Cikkek

Tanszereket gyűjt az Age of Hope!

Te mit tennél, ha nemhogy egy iskolatáskát, de egy tolltartót sem tudnál vásárolni a gyereknek az iskolakezdésre? Vajon hogy érezheti magát az a kis elsőbe készülő, aki nejlonszatyorban viszi majd magával a tankönyveket az iskolába?

Számos olyan család él Magyarországon, akiknél a gyerekek számára az iskolakezdés közel sem olyan örömmel várt, ünnepi esemény. Ahol gondot jelent a tanszerek beszerzése, ahogy a gyerekek mindennapi étkeztetése is. Ahol a kisgyerek gyertya vagy petróleumlámpa mellett fogja megírni a leckét, és talán a lelkesedése is kitart az általános iskola végéig. Hogy kitörhessen abból a helyzetből, amibe született, de legalábbis jobb életet teremthessen magának és a leendő családjának, mint amiben jelenleg él.

Most mi is segíthetünk, hogy a mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetben lévő gyerekek számára a tanévkezdés ugyanúgy izgalmas legyen, mint a saját gyerekeinknek. Az Age of Hope Gyermekvédeli Alapítvány ugyanis tanszergyűjtésbe kezdett, mellyel az ilyen gyerekek iskolába indulását szeretnék megkönnyíteni.

Részleteket az Age of Hope weboldalán vagy Facebook csoportjában lehet olvasni.

Babanet , 2013. augusztus 26.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó