Címke ünnepek

Tekints az Ünnepre gyerekszemmel!

Igen, vannak azok a bizonyos gyerekzsivajos hétköznapok amikor jó, ha van kész napirended, jó, és kell is, hogy szervezetten éld a hétköznapokat, mert csak így működik. Kell, hogy meglegyen a megszokott reggeli menetrend:... »

AZ ELSŐ SZÜLETÉSNAP MARGÓJÁRA

Te jó ég, mennyire gyorsan elrepült ez az egy év! »

Karácsonyi to do lista 1. rész

Egy hónap múlva Karácsony! Engem pedig már naponta többször lever a víz (enyhe túlzással): „atyaég, mennyi teendőm van még!” Általában év közben is sok a feladat, elég sokszor érzem úgy, hogy versenyt futok az idővel, - bár... »

Tündéri, varrás nélküli jelmezek kicsiknek

  A közelgő jelmezes buli lehetősége sokakat felvillanyoz. Most olyan egyszerű, saját kezűleg készithető jelmezeket ajánlunk, amik igényelnek némi munkát, de nagyon látványosak is. »

„Anya Nézd, Egy Igazi Levelet Küldött Nekem a Télapó!”

Gyerekkorunkban hányan, de hányan kívántuk, hogy egyszer levelet kapjunk a Télapótól. De, a Télapónak sok a dolga, hiszen egy nap alatt kell minden gyereknek elvinnie az ajándékot. Ez az oka annak, hogy nem küldött levelet a... »

Tündéri dekorációk filcből, egyszerűen

A filc viszonylag olcsó alapanyag, dekorboltokban sokféle kapható és ha egy éles ollónk is akad hozzá, máris kezdődhet az alkotás, gyerekekkel is - nekik érdemes a már vágott anyagokat adni, nehogy az ollóval gond legyen. »

Amikor a háziállatok tönkreteszik a karácsonyfát és környezetét

Drága kis kedvenceink hajlamosak a lakás szétbombázására, ilyen, amikor karácsonykor lendülnek akcióba. »

Készülődj a karácsonyra a gyerekkel együtt!

Hajlamosak vagyunk mindent a nyakunkba venni, hogy az ünnep minél gyorsabban és hatékonyabban váljon tökéletessé. Pedig a karácsonyi készülődés együtt, családostul az igazi, még akkor is, ha a kicsik is segítenek – ha valami,... »

Szaloncukorteszt: aromák, tejbevonók és a cukor harca

6 féle szaloncukrot teszteltünk, olcsótól drágáig, ismerttől patinásig.  »

Mikortól tudnak ajándékozni a gyerekek? Akár pár napos kortól

Igen, tényleg, bár nyilván a 3 napos újszülött max. egy véletlen mosollyal tud ajándékozni, de személyes kis emlékeket használhatunk ajándékként már ekkor is. »

Hangolódás a karácsonyra

A rohanós, ráadásul mostanában kifejezetten ronda, esős napok nem éppen a legjobb történések ahhoz, hogy szépen, lassan hangolódjunk a karácsonyra. Nem baj, mert hó nélkül is lehet karácsonyi a hangulatunk, ugye?  »

5 dinoszaruszos ajándék karácsonyra

Örök slágertéma, mindenki ismer legalább egy gyereket, aki rajong az őslényekért és oda-vissza tudja, melyik mikor élt és vajon húsevő vagy növényevő volt-e. A saját dinópark viszont időnként akkorára dagad, hogy már nem... »

Ajándékozz könyvet karácsonyra!

Karácsony előtt pár héttel már mindannyian azt várjuk, hogy letehessük a tollat, billentyűzetet, okostelefont, és néhány napra kiszabaduljunk a munkahely fogságából. Persze otthon is sok teendő vár főleg az édesanyákra, de a... »

A nagypénteki megaválasztás: kiket szavaznál be a Húsvéti csapatba?

Újra itt van, újra itt van... a Húsvét és a nagycsapat is! Jön a Nyuszi, és segítői, a bárány és a csirke. Egy kicsit azért álljunk meg itt: ahhoz, hogy hatékonyan el tudják végezni teendőiket és minden gyerekhez eljuttassanak... »

6+1 karácsonyi film, ami a könyökünkön jön ki

Karácsony előtt, alatt, után a kereskedelmi és egyé tévécsatornákat elözönlik a karácsonyi filmek. Van néhány klasszikus, ami szinte menetrendszerűen képernyőre kerül valahol, valamelyik nap. Ezekből a filmekből mazsolázgattunk... »

10 kedvesség karácsonyig

Az a jó, ha egész évben kedvesek tudunk lenni egymáshoz – bár ez sokszor nehéz. Szülőként már csak azért is, mert mi mutatunk példát a gyerekeinknek. De a karácsonyi készülődésben szerintem különösen fontos a kedvesség, hiszen... »   4 hozzászólás

A-Z, amit az anyák valójában szeretnének karácsonyra

Kétségtelen, hogy az aranymedál nagyon szépen csillog, és egy új botmixer is nagyon hasznos tud lenni, de anyaként sokszor egyáltalán nem ilyen karácsonyi ajándékra vágynánk. Az alábbi listán összegyűjtöttük azokat a dolgokat,... »   5 hozzászólás

Inspiráció: ünnepi terítékötletek a karácsonyi vacsoraasztalhoz

Hogy a lakás mennyire díszes, az nem minden családban fontos. Sokan inkább csak a karácsonyfára koncentrálnak és a vacsoraasztalra. Mert a szépen megterített asztalnál még az egyszerűbb étel is ünnepivé válik, ízletesebbnek... »

Jöhetnek a karácsonyi fények!

A nagyvárosok főbb útvonalai immár teljes karácsonyi díszbe borultak, az ünnepi hangulat megteremtéséhez viszont otthon is szükség van némi plusz világítási formára. Elővehetjük a mécseseket, gyertyákat – tegnap úgyis meg... »

Hóembert a lámpaosztályról

Azt mondják, az az igazi kreativitás, mikor egy használati tárgyat képesek vagyunk attól teljesen eltérő módon használni, mint ahogy általában szoktuk, és ahogy az agyunkba rögzült. No, ezért zseniális a következő kis projekt,... »

   1 2   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó