Címke Jogaink

Felmondási tilalom, munkavégzés a várandósság alatt, szülési és fizetés nélküli szabadság

Munkajogi tudnivalók kismamáknak és kisgyermekes szülőknek – 1. rész A következő kétrészes cikkemben a kismamákat és a szülőket érintő legfontosabb munkajogi szabályokat szeretném bemutatni. A munkajogi tudnivalók első... »

Milyen esetben kell választani a gyermekek után járó ellátások között?

Milyen esetben kell választani a gyermekek után járó ellátások között, akár egy gyermekre, vagy testvérekre tekintettel? Milyen esetben lehet két különböző ellátást egyszerre igényelni? Kaphat -e az anya csecsemőgondozási díjat... »

Munkavégzés a gyermekek után járó ellátások, támogatások mellett

Az alábbi cikkből megtudhatod, hogy 2023-ban az egyes gyermekek után járó ellátások, támogatások mellett milyen esetekben, milyen feltételekkel végezhetsz munkát.   »

Mi az a GYET? Mit érdemes tudni róla?

Mi mindent kell tudni a Gyermeknevelési Támogatásról, azaz a GYET-ről? »

Biztosan mindent tudsz a GYES-ről?

Ebben a cikkben mindent megtalálsz a Gyermekgondozást Segítő Ellátásról, azaz a GYES-ről. »

Ezt kell tudni az örökbefogadói díjról!

Mi is pontosan az ÖFD és mit kell tudni róla? »

Mennyit tudsz a GYÁP-ról? Íme a legfontosabb tudnivalók!

Ez a cikk a GYÁP-ról, azaz a Gyermekápolási Táppénzről ad tájékoztatást. »

"Speciális" GYED – avagy mi a helyzet a nevelőszülőkkel, nagyszülőkkel, diplomásokkal

Minden, amit tudnod kell a Diplomás Gyeddel, nevelőszülői és nagyszülői Gyeddel kapcsolatosan. »

Mit kell tudnod a GYED-ről? 1. rész

Ebben a cikkben mindent megtalálsz a GYED-ről, az általános szabályok szerint. A második részben pedig hamarosan a GYED speciálisabb területeit is kivesézzük. »

Minden, amit ma szülőként tudnod kell a TÁPPÉNZRŐL

Keresőképtelenség - például veszélyeztetett terhesség - esetén a kismama táppénzre lehet jogosult. Veszélyeztetett terhesség esetén a munkaviszonyban nem jár betegszabadság, az első naptól táppénz járhat. »

Támogatások, kedvezmények 2023-ban kismamák és gyermekes szülők részére

A babavárás időszaka és egy gyermek születése sok örömmel és izgalommal jár, azonban sok szülő nem tudja pontosan, hogy milyen ellátásokra, támogatásokra lehet jogosult. Ebben a cikkben szeretnék rövid áttekintést nyújtani a... »

Babavárás: ezért fontos a költségvetés és pénzügyi tervezés az első hónapoktól (x)

A család bővülésének híre örömteli esemény, azonban az életünk új szakasza ismeretlen kihívásokat hoz majd, amelyeknek szeretnénk minél inkább megfelelni. A babavárás emellett több kiadással is jár, meg kell tervezni a... »

Szülői felügyeleti ügyekben a gyerek meghallgatása lehetőség, nem kötelezettség

A szülői felügyelet rendezése során a gyerek meghallgatása lehetőség és nem kötelezettség - hangsúlyozta a Fővárosi Törvényszék általános elnökhelyettese a bíróság szerdai sajtótájékoztatóján. »

Válás gyerekkel - Ez az 5 legelterjedtebb tévhit a válással kapcsolatban! Családjogi szakértőt kérdeztünk

Külön vagy közös vagyonnak számít-e a házasság előtt vásárolt vagy megörökölt lakás? Milyen szempont dönti el, hogy hol helyezik el a gyereket váláskor? Mennyire veszi figyelembe a válóperes bírói gyakorlat azt, ha valakit... »

Hogyan álljak újra munkába?

Bejelenteni a terhességet a főnöknek, eligazodni a szülési szabadsággal és az ehhez tartozó segélyekkel kapcsolatban nem egyszerű feladat, ám visszatérni a munka világába talán még ennél is nehezebb. Hogyan kezdjünk neki ennek? »

Hogyan tudok szülési szabadságra menni és milyen segélyek járnak? – 2. rész

A korábban GYES-ként folyósított segélyt, napjainkban a gyermekgondozást segítő ellátás váltja fel (2016. január 1-től). Igénylésének részleteit foglaltuk össze a következőkben. »

Hogyan tudok szülési szabadságra menni és milyen segélyek járnak? – 1. rész

TGYÁS, CSED, GYES, GYED – ismerősen hangzó betűszavak, de vajon tudjuk pontosan, mit is jelentenek, mire vagyunk jogosultak és milyen kötelezettségek terhelik a munkáltatót? Először annak jártunk utána, mikor és hogyan tudjuk... »   2 hozzászólás

   1 2   

X
EZT MÁR OLVASTAD?