Van élet az anyaságon túl is? Avagy anya bakancslistát ír…

Érettségi – nyelvvizsgák – főiskola – egyetem – munka – házasság – gyerekek – és aztán???? Ha benned is felmerült már, hogy a lineáris vonal, – amely a jól megtervezett és végrehajtott céljaidat  mutatja – hogyan folytatódik, akkor jó helyen jársz. cool

Olvass tovább!  

Már egész kislányként tudtad, hogy milyen pályára készülsz, mi leszel, ha nagy leszel és ehhez mérten lépegettél előre. Végre elhelyezkedtél első munkahelyeden. Találkoztál a nagy Ő-vel, hozzámentél, szültél neki egy-két-há (mennyi is?) gyermeket. És akkor ennyi? Mi hajt tovább? 

Szép gondolat, hogy akkor innentől az visz előre, hogy gardírozd a családodat, logisztikázz a munkahely, a gyerek edzése és a konyhapult között, de bizonyára néha sóhajtasz egyet, hogy hol is vagy mindeközben Te? Te, akinek egykor más vágyai és céljai is voltak. Még nem érzed magad “öregnek”, szeretnél még sok mindent kipróbálni, megnézni, felfedezni. Mondta valaki, hogy azért, mert anya és feleség lettél, Neked, már nem érdekelhet semmi más a családodon kívül?!

Néha bizony belefásulsz a mindennapok rutinjába, a monoton hétköznapokba. Ha benned is motoszkál ott legbelül, hogy valami hiányzik, akkor itt az idő, hogy végre szembenézz magaddal és éld úgy az életed, ahogy valóban szeretnéd!

Az élet törékeny. És általában egy tragédia, egy válás, egy betegség döbbent rá sokakat arra, hogy akár egy pillanat alatt széthullhat az, amiért évekig küzdött, hajtott, és amiért rengeteg áldozatot hozott. Mert vannak dolgok, amikről nem tehetsz, amit befolyásolni nem tudsz. Harcolni sem lehet ellenük, csak elfogadni. Ne várd meg ezt a pillanatot, hanem lépj most!

Tervezni kell és célokat kitűzni, mert azt hiszem, hogy a nehéz napokon ez hajtja előre az embert. És lehet velem vitatkozni, de nem hiszem, hogy rossz anya lenne valaki attól, mert más célok is foglalkoztatják az életben az anyaságon kívül. Ez lehet egy új nyelv elsajátítása, hogy megtanulj varrni, hogy elkezdj rendszeresen sportolni. Bármi, ami Neked jó, amit Magadért teszel.

Írd meg ma a  “bakancslistádat!”

 

Ha van egy nyugodt fél órád, ülj le, és jegyezz fel mindent, amire valaha vágytál, de sosem próbáltad ki, mert épp másfelé vitt az élet. Mi az a hely, amit szeretnél felkeresni? Kezdj el félretenni az útra! Vonz a búvárkodás? A lovaglás? Próbáld ki! Mindig szerettél volna elkezdeni futni, csak épp az elmúlt években mindig közbejött valami (leginkább a várandósság és a szoptatás, értem én. wink ) Most már nincs kifogás, elő a futócipőkkel! Ezer éve ugyanazt a frizurát hordod? Nem gondolod, hogy ideje váltani? Zavar az a néhány plusz kiló, ami rajtad marad szülés után? Még ma kezdj el tenni érte, hogy lemenjen a babaháj.

NINCS MIRE VÁRNOD!

Meglátod, egy bakancslista megírása nem csak vágyott helyek felkeresését jelenti, hanem az eddig meg nem valósított álmaidat, rég elfeledett céljaidat is felszínre hozhatja.

Attól mert anya és feleség vagy még lehetsz önmagad is. Élj úgy, ahogy élni szeretnél, légy az, aki mindig is lenni akartál! Írd meg gyorsan azt listát és láss neki a pipagyártásnak mielőbb!!! laugh

 

 

dr. Domokos Katalin , 2016. augusztus 07.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(1 hozzászólás) 

2016 08 09. 10:06
Kedves Kata!

Kitűnő cikk. Valóban nem kell csak és kizárólag anyának lenni a gyermek(ek) születése után és nem kell lemondani az álmokról. A megvalósításhoz azonban a párunkra is szükség van, aki mindenben mellettünk áll. Ne adj fel semmit, támaszkodj a családodra és váljon valóra az álmod.

Sok sikert a további írásaidhoz!

Timurlenk
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?