Nő a Tét!

- egy gyerekzsivajos anyuka bemutatkozása -

Nem vagyok ősanya. Nem vagyok szuperanya. Nem vagyok – már szerencsére – paraanya. Nem vagyok lazanya. Nem vagyok lustanya. Nem vagyok az a „majdénmegmondomnekedAtutit” anya sem.

Hát akkor ki vagyok én?

Én egy középutas anyuka vagyok.

Hogy ez mit jelent? Elmondom neked.

Szeretem a természetes szülést. De egyszer sem jött össze. És mégis itt vagyok.

Szeretek szoptatni, de nem kérkedek vele, szeretem intim környezetben megoldani. És abba sem haltam még bele, hogy volt olyan gyermekem, akinek tápszert is kellett adnom.

Szeretem a hordozót, de nem cipelem örökké a gyereket, mert hiszem, hogy szüksége van arra, hogy letegyem a földre és maga fedezze fel a világot.

És én szeretem a babakocsit is, mert nekem az kényelmesebb, és mert tele tudom aggatni szatyrokkal. smiley

Nem alszunk nagy közös családi ágyban, de soha nem hagytam még síró babát a kiságyban.

Nem ellenségem a cumi. Egész egyszerűen azért, mert nem láttam még tizennyolc éves gyereket cumizni. De hogy őszinte legyek, hatévest sem, sőt, nálunk már három évest sem...

Nekem is égnek áll a hajam a hisztitől, de mára már elfogadtam, hogy ez a gyerekkor bizonyos szakaszához hozzátartozik.

Szeretem a gyerekeimet, de szeretem a páromat és szeretem önmagamat is, így soha nem fogok mindent feláldozni az anyaság oltárán, mert abban hiszek, hogy a gyermekeim is nyernek vele, ha egy egész ember kapnak, nem csak egy túlbuzgó, önfeláldozó mártírt.

Szeretem kézben tartani az életemet. Soha nem voltam még bizonytalan, mindig tudtam, hogy mit akarok, és merre tartok, de elfogadom, hogy árral szemben még én sem tudok úszni.

Fenntartom magamnak a változtatás jogát. Ha valami nem megy, nem erőltetem.

Határozott véleményem van a kisgyerekes témákról is, de nem fogom rád erőltetni. Te Te vagy én meg én vagyok. Élni és élni hagyni, ezt gondolom. smiley

Hiszem, hogy nem lehet tankönyvből gyermeket nevelni. Sem anyai jó tanácsokkal, sem barátnői praktikákkal, sem a vajákos asszonyok módszereivel. Te tudod, érzed, hogy Neked és a gyermekednek mi a jó. És meglátod majd, hogy minden gyermekednek – ha lesz/van több - kicsit másként jobb. Mert szerencsére nem kaptafa szerint készülnek.

Elismerem azt is, hogy néha elegem van. Nem játszom meg, hogy mindent tökéletesen csinálok, de tudnod kell, hogy mindig a jóra törekszem.

Kb. ennyi általánosságban.

És mik a konkrétumok?

Én egy gyerekzsivajos anyuka vagyok, három plusz kettő ördögfiókával (három saját és kettő a párom oldaláról) és egy angyalkával. Csak fiúk vesznek körül, mivel kicsi lányunkat, aki betegen született tíz hónaposan elveszítettük. A gyerekzsivaj blog volt számomra terápia, amikor a kicsi lányom angyalka lett.

Itt a Babaneten a Nő a Tét rovatban találkozhatsz az írásaimmal, amelyek kifejezetten Neked szólnak, aki nem csak édesanya vagy.

A Nő a Tét jelenti, hogy attól, mert anya lettél, attól még önmagad is maradsz, sőt kell is, hogy figyelj magadra és törődj magaddal!.

A Nő a tét jelenti azt is, hogy ha gyermeked születik, akkor több mindennel kell foglalkoznod, több felelősséged lesz! És ez sokszor kihívásokat jelent az életedben.

Ebben a rovatban olvashatsz majd

  • a hatékony időgazdálkodásról,
  • az anyaidőről,
  • a párunkkal átélt édeskettes pillanatok fontosságáról,
  • és még sok egyébről, ami csak úgy jön, mert bizony ilyen is van. smiley

Szeretettel meghívlak, hogy tarts velem, mert tudod, anyaként Nő a Tét!

Elfogadod a meghívást?

Ha van kedved, nézz be hozzám a gyerekzsivajba is!

 

dr. Domokos Katalin , 2016. augusztus 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó