Cikkek

Dúla, avagy az asszonytárs

Szuetta Katalin vagyok, 42 éves, három gyermekem van. (18,15,4 évesek) Eredetileg bölcsödében szerettem volna dolgozni; a sátoraljaújhelyi egészségügyi szakközépiskolában szereztem érettségi bizonyítványt. Az élet azonban másfelé sodort; 15évig a kereskedelemben dolgoztam. Közben pedig háromszoros anyává váltam.

 

 

 

Kérlek, mesélj egy kicsit magadról, hogyan találkoztál a dúlasággal. Mikor és hogyan tanultad ki  a "szakmát"?

A gyermekekkel töltött időt mindig is élveztem; lenyűgöz a bennük lévő életöröm, lelkesedés és őszinte érzelem. Sok gyermekre vigyáztam életem során, s valahogy mindig úgy adódott, hogy a szülőkkel is sikerült közvetlen kapcsoltba kerülnöm. Tanácsot kértek tőlem, meghallgatták véleményemet, később pedig babysitter közvetítőként segítetem a családoknak megtalálni a megfelelő „pótnagyit”. Szeretek emberek között lenni, velük beszélgetni, hallgatni őket. Mindig is érdeklődéssel fordultam a várandósság, a szülés-születés témája felé. 
Jelenleg is dúlaképzésre járok; Békés Emőke és Lénárd Orsi vezetésével igyekszem tovább képezni magam. Ahogy ők szokták mondani: „Az egész élet egy dúlaság…”
 

Hogyan határoznád meg, hogy mivel is foglalkozol, mivel tudsz segíteni az anyukáknak, vagy leendö anyukáknak?


Egyéni konzultációk, segítő beszélgetések keretében kísérem és segítem a leendő anyákat és apákat a szülővé válás folyamatában. Az évek alatt összegyűlt tapasztalataim és a folyamatosan bővülő ismereteim alapján szeretném az anya – baba - apa (család) nyugalmát és biztonságérzetét megteremteni a várandóság, a szülés, születés alatt és a gyermekágyas időszakban is. Megtanítom a szülőket a babamasszázs fortélyaira, amivel páratlan kötődés tud kialakulni az újdonsült család tagjai között. Fontosnak tartom, hogy a család minden tagjára figyelmet fordítsunk, hiszen az apának, a babának és sok esetben a testvérnek (testvéreknek) is alkalmazkodni kell az  új élethelyzethez.

Kik fordulhatnak hozzád? Hogyan találnak rád? Volt-e már visszatérő kliensed, ajánlód?


Mindenki, aki gyermekvállalás előtt áll; aki várandós vagy már megszülte kisbabáját. Akinek támogatásra, megerősítésre, értő figyelemre van szüksége; aki szeretné kisbabáját masszírozni, hordozni; akinek félelmei, kételyei, kérdései vannak akár a várandóssággal, akár a szüléssel vagy a gyermekgondozással/neveléssel kapcsolatban. Mindenkit szeretettel látok honlapomon (www.oromtelianyasag.hu) , illetve facebook oldalamon (www.facebook.com/oromtelianyasag/) ahol még több információt kaphatnak rólam és a szolgáltatásaimról.

Mi volt a legemlékezetesebb dolog, ami veled megtörtént?


Minden találkozásom egy kisgyermekkel emlékezetes. Megerősítést kapok arra, hogy ez az én utam, amikor látom, hogy a gyermekek megérzik a bennem lévő szeretetet irántuk, függetlenül attól, hogy hány éves gyermekről beszélünk; minden korosztállyal megtalálom a hangot.  Babysitter közvetítőként mindig megmelengette a szívemet, amikor a környezettanulmány során a szülők és a gyermek is a legtöbb esetben megjegyezte, hogy igazából az lenne a legideálisabb, ha én lennék a babysitter; vagy arra kértek, hogy találjak nekik egy ugyanolyan hölgyet, mint amilyen én vagyok

Szereted a kihívást jelentő feladatokat, egyedi kérdéseket?


Igen, szeretem a kihívásokat, az új dolgokat. Igyekszem folyamatosan képezni magam, hogy minden egyedi kérdésre válaszolni tudjak, de igaznak vélem a mondást, miszerint: „ A jó pap is holtig tanul…”

Milyen egyéb szolgáltatásokat végzel? 


A babamasszázs és a dúlaság mellett szeretném az anyukákat kényeztetni is. Hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy magukra is tudjanak időt szánni. Bár az első időszakban az újszülött és az ő igényei a legfontosabbak, az édesanyának is regenerálódnia kell. Sokat kell pihennie, nagyon sok időt kell a babával töltenie. Ezért szívesen segítek a kisebb házimunka elvégzésében is, vagy akár a nagyobb gyermek ellátásában. Emellett megtanultam a manikűrözést, gél lakkozást is, így ha valaki szeretne ápolt, de nem kirívó körmöket, de nincs lehetősége elszabadulni otthonról, én házhoz viszem a „szalonomat”. 


Mi az, amit szeretnél elérni, célok, amiket meg szeretnél valósítani?


Terveim között szerepel a kismama masszázs elsajátítása és a baba jelbeszéd is nagyon érdekel. 
Folyamatosan keresem a lehetőségeket, nyitott szemekkel és fülekkel járok. Dúla társaimmal egyetemben szeretnénk más állapotokat elérni a szülés-születés terén; szeretnénk minden anyának megadni-megteremteni a nyugodt, háborítatlan szülés körülményeit. Hiszem, hogy a szülés, születés minősége a rövid és hosszú távú egészség megőrzésében, az élet minőségében alapvető szerepet játszik. 

 

                                                                           

Szuetta Katalin
+36/30 868 1383
www.oromtelianyasag.hu

 

 

2016. május 29.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?