ÍGY HAT AZ ANYA HANGJA A BABÁRA: MÉG GYÓGYÍTHATJA IS!

Az anyaméh a közhiedelemmel ellentétben nem egy csöndes hely. Az anya szívverése, a teste működésének hangjai éppúgy eljutnak a magzathoz, mint a külvilág zajai. Már a méhben bevésődik a későbbi gondozók hangja a baba... »

A férjnek tudnia kell, hogy egy feleség, csak addig boldog, amíg megbecsülik!

Amikor egy férfinak olyan nővel van kapcsolata aki igazán szereti és ugyanakkor okos is, akkor biztos lehet benne, hogy megtalálta az igazit. Fontos, hogy megbecsülje, mert egy nő csak addig szeret igazán, amíg érzi, hogy... »

6 JEL, AMIKOR AZONNAL ORVOSHOZ KELL FORDULNOD TERHESEN

A várandósság alatt sokféle furcsa tünetet tapasztalunk. Ezek egy része teljesen normális, hozzátartoznak a megváltozott állapothoz, ám nem árt ismerni azokat, amelyek azt jelzik: irány az orvos! »

Ezért olyan fontos, hogy megengedd, hogy a gyerek kézzel egyen!

A gyerekeket nem szabad arra kényszeríteni, hogy tiszták maradjanak az asztalnál, éppen ellenkezőleg, hagyni kell őket, hogy minden érzékükkel felfedezzék az egészséges ételeket. »

Izmos test és termékenység – mindkettőhöz magasabb dózisban kell a D-vitamin télen

Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a zsírban oldódó vitaminokat a vízben oldódóakkal szemben viszonylag “egyszerű” túladagolni. A DEKA betűszóban szereplő vitaminok, vagyis a D, E, K és A-vitaminok túladagolásának... »

Így tartsd magad formában a várandósság alatt!

Amikor valaki babát vár, természetes, hogy mindent megtesz azért, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa gyermeke számára a várandósság kilenc hónapjában. A kismama egészséges életmódja pedig ennek az egyik legfontosabb... »

Mikor legyek anya? Van “ideális” kor?

Az anyává válás ideális időpontját meghatározni nagyon nehéz, abban az esetben, ha szeretnénk minden szemszögből megvizsgálni a kérdést. Hiszen édeskevés, hogy mit mond a biológia, ha a munkahelyünk, az élethelyzeteink, vagy... »

10 hétköznapi tárgy, amely veszélyes lehet a kisbabákra

A teljesen átlagos háztartási cikkek is lehetnek veszélyesek a csecsemőkre és a kisgyerekekre - még hálószobánkban is találhatunk belőlük jónéhányat. Mindannyian, felnőttek, szeretünk párnákra feküdni, légfrissítőt használni,... »

7 szülői magatartás, amelyek akadályozzák a gyerekek boldogabb felnőtté válását

Egy szerető szülő aligha tenne bármit olyat, amivel szándékosan bántaná csemetéjét, de néha ezek az „ártatlan” dolgok ártalmasak lehetnek gyermekeinkre. Gyakran jó megoldásnak tűnik, amikor megvásárolunk egy-egy játékot,... »

Milyen veszélyeket rejt a baba fülének kilyukasztása

Az Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia véleménye szerint a szülőknek meg kellene várniuk, hogy gyermekeik elérjék legalább a 6 hónapos kort, mielőtt fülüket kilyukasztják. Bár a szülők gyakran vitatják ezt, nem kétséges,... »

Elegendő mennyiségű folyadékot fogyaszt gyermekünk? Mikre figyeljünk? - A vízfogyasztásról testünk jelzései alapaján

Itt van a kánikula. A vízmennyiség elfogyasztását illetően, mi az, amire leginkább érdemes figyelnünk? Iszunk-e eleget? De mit igyunk, ami egészséges is? - Receptek! Honnan tudjuk megállapítani, hogy kellő mennyiségű folyadékot... »

Le kell-e mondanunk a terhesség alatt a sportolásról?

Vajon kismamaként le kell mondanunk a mozgás öröméről, ha addig rendszeresen sportoltunk? Mikre figyeljünk az alatt a bizonyos kilenc hónap alatt, hogy egészségesek maradjunk mi is és a kisbaba is? Mik azok a figyelmeztető... »

EBBŐL A 4 JELBŐL TUDOD, HOGY A KISBABÁD TÉNYLEG SZERET

Szülés után folyamatosan azzal küzdünk, hogy a beszélni még nem tudó, maximum sírással és nyöszörgéssel kommunikáló újszülöttet megértsük. Vajon éhes, pelenkát kéne cserélni, jól érzi magát vagy esetleg fél? Meg kell tanulnunk... »

A dohányzás beleszól a nők hormonrendszerébe is, rengeteg kellemetlenséget okozva

Amikor egy nő rájön, hogy babát vár, vagy amikor elkezd felkészülni a terhességre, családalapításra, akkor a dohányzás az első között kerül az érdeklődés homlokterébe. A családalapítási vágy, illetve a baba védelmének... »

„A MENTÁLIS EGÉSZSÉGEMET VÁLASZTOTTAM A SZOPTATÁS HELYETT” – AZ ANYUKÁNAK MÁR NINCS BŰNTUDATA

Amint egy kisbaba megszületik, azonnal mellre teszik. A legtöbb anya akár hónapokig is küzd, hogy anyatejjel tudja táplálni a gyerekét, egyrészt azért, mert valóban ez a lehető legjobb a kicsinek, másrészt pedig a... »

4+1 meddőséget okozó életmódbetegség, ami könnyen kezelhető lenne

A termékenység, pontosabban annak sérülése egyre nagyobb problémát jelent a magyar lakosság körében is. Idehaza is igaz, hogy nagyjából minden negyedik pár meddőséggel kénytelen szembenézni, melynek kiváltó okai között nagyon... »

Egy anya vallomása: Nem a te hibád, ha a babád sokat sír!

Elvileg minden kismama tudja, hogy a babák sírnak. Ki többet, ki kevesebbet, de hogy a gyakorlatban mit jelent egy sírós babával együtt élni, arról csak annak lehet fogalma, aki maga is átélte.  »

A nyár a kismamáknak nagyon veszélyes is lehet!

A nyár a kismamák számára különösen nehéz időszak, a kánikula pedig kicsit sem segít ezen. Ilyenkor két választás van: vagy a légkondi enyhét keresik, vagy a víz közelségébe igyekeznek – és ez a csábítóbb lehetőség. Kismamaként... »

ANYA NÉLKÜL SEHOVA: ÍGY KEZELD A GYEREKKORI SZEPARÁCIÓS SZORONGÁST

A szeparációs szorongás minden gyereknél eltérő mértékben jelenik meg. Függ a temperamentumtól, az otthoni körülményektől és a szülők kommunikációjától is. Kiiktatni nem lehet teljesen, hiszen a személyiségfejlődéshez... »

Szülés 40 felett - esélyek, kockázatok, lehetőségek -

Manapság egyre több nővel fordul elő, hogy a negyedik X-et is elhagyja, mire úgy érzi készen áll és a feltételek is adottak arra, hogy gyermeket vállaljon. Az időpont kitolásának számos magyarázata lehet, azonban biológiai... »

   1 2 3 4 5 6   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X