamegyünk (még 2 hét Kép) addigra ő is le akarja tenni. De már így is büszke vagyok rá, de akkor még büszkébb leszek, ha sikerül teljesen leszoknia. Petra, az hogy nektek sikerült letenni egyik napról a másikra, tényleg nagy eredmény. Kell hozzá egy jókora akaraterő.

Akkor mi lemaradtunk a babaúszásról Kép, de akkor ezek szerint nem is tudtuk volna elkezdeni, mert Mátét jónéhány hónapig tornáztatni kellett naponta 5x. Nem fért volna bele a babúszás is. De azért csak hasznos lehet az úszás, bármikor is kezdik el, úgyhogy majd még utánajárok.

Húú, nemrég vettünk hordozókendőt. Tulajdonképpen csak egy olyan alkalmatosságot kerestem, amit majd tudunk használni a repülőn. Mivel ott a babáknak egy elég kicsi ágyikó van, Máté már idefelé úton sem bírta, úgyhogy lehet egész idő alatt ölben kell tartani, az meg azért elég fárasztó 8 órán át. Szóval beestünk egy boltba, ahol fillérekért adtak ilyet, aztán csak most láttam a neten, hogy mennyire favorizálják és hogy milyen jó is ez. És mi is nagyon meg vagyunk vele elégedve, mármint a kismanó is meg én is. Sőt most már a papának is kell egy kendő Kép. Szerintem a köv gyereknél már csak ilyet fogok használni.

Na mára ennyit belőlem Kép
Jók legyetek!
Sziasztok
 
 


Sziasztok!
Kori!
Hát igen, vannak olyan ügyfelek, akikkel nagyon nehéz, de sokszor igazuk van, és nekem ez volt a legnehezebb, hogy vele értek egyet, de a cég nevében beszéljek.
Végülis tényleg csak pár hónapos lesz a baba, mikor januárban államvizsgázok, remélem, fogok tudni mellette pihenni. És valójában nem is egy félév van hátra, "csak" egy szigorlat, a szakdolgozat és az államvizsga. Holnap csinálom az első szigorlatot, ez bibliográfiai adatfeldolgozás+információkereső nyelvek+gyűjteményszervezés+olvasószolgálat, és a második, informatikai szigorlat maradt adatbáziskezelés+algoritmizálás alapjai+számítógépes hálózatok+integrált könyvtári rendszerek. Ez se lesz kevés, 34 tétel. Te hol végezted ezt a szakot, csak nem Nyíregyházán? Én nem mertem itt belevágni, mert az itteni tanárokkal nagyon negatív tapasztalatom volt. Az utazás szempontjából persze jobb lenne, de csak vizsgákra járok, így ki lehet bírni.
Mindenképp elmegyek terhestornára, mert érdekel, gondolom itt a kórházban van, majd megkérdezem a védőnőt.
A leszokni akarókkal én is együtt érzek, csak a dohányzókkal nem. Remélem, sikerül a párodnak is leszokni, az a napi 1 szál már nem olyan sok. Tudom, hogy nem mindenkinek sikerül így, mint nekünk, de valahogy sokkal könnyebb volt, mint gondoltam.
Tényleg annyira jó a hordozókendő? Majd én is szeretnék, bár nem tudom elképzelni, hogy stabilan van benne a gyerek. Bár pl. Afrikában egész nap az anyján van a gyerek a földeken munka közben is, akkor csak működik.
Petra

Kép
 
 


Hello!

Tanulás
Nekem más tapasztalataim vannak, mint Korinak. Én az első időkben semmit sem tudtam csinálni Angyalka mellett, még akkor sem, amikor aludt. Uis semmi egyébből nem álltam, csak etetés, masszírozás, fejés, etetés, masszírozás, fejés... És még így is mellgyulladásom volt, úgyhogy 3 napig alig bírtam felkelni hozzá, mert 39 fokos lázam volt. Hát ez a kismellű nők hátránya, ált. egy kismellű sem ússza meg mellgyulladás nélkül. Viszont előny: tej meg van ezerrel.
Most viszont már tudnék tanulni mellette, így szeptembertől meg is csinálom a szakvizsgám, amit már 2x elhalasztottam (mert 2 munkahely mellett nem bírtam volna). Meg ingyenes is, úgyhogy még vmi mást is igyekszem keresni.
Petra! Ha itt laknak a szülők, akkor úgyis folyton unokázni fognak, lesz segítséged és menni fog a tanulás is. Ne aggódj! Biztosan ügyes leszel! (Nekem, aki azért nem egy profi a számítógéphez, elég brutálisan hangzottak a szigorlataid nevei.)

Hordozókendő
Én itt Nyh-n még nem láttam, csak a Kismama magazinban. Tényleg jó? Uaz a kérdés merül fel nálam, mint Petránál: elég biztonságban van benne a bébi? (Mi kengurut használunk, vagyis a párom, mert azért én nem bírom.)

Úszás
Kori! A 6. hónap csak egy javaslat, azért szoktak idősebb gyerekkel is jönni. Most szombaton egyébként majd rákérdezek. (Mennyi idős lesz pontosan Máté, mikor hazajöttök? Lesz ittthon internet hozzáférési lehetőséged?)

Ági!
Mizújs?

Mennem kell, mert jönne a "szakember" dolgozni.

Kép
 


Sziasztok!

Hát mi megvagyunk igaz mostanában megkezdte újból az esti felkelést igyhát 3szor4szer is felkel már nem tudom mit találjak ki mert már délután 6tól kint van nyolcig és sétálgat meg szaladgáll meg nézelödik és semmi fáradságot nem látok rajta aztán jön a fürdés és aztán alvás és egy fél óra már ö fent van és ez megy egész este.Gondolhasátok!
És veletek mi újság,hogy vagytok lányok?Nyaralást tervez-e valamelykötök?
sziasztok
küldök egy képet most készült az öcsémmel van a képen ImikeKép


Sziasztok!

Hát mi megvagyunk igaz mostanában megkezdte újból az esti felkelést igyhát 3szor4szer is felkel már nem tudom mit találjak ki mert már délután 6tól kint van nyolcig és sétálgat meg szaladgáll meg nézelödik és semmi fáradságot nem látok rajta aztán jön a fürdés és aztán alvás és egy fél óra már ö fent van és ez megy egész este.Gondolhasátok!
És veletek mi újság,hogy vagytok lányok?Nyaralást tervez-e valamelykötök?
sziasztok
küldök egy képet most készült az öcsémmel van a képen ImikeKép


sziasztok!

Boccs de kétszer ment el remélem nem haragusztok
sziasztok


Sziasztok!

Petra!
Hát ezek a tárgyak nekem is brutálul hangzanak. Nem Nyíregyen végeztem. Szabolcsból már 18 évesen elköltöztem, vagyis azóta csak látogatóba megyek haza. Dunaújvárosba jártam.
Csilla!
Két hét múlva megyünk haza, akkor 10 hónapos lesz Máté. Internet lesz valamilyen módon az biztos, de nem tudom milyen gyakran tudok jönni. Azt hiszem nagyon ki fogom használni az otthon töltött időt. Már nagyon hiányzik mindenki, főleg a lurkók (bátyám gyerekei). De azért megpróbálok rendszeresen jönni.
Ági!
Nagyon aranyos az Imike, imádom amikor ilyen huncutul mosolyognak. Nálunk a nyaralás a hazamenetel lesz. Egyik rokontól megyünk a másikig. (Ez összesen 2 v 3 hely, még nem tudjuk), meg sátorozni szeretnénk egy pár napot, ezt szintén szülőkkel. Ti mentek valahova?

Hordozókendő
Nálunk is az volt az egyik probléma a kenguruval, hogy csak a papa tudja használni. Azt is csak úgy ha hárman besegítenek a felvételnél. Ha jól tudom hordozókendőből is több fajta van. Vannak megkötősek meg nem megkötősek. Nekünk nem megkötős van, szerintem ez inkább kisebbeknek jó feküdni, nagyobbaknak meg inkább csak ülni. De Máté belekuporodott ebbe is és jól érezte magát ott. Nekem stabilnak tűnt, olyan mintha ölbe fognád, csak nem a karodra, hanem a válladra nehezedik a súly. Meg sokkal több ponton támasztja, mint a kezem. A megkötősről csak később tudok nyilatkozni, de amit láttam megkötési módokat, abból ingen csak nehéz kimászni. Kisbabánál meg ugyszintén nem próbáltam, de ezt majd bepótolom. Ja mert van kisbaba bátyáméknál és én még nem is láttam csak fényképen. Már 3 hónapos lesz mire megyünk.


Szép napot mindenkinek!

Kori Kép
 
 


Sziasztok!
Nemrég jöttem haza Egerből, a szigorlat sajnos nem sikerült, a mai jog vizsga igen. 10 nap múlva lesz pótvizsga, remélem, fel tudok addigra készülni.
Csilla!
Nem tudom, hogy fog menni gyerek mellett a tanulás, de majdcsak megoldom valahogy. Milyen szakvizsgát csinálsz? A szülők is Nyíregyházán laknak, úgyhogy biztosan lenne segítségem, de azért az első évben nem igazán szeretném lepasszolni a gyerkőcöt.
Én is csak a kismama magazinban láttam hordozókendőt, meg interneten több helyen: http://www.hordozokendo.lap.hu/
Te hol laksz?
Kori!
Nem is voltak ilyen tantárgyaid, mint amiket írtam? Olyan sok helyről hallottam, hogy sokkal könnyebb ugyanez a szak, pl. az Elte főiskolai karán röhögve megcsinálták korábbi csoporttársaim.
Petra

Kép
 
 


Sziasztok!

Petra!
Gratulálok a jogvizsgához! A szigorlatot meg sajnálom, de majd 10 nap múlva nagyon szurkolok.
Voltak részben ilyen tárgyaim (pl. adatbázis, szg hálózat, meg szerintem algoritmizálás is, csak az nem ilyen néven futott), de a szigorlat nem ezekből volt, hanem programozási nyelvekből, meg matekból. Igazából szerintem sokszor egy jó adag szerencse hiányzik az egészhez.

Hát nem tudom ki hogy van vele, de én erőteljesen gondolkodom azon, hogy a bölcsi időpontját kicsit előbbre kellene hozni. Valószínüleg mikor visszajövünk szeptemberben, akkor beadjuk Mátét. Pedig régen nagyon annak a híve voltam, hogy 2 éves kor előtt semmiképpen sem, de megváltozott a véleményem. Egyrészt magam miatt, hogy végre kitudjak mozdulni meg tudjak nyelvet tanulni, másrészt meg Máté miatt. Annyira sajnálom, hogy nincs gyerek társasága, pedig nagyon szereti őket. Ja valamelyik nap találkozott először kutyával testközelből, s a gazdi megkérdezte, hogy meg akarja-e simogatni. Annyira megtetszett neki a kutyus, hogy elszaladt utána (kb 5 lépés)Kép. Egyedül. De azóta nem próbál menni, csak úgy hogy fogjuk a kezét.

Üdv
Kori
 
 


Hello!

Én is gratulálok Petra, a szigorlat meg majd legközelebb. Csak kitartás.
Egyébként tényleg muszáj tanulnunk ilyenkor is vmit, részben mert legalább ingyenes, másrészt meg mert teljesen lebutul az agyunk, míg otthon vagyunk kismanókkal(majd te is meglátod, Petra). Én a pedagógus szakvizsgámat fogom még megcsinálni és talán beadom a jelentkezésem jövőre a Táncművészeti Fősulira (de ezt a család nem túlzottan támogatja), úgyhogy lehet, hogy egy posztgraduális képzés lesz belőle vagy Nyh-n vagy Miskolcon újból vmilyen tanári szakon.

Ági!
Nagyon édi a képen a kisfiad, olyan cukin vigyorog. Egyébként is ilyen mosolygós?

Petra!
A volt tiszti lakások egyikében lakunk a Víztorony háta mögötti lakótelepen. Én már mennék innen kézzel-lábbal, mert utálok itt lakni azóta, hogy beköltöztünk. Ennek egyik oka, hogy a Malomkertben nőttem fel és az az egyik legkellemesebb hely a városban (nekem), a másik oka, hogy borzasztó szar ez a lakás, a környék és semmi sem javítja a közérzetem (még az sem, hogy a lépcsőház és a mi lakásunk is csontra fel van újítva). Én vágyom egy családira, már néztünk is egyet-kettőt, de a férjem olyan lusta intézkedni is, meg az ottani munkákban sem jeleskedne, nem igazán akar jönni.

Kori!
Mennyi idő telt el a felállás és az első lépések között?
Állatbarátkozás: nálunk is nagyon bevált, anyuéknál cica van, barátoknál kutya és Flóra már régóta simogatja őket és ha hangot adnak ki, akkor kacag hangosan. Aranyos.
Bölcsi: Flórával még egy tanévet maradok, szóval 23 hónapos lesz, mikor beadom. Szerintem is szükségük van a gyerekek társaságára, de szerintem ne add egész naposra, csak pár órásra, míg ilyen picurka. Még nagyon hiányoznál neki.
(Ja, Petra! Meglásd te is le fogod passzolni a bébit 1 év alatt is, mert alig fogod várni, hogy kicsit kimozdulhass! Egyedül!)
Az úszást nem tudtam megkérdezni, mert látogatók voltak és azokkal volt elfoglalva a vezető. De majd legközelebb.

Indulunk szülőzni, úgyhogy sziasztok!

Kép
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációt, én is örülök, hogy legalább ez sikerült, a szigorlatra meg majd jó sokat tanulok.
Egyre többet mozgolódik a babó, péntek és szombat éjszaka is többször felkeltem rá, hogy mozog. Olyan jó érzés. A férjem reklamál, hogy akkor sosem mozog, amikor velem van, mondtam neki, hogy akkor érzi, hogy minden rendben, azért nem mozog :-)) Egy kicsit megnyugodott.
Kori!
Szerintem is csak napi pár órában add be bölcsibe Mátét, így neked is lesz időd másra, de azért vele is elég időt tölthetsz. Akár még dolgozhatsz is napi 4-6 órában, biztos nálatok is van ilyen lehetőség. Amúgy én is annak a híve vagyok, hogy két éves kor előtt ne adjuk bölcsibe, de ez függ a körülményektől. Addig is miért nem viszed gyerekek közé, játszótérre, vagy nálunk a városközpontban a sétálóutcában is rengeteg kismama és gyerkőc sétál napközben. Ez is jó megoldás lenne.
Csilla!
Én is akarok tanulni ezután is, ha egyszer elvégzem ezt a sulit, mindenképp fogok egy másoddiplomát csinálni, mert nem ez az életcélom, hogy könyvtáros legyek, ezt csak egynek választottam, meg azért, mert távoktatás, vagyis szinte csak vizsgázni járok. Úgyis ingyen lesz, ha gyeden leszek, meg a másoddiploma általában két év, az nem olyan sok idő. Csak sajnos a nyíregyházi tanároktól kiráz a hideg.
Mi is laktunk azon a környéken, az Almatárolóval szemben a Móricz Zsigmond utcán, de már 15 éve családiházban lakunk, mást el sem tudnék képzelni. Ezért is kezdtünk építkezni, remélhetőleg augusztus-szeptember körül ki tudunk költözni. Melyik környéken néztetek családi házat? Vedd a kezedbe a dolgokat, aztán intézkedj!
Lehet, hogy tényleg le fogom passzolni a bébit, de szerintem inkább az apjának, ha ki akarok mozdulni pár órára, szerencsére (azt hiszem) lehet rá számítani ilyesmiben.
Ági!
Hol lehet megnézni a kisfiadat?
Petra

Kép
 
 


Sziasztok!
Remélem csatlakozhatok hozzátokKép)))
Nyíregyházi vagyok, van egy tündéri kisfiam, aki szeptemberben lesz 3 éves. Tavaly szeptembertől visszamentem dolgozni, így Kristóf bölcsibe jár.(szerencsére nagyon szereti!!) Én is Rácz Krisztinánál szültem,és ezzel kapcsolatosan lenne egy kérdésem: mennem kéne hozzá rákszűrésre, de azt hallottam, hogy táppénzen van... mi igaz vajon ebből, mi van vele??
Zsu

Kép
Kép
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy csak így közbeszólok,de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
És melyik kórházban született a babó?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra


Sziasztok!
Egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
Melyik kórházban született a bébi?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra


Szia Zsu!

Nemrég ment férjhez Rácz Krisztina, akkor három hétig nem dolgozott, de mostmár dolgozik. Én két hete voltam nála, lehet, hogy tényleg táppénzen van, szerintem hívd fel!
Petra

Kép
 
 


Zsu!

Az előbb elfelejtettem, de lenne nekem is egy kérdésem! Tudnál mesélni, milyen tapasztalataid vannak Rácz Krisztinával kapcsolatban? Mennyire rugalmas a szüléskor, gátvédelem? Minden érdekel, én októberben fogok szülni nála.
Köszi: Petra

Kép
 
 


Petra!

Mi nem tudunk neked segíteni, mert mindegyikőnk aprósága túllépte már a 6 hónapot. De azért sok sikert a felmérés elkészítéséhez!

Csilla

Kép
 


Hello!

Petra!
Mikorra is vagy pontosan kiírva? Gondolom, már nagyon foglalkoztat a szülés és alig várod, hogy meglegyen a kismanó.
Én ebben a nyári időszakban már azt sem bántam volna, ha szülni kell, annyira elegem volt (de tudod, hogy mi miatt).
Oroson néztük a házat, de a férjem szerint messze van. Hát persze, de annyi pénzünk meg nincs (sose lesz) , hogy a belvárosban legyen családi házunk. Azért ilyen belvárosi megszállott, mert ő itt nőtt fel a város szívében, a 7. emeleten, úgyhogy nincs mit csodálkozni az elképzelésein. A másik vesszőparipája, hogy hitelt kellene felvennünk, de kinek nem?!
A NYíregyházi Főiskola tanáraitól ráz ki a hideg? Miért? (Én nem jártam ide, csak egy kétéves külkerre, de az nem mérvadó a tanárok megítélésében.)
Miért vagy ellene annak, hogy a nagyszülőknek passzold le a gyereket? (A férfiaknak nincs annyi türelmük a gyerekhez. Vagyis az én férjem csak 1-2 órát bír vele, persze sokszor ez is elég a regenerálódáshoz.)

Zsu!
Üdv itt nálunk!
Kristóf melyik bölcsibe jár, mennyi időre és milyenek a dadák? Én séta közben néha olyan rosszakat látok, hogy a szemem láttára kezd el ordítani a gyerekkel, számomra elfogadhatatlan ok miatt. Úgyhogy ez a bölcsi (itt a Vécsey úton) már alapból kizárva.
Mikor mentél vissza dolgozni és mit csinálsz?
Merre laktok?
2. baba tervben?

Kori!
Mikor jöttök haza? Gondolom, már alig várod.

Üdv: Csilla

Kép
 


Sziasztok!
Csilla!
Október 15-re vagyok kiírva. Igen, nagyon foglalkoztat a szülés, és szeretném, ha meglenne a babó, de a terhességet is élvezem.
Azért Oros nem számít annyira nagy távolságnak, de valaki egyszerűen szeret panelban lakni, mert azt szokta meg. Nagy döntés hitelt felvenni, mi is kénytelenek voltunk, de máshogy sajnos nem lehet boldogulni.
Igen, a Nyíregyházi Főiskola tanáraitól ráz ki a hideg, egy félévet jártam az MG-re, és az bőven elég volt. Persze muszáj leszek itt tanulni, a baba mellett nem járnék másik városba főiskolára.
Nem vagyok ellene a nagyszülőknek való lepasszolásnak, csak a lepasszolásnak általában. Amúgy a férjem nagyon jó a gyerekekkel, öröm nézni, ahogy bánik velük.
Petra (Anyatigris2)
Én sem tudok neked segíteni, mert ez lesz az első gyermekünk.
Petra

Kép
 
 


Azért köszönöm, hogy szóltál!
Sziasztok!


Sziasztok!

Nem bírok aludni. Itt most 6 óra van, Máté felkelt 5-kor, nehezen aludt vissza én meg azóta nem bírtam Kép.
Meg be vagyok már sózva a hazamenetel miatt is, pedig még 11 nap van hátra. De ez már talán gyorsan el fog menni, a páromnak sem kell annyit dolgozni, úgyhogy csak kirándulunk meg nézelődünk majd Kép. A bölcsi még mindig vitás dolog, de én is csak pár órára szeretném beadni, na de itt nem megy olyan könnyen. Van úgy, hogy évekig kell várni a bölcsire, hogy felvegyék a gyereket. Mire felveszik mehet iskolába.
Petra! Szerintem is barátkozz meg a lepasszolós gondolattal Kép. Én itt csak a páromnak tudtam lepasszolni a gyerkőcöt, nagyon jól elvannak szerencsére, már tudnak fogócskát játszani négykézláb meg indiánosdit meg sétálnak sokat. Sőt ha Máté totyogni akar, akkor először az apjánál próbálkozik, hogy megfogja a kezét. Na de idegenekre nem tudjuk bízni, ha nem vagyunk ott és mint ilyen, a nagyszülők is idegenek lesznekKép. És sajna nem tudjuk megmondani neki, hogy márpedig ők a jófej nagyszüleid, légyszíves légy velük barátságosabb. De azért bízom bennük, biztos kitalálnak valamit, amivel megnyerik az unoka tetszését egy kis összeszokási idő után. Szóval szerintem nem árt, ha néhány emberhez hozzá van szokva a gyerkőc, néha tényleg nagy szükség van a regenerálódásra. De majd meglátod, ha meglesz a baba, hogy hogy bírod. Tényleg nem tudom volt-e már róla szó, de tudjátok már, hogy fiú lesz-é vagy lány? Mit szeretnél inkább? Bár tudom, első gyereknél általában az van, hogy mindegy. Gondolkodtok már a nevén?
Csilla! Tyűű, most vissza kellett néznem a képeket, hogy tudjak válaszolni a kérdésedre. Milyen hamar el lehet feljeteni, hogy mit mennyi idősen csináltak. 7 hónaposan állt fel először, aztán nem sokkal utána már totyogott is, és még csak most kezdett el megpróbálni egyedül menni. Durván 2,5 hónap telt el akkor közte. Hány éves vagy hónapos tervben van benne a lakásvásárlás? Egy kertes ház az csudajó dolog. Mindig olyanban laktam és mindig volt kutyánk. Aztán elkerültem fősulira és tök sokáig gyűjtöttem a csontokat, mert sajnáltam kidobni, azt se tudtam, hogy azt a kukába szokás dobni Kép .
Szia Zsu!
Üdv köztünk! Megnéztem a profilodban a képet. Hogy milyen szép kék szemei vannak Kristófnak! Kitől örökölte? Szeptembertől már ovis lesz?

Kori
 
 


 
 


Kori

Sziasztok!
Kori!
Az a 11 nap már hamar elmegy, kitartás! Mennyi ideig lesztek itthon? A nagyszülők ezek szerint még nem is látták az unokájukat?
Persze, tudom, hogy lesz amikor muszáj lepasszolni a gyerkőcöt, de egy éves kora előtt valahogy szívesebben bíznám a férjemre. Nem mintha nem bíznék a nagyszülőkben, sőt anyukám alig várja, és mindig kérdezgeti, hogy ugye majd gyakran ránk bízzátok. A férjem szüleivel sincs gond ezen a téren. Majd kialakul.
Nem tudom, volt-e már róla szó, de fiú lesz, vagyis már az. A férjem mindenképp fiút szeretett volna, én tényleg úgy voltam vele, hogy mindegy. De örülök, hogy így alakult, így mind a kettőnknek teljesült az álma. Meg olvastam, és tapasztaltam is, milyen hatással van a gyerekre, ha nem olyan nemű, mint amit a szülők szeretnének. Gondolkodtunk a néven, a férjemnek a Bence tetszik, nekem a Félix és a Milán, de még nem jutottunk közös nevezőre.
Nem tudtam megnézni a képeket a babaneten, mindenki másnak működik? Mondjuk a Zsu profiljában lévő képet sem látom, csak a helyét. Lehet, hogy valami beállítási probléma.
Ági!
Tegnap láttam a Beszterczey Alapfokú Művészeti Magániskolában is lehet érettségizni, a volt gyógyszertári központban van Nyíregyházán a Csaló közben, nem tudom, ismerős-e a környék. A telefonszámukat sajnos nem írtam fel.
Petra

Kép
 
 


sziasztok

Bocs hogy csak most irok de rengeteg idömet lefoglalja a fiú.
Kori
Nagyon aranyos a kisfiad megnéztem a képeket nekem is van itt album http://www.babanet.hu/album/main.php?album=4723
Olyan jó lenne ha sikerülne elkezdenem az éretségit majd ha hallotok valamit az éretségiröl szóljatok.Köszi Petra igaz nem tudom hol van az a hely mert én nem nagyon vagyok jártas nyiregyen.Ird már le léci merre hogyan találom meg
kösszi
sziasztok


Szia Ági!

A Korányi útból nyílik a Csaló köz, ha a város felől jössz Sóstóhegy felé balra kell letérni. A Bánkitól még kb 1 km-t kell jönni és a Pikoló Sörözőnél kell balra letérni. Ez az utca a Csaló köz, és majdnem a végén az erdő mellett van ez az iskola. Ha arra járok, megnézem a telefonszámukat is.
Petra

Kép
 
 


Mennyire édes mindkettőtök aprósága!El vagyok ájulva! Milyen szeretnivaló csöppségek!
Ági, a tied már igazi nagyfiú és annyira hasonlít az apjára.
Kori, Máténak meg mennyi haja van, te jó isten.
Zsu, a te manódat nem találom. Hol keressem?

(A mi Angyalkánk: www.kep.tar.hu/antalcs és a login: antalcs, a jelszó pedig flora 12.)

Kép
 


Újból én.

Ági!
Neked szeretném írni, hogy ne menj a Beszterczeybe (dolgoztam ott) érettségizni, nem megbízható. Inkább maradj a Bánki mellett, ott jók a tanárok (félig-meddig ismerem őket) és tutira lesz érettségid. Egyébként Nagykállóban nem néztél utána? Szerintem a Korányiban is indítanak és akkor be sem kellene járnod Nyh-ra.
Egyik képen sem vagy rajta, pedig kíváncsi vagyok ám rád is!

Petra!
Nagyon tetszik a Milán név, a Bence is csak abból mostanság rengeteg van (mint az Annából).
Voltatok már 4D-s uh-n? Akkora élmény! (Nekünk szopta az ujját és aztán meg összkulcsolta, amit azóta is rendszeresen művel. Mondjuk az ideget is belénk ültették, mondván, hogy a gyereknek csak 3 szívürege van. Úgyhogy utána klinika Debiben és sok más orvos, de mindenki csak röhögött rajtunk, hgy ilyen tökéletes szívüregeket nem lehet elnézni. Fügedinek már meg sem mertem mondani, mert agyoncsapott volna, amiért nem az ő ezeréves tapasztalatának hiszek.)
Melyik nap szigorlatozol?
Ja, a lakásunk nem panel és nem is abban nőttem fel, csak a férjem. A jelnlegi vmi B50-esekből (??????) készült, előnye, hogy tartja a hideget, télen meg a meleget, de a hátrányait el sem kezdem sorolni, annyi van. Szóval utálok itt lakni. Most éppen lelopták mind a 4 dísztárcsát a kocsinkról, a rohadtak. Nem beszélve az itt őgyelgő kurvákról, akikből egy most költözött fölénk. Hurrá! És a férjemnek ez még mindig nem elég a költözéshez!

Kori!
Nagyon cuki a kisfiad. Inkább rád hasonlít, de más meg biztosan mást mond.
Szerintem ne izgulj, tutira nagyon hamar meg fognak barátkozni a nagyszülők és Máté. Õk ezt olyan jól csinálják! Aztán lesz lehetőségetek kimozdulni. Használjátok ki, biztosan rátok fér már!
Nekem az lesz az első kívánságom, ha Angyalka már nem fog szopcsizni, hogy menjünk el kettesben egy hosszú hétvégére egy wellness-központba, pl. Cserkeszőlőre (itt már voltunk, még akkor terhes voltam, de szuper volt).

Képzeljétek!
Megérkezett a 2. fog is! De azért egy délelőttöt átszenvedett vele (meg előtte kicsit nyűgösködött pár éjjelt).
Más: leérettségizett az osztályom, én is kint voltam. Néhányan hihetetlenül szépen felkészültek, magukat túlteljesítve. Persze akadtak borzasztó gyengék is. Olyan jó volt a töriket hallgatni, főleg azokat, amiket még én tanítottam nekik. Olyan büszke voltam. Jó érzés. Hiányozni fognak.

Csilla

Kép
 


Sziasztok!
Csilla!
Igen, nekem is ez a bajom a Bence névvel, hogy rengeteg van belőle, a másik: egy felnőtt Bencét sem ismerek, ez szerintem gyerek név. Még nem voltunk 4D-s uh-n, de mindenképp fogunk, úgy a 30. hét körül tervezzük. Láttam már 4D-s képeket, és annyira jó, nagyon hasonlít már akkor is magára. Te is Orosz Mihálynál voltál? Mennyibe került?
Hétfőn lesz a szigorlat, de úgy döntöttem, nem megyek, majd a következő félévben, mert nagyon sok bepótolni valóm vanl. Tudom, hogy nehéz lesz gyerek mellett, de most ez az idő tényleg nagyon kevés.
Biztos tégla a B50-es, nem? Tényleg elég rossz az a környék a kurvák szempontjából, meg a Toldin a sok cigány, de ha nem panel, akkor még egész jó lehet.
Gratula a második foghoz! Jelszót kér a képtár a képek megnézéséhez!!
Ági!
Ha Csilla azt mondja, akkor ne menj a Beszterczeybe, én nem ismerem, csak a tábláját láttam. Tényleg, lehet, hogy a Korányiba is tudnál járni, akkor nem kellene bejönnöd.
Petra

Kép
 
 


sziasztok

nagyon szép Csilla a kislányod majd ma csinálok képeket és teszek fel ide most csak enyi majd még irok ma


sziasztok

ime már megint itt vagyok és gondoltam most nyugi van nálunk mert alszik a manó igyhát gondoltam irok egy kicsit nektek csináltam magamrol egy képet hát igy nézek kiKép most csak magam fenyképeztem le.
Olyan aranyosak a babáitok épp nézegetem a képeket az enyém napról napra hisztisebb és nem lehet vele birni este se alszik nappal is csak fél órákat nem tudom már mit találjak ki az a baj hogy teán kivül nem nagyon akkar megini semmit se.
Csilla
Flóra,hogy alszik este átalusza az éjszakákat vagy felkel sokat?
Kori!
Hogy vagytok rég hallotam rólatok!
Petra!
remélem mihamarabb letehetem az éretségit igaz most olvastam hogy vannak ilyen felnött képzések itt kállóban 50óra kerül 30.000ftba és egy héten 2szer3óra van lehet ott is érdeklödök hátha az is bejönne proba szerencse
Lassan megyek mert felkelt Imike
sziasztok


Petra!
login: antalcs
jelszó: flora12.

Ági!
Rád is hasonlít ám Imike!

Kép
 


Sziasztok!
Ági!
Én is remélem, hogy minél hamarabb leérettségizel, sok sikert hozzá!
Csilla!
Megnéztem a képeket, nagyon tündér Flóra, mind a kettőtökre hasonlít szerintem.
A többiek képeit továbbra sem tudom megnézni.
Petra

Kép
 
 


Sziasztok!
Most csak gyorsan elolvastam a topicot, de szaladok Kristófért... Este minden kérdésre válaszolok, addig is íme néhány kép rólunk...
www.gportal.hu/portal/zsuzsimano
zsu

Kép
Kép
 


Sziasztok, ahogy megígértem, újra itt..
Köszi a szíves fogadtatást!!
Megnéztem minden képet, bevallom őszintén, hogy kétszer olvastam át a topicot, hogy párosítsam a babákat az anyukákkal.. a lényeg, hogy nagyon aranyosakKép
Ági!
Mindig ilyen mosolygós Imike? A párom is levelezőn érettségizett, a 107-ben kezdte, majd átment a Bánkiba és ott vizsgázott le.A tanárok megértőbbek voltak...
Csilla!
Flóra gyönyörű! Olyan édesen cumizza az ujjátKépGratu a 2. fogacskához!!

Kori!
Már azt a 11 napot csak kibírod valahogy Kép Máté nagyon aranyos, főleg a gyorskajáldás kép tetszikKép
Petra!
Asszem valami fontosat hallottam ma... úgy néz ki, hogy Krisztina babát vár... már ha lehet hinni a pletykaláncolatnak... (egyébként én is szülés után államvizsgáztam, Kristóf csak 3 hónapos volt, meg lehet csinálni, főleg ha van aki besegítsen a háztartásban, hogy csak a gyerekre és a tanulásra tudj összpontosítani!!)

Most pedig megpróbálok valamennyi kérdésre összefüggően válaszolni:
Tanár vagyok, helyesebben tanító. Szeptembertől mentem vissza dolgozni, egy faluba járok ki minden nap, 3.-os osztályom van és magyart tanítottam az 5. osztályban. Szerencsére meg tudtuk oldani, hogy a párom viszi reggelenként a gyerkőcöt a bölcsibe. A Honvéd utcán lakunk, így a Hétszínvilág bölcsi nincs messze ( a szomszédban van O)). Kristóf szeret ide járni, a gondozónője is aranyos, nincs okom panaszra. éves korig járhatnak bölcsibe, és mivel Kristóf még csak a hármat tölti szeptemberben, marad egy évet itt és jövő szept-ben szokatjuk át oviba ( azt még nem tudom, hogy hova...)
Sajnos tesó ügyben eléggé bizonytalan a helyzet nálunk. Egyik pillanatban az eszemre hallgatnék, és azt mondom, hogy ezt az egyet felneveljük minél jobb körülmények között, másik pillanatban a szívemre hallgatnék, hogy csak jó volna egy tesó, meg nekünk még egy pici... Hülye vagyok?? Szerencsére van néhány évem még gondolkodni, az idő nem sürget, és mostanság nem számít a nagyobb korkülönbség... Megírnátok erről a véleményeteket??
Jóccakát mindenkinek (ha reggel olvassátok, akkor jó reggelt!):
Zsu

Kép
Kép
 


Sziasztok!

Gyerkőcök angyaliak! Flóra sem panaszkodhat a hajmennyiségre.
Petra!
Én is a Milánra szavazok, mert hogy a Bencékből olyan sok van mostanában. A Máté a 3. leggyakoribb név és a Bence is a top 10-ben van. Ezért kapta Máté a Boldizsár nevet is, de egyelőre csak a Bendegúz nevű unokaöcsém szokta így emlegetni Kép. És akkor, most hogy nem mész szigcsizni maradt még valami vizsgáznivaló? Csak hogy tudjuk, mikor kell szorítani. Nyelvizsga kell a diplomához?
Ági!
Hiszti az nálunk is megy, de egyelőre még sikerül elterelni a figyelmét. És egész jól mutatunk, amikor a nagy bevásárlóközpontban fogócskázunk, hogy elcsaljuk az x. játéktól Kép. Remélem sikerül találni sulit, csak vigyázz nehogy kicsússz a jelentkezési határidőből, már ha van határidő. Csak sok helyen szokott lenni.
Zsu!
Utólagos engedelmeddel a munkáidat is megnéztem. Nagyon szép!!! Főleg a decoupage-os virágcserepek tetszenek, ezt egyszer kipróbálnám, csak gondolom kell hozzá egy adag türelem.
Milyen véleményekre vagy kíváncsi? Az egykékről vagy a nagy korkülönbségről? Bár most, hogy így mégegyszer végigolvastam, szerintem arra, hogy jó volna-e még egy gyerkőc vagy nem? Nem tudom milyen egyedülinek lenni, mert mi 3-an vagyunk (nagy korkülönbséggel). De volt egy barátnőm, ő nagyon sokat panaszkodott, hogy egyedüli gyerek. A bátyáméknál már szintén van 3, mert a felesége egyke volt és mindig hiányzott neki egy tesó. De hallottam már olyat is, aki az anyja szemére vetette, hogy miért szült 2 gyereket, ha egyet szül, akkor most annak mindent meg tudna adni. A minden neki a házat meg a kocsit jelentette, de szerintem azt az egynek sem tudta (tudja) megadni. Az összes többin meg meglehet osztozni testvériesen Kép. Kérdezzétek meg Kristófot, mit szeretne? Kép
Lányok! Már csak 10 nap, de már jól érzem magam. A páromnak most már nem kell dolgozni, úgyhogy egész nap sétálunk, vásárolgatunk, főzőcskézünk, szóval minden ami jó! Így egész hangulatos hely Kép. Na remélem nem unjuk meg egymást a 10 nap alatt. Kép
 
 


Sziasztok!
Zsu!
Egy kicsit meglepődtem, hogy Krisztina babát vár, és nem is dolgozik?
Nekem szimpatikusabb a kisebb, 2-3 év korkülönbség, bár még egyiket sem próbáltam. Ismerek olyan családot, ahol most van egy 1 éves tesó és a nagyobbak 10-13 évesek, neki néha nyűg a testvérük. Bár ez az anyukától is függ, csak addig szabad a nagyoktól segítséget kérni, amíg szívesen csinálják. Mi is hárman vagyunk testvérek, és én szerettem, hogy így van. Azt is meg tudom érteni, hogy 1 gyereket felnevelni minden szempontból könnyebb, többet tudsz vele foglalkozni, és anyagilag is, de a testvért szerintem nem lehet semmivel pótolni.
Kori!
Igen, tudom, hogy a top 10-ben benne van a Bence, el is vetettük az ötletet. Csak azt nem tudom, mi lesz helyette, mert nagyon nincs, ami tetszene. Lehet, hogy a Milán marad, meglátjuk.
Így már nincs semmi vizsga erre a félévre, nem kell szorítani. Igen, kell nyelvvizsga, de még az sincs sehol.
Élvezd ki ezt a 10 napot, mert gyorsan elrepül!
Petra

Kép
 
 


Hello lányok!

Nagy bánata van Flóra manónak: elment az apja 3 napra edzőtáborba és már most hisztizik miatta. Mivel sokat van velem, egész nap, úgyhogy engem néha biztosan megun, persze azt is tudom, hogy én vagyok a biztos pont az életében (még egy darabig). Szóval ha meglátja az apját, akkor rögtön addig sír, míg az fel nem veszi. Ilyenkor aztán ki sem akar szállni az öléből. Na, csak kibírja vhogy. Majd a nagyszülők szórakoztatják! Meg én is!

Petra! Zsu!
Én is úgy hallottam, hogy babát vár Rácz Krisztina, de még apósomat majd megkérdem erről (mert mióta ígértem még nem találkoztunk).
Ha tényleg így van, akkor ki lesz a dokitok? Ragaszkodtok a női nőgyógyászhoz?

Petra!
Milyen nyelvben utazol?
Nagy pocid van már? (Nekem akkora volt, hogy mindenki azt hitte, hogy ikreket várok.)

Kori!
Szuper, hogy jöttök haza! Milyen jó lesz egy kis magyar levegőt szívni, ugye?! Nem beszélve arról, hogy mennyire hiányozhattatok a szüleiteknek!
Megy elétek vki Pestre?
A férjed tanul és dolgozik is? Vagy a Phd-ra kap fizut (ösztöndíjat)?

Ági!
A legtöbb érettségizős rendszerben, főleg így az esti tagozatoknál nincs jelentkezési határidő, de ha szakmát akarsz tanulni,akkor gyorsan döntsd el, mert ott igen.
Imike miatt meg ne légy elkeseredve, majd kinövi ezt a felkeléses dolgot. De ha nagyon aggódtok, akkor meg vigyétek el az Alvás-Ambulanciára (Pest, Szeged).
Egyébként napközben nem tudsz te is pihenni, amikor ő alszik? Vagy anyukádék ha segítenek, feküdj le és aludj nagyokat! (Én minden hétvégén ezt csinálom.)

Zsu!
Kedves kis családod van, gratulálok hozzá! Ó és az az egyiptomi nyaralás...irigykedek.
Ha problémamentes volt a terhességed és a szülésed, akkor szerintem nem szabad Kristófot egyedül hagyni. Ha egyszer ti már nem lesztek, milyen jó lesz neki, hogy van egy tesója.
A korkülönbségről meg annyit, hogy nincs ideális, de nálunk, a baráti körben mindenki a kevésre esküszik (1-2). Mondjuk annak is megvan az előnye, ha több év van köztük és a nagy már tud segíteni a babázásban.
Ha nekünk mégis lesz, akkor én (most már eldöntöttem) előtte tutira visszamegyek dolgozni egy kis agyfeltöltésre, úgyhogy akkor 4 év min. lesz köztük.

Csilla

Kép
 


Sziasztok!!
Csilla!
Gondolod, hogy már nem is dolgozik Rácz Krisztina? Én azért bízom benne, hogy egy darabig fog dolgozni, de lehet, hogy új nőgyógyász után kell néznem? Én ragaszkodom a női nőgyógyászhoz, szerintem egy férfinak semmi köze a szüléshez. Azt tudom, hogy van még egy jó női nőgyógyász Nyh-n, Pély-Tóth Judit, ő is fiatal, azt hiszem két gyereke van, ha muszáj lesz, hozzá fogok menni. Kérdezd majd meg az apósodat!
Franciát tanultam a gimiben, alapfokú nyelvvizsgát is szereztem belőle, valószínűleg ezt fogom tovább tanulni.
Nekem is azt kérdezgeti a család, hogy nem lesznek-e ikreim, de szerintem annyira nincs nagy pocakom.
Petra

Kép
 
 


Sziasztok,

Én most járok ezeken a lapokon először, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek össze lehet-e hozni egy babahordozó kendő tanfolyamot Nyíregyházán juli 4 és 25 között. Mi Hajdunánáson leszünk, amúgy messze lakunk, és akit érdekel nagyon szivesen megmutatjuk a kendőt és fortélyait, INGYEN. Várom az ötleteket: nora@prosoft.hu cimemre, vagy a honlapomon keresztül is lehet üzenni nekem:

http://hordozokendo.sw.hu

Sziasztok, Nóra
 
 


Sziasztok!
Sehol senki? Mindenki strandol vagy pihizik??
Nálunk minden ok...

Petra!
Az egyik ismim pont Pély- Tóthtól jött el, mert olyan rengeteg elfoglaltsága van, hogy a kismamáira nincs ideje... van még egy fiatal nő nőgyógyi, de nem jut eszembe a neve...

Csilla!
Én is agyfeltöltésre mentem vissza dolgozni Kép Ki az apósod, hogy ismeria a nőgyógyikat?

Köszönöm mindenkitől a tesó ügyben a véleményeket, még pihenünk egy kicsit, aztán majd meglátjuk mi lesz...

Zsu

Kép
Kép
 


sziasztok

Hogy vagytok lányok üdvözölek Zsuzsimano!
Képzeljétek az én kicsi manom nem alszik este egy cseppet sem mert ha elalszik akkor mindig felriad és csak sir és sir becsukott szemmel már nem tudom mit csináljak vele már az interneten mindenhova irtam ahova csak lehetet de senki se tud ötletet adni de ma rájöttem hogy lehet a hátsó metszö foga jön és azért olyan nyügös.
Csilla!
mi újság van veletek mentek valahova nyaralni?Vagy kirándulni?Mi szerintem nem megyünk sehova sem mert a férjem dolgozik csak az állatkertbe megyünk majd be.Nekem már az is kikapcsolodás tudod most olyan depreszios vagyok.
Petra!
Hogy birod a meleget?Hogy vagy?
Kori!
Rég hallottam rólad.Hogy vagytok a családod?
képzeljétek mostmár imike eléri a számitógépet és kikapcsolja mostmár nagyon huncut.
hát nem is zavarok tovább sziasztok
jó pihenést


Sziasztok!
Zsu!
Igazából csak annyit hallottam Pély Tóth-ról, hogy nagyon jó és kedves. Az nem jó, ha nincs ideje a kismamákra, akkor mire van ideje? Végülis ha nem maradhatok Rácz Krisztinánál, kérek tőle tanácsot, hogy kihez menjek. Õ biztos ismeri azt, akire gondolsz.
Ági!
Biztosan hamarosan túl lesztek a fog problémán, kitartás!
Köszi, jól bírom a meleget egyelőre. Remélem, hasonló lesz a nyár, ezt még ki lehet bírni.
Képzeljétek! Ma voltam terheléses vércukorvizsgálaton, hát borzasztó kínzás! Nem tudom, ki találta ki ezt a hülyeséget. Nem reagáltatok a Nóra hordozókendős bejegyzésére. Nem érdekel titeket? Én mindenképp elmegyek, ha megvalósul a tanfolyam.
Petra

Kép
 
 


Sziasztok!

Csilla, hogy bírta Flóra az apanélküliséget? Milyen edzőtáborba ment a férjed? Ez a munkája, vagy tisztán csak hobbi? Nem tudom emlékszel-e, mikor írtam, hogy a párom elment pár napra, aztán egy hétig tartott míg Máté visszatért a régi kerékvágásba. Alvásügyileg. Nálatok milyen volt ez a pár nap?
Petra!
Nekem is rémlik még ez a vércukros vizsgálat. Bár nem tudom Nyíregyen hogy zajlik, de ez minden terhes rémálma. Hordózókendő-ügyben csak irigykedni tudok. Én is nagyon szívesen elmennék! Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, majd írd meg légyszi a véleményed! Mi egyelőre ott tartunk, hogy csütörtökön megyünk még néhány példányt beszerezni Kép.
Ja, én is franciát tanultam. Szerintem az az egyik nagy előnye, hogy nyelvvizsgán nem olyan könyörtelenek, mint az angolosokkal. És szerintem szép nyelv, az angol meg hasznos Kép.
Ági!
Remélem már jobbak az éjszakáitok. A fránya fogak csak kibújnak. A nyíregyi vadasparkba mentek? Az az egyik legszebb állatkert az országban, főleg, mióta átalakították. Mitől vagy depis? Biztos a kialvatlanság is rátesz egy lapáttal.
Zsu!
Szoktál még mostanában is decoupagolni meg hímezni? Nálunk Anyu kézimunkázik szépen, főként horgolni szeretett. Csak ő babaruhákat csinált és eladta őket. Én meg csak akkor csinálok ilyesmit, ha rámjön az 5perc. De a hímzés, kötés, horgolás az messze áll tőlem. A decoupage az nehéz műfaj?
 
 


Szia Kori!

Az vígasztal, hogy ennél rosszabb már semmi nem lehet, mint a vércukor vizsgálat. Mondjuk túl lehet élni, de annyira feleslegesnek tartom, nem értem, miért nem lehet simán megnézni a vércukor szintet. Lehet, hogy itthon leszel, amikor a tanfolyam lesz, mert júliusban lesz, de még nem tudni, mikor. Gyere el, ha itthon leszel! Mondjuk nem emlékszem, hol van az itthon, de a megyében, ugye?
Én is nagyon szeretem a franciát, tényleg nagyon szép nyelv.
Petra

Kép
 
 


Hello!

Apósomnak semmi köze a nőgyógyászokhoz, egyedül Rácz K.-t ismeri gyerek kora óta, mert együtt nőttek fel a gyerkőcök. Egyenlőre még nem tudta kikérdezni a doktornő anyját, de dolgozik az ügyön.
Péli-Tóth Judithoz jár anyukám, ő szereti, de más évente egyszer egy rákszűrés+egy uh és más szülni. Volt ismerős, aki szült nála, de nagyon panaszkodott és olyanok is voltak (kettő ismerős), akiket itthagyott a síelés miatt. A síelés az élete.
A másik csaj: Seress Andrea és a Tescó mögött rendel ő is, de a kórházba is lehet hozzá időpontot kérni. A barátnőm hozzá jár és kedvesnek tartja, vsz. szülni is nála fog. Kicsit izgul azért miatta, mert még nem elég tapasztalt, de neki is kell vhogy rutint szerezni.

Kori!
Mindjárt itthon vagytok!
A férjem aikidozik és iaidozik. Kicsit költséges hobbi, főleg a kardok árai miatt, amiből már lassan itt a harmadik darab is. De kitartóan csinálja és szorgalmasan gyakorol, elég tehetségesnek tartják az edzők. És tiszta izom!!
Az apanélküliséget megszokta Flóra, csak néha tekingetett az iroda ajtaja felé, de apa nem jött, hát beletörődött. Viszont, amikor megérkezett, volt sírás!

Petra!
Én is imádom a franciát, de a fő nyelv nekem a német volt. Abból van nyelvvizsgám is, de nem ártana a franciát is feleleveníteni. Van jó tanárod? Angolul egy kummát sem tudok, szégyen szemre!
Szerintem nézd meg a védőnőknél a Kismama-klub vezetőjének a számát és írdd meg Nórának. Ott lenne érdemes megszervezni a tanfolyamot, nem?

Ági!
Kenegeted Imike fogát? Szegény, nagyon megvislei eza fogzás őt is. Most mi is újból szenvedős korszakban vagyunk, de az éjjelek nyugodtak (most egyszer kelt fel).
Kitartás, nemsokára vége a fogzásnak és akkor pihizhetsz te is éjjelente. Anyukád nem tud többet segíteni, hogy napközben aludj egy pár órát?

Zsu!
Lehet, hogy műveletlen vagyok, de milyen tecnika az a decoupage? Én semmi ilyet nem tudok (tecnikából mindig hármas voltam, tiszta bénák a kezeim), csak kötni, de azt meg nem szoktam.

Nóra!
Szerintem összehozható egy ilyen tanfolyam, biztosan sok érdeklődő lenne. Én pl. egyáltalán el sem tudom képzelni, hogy hogy lehet abban a gyerek biztonságosan és kényelmesen.
Megpróbálunk neked telefonszámot küldeni.

Csilla

Kép
 


Szia Csilla!

Nincs jó franciatanárom, egyelőre nem foglalkoztam a dologgal, de ideje lenne nekilátni.
Orvos ügyben még nem izgulok, majd ha megyek vizsgálatra 2 hét múlva, akkor megkérdezem, hogy s mint. De ha ennyire rosszak a tapasztalatok Pély-Tóth Judittal, akkor nem megyek hozzá semmiképp.
A védőnőmet akartam felhívni, hogy segítene-e a hordozókendő-tanfolyam szervezésében, de nem tudtam elérni, ezért megadtam Nórának a közös telefonszámukat, aztán majd ott megmondják neki, hogy ki tud segíteni.
Nyugi, én még kötni sem tudok, mert senki nem volt hajlandó megtanítani egy balkezest, hát még egy kétbalkezest.
Petra

Kép
 
 


Hahóóó!
Petra!
Sikerült bejelentkeznem jövő szerdára az sztk-ba Krisztinához... ott nem mondták, hogy nem rendel...
Bocs, majd holnap lereagálom a többi hozzászólást is, de Kristóf naon nyügi... és én is az vok..
Zsu

Kép
Kép
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: