A babák 4 százalékát érinti valamilyen újszülöttkori rendellenesség

A legtöbb gyermekgyógyász a szülőknek kifejezetten ajánlja a választható újszülöttkori szűrő ultrahangvizsgálatokat. Ennek célja kettős: egyrészt igazolhatja a gyerekek nagy részénél, hogy nem rendelkeznek veleszületett vagy... »

Gravida Optima étrend-kiegészítő* – a kismamák igényeire fejlesztve

A várandósság alatt és a szoptatás időszakában a női szervezet tápanyagigénye megváltozik. Erről a különleges állapotról és a korábbi, saját kismama élményeiről beszélgettünk Beke Zsuzsával, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs... »

HASON VAGY HÁTON ALUDJON A BABA? – TÉVHITEK ÉS VALÓDI VESZÉLYEK

A ’60-as években elterjedt az a nézet, hogy a csecsemőket hason kell tartani, mert ez felgyorsítja a mozgásfejlődésüket. Ez be is igazolódott. Azzal viszont kevesen számoltak, hogy a felgyorsult mozgásfejlődés még nem jelent... »

A kisbaba kakija: mi normális és mi nem?

Minden csecsemő más és más, ezért az, hogy mi a normális egy kicsi számára, az alábbiaktól függ: mennyi idős a baba hogy anyatejet vagy tápszert fogyaszt elkezdett-e már szilárd ételt enni  »

Miért mondják azt a gyerekek, hogy fáj a hasuk, amikor szoronganak

Egy vizsgálat, amely 10 ezer gyerek felmérésével készült, arra a megállapításra jutott, hogy a megkérdezett gyerekek 30%-ánál alakult ki valamilyen szorongásos rendellenesség 18 éves koruk előtt. 80%-uk pedig semmilyen kezelést... »

Így erősítsd a kisbabád immunrendszerét koronavírus idején

A várandós anyukák és a kisgyermekes szülők is nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány miatt. Az orvosi és védőnői személyes találkozások száma lecsökkent, így a kisbabáik egészségéért aggódva telis-tele vannak... »

Ezért engedik a hideg országokban élő szülők, hogy gyerekeik télen a szabadban aludjanak

Az északi országokban élő családok télen gond nélkül viszik ki gyerekeiket a friss levegőre. Bár nem sok tanulmány támasztja alá, hogy pozitív hatással lenne ez a gyakorlat, de azok a szülők, akik rendszeresen viszik levegőzni... »

12 mérföldkő a kisgyermekek életében, amelyekről nem szabad megfeledkeznünk

Sok olyan esemény történik gyermekeink életében, melyeket esetleg nem érzünk annyira jelentőségteljesnek, bár közvetlenül az orrunk előtt zajlanak – mégis érdemes odafigyelni rájuk, mert fejlődésük fontos állomásai lehetnek. »

Mi az oka, hogy a kisbabák nem alusszák át az éjszakát?

Szakértőket kérdeztek meg arról, hogy miért nem alusszák át az éjszakát a csecsemők. Az okoknak több köze van az evolúciós biológiához, mint gondolnánk. »

Mikor kezdenek el mosolyogni a kisbabák?

Nincs annál meghatóbb és vidámabb pillanat, mint amikor először veszed észre mosolyogni a kisbabádat. Ez egy olyan esemény, amit minden szülő visszatartott lélegzettel vár. Ilyenkor úgy érzed, megérte a hónapokig tartó reggeli... »

Mikor kezdenek el a babák mászni?

Emlékezetes esemény, amikor először kezd el kisbabád mászni. Ez az egyik első a sok mérföldkő közül, amit a szülők annyira várnak, amikor újszülött babájukat a karjukban tartják. A csecsemők átlagosan 6 hónapos kor körül... »

Rossz hír az apukának, a gyerekeknek az a legjobb, ha 3 éves korukig az anyával alszanak!

Egy gyermekorvos arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek három éves korukig az édesanyjukkal kell aludjanak, mert az anya közelsége nagyban befolyásolja a gyerek fejlődését. »

8 fontos tudnivaló a gyerekek földimogyoró allergiájáról – egy vezető kutatótól

Két évtizede növekszik a mogyoróallergiával küzdők száma az Egyesült Államokban – ami meglehetős zavart okoz az orvosi közösségben, de mostanra úgy néz ki, közelebb jutottak az okok feltérképezéséhez. »

Mennyi alvásra van szüksége egy kétéves kisgyermekeknek? – Hogyan küzdjünk meg a nehézségekkel?

Ha úgy gondolja, hogy az alvás könnyebb lesz, miután gyermeke betöltötte az első életévét, nagyon sajnáljuk, hogy rossz hírt közlünk, mert az alvás továbbra is ugyanolyan küzdelmes lehet, mint babakorban. Gyermeke ekkor már... »

A GYEREKEK HISZTIKORSZAKA SAJNOS NEM MEGÚSZHATÓ, DE KÖNNYÍTHETÜNK RAJTA

A gyerekek dac- és hisztikorszaka sajnos nem kikerülhető, hiszen a fejlődés szempontjából fontos állomás. A kialakulásának hátterében álló 3 fő ok megismerésével és azoknak az adott helyzetben való felismerésével viszont sokat... »

Vihar a bili körül – ezért ne szoktasd szobatisztaságra a gyereked

Amíg a gyerekek el nem érik a kamaszkort, a szobatisztaságra szoktatás a legnehezebb feladat, amivel a szülőknek meg kell birkózniuk. Közben pedig nem biztos, hogy egyáltalán bármi értelme is van a téma körüli cirkusznak. »

27 éve lefagyasztott embrióból született egy kislány, ezzel pedig rekordot döntött

A kislány, Molly Gibson, idén októberben született egy 27 évvel ezelőtt lefagyasztott embrióból. »

Hónapok óta nem aludtam, reszketek a kimerültségtől, hagyhatom sírni a babámat?

Te is gondoltál már arra, milyen jó lenne egy csodamódszer, ami néhány nap alatt megoldja a babád alvásproblémáit? Richard Ferber először pont 30 éve kiadott könyve pofonegyszerű megoldást kínál minden altatási nehézségre – a... »

A tudomány is azt igazolja, amit már tudunk: ha következetesen betartatjuk a lefekvés szabályait, idejét, az elősegíti, hogy gyermekeink többet aludjanak és egészségesebbek legyenek

Azok a gyermekek, akik alvásmennyisége optimális, sokkal boldogabbak és egészségesebbek. Ha a hétköznapokban következetesek vagyunk és betartjuk a lefekvési időt, könnyebben elérhetjük az előbb említett célt.  »

4 mérföldkő, amely fontos állomás a gyerekek életében, hogy együttérző és fegyelmes felnőttekké váljanak

A fejlődéssel foglalkozó szakemberek arra világítottak rá, hogy hogyan segíthetjük a kisgyerekeket az együttérzés, figyelmesség elsajátításában óvodás kortól egészen az általános iskola végéig, és amely képességek fejlesztésére... »

   1 2 3   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X