Címke Gondozás

A gyerekek, akik szinte sosem betegek - 6 ok, ami a háttérben állhat

Elindul a bölcsi, az ovi, és szinte minden második héten a gyerekorvosnál ültök, mert a gyerek mindent beszed, amit lehet. A legtöbben így vannak ezzel, ám mindenhol van 1-2 olyan csemete, aki szökőévente kap el valamit, és a... »

8 ALAPSZABÁLY: ÍGY JÁTSSZ A KISGYEREKEDDEL!

A gyerekek számára a játék nemcsak kikapcsolódás, hanem ismeretszerzés is önmagukról és a körülöttük lévő világról. A mi feladatunk nem az irányítás és a tanítás, hanem az alkalmazkodó részvétel. »

Ha nem megy a „nagydolog” az óvodásnak

Nem ritka a pelus elhagyása után, hogy a szobatisztaság kimerül a száraz éjszakákban és a bilibe pisilésben, de a széklet kizárólag a pelenkába mehet, vagy napokig oda sem. Mit tehet a szülő ebben a helyzetben? »

Unatkozik a gyerek, Nézz körül otthon!

Amikor beszorulunk a lakásba a kellemetlen időjárás vagy egy jó kis karantén miatt, magunknak kell kitalálni, hogy mivel szórakoztassuk gyermekeinket. A félreértések elkerülése végett, ha fittyet hányunk utódaink eme ősi,... »

A rendszertelen alvás árthat a gyermek intelligenciájának

Komoly hatással lehet a gyermek intelligenciájára, ha a szülők nem alakítják ki idejében a lefekvés pontos menetrendjét - mutatta ki egy brit kutatás. »

Nincs rossz gyerek, csak unatkozó!

Repül a labda, törik a váza, leesik a pohár, szakad a kábel, jön az elmaradhatatlan sikítás, hiszti, hiszti és még egy kis hiszti…  »

A szakemberek szerint ezért lehet veszélyes, ha a lakásban szárítod a ruhákat

Egy skót tudósok által végzett kutatás eredményei szerint a ruhaszárítás bizonyos körülmények között káros lehet az egészségre. A tudósok megállapították, hogy ha a lakáson belül szárítjuk a ruhákat, az veszélyeztetheti az... »

Ezért jó, ha éjjeli világítás nélkül alszanak a gyerekeid

Az első lépés ahhoz, hogy jó minőségű alvásban legyen részünk az, hogy az alvási környezet körülményein változtassunk, és teljes sötétségben aludjunk. »

MIT KELL TUDNI A KORONAVÍRUS FERTŐZÉSRŐL? KELL-E FÉLNÜNK A KORONAVÍRUS FERTŐZÉSTŐL?

2019 végén Kínában, Vuhanban kialakult tüdőgyulladás járvány hátterében egy új, eddig ismeretlen vírust azonosítottak, melynek 2019-nCoV vuhani koronavírus nevet adták. »

Ne dobd el a gyerek tejfogát, mert adott esetben megmentheti akár az életét is!

A közelmúltban kimutatták, hogy a tejfogak akár az ember életét is megmenthetik bizonyos betegségek esetén. »

4 dolog, ami csak azokkal a gyerekekkel történik, akikkel ordibálnak a szülei

Szakemberek, pszichológusok megalapozott véleménye szerint, azon gyerekek lelkiállapota gyakran kibillenhet az egyensúlyi állapotából, akikkel a szülők rendszeresen kiabálnak, hangosan fenyítik. Ez a viselkedésmód többek között... »

Fontos: MIT ÉS HOGYAN FERTŐTLENÍTSEK, HA GYERMEKEM IMMUNRENDSZERE LEGYENGÜLT?

Bizonyos betegségek esetén az immunrendszer működése legyengülhet – nagyobb műtét után, egyes fertőző, vagy daganatos betegségek esetén, – amely együtt jár a kórokozók elleni védekezés lecsökkenésével is. »

Mikor kezdjen idegen nyelvet tanulni gyermekünk?

Szülőként sokat fontolgatjuk, hány évesen kezdjen el idegen nyelvet tanulni gyermekünk. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány érvet amellett, miért jó, ha a sok fontolgatás helyett mielőbb lehetőséget adunk erre neki. »

3 kedvenc gyerekreggelim, amik mindig, minden helyzetben beválnak

A reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, viszont a napindító őrületben nem feltétlenül van idő hosszas készülődésre, nagyobb főzőcskézésre. Ellenben nem árt, ha reggel a gyerekek kapnak egy jó adag energialöketet, ki tudja,... »

Rácsos ágyból a nagyágyba

Honnan tudhatjuk, hogy elérkezett az idő az átszoktatásra? És milyen módszerekkel könnyíthetjük meg a folyamatot? Ehhez adunk most praktikus tanácsokat. »

Ne rontsd el kisbabád bőrét! Felnőttként meghálálja majd…

Manapság rengeteget foglalkozunk azzal, hogy milyen természetes kenceficékkel őrizzük meg bőrünk eredeti, egészséges és szép állapotát, azonban a legegyszerűbb megoldásokra ritkán gondolunk, főként, ha gyermekeinkről van szó.... »

Mennyire kitartóak a babák

A kitartás az egyik legtöbbre tartott emberi tulajdonság, de korántsem csak a mi fajunkra jellemző.  »

A gyerekeknek mikrobákra van szükségük – nem antibiotikumokra – az immunitás kialakulásához – állítják a tudósok

Igen, a kézmosás fontos dolog. Elengedhetetlenül fontos a megfázások és influenzajárványok időszakában, vagy amikor meglátogatunk valakit a kórházban. »

MIRE JÓ A K-VITAMIN?

A vitaminok két nagy részre oszthatók: vízben valamint zsírban oldódó csoportra. Míg a vízben oldódó vitaminokat nem, addig a zsírban oldódó vitaminokat a szervezet képes raktározni. Ez utóbbiba tartozik az A,D,E,K vitamin.... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó