„Egészséges gyermekkor, ahol a fejlesztés játékosan valósul meg.” (x)

„Egészséges gyermekkor, ahol a fejlesztés játékosan valósul meg.” - Szól a jelmondat, amivel szeptemberben, a Városliget szomszédságában 1000 négyzetméteren nyitja meg kapuit a Tengerszem Magánóvoda. Az intézmény sajátossága, hogy egyedülálló, komplex szolgáltatást kínál a szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Az óvodaalapítás elképzelése 2016 őszén fogalmazódott meg a fenntartókban, Szótér Beátában és Nyikos Richárdban, akik kisfiuknak kerestek magánóvodát. Sorra járták Budapest magánintézményeit, és mindegyikben találtak valamilyen különlegességet, de egyik sem kínálta azt az ötvözetet, amire igazán vágytak. Nem volt olyan óvoda, amire azt mondhatták volna: „Ez az, amit keresünk, amit szeretnénk gyermekünknek adni.”

Saját élettapasztalataikból tudják, hogy a kisgyermekkorban megszerzett tudás az, amit később már nem lehet ugyanolyan eredményességgel pótolni. Erre alapozva hozták létre a Tengerszem Magánóvodát Zuglóban, ahol a gyerekek korai egészség-, mozgás-, tudás- és készségfejlesztésére kiemelt hangsúlyt helyeznek.

Tengerszem Óvoda Zugló

A testmozgás az óvoda mindennapjainak része. Heti négy mozgással töltött alkalom várja a kicsiket, ami focit vagy táncot, nyáron úszást, télen korcsolyázást és egy mozgásfejlesztő tornát jelent. Rossz idő esetén a 100 m²-es tornaterem biztosít helyszínt a sportoláshoz, a hatalmas udvaron pedig minden korosztály megtalálja a hozzá illő mozgási lehetőséget, hiszen focipályát, kosárpályát és többféle típusú mozgásfejlesztő eszközt telepítettek be. Az alapvető mozgástevékenységeken kívül a gyermekek napjai tovább színesíthetők kiegészítő sporttevékenységekkel. Ilyenek például a tenisz, a golf és a sakkozás.

Tengerszem Óvoda

A szervezet megfelelő fejlődését szolgálja a finom és egészséges menü is, amit napi három étkezés alkalmával (reggeli, ebéd, uzsonna) kapnak a gyerekek. Ezt egészíti ki a bio zöldségből és gyümölcsből álló tízórai.

Az épületben található egy speciális terem, a sókamra, ahol egy sóhomokozó is helyet kapott. A sószobát a gyermekek heti egy alkalommal, játékos foglalkozás (mese, diavetítés, éneklés stb.) keretében veszik igénybe. A számukra kialakított „somokozóban” játszva gyógyulnak, fejlődik koncentrációs képességük, és immunrendszerük is erősödik. A sószoba további előnye, hogy a sótéglák megvilágításából adódóan érvényesül a szín- és fényterápia, ami megnyugtatja a túlmozgásos, figyelemhiányos gyermekeket.

Tengerszem Óvoda Zugló sószoba

Az egészséges életmód mellett nagy hangsúlyt kapott a logikus gondolkodás kialakítása, és a nyelvi érzék fejlesztése is. Az alapellátás tartalmaz angol nyelvi fejlesztést anyanyelvi pedagógussal, és havi egy alkalommal robotprogramozást. Az angol nyelven kívül 27 különböző nyelv választható fakultatív tevékenységnek.

A szülők kényelmét célzó szolgáltatások egyike az ovibusz, amelynek keretein belül a gyerekeket saját busz viszi az óvodába. A szülők nyomon követhetik a buszt egy alkalmazás használatával, majd a gyermek megérkezése után az óvónő felhívja, vagy sms-ben értesíti őket a gond nélküli megérkezésről. A szülők számára létrehozott szolgáltatások továbbá a mama és baba-mama torna, illetve a jógafoglalkozás is.

Tengerszem Óvoda Zugló

A Tengerszem Óvoda egészséges, fejlesztő, vidám gyermekkort nyújt minden gyermek számára, ami felkészíti őket az iskolára és megkönnyíti a későbbi életüket. Mindez kifejezetten játékos formában valósul meg, a gyerekek túlterhelése nélkül. A nevelés során a játék öröme, és az óvónénikkel, barátokkal való együttlét élménye ugyanolyan fontos, mint az ovisok fejlődése. 

2018. június 19.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X