Miről árulkodik (és miről nem) a kismama pocakjának alakja?

Ha magasan van a pocakod, azt jelenti, hogy fiú lesz, ha mélyen, akkor lány - igaz? Nem egészen. Nézzük, mit is jelent valójában a kismama hasának alakja. »

Tippek kismamáknak, hogyan érezhetik magunkat kevésbé elszigeteltnek a járvány ellenére

Az újdonsült kismamák általában elszigeteltség érzését és identitásváltást is tapasztalnak, amit járvány csak még jobban felerősít. Az alábbi megküzdési stratégiák segíthetnek a kapcsolatfelvételben és a támogatás... »

Járvány idején a várandósoknak még jobban kell figyelni magukra!

A járvány kezdetén úgy vélték, hogy a várandósokra nem jelent nagyobb veszélyt a Covid-19 mint másokra. Mostanra azonban az összegyűlt adatok alapján kissé árnyaltabb lett a kép. Mielőtt még bárki pánikba esne, nem olyan nagy a... »

Miért dühösek állandóan az édesanyák?

Érzed, hogy valami elindul benned, a lábad újjától, majd halad felfelé. Valaki otthagyta a cipőjét a folyosón, és te majdnem keresztülesel rajta, miközben egy adag ruhát cipelsz a mosógéphez. Másvalaki elfelejtette lehúzni a... »

10 módszer a szoptatás megkönnyítésére

A problémák el nem tűnnek, de ezekkel a módszerekkel csökkenteni tudjuk őket. »

Vicces dolgok, amik segíthetnek, hogy kisbabám/d/ jobban aludjon

Mint egy őrült nindzsa, kúszok be alvó fiam szobájába, remélve, hogy ha diszkréten betakarom még egy pléddel, hagyom a háttérben duruzsoló mesterséges zajt is bekapcsolva, nem ébresztem fel. Biztos vagyok benne, hogy tegnap... »

Ez a nő két gyereket fogadott örökbe, és a DNS-tesztek után egy teljesen váratlan dologgal szembesült!

Katie Page házassága zátonyra futott, és a válás után tudatosult benne igazán, hogy mennyire szeretne egy gyereket. Mivel úgy érezte, hogy jó anya válna belőle, gondolta, megpróbálkozik az örökbefogadással. »

Bye-bye, pelenka, jöhet a szobatisztaság!

A szobatisztaság egy igazi mérföldkő a kisgyermekek életében. Míg a legtöbb csöppség két-hároméves kora körül szinte magától hagyja el a pelenkát, addig másokat csak hosszas unszolás, különböző taktikák és praktikák bevetésével... »

Terhesgondozás, vizsgálatok a várandósság alatt: állami vagy magánintézményt válassz? (x)

Nem mindenkinek magától értetődő a döntés, mert mindkettő mellett szólnak komoly érvek. Cikkünkben adunk néhány támpontot a választáshoz.    »

A D-vitamin hiánya a terhesség alatt a születendő gyermek IQ-ját is negatívan befolyásolja

Tudjuk, hiszen számtalan tanulmány már rámutatott arra, hogy mekkora jelentősége is van a D-vitaminként ismert, hormonszerű anyagnak a szervezetben. Nem csak a felnőttek esetében, hanem a gyerekeknél is, sőt, a magzatok... »

7 titok az anya és fia közötti lelki kötődésről, amiről sokan nem is tudnak

Egy anya és a gyermeke közötti kapcsolat nagyon fontos, mert a közeli anyai kapcsolat nagy segítséget nyújt a gyereknek a fejlődésben és a biztonságérzet kialakulásában. »

AZ ÉRINTÉSTŐL A MEGISMERÉSIG – A KÖTŐDÉS 6 MÓDJA, AMI VÉGIGKÍSÉR AZ ÉLETEN

A kötődés is egy folyamaton, fejlődésen keresztül alakul ki. Dr. Máté Gábor és munkatársa 6 kötődési formát különböztet meg, amelyek sorban alakulnak ki, és válnak egyre összetettebbé. Ezt a természetes fejlődést a gyerek lelki... »

Miért félnek a gyerekek a sötétségtől?

Előbb-utóbb minden gyerek elkezd félni a sötétségtől. Vannak gyerekek, akiknél már egészen kicsi korban észre lehet venni, hogy a sötétség feszültté teszi őket, és vannak, akik egy bizonyos idő után ismerik fel és vallják be,... »

Szeretné, ha a szülés kevésbé lenne fájdalmas? Csak fogd meg a párod kezét – mondja egy tanulmány

A terhesség és a szülés reflektorfénybe helyezi a leendő édesanyákat. Nem is érdemtelenül, hiszen kilenc hónapig hordják magukban a babát, testük változik, amíg – szülési fájdalmakon keresztül – végül anyukává válnak. De ne... »

Gyerekkel otthon maradni keményebb, mint dolgozni

Egy frissen közzétett kutatás szerint kisbabával otthon lenni nehezebb, mint teljes munkaidőben dolgozni. A kérdéssor elsősorban az újdonsült szülőkhöz szót, akik első gyermekükkel maradtak otthon, munkájukat feladva.  »   1 hozzászólás

10 tipp, hogyan támogassuk párunkat a vajúdás és szülés alatt

10/1 Felkészülés a vajúdásra és a szülésre Kísérd el párodat a szülés előkészítőre, figyelj, melyek a vajúdás fázisai, mi történik partnered testével a folyamat során, mik lehetnek az okai, amikor császármetszésre van... »

Ötletek leendő apáknak, hogyan támogassuk párunkat a vajúdás és szülés alatt

Valóban tudunk segítséget nyújtani párunknak a vajúdás és a szülés alatt? Rutinos szülőket és szakértőket kérdeztünk meg, – mit tanácsolnak, hogyan támogassuk párunkat – olyanokat, akik már pontosan tudják, mi történik a... »

Nem csak az immunműködéshez, a depresszió ellen is kiemelten fontos a D-vitamin!

A D-vitamin szerepe az utóbbi hónapokban erősen felértékelődött a koronavírus- járvány hatására. Ez annak köszönhető, hogy a D-vitaminnak igen nagy szerepe van az immunműködés megfelelő szinten tartásában. De azért itt nem áll... »

Tippek kezdő anyáknak: mindig legyen B-terv!

Babavárás során hiába hallunk ijesztő történeteket álmatlan éjszakákról, a szoptatás nehézségeiről, az ítélkező „jóakarókról”, mégis azt hisszük, velünk ez nem történhet meg. És ha mégis? »

A kisbabák is szeretik a saját hangjukat – és ez fantasztikus!

A legújabb kutatás szerint a babák, amint képesek saját édes hangocskájukat, gügyögésüket meghallani és felismerni, egyre többször próbálkoznak és ismétlik majd magukat. »

   1 2 3   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó