dr. Domokos Katalin dr. Domokos Katalin
anyacoach

Dr. Domokos Katalin vagyok, jogász, a gyerekzsivaj blog szerzője és anyacoach.

Három gyermekes édesanyaként nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz megtalálni az egészséges egyensúlyt az életszerepeink között. Örök játszma, hogyan legyen valaki egyszerre jó anya, szerető társ, gondos háziasszony és hogy legyen magára is némi zavartalan én-ideje.

Az anyai lét mindennapos kihívásait és vívódásait látva kezdtem el foglalkozni az anyacoachinggal, hogy ne csak gyakorló anyaként, hanem szakemberként is tudjak segíteni anyatársaimon.

Ingyenes anyaklubot tartok, egyéni konzultáción és csoportos coaching alkalmakon segítem az édesanyákat olyan területeken, mint pl. a hatékony időgazdálkodás kisgyerek mellett, békés önérvényesítés anyaként, stresszkezelés, dühkezelés, párkapcsolati nehézségek a gyermek születése után, önfejlesztés, testkép-énkép zavarok szülés után.

A Babanet oldalán az anyasággal járó kihívásokat járom körbe írásaimban, és válaszolok a felvetett témákat érintő általános kérdésekre.

Természetesen egyéni megoldásokat egyéni foglalkozás keretében lehet kialakítani, ezért ha úgy érzed, elakadtál az anyasággal járó kihívások és probléma-megoldás útján, keress bátran, együtt kisütjük, hogyan tovább!

06/30 553-0709; e-mail: coaching@gyerekzsivaj.co.hu;   http://gyerekzsivaj.co.hu/

Posztok:

   1 2 3 4 5   

4 ötlet arra, hogyan nyerj időt magadnak a gyerekzsivajos napokon!

Sok édesanya panaszkodik arra, hogy a kisbaba ellátása és a háztartási feladatok mellett nem jut ideje olyan tevékenységekre, melyek esetleg Őt is kikapcsolnák, feltöltenék a mindennapok hajtásában.

Dicséret-Önmagadnak

Anyaként teljesen természetes, hogy gyermeked a világod közepe, anyatigrisként védelmezed, lesed minden kívánságát, pattansz az első szájgörbülésére.

5 ok, hogy miért törekedj arra, hogy jobb anya légy!

Édesanyaként nap mint nap szembesülünk olyan kihívásokkal, melyek megnehezítik azt, hogy mindig, minden pillanatban kellő türelemmel, odafigyeléssel forduljunk csemetéink felé. Emberből vagyunk, nekünk is lehet rossz napunk, olykor mi is bal lábbal kelünk. És persze mindez igaz gyermekeinkre is, vannak olyan időszakok, amikor különösen izgágák, nyűgösek, szófogadatlanok.

5 tanács, hogyan szólj a gyermekedhez, hogy meghallja!

Sok szülő számára ismerős a helyzet, hogy szól a gyermekéhez, vacsorázni hívja, kéri, hogy öltözzön fel, hogy pakolja el a játékait stb. ám a kérés olykor (sokszor?) süket fülekre talál. Mi erre a megoldás? Néha talán legszívesebben rákiáltanánk a lurkóra, „Te tényleg nem hallod amit mondok?” Máskor meg viccelődve meséljük a játszótéren... tovább »

Te milyen példát mutatsz?

Ami nincs, abból nem tudunk adni. Ilyen egyszerű! Ha magad sem vagy türelmes, hogyan tanítanád meg gyermekednek, mi fán terem a türelem? Ha magad is csúnyán beszélsz, hogyan is akadályozhatnád meg, hogy a gyermeked káromkodjon? Ha sértődős vagy, jó eséllyel lesz a gyereked is kis pukkancs!

Hagyd az elvárásokat és csináld, ahogy neked jó!

Aki alapvetően nem egy rugalmas, a váratlan helyzetekhez könnyen alkalmazkodó típus, annak az anyaság jó lecke lesz. Merthogy gyermekünk születésével kódolva van, hogy minden, amit tudtunk addigi életünkről, nos az borulni fog és gyakorlatilag a nulláról kell felépítenünk egy új rendszert, melyre sosem lesz tökéletes ráhatásunk.  

5 dolog, amire a gyermeked tanít

Ezer helyen olvashatod, hogy jó példával kell elől járnod, hisz a gyermeked azt a mintát veszi át, amit otthon lát, amit a pároddal mutattok neki. Azt gondolom azonban, hogy a szülő-gyermek kapcsolatban a gyermekünk is hatással van ránk, a gondolkodásunkra, a hozzáállásunkra. Most összeszedtem néhány dolgot, amire szerintem a gyermekek tanítanak minket! Te mivel egészítenéd ki még a listát?

10 dolog, amit soha ne kérdezz meg egy kisgyerekes anyától!

Azt hiszem léteznek olyan kérdések, amiktől bizony nyílik a bicska egy anyuka zsebében, mikor felteszik nekik, főként vadidegenek, mert hisz ők az igazán hozzáértők.

Ha nagyon anyás a gyermeked....

Anyaklubokon gyakran hallom, hogy annyira anyás egy gyerkőc, hogy nem marad meg az apukájával, csak akkor nyugodt, ha az anyuka is a látóterében tartózkodik. Így aztán az édesanyának esélye sincs arra, hogy mondjuk úgy elszaladjon a mosdóba, hogy ne legyen utána sírás, vagy hogy neadjisten nyugodtan elmenjen tusolni.

Az én gyerekem, én nevelem!

Anyaként nagyon rosszul érint bennünket, ha szülői mivoltunkban ér minket támadás, vagy negatív visszajelzés kapunk, hogy valamit „nem jól” csinálunk.

   1 2 3 4 5   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó