Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egyik lanykamnak nemsokara lesz a szuletesnapja. Szeretne meghivni baratnoit baratait. Mar tartottunk regebben egy szulinapi bult ami felkeszuletlensegunk miat szerintem kevesbe sikerult jol. A gyerkocok leginkabb tenferegtek es nem tudtak maguktol lekotni magukat jatekkal. Ezert ugy gondolom most nekem kell kitalalni valami jatekos foglalkozasokat nekik. A gyerkocok 5 es 7 ev kozottiek. Terembe keves kosszal jaro jatekotletekre volnek kivancsi. Ha valaki tud ilyeneket ossza meg velem/velunk. Esetleg valaki mar csinalt ilyen bulit es van egy kesz tobb oras menetrendje azt is szivesen olvasnam en, meg gondolom masok is.

Napocska
Napocska
 


Napocska!
Próbáljál rajzoltatni a gyerekekkel versenyszerûen dolgokat, vagy két csapatra osztva õket kártyavárakat építeni idõre.
Nagyon muris tud lenni...
apa
apa
 


Napocska!

Ezek adolgok jutottak eszembe:

csokit kell kötni madzagra, azt olyan magasra felkötni, hogy kb. a gyerekek szájáig érjen, az nyer aki elõbb lerágja a madzagról,

olyan csokit mint pl. a sportszelet vagy a balaton szelet papirostól kell a tányérba tenni és késsel villával kicsomagolni megenni,

zizi cukor vagy más apró cukor villával evése

fülbe sugós játék


lapos tányérból tejfölt vagy ahhoz hasonló sürüségû étel kinyalni hátratett kézzel,

szörp ívó verseny szívószállal vagy kiskanállal,

tojást kell kanálban elvinni az egyik helyrõl a másikra, akadályokkal lehet neheziteni,

test festékkel arc festés,

bekötött szemmel egymás fogainak megmosása,

wc papirral mumia készítés (úttörõtáboros játék volt)

írjál ha esetleg másra gondoltál.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 

 
 

Apa es Bigacsiga!

Koszonom pont ilyen otletekre voltam kivancsi. Mondjuk Bigacsiga te egyket otleted utan jo kis takaritast lehet tartani. Igazabol par kevesbe koszolos otlet nekem szimpatikusabb , de ha abbol nem tudom egesz idot kitolteni akkor lehet egy ket ilyet is bele veszunk. Gyulolok takaritani , pedig gyerkocok biztos elveznek ezeket a kicsit koszolosabb jatekokat is. Lehet egy nyari fuves buliba kiprobalom, igaz ahhoz kene valaki akinek nyaron van a szulinapja. Addig csak jo alaposan elraktarozom fejembe otleteket.

Napocska
Napocska
 


Szia Napocska!

Már hiányoltalak a Babanetrõl!

Pár ötlet:
Összegungyurgatott zoknikkal lehet kosárba célbadobni
Szembekötõsdi
Kelj fel Jancsi, hány órára
Amerikából jöttem
Must mutasd meg (könyvcím, filmcím, stb)
Repül a... repül a...
Ország-város (papíron)

Nekem pedig adjatok lszi ajándékötleteket. 10-11 éves gyerekeknek mit lehet vinni ajándékba a szülinapi bulijukra? (Osztálytárs)

Köszi
Iboly
Iboly
 


Szia Ipoly!

Otleteket koszonom.
A gyerek akinek az ajandek lesz fiu vagy lany?
Mondjuk lanyos otleteim vannak inkabb. Mi szor allatokat, babakat, gyerek smink keszletet, szep polot, konyvet szoktunk kapni.

En meg vagyok de Liannam egyre nagyobb most tanul jarni es elegge lekoti nap 24 orajat szamomra. Hebe hoba azert odakerulok es probalok olvasgatni legalabb.

Napocska
napocska
 


Szia Napocska!

Köszi az ötleteket, éppenséggel most fiúról volt szó, de még lánynak is lehet bulija. Ha Lianna járni tanul, nem csodálom, hogy kevés az idõd.

Iboly

Ui. Nektek is ilyen szörnyen mûködik a Kölöknet és a Babanet mostanában? Amolyan "nyögve nyelõsen".
Iboly
 


Napocska!

[url=http://www.oki.hu/cikk.asp?Kod=letoltes-altmann-kiscsop.html" TARGET="_top]http://www.oki.hu/cikk.asp?Kod=letoltes-altmann-kiscsop.html[/url]

Ezen az oldalon találhatók érdekes játékok leírása amik szülinapi bulira is áttehetõk, szerintem. Elég sokat kell lapozni és nézegetni, de biztosan te is megtalálod.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Bigacsiga

Koszonom megyek is atolvasni. Jol elatsz olvasnivalokkal engem.

Ipoly

Nekem eleg jo a babanet es ez is, habar en azert nem vagyok nervado vilag ezen felerol.

Napocska
napocska
 


Bigacsiga szia!
Nagyon érdekes az oki-s felület amit ajánlasz. Minõségi olvasmány, lehet mazsolázni belõle.
apa
Névtelen
 


Sziasztok!

Idõközben megjavult mindkét oldal, gõzöm sincs, mi lehetett a baj.
Kata, köszi a linket, érdekesnek tûnik, holnap átolvasom. Vagyis ma.

Mi egyik nap érdekes képeket készítettünk a srácokkal. Rajzoltak valamit (egy dzsippet), a vonalakat bekentük ragasztóval, majd rizst, lencsét feketeborsot szórtunk a megfelelõ helyekre. Pl. a kereke borsból lett. Nagyon jól néz ki!

üdv. Iboly
Iboly
 


Iboly!

Nekem is tetszik olyan érdekeseket lehet csinálni, de az én fiam nagyon türelmetlen az ilyenhez.
Az oviban láttam, hogy a nagy csoportosok a jelüket rakták ki így füszerbõl.
Nálunk a középsõben meg állatot kellet kirakni fogpiszkálóból. A fiam egy nagyon egyszerü kutya formát produkált.

bigacsiga Kata
bigacsiga
 


Sziasztok

Ido halad nalunk lassan nagy lanyom 10 eves szulinapja kovetkezik.
Holgyemnek van szenzacios otlete a szulinapjaval kapcsolatba, csak hat kivitelezesbe mamara harul sok minden.
Az otlete az volt hogy csinaljunk egy tarsas jatekot aminek az a celja hogy foldkoruli utra menjenek es minden foldreszrol par erdekesseget megtudjanak.

Segitsegeteket szeretnem kerni abban hogy ossze tudjam gyujteni melyik foldresznek mi a nevezetessege latvanyossaga.
Ilyenek jutottak eddig eszembe hogy :
Afrika: Nilus, Piramisok, Viktoria to, Kilimandzsaro.
Europa : Duna mint legnagyobb folyo, Velence, Parizsi Diadaliv, London Big Ben. Efeiel torony. Holandiai szelmalmok, Holland tulipan, Holland papucs.
Azsia: Kinai nagyfal Agyaghadsereg.
Ausztralia es oceaniaban peldaul nem is tudom Operahazon, koalakon es kengurukon kivul mi a nevezetesseg.
Del Amerika is eleg feher folt szamomra.
Eszak Amerikabol van par otlet talan abbol allunk a legjobban, de azert szivesen hallanek onnet is par otletet.

Ja most meg kb 1 honapom van dolgok elkeszitesere, ugyhogy minden otletnek nagyon orulnek.

NApocska
NApocska
 


Sziasztok.

Mar megint en es megint kerdessel.
Tudtok olyan szabadban jatszhato jatekot amit 7-10 evesek felnot felugyelet, jatekvezeto nelkul tudnak iskolaba a szunetbe jatszani. En nekem csak a szobraszos jut eszembe amit en anno jatszottam, meg a gumizas. De gumizasbol mar nem emlekszek peldaul arra hogy hogy ugraltunk. Ha valaki tudja es egyszeruen leirhato akkor leirna nekem?

Napocska
napocska
 


Szia Napocska!

Na, most kellenének a net elé a gyerekeim,van most egy csúcs napközis tannénijük, kismillió új játékkal.
Kezdjük a gumival -lányom gumit fog kapni karácsonyra tõlem!
Szóval olyan hosszúságú kell belõle, hogy a két tartó között még maradjon kb 2 méter vagy 3 (én úgy saccolom kb 5-6 métereset kell venni, nyúlik is). A magasságát változtattuk, eszerint volt 1-es a bokán, 2-es félúton boka és térd között, 3-as a térd, 4 -es egy arasszal térd fölött és olykor 5-ös is, az már eléggé comb teteje (kuriózum a 6-os, a derekon). Az ugrálás módjára meg volt egy csomó fajta, hú hogy írjam le?
Szóval alapvetõen lehetett páros lábbal ugrálni, vagy tipi-topi-ban (mintha lépnél-szaladnál). A klasszikusok általában 10-re jöttek ki. Pl. 1:be (mindkét lábbal) 2:terpesz gumin kivülre, 3, 5, 7, 9 mint 1,; 4,6 mint 2, 8-ra ráugrani a gumira, 10-re ki. Ugyanez ment 8-as, vagy 6-osnak is, a lényeg mindig, hogy az utolsó be elõtt volt egy ráugrás. Aztán voltak a fordítottak, amikor a terpesz kint helyett van a ráugrás és viszont. Aztán volt a "tejföl", amikor úgy ugrálsz, hogy a két lábad közé egy szál gumi jusson, ez szimmetria okokból 11-re jött ki (1-re a messzebb levõ helyre kellett ugrani, 2-re közelebb stb, talán 8-ra rá, 9, 10 normál és 11 -re ki). Persze ezt is lehetett fordított-tal.
Aztán voltak a csavarosak, na az egyfelõl nehezebb, másfelõl végképp nehéz leírni. Egyszerûbb esetben a függõleges tengelyed körül fordultál 180 fokot, közben a lábad között megtekeredik a gumi, és ebbõl a beállásból felugorva kellett valahova ugrani, vagy be, vagy rá a gumira. Az nem ugrik be, hogy a csavarnál hányszor vagy hányra csavarunk, de ebbõl is lehetett nehezebbet -több ráugrás- csinálni, meg könnyebbet. Valami olyan is van, hogy a tejfölt kombinálni a csavarral, de ezt ki kéne próbálnom...
Na, ha ezek így érthetetlenek, akkor majd megpróbálom másképp, van már tippem, csak hosszú (g a gumi, b a balláb, j a jobbláb, és akkor a tejföl 0-ra bjgg 1-re pedig gbgj módon néz ki, egész jó jelölés, nem?)

Játékok odakint: színcápa (egyik térfélrõl a másikra kell jutni, középen van a cápa, a társaságnak hátat fordítva mond egy színt, akinek van olyan szín a ruháján, az átsétálhat, a többinek szökni kell, akit közben elkap a cápa, az lesz az új cápa)
amit most játszottak sokat a gyerekek, nem tudom a nevét, tán betörõ lépés: terep egyik végén a sok gyerek, másik végén egy, hátat fordít, és azt mondja "betörõ lépés egy -kettõ - három". Amíg beszél a többiek mehetnek, amikor elfogy a szöveg, akkor megfordul, ekkor mindenkinek meg kell álni. A többségnek a cél eljutni az egyedül állóhoz (pálya túlsó széléhez). Akit a mondó mozgáson kap, azt visszaküldi a rajthoz. Aki elsõnek bejut, az lesz az új mondó.

Labdával: legyes. Egy gyerek a dobó, többi az elkapó. Elkapó gyerekek a dobó tudta nélkül megegyeznek egy számban, (nagyságrendileg valahol 1-10 a reális). Dobó dobja a labdát tetszõlegesen a többieknek. Akinek dobja, annak leejtés nélkül kell elkapni, majd visszadobni a dobónak, és ezzel együtt szorosan összezárni a kezét. A labda ugyanis a légy, amibõl a megbeszélt darabszámnyit kell összegyûjteni. Ha kinyitja a tenyerét labda nélkül (pl. dobó ijesztgetett és bevette) akkor elszállnak a legyei (vagy pl. ha nyúlt a labdáért és nem kapta el), kezdheti elölrõl. Alternatívan meg lehet engedni, hogy a legyeket a szájukba bekaphassák, ekkor a kezük szabad, de ekkor meg beszélni nem szabad. Aki elsõnek begyûjti a kellõ darabot, az lesz az új dobó.

Majd még gyûjtök a srácoktól, most hirtelen ezek.

Ildi

Ildi
 
 


Ildi!

Tök jó leírtad a gumist, aki valaha játszott ilyet egybõl felrémlik benne a dolog. Nekem elkezdett az asztal alatt mozogni a lábam, ahogy olvastam.

A betörõ léps a szobroshoz hasonlit, szerintem.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Ildi

tenyleg szuper es tudtam , hogy rad szamithatok. Ennekem teljesen ertelmes mar igy . Emlekek meg elevenedtek nagyon jol. Hetvegen megyek is gumit venni es megtanitom lanyaimnak.

A legyes is nagyon tetszik. A betoros az nekem is remlett szobarszoskent. A szincapa is ismeros. Lanyaim nagyon orulni fognak uj jatekoknak. Mar nagyon unatkoztak szunetbe, nem tudtak mar igazan uj jatekot kitalalni.

Napocska
napocska
 


Lustabb gyerekeknek meg jo az a cernas jatek, amikor a ket kezunk kore tekertunk egy osszekotott madzagot es azt kellett a masiknak "atvenni". Emlekeztek?
-Afonya
Névtelen
 


Sziasztok!

Áfonya ötlete is szuper, emlékszem,bár már csak pár fogásra.
A betörõsrõl kiderült, hogy nem betörõ, hanem tolvaj lépés, de végül is majdnem mindegy.
A szobrosra én úgy emlékszem, hogy csikiztük a szobrokat, meg egyéb módokon provokáltuk, hogy memozduljanak, és tán aki megmozdult, az lett az új hunyó. Itt nem volt rajttól célig való eljutás nálunk.

Eszembe jutott még egy, hivatalos nevét nem tudom:
Mondó:Kelj fel XY! (XY helyére természetesen gyerek neve írandó)
XY: Hány órára?
MOndó itt mond valamit, aszerint kell "lépni". Itt is a rajttól célig való eljutás a tét.
Amiket mondani szoktunk: óriáslépés, tyúklépés, nyusziugrás, békaugrás, cintányér (ennél 360 fokot körbefordulva ugrottunk-léptünk), mindezeket tetszõleges darabszámra és irányba, azaz visszafelé is lehetett. És a kedvenc: Cumi a szádba, maradj az ágyba! Erre ott kellett maradni ahol voltunk.

Rémlik még egy országos is, amikor egy kört rajzoltunk a földre, felosztottuk, tán nem is ország, de földrész szerint, aztán adott számolásra (?) véges ugrással -tán 3 lépés- minél messzebb kellett jutni, egy meg "fogó" volt, akit elért, annak az országából elvett egy darabot (kezdetben egyenlõ részre osztottuk a kört). De itt nem áll össze pontosan a dolog, de hátha valakinek beugrik.

Ildi

Ildi
 
 


XY= Jancsi
Kelj fel Jancsi!

Igen! Az országos is ismerõs!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Nővéremnek hamarosan lesz a 18. születésnapja.(igaz ő már nem "baba" :D ) de szeretném ha jó ötleteket tudnátok adni,persze ami egy 18évesnek tetszene :)
Az ötleteket előre is köszönöm.
Mia
 
 


8-éves gyereknek nem tud valaki valami jó játékot a szülinapjára???

Legenda
:roll: [/b]
legenda
Herend
 
 


Legenda!

Ajándéknak gondoltad, vagy olyanra, amit a szülinapi bulin játszani lehet a többiekkel?

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Bocsi, hogy csak most írok!
Olyan játékokra gondoltam, amit két csapat tud játszani...
Egy ilyen versenyszerű valami!
Előre is köszi:

Legenda :oops:
legenda
Herend
 
 


Jaj, na, én is jó gyors tempóban válaszolok. Bocs, nem vettem észre...

Csapatjátékok:

Kötélre csokikat rákötni, két csapat, mindenki aláállhat, hátrakötött kézzel és egyet haraphat. Akinek előbb elfogy, az győz.

Gyufásdobozt orra fel, futás egy székig, megkerülve vissza, következő orrára kéz nélkül átadni a gyufásdobozt. Nem könnyű!

Két lavór, egyik vízzel teli, másik üres. Gyerekek a telitől indulnak, mindenkinél kanál, egy kanálnyi vizet kell körönként átvinniük a másik lavórba. Itt nemcsak a gyorsaság számít, de az is, hogy kinek lötykölődik ki kevesebb a végére.

Számháború: ezt már az ovisok is imádják, számok helyett - ha még nem ismerik -, lehet rajzokkal játszani: virág-fenyő-szék, látlak!

Labdadobó verseny - vagy másik változatban: cseresznyemag-köpő verseny! Imádják a gyerekek, és közben észrevétlen betermelnek több kiló gyümölcsöt, még azok is, akik amúgy nem hajlandóak megenni. Utána lehet magösszeszedő versenyt is rendezni, melyik csapat szedi össze a legtöbbet, így még kupi sem lesz.

Így hirtelen ennyi, de ha kell még, szólj.:)

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


szerintem tuti ötlet az ugrálóvár és a vattacukor...
Már 1000 Ft/órától megkapod mindkettőt, írj privit ha érdekel!
Kép

KépKép
KépKép
 
 


Szia Wiki12!

Írtam privit hogy érdekelne az úgrálóvár, esetleg már szombatra.

Üdv, Zita
zitti
Kerepes
 
 


Bocsánat rövid u-val ugrálóvár:)
zitti
Kerepes
 
 


Igazán egyedi szülinapot szeretnél gyermeked számára? Vidd haza a Logikoffert, a szabadulós játékok legújabb generációját! Logikai kincskereső társasjáték elvitelre! Felejthetetlen szülinapi élmény az otthonodban! 


www.logikoffer.oldalunk.hu


Foglalás: +3620 2130 588


 

kovacsszabolcs
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok, 
Jövőhéten lesz a kisfiam 7  éves. Meghívtam azokat a szemelyeket akikkel szokott játszani. Mind el fognak jönni. De hadilábon állok a játékokkal. Egy kinti buli lesz a kertünkben. A tanácsotokat szeretném kérni, hogy milyen játékokat szervezzek a gyerekeknek (mind 7-8 évesek, és nyolcan lesznek összesen). 
 


Köszönöm az ötletet!
Kipróbáltuk mi a LogiKoffer egyik gyerek küldetését az otthon rendezett szülinapi party-n.
Remek volt a 10 éves lányok nagyon jól érezték magukat.
Bátran ajánlom mindenkinek! 

www.logikoffer.oldalunk.hu
molnarorsolya
Budapest XI. kerület
 
 


www.logikoffer.hu
Én is ajánlom Nektek a LogiKoffer szülinapi játékot!
Nálunk hatalmas siker volt!

Ez egy izgalmas, logikai kincskereső játék, ami igazán feldobja a szülinapi zsúrok hangulatát.
Sok rejtély és trükkös tárgy van elrejtve egy gurulós bőröndben, ezt lehet kibérelni és hazavinni.
Igazán megéri az árát, nagyon élvezték a gyerekek és a végén még kincset is találtak.
Eddig ez volt a legjobb szülinapi programunk, bátran ajánlom mindenkinek! Köszönjük az élményt!
Próbáljátok ki!

www.logikoffer.hu
renanta
Budapest XI. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Kölökidõ

Jegyzetfüzet: