8 fontos tudnivaló a gyerekek földimogyoró allergiájáról – egy vezető kutatótól

Két évtizede növekszik a mogyoróallergiával küzdők száma az Egyesült Államokban – ami meglehetős zavart okoz az orvosi közösségben, de mostanra úgy néz ki, közelebb jutottak az okok feltérképezéséhez. »

Mennyi alvásra van szüksége egy kétéves kisgyermekeknek? – Hogyan küzdjünk meg a nehézségekkel?

Ha úgy gondolja, hogy az alvás könnyebb lesz, miután gyermeke betöltötte az első életévét, nagyon sajnáljuk, hogy rossz hírt közlünk, mert az alvás továbbra is ugyanolyan küzdelmes lehet, mint babakorban. Gyermeke ekkor már... »

A GYEREKEK HISZTIKORSZAKA SAJNOS NEM MEGÚSZHATÓ, DE KÖNNYÍTHETÜNK RAJTA

A gyerekek dac- és hisztikorszaka sajnos nem kikerülhető, hiszen a fejlődés szempontjából fontos állomás. A kialakulásának hátterében álló 3 fő ok megismerésével és azoknak az adott helyzetben való felismerésével viszont sokat... »

Vihar a bili körül – ezért ne szoktasd szobatisztaságra a gyereked

Amíg a gyerekek el nem érik a kamaszkort, a szobatisztaságra szoktatás a legnehezebb feladat, amivel a szülőknek meg kell birkózniuk. Közben pedig nem biztos, hogy egyáltalán bármi értelme is van a téma körüli cirkusznak. »

27 éve lefagyasztott embrióból született egy kislány, ezzel pedig rekordot döntött

A kislány, Molly Gibson, idén októberben született egy 27 évvel ezelőtt lefagyasztott embrióból. »

Hónapok óta nem aludtam, reszketek a kimerültségtől, hagyhatom sírni a babámat?

Te is gondoltál már arra, milyen jó lenne egy csodamódszer, ami néhány nap alatt megoldja a babád alvásproblémáit? Richard Ferber először pont 30 éve kiadott könyve pofonegyszerű megoldást kínál minden altatási nehézségre – a... »

A tudomány is azt igazolja, amit már tudunk: ha következetesen betartatjuk a lefekvés szabályait, idejét, az elősegíti, hogy gyermekeink többet aludjanak és egészségesebbek legyenek

Azok a gyermekek, akik alvásmennyisége optimális, sokkal boldogabbak és egészségesebbek. Ha a hétköznapokban következetesek vagyunk és betartjuk a lefekvési időt, könnyebben elérhetjük az előbb említett célt.  »

4 mérföldkő, amely fontos állomás a gyerekek életében, hogy együttérző és fegyelmes felnőttekké váljanak

A fejlődéssel foglalkozó szakemberek arra világítottak rá, hogy hogyan segíthetjük a kisgyerekeket az együttérzés, figyelmesség elsajátításában óvodás kortól egészen az általános iskola végéig, és amely képességek fejlesztésére... »

6 olyan tevékenység, ami segíti az autizmussal született kisbabák korai, otthoni fejlesztését

Szakértők megállapították, hogy a mindennapi játékos tevékenységek a 9-12 hónapos babákkal csökkenthetik az autizmus tüneteit és elősegítik a kicsik fejlődését.  »

GYERMEKKORI SZEXUALITÁS?

3 éves és már nunizik/kukizik? Észrevette, hogy a lányok és a fiúk különböznek, és zavarba ejtő kérdéseket tesz fel? Létezik egyáltalán olyan, hogy gyermekkori szexualitás? Mik lehetnek ennek a normális formái és mikor... »

Egy ágyban a gyerekkel, de meddig?

Kialvatlan szemekkel, ráncos homlokkal ülünk a reggeli kávénk fölött és próbáljuk nyitva tartani a szemünket;” Megint nem aludtam, mert átjött a gyerek.” Sok kisgyerekes szülő napi, heti problémái ezek. A szülői ágyba... »

10 „csecsemő-gond”, amik miatt nem érdemes idegeskedni

1.Megérinteni az újszülött kutacsát Az óvatosságra való intelem ellenére nem kell bepánikolni, ha kisbabád koponyájának lágy részeit érinted. Ha kis fején kitapintod a kutacsokat, természetesen nem tudod az agyát érinteni.... »

Az 5 legjelentősebb változás egy kicsi és családja életében, amikor elindul – Hogyan készüljünk föl rá?

Bizony elérkezett az idő, hiszen gyermeked egyéves kor körül csecsemőből tipegő kisgyermekké avanzsál. Akár kész vagy erre, akár nem, a dolgok innentől kezdve rohamosan megváltoznak. Nézzük csak, miknek is nézünk elébe: »

A legcukibb mérföldkövek egy kisbaba életében – … és hogy mikor is várhatók ezek

Egy kisbaba első évének minden mérföldköve különleges, de közülük is van néhány, amelyek különösen imádnivalók. Alább összegyűjtöttük ezeket, valamint azt is, hogy nagyjából hány hónapos kor körül számíthatsz rájuk. »

Hány gyermek fér el a szülői ágyban?

Nem véletlenül megosztó ez a téma, hiszen kényelmesebb az éjszakákat a kedvesünkkel tölteni, ugyanakkor a másik oldalon ott a szemünk fénye az ő ösztönös igényeivel. »

5 tipp és trükk, hogyan tanítsd gyermekedet cipőfűzőt kötni – mindenkit a maga tempójában

A cipőfűző megkötésének elsajátítása hosszú és frusztráló folyamat lehet mind a kisgyermek, mind szülője számára. »

Elsősegélynyújtás csecsemőknek és kisgyerekeknek fulladás esetén – egyszerű mozdulatok, amik életmentők lehetnek

Tudod, mi a teendő, ha a gyereknek a torkán akad a falat? Tudod, hogy mentheted meg az életét? Légúti akadály eltávolítására vonatkozó elsősegély oktatás már a 19. század óta létezik, mégis kevesen tudják, mit kell tenni... »

Közelharcok az otthoni tanulással – gyerek-szülő küzdelmek a „home school”-ban

„Nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire nem tud semmit, értsd: matekból osztani, stb. vagy csak csinálja, üveges tekintet, babrál, hintázik, stb…konkrétan nem is tudom meddig kéne visszamenni…az egy dolog, hogy mindennap egy... »

SZÍVÁS A GYEREKNEK, SZÍVÁS A SZÜLŐNEK!

Azt hiszem minden szülő életében rettegett feladat az orrszívás, főleg rettegett pillanat gyermekünk első orrszívása. »

Túl alacsony a gyermekem: komoly baj is lehet a háttérben!

Pánikra adhat-e okot gyermekünk laboreredményén a csillagos pajzsmirigy érték? Állhat-e komolyabb probléma annak a hátterében, ha már óvodáskorú, de nagyon alacsony? Mivel is foglalkozik a gyermek endokrinológus? »

   1 2   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó