Dolgozóasztal a szomszédból: Bella és Miriam

A világ még iskolakezdés körül forog  nálunk: órarend, könyvek, ceruzahegyezés, lecke, forgós legyen a szék, legyen természetes fény, legyen menő... de minekisazasztalhaugyisazebedloasztalnalfogtanulni. Ismerős a helyzet?

Úgy döntöttem, hogy felkeresem néhány iskolás gyerek anyukáját, hogy megmutassa nekünk, náluk mi  helyzet. Tehát, itt az első!

Anya: Sikó Bori, Smallgarden gyerek design bolt társalapitója
Gyerekek neve: Bella (12), Miriam (6), Simon (0), Simonnak egyelőre még nincs asztala mivel a múlt héten született.

Mik voltak a legfontosabb szempontok gyerek munkahely kialakításánál?


A legfontosabb szempont, hogy szeressék és használják az asztalukat. Nálunk a bútorok többsége fehér, ezért az asztalaik (IKEA MICKE) is azok lettek. A tapéta (Ferm Living) is most került a falra, az is alapvetően minimál. A székeket (Charles and Ray Eames) használtan szereztük tavaly, ezek azontúl hogy nagyon szépek még kényelmesek is.

A gyerekeknek volt beleszólása, kívánsága?


Mindkét lány aktívan részt vett a tervezésben, az asztal helyétől kezdve a kiegészítőkig mindent együtt találtunk ki. A színes fa tartókat (IKEA) házilag festettük az ő kérésük alapján.

És ők is az étkezőben tanulnak a legszívesebben?

Egyelőre, mint a korábbi években is, a gyerekek az étkezőasztalnál csinálják a leckéjüket. Egyrészt így lehet enni is közben, másrészt főzés közben tudok segíteni, ha elakadnak vagy éppen ellenőrizni kell a kész feladatokat.

Az összes sulis cikkemet megtaláljátok a blogomon, de most rajtatok a sor.

Nálatok mi a helyzet? Hol tanul a gyerek?
Ha fent vagytok Instagramon és szivesen megmutatnátok #theworkspacenextdoor hashtaggel megtehetitek.

Tkalčec Petra , 2015. szeptember 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?