AWARE kids – Tangram kollekció - Divat by Petra

Az AWARE KIDS újrahasznosított pamuthulladékból készül, a kollekció fő motívuma egyfajta játékos geometria, a “Tangram” játékból kiemelt geometriai elemekből épül. 

Aware kids Printa Tangram

 

A kollekció fő motívuma egyfajta játékos geometria, a “Tangram” játékból kiemelt geometriai elemekből épül. A játék hét egyszerű geometriai formát tartalmaz, ezekből számtalan figura kirakható, amelyek árnyképszerűen emberekre, állatokra, tárgyakra emlékeztetnek. A Tangram legenda szerint egy szerzetes utazni küldte a tanítványát, hogy a világ szépségének lényegét egy táblára fesse. A tábla azonban eltörött, és a tanítvány hiába próbálta meg négyzet alakban összerakni. Próbálkozásai közben sok szép minta keletkezett. Végül a tanítvány megértette, hogy nem kell beutaznia a világot, mivel a világ szépségét és sokféleségét meg lehet találni a széttört tábla darabjaiban. Hasonlóan mi is azt gondoljuk, hogy a széttörtben, hibásban szépség és érték rejlik.

Az Aware gyerek kollekciót újrahasznosított pamut hulladékból készítettük. A 100% pamutfonalból Magyarországon kötött kelme bizonyos részein a gyártás folyamán hibák keletkeztek, emiatt az anyagot kiselejtezték.

Aware kids Printa Tangram collection (3)

A ruhagyártás során több mint fél millió tonna textilhulladék, hibás textil, szabászati hulladék keletkezik évente, ami a szemétdombokon végzi. A hibákat kikerülve vagy beintegrálva a tervezésbe ezeket az anyagokat újrahasználjuk, ezzel csökkentve a vízfelhasználást és hulladéktermelést.

A színekkel óvatosan bántunk, magát a pamut natúr alapját használtuk vagy kézzel festettük kékes árnyalatokba. A szitázás során vízbázisú festékekkel dolgoztunk, melyek a plastisol festékekkel szemben egy környezetkímélőbb megoldást nyújtanak.

Aware kids Printa Tangram collection (2)

Ő Blanka, Zita 8 éves lánya. Nagyon szeret rajzolni és már saját kollekciója is van.

Fontosnak tartjuk, hogy már kiskortól neveljük a gyerekeket a fenntartható életvitelre, melynek a tudatos öltözködés is a szerves része.

Aware kids Printa Tangram collection (5)

Aware kids Printa Tangram collection (8)

 

Fotó: Hajas Orsolya

Modellek: Blanka, Áron

Írta: Petra in Divat

Tkalčec Petra , 2015. augusztus 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó