Terhességem leghasznosabb tárgyai

Amikor várandós voltam, sok olyan használati tárgy került be az életembe, amelyek jelentősen megkönnyítették megváltozott élethelyzetemet. Még olyan is akad közöttük, amely lehetőséget adott arra, hogy kipróbálhassak valami olyasmit, amit egyébként teljesen vállalhatatlannak tartok... 

1. Kismama farmernadrág

Nem véletlenül került listám első helyére. Kismama farmer nélkül nem nagyon tudom, hogyan éreztem volna magam a napi rohangálások közepette...Valószínűleg rendre kelletlenül húzogattam vola felfelé a csípőmet folyamatosan elhagyni akaró, egyenes szárú farmereimet. Leülésnél pedig sokkal nagyobb területet tártam volna fel magamból, mint amit a társadalom még jó szemmel néz... Ez a cucc nem csak életem legkényelmesebb ruhadarabja, de télen is szuperül védte derekam/pocakom. Akár most is, egy hűvös játszóterezés alkalmával is el tudom képzelni magamon! Persze itt se mindegy, milyen típusról van szó, nálam az jött be, aminek állítható a szélessége derékban.

 

2. Szoptatós párna

Olyan ez az éjszakának, mint a nappalnak a kismama farmer. Én olyan szerencsés vagyok, hogy az egyiki barátnőmtől már akkor kaptam kölcsön egy ilyet, amikor még csak épphogy megemlítettem az alvási problémáimat. Ugyanis mindennél jobban utálok oldalt fekve aludni. Hason persze bármikor... Esetleg háton...Na de oldalt?? Áh, soha! Ez a párna bizony sok nehézségen átsegített éjszakáról éjszakára. Szülés után pedig hű társ a bébi táplálásakor és akár altatáshoz is. A képen látható típus itt kapható.

 

3. Savmegkötő tabletta

A Nagybetűs Szer! Kinek a magnézium, kinek a vas, hát nekem bizony a savmegkötő. Egy-egy hatalmas vacsora után is mindig hű társam volt, ám kismamaként értékeltem csak igazán, hiszen gyakori gyomorsav túltengésemet csak és kizárólag ez volt képes enyhíteni. Tej vagy hideg víz? Az én esetemben ezek csupán üres, használhatatlan tanácsok voltak. Ám azt azért megjegyzem, hogy a gyomorsav és a nagyhajú baba kapcsolata igaznak bizonyult!

 

4. Biztonságiöv-terelő

Amikor először hallottam róla, élből azt gondoltam, hogy ez csak egy átverős kismama-termék lehet. Aztán a kaotikus budapesti autós közlekedésben bizony a hasam gömbölyödésével egyre inkább megéreztem a fékezéseket. Ezért úgy döntöttem, hogy a szülés megindulásának indokaként szeretném, ha nem egy ilyen eseményt kéne majd megnevezni, így beszereztem egy övterelőt, amelynek köszönhetően már nem kapaszkodtam az ülésbe, minden kis gödörhöz közelítve.

 

5. Kismama top/mellartó

A terhesség alatt nálam szinte nélkülözhetetlen volt…Már a hatodik héten megszabadultam a merevítős melltartóktól, ezzel régi álmom teljesült, mindig is utáltam a klasszikus melltartót, soha nem értettem, valaki hogyan képes még otthon is ebben a drótmerevítős ruhadarabban létezni, sőt, akár aludni is! Szóval, végre áttértem a jó kis kényelmes melltartókra/topokra,, éljen a terhesség! A jó hír az, hogy a legtöbb ilyen darab alkalmas arra is, hogy diszkréten, kényelmesen szoptassunk benne. 

 

 

+1. Keresztben csíkos ruhák!

Kicsi vagyok? Széles a csípőm? Evés után látszik a pocakom? Igen! Ezért mindig is mellőztem a keresztbe csíkos felsőket, tunikákat, szoknyákat. Ám a terhesség alatt eljött az én időm! Mivel ebben az időszakban kimondottan „menő” a kerekded forma, cuki a hatalmas pasa-has, igenis lelkesen hordtam csíkos ruhadarabokat!

Biróné Ujhelyi Anna , 2015. augusztus 31.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2015 12 10. 20:05
Annyira jf3 mindkettő...!!! A ftekee maga a hűvf6s elegancia, belfcl me9gis ide9zi a jf3kedvet e9s a nyarat, a kismamate1ska pedig egyenesen szuper!!! Elke9pesztő mennyise9gű cucc kell, hogy elfe9rjen egy ilyen te1ske1ban! Ebben a kiskacse1s gyf6nyf6rűse9gben ez mind megvan! Nagyon fcgyes vagy!A meleggel e9n is ugyanedgy e9rzek, be1r most volt egy pici pihink, - me9gis el tudtunk menni pe1r napra - de holnap ha meleg lesz, ha nem varrok valamit, mert me1r hie1nyzik...! :D
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?